Äiti, voinko mä saada koiran?

Mäyräkoirafani

Hei. Kyselin yhtenä päivänä äidiltäni "voisinko saada koiran"?. Äitini ei ikinä vastaa kunnolla, ja nytkin vain "En minä tiedä". Aina sama vastaus. Äiti tykkää kovasti mäyräkoirista, ja haluaisimme kaikki sellaisen pennun. Mutta vanhemmat sanovat vain: Katsotaan joskus"! Miten saisin vanhempani suostumaan omaan, (tai yhteiseen) koiraan. Monta kertaa vain "Joskus" soi kämpässä. Olen kysellyt aika monta kertaa omaa tai yhteistä koiraa. Äidilläni on ollut nuorempana koira.
Olisin aina kiitollinen kaikille, jotka tietäisivät keinon äidin suostuttamiseen.

21

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiratyttö13v

      Minä sain suostuteltua pennun perheeseen pari kuukautta sitten ja nyt on pentu tulossa muutaman kuukauden sisällä. Itse sain äitini vakuutetuksi näyttämällä söpöjä koirakuvia ja lukemalla hänelle koirista. Nyt hän on itsekin aivan innoissaan :) Onnea suostutteluun!

    • äidinsisko

      Äidilläsi on ollut koira. Siis hän tietää, kuinka sitova ja vaativa eläin koira on, eikä ilmeisesti nyt halua sitä taakkaa. Et voi taivuttaa äitiäsi koiranhoitajaksi.

    • Mäyräkoirafani

      Äitini on jo unohtanut miten työläitä ovat. Ehkä söpöt kuvat tepsivät, tai sitten joku muu.

    • pienitoives

      Alkakaa tekemään suunnitelmaa.

      Ensinnäkin sinun pitää alkaa oikeasti opiskelemaan koirien koulutusta itsenäisesti, jotta todella ymmärtäisit niiden käytöstä ja osaisit siten lähestyä koiraasi oikein aika hyvin tilanteesta riippumatta. Kannattaa tutustua lukuisiin koulutusmenetelmiin vaikka yhdessä vanhempiesi kanssa, lainatkaa kirjastosta kirjoja ja katsokaa ohjelmia aiheeseen liittyen. Älää olettako että kukaan teistä tietäisi tarpeeksi niistä, sillä aina voi oppia jotain uutta ja oikeasti hyödyllistä, mikä auttaa teitä yhdessä luomaan loistavan kodin tulevalle koiralle.

      Tutkikaa teidän kaikkien rutiineja. Riittäähän kaikilla teillä aikaa siihen että hoitaisitte sitä yhdessä ja veisitte lenkeille eri aikoina.

      Miettikää raha-asioita. Eläinlääkärikuluihin yksistään pitää olla aina vähintään tonni varmuuden vuoksi, jos sattuu jotain täysin odottomatonta. Lisäksi miettikää eläinlääkäri kulut vuodessa. Ottakaa huomioon, että hammaskiven poisto on hyvä tehdä rutiininomaisesti kerran vuodessa sen jälkeen, kun koira täyttää noin 3v (muistaakseni). Hammaskiveä kumminkin muodostuu ikenen ja hampaan väliin, vaikka hoitaisittekin sen hampaita ahkerasti. Hammashoidon yhteydessä otetaan tarvittaessa röntgen ja hampaitakin poistetaan. Ei voi siis koskaan tietää mitä se tulee maksamaan etukäteen.

    • koiraonkallis

      Koiran hankinnassa on se taloudellinenkin puoli. Ehkä äidilläsi ei juuri nyt ole varaa koiraan. Hankintahinta on alkurysäys, jatkuva huolenpito vaatii rahaa ja viimeinen eläinlääkärikäynti voi maksaa yhtä paljon kuin alkurysäys. Ehkä teille on kuitenkin tärkeämpää, että ihmisille on koti kunnossa, hyvää ravintoa, kunnon vaatteet ja harrastukset.

      Hankit joskus itse koiran, kun resurssisi siihen ovat riittävät.

      • koirataivaassa

        Meillä tytär 11v. halusi koiran. Sovittiin, että hän käy joka aamu lenkillä puolen vuoden ajan ja kaikista kokeista tulee kiitettävä numero, sitten vasta mietitään koiran hankintaa. En ikinä uskonut, että lapsi tekisi sen, mutta pakko oli pitää lupaus.
        Koiran omistaminen todellakin maksaa: pennun ostohinta on pienimpiä menoeriä; ruokinta, harrastukset, varusteet, vakuutukset (suosittelen) ja varsinkin loppuaikoina ennakoimattomat eläinlääkärikulut voivat tulla erittäin kalliiksi....
        Meillä oli kuitenkin maailman ihanin koira!


    • Mäyräkoirafani

      Meillä on varaa koiraan, ja olen itse lenkkeilyhullu. Voisin viedä koiran aina lenkille kun pitää, ja osaan toimia koirien kanssa.

      • ajatteletätäkin

        Entä sitten kun olet sairas? Entä sitten kun koko perhe lähtee lomamatkalle? Entä sitten kun olet abiristeilyllä? Ja vaihtarina? Jne.


    • Mäyräkoirafani

      Sain äitini suostuteltua koiraan, ja kesällä meille muuttaa karkeakarvaisen kaniinimäyräkoian pentu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Mäyräkoirafani

      Hei. Onko kenelläkään kokemusta mäyräkoirista? Olisin tyytyväinen kaikkiin vastauksiin. Itse yritän opiskella, mutta en tiedä vieläkään mitään.

    • kissathecat

      Olisi kannattanut miettiä rotua ennenkuin lyö suunitelmaa lukkoon.

      Olettehan ottaneet huomioon että mäyräkoira on alunalkaen metsästyskoira. Vaikka se nykyään onkin pääasiassa seurakoira, siltä silti löytyy yhä metsästysviettiä (saattaa pihalla yrittää kissojen ja pieneläinten kimppuun) ja saattaa olla todella kovapäinen tottelemisen kannalta. Mäyräkoira on myös suhteellisen aktiivinen rotu, joka saattaa tylsyyksissään pistellä sohvan palasiksi. Riippuu toki yksilöstä ja koulutuksestakin, mutta tämä on aika todennäköistä jos mäyris makaa sohvannurkassa ja pääsee pari kertaa päivässä vartiksi ulos.

      Oletteko ottaneet huomioon myös terveyden? Selkävaivat ja mäyräkoirahalvaukset ovat valitettavan yleisiä, pentua ja aikuistakin koiraa ei saisi päästää hyppimään esim. sohvalta alas. Oletteko myös valmiita siihen, että jos selkä vammautuu pahasti se täytyy hoitaa/leikata (kallista) tai mahdollisesti lopettaa jo melko nuorena?

      Koskaan koiran valinnan perusteena ei saisi olla se "että se on niin söpö", vaan täytyy miettiä mihin sinulla riittää rahkeet ja voitko tarjota juuri sen rotuiselle koiralle sen kaipaamaa tekemistä. Onnea silti pennun odotukseen

    • Mäyräkoirafani

      Agility on jo pentusuunnitelmissa, joten agilityä pihalla noin 15min. Lenkkeilyä kolme kertaa päivässä noin puoli tuntia, ja muuta liikuntaa kerran päivässä noin 20min.
      Meillä on tossa ihan lähellä eläinlääjäri, joten tarvittaessa sielläkin voidaan käydä.

    • kissathecat

      Kuulostaa muuten ihan suhteellisen hyvältä, mutta agilityn kanssa kannattaa olla varovainen ja käydä kurssi ennenkuin alkaa kotona harjoittelemaan. Sillä voi saada todella nopeasti koiran paikat hajoamaan, varsinkin mäyrikseltä selän, joten aloittaminen kannattaa suorittaa ammattilaisen kanssa :)

    • mäyski

      sinuna olisin tutustunut eri rotuihin hyvin tarkasti ennen kuin olisin lyönyt mitään lukkoon, mutta se on sinun asiasi. (suosittelen myös tekemään rotutestin, googleta!)
      lue paljon koirien hoidosta (ruokinta,koulutus,sairaudet,perushoito) ennen kuin hauva tulee niin osaat varautua kaikkeen.

      miksi haluat juuri mäyräkoiran? mielenkiinnosta kysyn

    • Scofields

      Kannattaa ihan ensin tutustua rotuun jota todella haluatte. Ja sitten miettiä, riittääkö aika koiralle. Ja eihän koiran pitäminen mitään ihan halpaa olekaan..

    • näinon89

      En halua mitenkään masentaa, mutta lapsena oli juurikin samat toiveet. Vanhemmat sano aina, että kun oman asunnon hankit niin sitten ja no sittenhän tämä minun koira tuli 18- vuotis synttärilahjaksi ja kun olen nyt 9- vuotta tämän sessen kanssa ollu niin ihan sitä mieltä näin jälkikäteen olen ettei pidä koiraa ottaa vain sen takia kun lapset haluaa. En usko että lapsena olisin voinu hoitaa koiraani yhtä hyvin kuin aikuisena. Vanhempasi ovat viisaita siinä etteivät ota koiraa jos eivät ole siihen itse valmiita sitoutumaan.

    • Harkitsevielä

      Itsellä oli joskus mäyris..Agilityä olin koirien kanssa jo pidempäänkin harrastanut. Oma mäyräkoira ei edes pystynyt hyppäämään.. Puhumattakaan selän kestosta siinä..Ja muista se että mäyräkoirahalvaus on TODELLA vakava, joten varaudu siihen että joudut luopumaan koirastasi jo ennen viiden vuoden ikää. Oma jouduttiin lopettamaan neljä vuotiaana, juuri sen halvauksen takia..

    • Näinsetaitaanytolla

      Kysy siltä sillon ku se on tosi hyvällä tuulella.

    • Järkytys

      Mäyräkoira ensimmäiseksi koiraksi? WTF??? Sehän on jääräpäinen kuin mikä! Ilman kunnon koulutusta ja vahvaluonteista kasvattajaa mäyriksestä saa todellisen pirttihirmun, joka puree kädet ja jalat verille ja hyökii muiden koirien päälle, tappaa naapuruston kissat ja oravat ja kaiken liikkuvan, ja vetää hihnassa kuin vähäpäinen! Mäyräkoira vaatii miljoonasti enemmän kuin joku peruskiltti labradorinnoutaja.

    • Oletkovarmastivalmis

      Kuinka vanha olet? Itse sain koiran viimevuonna, kun täytin 15 ja koira ollut minulla nyt vuoden. Oletko valmis käyttämään sitä lenkillä joka ikinen päivä? Aamulla seitsemältä syksyllä kun vettä sataa niskaan eikä eteensä näe tai talvella -20 asteen pakkasessa odottaen vain pääseväsi sisälle takaisin? Entäs kun menet opiskelemaan? Jääkö koira vanhemmillesi vai tuleeko se mukaan? Entä kaikki maksut? Ruoat, varusteet, yllättävät ell kulut? Kuka kouluttaa koiran? Kannattaa miettiä, onko ihan oikeasti valmis omaan koiraan, siinä on kuitenkin aika iso homma!

    • Oonmyöhässä

      Ala kinuamaan hevosta tms. Ja sano lopuksi että "ees koira "

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe