Oletteko hämäläiset miettineet,

muusaeituuskana

miksi taideapurahoja menee vuosi vuodelta tietyille taiteilijoille?
Siis vuosia, vuosia samoille henkilöille. Milloin Suomen kulttuurirahaston Keskusrahastolta, milloin kulttuurirahaston Hämeen maakuntarahastolta, milloin Hämeen taidetoimikunnalta.

Mielenkiintoista on, että Hannele Yrjö-Koskinen häärää milloin Hämeen taidetoimikunnassa, milloin Hämeen rahastossa. Toimii tällä kertaa Hämeen maakuntarahaston hoitokunnan puheenjohtajana.
Miksi? Ihanko oikeilla motiiveilla? Ehkä.
Vai onko ajamassa tiettyjen henkilöiden etua?
Vai onko paremminkin torppaamassa lahjakkailta taiteilijoilta apurahoja, " koska naama ei miellytä"?
Hoitokunnissa ja taidetoimikunnissa voi toimia vain määräajan,mutta kun sukkuloi eri instanssien välissä, voi olla hetken poissa.....toisessa instanssissa......ja palata milloin jäseneksi, milloin puheenjohtajaksi.

Eikö vääristä asetelmia; tietyn henkilön näkemys tulee voimakkaana esiin. Silloin on vaara, että kohdennettavat apurahat kohdistuvat tietyille henkilöille..... He voivat apurahojen turvin "heittäytyä" tekemään erilaisia, kokeileviakin juttuja. Mutta entä ne toiset, joille vuosi vuoden jälkeen tulee kielteinen apurahapäätös.....onko oikeudenmukaista?

Etenkin, kun huomiodaan tiettyjen henkilöiden saamien apurahojen määrä, joka ei todellakaan ole pieni summa vuosien kuluessa.....
Miten nämä jatkuvasti apurahoja saavat ovat osoittaneet ainutlaatuisuutensa, taiteellisen osaamisensa? Senhän pitäisi väkisinkin näkyä, kun heihin on satsattu vuosien ajan toisten kustannuksella. Miten he osoittavat erinomaisuutensa muihin nähden?

Itse en ole sellaista kehitystä huomannut.....

Kun on kerran ollut hoito-tai toimikunnassa, sen pitäisi riittää. Ja kun on ollut vuosia; osoittaa jo tienviittaa toisillekin hoito-jatoimikuntien jäsenille.......sama epäoikeudenmukainen meno jatkuu.

Nettisivuilla kerrotaan maakuntarahaston ja taidetoimikunnan kriteereistä; millainen on hyvä hakemus, ketkä voi saada taideapurahaa.

Vuosien aikana olen huomannut, että on aivan sama, mihin rahaa haet, ja kuinka hyvän hakemuksen teet; rahat on pitkälti jaettu jo, ennen kuin hakemukset on edes postitettu!
Hyvävelijärjestelmä jyllää.

Hannele Yrjö-Koskinen. Voisitko ystävällisesti vetäytyä pois hoito-ja toimikunnista, jotta en epäilisi "sormenjälkiesi" näkyvän nyt läpimädässä systeemissä. Syyttä tai syystä. Etköhän ole osasi tehnyt.....

Nyt lukija ihmettelee, keitä ovat nämä tietyt taiteilijat, jotka nauttivat apurahoja vuosi vuodelta. Selvittäminen on helppoa, voisin laittaa tähän listan nimiä, mutten sitä (ainakaan vielä) tee. Tutkikaa itse, ja oivaltakaa.... www.skr.fi......keskusrahasto ja Hämeen maakuntarahasto....
myönnetyt apurahat sinä ja sinä vuonna, alkaa hahmottua. Sitten taiken sivuille, ja Hämeen taidetoimikunnan myöntämiin apurahoihin....sieltä löytyy....johtopäätös selvä. Etenkin sen jälkeen, kun tutkit näiden toimi-ja hoitokuntien suosimien henkilöiden töitä.....Herää kysymys, millä ansioilla. Myös taiken (www.taike.fi) löytyy erilaisia apurahoja ulkopuolelta kyseisen Hämeen taidetoimikunnan.

Katkerako? Ei. Epäoikeudenmukaisuutta vastaan.
(Seurannut läheltä erään taiteilijan elämää).

Kommentteja kiitos.

95

1368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KerrankinUusiAihe

      Näemmä Hyväveliverkosto toimii tuollakin alalla. Erikoista että yhdelle on annettu moinen valta. Ja nuo on pieniä rahoja ja suurin osa säätiöitä yms. Että ei mene edes meidän verovaroista. Ja onko ne apurahataiteilijat sitten saaneet mitä aikaiseksi? Kun en nääs alasta mitää tiedä.

    • LoisijatOikeisiinTöihin

      Jos taiteilija, olkoon mikä taiteen laji tahansa, ei pysty tuotannollaan itseään elättämään niin eiköhän olisi silloin aika ruveta tekemään ihan oikeita töitä ja lopettaa haaveilu menestyksekkäästä samppakaljan täyttämästä taiteilijaelämästä ja kaikenlaisten avustuksien hakemisesta täydelliseen loisimiseen yhteiskunnan piikkiin. Näin se menee tuolla oikeassa työelämässäkin. Jos et osaa etkä saa tulosta aikaiseksi, saat fudut!

      • alekseistupido

        Tämä on todellakin näin! Jos taide on hyvää, niin taiteilija elättää itse itsensä.

        Ei mulla muuta.


    • Tyäläine

      Eikös noi ookki suurin osa töissä. En mä ainakaantiedä yhtään taiteilijaa, joka ei olis töissä muualla. Ja kai toi taiteilu vaatii vähän luppoaikaa, ja siihen noi rahastot tarjoaa mahdollisuuden.

      • Laurikki

        Tarjoaa mahdollisuuden, mutta näemmä vain tietyille. Tunnen useampia taiteilijoita, jotka rekevät pelkästään taidetta ja elävät sillä, ei apurahoilla. Eivät ilmeisesti kuulu sisäpiiriin.


      • työläistynyt

        Apuraha ei ole luppoaikaa varten, vaan taiteilua. Ja mielellään oikeaa taiteilua.
        Tarvitsisihan sitä työläinenkin luppoaikaa.


    • TodellinenTaiteilija

      Hyvä esimerkki erittäin taitavasta paikallisesta taiteilijasta on Pentti Pullinen. Kävin Naantalissa hänen galleriassaan ihan sattumalta ja täytyy todeta, että miehen töitä oli ilo katsella. Hänen maalaukset on todellisia ammattilaisen töitä ja kiehtovia sellaisia. Pullinen on joutunut ymmärtääkseni näiden ns. "taiteilijoiden" hampaisiin, kun ei ole antanut hyväksyntää ja arvostusta töille, joissa lähinnä räiskitään maalia kankaalle ja sitten levitellään sitä jollakin veitsellä tms. kuvioiksi, joiden tulkintaan tarvitaan taiteilijaa itseään ja vahvaa "bacchuksen" henkeä.

      • kkoivisto

        Pullinen on HYVÄ


      • Jorge2

        Pullinen on hyvä, totta.


    • Nyt_alkoi_kiinnostamaan

      Mitäs suhmurointeja taistelusta paljastuukaan? Onko sukulaisia suosittu? Tovereita? Kertokaa!

      • Asiamiesasia

        Kautta aikainhan on tiedossa ollut, että taidepiirit ovat sisäänpäin lämpiviä. Hyvävelijärjestelmä rehottaa tällä saralla silmiinpistävän voimakkaasti;" minä olen seuraavat kolme vuotta päättämässä, sinä ehkä seuraavat kolme vuotta.....". Kasvualusta väärinkäytöksille otollinen.
        Taiteen maisteri, nainen, seksuaalisesti vapaamielinen ; nämä ominaisuudet ovat pelkkää plussaa. Setan jäsenyys ei heikennä asemia, paremminkin päinvastoin. Taiteellisella lahjakkuudella ei ole mitään tekemistä apurahojen kanssa. Suhteet ratkaisevat.

        En tiedä hämeenlinnalaisista, mutta pari nimeä tulee mieleen (en tiedä heidän jäsenyyksistään tai seksuaalisesta suuntautumisestaan...EVVK).
        Mutta jotakin tiedän, siitä pari esimerkkiä:
        Marjatta Holma Varsinais-Suomesta ei vaivaudu edes maalaamaan muuta kuin tauluille pohjamaalit....ei siis muuta kuin pohjamaalattu
        taulu, joka on kehystetty. Ja apurahahana on auki.....Olipa kerran sitten maalannut mustan neliön muutoin tyhjään tauluun......MAHTAVAA!
        Jo kriitikko ylisti "taulu, jossa ei näytä olevan mitään, mutta sisältää kaiken...."
        Jasmin Anoshkin....apurahoja lienee nauttinut noin 300 000€. Käykää kyseisen taiteilijan sivuilla, ja mykistykää.......
        No, Kasitonni oma lukunsa.....

        Kaipa ne joka paikassa on omat suosikkinsa, ketä lienee Hämeenlinnassa?


      • Tavistallaaja

        Melkoisia virtuooseja nuo kaksi.


    • IhanTörkeetä

      Ne apurahan saajat on kaikki kommareita, männävuosina aina yksi Mörsäri ja Taija Tuominen ja Jalosen pariskunta kirjallisuuden puolella. Vuorovuosin kukin noista.

      • Ihanturhiarahareikiä

        Onhan se Taija Tuominen kai jonkun väsyneen läpyskän joskus kirjoitellut ja on kai jonkinlaisen luovan kirjoittamisen opettaja, mitä se sitten tarkoittaakin. Meinaakohan koskaan mennä töihin vai loisiiko lopun elämänsäkin?


      • ällöttää

        Taija Tuomisen kirjailijanura jäi aika lyhyeksi, mutta apurahoja vaan tippui vuodesta toiseen. Saiko se koskaan toista kirjaa valmiiksi? Lapsellisia lässytyskursseja piti vuosikaudet.


      • Muusaeituuskana

        Toimii nykyään Hämeen rahaston asiamiehenä......

        "Kirjailija, opettaja Taija Tuominen siirtyi oman päätoimensa ohella rahas- ton asiamieheksi virallisesti kesäkuun 2014 alusta lukien. Kevään apurahojen ja- kokierroksella hän oli ollut jo mukana oppimassa, ja muutoinkin rahasto oli tullut vuosien kuluessa hyvin tutusti ja läheiseksi. Taija Tuominen on ollut Kulttuurira- haston Kannatusyhdistyksen jäsen. Lisäksi aiemmassa toimessaan Hämeen tai- detoimikunnan kirjallisuuden läänintaiteilijana, jäsenenä ja pääsihteerinä hän on seurannut Hämeen rahaston toimintaa. ”Ilokseni olen myös saanut kolmasti apu- rahat Hämeen rahastosta omaan kaunokirjalliseen työskentelyyn sekä tutustumi- seen yhdysvaltalaiseen kirjoittajakoulutukseen. Ne ovat merkinneet minulle aivan valtavasti. Ne ovat mahdollistaneet paljon.”"

        Ei mitään uutta, mutta hämäläisiä ei näköjään kytkökset kiinnosta;
        Ars Hämeen puheenjohtajat apurahannauttijoiden vakikaartia.....liian paljon yhteensattumia......


      • KuinKokDem

        Ei jumalauta. Kolmella apurahalla saanut kirjoitettua yhden kirjan. Ja nyt jakelemassa rahaa sopiville hakijoille. On nää vihervassarit vaan hassuja.


      • Muusaeituuskana

        Tuomisen apurahat vielä pientä, mitä muutama "taiteilija" saanut apurahoja. Ja mitä niillä rahoilla on saatu aikaan?
        Kts. Tapani Kokko, Samuli Laurinolli, Salla Laurinolli, Anssi Taulu, Olli Larjo, Antti Oikarinen, Heli Huotala, Wornellit ja Goldstone.....
        Esim. Tapani Kokko menossa Jasmin Anochkinin kanssa Berliiniin pitämään taidenäyttelyä. Käypäs tutustumassa, mitä kahden viimeksimainitun, sadoilla tuhansilla euroilla tuetun taiteilijan kuvagalleriasta löytyy......onko kannattanut satsata?


    • TöihinVaanKaikki

      Jostain syystä nuo "taiteilijat" tuppaa olemaan kommareita tai vihreitä. Ilmainen raha kelpaa ja palkaksi antavat itkua ja valitusta porvareiden riistosta. Ovat siis yhtä kiitollisia kuin maahamme tulleet Syyrian sotaa paenneet partalapset puurosta.

      • ElääTäyttäLoisElämää

        Jasmin Anoshkinin töherrykset ovat jo kaiken huippu. Vastaavaan pystyy ihan kuka tahansa jolla pysyy kirves ja pensseli edes välttävästi kourassa. Ja tommoisille annetaan vielä tukea ja apurahaa. Ei Prkle!!


      • Asiamiesasia

        Mutta hän onkin taiteen maisteri....Ja aikanaan "vuoden nuori taiteilija". Kuinkahan huonoja ne muut olikaan???


      • ArsArx

        Osaaminen ja taito ei sitä kerro, mutta varmaan on syntynyt oikeaan sukuun. Siinä sitä löytyy apurahaa ja työpaikkaa vähän heikkolahjaisemmallekin taiteilijalle. Ei sillä, jos mulla olis valtaa niin toki itsekin hommaisin duunit kakaroilleni. Ja parasta on, että kun näitä arvostellaan, niin eipä paljon tavisten mielipiteet hetkauta norsunluutornissa kekkuloivia vaan jatkavat yksipuolista "lahjakkuuksien" tukemista. Hyvä että ei ole verorahoista kyse.


      • Kaurialasta

        Kaupungit antavat halvalla tiloja ja, kyllä, myös apurahoja.
        Kyllä ne verotuloista otetaan.


    • Muusaeituuskana

      Niin, täytyyhän Yrjö-Koskisen päteä myöskin parhaillaan Suomen kulttuurirahaston hallituksessa. Eipä yllätä.....

      • mihinkätaiteilijoitatarv

        Tommoiset apurahoilla loiselämiset sais lopettaa ihan kokonaan. Jos ei tule toimeen omalla tuotannolla ja siitä ansaituilla rahoilla niin sitten vaan hakemaan OIKEITA TÖITÄ!


      • Muusaeituusana

        Pidän taiteen tekemistä oikeana työnä. Siis silloin, kun taiteella kykenee elättämään itsensä ja perheensä; vaatii työn tekoa.
        Kovastikin. Ellei ole niin huimat hinnat töissä, että pärjää vähemmälläkin puurtamisella.
        Usein nämä nimekkäät taiteilijat ovat aikanaan jonkun/joidenkin kriitikoiden nostamia....ja mm. säätiöiden rahoittamia....sitä kautta "nimi tullut pinnalle".
        Jos ei pysty itseään taiteellaan elättämään, kertoo siitä, että töitä ei kukaan kaipaa. Siinä mielessä apurahat pois kaikilta; vähenisivätpähän töhertelijät kerta heitolla.
        Kirjoitit nimimerkillä "mihinkätaiteilijoitatarv". Kyllä taidetta ja taiteilijoita tarvitaan. Niitä, jotka oikeasti tekevät taidetta, ts. osaaminen näkyy töissä ja tekemisissä.
        Yhtä hyvin voitaisiin kysyä mihin mitäkin/kutakin ammattia/ammattilaista tarvitaan. Mikä on mielestäsi "oikeaa työtä"?

        Apurahoilla loiselämisestä kirjoitit, se on totta. Juuri nykytilanne ja hyvävelijärjestelmä ovat sen mahdollistaneet. Sitähän juuri aloituksessani kritisoin.


      • paskattaiteilijatkortist

        Hyvä kirjoitus. Oikeita taiteilijoita tarvitaankin, mutta tämmöisiä Anoshkinin ja vastaavan tapaisia töherryksiä ja taiteen yritelmiä ei voi kyllä millään hyväksyä jonkinlaisiin apurahojen saantiin liittyen. Jos ko. "taiteilija" ei tosiaankaan saa myytyä noita viritelmiään, eikä tule ilman apurahoja ja stipendejä toimeen niin yhteiskunnan ei tosiaankaan tule olla rahasampo tämmöisille. Silloin ko. henkilön oikea suunta on lähteä etsimään ihan niitä oikeita töitä, koska ostajat ovat äänestäneet rahapussillaan, että "ei ole mitään kiinnostusta" ko. töihin.


      • Muusaeituuskana

        KIITOS! Ymmärsit pointtini; usein ensimmäisenä vedetään "kateus"-kortti esiin ts. jos kritisoit nykyistä systeemiä, olet kateellinen, katkera jne. Olen positiivisesti yllättynyt, kunpa kansa saisikin päättää.....jäisi monet kytkökset välistä pois, kytkökset, jotka ovat mahdollistaneet nykymenon.
        Itselleni ei merkitse ensisijaisesti koulutus, täytyy olla lahjoja tehdä taidetta, josta pidetään. Ja kun pidetään, kysyntääkin riittää kun hintataso on kohtuullinen.
        Koulutus on ok, vaikka välillä tuntuu, että miksi nämä "koulutetut" usein elävät pilvilinnoissa. Olenkin joskus kuullut puhuttavan ylikoulutetuista alisuorittajista, hyvin kuvaavaa useiden kohdalla. En sano että kaikkien, koska en halua yleistää.


    • RevitäänKaikkiAuki

      Lisää nimiä peliin? Ja jos on tiedossa, millä suhteilla niitä rahoja on saatu. Kiinnostaa tämäkin suhmurointi.

      • ParolanPicasso

        Jos on rahat ihan finaalissa ja muutenkin tuntuu ettei normityöt oikein nappaa niin silloin paras tapa on hakeutua ns. taiteilijapiireihin esim. johonkin juottolaan missä ne käyvät parantamassa maailmaa kapitalistien ryöstöiltä. Baskeri päähän, isohko villapaita ja varsikengät korostavat vielä, että kuulut samaan genreen. Keskusteluyhteyteen on hyvä päästä ja hyvä olisi kertoa omista (kuvitteellisista) alustavista töistä omassa galleriassa. Siitä se lähtee ura vaikka läänintaiteilijana ja niin surkeita töherryksiä ei kukaan pysty edes tekemään, ettei vuoden parin päästä jonkinlainen apuraha napsahda tilille.


      • Muusaeituuskana

        Avataan hiukan:
        "Ars-Häme ry perustettiin v. 1973 ajamaan kantahämäläisten taiteilijoiden ammatillisia ja taloudellisia etuja. Yhdistysrekisteriin se merkittiin 25.11.1975."(https://arshame40.files.wordpress.com/2015/02/ansioluettelo_arshame_20151.pdf)
        www.arshame.fi

        Sivuilta selviää yhtä ja toista, mm. se, että ars häme nauttinut apurahoja reippaasti:
        "Apurahat ja avustukset
        2014 Hämeeenlinnan kaupunki 2014 Hämeen Ely-keskus
        2014 Taiteen edistämiskeskus 2014 SKR Hämeen rahasto
        2013 Taiteen edistämiskeskus 2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö 2013 AVEK
        2013 Hämeenlinnan kaupunki 2012 SKR Hämeen rahasto 2012 Hämeen taidetoimikunta 2012 Hämeenlinnan kaupunki 2012 Taiteen keskustoimikunta 2012 Hämeen ELY-keskus 2011 Taiteen keskustoimikunta 2011 Hämeenlinnan kaupunki 2011 Hämeen ELY-keskus 2011 Hämeen taidetoimikunta"

        "Galleria Kone on taiteilijayhdistys Ars-Häme ry:n ylläpitämä näyttelytila, joka sijaitsee Hämeenlinnan Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan yhteydessä. Koneen näyttelytila on suorakaiteen muotoinen ja 80 neliömetrin kokoinen. Näyttelyt valitsee toimikunta, jossa on Ars-Hämeen jäseniä sekä ulkopuolinen taideasiantuntija. Näyttelylinja smuotoutuu sen mukaan, minkälaisia näyttelyhakemuksia tulee. Galleriassa on esillä nykytaidetta niin Hämeenlinnan seudulta kuin myös muualta Suomesta. Kunkin taiteilijan käytössä tila on kuukauden."

        Tietoa on paljon, mm.
        "
        1.7.2010 lähtien Taidekasarmi, Poltinahontie 7, 13130 Hämeenlinna
        Yhdistys on vuokrannut Hämeenlinnan kaupungilta1500 m2 vanhasta kasarmirakennuksesta taiteilijoiden työhuonetiloiksi. Taidekasarmilla työskentelee n. 40 taiteilijaa. Vuoden 2014 aikana Taidekasarmin yhteisiin tiloihin remontoitiin sosiaalitilat, yhteisiä työskentelytiloja
        ja esiintymistila.".

        "Vuoden 2015 hallituksen kokoonpano:
        Puheenjohtajana valotaiteilija Juha Rouhikoski, Hämeenlinna
        muut hallituksen jäsenet: kuvataiteilija Sirpa Haapaoja, Janakkala, taidemaalari Samuli Laurinolli, Hämeenlinna, taidemaalari Katri Stenberg, Hämeenlinna, kuvanveistäjä Anssi Taulu, Hämeenlinna ja tekstiilitaiteilija Jana Vyborna-Turunen, Riihimäki.
        Vuonna 2015 yhdistykseen kuuluu 95 ammattitaiteilijaa Hämeen alueelta. Yhdistyksellä on tällä hetkellä palkattua työvoimaa 1 kokopäiväinen toiminnanjohtaja Sirpa Taulu, 1 osa-aikainen taidelainaamohoitaja Harri Moilanen, 1 osa-aikainen näyttelysihteeri Heidi Lappalainen ja 1 osa-aikainen asiakaspalveluvastaava.
        Näyttelytoimikunta 2016 näyttelyvalinnat: taidemaalari Samuli Laurinolli, taiteen tohtori, kuvataiteilija Mika Karhu, kuvanveistäjä Simo Ripatti, taidehistorioitsija-taidekuraattori Maaria Niemi ja taiteilijaprofessori, valokuvataiteilija Marjukka Vainio".

        Tässä hiukan taustatietoa.


      • Muusaeituuskana
        Muusaeituuskana kirjoitti:

        Avataan hiukan:
        "Ars-Häme ry perustettiin v. 1973 ajamaan kantahämäläisten taiteilijoiden ammatillisia ja taloudellisia etuja. Yhdistysrekisteriin se merkittiin 25.11.1975."(https://arshame40.files.wordpress.com/2015/02/ansioluettelo_arshame_20151.pdf)
        www.arshame.fi

        Sivuilta selviää yhtä ja toista, mm. se, että ars häme nauttinut apurahoja reippaasti:
        "Apurahat ja avustukset
        2014 Hämeeenlinnan kaupunki 2014 Hämeen Ely-keskus
        2014 Taiteen edistämiskeskus 2014 SKR Hämeen rahasto
        2013 Taiteen edistämiskeskus 2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö 2013 AVEK
        2013 Hämeenlinnan kaupunki 2012 SKR Hämeen rahasto 2012 Hämeen taidetoimikunta 2012 Hämeenlinnan kaupunki 2012 Taiteen keskustoimikunta 2012 Hämeen ELY-keskus 2011 Taiteen keskustoimikunta 2011 Hämeenlinnan kaupunki 2011 Hämeen ELY-keskus 2011 Hämeen taidetoimikunta"

        "Galleria Kone on taiteilijayhdistys Ars-Häme ry:n ylläpitämä näyttelytila, joka sijaitsee Hämeenlinnan Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan yhteydessä. Koneen näyttelytila on suorakaiteen muotoinen ja 80 neliömetrin kokoinen. Näyttelyt valitsee toimikunta, jossa on Ars-Hämeen jäseniä sekä ulkopuolinen taideasiantuntija. Näyttelylinja smuotoutuu sen mukaan, minkälaisia näyttelyhakemuksia tulee. Galleriassa on esillä nykytaidetta niin Hämeenlinnan seudulta kuin myös muualta Suomesta. Kunkin taiteilijan käytössä tila on kuukauden."

        Tietoa on paljon, mm.
        "
        1.7.2010 lähtien Taidekasarmi, Poltinahontie 7, 13130 Hämeenlinna
        Yhdistys on vuokrannut Hämeenlinnan kaupungilta1500 m2 vanhasta kasarmirakennuksesta taiteilijoiden työhuonetiloiksi. Taidekasarmilla työskentelee n. 40 taiteilijaa. Vuoden 2014 aikana Taidekasarmin yhteisiin tiloihin remontoitiin sosiaalitilat, yhteisiä työskentelytiloja
        ja esiintymistila.".

        "Vuoden 2015 hallituksen kokoonpano:
        Puheenjohtajana valotaiteilija Juha Rouhikoski, Hämeenlinna
        muut hallituksen jäsenet: kuvataiteilija Sirpa Haapaoja, Janakkala, taidemaalari Samuli Laurinolli, Hämeenlinna, taidemaalari Katri Stenberg, Hämeenlinna, kuvanveistäjä Anssi Taulu, Hämeenlinna ja tekstiilitaiteilija Jana Vyborna-Turunen, Riihimäki.
        Vuonna 2015 yhdistykseen kuuluu 95 ammattitaiteilijaa Hämeen alueelta. Yhdistyksellä on tällä hetkellä palkattua työvoimaa 1 kokopäiväinen toiminnanjohtaja Sirpa Taulu, 1 osa-aikainen taidelainaamohoitaja Harri Moilanen, 1 osa-aikainen näyttelysihteeri Heidi Lappalainen ja 1 osa-aikainen asiakaspalveluvastaava.
        Näyttelytoimikunta 2016 näyttelyvalinnat: taidemaalari Samuli Laurinolli, taiteen tohtori, kuvataiteilija Mika Karhu, kuvanveistäjä Simo Ripatti, taidehistorioitsija-taidekuraattori Maaria Niemi ja taiteilijaprofessori, valokuvataiteilija Marjukka Vainio".

        Tässä hiukan taustatietoa.

        Yksinkertaistettuna edellinen:

        Ars Häme toimii tässä kanavana. Se saa rahoitusta mm. Suomen kulttuurirahaston Hämeen maakuntarahastosta sekä Taideen edistämiskeskukselta itseltään kuin myös Hämeen taidetoimikunnalta.
        Hannele Yrjö-Koskinen toimii milloin jäsenenä, milloin puheenjohtajana mm. Hämeen rahastossa, Hämeen taidetoimikunnassa, on parhaillaan Skr:n hallituksen jäsen.
        On siis mukana päätöksenteossa, kun apurahoja jaetaan.

        Osa rahoista myönnetään suoraan apurahanhakijoille.
        Ars -Häme saa osansa, se ylläpitää taiteilijatiloja Verkatehtaalla; tilat 40 taiteilijalle. Samassa yhteydessä on Galleria Kone, jossa on mahdollista pitää näyttelyitä.
        (Parhaillaan muutama vanha vesikiertoinen lämmityspatteri vastakkain ....no, onhan näyttelyn pitäjä käynyt Aalto yliopistoa)

        LUE AINAKIN TÄMÄ!!!
        Ars-Hämeen toiminnanjohtaja on Sirpa Taulu. Sirpan mies on Anssi Taulu, joka kuulunut vuosia apurahan saajiin. Anssi kuuluuArs-Hämeen hallitukseen.....Niin kuuluu Samuli Laurinollikin, joka niin ikään on saanut vuosia apurahoja, kuten avopuolisonsa Salla Laurinollikin avustettavissa.

        Samuli Laurinolli kuuluu myös 2016 näyttelytoimikuntaan, joka valitsee ketkä näyttelyitä Galleria Koneessa saavat pitää.....

        Tässä välissä huomio: taideapurahojen hakemuksissa kiinnitetään mm. huomiota siihen, kuinka aktiivinen näyttelyiden pitäjä taiteilija on.
        On helppo tuoda töitä samoihin tiloihin seinän takaa, usein apurahoilla vielä tuetaan näyttelytoimintaa...,lisäksi pidetään ns. yhteisnäyttelyitä.
        Jos/kun, et kuulu piireihin, et pääse näyttelytilaan, jos se ihme kävisi....maksaisit kovemman hinnan koska et ole jäsen.

        "Ars-Häme ry on vuonna 1973 hämäläistaiteilijoiden perustama yhdistys, jonka keskeisin tavoite on toiminnallaan tukea ja edistää kuvataiteen ja taiteilijoiden asemaa niin ammatillisesti kuin taloudellisestikin Hämeen seudulla. Johtokunnan puheenjohtajana toimii Olli Larjo".
        Yllätys, Ollikin kuuluu apurahansaajien vakikaartiin.....

        Parempi olisi kirjoittaa "keskeisin tavoite on toiminnallaan tukea ja edistää kuvataiteen ja TIETTYJEN taiteilijoiden asemaa...."

        Käykääpä katsomassa Samulin töitä, esim. koti-isä, skateboard laudalle liimattu pehmonalle ja vähän imurinputkea ympärille....
        Ei "ihme" kyllä ole mennyt kaupaksi, hintakin vaivaiset 1700€.

        Apurahoja mennyt mm. edellämainittujen lisäksi vuorovedoin milloin Grytoille, Goldstoneille, Anssi Oikarinen, Jussi Goman, Jari Männistö...
        viimeksi mainittu käsitteli mm.suhdetta isäänsä maalaamalla klapeja....

        Kun katsotte em.henkilöiden töitä (en tyhjentänyt koko pakkia),
        ovatko mielestänne niin ylivertaisen taitavia, että eri rahastojen tulee tukea heitä vuorovuosin?
        Entäpä Galleria Koneen näyttelyt, onko niissä mukava ihastella taidetta, vaituleeko paha olo?

        Eikö ole vähintäänkin kyseenalaista, että taiteilija istuu päättämässä muiden taiteilijoiden "kohtalosta", taiteilija joka itse kuuluu apurahan nauttijoihin. Ja hänen kaverinsakin. Ja kuuluvat yhdistykseen, joka rahoittaa ja ylläpitää heidän "ikiomaa" harrastustaan. Ja Yrjö-Koskinen osaltaan ohjaamassa rahoja heille.....

        Hämeen taidetoimikunta palkitsi taannoin Sirpa Taulun Pro arte Tawasticalla, missähän Yrjö-Koskinen silloin oli?

        Älkää unohtako "kikkelimies" Tapani Kokkoa", kyllä, nauttii nyt viisivuotista apurahaa......

        Kuulostiko katkeralta? Myönnän, kun hiukan pintaa raapaisee, alkaa ärsyttämään. Epäoikeudenmukaisuus! Kuinka on mahdollista että tämä tällainen hyvävelijärjestelmä on saanut vuosia syöttää enempi ja vähempi kyvyttömiä? Tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus ovat näistä piireistä kaukana.

        Ja kun kielteinen päätös tulee sähköpostitse, siinä ilmoitetaan, ettei viestiin voi vastata.....Eikös nykyään huudeta läpinäkyvyyden puolesta, ei toteudu noissa piireissä. Tuskin tulee toteutumaankaan.
        Siispä keskityn tekemään taidetta, jolla on kysyntää.

        Hyvää Sunnuntaita ja alkavaa viikkoa.


      • Rahastusautomaatti

        Noblesse oblique, Tavastehusissakin.


      • kysyykueitiä

        Jaa niin mikä "aateluus velvoittaa" ?Rahastusautomaatti ?


      • Hjvhjj

        Kuka tutkisi enemmän, kuvio on oikeasti sairas


    • VasaraJanauloja

      Joo toi galleria Kone on kyllä oiva esimerkki siitä että kaikki on taidetta, kunhan ensin pääsee sisäpiireihin. oon tuijotellut niitä samalla kun muija ja kakarat on olleet lastenleffassa. Kerran siellä myytiin kolmea eri tavalla kuvioitua verhoa vierekkäin parilla tonnilla. Oikein hieno, mutta harvassa kämpässä työtä saa edes ripustettua, kun verhokiskoja on vaan kaks.

    • Turha.kulu

      Taideapurahat voisi lakkauttaa kokonaan.

    • Kokdemhpk

      AI viddulainen, tämähän on hauska ketju. Samanlaista suhmurointia kuin muuallakin Hämeenlinnassa. Olisko nyt hyvä hetki pestä kasvot, ja nämä syöttöporsaat alkaisivat tekemään töitä jotka myy.

      Odotan jatkoa:)

    • kerranunhoaannoit

      Ja sitten J Astor... gulturelli lihabulla verkatehdas. Sallikaa mun nauraa.....
      Mädättäjä joka poistuu raiskaamaan seuraavan kaupungin kunhan verkatehdas menee konkurssiin.

      • KaikkituetpoisjaHETI

        Ei Prkle ja tommoista täyttä paskaa vielä tuetaan yhteiskunnan varoin. Ihmisiä on ruokajonoissa ja elävät muutenkin todella niukasti ja tämmöinen loiseläjien joukko se vaan voi paksusti! Jotain kyllä tarttis tehdä ja pian!!


      • Muusaeituuskana

        Jotain tarttis, vaan moniakaan ei kiinnosta, minne taide-ja kulttuurin rahoja ja etuisuuksia menee. Koetaan ilmeisesti, että on niin kaukana omasta elämästä. Ja kentän näkyvyyden ovat vallanneet henkilöt, jotka ovat johtaneet taiteen alennustilaan. Kriitikoita unohtamatta; hehän työnsä puolesta löytävät jos minkalaista ylevää tarinaa, joka maallikon silmissä on pelkkä töherrys, jos sitäkään. Eikö taiteen pitäisi edes joskus tuottaa positiivisia ajatuksia, mahtavia elämyksiä?


      • IhanIilimatoja

        Kyllähän se tuottaakin positiivisia ajatuksia, mutta vain apurahojen tilityspäivänä apurahan saaneelle. Ja vielä rahan saajalle luultavasti huutonaurua järjestelmän toimivuuden johdosta.


      • Kaurialasta

        Oli verkatehdas tuottanut voittoa kovasti. Laskuista unohtui vain menopuoli. Tulos on hyvä, kun niin halutaan.


      • Asiamiesasia

        Kiinnitin samaan asiaan huomion. Mikä lie totta?


    • IhmePersuValittaja

      Eikös kulttuuripuolella ole kohtuullisen vähän jaettavaa, ja keskittymällä tiettyihin, lupaaviin tai jo vakiintuneisiin taiteijoihin, saadaan vähät paurahat kohdennettua järkevästi. Ei kai jokaista tuhertajaa pystytä tukemaan, vaikka halua ja hyvää sydäntä olisikin. Lienee ihan sattumaa, että tuen saajat ja tuen myöntäjät ovat sukulaisuussuhteissa? Ja jos joku nyt haluaa edistää omaa alaansa, ja ryhtyy vastuullisiin edustustehtäviin, niin eihän se voi olla rasite ja este tuen saannille?

      • Laurikki

        'kohdennettua järkevästi', ei voi olla totta. Kun katsot aloittajan antamia nimiä, heität kuvahakua mainituista nimistä, meinaa oksennus lentää. Jotakin aivan muuta, kuin järkevää kohdentamista.


      • Jks76

        Pitääkö kaiken olla esittävää?


      • Asiamiesasia

        Pitäääkö kaiken olla ei esittävää?


    • hyvävelukuittaa

      Seuraava vaihe varmaan että Rautio ja Kiemunki yrittävät apurahalle keskustan kehityslautakunnassa lyijykynillä piirtelemillään robottiparkkiluonnoksilla.

    • Kerran_teatterissa_käyny

      Vai että tällaiset kuviot Hämeenlinnassa. Kieltämättä mielenkiintoista luettavaa ja toivottavasti joku pistää näitä taiteilijoita tulosvastuuseen. Hyvät rahat joku Laurinollin pariskunta näemmä vetänyt. Ja jos tuo kuvio on totta, niin ehkä taiteellista arvoa tärkeämpää on ollut joku muu. Että mä rakastan nettiä, tällaiset sontakasat paljastuu!

    • Muusaeituuskana

      Joskus laskeskelin useamman vuoden ajalta Suomen kulttuurirahaston keskusrahaston, Suomen kulttuurirahaston Hämeen rahaston, sekä Hämeen taidetoimikunnan myöntämiä apurahoja tietyille "taiteilijoille", joiden nimi mielestäni turhan usein näkyi apurahan saajien joukossa. Ja totta on, että vuorovedoin milloin mikäkin ko. rahastoista on tukenut tiettyjä "taiteilijoita". Silloisen taiteen keskustoimikunnan, nykyisen Taiken apurahoja en katsonut, kuten en muidenkaan apurahojen myöntäjien (kaupunki, eri rahastot jne.).

      Ars-Häme on rahoittanut näyttelyitä, työtilat verkatehtaalta on Ars-Häme vuokrannut Hämeenlinnan kaupungilta, vuokratwn niitä edelleen....mikä lienee jää "taiteilijoiden maksettavaksi....käyttääkö Ars -Häme saamiaan avustuksia vuokrahelpotuksina.
      Tutkittavaa riittäisi.

      Apurahojen vakisaajia on (vetäisen muutaman nimen lonkalta;töihin kiire):
      Samuli Laurinolli, Salla Laurinolli, Anssi Taulu, Olli Larjo, Ilmari Gryta (ja toinenkin Gryta, en muista etunimeä), Goldstonet Riihimäeltä, Anssi tai Antti Oikarinen, Heli Huotala, Jari Männistö ja tottakai "kikkelimies Tapani Kokko.

      Yhteistä ( en muista Goldstonen ja Huotalan töitä) näille tekijöille on se, että......no käykää googlettelemassa, ymmärrätte kyllä!
      Tekeleet ovat sitä tasoa, että ala-asteikäisetkin kykenevät parempaan!

      Se ihmetyttääkin, mitä niin erinomaista näissä "taitelijoissa" nähdään, että heitä rahoitetaan jatkuvasti. Eikö pitäisi satsata sellaisiin tapauksiin, joissa näkee osaamista ja kehittymistä?

      Miten joku voi olla niin ylivertainen, että putsaa pöydän jatkuvasti? Ja toinen niin "surkea", ettei toistuvista hakemuksista huolimatta saa mitään.

      Tiedän varmuudella tapauksen, joka on hakenut apurahoja kolmesta ensiksimainitusta rahastosta apurahaa yli 20 kertaa. Joka kerta kielteinen päätös. Noin joka 7-8 hakemus menee läpi, ts. nämä listatut taiteilijat on rankattu monikymmenkertaiseksi kuin hakija, josta kerroin. Omituista tässä on se, että kyseinen hakija elättää itsensä pelkällä taiteensatekemisellä, vieläpä hyvin.

      Joku voi ajatella, että eihän sellainen sitten apurahaakaan tarvitse. Mutta, apurahaperusteissa nimenomaan tähden etään sitä, että apurahaa ei myönnetä taloudellisin perustein.

      Taiteellisinko sitten? No ei todellakaan, apurahataiteilijoiden työt kertovat sen harvinaisen selvästi.
      Kyse ei ole siitä, onko kykyjä/lahjoja tehdä taidetta, vaan mistä sitten?

      Suhteista, suhteista, piiri pieni pyöriia...

      • Ostantaulun

        Ei vittu! Tämä on paras ketju aikoihin. Uutta kamaa ainakin mulle.


      • Sutisuti

        Kiitoksia ketjun aloittajalle. Oli aivan pakko käydä katsomassa näitten apurahataiteilijoiden töitä, sain kuukauden parhaat naurut.


      • Hhjk

        Et ole ainoa joka nauraa. Matkalla nostamaan apurahoja, taiteilijalla pääsi huutonauru.


    • SuhmutSeis

      Karikin varmaan kohta kiinnostuu? Sarihan jo tukikin taidetta kun palkkasi sinfoniaorkesterin kaupunginhallituksen noh....varmaankin sitten aika ilmavasta budjetista sanoen, jätetään vaikka yksi seminaarimatka väliin. Montakohan seminaaria "jätetään väliin" kaupungin tärkeintä brändiä ajatellen. Ai niin, Ritarihallin aitiot ne vasta kalliita onkin, mutta kaupungille tosi tärkeitä, kun siellä pystyy esittelemään hyvää lätkää ja samalla neuvottelemaan vaikka Kirstulaan autokaupan.

      • Hhjj

        Milloin seuraavat apurahat saatavissa, jos laittaisi hakemuksen menemään.


      • RFgggg

        Selvinnee säätiöiden sivustoilta.


    • suutuksissani

      Kohta varmaan apurahoja jaetaan noille mamu"taiteilijoille", joitten taulunkuvatuksia oli tänään Kaupunkiuutisissa. Siis KERTA KAIKKIAAN KAUHEITA!!! On olevinaan oikein näyttely kumppanuustalossa, jossa huivipäiset akat niitä tekeleitä ihailevat. Voiko niitä tauluja joku taiteeksi sanoa? Kamalia töherryksiä, joita kukaan normaali ihminen ei seinälleen pistäisi. Pikkulapsetkin tekevät parempia. Joku noista mamutaiteilijoista vielä vakuutti innostuneena jatkavansa taiteilua. Hyi hitto!!! Kaikkeen sitä raha syydetään. Että oikein tarvitaan palkattu ohjaaja ym. tukea tuohon töhertelyyn. Katsokaa ja ihmetelkää!!!

      • huivipää

        No ei nuo työt huonoja ole, kun vertaa aiemmin linkattuihin apurahataiteilijoihin.


    • HirvittäviäTöherryksiä

      Suomen karmeimmat "taulut" Kaupunkiuutisissa 2.12. Varmaan noi mamutaiteilijat saavat seuraavat apurahat, että kotoutuisivat.

      • Hakkakuttu

        Kuinka nyt huomasit "töherrykset"? Tekijänä "mamu" niin huomataan.


    • Muusaeituuskana

      Enpä lähde mamuja tuomitsemaan; ilmeisesti nähneet, millaisia "taiteilijoiden taulujen kuuluu olla".
      Enemmän korpeaa nämä mainitsemieni henkilöiden hyysääminen. Suoria apurahoja kymmeniä, jopa satojatuhansia euroja/"taiteilija". Kunhan tässä kiireet helpottaa, voin julkaista tarkemmat summat; mistä ja paljonko. Ei ole huhupuhetta ei, vaan faktaa!

      Tapani Kokko nautiskelee parhaillaan Taiken 5-vuotista apurahaa, kuten myös Turakka Purhonen. Tykkäävät molemmat näemmä pimppi, pippeli ja tissijutuista.....
      Anoschkin onkin tiukemman paikan edessä,kolmivuotisen apurahan viimeinen vuosi käynnistyi.....mutta kyllä sieltävarmaan ystävät tulevat apuun.....
      Kokko muuten palkittiin tovi sitten "valtakunnallisesti merkittävästä toiminnasta"...

      Kyllä mamut ovat vielä viattomia.....

      Käykää nyt katsomassa esim. näiden kolmen tekeleitä, niin ymmärrys avautuu....."Muusaeituuskana" taitaakin olla oikeassa....EI KUN ON!

      • Muusaeituuskana

        Täsmennys, ettei syytetä väärän tiedon antamisesta; Kokko ja Turakka Purhonen saavat nauttivat siis Taiken 2012 myöntämää 5-vuotista apurahaa, samana vuonna (2012) Jasmin Anochkin sai yksivuotisen apurahan Taikelta.
        Nykyinen 3-vuotinen apuraha tulee Anoschkinille Suomen kulttuurirahaston keskusrahastolta, eli ei Anoschkinin putkelle loppua näy.....yli 300 000€ mennyt jo rikki.
        Ovatko "työt" mielestänne tuen väärtejä?


      • HyväEttäTuetaan

        Eivät ole. Tosin mä en ymmärrä mitään taiteesta, enkä varmaan opi jos tuota pitää kehua. Tukea se tarvii, ei noita kukaan osta.


      • moisetloiset

        ja matkalla pankkiin nostamaan apurahoja pääsi huutonauru


      • Torachino

        Nämä "ihailemasi" Kokko ja Anoschkin ovat menossa yhdessä Berliiniin pitämään taidenäyttelyä. "Mahtavaa" Suomi-kuvaa, kävin googlettelemassa heidän sivuillaan, voi h........ti, ei mitään rotia.


      • tenneliampakka

        Onks toi rekkalesbo turakka purhonen?


    • Duunissakäyvä

      Mikä idea siinä galleriaKoneessa esillä olevassa ezisaavissa on? 2700 litraa musteella pilattua vettä ... Ei vaan tajuu.

      • Laurikki

        Kysy taidekriitikolta, saat kaksi A4 arkkia selitystä.


    • Muusaeituusana

      Mutta, muuttuuko mikään? Ilmeisesti ei. Sama meno saa näemmä jatkua; vaikka olisi kansalaisaloitteen paikka. Esim. Taideapurahojen jakoperusteiden muututtava, päätöksentekoon läpinäkyvyyttä, päätöksentekijöillä ei kytköksiä, maallikkojäseniä myös päätöksentekoon.
      Jotain tarttis tehdä, vaan ei jaksais......tuntuu turhalta huitomiselta....

      Mielenkiinnolla taas keväällä katselen, ketkä Hämeen rahaston vuosijuhlassa laseja kilistelee. Varmaankin kovin tuttua porukkaa.....

    • Sutisuti

      En ole tullut ajatelleeksi, mutta nyt ihmettelen. Hyvä kun otit asian puheeksi, ei nyt sentään ihan mitä tahansa näinkin tarkan markan aikoina!

    • hukkaan-menee

      miksi jotain huu-haa yrittäjiä pitää tukea. tulkoot työllään toimeen tai kaatukoot

      • Atlo

        Täytyyhän taiteilijankin elää.


      • eerik76

        Taiteilijan kyllä, mutta onko jakoperusteissa kaikki kohdallaan? Kävin muutamilla aloittajan nimeämien taiteilijoiden sivuilla ja voin pahoin. Onko tuo totta?


      • SiskoVaiMies

        No sitähän tuo aloittaja yrittää tässä avata. Näm kovasti tuetut taiteilijat ja tuen myöntäjät ovat kivasti kytköksissä toisiinsa. Melkoista suhmurointia tuntuu olevan, ja koska me tavikset emme ymmärrä hevon vittua taiteesta, niin me emme vaan tajua kuinka lahjakkaita nämä tuetut ovat. Jotain Laurinollejakin on Suomessa ihan vilisemällä, joten ei mikään ihme että toinen myöntää tukea ja toinen sitä saa. Varmasti ihan vaan taiteen laadulla mennään.


      • Muusaeituuskana

        Kuka sinulle on väittänyt/väittää, että "tavikset ei ymmärrä taidetta"?.
        Kts. seuraava keskustelu, jonka avaan; "Eliitti määrittelee taiteen".


    • Alle5vtekeesamanlaisia

      Noilla ns. taiteilijoiden sivuilla kun käy katsomassa heidän aikaansaannoksiaan niin oksennuksen tulo on kyllä aika lähellä. Ja tommoista TÄYTTÄ PASKAAKO nyt vielä tuetaan. Sanokaa nyt viisaammat, että noi on vaan provoja ja oikeat tuensaajat ovat ihan oikeita taiteilijoita ja työt myös sen mukaisia.

      • Muusaeituuskana

        Kyllä nämä ottamani esimerkit ovat "oikeita tuensaajia". Parhaimmat saaneet useamman sadan tuhannen eiron tuet muutamien vuosien aikana. Jos tutkit ketjua, löydät vinkit, mistä saat faktatietoa. Surffailemalla eri rahastojen ja eri vuosien välillä, kuvio selkiytyy.

        Parhaillaan Kokko nautiskelee 5-vuotista apurahaa , Anochkin 3-vuotista, muillekin oli myönnöt tälle vuodelle. Tarkista. On faktaa.


    • Eitaida

      Miettiikö hämäläiset?

      • päätelmä

        Aihe on puitu loppuun. Ei joka vuosi tarvitse avata useita ketjuja samasta aiheesta, vaikka henkilökohtaisesti kirpaiseekin.


      • Gghhg
        päätelmä kirjoitti:

        Aihe on puitu loppuun. Ei joka vuosi tarvitse avata useita ketjuja samasta aiheesta, vaikka henkilökohtaisesti kirpaiseekin.

        "Aihe on puitu loppuun" . Tämä varmaan sopii niille, jotka kuuluvat "rinkiin". Apurahannauttija?
        Kirpaiseehan se varmaankin lahjattomia......


    • miksi-maksan

      töihin kykenettömät ovat taiteilijoita ja näitä paskoja pitäis elättää. nyt sanni eri tiukka linja

      • myy-tuttees

        vois sanoa että menkää töihin, mutta te kun olette oikeisiin töihin kykenemättömiä niin menkää sossuun, kaikesta huu haasta pitäs vielä maksaa kotiin vinkku rahaa. läänin taiteilijat siis mistä siinäkin palkka maksetaan


    • IhanTörkeetä

      Miten noi samat ihmiset kehtaa vuodesta toiseen hakea apurahoja? Luulisi jo hävettävän elää yhteiskunnan kustannuksella koko ikänsä.

    • oikeallatyölläelävä

      Onneksi tämä Suomen jyrkkä alamäki pitää kohta huolen, että tommoiseen täyteen humpuukiin ei enää riitä rahaa ja kaikenlaiset taiteen tukirahat ovat tosi tiukilla ja vain pieni määrä OIKEITA taiteilijoita voivat saada jonkun pienen tuon hommiensa eteenpäin viemiseksi

    • DuunarinaTöissä

      Kyllä nämä apurahansaajat ainakin ovat tasaisen turhaa taiteilijoina. Olen yrittänyt heidän teoksiinsa tutustua ja paneutua, mutta tällainen lukiopohjalta ponnistava amatööri ei vaan löydä sitä oikeaa osaamista. Onneksi ovat luoneet piirin, joka taka toimeentulon tälle sakille.

    • muusaeituuskana

      Ja Yrjö-Koskinen nykyään Suomen kulttuurirahaston keskusrahaston hallituksessa. Eiköhän sieltä siirtyne taas Hämeen maakuntarahastoon?

      • getalife

        Yritä nyt hyvä ihminen päästä tuosta saman asian jankuttamisesta eroon. Et taida olla kummoinenkaan taiteen asiantuntija vaan kateuden ja tietämättömyyden apostoli. Keskittyisit johonkin tärkeämpään kuin toisten apurahojen kyttäämiseen. Apurahajärjestelmä on mitä on, ei se täällä urputtamalla miksikään muutu.


      • PalsaSärestöniemi

        Eikun jatka vaan. Loistava paljastus tämäkin oli. Itse en siis tiennyt, mutta onha tuo taidemailmakin melkoisen perseestä.


      • muusaeituuskan
        getalife kirjoitti:

        Yritä nyt hyvä ihminen päästä tuosta saman asian jankuttamisesta eroon. Et taida olla kummoinenkaan taiteen asiantuntija vaan kateuden ja tietämättömyyden apostoli. Keskittyisit johonkin tärkeämpään kuin toisten apurahojen kyttäämiseen. Apurahajärjestelmä on mitä on, ei se täällä urputtamalla miksikään muutu.

        " Et taida olla kummoinenkaan taiteen asiantuntija vaan kateuden ja tietämättömyyden apostoli".
        Ei mitään uutta, kateuskortti heilahtaa kun hiukan totuutta raottaa....


    • harrastajakirjoittaja

      Olen suorittanut kirjoittamisen yliopisto-opintoja Taija Tuomisen johdolla ja vaikken hänen palkkauksestaan toki tiedä, luulisin, että noissa hommissa saa ihan tavallista palkkaa kuten kuka tahansa muukin. Opettajana hän on loistava. Apurahoista en sitten tiedä. Sinänsä ymmärrän sen, että kulttuurissa tulisi olla monipuolista taidetta, eikä vain sitä, mikä juuri sillä hetkellä myy. Suomessa on niin pienet markkinat, että kirjailijoista ainakin vain hyvin harva edes periaatteessa voi kyetä elättämään itsensä kirjoittamisella. Mutta itse kyllä näen, että viisaampaa kuin jaella apurahoja olisi sitten tehdä vaikka ihan osa-aikatyötä sen kirjoittamisen lisäksi. Moni kirjailija myös kirjoittaa hyvin monenlaista. Lehtijutuilla, viihteellisemmällä tekstillä jne. voi saada tienestin, mikä mahdollistaa "taiteen" kirjoittamisen.

    • trbhnwnb

      Joku jaksaa tämänkin viestiketjun aina uudelleen ja uudelleen nostaa esiin ! :(

      • jaadf

        Eiköhän kestä arvostelua, jos systeemit kunnossa.


    • Faktatkehiin

      Apurahat ovat kaikki perseestä ja täysin turhia. Jos taitelija on surkea, ettei pärjää omilla avullaan ja töillään, niin on mentävä muihin hommiin kerjäämisen sijaan.

      • AperiittaaAamupalaksi

        Täysin samaa mieltä eli jos oma taideosaaminen ei tuota tarpeeksi euroja myymällä tuotoksiaan yleisölle niin sitten vaan hakemaan muita töitä taidepuuhastelun lisäksi. Apurahat pois koska se aiheuttaa juurikin täyttä lorvimista, kaljoittelua maihinnousukengät jalassa ja ulsteri niskassa. Tuonne taiteilijapiireihinhän hakeutuukin helpon rahan saattelemana paljon juuri oikeita töitä vieroksuvia yhteiskunnan parasiitteja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe