Tiedän että uskoni on oikea

Selkeyttä

Tuo saattaa tuntua kummalliselta, sillä jos tietää jotain, niin ei tarvitse enää uskoa. Voin sanoa aivan vakavissani, että tiedän uskoni palautettuun Jeesuksen Kristuksen kirkkoon olevan oikean. Aluksi oli kysymys vain uskosta, että se voi olla oikea, mutta kun saa varmuuden, jota sanomme todistukseksi, niin uskosta tulee tietoa. Silti uskollekin jää vielä tilaa, sillä täydellisen tiedon saa vasta kun saa nähdä.

Varmuuden, tiedon, uskoni oikeassa olemisesta olen saanut todistuksesta Mormonin kirjasta ja kokemuksista palautetun kirkon jäsenenä. Tuota kokemusta tuli tässä kuussa 56 vuotta. En ole pettynyt uskontooni. Me iIhmiset olemme kaikki epätätydellisiä, mutta Jeesuksen Kristuksen kirkko ja sen oppi ovat täydellisiä

26

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kptkprst

      Tuohan ei ollut kenellekään uutinen! Kaikki maailman n. 5000 uskontoa ovat kaikki yhtä oikeassa tai väärässä. Miltä kantilta asiaa katselee.

      • uskojariittää

        uskon lumiukkoon aina talvella , niin pettää uskoni aina joka kevät .Elelen ilman ukkoja ihanomassa uskossa .


    • Hehheheh

      Toki voit uskoa ihan oikeasti huijari-Smithiin. Normaalia psykologiaa.

    • itsesuggestiota

      Hienoa jos olet tyytyväinen elämääsi ja kirkon jäsenyyteen.

      Hieman perspektiiviä tietämiselle että juuri minä olen oikeassa. Maailmaan on pelkästään tänä vuonna (ja nyt on vasta tammikuu) syntynyt yli 11 500 000 lasta. Kaikkien mormonien lukumäärän ohi mennään ensi kuussa eli helmikuussa. Ja puhutaan ainoastaan vastasyntyneistä. Mutta vain mormonikirkko on totta ja vain mormonit tietävät sen. Koko maailman väkiluku on yli 7 miljardia mikä on niin iso luku että sitä on vaikea hahmottaa (ainakin minun). Ja pelkästään tammikuun aikana on jo väestö kasvanut yli kuudella miljoonalla.

      http://www.worldometers.info/fi/

    • kaksipisteto

      Et voi tietää, sinä vain uskot kuten muidenkin uskontojen uskovat.
      "Tiedät" siis myös että se kristinusko jonka Jeesus perusti ei ole totta, ja että Jeesus valehteli, mutta Smith ei, tuo "tietosi" on osoitettavissa vääräksi uskomukseksi jo pelkästään Raamatun avulla. Ei tarvitse edes käyttää sitä todellista tietoa joka meillä maailmasta on.

    • Uskonvarmuus

      Wanha sanonta on "Jokainen tulee uskollaan autuaaksi". Vaikea tietää, onko asia niin, mutta jokainen uskovainen tietenkin uskoo vakaasti ja mielestään oikein.
      Kukaan ei voi uskoa väärään jumalaan tietoisesti. Löydettyään oikean uskon, uskovainen on henkeen ja vereen sen uskon ja uskonnon kannattaja.
      Jos menettää uskonsa, on siitä erkautuminen raskas ja vaikea tie, monelle epätoivon ja ahdistuksen aika.
      Siksi jokainen tosiuskovainen voi varmasti vilpittömästi sanoa: "Tiedän, että uskoni on oikea".
      Ja jo sen takia nämä uskontopalstat ovat outoja. Ei kukaan voi muuttaa mieltään uskon asioissa pelkän palstakirjoittelun perusteella. Ja oman uskon todisteleminen ko. uskonnon pyhiin kirjoituksiin vetoamalla on turhanpäiväistä, sillä vain uskovaiselle ne kirjat ovat ehdoton totuus, ei epäileville tuomaille eikä uskon kieltäjille.

      • Selkeyttä

        Preussin kuningas Fredrik Suuri julisti maahansa uskonnon vapauden ja sanoi siinä yhteydessä nuo lentävät sanat: "Jokainen tulee uskollaan autuaaksi", mutta ei aivan tuolla tavalla vaan aloitti sen sanoen: "Minun valtakunnassani tulkoon ..." Monet luulevat, että tuo lause on jopa Raamatussa.

        Kukaan ei tule autuaaksi sellaisella uskolla, joka ei ole totta. Kaikkien tulee aikanaan tehdä ratkaisunsa oikeiden ja väärien uskomistapojen kesken. Totuus uskonnossakin on vain yksi. Totuus ei ole suhteellista. Se on: "tieto kaikesta sellaisena kuin sen on. on ollut ja on oleva." Myös kuolleille on julistettu evankeliumi. Henkimaailmassa kaikki saavat kuulla uskonnollisen totuuden.


      • kaksipisteto
        Selkeyttä kirjoitti:

        Preussin kuningas Fredrik Suuri julisti maahansa uskonnon vapauden ja sanoi siinä yhteydessä nuo lentävät sanat: "Jokainen tulee uskollaan autuaaksi", mutta ei aivan tuolla tavalla vaan aloitti sen sanoen: "Minun valtakunnassani tulkoon ..." Monet luulevat, että tuo lause on jopa Raamatussa.

        Kukaan ei tule autuaaksi sellaisella uskolla, joka ei ole totta. Kaikkien tulee aikanaan tehdä ratkaisunsa oikeiden ja väärien uskomistapojen kesken. Totuus uskonnossakin on vain yksi. Totuus ei ole suhteellista. Se on: "tieto kaikesta sellaisena kuin sen on. on ollut ja on oleva." Myös kuolleille on julistettu evankeliumi. Henkimaailmassa kaikki saavat kuulla uskonnollisen totuuden.

        Esittäisitkö nyt jo todisteet miksi juuri sinun uskontosi on totta, mutta mikään muu ei ole, ja väärin uskovien joukoon kuluvat myös Raamatun Jahve ja Jeesus ?

        Oikeastaan aloita todistamalla että on jumalia/jumala jotka ilmoittavat jotain eivätkä ilmoituksillaan valehtele .Muutoin puhut täyttä höpönlöpöä joka alkaa kyllästyttää.
        Hyvin moni myös tulee onnelliseksi sellaisella uskolla joka ei ole totta - mitä todennäköisimmin myös sinä, muutahan ei kukaan ole osoittanut.


    • Selkeyttä

      Todistukseni Morminin kirjasta:
      Raamattu ja Mormonin kirja ovat todisteita Jumalan työstä ihmisten keskuudessa. Tuskin kukaan voi kirjoittaa Mormonin kirjan kaltaista petos mielessään, koska kirja kehottaa kaikkeen hyvään ja uskomaan Kristukseen.
      Jeesus Kristus toimii Isänsä nimissä. Kristus tuli maailmaan toteuttamaan Isänsä tahdon, joka on ihmisten pelastaminen. Kristus syntyi juutalaisten keskuuteen, mutta Hänet lähetettiin kaikkien muidenkin ”lampaidensa” luo. Näitä muita lampaita ovat kaikki Jaakobista eli Israelista lähteneet kansat. Jaakobilla oli 12 poikaa, joista jokaisesta sai alun kansa. Heitä sanotaan Raamatussa Kristuksen lampaiksi. Kristus kävi myös näiden muiden lampaidensa luona.. On perusteita uskoa, että Mormonin kirja on joosefilaisten kertomus Kristuksesta. Kaikki muutkin Israeliin kuuluneet kansat ovat niitä muita lampaita, joiden luona Kristus kävi. Hekin kirjoittivat siitä, mutta emme ole vielä saaneet näitä kirjoituksia ja todistuksia Kristuksesta.
      Raamattu kertoo juutalaisten uskonnollisista vaiheista ja Kristuksen syntymästä heidän keskuuteensa. Mormonin kirja kertoo Kristuksen odottamisesta ja käynnistä joosefilaisten luona. Heihin kuuluva ryhmä johdatettiin n. 600 eKr. Amerikan mantereelle. Olemme saaneet Mormonin kirjan taivaallisen sanansaattajan enkeli Moronin kautta. Se on Raamatun veroinen pyhä kirjoitus.
      On tärkeää, että me rukoilemme taivaallista Isäämme kiittäen kaikesta hyvästä, mitä meillä on ja pyydämme sitä mitä tarvitsemme. Kristus on välimiehemme, kun lähestymme taivaallista Isäämme.
      Vakaumukseni on, että Mormonin kirja on pyhä kirjoitus, joka todistaa Kristuksesta ja Hänen evankeliumistaan yhdenmukaisesti Raamatun kanssa.

      ”Kukaan jumalaton mies ei voisi kirjoittaa sellaista kirjaa kuin tämä, eikä kukaan hyvä mies kirjoittaisi sitä, ellei se olisi totta ja ellei Jumala käskisi hänen tehdä niin.” Lause on vanhin Jeffrey R. Hollandin puheesta 4.10.2009. Siinä hän kertoo isoisänsä isän yksinkertaisesta lausunnosta. Tuo lausunto vastaa täysin sitä ensivaikutelmaa Mormonin kirjasta, joka sai minut tutkimaan lisää ja liittymään sittemmin Jeesuksen Kristuksen palautettuun kirkkoon.

      Tästä voi lukea Mormonin kirjaa:
      https://www.lds.org/bc/content/shared/content/finnish/pdf/language-materials/34406_fin.pdf?lang=fin

      www.mormonit.fi

      • Uskonvarmuus

        Juuri tätä tarkoitin edellisessä puheenvuorossani.
        Tosiuskovainen uskoo järkähtämättä.
        Keskiajalla kerettiläliset menivät roviolle mieluummin kuin perääntyivät uskostaan.
        "Niin on aina ollut ja niin on aina oleva", sanoi Sinuhe Egyptiläinenkin.


      • samarin

        "Tuskin kukaan voi kirjoittaa Mormonin kirjan kaltaista petos mielessään, koska kirja kehottaa kaikkeen hyvään ja uskomaan Kristukseen."
        Tuskinpa kirjalla joka kehottaisi kaikkeen pahaan ja pilkkaisi Kristusta olisi ollut 1800-luvun Amerikassa kovinkaan suurta potentiaalista lukijakuntaa. Josephan yritti myydä alussa Mormonin kirjaa joten on selvää että tarinan piti kiinnostaa lukijakuntaa.
        Noihin aikoihin oli Smithin asuinseuduilla eri spekulaatioita mistä Amerikan intiaanit olivat tulleet ja Smith aarteidenetsijänä ja kiviin kurkistajana keksi tarinan kultalevyistä joihin oli kaiverrettu muutetulla egyptillä tarina intiaanien esi-isistä. Tai niinkuin kirkossa nykyään tiedetään niin joukosta ihmisiä jotka olivat joidenkin intiaanien joidenkin esi-isien joukossa.
        Smith saneli kirjan tekstin kirjureilleen. Kirjurit kirjasivat ylös mitä Joseph väitti näkevänsä hattunsa sisällä olevasta kivestä.
        Mormonin kirjan kansojen olemassaolosta ei ole mitään näyttöä. Moni asia osoittaa että Mormonin kirja on puhdasta mielikuvitusta sekä lainauksia useista eri lähteistä, ei vähiten raamatusta.


      • kaksipisteto

        "Raamattu ja Mormonin kirja ovat todisteita Jumalan työstä ihmisten keskuudessa. Tuskin kukaan voi kirjoittaa Mormonin kirjan kaltaista petos mielessään, koska kirja kehottaa kaikkeen hyvään ja uskomaan Kristukseen."
        Jos mormonismi on totta, Raamatun ilmoitus jumalasta on valhetta ja Mormonin kirjan kaltaisen kirjan voi kirjoittaa petosmielessä, onhan Raamattukin suurimmalta osalta petosta, jos Smithin tosina esittämät uudet kirjoitukset olisivat totta, mutta koska Smith kuitenkin Raamattuun vetoaa, hän saattaa itsensä myös sen valheisiin osalliseksi ja vetää siten maton oman uskontonsakin alta.

        On selvää että jos joku haluaa uskoa Jeesuksen niin hän tekee sen vain alkuperäisen ja vanhimman lähteen, eli UT:n mukaan, huono tai edes hyvä kopio, ei ikinä voi alkuperäistä korvata ja jos korvaa, ei Jeesukseen kannata uskoa, Raamatun Jeesushan ei silloin tiennyt edes kuka on hänen oikea isänsä.

        Israelin kansa ei jakaannu lampaisiin ja joihinkin muihin lampaisiin vaan UT tarkoittaa ei-juutalaisia toisilla lampailla, jakohan tuolloin oli se, että oli juutalaisia jotka tunsivat oikean jumalan ja pakanoita jotka eivät tunteneet, mutta kristinusko tuo nyt oikean jumalan ja luojan myös ei-juutalaisten tietoisuuteen, uskomalla Jeesukseen hekin pääsevät tuntemaan Jeesuksen isän.
        Ei ole mitään josefilaista ryhmää, ei mikään yksittäinen joukko edusta mitään heimoa diasporassa tai muualla. Kaiken mikä kuuluu Israeliin, on Smith itse keksinyt vastoin historiallista totuutta, joka on tarkistettavissa koska Israelin kansa nyt sattuu olemaan todella olemassa eikä keksitty.

        ”On tärkeää, että me rukoilemme taivaallista Isäämme kiittäen kaikesta hyvästä, mitä meillä on ja pyydämme sitä mitä tarvitsemme. Kristus on välimiehemme, kun lähestymme taivaallista Isäämme.” vielä tärkeämpää on, että tietää kuka tuo taivaallinen isä on, vain yhtähän saa raamatun mukaan rukoilla ja se on Jahve, mormonien uskonnossa korotettu ihminen, Elohim nimeltään joka on naimisissa, ruumiillinen ja asuu tietyssä osoitteessa tosin kuin Jahve.

        ”Vakaumukseni on, että Mormonin kirja on pyhä kirjoitus, joka todistaaKristuksesta ja Hänen evankeliumistaan yhdenmukaisesti Raamatun kanssa.” Ei todista yhdenmukaisesti, vaan vastoin Raamattua. Mormonismi on siten uskonto jonka väitteet voi todistaa vääriksi , jopa helposti .


    • Ygrad

      Onneksi olkoon. Eihän usko riipukaan tosiasioista. Kaikki tosiasiat kuitenkin tulisi olla esillä kun joku tutustuu mormonismiin niin ettei sitten tule jälkikäteen pahamieli.

      • Selkeyttä

        Oikea usko riippuu oikeista ilmoituksista. Uskon sisällön tulee olla sopusoinnussa niiden kanssa. Oikeat ilmoitukset ovat uskonnon tosiasioita. Niistä todistaa Pyhä Henki.


      • Hehheheh
        Selkeyttä kirjoitti:

        Oikea usko riippuu oikeista ilmoituksista. Uskon sisällön tulee olla sopusoinnussa niiden kanssa. Oikeat ilmoitukset ovat uskonnon tosiasioita. Niistä todistaa Pyhä Henki.

        Kuten moniavoisuusilmoituksesta, jonka Smith sai sopivasti jäätyään housut nilkoissa kiinni vaimonsa pettämisestä. Heh, heh...


      • Voimallinenauttamaan
        Selkeyttä kirjoitti:

        Oikea usko riippuu oikeista ilmoituksista. Uskon sisällön tulee olla sopusoinnussa niiden kanssa. Oikeat ilmoitukset ovat uskonnon tosiasioita. Niistä todistaa Pyhä Henki.

        Mutta ethän sinä usko Pyhää Henkeä vaan pidät häntä luonnottomana persoonana jolla ei ole lihaa eikä luuta olevaa ruumista ja kaiken lisäksi uskot että Hän voi mennä ihmisen sisälle asumaan.


      • Selkeyttä
        Voimallinenauttamaan kirjoitti:

        Mutta ethän sinä usko Pyhää Henkeä vaan pidät häntä luonnottomana persoonana jolla ei ole lihaa eikä luuta olevaa ruumista ja kaiken lisäksi uskot että Hän voi mennä ihmisen sisälle asumaan.

        Henkikin on ainetta, mutta hienompaa. Emme tiedä onko Pyhällä Hengellä henkiluusta ja - lihasta tehty ruumis. Se on totta, ettei aineetonta ainetta ole olemassa.
        Pyhä Henki ei voisi vaikuttaa meihin kaikkiin samanaikaisesti, jos Hänellä olisi sellainen ruumis kuin ylösnousseella Kristuksella. Hänen vaikustaan on verrattu auringon valoon. Aurinko on kerrallaan samassa paikassa, mutta sen vaikutus ulottuu kaikkialle, ellei ihminen me täydelliseen varjoon.


      • Uskonvarmuus
        Selkeyttä kirjoitti:

        Henkikin on ainetta, mutta hienompaa. Emme tiedä onko Pyhällä Hengellä henkiluusta ja - lihasta tehty ruumis. Se on totta, ettei aineetonta ainetta ole olemassa.
        Pyhä Henki ei voisi vaikuttaa meihin kaikkiin samanaikaisesti, jos Hänellä olisi sellainen ruumis kuin ylösnousseella Kristuksella. Hänen vaikustaan on verrattu auringon valoon. Aurinko on kerrallaan samassa paikassa, mutta sen vaikutus ulottuu kaikkialle, ellei ihminen me täydelliseen varjoon.

        Me näemme vain maallisin silmin ja maallisiin kokemuksiin perustuen uskonkin asiat.
        Täällä ajassa "on totta, ettei aineetonta ainetta ole olemassa."
        Mutta entä jos "siellä" onkin? Se todellisuus on meidän kokemuskenttämme ulkopuolella. Joudumme uuden äärelle, kun kuolema kohtaa. Emme voi tietää mitä tuonpuoleisessa tapahtuu, vaikka uskomme kuinka yrittää antaa siihen kyvyn. Kateeksi käy poismenneitä omaisia ja läheisiä, sillä he tietävät. Mutta seinä meidän ja heidän välillä on läpikäymätön, emme saa viestiä läheisimmiltäkään poisnukkuneilta. On odotettava.
        Petymmekö?
        Pettyykö vain joku, vai kaikki?
        Miten käy, jos elämä jatkuu siellä, mutta mikään ei ole kuin olemme luulleet ja uskoneet?


    • Yleistä

      Sadat miljoonat muihin uskonnollisiin liikkeisiin kuuluvat ovat aivan yhtä vakuuttuneita omasta uskostaan ja sanovat aivan yhtä painokkaasti tietävänsä juuri heidän uskonsa olevan oikea. Ei tuo siis ole millään muotoa omituista vaan hyvin yleinen psykologinen ilmiö ja vastaavan vakuuttuneisuuden voi itselleen synnyttää melkeimpä mihin tahansa.

      • Selkeyttä

        Uskon sisältö ratkaisee. Jos se ei ole oikea, on kysymys luuloista.


      • Hehheheh
        Selkeyttä kirjoitti:

        Uskon sisältö ratkaisee. Jos se ei ole oikea, on kysymys luuloista.

        Hyvä että myönnät Tapani.


      • kaksipisteto
        Selkeyttä kirjoitti:

        Uskon sisältö ratkaisee. Jos se ei ole oikea, on kysymys luuloista.

        Totta kai sisältö ratkaisee, mutta minkä uskonnon sisältö sitten on totta ja millä perusteella? Ei ole todisteita mistään, joten kaikki ovat luuloa ja kaikki vain luulevat omaansa todeksi.


      • ussskkoooooo

        jos on muija naimisissa Uskon kanssa niin kai se aika varma on Uskostaan . Vaikka eihän sitä tiedä varmaks ??? Uskon jälkiä on kaikenlaisia !


      • Selkeyttä
        kaksipisteto kirjoitti:

        Totta kai sisältö ratkaisee, mutta minkä uskonnon sisältö sitten on totta ja millä perusteella? Ei ole todisteita mistään, joten kaikki ovat luuloa ja kaikki vain luulevat omaansa todeksi.

        Usko,joka perustuu aitoihin ilmoituksiin, on oikea.


      • Selkeyttä
        Hehheheh kirjoitti:

        Hyvä että myönnät Tapani.

        Hehheheh


      • Hehheheh
        Selkeyttä kirjoitti:

        Usko,joka perustuu aitoihin ilmoituksiin, on oikea.

        Kuten moniavioisuusilmoitukseen... Hehheheh...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      1835
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1479
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      969
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe