Windows Phone kuolee

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/windows-phone-on-kuollut-6249510

Tätähän täällä on aina sanottu. Palikat eivät voi menestyä markkinoilla. Onneksi me viisaat emme ostaneet Windows puhelimia. Nyt ei ole pelkoa tuen tai sovellusvalikoiman loppumisesta :)

14

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heieisemennytniin

      Tuskin tässä on palikoista kyse. Joillain vaan on niin kova fobia tapahtumaruutuja kohtaan että sitä täytyy joka ketjuun olla huutelemassa...

      Microsoft mokasi ihan itse kaikilla typerillä päätöksillään win-puhelinten mahdollisuudet markkinoilla. Sääli, sillä kunnollinen windows-ekosysteemi olisi ollut todella tervetullut.

      Surface Phonea täydellä win10:llä odotellessa. Tässähän puhuttiin vain Phone-versioiden "kuolemisesta". Win10 kehitys jatkuu ja mikäettei laajentuisi täysiverisenä myös puhelimiin; tableteissahan se myy jo hyvin. Vaikka on palikat. :)

    • Kyllä palikatkin eli käyttöliittymä vaikuttaa tähän. Ei ihmiset halua tällaisia vaan perinteisen käyttöliittymän mitä Androdissa ja Iphoneissa on.

      Windows puhelimet eivät olisi menestyneet vaikka MS olisi tehnyt kaikki asiat järkevästi. Näin se vaan on.

      • voivoisentään

        Kyllä itse ainakin koen tapahtumaruudut paljon kätevimmiksi kuin nuo vanhahtavat logot. Tiedot paljon nopeammin nähtävissä. On vaan eri asia haluaako ihmiset edes yrittää oppia uutta. Ainakaan sinunkaltaisesi, eli valitettavan monet, eivät.


    • DinosaurusWindowsPhone

      Täytyy myöntää että Lumia puhelimet ovat täysin perseestä. Sinänsä sairasta että työpaikassa (yliopisto) on pakko käyttää Lumiaa (johdolla iPhone toinen vaihtoehto), toimivia Android-puhelimia ei voi käyttää. Aivan sairasta kilpailun rajoittamista joka vääristää Android/Apple/Windows -puhelinten todellista kilpailua ja myyntimääriä Suomessa.

      Lumian tekstin korjaustoiminnot on aivan perseestä. Osoitinta ei tahdo millään saada sanan keskelle kun olet esim. kirjoittanut väärin ja haluat korjata osan sanasta. Koko sana valikoituu yleensä aina kosketuksessa, eikä osoitinta saa kirjainten väliin sitten millään. Raivostuttavaa jos virhe on sanan alkupäässä.

      Puhelinnumeromuistiossa lankapuhelin/VoIP-numerot valikoituvat usein itsestään tekstiviestin lähetysnumeroksi vaikka muistiossa on myös oikea matkapuhelinnumero. Kun lähetät tekstiviestin, mikään ei varoita tai ilmoita että se olevinaan lähetetään lankapuhelin/VoIP-numeroon jolloin se ei tietenkään oikeasti lähde.

      Soitettava vahinkopuhelu pakenee ruudun yläosaan, ja näyttö sammuu, eikä sitä tahdo saada koko ruudulle, josta sen voi painikkeella lopettaa.

      Päällä olevia ominaisuuksia joutuu suurinta osaa etsimään Asetukset-valikon kautta. Esim. Androidissa kaikki tärkeimmät päällä olevat toiminnat saa näkyviin yhdellä kertaa pyyhkäisemällä ruudun yläosaa, ja laitettua päältä tai päälle, ja kerralla nähtyä mitkä ovat päällä. Siis esim. onko WLAN, Bluetooth, Mobiilidata, Lentotila, GPS-paikannus ym. ym. päällä. Lumia Windows -puhelimilla ne pitää kaikki erikseen useamman valikon kautta hakea ja valita.

      Android on ylivoimaisen toimiva käyttöjärjestelmä verrattuna onnettomaan Nokia-pohjaiseen Windows Phoneen verrattuna.

      Windows Phonella ei ole menestysmahdollisuuksia mobiilikäyttöjärjestelmäevoluutiossa jossa Android on käytettävyydeltään ihan toisella vuosituhannella. Sinällään jännää että toimiva työpöytä-Windows(XP/Vista/7) on 8, 8.1 ja 10 -versioissa muutettu tähän samaan huonompaan ja toimimattomampaan suuntaan.

      • Urkintamoodikäyttikset

        Windows on ottanut muiden kansallisen etuaseman ohjelman "Made in USA/NSA" -käyttisten (Google Android, Apple iOS/OSX) tapaan urkinta-vakoilutoiminnot omakseen, todennäköisesti USA:n hallinnon NSA PRISM-yhteistyön pakottamana. Windows XP, Vista ja 7 olivat vielä toimivia käyttiksiä Windows 8, 8.1, 10 ja Windows Phone näitä urkintakäyttiksiä. Linux-jakelut mm. Ubuntu tulevat varmasti yleistymään myös mobiilipuolella. Toivottavasti Linux-projekteihin ei vain pääse liikaa NSA-väkeä pesiytymään ja menemään saman urkintamoodin mukaan.


      • OpenSource
        Urkintamoodikäyttikset kirjoitti:

        Windows on ottanut muiden kansallisen etuaseman ohjelman "Made in USA/NSA" -käyttisten (Google Android, Apple iOS/OSX) tapaan urkinta-vakoilutoiminnot omakseen, todennäköisesti USA:n hallinnon NSA PRISM-yhteistyön pakottamana. Windows XP, Vista ja 7 olivat vielä toimivia käyttiksiä Windows 8, 8.1, 10 ja Windows Phone näitä urkintakäyttiksiä. Linux-jakelut mm. Ubuntu tulevat varmasti yleistymään myös mobiilipuolella. Toivottavasti Linux-projekteihin ei vain pääse liikaa NSA-väkeä pesiytymään ja menemään saman urkintamoodin mukaan.

        Muutama syy käyttää Ubuntua, tai muuta Linuxia!

        Tuossa lista Windowsin vakoilusta

        Keräämme etunimi- ja sukunimi- sekä sähköpostiosoite-, postiosoite-puhelinnumero- ja muut vastaavat yhteystiedot.

        Keräämme salasanat, salasanavihjeet ja muut vastaavat turvallisuustiedot

        Keräämme sinusta ikä-, sukupuoli-, maa- ja oletuskieleen liittyviä tietoja

        Keräämme tietoja mielenkiintosi kohteista ja suosikeistasi

        Keräämme tietoa mitä ominaisuuksia käytät, mitä asioita ostat, millä Internet-sivustoilla vierailet ja mitä hakutermejä käytät. Niissä on myös tietoja laitteestasi mukaan lukien IP-osoite, laitetunnisteet, seutu- ja kieliasetukset sekä tietoja verkosta, käyttöjärjestelmästä, selaimesta tai muista ohjelmistoista

        Keräämme tietoja yhteystiedoistasi ja suhteistasi

        Keräämme tietoja sijainnistasi

        Keräämme tarvittaessa kommunikaatiosi ja tiedostojesi sisällön

        Keräämme tietoa sähköpostin aiherivi ja teksti

        Keräämme tietoa pikaviestin teksti tai muu sisältö

        Keräämme tietoa videoviestin ääni- ja kuvanauhoite

        Keräämme tietoa vastaanottamasi ääniviestin tai sanelemasi tekstiviestin

        Tuolta ilmainen Ubuntu: http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html


      • 630

        Kyllä alun kommentista näkee ettet ole viimeisimpiä käyttöjärjestelmäversioita kokenut. Mm. asetuksien pikavalinnat ja tekstin korjaustoiminnot parantuneet huomattavasti sitten 8 version jota varmaan olet aikanaan käyttänyt.


      • Windowsi

        Itellä oli Lumia 535 eikä ollut tuollaisia ongelmia. Syy miksi vaihdoin androidiin takaisin oli sovellukset mutta muuten olisin jatkanut Lumialla mutta kattellaan jos Surface puhelin tulisi 32bit Windowsilla niin menee harkintaan :) .


    • Palikkavapunen

      "Tätähän täällä on aina sanottu." Vapunen tyypillisesti kertoo, että hän sanoi juurikin näin. Onneksi me viisaat emme ostaneet Android puhelimia. Nyt ei ole pelkoa mainosvapaitten sovellusten saatavuudesta.

      • Appletti

        Juuri tämännäköisiä paskeitahan sitä Android romun ruutuun vähänväliä lävähtää, ei vapusen tarvi kuin kopioida ne tänne muiden harmiksi.


      • Appletti

        Tainnut vapunen taas nousta väärällä jalalla, kiukuttaahan se, jos puhelin on surkea Android romu, ja kukaan ei ota horinoitaan tosissaan täällä palstalla.


      • ItkeLuuseri

        Bittisky koittaa saada asiansa perille laittamalla yhden sijasta 5 trollikuvaa :O Melkonen internetin kovanaama. Kiukkupussi ei selvästikään kestä näitä foorumeita. :)


    • PPAP22

      työpuhelimena Lumia on edelleen silkkaa jautaa. viihdearvo voi olla huonompi osio, samoin kustomoitavuus. MS on kyllä ihan itse aiheuttanut sen etteivät winukka luurit lähteneet koskaan lentoon. aina myöhässä versioiden kanssa. kehittäjätkin pakenivat vuorille kun MS aikaili ja jappasi systeeminsä kanssa. qualcomm sidonnaisuus? miksi? ei ole ainakaan minulle käynyt selväksi syy moiseen. oliko syy sama kuin samppa sungilla, oletettu prestiisi....? en siltikään näe että MS luopuisi puhelin bisneksestä. voisi kuvitella, että jatkossa olisi kenties vain maks. 3 eri mallia luureja (Surface?)

    • Lumiamies98

      Hei,

      Saako CCleaneria asennettua Nokia Lumia 530:een? Tiedän, että iCleaner, RAM Master Pro, Storage Cleaner ja Storage Cleaner Pro ovat saatavilla Windows Phonelle, mutta en oikein tykkää niistä. Mulla oli aiemmin Lumia 530:ssä Windows Phone 8 ja tällä hetkellä siinä on Windows Phone 8.1

      Haluaisin kovasti asentaa siihen CCleanerin, mutta se ei taida onnistua mitenkään?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe