Pakkolait tulevat - oletko valmis?

uusiaikakoittaa

Tutkimus varmaan osoittaa, että esim. sairaslomasta tulee ainakin 2 päiväinen tuolla "logiikalla"?

Keppi syö taas motivaation ja management By perkele vaan jatkaa tuhojaan...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120320771413_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120120761161_uu.shtml
http://yle.fi/uutiset/yhteiskuntasopimuksen_kaatuminen_ei_lupaa_hyvaa_suomelle__nain_pakkolait_iskevat/8496609
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1449106363480.html
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/12/02/nain-hallituksen-pakkolait-etenevat/201515937/12
http://www.hs.fi/politiikka/a1449024876887

Onneksi seuraava hallitus voi kumota koko paketin?

45

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soutaahuopaajeejee
      • KansaaKustaanSilmään

        Suomessako muka taantuma Joulumyynti kertoo toista
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1451293598941.html

        "Helsinkiläisessä lelukaupassa pitkä hylly ammottaa joulun jäljiltä lähes tyhjänä. Vain muutama yksittäinen pehmolelu odottaa vielä uutta kotia.

        Anu Linkiö työskentelee Helsingin Stockmannilla sijaitsevalla Hamley’s-leluosastolla.
        Joulumyynti on onnistunut kahmaisemaan osan lelukaupan hyllyistä miltei tyhjiksi. Linkiön mukaan hittituotteiksi nousivat radio-ohjattavat autot, veneet, formulat ja helikopterit sekä Hamleysin omat perinteiset lelut.

        Myös radio-ohjattavat kulkupelit saivat ostajat liikkeelle.

        -

        Luksus houkuttelee

        Alennusmyynnit ovat maanantaina täysillä käynnissä myös kodinelektroniikkaa myyvässä Expertissä Helsingin keskustassa. Liikkeen myymäläpäällikkö Markku Eskola kertoo, että älypuhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet menivät joulumyynnissä kuumille kiville.

        – Etenkin älypuhelimia myytiin paljon. Kalliit luksuspuhelinmallit kiinnostivat kuluttajia tänä jouluna eniten, Eskola sanoo.

        Puhelinten vieressä on rivi älykelloja.

        – Nekin herättävät mielenkiintoa, mutta myynnissä ei päästä vielä puhelinten tasolle.

        Urheiluvaatemyynti käynyt vilkkaana

        Kaupan liiton edunvalvontapäällikkö Tuula Loikkanen sanoo, että tarkkoja lukuja kuluneen joulun myynnistä ei ole vielä saatavilla.

        – Mutta olen kuullut, että kirjat ja urheiluvaatteet ovat käyneet oikein hyvin kaupaksi, hän mainitsee".

        -

        Mikä ihmeen taantuma Suomessa on kun kalliit lelut, urheiluvaatteet ja luksuspuhelinmallit sekä älykellot tekivät hyvin kauppansa??? Niiden hinnat ovat siis todella kalliita nykyään. Legoja myydään lelukaupoissa 150€:lla paketti tarjouksessa, merkkilenkkareita 50%:n alennuksessa n. 100€/pari ja urheiluvaatteet samaa hintaluokkaa. Luxuspuhelimet Samsung Galaxy S6, S6 Edge, Edege , iPhone 6 maksavat 700-1000€. Ja noita on kärryt täynnä ja hyllyt tyhjillään.

        Tienaan itse 35.000€/kk ja kaupassa käydessä ihmetyttää lelujen, urheilujalkineiden sekä vaatteiden ja älypuhelimien sekä tablettien hinnat. Ja silti kaupat ostetaan tyhjäksi.

        On aivan selvää että SSS-porvarihallituksen meille Sipilän ja Stubbin suulla myymä Suomen kriisi ja taantuma on täysi kupla. Ihmisillä on enemmän ostovoimaa kuin koskaan. Paljon ihmisiä on tosin jäänyt työttömäksi ja köyhien määräkin on suuri mutta ns. kermaperseluokalla menee paremmin kuin koskaan ja ostovoimaa löytyy. Hyväosaisten veronapina on naurettavaa kuten tämän joulun kaupat tyhjiksi myynti taas kertoo. Ja omistajat tekevät massiivista tulosta, jonka piilottaminen tietenkin vie voimia. SSS-porvarihallituksen ja EK:n on tietenkin saatava kertoa Suomen alamäestä ja alaluokkaan kohdistuvien pakkoleikkausten pakosta. SSSuomi bluffaa ja pahasti.
        Tavalliset pieni- ja keskituloiset duunarit laitetaan maksumiehiksi 8-10%:n pakkolakileikkauksin, samalla kun hyväosaiset elelee herroiksi


    • pumpulipoikA

      Antti Rinne antoi luottamuksen Stubbin valheelle, miksi?

      • TyyliVaihtuuKuinPaita

        Stubbi olisi keränyt taas kansan säälit jos koko oppositio olisi häntä kiusannut, Nyt riittää että Stubb on ottanut taas uuden nöyrän puhetyylin ja ilmeilyt joka on tilattu taas jostain mediatoimistolta, ja saa taas kansan puolelleen. No kyllähän sitä jo kyllästyikin Stubbin liian hitaaseen virkamieshabitukseen jonka hän omaksui mediakonsultiltaan rennon sometyylin tieltä.


      • 2435246475

        Ei Stubbia kukaan usko. Ei oppositio, eikä hallituspuolueiden edustajat. Mutta kun kokoomus ei halua vaihtaa kelvotonta puheenjohtajaansa, niin keskusta ja ps joutuvat katselemaan valehtelevaa transvestiittia.


    • 4021

      Rinne on porvaripuolueiden leivissä niin kuin soinikin ! ottakaa nyt jo järki käteen ! eliitti on varmistanut näin kaikin tavoin sen ettei sille tule kustannuksia yhteiskuntasopimuksesta ! .

      • menetetty_peli

        Taas SSS-EK trolliarmeija Etelärannasta koittaa paniikissa pelastaa mitä SSS:stä pelastettavissa on.


    • Bror-Erik2458

      On pidettävä itsensä kunnossa jottei sairauspäivä pääse yllättämään.Lakisääteiset
      sairauslomat ovat historiaa hyvin pian.

      • lessunjumala

        Päinvastoin, normi-kansan tulee ottaa saikkua lisää ja elää elämäänsä.


    • tuskaasuomessa
      • lessutjainsesti

        He juovat kotona ja julkikuva on "puhdas".


    • kuttularussia
    • uusiaikatulee

      3S on eroa vaille valmis.

    • SalenBarbinukke

      3S on nyt kuopattu ja Salekin on pian eläkkeellä!

    • lessueitoimi

      3S korisee jo:)

    • P.Alkio

      Oikeusvaltio on pikkuhiljaa murenemassa .Valtiohallinnon tehtävä on tukea työllistymistä ja luoda sille edellytyksiä ,ei pakko ohjata ja luoda pakkolakeja rajaten kansalaisoikeuksia ,kuten yleistä sopimusoikeuutta,kuten tapahtuu säätämällä pakkolait,mikäli niin tullaan toimimaan.

      Oikeusvaltion toimintamallin murenemisesta on myös nykysellään merkkejä muusskin suhteessa.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121120819930_uu.shtml

      Mikäli Saamiensa sakkorangaistuksien valittamis prosessi on kallista ja oikausun saaminen mahdolliseen tapahtuneeseen vääryyteen nousee korkeaksi kustannuksiltaan,jopa korkeammaksi ,kuin itse saatu rangaistus on kyse huomattavasta oikeus turvan heikennyksestä.

      Nykyisen hallituksen toimet lähentelevät hallintomuodon muutosta,sillä pakkotoimet eivät kuulu demokratiaan ja demokratiassa ihmisillä on oikeusturva, joka katoaa nykyisten toimien myötä huomattavassa määrin

      • näin.se.menee

        Täyttä markkinataloutta on se että työntekijät yhdistäytyvät liittoihin ja määrittelevät työlle sopivan hinnan. Täyttä kommunismia on se että valtio tai SSS-hallitus työnantajapuolen kanssa määrää työn hinnan.


    • P.Alkio

      (lisäys)
      Lait

      Lait ovat tänä päivänä kovalla koetuksella. Lakeja pyritään sorvaamaan milloin minkäkin tarkoituksen pyhittämiseksi.

      Usein unohdetaan vain se ,että lait ja asetukset ovat syntyneet pitkien harkintojen ja pohdintojen tuloksella ja kokemukseen pohjautuen niitä on muokattu ajan hengessä.

      Lait ovat siis jo valmiiksi pitkälle harkittuja,eikä ole kovin ratkaisulahtöistä lähteä muuttamaan nittä yhden tarpeen perusteella,sillä lait pitää olla linjassa muiden lakien ja asetusten ,sekä yleisen oikeuden tajun kanssa.

    • porsaatajaa

      Kansaa voi löydä muttei murtaa?

    • kultainenvasikkataas
    • eipahalle

      Tässä epäkurantti ajatus demokratiastamme joka on valtakuntamme perusta.
      Meillä päätökset tekee eduskunta tietyllä enemmistöllä riippuen asiasta eikä muuta valtaa ole joka päättää.
      Kun on puhuttu prosenteista niin kannatus prosentit ratkaisevat ja jos ne ratkaisevat niin onko niin että enemmistön päätös on se mitä haetaan ja johon näytetään uskovan.
      Tämä käsitys tuli välikysymys käsittelyssä.
      Äänestys ja pulinat pois, näin se on mennyt ja tulee menemään.
      Pitäisikö meidän uskoa että prosentit eivät ratkaise jolloin se olisi perustuslain vastaista päätöksen tekoa.
      Sellaista lakia ei ole kuin pakko laki kuka sellaisen on keksinyt sille on annettu ihan järkeenkäypä nimi tekijän suunnalta joten ei puhuta muunneltua totuutta.
      Työantaja ja työntekijäjärjestöt käyttäkää oikeaa nimikettä tässä valmistelulaista niin esteet poistuvat halukkuudesta neuvotellessa. Tässäkin kohdassa ei nimi miestä pahenna vaan onko tarkoitus kyykyttää hallitusta perusteilla jotka ei ole minkään sopimisen este vaan onko se keinotekoinen kuviteltu este kun ei ole halua toteuttaa sopimusyhteiskunnan toiminta periaatteita.
      Onko niin että jos ette pysty neuvottelemaan ja sopimaan niin menetättekö silloin kasvonne sopimisen kulttuurin alueella ja siksi kannattaa tätäkin puolta harkita koska varmaan monet kansalaiset ajattelevat myös näin. Myöskin kansan keskuudessa puhutaan että teillä ei ole mitään sellaista joka parempaa ratkaisua mikä parantaisi kilpailu kykyä. Miten vastaatte tähän haasteeseen millä parannatte kilpailu kykyä ja
      samalla valvotte jäsentenne etua.
      Ratkaisu on mahdollinen.
      Suomalainen sisu käyttöön ja neuvottelemaan kyllä se siitä.
      Medialle terveisiä ettei sotketa vähäisin tiedoin asioita kun teillä ei yleensä ole riittävästi asiantuntija lausuntoja ei valmisteluun johtavia tietoja koottuna niin nopeaan tahtiin kun luotte kommentejanne. Jos olisittekin intressi vapaita niin tiedon välityksestä saisi jotain tolkkua.
      Peiliin kannatta kaikkien vähän vilkaista varsinkin peruuttaessa.

      • P.Alkio

        Noita pakkolakeja lähdettäessä ajamaan on hukattu ajatus siitä,että talousnosteeseen ja tuotteiden myytävyyteen vaikuttaa moni muukin seikka markkinoilla pärjäämiseen kuin työn hinta.

        Suomalaisen työnhinta ei poikkea mitenkään yleiseurooppalaisesta tasosta vaan on kustannustasoltaan yleis eurooppalaista keskitasoa.

        http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3351324-suomessa-tyon-kustannukset-ovat-eun-keskitasoa

        http://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/suomen-palkat-eun-keskitasoa---hintataso-sita-vastoin-euroopan-kireimpia

        Tuotteen hintatasoon vaikuttaa oleellisesti veroitus. Meillä tuotteiden hintoja nostaa etenkin alv joka on kilpailun kannalta ongelmallinen. Lisäksi Euroopan mittakaavassa on tuotteissamme veroja kuten esim makeisvero,joka näkyy tuonti tuotteiden hinta tasossa verrannollisena kotimaisiin tuotteisiin joten hyllystä lähtee mukaan mieluumin ulkolainen tuote kuin kotimainen.Toisaalta nuo verot supistavat myyntiä ja vaikuttavat kotimaiseen yrittämiseen/kannattavuuteen ja työllisyytteen välillisesti.

        Lisäksi tuotekehitys ja edelläkävijyys on myyntivaltteja maailmalla.Toiset pärjäävät jo näillä ehdoilla nykyisillä markkinoilla ja ovat palkanmaksukykyisiä.Palkkatasomme ei siis ole se oleellisin kilpailukykyyn vaikuittava seikka ,eikä yleisesti otaen markkinoilla pärjäämiseksi ainut tai olellisin .


    • P.Alkio

      Lisäys

      Veroaste myös määräytyy tarpeen mukaan ja on ajateltavissa ,että se kuormittaa välillisesti,suoranaisesti yrityssektoria ,vaikuttaen kilpailukykyyn. Jukisen sektorin kuormittavuus mm. vaikuttaa verokertymän tarpeeseen ja täten mm. rakennemuutokset ovat tulkittava olennaiseksi osaksi kilpailukyvyn parantamistoimia.
      Talous on kokolaila ,kokonaispaketti,jossa on monta vaikuttajaa .Näin ollen palkansaajien talkoilla tuskin on kokonaisvaltaista vaikutusta talouden nousuun ,ne toimivat sellaisenaan ainoastaan yritysten tilapäisenä menojen leikkauksena,josta todennäköisesti näiden toimien "tuotto" menee yksinomaan omistaja tahojen taskuihin.

    • P.Alkio

      Pakkolait ei povaa kovin hyvää Suomea ei työmarkkinoiden kannalta eikä yksilöoikeudellisesti demokrattisen tasavallan toteuttamisen kannalta.

      Kovin toispuoleisia ovat toimet.Palkansaajat ja ansioillan itsenssä elättävät lyödään maksumiehiksi ja sopimuksia yritetään viedä paikalliseen suuntaan,joka heikentää työntekijöiden neuvotteluasemaa.En ole edes kuullut sensuuntaisista toimista joilla pyrittäisiin turvaamaan palkansaajien asemaa,kuten esim alakohtaisten palkkatasojen määrittäminen ajan mukaisesti ja ostovoimaisesti,joka olisi minimi vaatimus paikalliseen sopimiseen siirryttäessä.

      Lakko putki on hyvän hallinon tulos noilla eväin,eikä ole mikään ihme..

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1449547390175

      http://yle.fi/uutiset/yhteiskuntasopimuksen_kaatuminen_ei_lupaa_hyvaa_suomelle__nain_pakkolait_iskevat/8496609

      http://yle.fi/uutiset/

      http://yle.fi/uutiset/professorit_pakkolaeista_edessa_suuria_tyotaisteluja_ja_vuosien_oikeuskiistoja/8498069

      Kun ei saatu yhteiskuntasopimuksella palkansaajia yksin talouslaman maksajiksi,niin nyt sitten pakollako?

    • IsoDKiittää

      8-10%:n tulojen vähennys työntekijöillä, vajaan kuukauden palkka.

      • P.Alkio

        Miten käy jos viedään yritykseltä kuukauden tulos? Se ei yleensä kosketa itseä eikä maailmaa kaada ,mutta kun se on toisen lompakosta pois ja omasta pitäisi antaa on se siten aina toinen juttu.Työntekijät elävät tätänykyä käytännössä kädestä suuhun.Kuukausiko pitäisi jättää laskut maksamatta ja lusikkaa suuhun pistämättä.
        Kyllä laskun maksuista rahaa vaille jäävät ovat heti käsi ojossa oventakana,kun saamiset jäävät saamatta.

        Yksioikoiset pakot taloudellisen tilanteen kohentamiseksi,kohdistaen maksut työtätekevään väestön osaan ,päästäen muut kuin koira veräjästä,ei sinälläänkään ole kohtuullinen toimi.

        En usko,että työtätekevällä väellä on ollut kovin suuressa määrin osuutta nykytilanteen syntyyn.Kun pohditaan laskunmaksatusta,tulisi myös huomioida se mistä johtuen ja keillä tai millä väestön osuudella on tilanteen ajautumiseen osuutta, jotta olemme 3 AAA johtavasta Euroopan maasta ajautuneet hetkessä työttömyyden kurimukseen ja taloudellisiin pohjamutiin.Vilä 2008 Kuulumme kuinka maahan tarvitaan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa paikkaamaan työvoimapulaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=1H4byTP1q9s

        Maksajan rooliin asettamisessa tulisi huomioida onko pankit meidät vieneet tähän kriisiin vai onko yritysten ahneudella ollut asiaa.Tuskin tämä on kuitenkaan maanviljelijöiden synnyttämä tai työntekijöiden siinämäärin,että heidät tulee yksin asetttaa vastuuseen ja maksumiehen asemaan asian suhteen.

        Asian suhteen olisi myös harkittava tuota vastuu kysymystä ,vastuunkantajien osalta, onko syytä asettaa jokin taho jossainmäärin vastuulliseksi nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen ajautumiseen,sillä päätöksentekoon littyyy oleellisesti vastuunkanto,myös silloin kun siitä seuraa muitakin kun kunniaa.Erikoista olisi jos päätöksiä voi olla tekemässä,jopa siinä määrin että taloudellisiin toimiin voi pakoittaa, tarvitsematta kantaa päätöksien seuraamuksista vastuuta.


      • yrityspelastus

        Mitä v....a sinä horiset??
        jos työtunteja lisätään samalla palkalla niin kyllä käteen jää ihan sama
        eurokasa, joutuu vain tekemään sen eteen enemmän töitä.
        pk yrittäjänä tässä kolmatta vuotta torjunut lamaa lisäämälllä työtunteja
        sitä mukaa kun talous on sukeltanut että netto pysyisi samana.
        v 2008 riitti 2500h vuodessa, nyt on viimeiset 3v menty 4200 tunnin tyolla puolen, vertaa vaikka normi keskiarvoon 1700h vuosi niin saat jotain perspektiiviä.

        Ihmisten työllistäminen ja irtisanominen suomessa on tehty lainsäädännöllä niin
        vaikeaksi että minäkin olen siirtymässä kokonaan aliurakointimiesten käyttöön, tulevat silloin kun on töitä, kaikki tunnit samalla hinnalla, ei ylitöitä, ei viikonloppulisiä, eli samalla pelisäännöllä kuin minä itse.


      • Yrittäjyys
        yrityspelastus kirjoitti:

        Mitä v....a sinä horiset??
        jos työtunteja lisätään samalla palkalla niin kyllä käteen jää ihan sama
        eurokasa, joutuu vain tekemään sen eteen enemmän töitä.
        pk yrittäjänä tässä kolmatta vuotta torjunut lamaa lisäämälllä työtunteja
        sitä mukaa kun talous on sukeltanut että netto pysyisi samana.
        v 2008 riitti 2500h vuodessa, nyt on viimeiset 3v menty 4200 tunnin tyolla puolen, vertaa vaikka normi keskiarvoon 1700h vuosi niin saat jotain perspektiiviä.

        Ihmisten työllistäminen ja irtisanominen suomessa on tehty lainsäädännöllä niin
        vaikeaksi että minäkin olen siirtymässä kokonaan aliurakointimiesten käyttöön, tulevat silloin kun on töitä, kaikki tunnit samalla hinnalla, ei ylitöitä, ei viikonloppulisiä, eli samalla pelisäännöllä kuin minä itse.

        Työntekijä ei ole yrittäjä.Yrittäjä ottaa tietoisen riskin lähtiessään yrittämään.Hän myös ottaa isomman tuoton niin ollessa mahdollista ja mitoittaa työntekijöiden tarpeen ,joille maksaa palkkaa sovitusti,ei tuoton perusteella.Yrittäjän ja työntekijän asema ei ole suoraan verrannolisia keskenään. Toki on mahdollista palkita työntekijöitä,mutta se on työnantajasta kiinni.Työntekijöiden palkat ei jousta tuotannon mukaan vaan on sidottu neuvoteltuihin tes:hin.Eikä niiden ole tarkoituskaan joustaa tilanteen mukaan,vaan taata tekijöilleen elämistä vastaava tulotaso.

        Työnantaja määrittää työntekijä tarpeensa ja riskinsä itse ,kuten myös kantaa se ei kuulu työntekijälle.Se kuuluu yrittäjyyteen.Yrittäjä myös korjaa myös tuottavuuden kautta suuremman hyvän kun hyvin pyyhkii ja tuo on se yrittäjyyden porkkana.Yrittäjyyttä ei ole tarkoitus rahoittaa työntekijöiden työpanoksella.


      • Lisäysyrittäjyys
        yrityspelastus kirjoitti:

        Mitä v....a sinä horiset??
        jos työtunteja lisätään samalla palkalla niin kyllä käteen jää ihan sama
        eurokasa, joutuu vain tekemään sen eteen enemmän töitä.
        pk yrittäjänä tässä kolmatta vuotta torjunut lamaa lisäämälllä työtunteja
        sitä mukaa kun talous on sukeltanut että netto pysyisi samana.
        v 2008 riitti 2500h vuodessa, nyt on viimeiset 3v menty 4200 tunnin tyolla puolen, vertaa vaikka normi keskiarvoon 1700h vuosi niin saat jotain perspektiiviä.

        Ihmisten työllistäminen ja irtisanominen suomessa on tehty lainsäädännöllä niin
        vaikeaksi että minäkin olen siirtymässä kokonaan aliurakointimiesten käyttöön, tulevat silloin kun on töitä, kaikki tunnit samalla hinnalla, ei ylitöitä, ei viikonloppulisiä, eli samalla pelisäännöllä kuin minä itse.

        Asiassa on vielä sellainen bointti,että kun ihmisiä /ammattinsa harjoittajia käytetään hyllyltä ottaen,tulee kysymykseen,mihin välikäsiä tarvitaan?

        Ammatinharjoittaja voi aivan hyvin myydä omaa työtänsä suoraan ,ei siihen tarvita välk'äsiä tai ola yrittäjä,myydäkseen työtänsä,eikä yrittäjää tarvita välkädeksi.Ehkä on aika sitten perustaa työpankkeja,joista ammatinharjoittajia on suoraan palkattavissa työsuoritteisiin palkka verokirjalla.


    • P.Alkio
    • rakkausvoitti

      3S panee pillit pussiin?

      • P.Alkio

        Saaattaisi olla hyödyllistä tuollainen opiskelu joillekin:

        http://www.helsinki.fi/poliittinenhistoria/opiskelijaksi/index.html

        Ehkä rimmaisi ajatuksen juoksua ja laajentaisi ymmärrystä siinämäärin,että asioiden toteuttamiseksi löytyisi demokraattismpia keinoja kuin pakko keinot, jotka ei kirjaimellisesti kuulu toimitapana demokratian toeteutusmuotoihin.
        Toisinsanoen toimimalli , näin tehdään joko oma aloitteisesti ja löydätte keinot siihen tai sitten määräyksellä,jossa kerrotaan kuinka toimitaan ja tehdään ei ole kovin neuvottelu lähtöinen,eikä vaihtoehtoja hakeva ,muita mahdollisia toteutusmelleja hakien laajemmaliti yhetiskunnallisesti kuormaa jakaen tai muutenkaan.Toimitapa on hyvin kapea ja suppea katsantokannaltaa ja jo sinänsä mahdollisuuksia sulkeva.Ei hyvä, eikä tasapainoinen tapa toimia ja jos muita keinoja ei löydä ,niin parempi sitten saattaisi olla , vissiin lyödä ne pillit pussiin ja antaa muiden yrittää paremmalla menestyksellä.


    • pakkosatamalakko

      Eikös se maahanmuuton pakkolaki tullut jo. Seuraavaksi tulee AKT:n pakkolakko - oletko valmis?
      Kuuluuko AKT:n jäsenistöön enää yntään työläistä?

    • muuraaeijuu

      Näillä ei mennä?

    • massilessu

      Sipilän peli on nyt pelattu.

    • ..keskustan politiikka on sisällöltään väärää. Palkansaajien sopimusedut ja sopiminen ovat länsimaista sivistystä. On mieletöntä alkaa murtamaan sitä ja pääministerin puuttumaan palkansaajien iltalisiin jne.
      Kun taas menoihin hän ei puutu, joihin hänellä on oikeutus. Maatalouden valtaisat tuet vuosittain ovat järjetön tapa pitää yllä kylmänsodanaikaista instituutiota. TE-keskukset ovat tarpeetonta byrokratiaa. Elokuvasäätiön tuet järjetöntä-maksetaan täydellisestä roskan tuottamisesta verovaroja. Ns. sosiaalinen vuokra-asumisen tukeminen on järjetöntä-sato ja vvo rahastavat vuokra-asujaa mielettömillä vuokrilla. jne.. Sipilän hallitus lähtee järjettömästä lähtökohdasta, palkansaajien elintason laskemisella..

      • P.Alkio

        Pakkolailla on yhtäpaljon tekemistä todellisuuden kanssa kuin työvoimapulalla,jollla jokseenkin näkemykseni mukaisesti yritetään perustella maahanmuuttoa ja halpatyövoiman tarvetta /muodostamista. Taloutta ei nosteta työntekijöiden työsuhde etujen heikentämisellä. Jos taloudellista hyötyä tuosta tulee ei ei mikään takaa sitä,että se koituisi työllisyyden nousuun hyväksi tai yhteiskunnalliseksi hyväksi. Aivan yhtäläainen olettamus on ,että joulupukki tuo ensivuonna enemmän lahjoja tai tuoto jotka pidennetyistä työajoista koituu ,sijoitetaan johdon optioihin tai veroparatiiseihin.

        Tuotannon tehostaminen tosin taåphtuu palkansaajien kustanuksella ja etuja leikkaamalla. Jokseenkin kysymys on enemänkin valtakunnallisesta tuotannon tehostamistoimista ja yritysten kulujen karsimisesat ,kuin valtion talouden tasapainoittamisesta.


    • HallitusVaihtoon

      Oma laki tilalle!

      https://www.facebook.com/lakialoite.hallitus.luottamus/?fref=ts ja https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1735 allekirjoittaa ja jakakaa, oma lakiehdotuksenne.

      ALOITTEEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

      Ehdotetaan säädettäväksi laki kansanäänestyksestä Sipilän hallituksen luottamuksen mittaamiseksi. Perustuslain mukaan kansanäänestys on neuvoa antava (PL 53 §). Äänestys tulee toimittaa niin pian, kuin käytännön järjestelyjen osalta mahdollista. Äänestyksessä äänestettäisiin kansanäänestyksen keinoin hallituksen luottamuksesta vaihtoehdoilla kyllä tai ei, jossa ei merkitsee hallitukselle epäluottamusta ja kyllä luottamusta.

      Hallituksen saadessa epäluottamuslauseen kansalta on pääministerin perustuslain mukaan mahdollista pyytää presidentiltä hallituksen eroa (PL 64 §) ja uusia vaaleja järjestettäväksi (PL 26 §).

    • JärkiKäteenSipilä

      Suomalaisen työn hinta ei poikkea mitenkään yleiseurooppalaisesta tasosta, vaan on kustannustasoltaan yleiseurooppalaista keskitasoa.

      Suomessa työn kustannukset ovat EU:n keskitasoa
      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3351324-suomessa-tyon-kustannukset-ovat-eun-keskitasoa
      "Vasta julkaistu raportti ei tue mielikuvaa Suomen korkeista palkoista.

      Toisin kuin työnantajajärjestöjen ja useiden päättäjien puheista voisi päätellä, Suomen työnantajien työntekijöistä koituvat kustannukset ovat alhaisempia kuin useissa muissa EU maissa. Myös kustannusten nousu on ollut maltillista ja EU:n keskitasoa. EU:n tilastokeskus Eurostat on julkaissut raporttinsa eurooppalaisen työn kustannuksista vuonna 2014".

      Suomen palkat EU:n keskitasoa - hintataso sitä vastoin Euroopan kireimpiä
      http://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/suomen-palkat-eun-keskitasoa---hintataso-sita-vastoin-euroopan-kireimpia
      "Suomalaisten palkansaajien bruttoansiot olivat keskimäärin 28 600 euroa vuodessa. Suomea korkeammat palkat olivat Englannissa (39 200 e), Ruotsissa (30 500 e), Hollannissa (33 900 e), Luxemburgissa (37 800 e), Saksassa (38 200 e), Tanskassa (41 700 e) ja Belgiassa (33 100 e). EU15-maiden keskiarvoksi muodostui 26 300 euroa.
      Kun palkan lisäksi huomioidaan työn tuottavuus, nähdään selvästi, että suomalainen työ on hinnaltaan kilpailukykyistä. Suomessahan työn tuottavuus on 1980-luvun lopulta lähtien noussut useilla toimialoilla maailman kärkeen.
      Eurostatin palkkavertailu vahvistaa näkemystä, että keskimäärin teollisuudessa Suomi on hintakilpailukyvyltään euromaiden ehdotonta huippua yhdessä Irlannin kanssa".

      Mutta luvut eivät olekaan SSS-porvarihallituksen käyttämän EK:n tutkimuslaitoksen, joka on toinen työmarkkinaosapuoli. Tähän ei pysty edes Putinin Venäjä.

      SSS-porvarihallitus isäntävaltakiimassaan ei tajua että pakkolakileikkaukset pieni- ja keskituloisille ovat tuhoisia Suomen jo nyt huonolle ostovoimalle. Pienyrityksiä putoaa ja talouden rattaat tulevat pyörimään entistä huonommin. Se että yrittäjä tai omistaja saa lisäosinkoja ei Suomea pelasta. Ei se herra osta kuitenkaan kuin yhden tv:n, puhelimen, pesukoneen, makkarapaketin jne. se sama summa jaettuna kymmenille tai sadoille työläisille ja jokainen heistä ostaa ne telkkarit jne. Ei auta vaikka varakas omistaja ostaisi kalliimpia luxustuotteita, 10, 100 tai 1000 karvalakkimallia ja halvempaa lauantaimakkarapakettia hakkaa kuitenkin kulutusvolyymillään kybällä.

      • FaktaaValheenTilalle

        Suomeen kannatan mieluummin järjestelmää jossa työn palkalla elää, eikä työssäkäyvä tarvitse sosiaaliturvaa. Perustulo on taas yksi järjestelmä siirtää menoja yrityksiltä valtiolle ja veronmaksajille. Ymmärrän jos perustuloa maksetaan työttömälle joka jo nyt saa vastaavan suuruisen perusturvan (työttömyysturva, työttömyysturva, asumistuki) mutta palkkojen halpuuttaminen perusturvan varjolla ja siirtäminen yhteiskunnan maksettavaksi on sairasta sosiaalikapitalismia, jossa hyväosaisten omistajien kuluja siirretään valtion laskuun. Yrittäjän lause "Firman piikkiin", voidaan muuttaa "Valtion piikkiin/veronmaksajan piikkiin".

        Jos nykyään Suomessa jossa yhteisövero on läntisen Euroopan alhaisimpia (20%) ja pääomaverotus EU:n keskitason alapuolella (5,5mrd€/vuodessa), sekä työn hinta jo Ruotsin ja Saksan alapuolella, ja työn sivukulut alle EU-keskitason, yrittäjä ei pysty maksamaan vähintään 10€/tunti minimipalkkana niin yritysidea on maho ja yrittäjä perheineen voi tehdä tätä hyväntekeväisyyttä omaan laskuunsa, tuleehan tuloskin heille.

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa

        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591

        "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason".

        EK:n Suomen toisen työmarkkinaosapuolen tutkimuslaitoksen laskelmat ovat tietenkin toiset, onhan työntekijäosapuoli ja heidän palkkansa vastapooli.


    • KukaViheltääPoikki

      Nostivat rikesakkoja jo puolella ja nyt taas saman verran lisää. Valittaminen rikesakosta maksaa myös SSS:n jäljiltä 250€. Tasaveroina rikesakot ovat taas isku vasten köyhiä, pieni- ja keskituloisia. Kun pitää hankkia lisätuloja valtiolle menemättä omistajan, pääoman tai hyväosaisten kukkarolle niin jatkuva rikesakkojen nosto on hyvä automaatti.

      Ja 30%:n korotukset terveydenhuollon ja sosiaalipuolen asiointimaksuihin, yli 30 eri asiointimaksuun. Taas tasavero joka koskee erityisesti huono-osaisia ja köyhiä sekä pienituloisia, ei hyväosaiset noita julkisia palveluita edes käytä.

      Tämä 8-10%:a duunarin palkkaan vaikuttavien SSS-porvarihallituksen pakkolakileikkausten päälle. Se on jo kuukauden palkka pois vuodessa!

      Ostovoima laskee paljon ja taas menee yrityksiä konkkaan ja sitten lisää pakkoleikkauksia työläisille ja lisäveroja- ja maksuja kun verotulot vähenevät ja taas lisää yrityksiä konkkaan jne... SSS-ikiliikkuja Suomen alasajoon.

    • SSSlaskeeOstovoimaa

      Näinkin voi elvyttää: Pienituloisille lisää palkkaa
      http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/11/23/nainkin-voi-elvyttaa-pienituloisille-lisaa-palkkaa/201515414/12
      "Japani aikoo nostaa minimipalkkaa osana maan talouden elvytyspakettia.

      Japani aikoo nostaa minimipalkkaa, uutistoimisto Reutersin näkemästä elvytyspaketin luonnoksesta ilmenee. Luonnoksessa ei puhuttu määristä, mutta Nikkei-lehden nimettömien tietojen mukaan minimipalkka nousisi kolme prosenttia.

      Ekonomistien mukaan kotimaisen kulutuksen elvyttäminen on yksi tärkeimmistä keinoista vauhdittaa Japanin taloutta, joka on vuosikymmeniä polkenut paikoillaan. Minimipalkkojen nostaminen voisi olla yksi keino tähän, koska silloin köyhimmillä työssäkäyvillä jäisi enemmän rahaa kulutukseen".
      ..
      SSS ottakaa onkeenne.

      • 15dollariin

        Näin Yhdysvalloissa: Minimipalkkoja ylös
        http://m.kauppalehti.fi/uutiset/nain-yhdysvalloissa-minimipalkkoja-ylos/zLHXn4x3

        Minimipalkat nousevat aivan näinä päivinä eri puolilla Yhdysvaltoja.

        Liittovaltion virallinen minimipalkka on vain 7,25 dollaria tunnilta, mutta vuoden vaihtuessa neljätoista osavaltiota aikoo itsenäisesti nostaa minimipalkkaa.

        Minimipalkka nousee esimerkiksi New Yorkin ja Kalifornian osavaltioissa. Myös Havaiji, Alaska, Etelä-Dakota, Nebraska, Colorado, Arkansas, Michigan, Vermont, Massachusetts, Connecticut ja West Virginia ovat nostamassa minimipalkkaa.

        Kaikkiaan 29 osavaltiota maksaa liittovaltion alinta tasoa korkeampaa minimipalkkaa, ilmenee National Conference of State Legislaturesin tilastoista. Presidentti Barack Obama on voimakkaasti ajanut liittovaltion minimipalkan korottamista.

        Demokraatit ovat ehdottaneet liittovaltion minimipalkan nostamista 12 dollariin tunnilta, mutta ehdotus on kaatunut republikaanien vastustukseen sekä edustajainhuoneessa että senaatissa.

        Osavaltiot toimivat jo itsenäisesti, sillä myöhemmin vuonna 2016 minimipalkka nousee myös Nevadassa, Minnesotassa ja Marylandissa. Suurista kaupungeista Seattle, San Francisco ja Los Angeles suunnittelevat minimipalkan nostamista jopa 15 dollariin tunnilta.


      • SSSdinosaurus
        15dollariin kirjoitti:

        Näin Yhdysvalloissa: Minimipalkkoja ylös
        http://m.kauppalehti.fi/uutiset/nain-yhdysvalloissa-minimipalkkoja-ylos/zLHXn4x3

        Minimipalkat nousevat aivan näinä päivinä eri puolilla Yhdysvaltoja.

        Liittovaltion virallinen minimipalkka on vain 7,25 dollaria tunnilta, mutta vuoden vaihtuessa neljätoista osavaltiota aikoo itsenäisesti nostaa minimipalkkaa.

        Minimipalkka nousee esimerkiksi New Yorkin ja Kalifornian osavaltioissa. Myös Havaiji, Alaska, Etelä-Dakota, Nebraska, Colorado, Arkansas, Michigan, Vermont, Massachusetts, Connecticut ja West Virginia ovat nostamassa minimipalkkaa.

        Kaikkiaan 29 osavaltiota maksaa liittovaltion alinta tasoa korkeampaa minimipalkkaa, ilmenee National Conference of State Legislaturesin tilastoista. Presidentti Barack Obama on voimakkaasti ajanut liittovaltion minimipalkan korottamista.

        Demokraatit ovat ehdottaneet liittovaltion minimipalkan nostamista 12 dollariin tunnilta, mutta ehdotus on kaatunut republikaanien vastustukseen sekä edustajainhuoneessa että senaatissa.

        Osavaltiot toimivat jo itsenäisesti, sillä myöhemmin vuonna 2016 minimipalkka nousee myös Nevadassa, Minnesotassa ja Marylandissa. Suurista kaupungeista Seattle, San Francisco ja Los Angeles suunnittelevat minimipalkan nostamista jopa 15 dollariin tunnilta.

        Kansanliike voitti: 15 dollarin minimipalkka Los Angelesiin
        http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3375962-kansanliike-voitti-15-dollarin-minimipalkka-los-angelesiin
        "New Yorkin kuvernööri haluaa nostaa pikaruokaloissa työskentelevien palkkaa.

        Los Angelesin kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina äänin 14–1 aloitteen, joka nostaa minimipalkan kaupungissa 15 dollariin vuoteen 2020 mennessä. Nykyisin minipalkka on 9 dollaria. Korotus koskee noin 800 000 työntekijää.

        Päätöstä pidetään merkittävänä voittona Yhdysvaltain työväenliikkeelle. Korotuksen puolesta kampanjoi Fight for $15 -niminen liike, joka on saanut tukea demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevalta Bernie Sandersilta ja useilta muilta demokraattisenaattoreilta. He vaativat viime viikolla presidentti Barack Obamaa allekirjoittamaan lain, joka nostaisi minimipalkan 15 dollariin koko liittovaltiossa. Obama on valmis nostamaan sen 7,25 dollarista 10,10 dollariin".
        -
        Suomen SSS-riistäjät tekee juuri toisin päin, he haluavat laskea matalapalkka-alojen tuntipalkkoja.


    • Ärjylä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe