Syypää kalasteluviesteihin on SUOMI24 itse

Kuhan.kysyin-sano.Kuha

Ei tarvitse ihmetellä syytä siihen että sähköpostiin tulvii ns. kalasteluviestejä (http://keskustelu.suomi24.fi/t/13900644/tietoja-kalastellaan-sahkopostitse).

Suomi24:n palvelu on suojaamaton, eli kaikki verkkolikeenne on avoin, kenen tahansa seurattavissa. Moneen kertaan täällä on pyydetty suojaamaan ja salaamaan verkkoliikenne, ilman tulosta.

Sähköpostiosotteesi on näkyvillä sivuilla jatkuvasti ja liikkuu salaamattomassa verkossa. Sähköpostioiste on näkyvissä jopa palautesivulla ja palstoilla Ilmiannossa.

Paikka jossa noita omia tietoja/asetuksia hallitaan (https://oma.suomi24.fi/asetukset) ja sisään kirjautuminen on suojattu, mutta eihän se riitä jos palvelu leipoo joka väliin sähköpostiosoitteen esille.

Minä saan siihen vaihtoehtoiseen sähköpostiin (@luukku.com) jatkuvasti roskapostia ja ainoa väylä on Suomi24, koskapa en ole käyttänyt sähköpostia muuhun. Miksei näitä reikiä voisi viimein tukkia eikä yrittää selitellä ja pestä omat kätensä???

9

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HTTPS_rules_the_Web

      Verkkoyhteyden salaus näkyy osoiterivillä, osoitteen alussa lukee https ja osoitteen etupuolella on lukon kuva. Jos yhteys on salaamaton lukkoa ei ole vaan sen paikalla näkyy maapallo, joka kertoo sen että koko maailmalle auki. Symbolit poikkeavat hieman toisistaan eri selaimissa.

      Lukkoa klikkamalla saa lisätietoja salauksesta, mm. sertifikaatin toimittaja ja voimassaoloaika. Jos sertifikaatti ei ole enää voimassa tai konfiguroitu virheellisesti, osoitteen edessä on lukko mutta sen päällä on ruksi/viiva.

    • suvaitkaa

      On hyvä, että nykyisessä avoimessa globaalissa monikulttuurisessa Suomessa kaikkien sähköpostit ovat kaikkien luettavissa.

    • kunhan.mainokset.pyörisi

      Suomi24 tahallisesti riskeeraa käyttäjiensä tietoturvan.
      Näin on toimittu aina. Ei tarvii tosiaankaan ihmetellä mistä johtuu roskaposti ja mistä aiheutuvat kalasteluyritykset. Nämä Suomi24 palvelut täynnä reikiä. Myöskään Treffit ei ole suojattu/salattu. Siellä kulkee myös yhteystietoja, osoitteita, puhelinnumeroita etc. Ei Suomi24 ylläpitoa kiinnosta pätkän vertaa.

      • miksikiinnostais

        Ylläpito vuotaa kuin seula,mitä sitä täällä ihmettelemään. Varmaan hauskaa lueskella sähköposteja ja lähetellä niitä toisilleen, näin on ollut ja tulee olemaan.


    • HTTPS_rules_the_web

      Suosittelen jokaiselle olemaan kirjautumatta palveluun jos haluaa turvata sähköpostiosoitteensa ja omat tietonsa. Jos olet kirjautunut, mm. sähköpostiosoitteesi kulkee netissä suojaamattomana kun kirjoitat viestin, ilmiannat viestin tai annat palautetta palautelomakkeella. Lisäksi Treffit-palvelussa kaikki viestikirjoittelu on suojaamatonta.

    • kunhan.mainokset.pyörisi

      Asiaan on yritetty vuosien varrella vaikuttaa. mutta jääräpäinen Suomi24 ei päätään käännä. taitaa olla mainokset se syy miksei liikennettä salata. Se on mun veikkaus.

    • Töttöröö.vaan

      Se joka noita kalasteluviestejä lähettää, kuuntelee selvästikin nettiliikennettä joka kulkee Suomi24-servereille. Suomi24 tekee asian liian helpoksi. Miksei siis Suomi24 toimi ja suojaa verkkoliikennettään?

    • ottaapäähän

      Lopetin suomi24-meilin käytön vajaa vuosi sitten, koska kyllästyin roskapostiin ja selkeästi huonontuneeseen yleisilmeeseen. Kävin tänään pitkästä aikaa katsomassa mitä sinne oli tullut ja kyllähän oli viestejä! Päätinkin käydä siirtämässä tärkeät vanhat arkistot gmailiin. Vaihtoehtoisesti yahoo.com on myös ehdottomasti parempi kuin suomi24. Yahoon käytössä ärsyttää mainokset ja hienoinen epävakaus, siksi en käytä sitä mihinkään tärkeään meiliin. Mutta olisiko jollakin vielä tiedossa joku muu ilmainen ja hyvin suojattu s-posti??

      • piste.com

        Honest Joe's mailbox. Itse käytän tuota.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1929
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1450
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1333
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1134
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      474
      1046
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      928
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      862
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe