USA jälleen tien viitoittajana älyttömyyksissä.

Harvardin yliopistosta kuuluu kummia. Uutisen mukaan Harvardin yliopiston professori Walter Willett kehottaa aikuisia olemaan nauttimatta maitotuotteita.
Jo pieni määrä maitoa, jugurttia tai muita meijerituotteita voi Willettin mukaan muun muassa aiheuttaa syöpää.
Taitaa olla proffalla omat leikkikalut pahasti hukassa tai jäänyt paitsi äitinsä rintaa? Voi myös olla, että proffa on vielä rintaruokinnassa, kun sekään ei siellä jenkkilässä mikään ihmeuutinen olisi?
- Voi hyvät hyssykät, huokaa Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Riikka Huovinen.
- Tutkija lienee oman tiensä kulkija.
- Tuskin kukaan aikuinen litrakaupalla maitoa juo.
Huovinen muistuttaa, että yksittäisten ravitsemuksen osatekijöiden sijaan kannattaa syöpäriskin kurissa pitämiseksi tarkastella syömisen kokonaisuutta. Kohtuus ja monipuolisuus ovat oleellisia.

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015112020699416_tr.shtml

19

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerettiläinen--

      Tässä on taas yksi hyvä esimerkki siitä, miten tutkijat/tiedemiehet/professoritkin ovat vain IHMISIÄ eli heidänkään sanansa/tutkimuksensa ei ole mitään "Jumalan sanaa", jota pitäisi kuunnella hattu kourassa ihmetyksestä ja kunnioituksesta ymmällään... Tiedemiehillä saattaa olla omia henkilökohtaisia motiivejaan ja tutkimuksen maksaneella tahollakin voi olla jotain tekemistä tutkimuksen lopputuloksen kanssa...

      • No voi hyvät hyssyrät, juuri siksihän tutkimusten pitää olla toistettavissa!
        Yleensäkään tiede ei toimi ollenkaan niin, että yksittäinen tutkijataho on välittömästi auktoriteetti kun se on julkaissut jotain kuohuttavaa. Vasta sitten kun tutkimus on tiedeyhteisössä todettu parhaalla tavalla tehdyksi ja mielellään vielä useammat tutkimukset osoittavat samaa kuin se, meillä on käsissä varsinaista tiedettä.


    • pyhpyh

      Ja asiahan on niin, että Harvard on maailman arvostetuin yliopisto (eniten Nobel-palkintoja), jonka rinnalla suomalaiset tutkijat ovat pelkkiä rähmäeetuja ... varsinkin nämä suomalaiset "ilman maitoa ei voi elämää olla olemassa" -löpölöpölääkärit.

      Ennemmin uskon Harvardin huippututkijoita kuin suomalaisia konitohtoreita.

      • Et.silleen

        Taas joku uskonlahkon orjaprofessori luulee vain tietävänsä, vaikka ei tiedä yhtään mitään.
        Ilman maitoa, ei olisi nisäkkäitäkään olemassa. Raamattukin puhuu maasta, joka vuotaa maitoa ja mettä. Emänsä maidossa haudutettua karitsaa jne.
        Suomalainen lääketiede on maailman huipputasoa ja tutkimus Suomessa monin verroin parempaa kuin jenkeissä, joka maa on täynnä hörhöjä. Konitohtorit ovat siis siellä rapakon toisella puolella, kuten niin usein on huomattu ja todettu.


      • pyhpyhpyhpyhpyh

        Ja pyh. Lehmän maito on tarkoitettu vasikalle eikä ihmiselle.


      • Kuinkahan.on

        Onko pyhpyh opiskellut harvardissa vai mennäänkö peruskoululla? ;)


      • Et.silleen kirjoitti:

        Taas joku uskonlahkon orjaprofessori luulee vain tietävänsä, vaikka ei tiedä yhtään mitään.
        Ilman maitoa, ei olisi nisäkkäitäkään olemassa. Raamattukin puhuu maasta, joka vuotaa maitoa ja mettä. Emänsä maidossa haudutettua karitsaa jne.
        Suomalainen lääketiede on maailman huipputasoa ja tutkimus Suomessa monin verroin parempaa kuin jenkeissä, joka maa on täynnä hörhöjä. Konitohtorit ovat siis siellä rapakon toisella puolella, kuten niin usein on huomattu ja todettu.

        Sivumennen sanoen, vauvan äidin tai ylipäätään nisäkkään emon jälkeläistään varten tuottama maito ei ole _meijerituote_.


    • Älyttömyyksien lähde on kylläkin Kauppalehti, joka metsästää klikkauksia kohuotsikoilla, joka on valitettavaa todellisuutta nykypäivänä.

      Kauppalehtihän ei tässä siteeraa suoraan kyseistä tutkimusta, vaan he käyttävät lähteenään Mother Jones -huuhaasivustoa, joka tekee salaliittoja lähes kaikesta.

      Itse Harvardin tutkimus sisälsi aivan tavanomaiset tutkimustulokset maidosta, eli:

      Monet ihmiset ovat ainakin jossain määrin laktoosi-intolerantteja ja saavat siksi maidosta oireita – esimerkiksi löysän vatsan, ilmavaivoja tai kramppeja. Joten älä juo jos menee maha sekaisin.

      Maitorasva on tyydyttynyttä, mikä lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Joten suosi rasvattomia tuotteita.

      Jne.

      Harvardin tutkimus ei edes yhdessä sivulausessa kertonut mitään maidon aiheuttamasta kuolemanvaarasta.

      Mutta kuten Kauppalehden sivuilta huomasi, uutinen oli klikatuin sekä luetuin, joten toimituskunta pääsi kohuotsikolla tavoitteeseensa ja Kauppalehti sai uusia lukijoita, jotka ehkäpä klikkasivat jotain muutakin Kauppalehden nettisivuilta.

      Joten uskon edelleen mieluummin Harvardin tutkimusta, kuin Mother Jones -nettisivuston tai Kauppalehden tulkitsemaa versiota tutkimuksesta.

    • En.koskisi.tikullakaan
    • Hih :) - nyt on professori Willet varmaan tutkinut, että kuinka monet syöpään sairastuneista ovat juoneet maitoa .. ja yllätyksekseen havainnut että kumma kyllä MELKEIN JOKAINEN - :) ja jotkut jopa vain muutaman lasillisen ja senkin vuosikausia sitten ... ja professori on sitten vetänyt johtopäätöksen, että maito jo pieninä annoksina voi aiheuttaa syöpää.

      Niin tai sitten voi tietenkin olla niinkin että professoria on siteerattu ihan päin prinkkalaa .. mikä tuntuisi todennäköisemmältä ..

      alex ;)

      • omalehmä

        Kyllä voit, "aleksi" sanoa, että jokainen on juonut maitoa - joko emänsä eli äitinsä tissistä tai lehmästä.


      • Hyvä kommentti "omalehmä" - sinun jos jonkin pitäisi tietää :=)


    • Pastori.Turusta

      Minä juon joka päivä lasillisen hyvää kermaista vaaleanharmaata täyteläistä "rasvatonta maitoa". Lypsän aamulla erästä yksinisäistä, joka jopa jakaa vuoteenikin ja kun jaksaa tarpeeksi lypsää saa annoksen paksua lämmintä maitoa suun täydeltä.

      • Äidinmaidon sijasta kyseessä lienee ns. isänpiimä.


    • Vieläjäsen

      Merkittävämpi maituotuotteiden kritiikki löytynee T Colin Campbellin kirjasta The China Study (2005). Kirja perustuu yhteen laajimmista ravinnon terveysvaikutuksia koskevista tutkimuksista. 20 vuoden aikana seurattiin ravinnon ja kuolleisuuden välistä suhdetta 65 kiinalaisessa maakunnassa. Muistaakseni yhteensä 800.000 ihmistä oli mukana. Tutkimuksen taustalla oli Kiinan ennaltaehkäisevän lääketieteen akatemia, Cornell yliopisto ja Oxfordin yliopisto.

      Kirjan tulkinta tutkimustuloksista oli varsin tyly suhteessa maitotuotteisiin. Kuolleisuus oli korkeampi paikoissa, joissa maitotuotteita käytettiin ja nousi, kun jollakin alueella niitä alettiin käyttää. Syövät, sydän- ja verissuonisairaudet, autoimmuunisairaudet, kaikki osteoporoosia myöten lisääntyivät maitotuotteiden käytön myötä.

      Lihatuotteillekin saman tutkimuksen mukaan annettiin tuomio, vaikka ei muistaakseni yhtä tylyä kuin maitotuotteille.

      Maailmassa ei varmaan niin hullua tutkijaa olekaan, ettei pitäisi äidinmaitoa parhaana ravintona pienelle lapselle. Kyse onkin siitä, mitä lehmänmaito tekee aikuisille.

      Tähän täytynee lisätä, että Campbellin tulkinnassa on myös asioita, joita on syystä arvosteltu. Sanottakoon myös, että itse olen toistaseksi maitojutussa kääntymätön - vaikka en maitoa vahingossakaan juomalla juo, kerma (ruuassa ja juomissa) ja juustot maistuvat turhankin hyvin.

    • fdffdfd77

      Lehmän, terveen sellaisen maito on vasikalle huippuravinto. Oikeassa suhteessa ravinteet jokaiselle elimelle, mitä vasikka tarvitsee. Ihmislapselle lehmän maito on sopimatonta elimistö joutuu turhaan rasitukseen liiallisten kivennäisten vuoksi.

      "Maa joka vuotaa maitoa" On olemassa muutakin maitoa, kuin lehmän maitoa, soija, kaura, riisi, manteli ja mitä niitä onkaan.

      Ellen White lupasi aikalaisilleen käyttää terveiden lehmien maitoa mutta Jumala tiesi, että koittaa vielä meidän aikamme jolloin se ei enää ole turvallista ja siksi hän puhui, että koittaa aika jolloin niistä kannattaa luopua ja uskon , että olemme tulleet tähän aikaan.

      Eläimet sairastavat valtavasti tänä päivänä ja on aivan normaali käytäntö karjatiloilla, että tulehdussairaiden eläinten maito laitetaan meijeriin. Puhumattakaan sitten mitä meijeri kaikkine homogenointineen sille tekee.
      Luomutiloilla esim. Saksassa lehmä poikii non 8-kertaa vastaava luku tavanomaisella maitotilalla alle puolet siitä ja sitten teuraaksi sairas eläin.

    • suosiellävetelätäällä

      En usko että maitoon kuolee jos sitä ei ylen määrin käytä, en ole ollut koskaan maidon ystävä mutta käytän kylläkin maitoruokiin lehmän maitoa ihan rasvaista ja kahvikuppiin samoin laitan maitoa, enkä ole sen paremmin sairastellut, vaikka käytän maitoa kuitenkin kohtuudella.

      • Maitokahvia-kiitos

        Sama täällä. "Punaista maitoa lorautan kahvin sekaan. Juon n. 3 kuppia kahvia päivässä ja sen olen huomannut auttavan hyvin aamukäynnistymistäni. Olen koko päivän pirteä ja saan paljon aikaiseksi. Kerran kokeilin ystäväni yllyttämänä kuukauden ajan olla ilman kahvia ja söin lähes pelkästään kasvisruokaa, mutta se ei todellakaan kannattanut. Heti alkoivat armottomat nivelkivut ja sydänoireet. 3 kuppia päivässä kahvia on pitänyt kaikki sairaudet loitolla, enkä ole edes flunssaa sairastanut kymmeniin vuosiin, en kertaakaan. En ole myöskään mikään vihannesten ystävä, vaan syön lihaa ja makkaraa varsinkin kesällä grillattuna. Pyrin kuitenkin etsimään vähärasvaisempaa liharuokaa. Kalaa en voi syödä, koska olen sille lievästi allerginen. Myöskään viljatuotteita tai pähkinöitä en syö, koska gluteiini on myrkkyä elimistölleni ja pähkinöille olen kovasti allerginen. Täysmaitoa joskus juon ihan lasista myös juomalla ja että se on hyvää! Kahviin kyllä aina lorautan maitoa.


    • Uudistusmielinen

      Vastaavia tutkimuksia on tulossa lisää. Syy saattaa olla nykyisten ravintoketjujen aiheuttamista haitoista länsimaissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe