Voi Paavo minkä teit

kapuloita_rattaisiin

Otit sitten ja perustit ihan oman puolueen. Mietitkö sitä? Sinun tulevat äänesi ovat sitten Kepulta pois. Toisaalta Keskustapuoluekkaan ei ole enään se entisensä. Teit miehen työn.

83

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauheaTemppu

      Paavohan on uhannut palata eduskuntaan, edustamaan uutta puoluettaan. Kuka on kaan Väyrysen varamiehenä nyt eduskunnassa hänellähän tulee lähtö siviliin. Kepu menettää yhden paikan ja sille maksettavat puoluetuet.

      • kansaneuro

        Kyllä Paavo teki aoikein. Varmaan 50 tuhatta kannattajaa löytyy... tosin hän ei huoli ryhmäänsä kuin kansan-tai euroedustajia.


      • Eimukaantuohon
        kansaneuro kirjoitti:

        Kyllä Paavo teki aoikein. Varmaan 50 tuhatta kannattajaa löytyy... tosin hän ei huoli ryhmäänsä kuin kansan-tai euroedustajia.

        Kyllähän Paavo rahan haistaa. Loikkarikansanedustajahan tuo mukanaan puoluetukirahat joita uusi puolue tarvitsee. Ja tietenkin Paavo olettaa että nuo loikkarit saavat entiset äänestäjänsäkin äänestämään heidät uudelleen eduskuntaan.
        Edesmenneen Veikko Vennamon tyyli on saanut uuden jatkajan.


    • kukaLähtee

      Mielenkiintoista seuraavat kunnallisvaalit, joko Kemijärvellä on uusipuolue ehdolla. ja ketä lähtee ehdokkaaksi.

      • ääniharavia

        Nurmikumpu ja Harjula ainaski taitavat lähteä ?


      • harmajapääkaarlo

        Ääniharavia nimimerkki 4.2.2016 18:15)... Arvelee, että Nurmikumpu, siis allekirjoittanut lähtee ehdokkaaksi - Paavon perustamaan uuteen puolueeseen - Kemijärvellä. -En lähde!

        Olen KTP: n yksi perustajajäsen, - ja asun Kemijärvellä, - jossa ei ole puolueellamme muita jäseniä.

        Olen ilmoittanut julkisuuteen, - että en asetu enää esim. kuntavaaliin Kemijärvellä ehdokkaaksi, - v. 2017 kuntavaalissa.
        -En eroa (KTP) puolueesta, - vaan olen edelleen KTP: n jäsen - ja teen sitä mihin omaishoitajan osassa ehdin, ja enää näin ikäihmisenä jaksan, mutta ehdokkaaksi en enää ala.

        -Voi olla, - ettei v. 2017 kuntavaalissa ole KTP: a, - Kemijärvellä ehdokasta?

        -Tosin on vielä aikaa ko. kuntavaaliin, -ja siihen, että on jätettävä ehdokaslistat vaalilautakunnan vastaanottajalle... Toivottavasti KTP: a on ehdokas - tai ehdokkaita myös Kemijärvellä? -Jotta voin käydä äänestämässä KTP:n ehdokasta, - muutoin voi olla -äänestystauko...

        Voi myös olla niin, - että KTP - SKP ja STP asettavat yhteisen vaalilistan, myös Kemijärvelle?
        -Jos meneillä olevat neuvottelut tuovat tulosta asian eteenpäin kehittämiseen...

        Siinäkään tapauksessa en enää asetu ehdokkaaksi...

        Kaarlo Nurmikumpu, - KTP. - Kemijärvi...


      • ääniharavia kirjoitti:

        Nurmikumpu ja Harjula ainaski taitavat lähteä ?

        Periaatteessa kyllä. Voin olla kahdessa puolueessa; Muutospuolueen säännöt eivät kiellä. Huima ajatus, taitaa sittenkin tuo Pavo olla tosissaan tuon EU:sta eroamisen kanssa..


      • harmajapääkaarlo
        oili.harjula kirjoitti:

        Periaatteessa kyllä. Voin olla kahdessa puolueessa; Muutospuolueen säännöt eivät kiellä. Huima ajatus, taitaa sittenkin tuo Pavo olla tosissaan tuon EU:sta eroamisen kanssa..

        KTP:n säännöt eivät tue olemista-, ja ei hyväksy kahdessa puolueessa toimintaa... -Esim. jos haluaisin liittyä toimimaan Paavon perustamassa puolueessa, - pitäisi minun ensin erota KTP: a, - tai minut sääntöjen mukaisesti erotetaan...

        Olen KTP: n jäsen, ja toimin vain KTP: a, -en Paavon uudessa puolueessa.
        -KTP on työväenluokan m -l: n puolue, -perustettiin lopetetun vanhan SKP: n kunniakasta luokkataisteluperiaatetta jatkamaan, - toukokuussa 1988.

        -Toiminnan yhtenäisyys tulee mahdolliseksi KTP:n - ja Paavon uuden puolueen kanssa, jos se esim. aja myös EU: a, eurosta ja Natosta eroa...?

        -Tietenkin esim. ensiaskeleena voi olla yhteisesti tavoite, - erota eurosta...
        -Se ero ei kuitenkaan riitä, - on erottava todellisesta EU - kolossista, - siis EU: a, ja Natosta... ja syrjäytettävä oikeistoporvaririntama... -k. n.


    • råoagäogäap
    • Hovinarri_jo_vuonna_1970

      Joko me viimein saisimme Paavon presidentiksi. Olisiko se Tamminiemen museo remontoitavassa presidentin virka-asunnoksi. Paavo ei oikein imagonsa puolesta sopisi Mäntyniemeen, edustaa liias modernia ja raikasta arkkitehtuuria. Paavon touhuissa pitää olla hiukka '70 lukua ja Kekkos-meininkiä.

      Olisiko kansasta asettumaan Paavon taakse, jos hän tarjoutuisi Kuninkaaksi, Paavo I. ... Tai Paaviksi!

    • patemuki

      Eiköhän se Paten aika ole alkaa tanhuamaan Keminmaassa. Mukia myymällä uuden puolueen voi perustaa 5000 mukilla.

      • tehkää_perässä

        Miehellä on oma opisto, kirkko, tanssipaikka, hotelli, ja vielä riittää liki seitenkymppisenä virtaa perustaa puolue, ja alkaa hajoittaa Kepua.


      • Hyhyu
        tehkää_perässä kirjoitti:

        Miehellä on oma opisto, kirkko, tanssipaikka, hotelli, ja vielä riittää liki seitenkymppisenä virtaa perustaa puolue, ja alkaa hajoittaa Kepua.

        Niin.
        En epäile, että Paavo ei saisi tuota läpi?
        Suomen kansaa on kusetettu nyt tarpeeksi ja valehtelu päin naamaa.
        Ja nyt kun tämä pakolais kysymys on näin suurihan,
        Ja on räjähtänyt käsistä kokonaan.
        Paavo varmasti tulee saamaan suuren kannatuksen.


    • Kylläsetempunkeksi

      Paavoa risoo kun ei päässyt kepussa ministeriksi. Hän ei arvosta mitenkään (entisen) puolueensa myöntämää kunniapuheenjohtajan arvonimeä.Paavo on pettänyt puolueensa,aatteensa ja äänestäjänsä. Hän palaa eduskuntaan hämmentämään kepua hajalleen ja tuo hajoituspolitiikka sataa ehkä opposition laariin.
      Paavosta tulee uuteen puolueeseensa itsevaltias joka ei salli eriäviä mielipiteitä vaan Hän on se Suuri Johtaja jonka pillin mukaan muut tanssivat. Paavo myös tölväisi lestadiolaisia pahasti ilmoittaessaan erostaan puolue-elimistä. Heitä on paljon ja heillä on pitkä muisti. Paavo ei saa heistä kannattajia tulevaan puoleeseensa eivätkä he Paavoa tule äänestämään.

      • aäpaäp

        Ei riso!
        Enempi risoo Keskustalaisia.
        Kun paavo käänsi takkinsa Omalle puolueelle, ja on perustamassa uutta puoluetta..


    • hyväpaavo

      Heti äänestän Paavoa, jos puoluueen perustaa...Lapistakin varmaan 13 tuhatta ääntä...

    • kannatusta_tulee

      Paavoa ärsyttää kuinka nykyinen puolue on ajautunut citykepujen hallintaan. Ei arvosteta niitä jotka Kepussa on tehnyt pitkän ja ansiokkaan työn, kuten hän, Kääriäinen, Pekkarinen ja moni muu. Minisreriksi nostetaan Berner uusi tulokas Kokoomuksen joukoista.
      Kyllä Paavo saa kannatusta yli puoluerajojen. Moni Persuja Vasemmistoliittoakin äänestänyt siirtyy Paavon joukkoihin.
      Vasemmistoliitto on myös ajautunut vihreiden aatteiden puolelle, maahanmuuttajat, sukupuolivähemmistöt on agentalla duunarit on unohdettu. Mustajärvi vielä on peruslinjoilla.
      Kyllähän myös moni Keskustalainen on huomannut missä mennään ja on valmis hyppäämmään Paavon kelkkaan.

      • Minäkö_katkera_eeheiiiii

        Eihän Pekkarinen enää mitään arvostusta kaipaa. Mauri sai tuulimyllynsä ja ne jauhavat takuuhinnalla kaiken sen, mitä meteorologit ennustavat. Kyllä miljoonat eurot aina arvostuksen ja perseen nuolemisen voittaa.

        Tämä sammon ryöstö on vieläpä tehty aivan laillisesti. Paavon pitäisi pyytää Mauria seuraavaan hallitukseen valtiovarainministeriksi. Mauri se jos kuka ymmärtää euron päälle, vahinko vain, ei kansan kassaan vaan tyttären varainhoitotilille.


      • enustajaukko

        Nykkö Paavon uusi puolue aloittaa niin..persuista nukkuvaan puolueseen jääneet rientävät Paavon Kansalaispuolueeseen ja väyrysuskovaiset sen lisäksi niin.. Eiköhän seuraavissa eduskuntavaaleissa ainaki 20 paikkaa oo taattu?


    • hyvähyvä

      alkiolainen kansapuolue; vanha maalaisliitto.

    • pohtivaihminen

      On mielenkiintoista nähdä, aikovatko Kemijärvellä esim. Nurmikumpu ja Harjula, jotka edustavat pienpuolueita, tehdä yhteistyötä Väyrysen puolueen kanssa. Löytyykö laaja rintama yhteiskunnan toimintaan?

      • jotakinsanoakseni

        -Vastasin tähän edellä olevaan kyselyyn, - mutta jostain syystä en saanutkaan viestiä -vastausta lähtemään... - oliko jonkun estosormi asialla? -k. n. Kemijärvi


      • ajattelijantietode

        Kas. kas, - tämä tuli, - vaan ei sitä kommenttia kysyjälle saanut lähtemään...???? k. n. -Kemijärvi


      • asia.huomio

        Tietääkö Kaarlo että on työläisten ja talonpoikien luokkaliitosta jo Lenin puhunut? Eikö Väyrys puolue voi olla yhteistyössä vaikka ei ole kommunistinen. Esim. Natoa vastaan, kun olen kuullut, ettäNurmikumpu on mysö Naton vastustaja. Tuskin on alkanut kannattajaksi. Joku kirjoitti, että Nurmikumpu lähtee Kokoomuksen ehdokkaaksi vaaleihn. En ole Nurmikumpu, sanon silti, ei lähde. Olen tavannut hänet monta kertaa Kemijärvellä S marketin luona. Hän ei ole kokoomus mielinen. Miksihän Kommunistinen Työväenpuolueen nimi on työväenpuolue? Saako tulla jos on talonpoika tai jos on työtön? Pitääkö olla työläinen tai jos työläinen on porvari? Olisiko parempi nimi ollut Kommunistinen Kommunistipuolue tai Kommunistinen Työväen- ja Talonpoikain puolue?


      • harmajapääkaarlo
        asia.huomio kirjoitti:

        Tietääkö Kaarlo että on työläisten ja talonpoikien luokkaliitosta jo Lenin puhunut? Eikö Väyrys puolue voi olla yhteistyössä vaikka ei ole kommunistinen. Esim. Natoa vastaan, kun olen kuullut, ettäNurmikumpu on mysö Naton vastustaja. Tuskin on alkanut kannattajaksi. Joku kirjoitti, että Nurmikumpu lähtee Kokoomuksen ehdokkaaksi vaaleihn. En ole Nurmikumpu, sanon silti, ei lähde. Olen tavannut hänet monta kertaa Kemijärvellä S marketin luona. Hän ei ole kokoomus mielinen. Miksihän Kommunistinen Työväenpuolueen nimi on työväenpuolue? Saako tulla jos on talonpoika tai jos on työtön? Pitääkö olla työläinen tai jos työläinen on porvari? Olisiko parempi nimi ollut Kommunistinen Kommunistipuolue tai Kommunistinen Työväen- ja Talonpoikain puolue?

        Kaarlo tietää, sillä olen opiskellut niin Sirolan Opistossa, -kuin Moskovassa kahteen eri kertaan. Toveri ja oppi-isä Lenin arvosteli hyvin tärkeäksi muodostaa luokkaliitto työväenluokan ja talonpoikaiston työtätekevien kanssa, - sosialismin rakennustyön toteuttamiseksi.
        Ei -kulakkiluokan kanssa, -mikä muuten oli viimeinen kapitalistiluokka NL: a kapitalismista - sosialismiin siirtymisvaiheessa, - 1930 luvun alussa.

        -Lenin piti siis erittäin tärkeänä k, o, liittoa, - kun taas herra Trotski, -äkkijyrkkänä vasemistolaisena - Leninin perustamassa puolueessa piti jopa pieniä ja keskisuuria talonpoikia - luokkavihollisena, -joiden paikka muka ei ole olla työväenluokan kanssa liitossa. -Trotski ajoi sitä linjaa,- että sosialismi on rakennettava puhtaasti vain työväenluokan kanssa, - ilman mitään liittoa talonpoikaistyöläisten kanssa...

        Kuten mainitsin: -Leninin oppilaana olen kirjoituksissani useasti esittänyt no. työväenluokan ja talonpoikaiston kanssa erikoista luokkaliittoa, - johon nykyiset pien- ja jopa keksisuuret yrittäjät tulee mukaan, - yhdessä työväenluokan kanssa, -rakentamaan sosialismia, se kun vaihe on välitön luokkataisteluaste kapitalismista eteenpäin - sosialismiin...

        -Suhteellisen pian alkaa mm. meillä Suomessa uudelleen järjestäytyminen, - ja ko. liitto tulee entistä ajankohtaisemmaksi, - sillä ilman talonpoikaisluokan kanssa liittoa, - ei työväenluokan historiallinen tavoite toteudu, - totesi jo aikanaan sen - Lenin.
        Tuon historialisen työväenluokan tavoitteen tieteellisesti määrittelivät Marx ja Engels 1800 luvun puoliväliin mennessä, - kommunismin teoriaopissa , - työväenluokan maailmanhistorialliseksi osaksi, - ja liitossa kaikkien työtätekevien kanssa...

        Jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa on sisi kehityksen kannalta.
        -pakko muodostaa tuo erikoinen luokkaliitto työväenluokan johdolla...

        Se aika ja vaihe ovat ko. luokkien puolueiden velvollisuus järjestää, ohjata ja kasvattaa, - ja se ei siis ole ihan heti valmis koostumus, - mutta siihen on olemassa ohjaava m - l: n teoriaoppi, - kunhan se yhteistoiminnan tahto muodostuu muutoksen voimaksi---...
        -Jatkan seuraavassa kirjoituksessa asia - aiheeseen pohtien, vastauksen muodossa.

        Kaarlo Nurmikumpu - KTP - Kemijrävi


      • ajattelupalautetta

        Huom! KIRJOITIN JATKON..., MUTTA TAAS EN SITÄ SAANUT LÄHTEMÄÄN,
        - VOI SEN TULEN PALAVA KATKUS... -MIKÄ HITTO OIKEASTI TÄTÄ MASIINAA TEMPUTTAA?

        K. N. - KEMIJÄRVI


      • ajattelijantietode
        harmajapääkaarlo kirjoitti:

        Kaarlo tietää, sillä olen opiskellut niin Sirolan Opistossa, -kuin Moskovassa kahteen eri kertaan. Toveri ja oppi-isä Lenin arvosteli hyvin tärkeäksi muodostaa luokkaliitto työväenluokan ja talonpoikaiston työtätekevien kanssa, - sosialismin rakennustyön toteuttamiseksi.
        Ei -kulakkiluokan kanssa, -mikä muuten oli viimeinen kapitalistiluokka NL: a kapitalismista - sosialismiin siirtymisvaiheessa, - 1930 luvun alussa.

        -Lenin piti siis erittäin tärkeänä k, o, liittoa, - kun taas herra Trotski, -äkkijyrkkänä vasemistolaisena - Leninin perustamassa puolueessa piti jopa pieniä ja keskisuuria talonpoikia - luokkavihollisena, -joiden paikka muka ei ole olla työväenluokan kanssa liitossa. -Trotski ajoi sitä linjaa,- että sosialismi on rakennettava puhtaasti vain työväenluokan kanssa, - ilman mitään liittoa talonpoikaistyöläisten kanssa...

        Kuten mainitsin: -Leninin oppilaana olen kirjoituksissani useasti esittänyt no. työväenluokan ja talonpoikaiston kanssa erikoista luokkaliittoa, - johon nykyiset pien- ja jopa keksisuuret yrittäjät tulee mukaan, - yhdessä työväenluokan kanssa, -rakentamaan sosialismia, se kun vaihe on välitön luokkataisteluaste kapitalismista eteenpäin - sosialismiin...

        -Suhteellisen pian alkaa mm. meillä Suomessa uudelleen järjestäytyminen, - ja ko. liitto tulee entistä ajankohtaisemmaksi, - sillä ilman talonpoikaisluokan kanssa liittoa, - ei työväenluokan historiallinen tavoite toteudu, - totesi jo aikanaan sen - Lenin.
        Tuon historialisen työväenluokan tavoitteen tieteellisesti määrittelivät Marx ja Engels 1800 luvun puoliväliin mennessä, - kommunismin teoriaopissa , - työväenluokan maailmanhistorialliseksi osaksi, - ja liitossa kaikkien työtätekevien kanssa...

        Jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa on sisi kehityksen kannalta.
        -pakko muodostaa tuo erikoinen luokkaliitto työväenluokan johdolla...

        Se aika ja vaihe ovat ko. luokkien puolueiden velvollisuus järjestää, ohjata ja kasvattaa, - ja se ei siis ole ihan heti valmis koostumus, - mutta siihen on olemassa ohjaava m - l: n teoriaoppi, - kunhan se yhteistoiminnan tahto muodostuu muutoksen voimaksi---...
        -Jatkan seuraavassa kirjoituksessa asia - aiheeseen pohtien, vastauksen muodossa.

        Kaarlo Nurmikumpu - KTP - Kemijrävi

        Yritän uudelleen vastailla edellä olevan kysyjän kysymyksiin, - sikäli mikäli saan taaskaan tätä lähtemään?

        Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja sosialismin asialla, r. p. (KTP), perustettu toukokuussa 1988, - (likvidoitu), - eli lopetetun, v. 1918 perustetun SKP: n kunniakasta luokkataisteluperinnettä jatkamaan.
        -Olin yhtenä po. puoluetta perustamassa...

        -KTP on työväenluokan marxilais - leniniläinen kommunistipuolue, - mikä parhaiden ilmentää työväenluokan- ja kaikkien työtätekevien tavoitteita.

        Puoluetta perustaessa ei satu naftaliiniin upotettua vanhaa SKP: n nimeä käyttöön, - joten perustetun puolueen rekisteröimisessä, - "temputuksen" vuoksi puolueelle piti ottaa noin pitkä nimi...
        -Alun perin tosin oli nimi: -Rauhan ja sosialismin puolesta - Kommunistinen Työväenpuolue, - ja virallinen lyhenne - KTP.

        Myöhemmin nimi vaihdettu, - kuten kirjoitin ylempänä, - (katso).

        KTP kutsuu riveihinsä kaikkia työtä tekeviä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä, sivistyneistöä ja työtätekeviä talonpoikia, - mukaan lukien pienyrittäjiä... -invalideja, kotiäitejä ja yksinhuoltajia...

        KTP: n voit tulla myös ns. "porvari", - vaan jäsenyyden hyväksyessä, - hän luopuu porvariaatteestaan, - eli ei enää ole ns. porvari.

        Nimenmuutoksesta aina päättää puolueen korkein elin, - puolueen edustajakokous, - johon esim. voin tehdä nimiehdotuksen yksilökommunistina, -tai osaston, tai piirijärjestön kautta...

        -Mielestäni ainakin toistaiseksi puolueen nimenä, - mielestäni hyvin sopii tuo: -Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja sosialismin asialla, - ja lyhenteenä tuo - KTP?.

        KTP ilmentää työläisten etuja ja oikeuksia, -aina kaikissa oloissa tinkimättä.., joten myös hyvin sopii nimessä tuo - Kommunistinen työväenpuolue...

        Kaarlo Nurmikumpu -KTP - Kemijrvi


    • hyväparempiparas

      HYVÄ PAAVO, Kiitos . Tää on nyt oikea teko. Jos vihdoinkin ehtisit perustaa puolueen KANSALLE. Toivottavast terveyttä riittää kun ikää jo on jonkinverran karttunut. Olisitpa huomannut ja "uskaltanutkin" ehkä ja luottanut sinun kannatukseen aikaisemmin. Ehkä normi-kansa olisi saanut päätäntä valtaa jonnii verran. Nythän on nähty mihin kaikki on mennyt. toivon koko sydämestäni sinulle PAAvo menestystä hankkeessasi.

    • suuntamuuttuu

      Kansalaispuolueeseen voi liittyä Paavo Väyrysen kotisivujen kautta ! Sinne vaan joukolla !

    • ehdokkaita

      Nopeasti vain miettimään ehdokkaita jo kunnallisvaaleihin. Aika on otollinen, ääniä tulee kertyy Persujen, Keskustan, Vasemistoliiton leireistä, ja ehkä nukkuvatkin heräilee. Tässä olisi tunnetuille, henkilöille jolla karismaa tie politiikkaan.

      • pitästietää

        Huom ! Kansalaispuolue ei oo kunta ja maakuntavaaleissa mukana. Ainoastaan eduskunta - ja europarlamenttivaaleissa.


      • iafpfajfw

        Eikö Kemijärvellä ole aina samat ehdokkaat, mitä on ollu aina tähän asti?
        tällässtä olen lukenu muualta, jossa kuntalaiset valittaa , kun siellä on samat naamat.


    • voituotasairautta

      Taisi sitten olla vaan Paavon mediatemppu koko puolue. Kun kuunteli tiedotusta, niin Paavo puhui läpi päähänsä, ei aio erota Kepusta, uusi puolue on vain sitä, sun tätä ym. höpinää, joka ei kestä lainoppineiden lähempää tarkastelua.
      Taitaa vaan narsistilla olla ikävä sivuraiteella, huomioarvo on tippunut paljon, ja kannattajiakin on vain pieni ydinjoukko Lapissa.
      Tilanne on narsistille kurja, Paavon on jo käytettävä äärimmäisiä konsteja päästäkseen valtakunnallisen median parrasvalojen loisteeseen, kun Sipilläkään ei ole aikaa vastata hänen maileihin. Tämä on sitten surullinen esimerkki huomion kipeydestä. Kun sairastaa suuruuden hulluutta, niin kaikki konstit on käytettävä, Paavo on jo irrottanut itsensä oikeasta todellisuudesta, elää oman pään sisäistä todellisuutta, missä hän ja Kekkonen ovat sama asia.

      • Paavo_laskelmoi

        Paavo toki ei itse eroa Kepusta, vaan jättää sen Sipilän tehtäväksi erottaa. Hankala paikka tulee olemaan erottaa kunniapuheenjohtaja puolueesta, mikä taas tuo ylimääräisiä ääniä jos näin käväsi.

        Paavollahan ei ole tapana jäädä toiseksi, ja vie tahtonsa läpi.


    • rajatkiini

      PAAVO! Saat ääniä jos saat rajat kiini!

    • taivasvarjelkoon

      Kenkää perseeseen ja heti. Maanpetturiksi tuo kälämi vielä ehti. Ei voi olla inhot-
      tavampaa ihmistä maan päällä. Ei kannata paapoa. Kunniapuheenjohtajuus heti
      pois. Tervaa ja höyheniä ja tulitikku perseeseen.

      • minäkinVaihtanut

        Paavo teki aivan oikein, vaikka onkin kepulainen.Jos puolue on muuttunut Kokoomuksesta oikeammalle teki Paavo ihan oikean liikun.
        Keskustassa on vielä se käsitys ,että kepulaisuus tulee äidin maidossa eikä sitä voi muuttaa.
        Paavo elää nykyaikaa ja äänestää jaloillaan kun siihen on aihetta.


    • TiukkaPaikka

      Paavo vedättää tässäkin. On Kepun jäsenenä ja toisen puolueen perustajana, aika erikoista. Jos paavo palaa eduskuntaan uuden puolueen nokkamiehenä, saa hän puoluetuen. Tietenkin Kepulta vähenee paikka, ja tuki. On mielenkiinoista missä vaiheessa kepulaiset potkivat kunniapuheenjohtajansa ulos.

      • Välttämättä Väyrynen ei halua kansalaisia puolueeseensa, vaan nythän on käynyt selväksi, että vaan kansaedustajat ja euroedustajat kelpaavat puolueeseensa. Mutta että puolue nyt auttaisi kansaa, joka edelleenkin kaipaa vaan omaa päätäntävaltaa, ei ole oikea kansanpuolue. Kansan- ja euroedustajista koottu puolue katsoisi kansaa ylhäältä alapäin, joka on täydellistä kansan kontorollointia. Ehkä Paavo Väyrynen haluaa nyt auttaa Keskustaa etenemään niin että muut puolueet liittyisivät heihin...

        Mutta Paavo Väyrynen mainitsee -suoran demokratian-, jota Muutospuolue on alusta asti ajanut kansaa palvelemaan. Voi siis liittyä aivan hyvin Muutos2011-puolueeseen, ja saa näin täydet oikeudet päättää omista asioistaan valtiossa.

        Onhan meillä valinnan vapaus, eikö totta.


      • kekkoslovakia_tekeillä

        Paavokin joutuu noudattamaan lakia. Tuollaista puoluetta ei voi rekisteröidä johon
        saa liittyä vain tietyt henkilöt.


    • Kyllästynyt2Kokoomukseen

      Paavo on viisas mies. Keskusta petti myös minut Sipilän ja Bernerin kokoomustakin kokoomuslaisella politiikalla. Nyt uskon että Paavo saa todellakin kannatusta uudelle puolueelleen.

      En toki ymmärrä miten tuo uusi puolue tulee toimimaan kun siihen voi liittyä vain kansanedustajat ja euroedustajat. Onko tarkoituksena sittenkin vain herätellä Keskustan puoluejohtoa toimimaan kansan hyväksi eikä Kokoomuksen tavoitteitten parhaaksi.

      Itse olen ratkaisuni tehnyt. Vaikka olenkin sotaveteraanin ja maanviljelijän poika, aion äänestää seuraavissa vaaleissa demareita. Tiedänpähän ainakin että he ajavat työssäkäyvien etua.

      • persu37

        Hehhhhhheeee


      • demarimuisto

        Kenen etua ajoi se demari, joka riehui vaalipaneelissa Kemijärvellä. Kenen oi kenen?

        Kansa näyttää tukkivan nyt demarien turvan!


      • asiaa_en_tunne
        demarimuisto kirjoitti:

        Kenen etua ajoi se demari, joka riehui vaalipaneelissa Kemijärvellä. Kenen oi kenen?

        Kansa näyttää tukkivan nyt demarien turvan!

        Enkä ole demareita koskaan äänestänyt. Kuitenkin ihmetyttää mitenkä toisilla alkaa joku pienikin asia kiertämään pääkopassa jopa vuosia. Tälläinen on tietynlainen henkisellä puolella oleva häiriö, joka iän myötä vain pahenee.

        Tästä paneelijutusta on riittänyt juttua, joka on tietääksni normaalia miehistä keskustelua. Yritäppä päästä elämässä eteenpäin, ja keskittyä suurempiin kuvijoihin.


      • ajattelupalautetta
        asiaa_en_tunne kirjoitti:

        Enkä ole demareita koskaan äänestänyt. Kuitenkin ihmetyttää mitenkä toisilla alkaa joku pienikin asia kiertämään pääkopassa jopa vuosia. Tälläinen on tietynlainen henkisellä puolella oleva häiriö, joka iän myötä vain pahenee.

        Tästä paneelijutusta on riittänyt juttua, joka on tietääksni normaalia miehistä keskustelua. Yritäppä päästä elämässä eteenpäin, ja keskittyä suurempiin kuvijoihin.

        Nin kuin yhä heillä talvisodan juoksuhaudoissa eläjillä.


      • panel.juttu
        asiaa_en_tunne kirjoitti:

        Enkä ole demareita koskaan äänestänyt. Kuitenkin ihmetyttää mitenkä toisilla alkaa joku pienikin asia kiertämään pääkopassa jopa vuosia. Tälläinen on tietynlainen henkisellä puolella oleva häiriö, joka iän myötä vain pahenee.

        Tästä paneelijutusta on riittänyt juttua, joka on tietääksni normaalia miehistä keskustelua. Yritäppä päästä elämässä eteenpäin, ja keskittyä suurempiin kuvijoihin.

        kansanvalta ja sananvapaus vaativat, puhumme siitä kuuluisasta vaalipaneelista, jos haluamme, esimerkkinä; mutta ei pidä liikaa hokea, olisi tyhmää


    • Lappilainen_tyyppi

      Paavo, Paavo kovan onnen lapsi. Takana hieno historia, mutta nyt paska loppu. Sanoit joskus kuulemma että "onneksi vitutukseen ei kuole". Joo ei kuole mutta se näköjään tekee hulluksi.

    • Olisiko

      Paavo haistaa eduskunnan tahdon,rakenne muutoksen.Paavo alkaa rakentaa
      rakenne muutosta kirjaimelliseti oikeasta päästä,lisäämällä uuden puolueen
      eduskuntaan/Puoluetuet menevät uudelleen jakoon/Paavolla on kyllä taka-ajatuksena
      puolittaa kansanedustajan työt ja pudottaa edestajien palkat puoleen,vedoten edus
      tajien työpaineisiin.Nyky edustajan puolella palkalla lisätään kansanedustajien määrää 400.Näin kansa näkisi kuinka työpaikkoja luodaan,ja saataisiin kansakunnan tahto-tila paremmin esiin. Olisiko näin

    • Veteranfan

      Paavo on Suomen kovin poliitikko!!!
      Tämä uusi puoleen perustaminen jo kertoo paljon Paavon persoonallisesta ja suuresta omistautumisesta Suomen politiikassa.
      Paavo on nähnyt pitkään Suomen kehityksen huippumaasta kääntyen velkakierteeseen.
      Onneksi joku välittää Suomen taloudesta ja kansan hyvinvoinnista,samaa ei voi sanoa näistä pörssiyhtiöiden lipojista.

    • Kemijärvirules

      Paavolta se onnistuu mikä vain Paavo on messias! Tuleepa ihan mieleen Juice Leskisen lyriikka, joka on edelleeni kovin ajankohtainen täällä Kemijärvelläkin. Vannon että Juice mielellään sen esittäisi täällä :)

      Kuningas Midas aikoinaan
      sai kaiken kullaksi muuttumaan
      vain kosketuksella sormenpään
      vaan entäpä nyt miten lieneekään

      Koskaan ei Midas luovu virkatontistaan
      aina hän meitä vahtii taikavoimin
      koskaan ei luovu suppeesta horisontistaan
      maata hän muokkaa ilkein ihmetoimin

      Hän katseli kansaa ja aatteli massaan mukavaan
      sen sullo en tahdo häirikköyksilöitä
      ei maata nyt sentään hallita voi kuka vaan
      ei ainakaan niin että tekee töitä

      Jätä koulu ja työ käy istumaan
      niin pääset sä osallistumaan
      miks turhaan sä raivaat
      ja päätäsi vaivaat
      käy kyytiin mä tarjoan valtiotaivaat

      Ja Midas
      on hidas
      se miettii yli yön
      sitten toisilla teettää likaisen työn
      ja pääni mä siitä pantiksi lyön
      juuri hän tekee elämästä raskaan

      Vaikka Midas
      on hidas
      hän tietää sen
      kotieläin ja teuras on ihminen
      mihin kosketkin jäljiltä Midaksen
      aina isket kätesi paskaan

      Hän kirjoitti uuden säkeistön virkamieskoraaliin
      ja hän aatteli mitähän vielä tekisin tässä
      taidan iskeä taikasormeni kansanmoraaliin
      vaik´ on ruvella perse niin paidat on siliämässä

      Näin se käy mikä mietintö kekoaa
      Midas papereihinsa sekoaa
      no eihän se juuri suuria merkkaa
      jos on pahvia työ ja kansa guttaperkaa

      Midas
      on hidas
      miettii yli yön
      sitten salakavalasti iskee alla vyön
      pääni mä siitä pantiksi lyön
      juuri hän tekee elämästä raskaan

      http://www.allthelyrics.com/lyrics/juice_leskinen/midas-lyrics-181437.html#ixzz3zK91BVjM

      aikka Midas
      on hidas
      hän tietää sen
      kotieläin ja teuras on ihminen
      mihin kosketkin jäljiltä Midaksen
      aina isket kätesi paskaan

      Ihmistä rupee se sapettaan
      vaalikarja kun lusikoi apettaan
      eikä oo ihme jos ihmistä stressaa
      kun Midaksesta leivotaan tulevaa pressaa

      Midas
      on hidas
      se miettii yli yön
      se kyttää ja vahtii mitä mä syön
      pääni mä siitä pantiksi lyön
      juuri hän tekee elämästä raskaan

      Vaikka Midas
      on hidas
      hän tietää sen
      kotieläin ja teuras on ihminen
      ja mihin kosketkin jäljiltä Midaksen
      aina isket kätesi paskaan

    • alkiolaiset

      Paavon teko osoittaa et kepu on jättänyt aatteensa (Alkiolainen ) ..Onkos sama meininki menossa paikallis-kepupolitiikassa ? Mites kepun alkiolaista linjaa täällä toteutetaan ? Merkit ei hyvältä näytä ..

    • hereätkää

      Oisko nyt kysymys vaan rajattoman ihalilun tarpeisesta persoonallisuudesta, joka ei lopeta....

    • PaavoVäyrynen

      Paavo, Paavo on numero yksi.

    • de.mukka

      Puolueesta tulee PVA:puolue = Paavo, Vuokko ja Avustaja. Vuokko ja avustaja on pakotettu mukaan. Lienee selvää, että puolueeseen ei lähde kukaan mertitävä poliitikko mukaan. Lapista ehkä Torvisen Matti, ei muita.

    • tähtää_edusk_vaaleihin

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454900593834.html

      Kyllä Paavo on enemmän kuin tosissaan uuden puolueen perustamisessa. Ei vielä kunnallisvaaleissa mutta eduskuntaan mennään ryminällä. Korhosen mukaan ehdokaslistat täyttyvät ja suomalaisista 30-40% vastustaa euroa.

      Soini on vanginnut itsensä hallituspolitiikkaan, ja on joutunut takkinsa kääntämään euro ja maahanmuuttokysymyksissä. Ennustetaan Paavon puolueen saavan kannatusta yli puoluerajojen.

      HYVÄ PAAVO näytä epäilijöille närhen munat.

    • eppäileväinan

      Pikkusen eppäilyttää, että kuinka se kantaa, tämä uusi puolue. Senhän perustaa Paavo yksin, eikä se vishin muita haluakhan, kun ne jäsenriteerit ovat niin kovat, että pittää olla kansanetustaja taikka europarlamentin jäsen. Vankasti eppäilen, että kukhan nykysistä etustajista, loikkaisi Paavon leirhin.

      Yhtistys joka pannee tuon puoluehankhen virheilla muotostuu Paavosta, Vuokosta ja avustajasta ja kun Vuokko ja avustaja on pakotettu matkaan. Vaikka Paavo onkin melekonen, niin kovin se tuntuu kapialta pohojalta.

    • täysihullusoon

      Ei se hullu tyle muiden kanssa toimeen, ainoastaan itsensä kanssa, Paavo kun aina ajaa vain omaa etuaan. Siitähän tässä taas on kyse, Paavo käyttäytyy kuin pikkulapsi, kun Sipilä ei vastaa hänen maileihinsa. Sipilä sanoi suoraan jo ennen vaaleja, että Paavolle ei paikkaa ministerinä, tai eturivissä löydy. Paavo ei suuruudenhulluna sitä kykene uskomaan, vaan on pommittanut sadoilla neuvoilla pääministeriä. Nyt äköttää kun hänen neuvoista ei välitetä.
      Paavo on täysi sekopää, ja ajaa itsensä naurunalaiseksi. Ei Paavo ole etelästä edes eduskuntaan päässyt, tänne on pitänyt tulla takaisin, kun hullua äänestäviä löytyy juuri sen verran, että nenä pysyy vielä pinnalla.
      Ainoastaan Lapista löytyy vielä kevyt kannatus, Kulmuni pyyhälsi täälläkin ohi.

      • uppoamatonukko

        Tieäksä miten korkki käyttäytyy ko se pannaan veden alle ?


      • Hyhyu

        Niinkö luulet?
        Paavo on ollu politiikassa ja eduskunnassa paljon kauemmin jo ennen sinun syntymääsi.


    • siissiis

      Jospa kuitenkin on jo erittäin vanhaa/mennyttä energiaa tuo puoluejuttu...?
      Kekkosen ajan meininki meni jo

      • Bhjkoured

        Paavo siltiki tietää eu:ssta enenempi kuin yksikää suomen edustajista.
        Katainen, Sipilä, ja stubb on hiekkalaatikko poikia vielä Paavon rinnalla niissä asioissa.


    • perusteluja

      Täällähän viisaat kertoilee.....kertokaapa minullekin mitä virheitä Paavo on tehnyt vallassa ollessaan kansaa kohtaan?
      Mitä virheitä nykypäättäjät ovat tehneet tai ovat tekemässä?

      • dthtrdtjh

        No jokainen ottaa ihan itte niistä selvän...


    • paavalismia

      Ihmetyttää, onko juuri Paavo saanut liian vähän huomiota? Seitenkymppinen. Mitä hän hamuaa, Kekkosta hänestä ei tule, eivätkä nuoremmat edes UKK:ta muista. Saman ikäsenä kuin Paavo, en hälle ääntäni antaisi. Nuorempia, on heilläkin kunnianhimoa. Se vain tulisi osoittaa kansalle...

      • Hjjikkkihjk

        Eikä ne nuoret edes tiiä kekkosesta mitään.


    • hautakyntteli

      Millä ajalla se politikoi ja hämmentää Suomessa? Saako europarlamentista lomaa
      tälläiseen räikeään politikointiin? Sutki hän on muutenkin. Tulevat ajat sen kertovat.
      Viiri kertoi totuuden tänään Lapin kansassa. On vain haluttu häntä mielistellä, kun-
      nes köysi kiristyy........... ja sittenhän se katkaistaan jonkin toimesta????

    • AimitäPaavotehnyt

      Jos ei Paavon kannattajat kykene näkemään Paavon juttujen läpi, sitä Paavon hulluutta, niin se toki on heidän omaa vajavuuttaan. Paavo ei ikipäivänä ole ajanut muuta kuin omaa etuaan, ja sitä on tehty tosi härskisti.
      Jos hänen toiminnan sotkee johonkin muuhun ideologiaan, niin oma havaintokyky on tosi heikoilla.

    • paavon_suuri_teko

      Paavon suurin poliittinen teko on vielä edessäpäin, sen tulette näkemään.
      Paavon yli on kävelty, ja nykypolitikot pitävät kunniapuheenjohtajaa kynnysmattona.

      Piikki tulee vielä Paavo Kepun lihassa, ja osin tulee hajoittamaankin sitä. Nyt onkin Sipilän ja kumppaneilla vitsit vähissä, Paavohan kiristää, voi ollakkin että Paavoa nyt yritellään lepytellä. ja saada perumaan puoluehankkeensa.

      • rdytursy

        Totta!
        Paavo ensimmäisenä Europarlamentaakittona yritti varottaa EU:sta 27 vuotta sitten.
        Kun alettiin jo puhumaan ensimmäisiä kertoja Suomen liittymistä EU:hun:
        Ja oltiin hurmiossa siitä, että Suomi valittiin, sekä Suomessa järjestetään demokraattiset äänestykset EU:hun liittymisestä.

        Mutt meni kokonaan kuuroille korville paavon varotukset EU jäsenyydestä, ja yhteisvaluutasta.
        Tässä nyt nähään tulos!
        Mitä EU on tuonu meille?
        Meni itsenäisyys, ja kaikki Suomen päätökset tehään aivan muualla, kuin meiän eduskunnassa..


      • muistan_kyllä
        rdytursy kirjoitti:

        Totta!
        Paavo ensimmäisenä Europarlamentaakittona yritti varottaa EU:sta 27 vuotta sitten.
        Kun alettiin jo puhumaan ensimmäisiä kertoja Suomen liittymistä EU:hun:
        Ja oltiin hurmiossa siitä, että Suomi valittiin, sekä Suomessa järjestetään demokraattiset äänestykset EU:hun liittymisestä.

        Mutt meni kokonaan kuuroille korville paavon varotukset EU jäsenyydestä, ja yhteisvaluutasta.
        Tässä nyt nähään tulos!
        Mitä EU on tuonu meille?
        Meni itsenäisyys, ja kaikki Suomen päätökset tehään aivan muualla, kuin meiän eduskunnassa..

        Paavo ajoi voimakkaasti pohjoismaiden yhdistymistä, mikä olisikin ollut vahva liitto.
        Kyllä Paavo on ollut monessa asioissa oikeassa, niitä vain ei haluta tunnustaa.

        Kuten olette huomanneet pelkokin on suurta siksi mediakin on valjastettu pilkkaamaan Väyrystä useamman TV-kanavan voimin.


      • Hjjjklkk
        muistan_kyllä kirjoitti:

        Paavo ajoi voimakkaasti pohjoismaiden yhdistymistä, mikä olisikin ollut vahva liitto.
        Kyllä Paavo on ollut monessa asioissa oikeassa, niitä vain ei haluta tunnustaa.

        Kuten olette huomanneet pelkokin on suurta siksi mediakin on valjastettu pilkkaamaan Väyrystä useamman TV-kanavan voimin.

        Valehtelet!
        Minä tiiän että sinä valehtelet.


    • näinsemenee

      sitten tuli nämä nuoremmat loiset käteinen, stubbi, vapaavuori.....jotka kuppaavat kansaa ja pakenevat sen jälkeen Eu:n suojaan

      • Hjjkhhg

        Kuten Katainen.
        Katainen on eu mustassa aukossa turvassa kaikista niistä valtiovarainministeri, ja ministeri kausiltaan olevistaan vastuistaan.
        Kuten viimeviikolla kirjoitettiin il ja Kalevassa.


    • Bruxelles

      Kyllä kaikki poliitikot oikealta vasemmalle ovat hyvän viran perässä. Sama miten rempalleen asiat jää jälkeen.

    • köpököpököpö

      Jättäkää tuo köpö jo omaan arvoonsa. Väyrynen on luonut oman hautansa ja
      käyn kusemassa sen haudalle, jos elän. Pahempi kuin maanpetturi.

      • katsotaan_miten_käy

        Paaavo on senverran kokenut, tuskimpa omaa hautaa kaivaa. Hautaa kylläkin kaivaa ja sinne kävelee se porukka joka nyt on kävellyt Paavon yli.
        Sipilä joukkoineen piti Paavoa lattialuutuna, ja siitä ei tule hyvä seuraamaan. Vielä kunniapuheenjohtajan kuvakin häpäistiin viemällä se vessan seinälle.
        Kyllä Paavon suosio npisee, ja Sipilän, ja Bernerin suosio laskee.


      • luja.kaveri

        Vaikka kaikki TV -kanavat ja lehdistö on valjastettu Väyrystä vastaan jo ijät ajat niin Paavo sen kun porskuttaa.


      • Hjuytrf
        katsotaan_miten_käy kirjoitti:

        Paaavo on senverran kokenut, tuskimpa omaa hautaa kaivaa. Hautaa kylläkin kaivaa ja sinne kävelee se porukka joka nyt on kävellyt Paavon yli.
        Sipilä joukkoineen piti Paavoa lattialuutuna, ja siitä ei tule hyvä seuraamaan. Vielä kunniapuheenjohtajan kuvakin häpäistiin viemällä se vessan seinälle.
        Kyllä Paavon suosio npisee, ja Sipilän, ja Bernerin suosio laskee.

        Näin on!
        Sipilä,stubb,ja Katainen oli hiekkalaatikoilla, kun Paavo oli kovan luokan politiikko jo.
        Ja on edelleenkin!


      • Elämän_viisautta
        Hjuytrf kirjoitti:

        Näin on!
        Sipilä,stubb,ja Katainen oli hiekkalaatikoilla, kun Paavo oli kovan luokan politiikko jo.
        Ja on edelleenkin!

        Niinistö, samoin kuin Väyrynenkin tajuavat mitenkä Venäjän kanssa tulee toimia. Venäjä on kuitenkin mailman suurimpia sotilasvaltioita, eikä se vielä ole koskaan hävinnyt sotija.
        On viisautta pysyä tälläisen naapurin kanssa hyvissä suhteissa kun on se kätännön pakko. Venäjä on ollut Suomelle hyvä kauppakumppani. Tätä eivät Stubbi eivätkä ruotsalaiset, ja osa Persuista näytä tajuavan. Persujen puolustusministeri Niinistöäkin pitää pietellä että ei hyökkää Venäjälle.


    • kuulesPaavo

      Oletko Paavp muuten huomannut sitä? Mitä enämpi ne vatuloi ne vatuloi ääniä juuri sinun pussiisi.

      • poropalkinen

        Onhan Paavo huomannut, että kassit ovat turvonneet ihan suunnattoman kokoisiksi, antikepulaisten vatuloidessa Paavon kassit ovat kasvaneet aivan akuuttia hoitoa tarvitseviksi Länsi-Pohjan poliklikalla. Ensihoitona on annettu turvotusta vähentävää plitsebgöbbels-lääkettä, ja toisena parannuskeinona
        arvioidaan syntyvän akuutin turvotuksen poistava pehmytkudos-amputaatio.
        Siis Paavolta leikataan lappalaisella tavalla kassit veks!
        höhöhähähahah.....


    • mikä-tilanne

      Paavo Väyrynen kannattaa suoraa demokratiaa. Kuten myös Muutos puolue.

      Onko Väyrysen aika? Muutoksen aika? Kenen aika? Häh!?

    • paverulettaa

      heti liityn paavostelijoihin kun pave ite tulee keventään ylisuuriksi turvonneet kassit paikallisilta kullankaivajilta ja panee ne ojennukseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe