Sukupolvi 1914

NoyräOppivainen

Minulle opetettiin, että harmagedon tulee sen sukupolven aikana joka on syntynyt v 1919. Tuo sukupolvi täyttää ensi vuonna 102 vuotta, joten harmagedonin täytyy olla tosi lähellä.
Kiitos näille opettajilleni viisaista opetuksista. Kiitos myös Betelille ja Vartiotorniseuralle.

30

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiNoinVaanNäin

      Eiii, nyt olet ymmärtänyt ihan väärin. Jos joku on jotain luullut, eikä se ole toteutunut, hänen OMAT odotuksensa ovat pettäneet hänet.

      Hallintoelin on tietysti julistautunut Jumalan viestintäkanavaksi ja antanut ymmärtää, että olisi parempi totella tai muuten ei saa Jehovan suosiota, mutta se ei ole koskaan väittänyt olevansa erehtymätön.

    • Niin siis tuo 1914 vuosi on täysin kuvitelmaa. Sillä Jerusalem tuhottiin 587 eikä 607, kuten jt valehtelevat. Eli: kaikki mitä jt horisevat pohjaa VALHEESEEN. HOHOHOHOHOH!

    • Journalistioppipoika

      Piti olla ne, jotka olivat ensin nähneet v. 1914 tapahtumat, ja sitten eikun odottamaan. Toki ne tapahtumat piti ymmärtääkin. On myönnettävä että on joitakin vartiotorneja myös, joissa riitti että oli syntynyt ennen v. 1914, ja harrastelija osaisi kertoa monen muunkin sisältöisestä vartiotornista, mutta olennaista on että ne on jehoovan kanavana toimiva vartiotorniseura itse kirjoittanut.

      Jeesuksella on osa sillä tavoin, että hän pistäytyi v. 1918 kehumassa lahkoa vartiotorniseuralle, näkymättömänä, mitä seura aivan suotta korostaa, sillä muutenhan esim. lehtimiehet olisivat nähneet hänet ja niin Jeesus olisi päässyt lehtien etusivuille.

      • faktori

        pistäytyi v. 1918 kehumassa lahkoa vartiotorniseuralle, näkymättömänä
        - tosi näkymättömänä kävikin kun edes lahkossa ei huomattu. käynti keksittiin myöhemmin.


      • kyllätornitietää

        Oppi on koko ajan tullut jälkijunassa. Nykyinen näkemys 1914 alkaneesta Jeesuksen näkymättömästä hallinnasta on omaksuttu vasta 1930-luvulla.

        Tuplasukupolven ensimmäinen osa siis pani tarkoin merkille vuoden 1914 tapahtumat (ymmärtämättä niiden merkitystä) ja elää osittain samanaikaisesti tuplasukupolven jälkimmäisen osan kanssa, joka tulee näkemään suuren ahdistuksen alun.


    • muistatteko.tämän

      Luojan lupauksenakin aikoinaan markkinoitu, nyt jo kumottu...

      "Miksi "Herätkää!"-lehteä julkaistaan
      ...Mikä tärkeintä, tämä lehti rakentaa luottamusta siihen Luojan lupaukseen, että rauhaisa ja turvallinen uusi maailma tulee ennen kuin se sukupolvi, joka näki vuoden 1914 tapahtumat, katoaa."

      • EnääEiVeny

        Aika on ajanut 1914 sukupolven ohi. Ensimmäisen maailmansodan veteraanit on kuollu.

        "Tämä lehti on vuosien ajan kiinnittänyt lukijoittensa huomion siihen, että todisteet osoittavat vuoden 1914 sukupolven siksi sukupolveksi, josta Jeesus puhui. Näin ollen 'tämä sukupolvi ei missään tapauksessa katoa, ennen kuin kaikki nämä [apokalypsi mukaan luettuna] tapahtuvat.'

        Vaikka vuodesta 1914 on kulunut jo yli 70 vuotta, joukossamme on yhä sellaisia, jotka elivät jo tuohon aikaan. -- Joka tapauksessa heidän lukumääränsä vähenee koko lailla nopeasti. Kuinka kauan siis kestää vielä, kunnes viimeinenkin ensimmäisen maailmansodan veteraani on siirtynyt historiaan? Tällainen tilastotieto on varmasti mielenkiintoinen antaessaan viitteitä siitä, minkä verran vuoden 1914 sukupolvella on enää aikaa jäljellä."
        - Vartiotorni 15.2.1986, s. 5-6


      • MulmanIita

        Niinpä. Mutta vartiotorni julkaisi v. 1913 Suomessa numeron, jossa 1914 tuli tapahtua maailmanloppu. Joka siirreettin v. 1915, sitten v. 1918.

        Sukupolvi on pidentynyt, muuttunut kahdeksikin.

        Ehkä lahkolaisuuden mielekkyys koetaan pystymisessä hullunkuristen muutosten kanssa toimeentulemiseen ?


      • rohkeasti.pois
        MulmanIita kirjoitti:

        Niinpä. Mutta vartiotorni julkaisi v. 1913 Suomessa numeron, jossa 1914 tuli tapahtua maailmanloppu. Joka siirreettin v. 1915, sitten v. 1918.

        Sukupolvi on pidentynyt, muuttunut kahdeksikin.

        Ehkä lahkolaisuuden mielekkyys koetaan pystymisessä hullunkuristen muutosten kanssa toimeentulemiseen ?

        Lahkolaisuudessa lienee mielekkyyden sijaan kyse enemmänkin riippuvuussuhteesta. "Lahkotuotteen" käyttö ei jatku mielihyvän takia, vaan jotta pidettäisiin vieroitusoireet loitolla: ei osata eikä uskalleta kuvitella elämää lahkon ulkopuolella, koska ollaan totuttu lahkoelämään ja -rutiineihin ja toisaalta altistuttu jatkuvalle pelottelulle siitä, miten paha ulkopuolinen maailma on ja kuinka Saatana demoneineen siellä hallitsee. "Minne muuallekaan voisimme mennä?" opettaa Vartiotorniseura kysymään. Hyppy tuntemattomaan on niin pelottava, että usein helpommalta tuntuu jatkaa elämää lahkon sisällä, vaikka se onkin pettymysten ja riittämättömyyden tunteen sävyttämää. Mitään pelättävää ulkopuolella ei kuitenkaan ole. Sieltä tarkasteltuna Vartiotorniseuran uskonto on pelkkä yksi mitätön uskonlahko muiden joukossa. Lahkojohtajat ovat Jumalan viestintäkanava vain omassa harhaisessa ajatusmaailmassaan.


    • akuankanlukija

      Mikähän mahtaa olla seuraava siirto koskien tätä tuplasukupolvea koska piakkoin sitäkin on muutettav koska aika . . tuo pirullinen tosiasia tuppaa aina sotkeutumaan väliin. Hallintoelimen miehet siellä toivovat, että se olisi sitten seuraavien uusien hallintoelin miesten murhe ja toivovat itse pääsevänsä vielä niin kauan kuin elävät näillä nykyisillä selityksillä niin pitkälle kuin mahdollista.

      • varmaan.hetki.menee

        Nykyopilla mennään varmaan jonkin aikaa. Vartiotorni on ennenkin lähinnä improvisoinut tilanteen mukaan, eikä homma vaikuta kovinkaan suunnitelmalliselta.

        1995 oppimuutos oli pakon sanelema, kun aiempi oppi 1914-vuoden nähneestä (lopulta tuona vuonna syntyneestä) sukupolvesta vanheni käsiin.

        2008/2010 muutos ei ollut samalla tavalla pakko, vaan taustalla lienee ollut "kiireellisyyden tunnun" väheneminen jäsenten keskuudessa ja samalla sitä myötä lahkosuoritusten ja/tai lahjoitusten lasku. Arvelenkin, että oppimuutoksen tarpeellisuudesta on keskusteltu pitkään ja järjestön johdossa on vieläkin sellaisia, joilla on epäilyksensä uuden opin järkevyydestä. En kuitenkaan usko, että oppia muutettaisiin ihan muutaman vuoden sisään, sillä liian tiheä veivaaminen näin keskeisissä asioissa saa JT-lauman hämilleen, vaikka heillä onkin vahva rutiini hallintoelimeltä tulevan "jöötin" nielemiseen. Edellistenkin muutosten välissä meni pitkästi toistakymmentä vuotta.


    • odotjos2114

      "Minulle opetettiin, että harmagedon tulee sen sukupolven aikana joka on syntynyt v 1919. Tuo sukupolvi täyttää ensi vuonna 102 vuotta, joten harmagedonin täytyy olla tosi lähellä.

      Kiitos näille opettajilleni viisaista opetuksista. Kiitos myös Betelille ja Vartiotorniseuralle."

      Niin ja nyt Luopiona itkeä tihruttelet. Olisit halunnut itsekkäästi luullen, että itse olisit pelastunut jos harmagedon olisi tuolloin tullut.
      Ei ihme, että nyt trolli luopiona panettele, kun koko opetuksen tarkoitus on pelastaa muita eikä itsekkäästi itseään.
      Tarinoillasi todistat että et koskaan ole asioita ymmärtänyt, koska samaa ymmärtämättömyyttäsi ja itsekkyyttäsi tuot täällä esille.
      Nyt saat elää itsellesi, mutta eipä sekään näytä onnea tuoneen.

      • trolli1

        "Tarinoillasi todistat että et koskaan ole asioita ymmärtänyt, koska samaa ymmärtämättömyyttäsi ja itsekkyyttäsi tuot täällä esille."

        Miten nämä asiat sitten pitäisi ymmärtää, esimerkiksi se kysymys, onko Vartiotorniseura väärä profeetta vai ei? Valaise meitä typeriä trolleja ja katkeria luopioita, sinä asioista paljon tietävä mielenhallinnassa oleva jehofiili.


      • etsimietitoimi

        Voi hämäryytesi synkkyyttä luopio kyselee neuvoa ymmärtämättömyyteen ja tietoa kysymyksiinsä palstalta jonne todistajia kehoitetaan olla tulematta.
        Mieti nyt ihan itse (mitä et tehnyt todistajana ollessasi etkä nytkään ) mistä oikeaa ymmärrystä löydät.
        Mieti älä vastaa luopio kaverittesi mielenhallinnalla, miksi tällä palstalla ei ymmärrystä löydy?
        Löytyikö veljesseurassa ymmärrystä, jos sitä täällä kyselet.


      • jäsenyysmerkkikö

        Entäs kun lahkopomo näki unta 1935 että taivaspaikat on täynnä, ja tämä otettiin vartiotorniin. Kun kuitenkin taivaspaikan saa kirjauttamalla itsensä seuran pitämään kortistoon tarkoitusta varten, niin tuntuisi että ennenpitkää täytyy muutos tulla.

        Joko pomo näkee uudestaan unta tai muuten, mutta palataanko hyväksymään Jeesuksen lupaus sanomansa mukaan taivaan Isän luokse pelastumisesta, vaiko tullaanko siihen tulokseen että paratiisia odottelevakin voi olla ihan hyvä johtoelimeen, seuran, jäseneksi, jolloin ei kai taivaspaikkatarvetta lahkon tarpeisiin enää olekaan ?


      • äläluovutayditäajatella

        Sama kysely jatkuu, lue nyt edellinen vastaus ja mieti ei voi olla liian vaikeaa.


      • vastaustatoivotaan
        etsimietitoimi kirjoitti:

        Voi hämäryytesi synkkyyttä luopio kyselee neuvoa ymmärtämättömyyteen ja tietoa kysymyksiinsä palstalta jonne todistajia kehoitetaan olla tulematta.
        Mieti nyt ihan itse (mitä et tehnyt todistajana ollessasi etkä nytkään ) mistä oikeaa ymmärrystä löydät.
        Mieti älä vastaa luopio kaverittesi mielenhallinnalla, miksi tällä palstalla ei ymmärrystä löydy?
        Löytyikö veljesseurassa ymmärrystä, jos sitä täällä kyselet.

        Vaan mitenkäs esim. Vartiotorniseuran asema? Väärä profeetta vai ei?


      • eieiihmineneiajatusta

        Ei voi kun hämmästellä, miten ihmisen saisi edes muutaman rivin lukemaan ja ajattelemaan.
        Vartiotorniseuran asema?
        Se on rajalta muutama asema ennen Pietaria.
        Väärä profeetta vai ei?
        "Väärä profeetta" se on selkäväärässä kulkeva ennustelu eukko, "vai ei" on peilistään itseä katsova luopio trolli joka yrittää puhua totta itselleen.


      • yritäedes
        eieiihmineneiajatusta kirjoitti:

        Ei voi kun hämmästellä, miten ihmisen saisi edes muutaman rivin lukemaan ja ajattelemaan.
        Vartiotorniseuran asema?
        Se on rajalta muutama asema ennen Pietaria.
        Väärä profeetta vai ei?
        "Väärä profeetta" se on selkäväärässä kulkeva ennustelu eukko, "vai ei" on peilistään itseä katsova luopio trolli joka yrittää puhua totta itselleen.

        Vaan eipä saa jehofiililtä vastausta suoraan kysymykseen. Väärä profeetta vai ei? Oliko 1914-sukupolven katoamattomuus "Luojan lupaus" vai ei?


    • MulmanIita

      rohkeasti.pois 30.11.2015 20:03

      "Mitään pelättävää ulkopuolella ei kuitenkaan ole. "

      -Niinpä. Käy exien foorumilla veljesseura.org ja totea. Elämä käy paremmaksi ja paremmaksi joka päivä lahkon jättämisen jälkeen.
      Monet jättävät myös veljesseurassa kirjoittelemisen kun saavat elämänsä normaaliin uomiin.
      Foorumilla saa epäselvistä asioistua keskusteltua selviä, vertaistuki on myös merkittävä tarkoitus.

    • lukijan_kysymys

      Kuinka monta muutosta sukupolvioppiin on tehty 1920-luvun jälkeen?

      • tarpeeksijaenemmänkin

        Merkittävimmät oppimuutokset lienevät 1995 ja 2010, lisäksi pienempää säätöä. Aikoinaan merkittävä on ollut myös 1975-odotus, vaikka se ei varsinaisesti liittynyt sukupolveen.

        Tuolla lisää aiheesta
        http://www.jwfacts.com/watchtower/generation.php


    • Näkijä1

      Jehovantodistajat ovat opettaneet että Saatana heitettiin alas taivaasta vuonna 1914 ja siksi nuo maailmansodat ym. väkivalta olisi lisääntynyt.

      Kuitenkin Saatana ja häne demoninsa laskeutuivat jo ennen vedenpaisumusta Mahalalelin pojan Jaredin päivinä maan päälle ja tuolloin maan kahleiden käskettiin sitoa heidät niin etteivät he enää siitä alkaen päässeet taivaaseen.

      Ennen vedenpaisumusta, Mahalalelin pojan Jaredin päivistä alkaen, Lucifer tunnettiin nimellä Samiazaz (Etiopialainen Eenokin kirja).

      • Paipai

        Jt-opin tulkinnoistahan täällä keskustellaan ,mutta näiden tarinain todellisuuspohja on taas toinen tarina , Mehän täällä kuljemme Punahilkan satumetsässä, niinkuin ennenkin ,
        Nimittäin tuo Jeesuksen suuhun laitettu lause Ei tarkoita Hänen paluutaan alkuseurakunnan aikana , eikä Hänen sukupolvensa aikana ,_ Vaan ns, Lopun ajan tapahtumat tapahtuvat "_Silloin elävän sukupolven aikana , ". - Silloin kun ette luule ?
        Nyt kuitenkin , jos Raamatunt-, olisivat olleet ainoa ryhmä , jolle Aika ilmoitettiin , niin miten se sopii siihen , että myös Islamin lahko -Bah'ai julisti ihan samaa aikaa? - vuotta 1914?
        tämä Adventisti, .-ja Milleriläisvetoinen Russellin Raamatuntutkijain lahko käytti hyväkseen , ;
        Muistaakseni seuran eka kirja siitä oli " Aika on lähellä ," -
        Ja eikös se Jeesus käskenyt , ettei pidä seurata sen sanojia ?
        Siksi se muutettiin vuoteen -15 , ja vuoteen _18 , ja - 25 ,


      • Valmutsev

        Paipai 4.12.2015 13:30

        " myös Islamin lahko -Bah'ai julisti ihan samaa aikaa? - vuotta 1914?"

        -Nythän tiedämme että vartiotorni vetoaa myös Islamiin, vaiko lahkous on "se jokin"
        Mutta tuota 1914:ää vartiotorni julistaa edelleen. vartiotornihan aloitti loppulaskentansa vuodesta 1799, Napoleonin Egyptin sotaretken kunniaksi. Sitä ei kai vartiotorni enää julista ? Miksei ?


      • Paipai
        Valmutsev kirjoitti:

        Paipai 4.12.2015 13:30

        " myös Islamin lahko -Bah'ai julisti ihan samaa aikaa? - vuotta 1914?"

        -Nythän tiedämme että vartiotorni vetoaa myös Islamiin, vaiko lahkous on "se jokin"
        Mutta tuota 1914:ää vartiotorni julistaa edelleen. vartiotornihan aloitti loppulaskentansa vuodesta 1799, Napoleonin Egyptin sotaretken kunniaksi. Sitä ei kai vartiotorni enää julista ? Miksei ?

        Napoleon hävisi Abukirin taistelun Nelsonia vastaan ja jäi Egyptiin odottelemaan uusia laivoja ;
        Sitten piti itsetekoiselle keisarille järjestää viihdettä , ja keksittiin hänen huvikseen _Egyptologia , alettiin penkoa ja mittailla ikivanhoja pyramideja , joista ei kukaan ollut piitannut vuosituhansiin ,
        -Ja Kaikki joutilaat rahanomistajat ympäri Euroopan ryysivät mittailemaan Gizan mittoja , - aivankuin tekivät silloin kun joku sai päähänsä tehdä sankareita naparetkeilijöistä , jotka aiemmin olivat tehneet naparetkiä Pariisin ns, punaisiin baletteihin , Osa näistä jäätyi kuoliaaksi etelämantereella , kun joku viisas oli valistanut heitä , että Etelänavalla pärjää Golfhousuissa kuten sarjakuvan Tintti ,-


      • Mitoitus

        Mutta tuo ei liity keskusteluun.
        Pyramidin sisuksissa oli jumalana pidetty faarao varustettuna tuonelan matkalle. Pyramidin mitat siis lahko tarvitsi vuoden 1914 vahvistukseksi. Muu ei riittänyt ?


      • Paipai
        Paipai kirjoitti:

        Napoleon hävisi Abukirin taistelun Nelsonia vastaan ja jäi Egyptiin odottelemaan uusia laivoja ;
        Sitten piti itsetekoiselle keisarille järjestää viihdettä , ja keksittiin hänen huvikseen _Egyptologia , alettiin penkoa ja mittailla ikivanhoja pyramideja , joista ei kukaan ollut piitannut vuosituhansiin ,
        -Ja Kaikki joutilaat rahanomistajat ympäri Euroopan ryysivät mittailemaan Gizan mittoja , - aivankuin tekivät silloin kun joku sai päähänsä tehdä sankareita naparetkeilijöistä , jotka aiemmin olivat tehneet naparetkiä Pariisin ns, punaisiin baletteihin , Osa näistä jäätyi kuoliaaksi etelämantereella , kun joku viisas oli valistanut heitä , että Etelänavalla pärjää Golfhousuissa kuten sarjakuvan Tintti ,-

        ..Ja yksi hullutus olivat ne -Tuumamitat , _Jee , että siis muinaisetko Pyramidinrakentajatko käyttivätkö keskiajan Englannin tuumamittoja ?
        Siis muinaiset avaruusoliotko ?


      • KaaninKupla

        Russell, vartiotorniseuran perustaja, käytti USA:ssa käytössä ollutta, Englantilaista mittajärjestelmää, jossa oli tuuma (jalka ja jaardi, paunakin) ja tuohon aikaan USA:ssa julkaistut sanomalehdet yms ilmoittivat tietysti pyramidin mitat tuumina, ehkä eivät tietäneet millä mittanimikkeellä muinaisegyptiläiset itse olivat mitanneet.
        Niin vähän siis ihmiset ajattelevat, kun heille tullaan sanomaa kertomaan. Sama ilmiö on nähtävissä nykyisillä nettifoorumeilla. jos lahkolainen on omaksunut lahkon työtavat, ei ajatella. Pyramidiperusteiseen uskontoon suhtaudutaan miten lahkojohto kulloinkin ohjeistaa.
        sama on pedofilian kanssa. Vanhastaan on lahkon pedofilian uhreilla ollut nettisivusto "silentlambs". Tunnetko myötätuntoa, vai katsotko lahkojohdon ohjeista menettelyohjeen, jotta voit sen toivomalla tavalla täyttää lahkotyönormisi


    • Löytyypi

      lukijan_kysymys 3.12.2015 22:30

      " Kuinka monta muutosta sukupolvioppiin on tehty 1920-luvun jälkeen? "

      -Tuosta sukupolviopin muutoksista on koottu artikkelityyppinen juttu, voisi etsiä

      veljesseura.org
      www.johanneksenpoika.fi/
      http://www.oocities.org/valaisija/

      Sivuilta löytyy myös paljon juttuja vartiotorniseuran uskomattomista seikkailuista jäsenkunnan manipuloimisessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2669
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      231
      2531
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1253
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe