Mies kaappikellossa

Re-Becca

Näin monta vuotta sitten unen, jossa nousin ylös betonisen hylätyn kerrostalon rappusia ja päädyin L:n muotoiseen huoneeseen. Huoneen keskellä oli koko huoneen täyttävä iso L:n muotoinen valkoinen pöytä, ja pöydän ympärillä oli istumassa ihmishahmoja joiden kasvoja en erottanut. Astuessani huoneeseen nousin pöydän päälle sen alkupäästä, ja aloin konttaamaan sitä pitkin pöydän toiseen päähän. Etenin pöytää sen L:n kulmaan, pöytä jatkui oikealle vielä huoneen perälle. Silloin huomasinkin istuvani pöydän L:kulman suoran päässä, ja olin siinä vanha valkopartainen mies. Tai oikeastaan en ollut tämä valkopartainen mies, vaan vain katselin tätä tapahtumaa hänen silmillään. Huomasin siis katsovani itseäni pöydällä konttaamassa siinä L:n kulmassa, ja näin kuinka huusin "Rebekka"-nimisen naisen nimeä. Pöydän loppupäässä istui musta-pitkähiuksinen nuori nainen. Nainen ei reagoinut mitenkään huutooni, eikä muutkaan pöydän ympärillä istuvat ihmiset, he olivat jollain lailla ihan välinpitämättömiä. Silti he seurasivat tapahtumaa. Kun käännyin L:n kulmassa katsomaan nuorta naista ja huusin häntä "Rebekka"- nimellä, katselin edelleen valkopartaisena vanhana miehenä pöydän sivusta seuraten, miten oikealle puolelleni pöydän viereen oli ilmaantunut suuri korkea kaappikello, joka silloin kaatua rysähti minun, tai siis sen pöydällä konttaavan nuoren miehen päälle. Sinne kaappikellon sisälle tämä nuori mies, minä hävisin(Ihan niinkuin Kapteeni Koukun päälle kaatui kaappikello The Hook-elokuvan lopussa). Sitten tämä vanhan miehen persoona totesi vain lakonisen kuivasti: "Ja nyt katsotaan miten hänestä tehdään banjo!" Tähän heräsin yllättyneenä.

Ymmärrän kyllä unen olleen sen aikainen kehotus minulle luopua liiasta naisten perästä juoksemisesta ja siirtymisestä uuteen elämän vaiheeseen, kaappikellon viestivän ajan odottamisesta kun muutun banjoksi. Banjoksi? Ilmeisesti minua alettiin "virittämään" uuteen kuosiin, ihan uudeksi instrumentiksi silloin aikoinaan. Mutta jos noista unen yksityiskohdista tulee jollain lukijalla jotain lisävalaistusta mieleen, niin kertokaa vaan.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NainenKuunsillalta

      Todella erikoinen uni, hauskakin. Voisi toimia Massive Attackin tai Mobyn surrealistisena musavideona. :D

      Oma tulkintasi kuulostaa järkeenkäyvältä. Olen itse uskovainen, joten jäin pohtimaan tuota Rebekkaa, se kun on Suomessa leimallisesti raamatullinen naisen nimi. Raamatulliset naiset edustavat meidän länsimaisessa kulttuurissamme ehkä jonkinlaista naisen "prototyppiä" – naista yleisellä tasolla. En tiedä, kuinka hyvin tunnet Raamattua, mutta Rebekkaa kuvataan siellä 1. Mooseksen kirjassa nimenomaan tilanteessa, jossa hän saapuu kaivolle, jossa hänet valitaan morsiameksi Iisakille. Ehkä Rebekka-nimi viittaa unessasi juuri morsiamen hakemiseen?

      Ja sitten unesi alku, jossa nousit ylös hylätyn kerrostalon rappusia. Jostain unikirjasta aikoinani luin, että unessa talo kuvastaa unennäkijää itseään, ja Freudin mukaan uni kokonaisuutenaan viestii unennäkijän toiveista tai peloista. Tämä tulkinta sopisi hyvin tähän uneesi, jonka aiheena on ajan kuluminen ja kenties pelko yksin ja hyljätyksi jäämisestä?

      Banjoksi muuttuminen oli myös mielenkiintoinen yksityiskohta. Sen symboliikassa olennaista lienee soittimen funktio ("miehestä tehdään soitin") – soittimella on pelkkä viihteellinen arvo – ja ehkä erityisesti banjon asema soitinten joukossa: banjohan ei ole erityisen arvostettu ja hienona pidetty kielisoitin, vaan jopa vähän junttimainen soundiltaan. Kuva siitä, että tulee muutetuksi banjoksi viestisi siis pelosta, että käy turhaksi ja koko elämäntarina jää hiukan triviaaliksi.

      • Re-Becca

        "Oma tulkintasi kuulostaa järkeenkäyvältä. Olen itse uskovainen, joten jäin pohtimaan tuota Rebekkaa, se kun on Suomessa leimallisesti raamatullinen naisen nimi. Raamatulliset naiset edustavat meidän länsimaisessa kulttuurissamme ehkä jonkinlaista naisen "prototyppiä" – naista yleisellä tasolla. En tiedä, kuinka hyvin tunnet Raamattua, mutta Rebekkaa kuvataan siellä 1. Mooseksen kirjassa nimenomaan tilanteessa, jossa hän saapuu kaivolle, jossa hänet valitaan morsiameksi Iisakille. Ehkä Rebekka-nimi viittaa unessasi juuri morsiamen hakemiseen?"

        Tiedän Rebekan tarinan oikein hyvin. Tämä tausta on varmasti ollut vaikuttamassa unessa tuossa Rebekan nimessä.

        "Ja sitten unesi alku, jossa nousit ylös hylätyn kerrostalon rappusia. Jostain unikirjasta aikoinani luin, että unessa talo kuvastaa unennäkijää itseään, ja Freudin mukaan uni kokonaisuutenaan viestii unennäkijän toiveista tai peloista. Tämä tulkinta sopisi hyvin tähän uneesi, jonka aiheena on ajan kuluminen ja kenties pelko yksin ja hyljätyksi jäämisestä?"

        Muistaakseni seurustelin silloin aikoinani naisen kanssa joka ei ollut uskovainen, ja tämä herätti minussa pelkoa joka toteutuikin jatkossa kun meille tuli ero. Olen tämä liitäväinen-kommentoija.

        "Banjoksi muuttuminen oli myös mielenkiintoinen yksityiskohta. Sen symboliikassa olennaista lienee soittimen funktio ("miehestä tehdään soitin") – soittimella on pelkkä viihteellinen arvo – ja ehkä erityisesti banjon asema soitinten joukossa: banjohan ei ole erityisen arvostettu ja hienona pidetty kielisoitin, vaan jopa vähän junttimainen soundiltaan. Kuva siitä, että tulee muutetuksi banjoksi viestisi siis pelosta, että käy turhaksi ja koko elämäntarina jää hiukan triviaaliksi."

        Ihan looginen selitys, asia menee minulla vain toisinpäin. Olen jo jonkin verran menestystä saavuttanut taiteilija, mutta koen fakkiutuneeni omaan työhöni, ja työni kaipaisi mielestäniuudistusta, joten "banjoksi" tuleminen saattaisi olla minulle suuri helpotus.


    • Olen pahoissa krapuloissa/huumeissa nähnyt jotain vastaavaa.

      En lähtisi analysoimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe