Karppaus aiheuttaa sydänkohtauksia ja diabetestä

setietäväVekuPuustinen

Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan karppaajilla on 78 % suurempi todennäköisyys sairastua diabetekseen kuin suositusten mukaan syövillä. Myös sydänkohtauksen todennäköisyys on 8-kertainen.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • setietäväVekuPuustinen

      Tiedän monta henkilöä jotka ovat saaneet sydänkohtauksen tai sairastuneet diabetekseen kun ovat ryhtyneet vähähiilihydraattiselle LCHF ruokavaliolle. Julkisuuden henkilöistä esimerkkeinä ovat Atkins sekä ruotsalainen rasvatohtori Annika Dahlqvist.

    • Okanagan

      Käsittääkseni vhh-ruokavalio altistaa myös keskivartalolihavuudelle. Katsokaa nyt vaikka A. Heikkilän vatsaa.

    • vegaani

      Johonkinhan ihmisen pitää kuolla. Eikö sydänkohtaus ole ihan hyvä kuolinsyy? Vähän tuskallinen, mutta nopeampi kuin syöpä. Syövässä on se etu, että yleensä ihminen ennättää kirjoittaa testamentin ja pyytää anteeksi niiltä, joita vastaan on rikkonut. Se puoltaa hidasta kuolemaa.

      Eilen sain ajatuksen: Moni alkaa karppaamaan siksi, että on korkeat verensokerit. Diabetes on kuitenkin lähinnä sydän- ja verisuonisairaus. Korkea verensokerit tuhoavat verisuonia. Diabeetikoilla olevat silmä-, munuais-, jalka- ym. oireet johtuvat nimenomaan tästä syystä. Verenkierto on jo heikentynyt.

      Eli kun ihmisellä on ollut korkeat verensokerit ties kuinka kauan, ja ehkä samalla korkeat verenpaineetkin (verisuonet vaurioituvat jo suositusten mukaisilla verenpainearvoilla), niin ei ole lainkaan ihme, että runsasrasvainen ruokavalio aiheuttaa sydänkohtauksen. Jo ennestään kalkkeutuneet verisuonet tukkiutuvat tässä vaiheessa. Sama voisi selittää, miksi jotkut saavat munuaisoireita karpatessa. Munuaisten vajaatoiminta ilmenee vasta, kun munuaisista on tuhoutunut ehkä yli 90 %. Siihen asti elimistö pystyy kompensoimaan tilannetta. Kun proteiinimäärä on kohtuuton, niin munuaiset pettävät. Yleensähän munuaisten vajaatoimintapotilailla on proteiinirajoitus.

      Tämä oli omaa teoriaani, mutta ehkä sille tulee vahvistusta joskus myöhemmin. Yleensä kaikissa tutkimuksissa asioita ei oteta huomioon riittävän monipuolisesti.

      Eli jos itse karppaisin, niin käyttäisin runsaasti vihanneksia. Niissä on vähemmän sokeria kuin hedelmissä, mutta erilaisia suojaravintoaineita hyvin. Esim. vihreissä vihanneksissa. Vihanneksissa ei myöskään ole rasvaa. Samoin en tieten tahtoen käyttäisi runsaasti rasvaa. Joidenkin karppaus on sitä, että kaikki kasvikunnan tuotteet karsitaan pois. Ihmekkös, että käy huonosti.

      • hpv

        No rasvaajat (eli runsaasti eläinrasvaa ja lihaa käyttävät) kuolevat muita nuorempina myöskin syöpiin. Syynä luonnollisesti runsas punaisen lihan ja lihajalosteiden syönti, vähäinen kuidun ja suojaravinteiden saanti.

        Kasvispainoinen karppaus pehmeillä rasvoilla olisi varsin hyvä ja terveellinen elintapa mutta meikäläisille karppaajille ei tunnu karppausta olevan muu kuin runsas lihan ja kovan rasvan syönti.


      • Hehheheee

        Taas jankuttamassa satuja. Kuinka ne kasvirasvat?? eikös niissä ole sitä pahaa omega-6 joka aiheuttaa tulehduksia. Ei sulla poloisella ole mitään näyttöä elukkarasvalla karppaamista vastaan. Eli kipin kapin etsimään näyttöjä. Äläkä eksy sellaiseen selitykseen notta "Framinghamissa on tutkittu samoja ihmisiä jo yli 60 vuotta ja yhteys sydäntautien ja LDL-kolesterolin välillä on kiistaton" Mitä sieltä löytyikään? "Mitä sitten tulee Framinghamin tutkimukseen ja tyydyttyneisiin rasvoihin. Lainatkaamme William Castellia, joka toimi useita vuosia Framinghamin tutkimuksen johtajana.

        "Framinghamissa, Massachusettsissa, mitä enemmän tyydyttyneitä rasvoja ihminen söi, sitä alhaisempi hänen seeruminsa kolesterolitaso oli ... havaitsimme että ihmiset, jotka söivät eniten kolesterolia, söivät eniten tyydyttyneitä rasvahappoja, saivat eniten kaloreita, painoivat vähiten ja olivat fyysisesti aktiivisimpia.” (Dr William Castelli 1992, Framingham tutkimuksen johtaja)"


    • ei-karppaaja

      Minä ehkä suhtaudun hieman varauksella tuohon Kalifornian yliopiston tutkimukseen (johon en koskaan nähnyt edes linkkiä tai muuta tarkempaa viittausta).

      Karppaus ei tarkoita sitä, että rasvaa mässätään ihan holtittomasti ja aivottomasti - ilman mitään tolkkua. Veren kolesteroliin vaikuttaa merkittävästi se, onko pääasiallinen rasvalähde monityydyttymättömät (kasvis) vai tyydyttyneet rasvat. Jos kaikki syötävä rasva on vain huonoa rasvaa, se todennäköisesti näkyy pitkällä tähtäimellä myös verikokeissa.

      Hiilareiden välttäminen toki voi aiheuttaa sen, ettei saa niitä ruoka-aineita, jotka alentavat kolesterolia. Esim. osa kauratuotteistahan laskee kolesterolin määrää. Tosin karppaajatkihan voivat syödä tietyn määrän hiilareita, ei se täysin hiilaritonta ole.

      Karppaajahan voi syödä päivittäin esim. 500-1000g salaattia, pari kanan rintapalaa tai kalkkunaa sekä muutaman ruokalusikan oliiviöljyä ja sitä linjaa. Ei se nyt varsinaisesti ole ruokavalio, joka ketään sairastuttaa.

      Tietty karppaajiakin on monenlaisia. Jokuhan saattaa vetä kilon juustoa ja 500g pekonia päivittäin. Sitten muka "karpaten" juoda vielä 3-5 lasia punaviiniä, kun saahan niitä hiilareita vähän tulla. Lisäksi liikunnasta ei ole kuultukaan. Ei kait siinä ihme olekaan, jos sydän sairaudet iskee.

      Itse en ole karppaaja. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei kaikkien ihmisten karppaaminen ole mitään aivan järetöntä puuhaa. Tekevät sitä oikein ja sen vuoksi laihtuvat.

      • ghkkkjjjj

        "Minä ehkä suhtaudun hieman varauksella tuohon Kalifornian yliopiston tutkimukseen (johon en koskaan nähnyt edes linkkiä tai muuta tarkempaa viittausta)."

        Näin on monen väittämän osalta. Samoin on tää kolesterolien turmiollisuuden toteen näyttäminen eli se kaappi on tyhjä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe