Saksanpaimenkoiran sairaudet

Yllä_Pito_

Hei kaikille linjoista riippumatta.

Onko jollain omakohtaista kokemusta koiran suun sairauksista? Löytyykö jostain kuvia erilaisten bakteerien aiheuttamista limakalvomuutoksista, solumuutoksista, ylipäätään tietoa aiheesta. Olisin erittäin kiitollinen kaikista asiallisista kommenteista koskien koiran suuelinten sairauksia; niiden diagnosoinnista, oireista, hoidoista jne.

Voit kertoa halutessasi niistä asiallisesti joko täällä, taikka ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeseeni aspergerinfo.foorumi.eu. mikäli tahdot keskustella rakentavasti aiheesta.

25

1918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkoa_aloitukseeni

      Noin. Niin. Ja Asiaan. Lopultakin. Näiden näyttökäyttövääntöjen jälkeen vihdoin.

      Uskoisin koirallani, joka on täyttämässä tässä muutaman kuukauden päästä juuri 13 vuotta, olevan suuontelon syöpä. Tämä vain mutulla. En ole lääkäri, eläinlääkäri enkä biologi, enkä muutenkaan mitenkään kovinkaan perehtynyt eläinlääketieteisiin, vaikka olenkin opiskellut niitä yli 40 vuotta hakeutumatta mihinkään yliopistoon tai vastaavaan koskaan. Eläinlääketieteet vain ovat sattuneet kuulumaan erityismielenkiinnon kohteisiini 2-vuotiaasta lähtien.

      Joka tapauksessa. Huomenna menemme käymään eläinlääkärissä, jonne saimme akuuttiajan, sillä mutulla minusta tuntui, että asialla voisi olla kiire.

      Raportoimme käynnin jälkeen lähemmin, mistä on kyse tai mitä epäillään.
      Koira voi tällä hetkellä hyvin, ei sillä ei ole kipuja, se on syönyt tänään hyvällä ruokahalulla kaksi isoa ateriaa sekä ulkoillut normaalisti omasta halustaan.

      Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin omasta mielestäni, siksi käynti heti huomenna lääkärissä.

    • SPKn_sairaudet

      Esimerkkitapauksen koira on siis käyttölinjainen, joiden tyypillisimpiin sairauksiin kuuluvat erilaiset syöpäsairaudet. Suurimmalla osalla syöpäkasvaimia ilmenee jo nuorella iällä; alle 5-vuotiailla käyttölinjaisilla saksanpaimenkoirilla vakava-asteisten syöpäsairauksien ilmenemisprosentti on yli 80 % kokonaispopulaatiosta riippumatta otannan laajuudesta.

      Esim. suusyöpää esiintyy yli kymmenkertaisesti tietyissä linjoissa. Kasvattajat, keiden koirien perimässä tätä aggressiivista syöpäsairauden lajia ilmenee, voisivat kertoa aiheesta vaikka täällä enemmänkin eli kuinka sairaus on havaittu, millaisia oireita on aiheuttanut, kuinka pitkään ovat eläneet sairauden diagnosoinnin jälkeen, kuinka on hoidettu.

      Kiitos yhteistyöstänne jo etukäteen.

      terv. Ylläpito

      • jnkjnjjhbjhb

        Millähän ihmeen mutulla ko. lukuihin on päädytty? Onko kaikki kolme edellistä viestiä samalta kirjoittajalta?


      • rehellisyyden_nimissä

        Vaikea sanoa, mutta 3 käyttölinjaista saksanpaimenta omistaneena en voi kirjoittaa tänne enkä muuallekaan muuta kuin faktaa omakohtaisista kokemuksistani.


      • Kkfkkkfkxkx

        Linkkaa vielä lähteet, niin tekstillä on mitään painoarvoa.


      • hoikkapoikanen

        Oletko uusavuton mahdollisesti? Tarvittavat linkit löytyvät esim. googlettamalla, mikäli läskeiltään jaksaa nähdä hieman vaivaa asian eteen. Todennäköisimmin olet käyttölinjaisen saksanpaimenkoiran omistaja.


      • älävalehtele
        rehellisyyden_nimissä kirjoitti:

        Vaikea sanoa, mutta 3 käyttölinjaista saksanpaimenta omistaneena en voi kirjoittaa tänne enkä muuallekaan muuta kuin faktaa omakohtaisista kokemuksistani.

        Eihän sulla ole ollut ainuttakaan vielä...


      • älävalehtele
        hoikkapoikanen kirjoitti:

        Oletko uusavuton mahdollisesti? Tarvittavat linkit löytyvät esim. googlettamalla, mikäli läskeiltään jaksaa nähdä hieman vaivaa asian eteen. Todennäköisimmin olet käyttölinjaisen saksanpaimenkoiran omistaja.

        Hyvä provo, mut ei toimi...


      • Taasihmetysmiksi

        En ole *suusuovästä* kuullut. Valaisetko hieman :)


    • täytekakku

      Aiheeseen liittyen, minkälaisia valmisteita olette käyttäneet puhuttaessa eutanasiasta?

    • Admin_

      Morfiininkaltaiset valmisteet aiheuttavat koirille hyvin pahoja sivuvaikutuksia, minkä johdosta niitä tulisi välttää, vaikka niitä käytetäänkin ihmislääketieteessä kivunlievitykseen jopa suonensisäisesti kuolemaa tekevillä potilailla. Sen sijaan ihmisille käytettävät reseptivapaat lääkevalmisteet voivat toisinaan helpottaa kivuliaisuutta, sairaudesta sekä sen vaikeusasteesta riippuen.

    • jykeväkieli

      Niin en tiedä kirjoitetaanko koiran suusta, että normaali floora. Juovat vettäkin että sitäkin kautta voi kanta heiketä

      • elikkäsjoo

        Tarkentaisitko, kommentistasi ei kukaan saa mitään selkoa. Skitsofreenikkotason omaista tekstiä.


    • kyselenmuutenvain

      Onko Yliopistollisessa Eläinsairaalassa osaamista; tapausesimerkkinä koira jolla suukasvain, joka vuotaa verta runsaasti?

    • Zenmaster

      Flick taas käy oman pään sisäistä keskustelua täällä

      • Pinsku15

        Onko toi Flick yp täällä? Selittäisi paljon...


    • asiaanpalauttaja

      Täytyy taas kertaalleen todeta, että onpa vaan sairasta tekstiä tässä muuten asiallisessa ketjussa. Kuinka viitsittekin.

      • kjhkjhkjhfhhhhhhhhhhhe

        Ei tässä ketjussa ole mitään asiallista. Keksittyjä juttuja vailla mitään totuuspohjaa..Eikä ole vaikea arvata kenen sairaan mielikuvituksen tulosta jutut on...


    • elikkäs_

      Voisitko kerrankin yrittää kirjoittaa asiallisesti. Kysyttiin, mitä senkaltaisessa tilanteessa voidaan Viikissä tehdä, jos koiran suuontelosta alkaa vuotaa verta siten, että se joudutaan viemään päivystykseen? Toivottavasti osaat antaa asiallisen vastauksen vittuilun sijaan? Katsos kun omalle koirallesi voi tulla eteen kohta vastaavanlainen tilanne!

      Tällainen on aivan tyyppiesimerkki siitä, millaisia erilaisia syöpäsairauksien muotoja vanhenevilla saksanpaimenkoirilla esiintyy, joten asiaan. Lopeta teinivittuilu.

      • heipparallaati

        Turha sitä on täällä kysellä,kysy hoitavalta eläinlääkäriltäsi,niin minä ainakin kysyisin jos oma koira olisi kyseessä.


    • Matti334

      OK,

    • Bruu

      Mulla oli toinen koira Ursus von batun jälkeläinen, tuli minulle sijoitukseen. Erittäin alusta arka ja pahat hiiva ja iho-ongelmat. Joka syksy hot-spot vaikkei vettä nähnytkään. Muutti myöhemmin vanhempieni luokse maalle, kun ei kestänyt elämää okt asuinalueella. Pelkäsi kanoja, lampaita ja pahin oli roska-auton piipitys. Passivoitui täysin ja kusi allensa. Sijoitussopimus purkautui kun kasvattaja itse ehdotti koiran lopettamista, koska siihen aikaan usealla muulla ko. uroksen jälkeläisillä oli samaa ongelmaa. Koira pääsi pois hänelle epämiellyttävästä elämästä 4 vuotiaana.

      Sen jälkeen on ollut harrastuskäytössä käyttölinjaisia 10vuotta ja terveysongelmat on rajoittuneet yhteen D lonkkaiseen koiraan, loput ovat olleet terveitä kaikin puolin. Myös se D lonkkainen on kaveverina vetohiihdossa ja PK-lajeissa.

      Ensimmäisen ja toisen NLY-linjaisen perusteella en ota sellaista enään koskaan!

      • minun_mielipiteeni

        Minulla samasta linjasta, on ollut koko ikänsä oikein rohkea luonteeltaan, todella hyvähermoinen, fyysisesti terve yli 12 vuoden ajan. Elossa edelleen. Tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa, kuten toisen koirienkin. Myös koirapuistoissa, pääosin kylläkin ollaan harrasteltu jälkeä, hakua, esine-etsintää jne. lähimaastoissa. Koirasta näkee, että se nauttii siitä mitä tekee.


      • Fyou

        Aika paska tuo oma oli, ikävä kyllä :( Ainut nly kennel suomessa mistä tulee kunnollisia koiria, joilla jopa ominaisuuksiakin on Unaxis. Muita ei vielä ole tullut eteen.


    • geenitutkija

      Virallisesti Saksanpaimenkoiraliitto siis hoitaa asiat siten, että kasvattajalistalle pääsevät ne kennelit, jotka eivät ole tutkituttaneet kasvattiensa perimiä eri sairauksien varalta riittävän monen sukupolven ajalta. Ja ne kennelit, jotka ovat tutkituttaneet suurimman osan koiramateriaalistaan, eivät sittenkään voi kertoa avoimesti, oliko tutkinut ja "puhtaat paperit" antanut eläinlääkäriasema tuttavan omistuksessa vaiko kaverin tuttavan omistuksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe