Suomen Rintamakarkurit Syyriaan?

Filosoofinen_vertauskuva

Miltäkö suomi olisi näyttänyt jos suomalaiset miehet olisi talvisodan aikana paenneet sotaa Syriaan ja jättäneet naiset ja lapset puolustuskyvyttöminä kotiin? Olisiko Syyria antaneet näille miehille enemmän tukeja loppuelämän mitä ne tienasivat omassa maassa ennenkuin sota alkoi ja ottaisi niitä avoimesti vastaan?

Eipä tietenkään, mutta nyt kun asia on toisinpäin, niin yhtäkkiä halutaan ottaa vastaan kenet tahansa joka väitää olevansa rintamakarkuri ja odotetaan että länsimaat taistelisivat heidän puolesta Isistä vastaan ja kaataa Assadin hallinnon!

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jore4

      Se on vain esimerkki siitä kuinka todellisuus on nykymaailmassa käännetty ylösalaisin ja alettu väittää, että nyt vasta se on oikeassa asennossaan.
      Se mikä aikaisemmin oli yleisesti hyväksytty totuus onkin nyt valhetta.

    • RaakaWatson

      Omituinen analogia varsinkin kun Suomeen tulviva muslimilauma ei ole Syyriaa nähnytkään.
      Sitäpaitsi useimpien suomalaisten vanhemmat/isovanhemmat puolustivat maata, tosin monet palstalla riehuvat vajakit kuuluvat siihen vähemmistöön joiden esi-isät olivat kuuluisia valkoisen lipun käytössä ja käpykaartilaisina.

      • jhjin

        Taisi olla lohikäärmeen toi avaus. Hauska taivutus toi tukeja. Niin olisi myös muneja, sekä rumeja.


    • käpyviinankittaajille

      enemmistö suomalaisukoista ovat tämän päivän rintamakarkureita, eli heidän ainoa pyhä lehmä elämässä on viinapullo, kirkkona lähiöpubi, polvistuvat oksentelemaan, eivät rukoilemaan.

    • ghkklöö

      Toivotaan ettei isäsi tai veljesi näe mitä paskaa kirjoitat. Millaisesta perheestä tulee näin ääliö naisia. Säälittävä olet.

      • meenytjohuitsiin

        hääähäähähääää eivät ole tuohon kastiin kuuluvia vaan suoraselkäisiä, ilman viinaa pärjääviä kunnon miehiä. Sinä tuskin tiedät isäsi nimeä, taisi viinat maittaa myös mutsillesi. Sen verran sekopää olet.


      • RaakaWatson
        meenytjohuitsiin kirjoitti:

        hääähäähähääää eivät ole tuohon kastiin kuuluvia vaan suoraselkäisiä, ilman viinaa pärjääviä kunnon miehiä. Sinä tuskin tiedät isäsi nimeä, taisi viinat maittaa myös mutsillesi. Sen verran sekopää olet.

        Kumma pakkomielle sen viinan kanssa. Useimmiten moinen on seurausta pitkäaikaisesta juoppoudesta tai sitten omat vanhemmat ovat rappio alkoholisteja. Voi toki syynä olla psykoosikin joko mielisairauden tai jonkin huumaavan aineen aiheuttamana. Kolmas vaihtoehto on että onneton uskoo että kuoleman kultti islam on oikeassa.
        Vielä on se että ehkä kirjoittajalla on synnynnäinen vika, tiedämmehän että vian ei tarvitse olla suuri jos se on päässä.


    • Timotei1

      Arvoisa aloittaja. Ottaisit hiukan enemmän selvää asioista, ennen kuin kirjoitat moista. Suomi oli talvisodassa vierasta valtiota, Neuvostoliittoa vastaan. Jokaisen kynnelle kykenevän tuli puolustaa maatamme. Karkaaminen rintamalta oli vakava rikos. Syyriaa ei uhkaa mikään ulkoinen vaara. Siellä on sisällissota, jossa diktaattori al-Assadin joukot, sekä Isis-terroristijärjestö, sekä muutamat muut ääri-islamilaiset ryhmittymät taistelevat keskenään.

      Syyriasta paenneet miehet, naiset ja lapset pakenevat tätä sekasortoa ja kuolemanvaaraa. Heillä ei ole mitään velvollisuutta taistella minkään ryhmittymän puolella, eivätkä he tiedä, kenen puolella taistelisi. He eivät ole rintamakarkureita lähtiessään pakoon.

      • RaakaWatson

        Jännä juttu että kun Syyriassa on sisällissota niin Suomeen pöllähtää muutama kymmenen tuhatta irakilaista hakemaan turhapaikkaa.
        Olet täysi dhimmi.


      • Timotei1
        RaakaWatson kirjoitti:

        Jännä juttu että kun Syyriassa on sisällissota niin Suomeen pöllähtää muutama kymmenen tuhatta irakilaista hakemaan turhapaikkaa.
        Olet täysi dhimmi.

        Laihoiksi käy Watsonin vastaväitteet, kun hiukan älykkäämmät henkilöt puuttuvat viestintään. Tähän astihan sulle vastailivat vain nuoret henkilöt, joilla ei ole sanavalmiutta. Sinulla on sanavalmiutta, mutta kerrot paljon väärää tietoa.

        Vastaukseni koski aloitusviestiä. Siinä verrattiin keskenään Suomen talvisotaa, sekä Syyrian sisällissotaa. Ojensin aloittajaa kertomalla, että talvisodassa Suomella oli ulkomaalainen uhka ja kaikkien kynnelle kykenevien täytyi puolustaa maatamme.
        Niin tehtiinkin, hyvällä menestyksellä.

        Irakissa on myös sisällissota. Sieltä ihmisiä pakenee myös Isis-järjestön terrorin pelossa. Siitä ei aloitusviestissä ollut mainintaa, joten en kommentoinut sitä.


      • rahutuTuhkatriinu
        RaakaWatson kirjoitti:

        Jännä juttu että kun Syyriassa on sisällissota niin Suomeen pöllähtää muutama kymmenen tuhatta irakilaista hakemaan turhapaikkaa.
        Olet täysi dhimmi.

        Olet epäonnistunut trolli!


    • shabda

      Talvi ja jatkosota on jo sodittu,eletään nyt tätä päivää.Suomi on hyvinvointi valtio,ja meille kuuluu auttaa ihmisiä hädässä.

      • Timotei1

        Juuri näin!


      • ghhjkl

        Hädässä olevia pitää auttaa, elintasopakolaisia meidän ei tarvitse elättää.


    • Väärinkäsitys

      Suuri osa pakolaismiehistä on Irakista. Siellä on selvä vastustaja, ISIS, jota vastaan muu kansa taistelee. Ovatko nuoret miehet ylpeitä siitä, että jättävät naiset, vanhukset ja lapset sotimaan julmia terroristeja vastaan? Pitääkö heitä kannustaa ja ymmärtää? Syyria on eri asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3209
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2821
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2628
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2476
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1763
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1717
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1580
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1426
    Aihe