Matkakertomus ja kokemuksia Nepalista

nepal_kokemuksia

Tässä on matkakertomukseni Nepalista: http://aurinkovarjo.net/index.php/matkakertomukset/127-nepal-kathmandu

6

1444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkamaailma
    • Anonyymi

      En enää ikinä matkusta Nepaliin enkä keksi, miksi ikinä suosittelisin ketään matkaamaan sinne.

      Ilmanlaatu oli järkyttävä. Et poistu luteisesta hotellista ilman hengityssuojainta. Ilma on kuuma (n. 30, osassa maata 50 astetta) sen lisäksi että on likainen. Tämä altistaa yhtäänkin herkemmät ihmiset erilaisille agressiivisille infektiosairauksille. Erilaisilla tarkoitan erilaisia, mihin meillä länsimaissa on totuttu.

      Ilmanlaadun lisäksi (en voi tarpeeksi korostaa, kuinka järkyttävä se on. Se ei ole hengityskelpoista ilmaa, ja ihmisten tulee ymmärtää tämä. Kuukauden altistinen sille alensi omaa elinaikaennustettani useammalla vuodella. Siis: VUORET NEPALISSA EI OLE LUONNOSTAAN SUMUISET. SUMU, JOKA PEITTÄÄ NÄKYVYYDEN ON TODELLISUUDESSA MYRKYLLINEN SAASTEPILVI, vaikka se on onnistuttu joogaavien travellereidenkin keskuuteen markkinoimaan jotakuinkin romanttisena luonnonilmiönä) en kohdannut missään "kuuluisaa Nepalilaista ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta". Jokikinen, joka osoitti edes perusystävällisyyttä suuntaani teki niin, koska odotti saavansa valkoiselta naiselta rahaa, tai seksiä. Monesti molempia. Jokainen huijasi. Kaikki valehteli. Jokaikinen nepalilainen jonka tapasin tai jonka kanssa erehdyin juttelemaan osoittautui ahneeksi pummiksi, eikä tässä maassa vähäistäkään ystävällistä elettä voi kuvitella saavansa ilmaiseksi.

      Nepal on infrastruktuuriltaan alkeellinen, haiseva, ahne, sekava, mielikuvilla rauhanomaisesta ja rakastavasta buddhasta ratsastava valehtelijoiden kehitysmaa, jonka äärimmäisen köyhät (henkisesti- että fyysisesti, koulutus- ja hygieniataso mukaanlukien) ihmiset ovat valmiita käytännössä mihin vain saadakseen sinusta irti kaiken, minkä voivat saada. Vaikka Nepal on halpa, se ei ole vierailusi arvoinen. Suosittelen Intiaa, Banghadeshia (tähänkin maahan sisältyy riskejä, mutta on silti antoisa matkakohde Nepaliin verrattuna), Sri Lankaa tai Malediiveja, mikäli mielit matkustaa alueelle. Nepalissa hyvää on ainoastaan mielikuva Nepalista. Älä tuhlaa aikaasi, rahojasi tai terveyttäsi. Älä mene sinne.

      • Anonyymi

        Tuohtunut kirjoittaja on kyllä jossain määrin oikeassa, mutta paljastaa samalla olleensa vain turistirysäkohteissa eli vain Katmandussa, kaiken lisäksi mitä ilmeisimmin turistighetto Thamelissa asuen, ja mahdollisesti Pokharassa. Tämäkin huonoimpana aikana eli kesällä.

        Nepal on tunnettu juuri vuoristostaan, ja sieltä löytyy kesälläkin raikaita -10C lämpötiloja, kun vain vaivautuu patikoimaan viikon, pari.

        Näkemykseni maasta on siis hieman toinen, johtuen ehkä siitä, että olen käynyt siellä 11 kertaa vuodesta 1984 alkaen, eli nähnyt maan ennen savusumua ja turismin kehittymistä nykyisenlaiseksi. Pystyn siis jossain määrin ymmärtämään syyt ja seuraukset. Nepalissa on paljon mätää, mutta vuoret pysyvät. Iholle pyrkivistä huijareista ei pidä välittää ja he jättävät turistin rauhaan. Se vaatii tosin tottumusta ja asennetta. Toiset vetävät vilunkimiehiä puoleensa, toiset eivät. Miten olit pukeutunut?


      • Anonyymi

        Terveiset täältä kathmandusta.ei tämä nyt ihan niin rankka paikka ole kuin yrität antaa meidän ymmärtää.
        Tietysti täällä kathmandussa on enemmän polyä/saastetta kuin pienemmissä kaupungeissa
        Lento tänne sujui mukavasti qatairairilla ja viisumin saa mukavasti lentokentältä.sen voi maksaa euroilla "50" etkä tarvitse edes passivalokuvaa tänäpäivänä kun kentällä on automaatti mikä ottaa sinusta sen kuvan.
        Paljon sottaisempiakin paikkoja löytyy kuten varanasi tai joku kambodian sihanoukville,ja jos haluat tinkiä 2 tuntia jostain rihkamasta,niin sitten suosittelen sitä Sri lankaa tai Egyptiä.kypsykää urpot sinne Suomeen.lähden tästä kohta Casinolle pitkälle illalliselle eikä se todellakaan maksa mitään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe