Lääkärien työllisyys varma tulevaisuudessakin?

hahahsd

Lääkärin ammattia on pidetty varma työllistymisen kannalta vuosikaudet. Sisäänottomääriä ollaan kuitenkin lisäämässä, joten voiko olla että lääkärien kesken tulee kilpailua työpaikoista?

3

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YksiLääkäri

      Lääkäreiden keskuudessa on vuosien ajan ollut kova kilpailu jaettaessa erikoistumispaikkoja. Esimerkiksi lastentauteihin tai kirurgiaan ei välttämättä pääse erikoistumaan ellei tehtynä ole väitöskirja ja muutenkin satu olemaan ylilääkärin tai professorin mielestä sopiva henkilö.

      Valmiita erikoislääkäreitä taas on liikaa joillain aloilla yliopistokaupungeissa eli välttämättä vakituista työpaikkaa ei yliopistoklinikasta saa ellei ole väitellyt. Useimmiten erikoislääkärille löytyy töitä keskussairaaloista ilman suurempia ongelmia mutta se tarkoittaa perheen muuttoa toiseen kaupunkiin.

      Tietyillä aloilla (mm. psykiatria, lastenpsykiatria, fysiatria, patologia, oikeuslääketiede) on pulaa erikoistujista ja yleislääkäreitä tarvitaan edelleen vaikka pahin pula on jo väistynyt.

      1990-luvun laman aikaan lääkäreitä oli työttömänä pahimillaan 700 jonkin aikaa eli vastavalmistuneet joutuivat suoraan kortistoon ja osa taisi vaihtaa alaakin. Laman jatkuessa työelämän säästötoimia otetaan käyttöön myös julkisella sektorilla niin että lääkärin työpaikkaa ei voi pitää täysin varmana. Eläinlääkäreiden työttömyys onkin jo kovasti pahentunut.

      Lääkäriksi kannattaa edelleen kouluttautua sillä työ on haasteellista ja mukavaa. Monessa maassa on edelleen lääkäripulaa eli kannattaa pitää yllä kielitaitoa (ruotsi, englanti) varmuuden vuoksi.

    • lerkursds

      Koskahan lääkiksien koulutuspaikkoja lisätään jotta saadaan lääkäripula helpottamaan ja lääkäreitä myös pikkukylien terveyskeskuksiin joissa heitä kipeästi tarvittaisiin?

      • Pikkukaupungintyttö

        Tulossa ollaan, älä huoli. Minun kurssilla ainakin on useampi, joka aikoo pikkupaikkakunnalle terkkariin, minä itsekin kuulun heihin :o)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe