Savuhelvetti Espoo

klapi-jaska

Itsellä alkaa mitta täyttymään tästä meidän omakotitaloidyllin savunharmaasta totuudesta. Asumme siis Espoossa omakotitaloalueella jossa jokaisella itseään kunnioittavalla keskiluokkaperheellä on tulisija tai puulämmitteinen sauna.

Joka iltapäivä, viimeistään klo 16 alkaa savustus joka kestää yli puolenyön. Usein savua leijailee aamusta iltaan. Varsinkin nyt kun tuulta ei ole koskaan iltaisin. Ilma on sankkana savusta ja koneellinen ilmanvaihto (jota ei saa laittaa pois päältä) puskee savuista ilmaa taukoamatta taloomme. Lapset pannaan joka ilta nukkumaan savuisiin huoneisiinsa ja koko asunto haisee vanhalle tuhkakupille. Leikkipuistossa lapset leikkivät savun seassa kun naapurin Jorma laittaa lisää pökköä pesään. Lapset nukkuvat päiväunia vaunuissa ulkona kun naapurin Jaska syöttää lisää lappaa lisää klapia pesään.

Ei voi kun ihmetellä miten ihmiset voivat olla niin tyhmiä että myrkyttävät sekä itsensä että lähiympäristönsä pakonomaisella tarpeellansa polttaa joka ilta puuta. Pienhiukkkaset tunkeutuvat taloon ja sitä kautta jokaisen hengityselimiin. Naapurit eivät välitä, heidän mielestään on vaan kodikasta kun ilmassa on savun "tuoksu". Heille pitäisi varmaan myöntää Darwin awards kun joskus sitten kuolevat ( heidän lapsensa) hengitystirsairauksiin.

Pientulisijat pitäisi mielestäni kieltää kokonaan omakotitaloalueilla ( juu tunkekaa vaan hernettä syvemmälle). Terveyshaitat on todistettu vaikka kuplassa elävät todellisuuden kieltävät täydelliset keskiluokkaperheet sen kieltävätkin.

Perusjormat perustelevat kuinka puuta on aina suomessa poltettu, mutta kun heidän kaaliinsa ei mene että nykyään omakotitaloja on 100 kertaa tiheämmin kuin 50 vuotta sitten. Ja kaikki ne tunkevat sitä elintasosavuansa omaan hengitysilmaansa. Oli ennen vähän eri juttu kun taloja oli pari siellä ja pari täällä. Ja välissä metsää.

Ja kyllä, meilläkin on takka, mutta poltamme sitä hyvin harvoin. Ja silloin kun poltamme, varmistan sen että tuulta on edes jonkin verran niin että savu ei jää leijumaan tuntitolkulla paikalleen.

En todellakaan aio mainita mistä alueesta on kyse koska jos ja kun tämä kirjoitukseni saa jotkut ottamaan herneen nenäänsä, leviää se kuin kulovalkea ja jää elämään nettiin. Tämä puolestaan alentaa asuntomme arvoa kun sen lähitulevaisuudessa myymme seuraavalle savun uhrille.

Pitäkää tunkkinne savu-urpot, me muutamme Helsingin keskustaan jossa on huomattavasti parempi ilmanlaatu. Tulemme ehkä hautajaisiinne kun heitätte henkenne elintasonne vaalimisen takia.

66

2701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käry.käy

      Savupirttien kansa on muuttanut Espooseen, keskiluokkaistunut, mutta kotoisalta tuntuu yhä kun kaskisavujen leijailee maiseman yllä.

      Monta savua on meidänkin kylässä, täällä jossakin eteläisessä Espoossa...

    • Olet-aika-herkkänokka

      Lintuvaaran alueen savuista oli joku vuosi sitten kova napina lehdissä. Siellä joku kattilamainen painanne ja savut pysyy hyvin.

      Kyllä meilläkin Mankkaalla naapurit parillakin suunnalla lämmittää puusaunaansa, ja sopivalla tuulella savun hajun tuntee. Omassa kellarikerroksessa savun haju pääsee meillekin sisälle jonkin alipaineen kautta. Mutta ei tuokaan näkyvää savua ole, ja hajuun tottuu parissa minuutissa niin ettei edes huomaa. Asuinkerroksiin haju ei tule, eikä ole haitannut meitä koskaan.

      Mutta ei se nyt joka ilta voi sinunkaan nokkaasi tuulla samalta suunnalta. Ellei sitten 10 naapuria ympärillä savuta jatkuvasti.

      Jonkun nokkaan naapurin tupakansavu haittaa sivusuunnassakin monen parvekkeen takaa ulkosalla. Toisia ei haittaa yhtään.

    • taas_näitä

      Sarjassa, ostin asunnon lentokentän vierestä kun halvalla sain. Lentokentän täytyy muuttaa kun se häiritsee asumistani.

    • märänrisunpolttajat

      Hengitysilman laatua valvoo Espoon kaupunki. Valitus sinne, niin SavuSakari saadaan kuriin muutaman mittauksen jälkeen.

      (09) 15611

    • klapi-jaska

      Niin no se ongelmahan ei ole yksi naapuri, vaan se että lähistöllä olevasta 50 talosta 35 pistää klapia palamaan joka ilta. Ei se savu samalta suunnalta aina tulekaan, vaan ongelmahan on juuri se että savuttajia on joka suunnalla. Tokihan on niitä jotka on pahempia kuin muut, mutta yleisesti ottaen ongelma on laaja.

      Tuulettomalla säällä savu jää leijailemaan paikalleen, ja kyllä, savun hajun tuntee joka ikinen ilta. Eikä se pelkästään tietysti se haju ole, vaan pienhiukkaset ovat oikeasti vaarallisia ihmiselle. Jos niille altistuu joka päivä ja ilta, niin ei se voi olla vaikuttamatta terveyteen. En muista kuinka monta sataa ihmistä suomessa kuolee joka vuosi pienhiukkasten aiheuttamiin sairauksiin.

      Silloin kun idän suunnalta metsäpalojen seuraksena tulee savua, on koko kansa iltapäivälehtiä myöten kauhuissaan terveyshaitoista. Mutta kun suomalainen itse savustaa itseään ympäri vuoden, on se ihan normaalia ja asiaan kuuluvaa. Koska näin on aina tehty. Ja ihan tiedoksi vaan, koneellisen ilmanvaihdon suodattimet eivät poista pienhiukkasia.

      Miksiköhän pientulisijojen käyttö on usean (sivistys-)maan kaupungeissa kielletty?

      • Linnut-savustaa

        Vaikuttaa siltä että asuinalueesi on juuri se Lintuvaara. Siellä ihmisillä on paljon klapeja ja paljon tulisijoja olemassa.

        Nyt alkaa tonttien ja kiinteistöjen hinnat Fågelbergassa laskea, kun totuus tuli ilmi.


      • SavuSanna

        Harvoin on haittaa itse vaaran päällä, vaan täällä Platsfågelissa, jonkassa, täällä savu seisoo kostealla tuulettomalla ilmalla.

        Märkää puuta tuntuu polttavan vain muutama kiinteistö, mutta sen haistaa heti.

        Kyse on osittain myös poltettavan puun varastoinnista kosteissa oloissa pihalla pressun alla.


    • muutaihmeessä

      Kun noin korpee, niin kannattaa sitten muuttaa. Sitä löytyy monen moisia alueita.

      • klapi-jaska

        Muuttoa tässä suunnitellaankin. Se on toisaalta harmillista, sillä asuinalue on muilta osin erittäin hyvä ja mielekäs. Mielellään sitä asuisi omakotitalossa, mutta mihin sitä sitten muuttaa kun kaikkialla tuntuu olevan sama ongelma.


    • Kerrostaloon-mars

      Omakotitalossa asuminen on vanhanaikaista. Nykyaikana pitää hakeutua keskuksiin, tai ainakin mahdollisimman lähelle juna- ja metroasemia.

      Suoraan kotiin elättäminen ja ruokinta on yleistymässä. Eletään vaikka kansalaispalkalla ja asumistuen lisillä ym. Pikkuisen pidetään jotakin muotiblogia jos kiinnostaa.

      Ruoka tuodaan suoraan ovelle, ja silloin on kätevää kun ruokakaupan paku saa kerrostalossa ruokittua 40 perhettä kertapysähdyksellä. Sipiläkin lahjoitti tarpeettoman OK-talonsa maahanmuuttajille.

      • Lähellä.juna-asema

        Totta!
        Meidänkin perhe myi Espoon omakotitalon pois, muutettiin mukavaan kerrostaloon Vantaan koivukylään. Nyt elämä on erilaista ja jännittävää.


    • stadilainenX

      No, espoo onkin metsäläisten asuinaluetta!

      • sakeaa-oli

        muutama vuosi takaperin lintuvaarassa oli lehtien polttokin oikea ego teko. ja kyllä niitä märkiä lehtiä sitten käryttivät oikein kilvan. ja kyllä oli suhteet poikki jos tästä mukavasta syys puuhasta huomautit. kyllä saimme savusta tarpeemme. nytkin mökillä jos savu tulee maahan naljailemme" kylläpä slummi haisee"


    • taasNenäpäivä

      Onneksi nyt tulee, ei jää tuo katku seisomaan. Vaan kävin kirjaamassa, mistä piipusta tuo savu tulee. Huomenna lähtee ilmoitus kuvien kera kuntaan.

      • kuuropiitp

        aktivisti hiililaivassa Sini Saarela:kuka maksaa tällä kertaa. Otetaan esim. tempastaan kunnolla.Kyllä yhteiskunta maksaa.Olen vuosia ollut naapurin pakko mielle. Aina kun tulee kotiini päin silloin poltetaan kaikkea mitä ei saisi poltaan. Valituksia on tehty. Ei mitään tulosta.


    • klapi-jaska

      Ja tässä sitä taas ollaan. Pari päivää kestänyt tuulinen sää on ohi ja ilma on taas lauantai-iltana sankkana savusta. Ulko-oven kun avaa niin savu tulee seinänä vastaan. Sisällä löyhkää vanha tuhkakuppi ja lapset nukkuvat taas savuisissa huoneissaan. Surullista.

    • HelvettiäSeTodellaOn

      Ikäva sanoa, joukossamme on ja myös Espoossa näitä persoonaltaan vinksahtaneita naapureita ja niistä voisi sanoa, että oikeita omakotikiusaajia. Niiden kiusaamisviettiin yhtenä työkaluna kuuluu myös savustaminen. Nämä persoonaltaan vinksahtaneet eivät välitä siitä, mitä tulipesissä saa polttaa ja mitä ei, kunhan vaan lähtee mustaa savua kitkun kanssa ja naapuriin päin. Joka aamu on joutunut tarkastamaan, mistä ilmansuunnasta tänään tuulee ja kysyä itseltään voinko tänään nauttia oman kotipihani kukista ja sen vehreydestä? Ei se vaan aina niin ole ja ei Espoossa. Vaikeata on ottaa viranomaisiinkin yhteyttä, koska tästä savustajasta ulkoapäin ei hetkessä uskoisi hänen käyttäytyvän tällä tavalla. Sitten vielä, että onko viranomaisilla edes sellaisia resursseja, että tulisivat pahimman savustusaktin aikaan paikalle? Kiusaamisestahan tässäkin on kysymys ja kiusaajan uhrilla on aina näyttövelvoite. On monta kertaa joutunut miettimään, että onko hänkin lapsuudessaan ollut koulukiusaaja ja ties vaikka mikä.

    • Kunnon.savut

      Lastulevystä saa hyvät efektit.

      • omakotimessuillaopittu

        Nykypäivän liimapalkki haisee kanssa antoisasti palaessa.


      • naapurinsavustus

        Märkää puuta, etenkin kun saa kuusen oikein märkänä koivuklapien sekaan, ei voita mikään. Myös märkä leppä haisee kunnolla.


      • NäinOnNäkymät

        Kosteat maitopurkit ja muu palava tai ainakinmelkeinpalava jäte antaa mukavan kirpeän lisänsä, samoin aaltopahvipakkaukset. Mehu & piimätölkeistä voi saada sisäpuolen alumiinifolionkin leijumaan savun mukana naapuuriin (muoviosia ei kannata poistaa, hyvä lämpöarvo ja tuoksuefekti). Kun eivät penskat uskoneet poltin kerran takassa tyhjän kaljatölkinkin, kyllä se siitä hävisi kun piti kunnon hiillosta.


    • Valitksiisikuolet

      Sairas on nuppisi, kun moisesta valitat! Vuosisatoja on puilla asuntoja lämmitetty ja pienissä hellahuoneissa on isotkin perheet selvinneet eteenpäin! Tuollaiset rutisijat pitäisi ajaa metsiin asumaan puolijoukkuetelttaan kamiinaa lämmittämään!

      • näinonainatehty

        Selvinneet eteenpäin..hahhah. Ja kuinkakohan pitkälle? Olet varmaan tutkinut kuinka he elivät terveinä onnellisina 100-vuotiaiksi?


      • syöpää

        Silloin ei ollut tälläisiä mykkyjä kuin nyt on.Puun sekaan laitetaan jos jotakin. Talot olivat harvassa.


      • kateudenuhri

        Kyllähän sitä ennen vanhaan oli lääniäkin, missä asua. Ikävä kyllä Espoo on rakennettu vieri viereen taloja. Ilmastointi hörppää kyllä ulkoa savut sisäänsä ja jakaa huoneisiin ja eihän tuota savunkatkua minkäänlaiset suodattimet pysty estämään. Ainoa tapa on pistää koneet seis savustamisen ajaksi. Kyllä ne polttotarpeet loppuu hankalalta naapuriltakin. Kierrätyskeskuksesta tosin saa ilmaiseksi lastulevyistä huonekalua, muovitavaraa, vaateitakin ja sun muuta poltettavaksi kelpaavaa.

        Eli kyllä tämä savustaminen on erittäin ajankohtainen ja tärkeä asia. Eihän sitä nykypäivän ihminen edes osaa sytyttää tulipesäänsä oikein. Eihän sitä kukaan valvo, mitä siellä tulipesässään polttelee, vaikka kuinka myrkyjä syytävää? Jos ihmisellä ei ole kaikki palaset kohdillaan, niin auta varjele kusessa ollaan. Vaikka maksat maltaita kodistasi, niin et voi olla varma, voitko hankalan naapurisi takia elää rauhassa. Näin on näreet ja näin on myös Espoossa, jossa naapuri-ilkivalta kukkii ja haisee.


    • kehitys.kulkee

      Eikös tuota väestönlaskentaa joskus suoritettu savujen mukaan, se on Espoossa nyt nykyaikaa.

      • Kylän.savut

        Savu tarkoitti isäntää. Viisi savua kylässä tarkoitti viittä veroa maksavaa isäntää.

        Nyt isännät ovat työttömiä ja eläkeläisiä. Eivät veroja paljon maksa, mutta savuttavat minkä kerkiävät. Työtä tekevä veronmaksaja (entinen "savu") ei ehtisikään päivät pitkät hakata klapeja, lämmitellä puusaunaansa ja istua saunan höyryissä silloin kun ei ole pihalla polttelemassa roskia.


    • EikkaKP

      Kuka vastaa Espoossa yleisten alueiden nurmenhoidosta talvisin? Onko asiasta teidotettu?

    • kylläloppuu

      Käykää paskottamassa koiranne sen HäkäHenrin ovelle.

    • Avuttomiadorkiaolette

      Savun tuoksu on ihanaa ja puusaunan lämmittäminen rentouttavaa! Aloittaja ja muut valittajat menkööt kainuun metsiin asustelemaan, siellä ei naapurit häiritse ja voitte vetää ne lämmitystä tuovat sähköjohtonne vaikka venäjän saasteettomista voimaloista.....

      • järkikäteen

        Tupakoitsijatkin ihannoivat tupakan savun tuoksua ja kuinka rentouttavaa se on. Samaa kastia taidat sinäkin olla, savun laatu on vain eri. Tappavuus samaa luokkaa. Toki haluaisin nähdä sinun "nauttivan" savun tuoksusta sisällä kotonasi joka ikinen ilta. Mikäs sen ihanampaa!

        Mieti nyt, onko oikeasti järkevää että tiiviillä omakotitaloalueella kaikki lämmittävät taloansa puulla? Ennen kuin vastaat, niin mieti oikeasti. Ja sitten kun toteat että "on", niin mieti vielä uudestaan. Ehkä totuus valkenee sinullekin jossain vaiheessa.


    • Briketit-tulee
      • vaakaakup

        Eikö oli järkevää laittaa piipun päähän suodatin. Avo tulen teko kielletty piha alueella, jossa naapurille tulee haittaa.


      • Lahjattomia
        vaakaakup kirjoitti:

        Eikö oli järkevää laittaa piipun päähän suodatin. Avo tulen teko kielletty piha alueella, jossa naapurille tulee haittaa.

        Joulupukki ei pääse, jos piipussa on suodatin.


    • Antaa.vetää

      Täysin käsittämätön aloitus. Totta kai varaavaa takkaa käytetään etenkin näihin aikoihin ja aina kevääseen saakka. Alentaa lämmityskustannuksia ja takkatuli on niin kodikaskin. Ihmeellistä kitinää, muuttakoon pois tuollainen marmattaja.

      • minäminäminäminä

        Ei sitten riittänyt yhteen ketjuun kirjoittaminen? Voin tulla pihasi viereen polttamaan roskia koska se vähentää omia jätemaksujani. Ja se palaakin niin söpöllä vihreällä liekillä.


    • knjnkjn

      Älkää rakentako asuntoja kiinni toiseen. Kyllä Suomessa tilaa riittää vaikka vähän isommalle tontille. Koittakaa saada päättäjät kaavoittamaan maata etelästä.

    • juntit_takas_juurilleen

      Muuttakaa juntit takas sinne vtun Kuopioon, tai mistä tuppukylästä olettekaan. Viekää ennakkoluulonne ja surkeat pikku elämänne tuulipukuineen vtuun täältä. Kukaan teitä suvaitsemattomia juntteja ei kaipaa.

      • lintuvaaralainen-kin

        tai muuttakaa Hellsingin kantakaupunkiin täältä maalta


      • kmn

        Ymmärtäisit sinäkin urpo että ei esim. Lintuvaara mitään "maata" ole. Se on tiiviisti rakennettu lähiö.


      • tilaavieläon

        Lintuvaaran alapellot ovat vielä rakentamatta. Sinne voisi bygata vastaanottokeskuksen 10.000 sarven pakolaiselle.


      • mielumminsarvelaisia
        tilaavieläon kirjoitti:

        Lintuvaaran alapellot ovat vielä rakentamatta. Sinne voisi bygata vastaanottokeskuksen 10.000 sarven pakolaiselle.

        Leppävaara onkin jo menetetty suomalaisilta suomalialaisille.

        Nämähän aluksi yrittävät tehdä nuotioita sähköuuniin, mutta nykyisin tuottavat Lintuvaaran tshuhnia vähemmän märän puun savusaastetta.


    • jjohcc

      muuta suvisaariston kärkeen tai meren rannälle edes
      ilma okk kun mereltä tuulee
      tai moderniin okk ytaloon jossa on
      kunnon ilmanpuhdistus järjestelmä

    • kateusseteettää

      Espooseen on muuttanut monen kirjavaa porukkaa ja arvata vain saattaa, miten paljon tuossa porukassa kateus kukkii. Siksipä sitä niiden, joiden rahat eivät riitä ökyelämiseen, pitää esim. savustamalla tai jollakin muulla tavalla tehdä kiusaa paremmin pärjäävälle naapurille. Täälläkin oikein annetaan vinkkejä mistä lähtee inhottavimman käryt naapurin kiusaksi. Espoossakin tuo sivistymättömyys näyttää kukkivan. Äkkiä pääteltynä ei luulisi, kaikkea on yllin kyllin ja köyhille jaetaan Manna avusta särvintä. Koulukiusaajia yritetään pistää kuriin, mutta mitenkäs sitten näitä vanhempia naapurikiusaajia, joille tämä kiusaaminen on jäänyt päälle.Voihan se olla niinkin, että saavat tullaisesti mahtavat "kiksit" , kun elämä olisi muutoin tyhjänpäiväistä. Kiksejän ne lapsetikin saavat, kun kiusaavat heikompia.

      • seonjustnäin

        Aamen.


    • pökköä_pesään

      työntelee se jorma

    • tyhmyystappaa

      Aah, pakkaset ovat saapuneet ja juntit tunkevat pökköä pesään minkä kerkiävät. Ulkona ilma on niin paksua että sitä voisi syödä lusikalla. On niin kotoista, että!

      • NohevaTimo

        Onneksi pakkaset loppuivat. Taas sai Lintuvaarassa hengittää kuin Kiinassa konsanaan.


    • nncapisce

      Itsetuhoisuutta se on jos ei välitä omassta eikä naapurin elämästä ja terveydestä.
      Mielestäni itsetuhoisan ja luonnevikaisen oivallinen paikka on syvä metsä, sinne vaan karhuja ja susia kiusaamaan. Ei ihmisten ilmoille.
      On kysymys toisen huomioonottamisesta jos se satuttaa niin pitää hakea apua.

    • vanhanaikaista.polttaa

      Kyllä ne savut tulee kerrostaloihinkin jos vieressä on "hienoja" ok-taloja. Ilmastointi vetää savut sisään.
      Puunpoltto pitää kieltää kokonaan Espoossa. Myöskään vanhoja autonrenkaita tai saappaita ei saa polttaa, eli tulisijat on kiellettävä samointein koko kaupunkialueelta.

    • tää.on.onnea

      Nollaenergiatalossa pitää lämmittää koko ajan paria takkaa ja pitää lisäksi neljää isoa televisiota ja kahta pelikonetta päällä että edes jotenkin tarkenee.

    • apinatsaatana

      Vittu teillä on päässä vikaa vinkua pitää aina jostain muuttakaa maalle niin ei savu haise aikuiset ihmiset perkele hävettää teidän puolesta menkää synyttäjiin itkemään vitun leveydestä tai jostain muusta tärkeestä huh huh mitä idiootteja juuri teidän takia haluaisin ampua itteni avaruuteen enkä ikinä tulla takaisin saatanan tunarit.

      • Kierrätysenergiaa

        Kyllä ne autonrenkaat palavat niin upeesti.
        Vihreät kannattavat kierrätystä, kun ei ole tarpeeksi sähköä.


      • AutonrenasJaJäteöljy
        Kierrätysenergiaa kirjoitti:

        Kyllä ne autonrenkaat palavat niin upeesti.
        Vihreät kannattavat kierrätystä, kun ei ole tarpeeksi sähköä.

        Autonrenkaat ja jäteöljy on mielettömän kustannustehokas yhdistelmä. Savustuksessa aivan ylivoimainen.
        Jäteöljy ja pahvi ovat takassa ja saunassa halvinta, märät puutkin palavat mukana iloisesti.


    • etj657k67k

      Puuthan sytytetään yläpuolelta niin silloin ei juuri savua muodostu kuin pienen hetken.

      • Kaamea......savu

        Taas joku lämmittää märillä puilla ja
        jäteöljyllä naapurissa.


    • S_Wilen

      Meillä lämmitetään taloa polttamalla talassa joka ilta lastulevyä kun sitä saa niin halvalla. Toinen hyvä on jätteeksi menevä painekyllästetty puutavara, sitä saa lähes ilmaiseksi.

      • Lastulevy-KunnonPuuta

        Meilläkin hakattiin lastulevyistä tehty kirjahylly ensin palasiksi, kaikki levyt irralleen. Sitten pyörösahalla lastulevyistä sellaisia sopivasti takkaan sopivia polttopuita.

        Yhdestä kirjahyllystä tulee yllättävän iso, 1 m x 1m x 0.4m kokoinen pino polttopuita. Lastulevy palaa hyvin. Ja kun ei ole tarkoitus näillä valkeilla mitään makkaraa takassa käristellä, niin saa formaldehydit ja muut kaasut ihan vapaasti tanssahdella siellä liekkimeressä.
        Tuhka menee viikon luluttua muovipussissa kotitalousjätteisiin.


    • Anonyymi

      Tuosta teidän kirj on aikaa monta vuotta mutta löysin kun hain ihan näitä savustaja-keskusteluja. Toivottavasti voitte hyvin ! Meillä on samanlainen aidan takana, tyhmyys tiivistyy vielä siinäkin että äijä kyhännyt meidän aidalle iso.n katetun muovipöntön ilman lupia, siinä se häiritsee pelkällä olemisellaan. Yli 10 v sitten ihmiset, vieraat jo varoitti tuosta, ajateltiin että no, mutta hyvin pian muuttu tuulet, ilkeä piru, vaimolla ei ole siellä äänioikeutta, savustavat joka pv tuntitolkulla, ihan piruuttaan, meillä koko talo haisee juurikin tuolle vanhalle tuhkakupille, vaikkei meillä kukaan ole koskaan polttanut savukkeita. Savu saa aikaseks kasvojen kuumotusta aivan kun ois nuotiolla sekä verenpaineet nousee, jos ei lakia ois niin…..

      • Anonyymi

        >> äijä kyhännyt meidän aidalle iso.n katetun muovipöntön ilman lupia, siinä se häiritsee pelkällä olemisellaan. >>

        Muiovista kyhätyt kasvihuoneethan ei mitään lupia tarvitsekaan. Mutta minkälaista valkeeta joku uskaltaa pitää muovipöntössä? Tuosta olisi hyvä saada piirustukset talteen, jos ne ovat vaikka keksineet jotakin ihan uutta.

        >>savustavat joka pv tuntitolkulla, ihan piruuttaan, meillä koko talo haisee juurikin tuolle vanhalle tuhkakupille,>>

        Olisiko niillä joku pienimuotoinen kalasavustamo siellä? Hakevat mereltä ahvenia, ja savustavat ne tuossa, mainiolla muoivipöntöllänsä.
        Ittekin tykkään kesäsin juuri savustetuiosta ahvenista. Ei ole ahventa parempaa savukalaa olemassakaan.


    • Anonyymi

      Muta pois! Itse pakkassäällä ilta lenkilläni kävelen ohi omakotitalo alueen Itä-_Helsinki. Ihana tuoksu tulee nenään,kun jotkut lämmittävät saunaa.Olisipa oma tupa ja oma puu lämitteinen sauna.Ei ole kuin kuuma tukala ilman kunnon ilastointia sähkö sauna,kerrostalo vuokralla asuessaEnemän ne saastet tulee autoista tupakasta,lentokoneista kuin puulämiteisetä saunasta.Olet oletetavasti ihminen joka ei käytä saunaa ja et myöskään osaa rentoutua elämässäsi?Pitää nipotaa,valitaa kaikesta.

      • Anonyymi

        Helsingissä ei polteta mitään kuivia koivuklapeja niissä saunoissa ja uuneissa. Jotakin rakennusjätettä, yleensä purkutyömaiden tervapahveja sinne on revitty ja kuormalavoja sahataan sähkömoottorisahoilla.

        Tulee aika kitkuiset saunanlämmityssavut naapurustoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helsingissä ei polteta mitään kuivia koivuklapeja niissä saunoissa ja uuneissa. Jotakin rakennusjätettä, yleensä purkutyömaiden tervapahveja sinne on revitty ja kuormalavoja sahataan sähkömoottorisahoilla.

        Tulee aika kitkuiset saunanlämmityssavut naapurustoon.

        Pakko olla maahanmuuttajia...

        tai sitten ei;-D


    • Anonyymi

      Aina voi muuttaa kerrostaloon jos omakotitalo asuminen ei toimi, näinhän meillekkin vastataan kun kerrostalossa on joitakin asumishaittoja.

    • Anonyymi

      Aina kannattaa muuttaa pois asuinalueelta, jos ei viihdy. Luulisi, että se on itsestään selvää kenelle tahansa aikuiselle.

    • Anonyymi

      itse asun omakotialueella jakoko ikäni pientaloissa missä puulämmitys sähkön lisänä ja voin sanoa että syysviileillä ja ensimmäisinä pakkaspäivinä kun ihmiset lämmittävät talojaan puulla niinkuin vuosisatoja sitten . voiko ihananpaa tuoksua olla kuin puuta poltetaan . asia erikseen jos märkää puuta polttaa niin se on kitkerää ja kun uunin sytyttää saattaa hetken käristä mutta kun kuivaa puuta palaa puhtaasti. mikä voikaan olla egolosinempaa lämmitystä kuin puulämmitys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2310
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1791
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      167
      1670
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1281
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1148
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      76
      1072
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe