Ulkolinja - Eurooppa myytävänä

Kansanomaisuuden.ryöstö

Ulkolinja: Eurooppa myytävänä
http://areena.yle.fi/1-2904943
50 min, TV1 torstaina 8.10.2015 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 14.10. klo 22.55 Yle Areenassa 30 päivää

"Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

Mikä kansallisesta omaisuudesta voitaisiin yksityistää? Kuka päättäisi, mikä on kohteelle paras mahdollinen hinta ja parhaat ehdot.

Henkinen merkitys

Onko olemassa demokraattista menettelyä yhteisen omaisuuden myymiseen? Vaikeasti hinnoiteltavilla kohteilla on yleensä myös suuri kulttuurinen ja henkinen merkitys koko yhteiskunnalle.

Ranskalainen palkittu dokumentti selvittää esimerkein, minkälainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus seitsemässä maassa".

Europe for Sale. Europe a vendre. Tuotanto: Point du Jour, Ranska, 2015.
.
Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattamiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteuttamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.
Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi.

9

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porvaripolitiikkaa

      Ensin julkinen omaisuus ja palvelut yhtiöitetään ja myydään sitten yksityisille, yleensä vielä huomattavaan alihintaan.

      • FaktatVoiTarkistaaTästä

        Kuka tätä maata alasajaa, näkeehän tuon heidän päättömästä työstä..

        järki on kaukana koko hommasta...
        velkarahakin menee suoraa OSINGOJEN JAKOON....
        JONKA MAKSUMIEHINÄ ON KÖYHÄ KANSALAINEN...

        Porvarihallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen vuosikymmenien aikana
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1253820



        Kokoomuksen ja keskustapuolueen toteuttama oikeistolainen porvari/EK-amerikkalaispolitiikka velkaannuttaa Suomea koko ajan.

        Näin eri hallitukset ovat kasvattaneet Suomen budjettia ja velkaa
        http://yle.fi/uutiset/nain_eri_hallitukset_ovat_kasvattaneet_suomen_budjettia_ja_velkaa/7469358

        "Suomen valtion velka kasvaa tänä vuonna lähes 100 miljardiin euroon. Nykyisen taantuman aikana valtio on velkaantunut lähes samaa tahtia kuin 90-luvun laman aikana. Vuodesta 1990 valtion budjetti on yli kaksinkertaistunut".

        Graafi Budjetti / Valtionvelka:
        http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7469309.ece/ALTERNATES/w960/12_9 Budjetti_Velka.png

        Suomen valtionvelka nousee hurjasti aina porvaripääministerikausina eli kepun ja kokoomuksen päähallituspuoluekausina. Esko Ahon(kes), Matti Vanhasen II (kes), Mari Kiviniemen(kes), Jyrki Kataisen(kok), Alexander Stubbin(kok) ja nyt Juha Sipilän(kes) SSS-porvarihallituksen aikana. Rahat menevät elinkeinoelämän, pääomapiirien ja hyväosaisten taskuihin, sillä köyhiä kurjistetaan porvarijohdossa ja hyvinvointipalveluita leikataan. Usko faktoja äänestäjä, älä valheen toistamista!


    • Agenda_kaikenomistus

      Globaalin pankkiirieliitin agenda ja toiminta kansantajuisesti kerrottuna
      http://mattikarvonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189574-globaalin-pankkiirieliitin-agenda-ja-toiminta-kansantajuisesti-kerrottuna

      "Sen ei pitäisi olla enää kenellekään yllätys, ettei rahalla ole todellista arvoa vaan vain välinearvo. Sekään ei ole yllätys, että kaikki raha on oikeasti velkaa. Raha on velkakirja. Talousjärjestelmä joka perustuu korolla lainattuun rahaan, sisältää vakavan ongelman; kurjuutta ei voida poistaa. Eikö talouskasvun pitänyt tehdä kaikista onnellisia? Paljastetaanpa pankkiirieliitin juoni yksinkertaisella esimerkillä (lue juttu).

      Tavoite on selvästikin kerätä kaikki yksityisomaisuus Pankin haltuun. Vain yksi sen voisi lopettaa: negatiivinen korko, mutta sitä ei tapahdu sillä globalistioligarkit eivät tasan varmasti omaisuuttaan jaa. Pyramidihuijaus on selvästi sallittua kun sen tekee riittävän isosti.

      Niin kauan kuin Suomen talous pyörii ulkomailta ohjatun finanssipolitiikan talutusnuorassa, kansallisomaisuuttamme siirretään pala kerrallaan ulkomaiseen omistukseen. Velkaa otetaan jatkuvasti lisää ja edellisiä maksetaan siten että kansallisomaisuuttamme (pohjavesiä, malmivarantoja, osaamista, infraa) ja peruspalveluita yksityistetään ja myydään suursijoittajille. Ja tahti kiihtyy, sillä korkomenot kasvat.

      On aika viheltää peli poikki! ”Keisarilla ei ole vaatteita ensinkään”. Suomi kuuluu suomalaisille, eikä sitä pidä meiltä pois antaa. Omalla rahalla kohti tulevaisuutta".

    • SSSuomiMyytävänä

      Onko eduskuntamme myymässä pohjavesiämme ulkomaille?
      http://www.viikonloppu.com/?p=95402

      "Kansainväliset suuryritykset ovat hyvin kiinnostuneita Suomen pohjavesistä!

      Makea juomakelpoinen vesi on meille suomalaisille ollut aina itsestäänselvyys. Kaikki kuitenkin ovat tietoisia siitä, että maapallolle tulee jatkuvasti lisää ihmisiä ja juomakelpoisen veden määrä hupenee jatkuvasti.

      Monissa kehitysmaissa paikalliset vesiyritykset ovat jo siirtyneet kansainvälisten suuryritysten, kuten Nestlen, Coca-Colan ja Pepsi Co:n haliintaan. Kyse on jälleen tietenkin rahasta, sillä markkinoiden arvioidaan olevan 132-234 miljardia.

      Veden myymistä Suomessa ulkomaille on valmisteltu jo ainakin 15 vuotta. Asiaan liittyy muun muassa vesilain uudistus, ympäristösuojelun ja luonnonsuojelun lakien ja säädösten muutoshankkeita".

      - Näin se etenee SSSuomessa SSS-porvarihallituksen agendalla.

    • KokomustaValtiopetos

      "Tuottavien valtionyhtiöiden hävittäminen on ollut Kokoomuksen ideologinen valinta jota muut hallituksessa ovat myötäilleet. Sonera, Kemira, Outokumpu, Fortum, Rautaruukki, Neste, Finnair, Destia ja monet muut aiemin valtion kokonaan _yhtiöt olivat tuottavia_ kunnes johtopaikoille istutettiin Kokoomuksen ideologian omaavia johtajia jotka tekivät hölmöjä kauppoja ja saivat aiemmin toimineet firmat myyntikuntoon. Nyt sama tapahtuu valtion metsissa, Metsähallitus yhtiöitetään ja saadaan nopeasti näyttämään huonoa tulosta ja myydään mahdollisiman kauaksi Suomesta kuten muutkin valtionyhtiöt. Pohjavedet kai tulevat seuraavana...> "

      http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169024-suomalaiset-innovaatiot

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11791357/kuka-syyllinen-digitan-myyntiin-ulkomaille

      -

      "..Kymmenen vuoden aikana valtion omaisuus ja sen yksityistäminen tuotti valtiolle noin kaksi miljardia euroa vuodessa osinkoina ja myyntituloina. Ilman myyntiä valtion osinkotulot olisivat olleet kaksinkertaiset ja valtion omistuksen arvo olisi kaksi kertaa suurempi kuin ilman yksityistämistä. Tällaisen laskelman on esittänyt Jaakko Kiander. Yksityistäminen on laskelmien mukaan aiheuttanut valtiolle, eli suomalaisille noin 15 miljardin euron tappiot. Näissä laskelmissa ei ole mukana esim. Kemiran lannoiteteollisuuden myyntiä norjalaisella Yaralle. Siitä aiheutuva tappio on yksinään miljardiluokkaa."

      -

      "Mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen

      Juuri kaiken mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen on kaiken tavoitteena. Julkisen sektorin, kuntien ja valtioiden alasajo. Valta rahalle. EU on tässä projektissa hyvä työväline, kuten toisetkin vastaavat yhteenliittymät maapallolla. Samaa edistävät esimerkiksi järjestöt IMF, WB, WTO, bilderbergeistä ja vastaavista puhumattakaan.

      Yksi osa yksityistämiskampanjaa on valtion omaisuuden myyminen ja lahjoittaminen. Jostain syystä yleensä ulkomaille. Hulluin lahjoitus tapahtui norjalaisille, kun annettiin mitättömästä hinnasta Kemiran lannoiteteollisuus ja samalla miljardien arvoinen Soklin malmiesiintymä.

      Ostettiinhan tosin meille kalliilla myös ilmaa eli tarpeettomia taajuusoikeuksia Saksasta. Silloinen kykypuolueen vastuuministeri on nyt korkea-arvoinen valtion virkamies."

      http://maurinygard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171604-vapaakauppa-eu-euro-kaikki-puppua

      Suomessa ei ole vaaleja. Washingtonin konsensuksen suurkannattaja Goldman Sachs -juutalaispankki määrää mitä Tieto Oyj saa laittaa vaalitulokseksi. On tärkeää että sama kokoomus-taho omistaa myös gallup-yhtiön jotta gallupit saadaan toivotun vaalituloksen mukaiseksi, silloin kun voidaan kusettaa.

      • NWOAgenda21

        Näinhän SSS-oikeisto saa ajettua Suomen alas. Valtionyhtiöt, peruspalvelut ja infra myydään puoli-ilmaiseksi ulkomaille ja sitten nostetaan kaiken hintaa. Suomi putoaa polvilleen ja oikeiston hyvä-veljet saavat alasajaa hyvinvointisuomen ja se palvelut, ostaa puoli-ilmaiseksi valtion-kansanomaisuuden ja laskea, palkat, työehdot sekä eläkkeet jotta saadaan halpatyöorjia.


    • SSSuomiMyytävänä

      Sähkön siirtohintoihin rajut nostot ja samalla omistajalle jättivoitot

      Yhtiö teki 50 miljoonan euron voitot sähkönsiirrosta Suomessa – verot lähes olemattomat
      http://yle.fi/uutiset/yhtio_teki_50_miljoonan_euron_voitot_sahkonsiirrosta_suomessa__verot_lahes_olemattomat/8638094

      "Sähkön siirtohintojen rajuista nostoista päättäneen verkkoyhtiön Carunan omistukset kulkevat Alankomaiden kautta. Yhtiö on rakentanut miljardien eurojen lainaketjun, jonka vuoksi se ei juuri maksa yhteisöveroja Suomessa.

      Suurista hinnankorotuksista siirtohintoihin ilmoittaneen sähköverkkoyhtiö Carunan omistukset ja rahavirrat kulkevat veroparatiisissa toimivan holdingyhtiön kautta.

      Yhtiön liikevoitto oli vuonna 2014 yli 50 miljoonaa euroa. Yhteisöveroa Caruna maksoi liikevoitosta vain 1,6 prosenttia eli vähän yli 800 000 euroa.

      Samana vuotena Carunan Suomen-holdingyhtiö maksoi useita kymmeniä miljoonia euroja Alankomaihin konsernin sisäisiä lainoja, mikä vaikuttaa verojen maksuun Suomessa.

      Kuluttajat saivat perjantaina huonoja uutisia, kun useat sähköverkkoyhtiöt kertoivat nostavansa sähkön siirtohintoja. Korkeimmat korotukset asiakkailleen tarjoili juuri Suomen suurin verkkoyhtiö Caruna, jonka hinnat nousevat enimmillään jopa 30 prosenttia".

      -

      Tämä on tätä SSSuomen finassikapitalismia jossa valtionyhtiöt yhtiöitetään, yksityistetään ja myydään ulkomaille. Voitot valuvat ulkomaille verokeinottelulla ja suomalaiset maksavat aina vain enemmän perustarpeistaan.

    • SSSAgenda21

      Tilanne on tämänkaltaltainen:

      "Suomalainen - tiesitkö, että sinut on ryöstetty?

      Niin juuri, luit oikein. Sinut on ryöstetty, ja putsaus on käynnissä huomaamattasi edelleen. Olet raaka-ainereservaatin intiaani ja saat lasihelmiä rikkauksiasi vastaan. Olet uhrina iästäsi huolimatta. Tämä koskee jokaista kansalaista vauvasta vaariin ja se jatkuu juuri niin kauan, kun on vielä jotain vietävää ja annat sen tapahtua.

      Sinun maasi alta viedään rikkaudet juuri samoin kuin siirtomaavaltioissa. Maasi Suomi on maailman toiseksi houkuttelevin kohde kaivostoiminnalle johtuen valtavasta mineraalipotentiaalistaan ja siitä, että olet luonut valmiit kartat, josta noutaja voi viedä parhaimpansa antamatta sinulle edes lasihelmiä. Yli kymmenesosa maa-alastamme on varattu tavalla tai toisella kaivosteollisuudelle. Se on noin Belgian kokoinen maa-alue. Miljardien arvoisia kaivoksia oletkin jo lahjoittanut käytännössä ilmaiseksi Norjaan.

      Sinulta viedään kiihtyvää vautia erilaista elintärkeää infrastruktuuria lopullisesti sekä elintärkeitä yrityksiä ympäriltäsi. Lisäksi olet lahjoittamassa 170 miljardin eläkevarantosi parempaa käyttöä varten..."

      http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178374-suomalainen-tiesitko-etta-sinut-on-ryostetty

      Juttu sai yli 80 värikästäkin kommenttia tuonne puheenvuoro-blogiin.

      Suomen oikeisto kiittää ja kuittaa.

      • MeitäViedään

        Afrikan valtioissa ovat hääränneet vieraat valtiot vuosikymmeniä vieden siis varastaen niiden luonnonvarat tienaten miljardeja ja miljardeja vuosittain. Suomelle on käymässä samoin, meidän luonnonvaramme ja luonnolliset monopolimme siirtyvät ulkomaiseen omistukseen ja niiden myynnistä saadaan korkeintaan ropoja. Edes verotuloja emme saa, koska verokikkailu ja veroparatiisiyhtiöt piilottavat voitot.

        Jokainen tietää mitkä puolueet Suomessa ajavat tätä rosvousta, mutta silti asialle ei tehdä mitään mm. järkevämmin äänestäen. Tai kuka tietää auttaako vaaleissa äänestäminen edes, kun suuri korruptioraha ja moraalittomuus pyörii taustalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      690
      5294
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3337
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2583
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe