Ylpeämpi, vahvempi, parempi Kärsämäki - tänään!

Rakkaat palstalaiset. Vuosi on kulut nopeaa ohi ja olemme jälleen joulussa. On yhteenvedon aika... vain pari sanaa. Olen ollut paljon pois tältä palstalta tänä vuonna. Toki on myönnettävä, että siitäkin huolimatta olen pysytellyt taustalla kuin varjo ja seurannut teidän toimia ja kirjoittelua läpi vuoden. Joihinkin kirjoituksiin olemme ylläpidon kanssa edelleen suoraan puuttuneet. Joitakin kannanottoja ei ole voitu hyväksyä, mutta samassa yhteydessä voidaan todeta, että onneksi kaikki tämäntapainen "valvojan veto-oikeudellinen" toiminta on ollut pientä.

Olen syvästi vakuuttunut siitä, että Kärsämäen tulevaisuutta (josta niin kovasti oli taannoin arvostelua) ei ole saatettu vielä päätökseen, eikä sitä voikkaan päättää. Se on alati jatkuva prosessi. Taakse jäävä vuosi on ollut mielenkiintoinen. Ulkoistaminen ei ole ollut meille kuntalaisille helppo asia. Palstalaiset ovat arvioineet kriittisesti jokaisen toimenpiteen jota poltiikka ja demokratia ovat käsi kädessä pyrkineet luomaan kuntaamme. Olen ylpeä pienestä kunnastamme koska uskallamme testata itseämme käytännön tuloksilla. Vielä hetki sitten kukaan ei voinut - varmaksi- sanoa onko ottamamme suunta oikea vai väärä. Nyt tiedämme, että kurssi mihin kuntalaivamme ohjattiin on oikea. Selänne on raunioitumassa mahdottomuuteensa ja Reisjärvi pyristelee siitä eroon. Reisjärvelläkin on nyt tajuttu selvästi, että se mikä eilen ja tänään vielä vaikutti riittävältä, saattaa huomenna olla vanhentunutta.

Kärsämäki on viimeiset kaksi vuotta laajentanut ja selkeyttänyt käsityksiään menneisyydestään, nykypäivästä ja tulevaisuudestaan. Voidaan sanoa, että koko kunta on kuohunut kuin perunakattila. Ensinäkemältä tämä tällainen kehitys voisi antaa aiheen huolestua tilanteestamme, mutta minä ajattelen toisin. On vain luonnollista, että kaikki tämä kiihottaa ja lisää ihmisten ajatuksia ja sanan säilää. Voidaan todeta, että koko pieni kuntamme on keskustellut itsensä kanssa pitkästä aikaa oikein kunnolla. Tuuletusta olemme kaivanneetkin jo pitkään. :)

Kuten jo mainitsin aiemmin, Kärsämäki ei ole alkanut hahmottelemaan ja toteuttamaan tulevaisuuttaan kiinnittääkseen jonkun huomiota tai saadakseen myötätuntoa osaksemme tai kerätäksemme suosionosoituksia. Pientä kuntaamme ohjaavat paljon paremmat ihanteet, itsenäinen kunta, itsemääräämisoikeus, omaperäisyytemme ja periksiantamattomuutemme. Uusi itsenäinen- itsepäinenkin- ajattelumme voi olla koko kunnan menestys. ;)

On aika lopettaa tähän tällä erää. Saatuamme hyvät numerot tärkeimmältä opettajaltamme - elämältä- tulemme kaikki yhdessä siirtymään vuoteen 2016 hyvin valmistautuneina ja vakuuttuneina siitä, että kehitys ja keskustelu jatkuu. Toivon palstalaisilta aktiivisuutta ja "omia" aloitteita keskusteluihin. Pelkkä tviittaus johonkin (valmiiksi pureskeltuun) tekstiin ei ole koskaan kiinnostava. Haastan teidät itsenäiseen ajatteluun ja sen julkituomiseen. Se ei maksa mitään, mutta antaa paljon. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Zn9fR_-X9uw

"Olemme ylpeämpi, vahvempi ja parempi kärsämäki tänään.
Miksi haluaisimme palata siihen missä olimme ennen - pari vuotta sitten? "
- Reagan -

Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta!

60

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mediaallinenhuuto

      samoin sinulle, mutta jos kunta on sees kirjoituksesi olisi ollut;

      Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta!

    • kyyyllä

      Tästä on hyvä jatkaa.Kuntalaiva seilaa ohjattuna kohti loistavaa tulevaisuutta.Hyvä kämäki, hyvä päättäjät.En halua olla ilkeä ,mutta totuus on tämä "toisinajattelijat"tästä saa aktiviteettia.

      • Kiihkottomasti

        En halua olla ilkeä ,mutta - naurattaako?

        Tästä on hyvä jatkaa kun vanha kaksikko on jälleen yhdessä ja "toisinajattelijat" saa aktiviteettia eli paskaa ropeliin.Naurattaa, korjaan hymyilyttää pelkkä ajatus miten tämä palsta on jälleen kerran valjastettu sensuurin tukemana kärsäkepu-propagandan julistamiseen ;) Yllättävän pitkät estot sai reagan häiriköinnistään kun nyt vasta palasi ulkoistamisen ihanuutta julistamaan?


    • Ranskalaistapatonkia

      Pääasia että Kosken suku on tyytyväisiä.

    • 6543467

      Taas valehtelet, palstoilta on poistunut entisenlainen valvojatoiminta jota sinä käytit härskisti sensurointiin. Nykyään jokainen käyttäjä voi itse ilmoittaa ylläpitoon jos joku viesti ahdistaa.

    • mielenrauhaa-

      Toteemipaalulle kokoonnutaan, se oli kallis sekä arvokaspaikka ja osoittaa mihin enemmistöpättäjät kykenevät Purasen avustamana. On jotain valkoista - pimeyden ja loskan seassa, Paakarin pysäkin tuntumassa.

    • paljonronsuja

      on kärsämäellä

    • aliasko

      sehän henki kuin kunnanjohtaja olisi puhunut

      • tonttujoukotvarpahillaan

        Saa nähdä miten kauan menee tällä kertaa ennenkuin "valvoja" saa uudestaan estot palstalle?


    • Laivaseilaailmanruoria

      Tuo avaus oli kuin olisi housuihin paskantanut ja sanoo kavereille, että kävin kakalla.

    • shesback

      No siitä se sitten taas alkoi Selänteen haukkuminen ja muiden pakkomielteiden toistot;) Eilen viimeksi kirjoitettiin näillä sivuilla kuinka hai on seurannut laivaa koko ajan heh heh. Terveisiä vain muillekkin hyväveljille jotka aktiivisesti palstaa seuraa

    • meas

      "Haastan teidät itsenäiseen ajatteluun ja sen julkituomiseen"

      - Siinähän se onkin kun sinä et siedä "itsenäistä ajattelua" etkä varsinkaan sen " julkituomista" vaan sensuroit viestit joissa omia mielipiteitä esille tuodaan jotka poikkevat sinun mielipiteistä. Valvojan tehtävä on edelleen pääasiassa valvominen sanan varsinaisessa merkityksessä mutta kuten voimme taas huomata aloitat jälleen kerran "valvomisen" tuttuakin tutummalla tyylillä eli Selänteen haukkumisella eikä se siitä miksikään tule muuttumaan. Sama vanha kaava tulee toistumaan jossa julistat ajamaasi politiikkaa mitä sensuuri tukee.

      "Pelkkä tviittaus johonkin (valmiiksi pureskeltuun) tekstiin ei ole koskaan kiinnostava. "

      - Olet enemmän kuin oikeassa joten olisiko mitenkään mahdollista että lopetat heti alkuunsa videolinkkien massapostaamisen ;)

      • reikani

      • ymyilyttää

        Minusta kait on äärettömän huvittavaa kuinka ***** rinnastaa itseään suuriin maailmanjohtajiin - Suoli24lla heh heh....Yksi niistä narskuista jotka elää pätemisestä ja huomiosta ja joita kukaan ei kehu niin hoitavat sen omatoimisesti ihan itse mistä esimerkkinä tämäkin avaus jossa epäsuorasti itseään, suurta johtajaa kiittelee. Vanhat hyvät ajat palaamassa


    • Reaganille

      " Pientä kuntaamme ohjaavat paljon paremmat ihanteet, itsenäinen kunta, itsemääräämisoikeus, "

      Onko tuo ymmärrettävissä siten, että Sipilän maakuntamallikin viedään käräjille laittomana keskustan parashankkeen alaisen puitelain tavoin koska Sipilän soteuudistuksen myötä em. itsemääräämisoikeus menee toistamiseen?

      Haastan sinut itsenäiseen ajatteluun ja sen julkituomiseen.

      • 765543

        Siinäs sen kuulitta Rannosta ei tule uutta kunnajohtajaa


      • 896654

        Palsta sai taas tähtensä ja paha palkkansa. Hetken jo luulin että Ranto on uusi kunnanjohtaja. Tervetullu oot reegani takaisin.


      • Jcurtis

        Ei tule Rannosta kj:aa avauksessa julistetaan vaihteeksi itsenäisyyden perään ja itsemääräämisoikeuden joka menee kohta maakunnalle. Ranto on liitosten kannalla niin eihän ne nämä itsenäisyystaistelijat vastarannan kiiskiä kunnanjohtajaksi päästä missään nimessä kepu se olla pitää. Kyyylä joka on samaa seurakuntaa asian kertoi jo aikaisemmin. Rannon valinnalla kuntalaisten ja kuntajohdon tulehtuneet välit olisi helposti korjattavissa mutta ei passaa kun itsenäisyys ja reporahat menee.
        Tervetullut kyllä palstan ehdottomasti viihdyttävin tapaus. Se yksi ja sama kissahiiri-leikki alkaa taas. Niin ja sensuuri


      • meinaakkonotta
        Jcurtis kirjoitti:

        Ei tule Rannosta kj:aa avauksessa julistetaan vaihteeksi itsenäisyyden perään ja itsemääräämisoikeuden joka menee kohta maakunnalle. Ranto on liitosten kannalla niin eihän ne nämä itsenäisyystaistelijat vastarannan kiiskiä kunnanjohtajaksi päästä missään nimessä kepu se olla pitää. Kyyylä joka on samaa seurakuntaa asian kertoi jo aikaisemmin. Rannon valinnalla kuntalaisten ja kuntajohdon tulehtuneet välit olisi helposti korjattavissa mutta ei passaa kun itsenäisyys ja reporahat menee.
        Tervetullut kyllä palstan ehdottomasti viihdyttävin tapaus. Se yksi ja sama kissahiiri-leikki alkaa taas. Niin ja sensuuri

        uusi kuntajohtaja se alkaisi johtamaan yli kuntapäätöksentekijöiden.Huono yhtälö silloin jos kuntalaiset on itsenäisyyden kannalla.Negatiivista paikkakunnan oman ehdokkaan kannalta kun täällä päällimäinen "valinta peruste"on ,että osaa "rettelöidä" päättäjien kanssa.Ei nyt tarvittais tuon henkistä keskustelua,mutta se suuri "viisaus" se kun asuu jarruveljissä.Ei naurata.


    • Pyrrönen

      Harvonpa saa lukea niin lapsellista tekstiä kuin oli tuolla alotuksessa.

    • Mediaassistentti

      Jopas se Reagan yrittää olla fiksu kun vastaa omaan kirjoitukseensa kyyyllä nimimerkillä.

      • kyyylä.ei.ole.reagan

        mutta samasta seurakunnasta kerrottiin esim. eilen mutta samat virret: Selänne kallis attendo jeesuksen uusi tuleminen persut vinkuu jne.

        "Erittäin.vanha.ei.uusi
        20.12.2015 15:48
        Ei mikään uusi kuorossa huuti jo reaganin aikoina ja kun homma karkasi pisteeseen jossa mäkiset siirtyi muille palstoille keskustelemaan kunnan asioista koska reagan sensuroi kaiken kyyyylä nettikyttä seurasi perässä nilittämässä. Kuten myös reagan mutta hiljaa tyytyi vain sensuroimaan muitakin palstoja kuin omaansa. Palsta on edelleen säännöllisen valvonnan alla mutta kyylälle on jäänyt ulkoistamisen ihanuuden julistaminen selänteen ja persujen haukkuminen, se sama mantra mitä reagan toisteli säännöllisesti. Ja kun joku sanoi vastaan sensuroi kun ei vastaus tätiä miellyttänyt. Jos ei keksinyt syytä viestien sensuroimiselle keksi itse uusia sääntöjä joita kohta itse rikkoi kuten kaikkia muitakin palstan sääntöjä vaikka oli ns. valvoja."


    • aakkupätsytädev

      Selänne on raunioitumassa ja tonttu palaa sensuurin pariin kun ensin kokoustavat asiakasmaksuihin ensin budjettiin korotuksia kun hommat kusee ja sen jälkeen asiamaksut nostetaan kun meillä menee niin saatanan hienosti mistä kunnia kuuluu päättäjille ja attendolle.
      Hyvissä ajoin palasi takaisin minä odotin vasta seuraavan vuoden puolella saapuvaksi kun selviää miten budjetit paukkui ja samoihin aikoihin alkaasotevääntö missä mm. kärsämäkiset kokonaisulkoistajat Sipilä haukkuu alimpaan helvettiin. Missähän välissä se kouluttaa uuden kj:n lakeja rikkomaan?

      • kyyyllä

        tarinaa a´la jarruvelit.Kämäki tarinankertojienkylä.


      • ÄRKOOPEE

        Käy lukemassa tämän iltaisten kokouksien esityslistat sieltä löytyy mustaa valkoisella miten asiakasmaksubudjetti kusee mikä korjataan budjettiin kuten myös asiakasmaksujen korotukset tule sitten takaisin ottamaan paskaa ropeliin. Tarinan kerronnasta esimerkin sinä löydät avauksesta faktoja sieltä et löydä. Jarruveli viittaus sieltä toki löytyy kun reagani vaihteeksi ylpeilee soteuudistuksen jarruttamisella.


      • Selänne.kallis

        Aulis vastusti korotuksia vedoten mm. könttäsummaan mutta tyhjään metsään meni taas.


      • 335525252

        Mikähän mahtaa olla se lopullinen, edullinen könttäsumma?


      • Selänne.kallis

        eipä sillä tuossa asiayhteydessä ole väliä kun AUlis vetosi könttäsummaan millä tarkoitti ettei maksuja ole tarvetta kasvattaa kun on se könttäsumma olemassa missä oli enemmän kuin oikeassa mutta tyhjään metsään meni ja nyt rahastetaan kuntalaisia kun hommat kusee.


    • Koskensonni

      Kyllähän suunts on todellakin oikea kunnantalous nostetaan kukoistukseen kulttuurilla ja matkailuprojektilla jonka palkallisena vetäjänä toimii Reagani.

    • sitäsaamitäpyytää

      kyylä kai kämäkisten nyt jo pitäisi älytä, että Reekani on tuleva kunnanjohtaja

    • onko aloitus Performanssi, jonka kultturelli esittää kj läksiäisissä, taiteelinen luomus ilman faktaa.

      • Terävä-

        huomio. Pääkohdat tulevasta palopuheesta läksiäisten yhteydessä löytyy avauksen sisältä.


    • Ranskalaistapatonkia

      Kyllä se sensuuri yrittää iskeä Kosken sukua koskeviin viesteihin.

      • 86710

        Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä että jos näillä sivuilla nimeää ihmisiä mustamaalaamisen merkeissä edellytän silloin oman henkilöllisyyden esille tuomista.


      • alarantanen
        86710 kirjoitti:

        Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä että jos näillä sivuilla nimeää ihmisiä mustamaalaamisen merkeissä edellytän silloin oman henkilöllisyyden esille tuomista.

        Esa Jussila on uusi kunnanjohtaja kärsämäellä. Toimii seutukuntajohtajana Nivala - Haapajärven seutukunnassa. Koulutukseltaan on diplomiinsinööri, eli täyttää myös DI - TEKN.TOHTORI Martti Pietikäisen pallin. On lestadiolainen, mutta asuu haapavedellä, miten veroeurot?
        Lestatausta saattaisi olla kärsämäelle eduksi työpaikkojen luomisessa. Oletko muuten tavannut lestoja "korkatin" asumispalveluyksikössä?
        Töissä lestat on tai ainakin jossain luovimassa ekonparissa, kuten jätevesiasiat, ikkunat, katot nämä myyntityöt he osaavat ja mummut maksavat mielellään.


      • Hallanperänen
        86710 kirjoitti:

        Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä että jos näillä sivuilla nimeää ihmisiä mustamaalaamisen merkeissä edellytän silloin oman henkilöllisyyden esille tuomista.

        Kyllä minullakin käy sääliksi tuo kun yhtä sukua riepotellaan jatkuvasti. Samanlaisiahan ne ovat kun me muutkin ihmiset. Kaksi kättä ja kaksi silmää ja kävelevätkin jokseenkin samalla tavalla.


      • satujajaana
        Hallanperänen kirjoitti:

        Kyllä minullakin käy sääliksi tuo kun yhtä sukua riepotellaan jatkuvasti. Samanlaisiahan ne ovat kun me muutkin ihmiset. Kaksi kättä ja kaksi silmää ja kävelevätkin jokseenkin samalla tavalla.

        Enemmistöpäättäjiin tuo säälisi kohdistuu, ovat aiheuttaneet sen, että hyvän Joulun sanoma on heidän kodeistaan hävinnyt.
        Kunnanjohtaja peli kuitentengin pelataan tällä reaganin palstalla.


      • Hallanperänen

        No niinhän tuo taitaa olla kun tarkemmin ajattelee, että joutaa nuo kärsiä nahossaan.


    • aloittajan avaus on irvokas vasten totuutta, mutta yrittänyttä ei laiteta ja hukkuvakin tarttuu oljenkorteen, tsemppiä ahkerointisi aloitteellisuuksistasi muttei pyyteettömästi, vai kuinka

      • 1118

        On kyllä sellaista tekstiä että rivien välistä on tulkittavissa toive maakuntamallin epäonnistumisesta koska avauksessa kuvatut jo toteutuneet "saavutukset" ja kaavaillut tulevaisuuden tavoitteet sotii kaikkia uudistuksia ja niiden tavoitteita vastaan. Erikoinen "vastarintaliike" tämän kunnan johtoon on pesiytynyt koska se ei sodi maahantunkeutujia vastaan vaan itse valtiota ja sen hallituksen demokraattisia kärkihankkeita vastaan? Selänteen tuttuakin tutumpi demonisointi vain jatkuu jota vastaan sotivat vaikka oli keskustan tekosia ja avauksessa viitataan edelleen saman käsikirjoituksen toteuttamiseen myös tulevaisuudessa? Pahinta mitä heille voi tapahtua on maakuntamallin toteutuminen ja parasta mistä he varmaan haaveilevat on maakuntamallin kaatuminen. JOS maakuntamalli toteutuu ja pannaan täytäntöön kärsämäen tarina oli sitten siinä kaatuessaan kärsämäki saa lukuisia lisävuosia leikkiä suurta pahaa maailmaa vastaan sotivana vastarintaliikkeenä jonka johtohahmot kehuvat itse itseään mistä esimerkkinä tämäkin, lähinnä surkuhupainen avaus.


    • Katsokaatotuutta
      • eipä kannattaiss käräjöidä, mitenkhää snee maakuntamallissa tasataan


      • Hah-

        Erittäin hyvä huomio - Vain sotealueille jotka eivät kykene kattamaan toimintaansa taloudellisesti tullaan liittämään muihin ettei muiden sotealueiden tarvitse maksella omien menojen lisäksi muiden sotealueiden menoja.
        Siinähän se onkin yksi syy miksi suomi sukeltaa kun keskusta saa äänensä kunnista jotka elää muiden siivellä. Edellinen hallitus olisi pummit poistanut maailmankartalta kuntauudistuksen nimissä mutta kepu jatkaa elinkelvottomien kuntien ylläpitoa ja leikkaa mm. matalapalkkaisilta jatkaen elinkelvottomien kuntien ylläpitoa. Toistaiseksi. Maakuntamallin toteutuessa keskusta lakkauttaa kuntia ajamalla ne taloudelliseen ahdinkoon joka pakottaa ne liitoksiin. Siihen riittää sotevero jolla valtio kattaa maakuntien sotemenot. Se vero on kunnilta pois koska hallitusohjelmassa on merkintä ettei kokonaisveroaste saa nousta. Siinä sitä sitten ollaan kun kämäen verotulot romahtaa joilla pitäisi kuntaa pystyssä pitää. Sotemenonsa kämäkiset ovat saaneet katettua valtion ilmaisella köyhänavulla mutta kaikki muu on pyörinyt omalla verotuksella jotka ovat kämäessä jo tapissa ja tulot tulevat romahtamaan. Saa siinä reagani palopuheitaan pitää kun käsi joka ruokkii vetää kätensä pois. Tämä kylä on heti entinen kylä kun muut lopettaa tämän kunnan kulissien ylläpidon rahoittamisen. Itsenäinen kunta tämä kylä ei ole ollut pitkään pitkään aikaan pelkkä ylivelkainen valtion elätti.


      • kyyyllä

        vaikka ylivelkanen valtion elätti oiskin kämäki ,niin paljonko se valtio nyysii kämäkisiltäkin veroja omaan pussiinsa.Mistä sillä valtiolla muuten rahaa on veroilla se elää.Kumpi se on ensin muna vai kana.


      • Hyvät--syötit

        Älä sinä kyyylä jauha paskaa. Kärsämäkiset saa avustuksia kolme kertaa enemmän kuin veroja kärsämäen kuntajohto kuntalaisilta nylkee. Saamansa avustukset ohjaa ulkomaalaisen pörssiyhtiön tileille mikä edelleen tarkoittaa sitä, että sinäkin voisit maksaa verosi suoraan ulkomaille.
        Velalla se valtio elää esim. sen takia kun pitää perseauksisia kuntia kuten kärsämäki ylläpitää. Sipilä leikkaa siivoajien ja hoitajien palkoista ja siinä samalla ohjaa maanviljelijöille lisää tukijaisia ohi budjetin.


      • selänne.kallis

        Hallitus junttasi jo kolmenkymmenen prosentin korotukset asiakasmaksuihin. Nylkemisestä tuli mieleen.


      • kyyyllä

        valtio elää velalla juurikin sen vuoksi, koska maan kilpailukyky on menetetty ylisuurten työvoimakustannusten vuoksi ja vienti ei vedä........Jos kämäki tai mikä tahansa muu maalaiskunta saisi edes osan niistä työpaikoista,virastoista ja laitoksista joita yhteiskunnan varoilla ylläpidetään ,pääkaupunkiseudulla ,niin rikkaita oltais.Eurot pyöris ja tultais toimeen "omillamme".Omillansa toimeentulo tuolla "etelässä" se kun on niin kovin keinotekoista.


      • 9oi7u543

        Voi herrajumala tuota sinun typeryyttäsi mitä jostain käsittämättömästä syystä haluat aina korostaa?!?
        Juuri menit toisessa avauksessa kehumaan kuinka kämäkiset oli fiksuja kun onnistuivat sabotoimaan soteuudistusta joka on Sipilän hanke tällä erää ja nyt olet taas niin Sipilän miehiä niin Sipilän miehiä että????

        KÄRSÄMÄKI SAI verotuloja terveyskeskuksen työpaikoista mutta ne tuli ulkoistettua ja ne verovarat menee ulkopaikkakunnille ja kaupungeille ja kaikki on pois kärsämäen verotuloista.

        Ei pyöri eurot ei kun ne tuli ulkoistettua ulkomaalaisten pääomasijoittajien tileille. Se sinulle niin rakas Sipilä yritti jo saada yksityisille lain joka pakottaa ne maksamaan verot suomeen mutta vituiksi meni - ei pyöri eurot ne valuu ulkomaille.

        Kovin on keinotekoista sinun sanomisesi. Ihme tuuliviiri sinä olet kun viiden minuutin välein hypit Sipilän syliin ja seuraavassa hetkessä potkit päähän jonka jälkeen hyppäät uudestaan syliin ja sama loputon kierre jatkuu mikä on ihan uskomatonta? Yritä nyt setä pehmeäpää päättää pyllistätkö sinä vai kumarrat kepua?


      • kyyyllä

        kaikki suuri "viisaus" se asuu kämäkijarruvelissä,se nyt vaan on ihan sinun ja iki oma mielipiteesi,mikä on vaan ja onneksi kämäkisille.Hyvin syö.Naurattaa.


      • OttaakoSilmään

        Sinulla niitä naurunaiheita piisaa kun jokaisella kerralla kun häviät väittelyn se muuttuu vedätykseksi heh heh...Joko sinulle on selvinnyt minne se karavaani kulkee vai vieläkö on kompassi hukassa?
        Älä juntti hermostu aina kun sinun pelihoususi repeää alkaa pakkotoistot. Niin että laita kone kiinni ennenkuin alat kohta käräjillä uhkailemaan kun provot menee maaliinsa kerta toisensa jälkeen. Soita vaikka sheriffille miten isot pojat sinua taas kiusaa..


      • kyyyllä
        OttaakoSilmään kirjoitti:

        Sinulla niitä naurunaiheita piisaa kun jokaisella kerralla kun häviät väittelyn se muuttuu vedätykseksi heh heh...Joko sinulle on selvinnyt minne se karavaani kulkee vai vieläkö on kompassi hukassa?
        Älä juntti hermostu aina kun sinun pelihoususi repeää alkaa pakkotoistot. Niin että laita kone kiinni ennenkuin alat kohta käräjillä uhkailemaan kun provot menee maaliinsa kerta toisensa jälkeen. Soita vaikka sheriffille miten isot pojat sinua taas kiusaa..

        onkos joku kanssani väitellyt. Älä revi pelihousujasi vaikka sinun "evääsi" ne ihan ja aina ensimmäiseksi syödään,elämä on.Naurattaa.


      • OttaakoSilmään

        Hyvät on syötit-Liian vaikeaa sinulle.Naurattaa ihan ja aina kun jarruveli vinkuu


      • Hah- kirjoitti:

        Erittäin hyvä huomio - Vain sotealueille jotka eivät kykene kattamaan toimintaansa taloudellisesti tullaan liittämään muihin ettei muiden sotealueiden tarvitse maksella omien menojen lisäksi muiden sotealueiden menoja.
        Siinähän se onkin yksi syy miksi suomi sukeltaa kun keskusta saa äänensä kunnista jotka elää muiden siivellä. Edellinen hallitus olisi pummit poistanut maailmankartalta kuntauudistuksen nimissä mutta kepu jatkaa elinkelvottomien kuntien ylläpitoa ja leikkaa mm. matalapalkkaisilta jatkaen elinkelvottomien kuntien ylläpitoa. Toistaiseksi. Maakuntamallin toteutuessa keskusta lakkauttaa kuntia ajamalla ne taloudelliseen ahdinkoon joka pakottaa ne liitoksiin. Siihen riittää sotevero jolla valtio kattaa maakuntien sotemenot. Se vero on kunnilta pois koska hallitusohjelmassa on merkintä ettei kokonaisveroaste saa nousta. Siinä sitä sitten ollaan kun kämäen verotulot romahtaa joilla pitäisi kuntaa pystyssä pitää. Sotemenonsa kämäkiset ovat saaneet katettua valtion ilmaisella köyhänavulla mutta kaikki muu on pyörinyt omalla verotuksella jotka ovat kämäessä jo tapissa ja tulot tulevat romahtamaan. Saa siinä reagani palopuheitaan pitää kun käsi joka ruokkii vetää kätensä pois. Tämä kylä on heti entinen kylä kun muut lopettaa tämän kunnan kulissien ylläpidon rahoittamisen. Itsenäinen kunta tämä kylä ei ole ollut pitkään pitkään aikaan pelkkä ylivelkainen valtion elätti.

        mihinkäpä ne mätäpaiseet häviää, muodostuu vaan suurempi elätettävien syylä, elävät maakunnat joutuu elatus- maksu vastuuseen maakuntaveron kautta


      • 3332523522
        kyyyllä kirjoitti:

        onkos joku kanssani väitellyt. Älä revi pelihousujasi vaikka sinun "evääsi" ne ihan ja aina ensimmäiseksi syödään,elämä on.Naurattaa.

        Jatka vain kyyyllä samoilla linjoilla.Sinun/reaganin tämän palstan kirjoitukset on kyllä Kärsämäellä tiedossa, kuinka haukut erimieltä olevia yms. Ihmiset ei ole Kärsämäellä niin tyhmiä lampaita kuin kuvittelet. Inho kuntapäättäjiä kohtaan vain lisääntyy näillä sinun kirjoituksillasi. Kaikki tietää sinun/reaganin puolueenvaikka itseäsi riipumattomaksi ajattelijaksi tituleeraatkin. Oikein Hyvää Uutta Vuotta sinullekkin.


      • kyyyllä
        3332523522 kirjoitti:

        Jatka vain kyyyllä samoilla linjoilla.Sinun/reaganin tämän palstan kirjoitukset on kyllä Kärsämäellä tiedossa, kuinka haukut erimieltä olevia yms. Ihmiset ei ole Kärsämäellä niin tyhmiä lampaita kuin kuvittelet. Inho kuntapäättäjiä kohtaan vain lisääntyy näillä sinun kirjoituksillasi. Kaikki tietää sinun/reaganin puolueenvaikka itseäsi riipumattomaksi ajattelijaksi tituleeraatkin. Oikein Hyvää Uutta Vuotta sinullekkin.

        älä nyt sotke politiikkaa tähän.Helpotetaan vähän.Riippumatossa loikova ajattelija=Riippumatonajattelija.Ymmärrätkö.Kämäkisethän on lähes poikkeuksetta ihan viisaita.Leikistä ei vaan pitä suuttua,ei edes kämäkijarruvelien.Kiitos kysymästä,vai miten se meni.Hyvää Uutta Vuotta issellesikin.


    • helpponheitit

      kana tarttee munaa ja muna kanaa

    • psykiatrial.epikriisisss

      aloittaja aloittaa; "Rakkaat palstalaiset", narsisti.

      • VN_MO_KHO

        "Allekirjoittajien ei tarvitse olla huolissaan. Heille ei olla vihaisia. Ehkä ollaan paremminkin myötätuntoisia. Toivoisin, että nyt lopetettaisiin resurssien hukkaaminen ja soudettaisiin yhteen suuntaan eikä ees taas,"


    • touko_

      Menkää kotia tupruttelemaan

      • HyvääUuttaVuotta

        Ei voi kuin ihailla REAGANIN aloitusta itsenäisestä, vakaavaraisesta kärsämäen kunnasta.
        Talousarviokin laaditaan vain yhdelle riville TULOT - MENOT, kaikki toiminta löytyy TA:n sisältä, kuten kj on asian ilmaissut sekä kuntastrategia näin toteutuu. Enemmistöpäättäjät on tosi fiksua porukkaa ja ajattelee päätöksissään vai vähäosaisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      170
      29882
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      219
      19193
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      396
      10075
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6445
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      20
      4359
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3883
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      60
      3100
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1527
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1309
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      62
      1306
    Aihe