jeesuksen historiaa

historiankirjoituksia

Jeesus-Nimi tulee kreikan kielestä ja luultavasti iesous-nimestä, joka liittyy läheisesti zeus-Jumalan nimeen. Juutalaiskristityt ennen 300-lukua käyttivät jehushua-nimeä jeesuksesta, lyhenne jeshua. Juutalaisia syytettiin jeesuksen tappamisesta ja kutsuttiin saatanan lapsiksi ja siitä syystä luultavasti ennen 300-lukua löydetyt uuden testamentin kirjoitukset ei vielä ole saaneet raamatun käännöksissä jalan sijaa. Lauantai vaihdettiin sunnuntaiksi ja luultavasti aurinko-jumala liittyi läheisesti tähän. Tammus-Jumalan syntymäjuhla on 25. Joulukuuta ja luultavimmin tästä syystä vietämme nykyään joulua joulukuussa tammuksen syntymän aikoihin. Aurinko ja tammus-jumalat olivat 300-luvulla rakkaita katolisen kirkkoon liittyneiden pakanoille ja tästä syystä muutokset tehtiin. Täältä on minun tietääkseni myös kiirastuli-oppi saanut alkunsa kuten myös pyhimysten rukoilu. Lisäksi joulupukki on nikolaus-niminen 300-luvulla elänyt katolisen kirkon piispa, josta minun tietämän mukaan pukki on alkunsa saanut. Israelissa Jeshuaan uskovat käyttävät hänestä alkuperäistä nimeä, osa ainakin. Jokainen valitsee mihin uskoo. Minä uskon siihen alkuaan kirjoitettuun tekstiin ja uskoni on nyt muutos-tilassa ja katson, miten onnistun kutsumaan Jeesusta jehushuaksi. Näistä kertomista asioista olen lukenut asiantuntijoiden kirjoituksia netistä. Sieltä saa lisää tietoa sitä hakemalla, esim. Jeesuksen alkuperäinen nimi tai mitä haluaa lukea.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paluuArkeen

      Puhut melko täydellistä pötyä.

      Mitä tulee Jeesuksen nimeen tuossa perusteettomassa jargonissasi, Jeesus selvästikin liittyy hebrealaiseen nimiperinteeseen, jossa yhtenä on esim. Joosua. Muistetaan, että hebreaa kirjoitetaan pelkillä konsonanteilla.

      Länsimaihin Jeesus on tullut kreikankielisten Uuden Testamentin alkutekstien kautta. Alunperin Jeesuksen nimi on ollut hebreankielinen tai arameankielinen, luultavasti molempia samanaikaisesti.

    • Heprean.alkuteksteistä

      Tietysti heprean alkuteksteistä löytyy Jeesuksen heprealainen nimi, kuten juutalaisia olivat Maria ja Joosef. Heprean alkutekstien nimien perusmuotoja Jeesus nimen yhteydessä on montakin, ja kieli kehittyy ja arameaa oli Jeesuksen syntymän aikaan myös mukana nimissä.

    • juutinrauma

      Tärkeintähän on sisäistää kuitenkin se, että Jeesus ei ollut juutalainen.. hän syntyi juutalaiseen kulttuuriin sisälle Marian.. siis oliko nyt ns. puolijuutalaisen kautta, ja isä ei välttämättä, eikä todennäköisesti ollut juutalainen.. ei mennä nyt siihen Jumalalliseen sikiämiseen enempää, se on lapsellista väittelyä tässä kohtaa. Tärkeintä on se Jumalallinen tarkoitus syntyä sisälle siihen ulkokultaiseen ihmisiä raa'asti erottelevaan kulttuuriin uuden sanoman ja uskon tuojana, eikö niin?

      En ymmärrä miksi minun pitäisi juuttua niin turhaan asiaan kuin Jeesuksen nimi? Mielenkiintoinen avaus aloittajalla, ei siihen moittimista. Joku saattaa moittia minua tästä.. mutta saattaa olla väärässä!

    • Tärkeä.ymmärtää

      Jeesuksen Persoona ihan luomisesta lähtien Luojan yhteydessä ja Kuninkaana Isän Jumalan valtakunnassa, kuten miekasta kerrottu Raamatun alussa vartioimassa elämän puun tietä, ja Immanuelin syntymisen jälkeen sanansa keskeiset tuomioissa.

      • Juuriniin4

        Tärkeä ymmärtää.
        Amen.


      • juutinrauma

        Halleluja kansalle


      • Etsinensielämässä
        juutinrauma kirjoitti:

        Halleluja kansalle

        Anna meille rauha-turruta tuska-anna ajan armahtaa.Siinä toivo-siinä iankaikkinen rakkaus.


    • Ilmestyskirja.Isältä

      kreikaksi ja Iesous on alkuperäisen heprealaisen nimen kreikankielen nimi. Tärkeintä jokaiselle ihmiselle Jeesuksen nimessä vastaanottaa elävää vettä ja Pyhän Hengen armolahja, jotta nimensä kirjoitetaan Jumalan elämänkirjaan, ja sydämen usko ja suun tunnustus tässä keskeisiä myös, ja saadaan Jeesukselta samoin kuten myös vesi ja Henki.

    • lukemallaoppii

      Iesous-nimi nimestä on kahdenlaista tekstiä ja raamatun tutkija yliopistolta väitti nimeä hebrealaiseksi kun taas netissä kirjoittavat kaksi asiantuntijaa väitti nimen olevan zeus jumalan joku muunnos tai liittyvän häneen. Lisäksi sun sana tarkoittaa aurinkoa ja jul sana joulua, mutta lukekaa lisää netistä,, sieltä luin kirjoituksen, jossa kerrottiin sun nimen olevan auringon pyörä ja liittyvän menneiden aikojen auringon palvontaa. Mitä tulee jeesuksen juutalaisuuteen , niin siitä todistaa löydetyt pilatuksen kirjoitukset, jotka on suomennettu sanasta sanaan ja löytyvät netistä nimellä pilatuksen kirjoitukset. Jeesuksen syntymään liittyvä pyhän hengen eli Jumalan Hengen työ liittyy juutalaiseen messias-kirjoituksiin, joista uusi testamentti ja Paavali kirjoitti että niin oli kirjoitettu juutalaisessa raamatussa tai juutalaisissa ennustuksisaa ja apostoli Paavali oli ennen uskoon tuloaan oikea oppinen fariseus. Jeesuksen äiti tai isä oli kuningas Daavidin sukua ja suoraan alenevassa polvessa. Siksi, että hän syntyi beetlehemissä ja täytti vanhojen kirjoitusten ennustuksia messiasta, häntä pidetään edelleen Jumalan poikana. Minä käytän nykyään alkuperäistä nimeä, mutta vierasta sitä, koska olen koko ikäni kuullut vain jeesuksesta. Jos joku haluaa lisää tietoa, sitä löytyy netistä esimerkiksi lukemalla pilatuksen kirjeet, jotka kertovat kuoleman tuomiosta ja tutkimalla ennen vuotta 300 olevat uuden testamentin hebrean kieliset kirjoitukset yms.

      • juutinrauma

        Kirjoitat liibalaabaa nonsenseä.. mutta sitä et kerro, miksi Jeesus olisi ollut juutalainen. Jeesus ei ollut juutalainen.. hän vain syntyi juutalaiseen kulttuuriin sisään.

        Mikähän oli mainisemasi pyhän hengen työ Jeesuksen syntymässä? Täysin myöhäis-infantiilia tekstiä. Maria synnytti ihan itse sen lihaksi muuttuneen hengen.. ihan itse teki sen laborwörksin.


      • Onko Daavid Jumala ?


    • monenlaistakirjoirusta

      Olenkin halunnut tietää lisää jeesus nimestä ja siitä löytyy kahdenlaisia kirjoituksia. Eräs kertoi juutalaisten rabbien sebtuagintaa kirjoittaessaan ja kääntäessään Egyptin juutalaisille kääntäneen jonkin nimen jeesus-nimeksi, joten jeesus tulee näiden rabbien käännöksestä. Nimi on käännetty kreikaksi, joten se on käännös nimi. Jeshua, jehoshua vai jeesus riippuu siitä, mihin uskoo ja mitä kirjoituksia pitää totena. Jos joosua on nimen alkuperäinen muoto, niin silloin nämä asiantuntijat netissä joko valehtelevat tai tietävät enemmän kuin raamatun tutkija itä Suomen yliopistolla. En enää osaa sanoa kuin että katson uudelleen, mihin uskon.

      • ate.i.s.m.i

        Kyllä Jeesus-nimi on sama kuin Joosuakin. Jo wikipedia sanoo niin suoraan. Katsoin myös Raamatun tietosanakirjasta. Onhan Joosuakin suomennettu nimi. Jeesuksen hepreankielinen nimi on Raamatun tietosanakirjan mukaan "jesua" (jehosua) ja Joosua "jehosua" (jesua)


    • jeshuajehoshua

      Olen keskustellut tutkijan kanssa ja lukenut toisia netistä, jotka väittävät nimen liittyvän zeus jumalan nimeen ja kreikan käännös. Olen ollut monta kuukautta umpisolmussa, enkä enää ole osannut, kuin rukoilla oikeaa tietoa, sillä vaikka uskon kirjoitukset, niin uskon myös historian kirjoitukset ja niissä mitä viimeiseksi on löydetty hebrean kielisiä uuden testamentin kirjoituksia, Jeesuksen nimi on niissä ollut minun tietojeni ja ymmärrykseni mukaan joko jehushua tai jeshua. Nämä kirjoitukset ei vielä ole vaikuttaneet raamatun käännöksiä. Saa nähdä, pääsevät niissä olevat asiat esille.

    • Ee-Sho Mshee-khaa..... arameaksi.

      Seuraaja on Mshee-khaa-yaa. (m)

    • jokainenäiti

      Ymmärrän epäusko, jos et edes halua uskoa, mutta Jumala ja immanuelista raamatussa oleva profetia kertovat messiasta ja minä uskon sen olevan jeshua. Mitä tulee juutalaisuuteen, niin jeesus oli äidin puolelta juutalainen ja juutalainen on jokainen juutalaisesta äidistä syntynyt. Tämä määritelmä on juutalaisessa kulttuurissa totta tänäkin päivänä. Siitä miten sinä miellät ja käsitä asiat, en tiedä, kysy määritelmää Israelista, jos et minua usko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe