Astma epäily ja muuta...

pelokas__

Hengitys käynyt viime aikoina kovin vaikeaksi. Ensin noin 2 vuotta sitten lopetin tupakoinnin ja siirryin sähkötupakkaan hengitysvaikeuksien takia. Sittemmin noin puolivuotta sitten jouduin jättämään sähköröökin, koska keuhkot yksinkertaisesti sanoi ei. Hengen ahdistusta ja yskimistä jo muutamista imuista. Koska nikotiinikoukku on vahva olen nyt siirtynyt nuuskaan. Viime viikkojen aikana hengenahdistus nousi niin pahaksi, että tuhlasin vähäiset euroni, että sain yksityislääkäriltä astma lääkkeet. Ventoline Evohaler ja Pulmicort Tubuhaler. Tänään kävin julkisella ja löydöksenä oli sydämen sivuääni, kuulemma mieto "ykköstason" ja jossain aorttaläpän seutuvin.
Ventoline on hieman auttanut hengittämistä, mutta vieläkin ahdistaa hengitystä erittäin ikävästi.

EKG:sssa kävin välittömästi lääkärin suosituksesta, sen tulokset selviävät myöhemmin. Keuhkoröntgen tällä viikolla myös ja ensi viikolla selviää tuloksia.

Kaiken päälle soppaa hämmentämässä tulehtunut viisaudenhammas jonka poisto on niin ikään tällä viikolla ja uusi lääkitys keskittymishäiriöön (Elvanse: lisdeksamfetamiini).

Vielä lisänä sopassa on pitkäaikaiset selkäkivut, joiden syy on jossain skolioosin ja lihasjumien välimaastossa.

Tässä nyt enää itsekään tiedä mikä johtuu mistä... Ainut konsti varmaan odotella tuloksia kaikesta?
Paljonko tuota Ventolinea uskaltaa pommittaa tonne keuhkoihin, että selviäis onko siitä nyt apua vai ei?

8

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelokas__

      Ei kellään oo mitään ohjeita/vinkkejä tähän? Lääkäriavun saaminen kestää nykyään vaikka kuinka kauan. Ei niin vakavaa oireilua, että ensiapua menisin vaivaamaan, mutta erittäin häiritsevää ja ajottain pelottavaakin.

    • ffgdg

      Oletko polttanut niin pitkään, että keuhkoahtaumatauti olisi mahdollinen? Keuhkoilla ja sydämen toiminnalla on yhteys, mutta sivuääni lienee eri asia. Tuo tulehtunut hammas on nyt se kiireellisin asia hoitaa, koska hampaiden tulehdukset ovat myös tappavia. Selkäasia lienee ihan oma ongelmansa. Ventolinella on varmaan max suositeltava annostus, jota ei kannata ylittää.

      http://www.terve.fi/keuhkoahtaumatauti/lievakin-keuhkoahtauma-vaaraksi-sydamelle

      • pelokas__

        7 vuotta tuli tupakoitua noin aski päivässä. Keuhkoahtaumatauti olisi kyllä karmaiseva vaihtoehto. Spirometria laitettiin kahden kuukauden päähän, koska sain yksityiseltä astmalääkkeet kokeiluun. Pitää olla hoitavasta lääkkeestä kuukauden tauko ennen spirometriaa ja kuukausi nyt kuulemma kokeillaan, että mitä lääkitys vaikuttaa. Ventolinen antama apu on aika marginaalinen, saa nukuttua... onhan sekin jotain.


    • homehuone
    • pelokas__

      Joo en itsekään usko, että keuhkoahtaumaa olisi. Olen vaan aika panikoiva luonteeltani. Viisuri lähti mäkeen ja oli kuulemma pahasti tulehtunut, mätää tuli jo puudutuksen laitto vaiheessa. Kivuton operaatio oli ja jälkikivutkin jää kirkkaasti kakkoseksi selkäkivuille. Panacod respan sain viisurin poiston jälkeisiin kipuihin. Tämä nyt selkään auttanut sen verran, että en ole ensiapuun lähtenyt.

      Itsellä nää vaivat kulminoituu tod.näk alueelle skolioosi refluksi astma (skolioosi ja refluksi tutkitusti löytyy ja astmalääkkeet auttaa jonkun verran hengitysvaikeuksiin). Kaikki ruokkivat toisiaan. Tämän kun vielä saisi lekurin ymmärtämään. Lähinnä surkuhupaisaa, että asianmukaisen kipulääkityksen saaminen selkään vaati viisurin poiston. Sen verran tokkuraan kyllä vetää, että en tätäkään vakituiseksi halua. Pitäisi itse vaivaa saada hoidettua. Peräti 10min soittoajan sain EKG keuhkoröntgen tuloksia ja selkävaivaa varten. -.- Turha sitten heidän ihmetellä jos ilmestyn ensiapuun vaivoineni kun panacodit loppuvat.

      Itsellä kun on tuota paniikkihäiriö taustaakin niin lekurit selvästi katsovat tietynlaisen filtterin läpi "toi vaan panikoi taas" Todella vaikea saada fyysisiä vaivoja hoidettua ja ADD (keskittymishäiriö) saanut luovuttamaan aika helposti ongelmien hoidon.

      ADHD(ADD)
      Paniikkihäiriö
      Sosiaalisten tilanteiden pelko
      Skolioosi
      Refluksi
      Astma ?

      Aika paskamainen paletti kyllä. Päivä kerrassaan. Mieltä ei ylennä se että kaikesta mahdollisesta leikattu vielä nyt uuden hallituksen toimesta. Liitonraha pieneni, lääkekorvaukset pieneni. Raha ei meinaa riittää vaivojen hoitoon. Ymmärrän toki, että meillä suomessa on yhä edelleen erittäin hyvä terveysjärjestelmä verrattuna moniin maihin, mutta tällä paletilla työttömän aika vaikea edetä takaisin työkykyyn. Yleensä kun kuuppapuolen saa kuntoon niin alkaa kroppa brakaan ja toisinpäin. Fyysinen ja psyykkinen puoli kanssa ruokkivat toisiaan.

      • ruokavaliokuntoon

        Korjaa ruokavalio.

        Päivittäisestä energiasta lähes 40% pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

        Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).

        Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa. Proteiinin liian vähäinen saanti johtaa vääjäämättä lihasmassan ja luuntiheyden menettämiseen sekä immuniteetin heikkenemiseen.

        Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

        Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

        Älä syö gluteeniviljoja lainkaan ja v'ltä sokereita.

        Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä!

        C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos. D-vitamiinin puute ei rajoitu vain pohjoisiin leveysasteisiin vaan on maailmanlaajuinen ongelma. Etelässä syynä ei ole auringonvalon puute vaan ratkaisevia ovat yksilöiden elämäntavat ja tottumukset.

        C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (uusimpien tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg)

        D-vitamiinia 50-125µg / vrk

        Magnesium (sitraattimuoto imeytyy parhaiten suomessa myytävistä valmisteista) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

        Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan Omega-3 rasvahappoja tulisi saada 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta n. 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä laadukkaita Omega-3 rasvahappoja purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapoilla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

        Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin alle 50€:lla.

        Muut saa todella edullisesti Citymarketin ravintolisähyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee yhteensä n. 5€.


    • IhanVarmaanJoo

      Rekkalastillinen D-vitamiinia parantaa vaikka AIDSIN ja syövän!

    • Pelokas__

      Ensiavun kautta kävi matka. Meinasi taju lähteä useampaankin kertaan. Kyse vaikuttaisi olevan pahasti jumiutuneista lihaksista. Mahdollisia rangan jumeja. Lääkkeeksi sain Dolan Sirdalud Naprokseeni. Yhden yön jälkeen olo jo paljon parempi. Sydämmelliset kiitokset ensiapu lääkärille joka jaksoi kuunnella ja määräsi kunnon lääkkeet, ammattitaitokin oli kohdillaan, osasi heti selostaa minulle miten tälläiset oireet lihasjumeista tulee. Seuraava raksi listalla fysio/hieronta. Kyllä tää tästä. :-) ps. D-vitamiinilisää syön talvisin. Kyllähän tuo D-vitamiini isoina annoksina piristää talvisin, mutta ei se mikään lääke ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe