Miksi fenno ovat niin rikollisia

Etsivät

Kotimaa 5.2.2016 klo 13:12
Ruotsinkieliset tekevät vähemmän rikoksia kuin suomenkieliset – syy on arvoitus
Tutkimusten mukaan ruotsinkieliset tekevät väestöosuuteensa nähden vähemmän rikoksia kuin suomenkieliset. Pohjanmaan käräjäoikeudessa käsiteltävistä jutuista 86 prosenttia on suomenkielisiä, vaikka väestöstä enemmistö on ruotsinkielisiä. Kukaan ei tiedä
– Tämä ei selity väestön ikärakenteella tai sosioekonomisilla tekijöillä. Eikä sitä selitä alueellisetkaan tekijät, väittää Petri Danielsson.

40

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hämärägeeni

      Ilmeisesti fennon perusluonteessa on jotain hämärää ja se on varmasti geneettisestä pohjasta johtuvaa.

      • huusiann

        Ette siis ymmärtäneet lukemaannne. Kirjoituksessa sanottiin että syy voi johtua siitä että kaksikielinen rupeaa puhumaan suomea viranomaisten kanssa, esim poliisin kanssa.

        Toinen syy joka myös mainittiin että pienten paikkakuntien asukkailla on sosiaalinen kontrolli vahvempi mikä tarkoittaa että suomenruotsalaiset elävät pinnallisempaa elämää ja rikollisuudet eivät tule ilmi.

        Kolmas syy jota ei mainittu kirjoituksessa on että suomenkieliset kärsivät pakkoruotsin lisäksi syrjinnästä eikä meidän anneta olla ylpeitä omasta identiteetistä. Ruotsin kielellä lyödään suomalaista identiteettiä ja vähätellään suomalaisuutta.


      • ei_rasisteille

        Taidat olla tohtori Mengele.


    • ParempiageenejäSuomeen

      Taustalla voi olla perimä, aggressiivisuus on kait myös geneettisesti määräytyvä samoin kuin viinanhimo. Rikolliset ovat moniongelmaisia. Vankilakundeista monella on persoonallisuus-/luonnehäiriö.

      • huusiann

        Rasistit yrittävät taas jälleen vähätellä suomalaisia esiintymällä geenitohtoreina.


    • Vahanaama

      Humalaväkivaltageenimme?

      • Geenikko

        On todistettu että surut ja fennot ovat geeniperimältään samanlaisia.


    • laglydiga

      Hurrit mördar mycket sällan ,inte har de varit inblandade i skolskjutningar heller.

      • undrarbara

        Ja, inte vet jag vad det beror på,i vår trappuppgång bor det svenskspråkiga,turkar ,ryssar och en familj från Estland plus finskspråkiga förstås.När det behövs polis och ambulans är det alltid till de finskspråkiga familjerna som de har ärende.


    • svekokierous_taas

      Kiero nettisveko "unohti" tuon uutisen viimeisen kommentin, jossa SURUtutkija myönsi, että surut usein käyvät oikeutta mieluummin suomen kielellä!

      Svekotoimittaja oli nähnyt vaivaa, että kaikki muut selitykset karsittiin, jotta ainoaksi syyksi jäisi ruotsin kieli!? ;-)

      • österbotten10

        Då borde ju alla finskspråkiga använda svenska istället,skulle se snyggare ut i statistiken ?Brukar det inte räknas vilket modersmål man är registrerad i,och inte vilket språk man använder i rätten ?Om en utlänning använder finska räknas han då som finsk finländare ?


      • Poispakkosuomi

        Johtopäätös on: jos ruotsinkielinen alkaa käyttää suomen kieltä, niin rikolliset ominaisuudet pullahtavat esille. Suomen kielessä on siis jotain hirveää rikollisuuteen kannustavaa. Voi helvetti ja ruotsinkielisillä on pakkosuomi. Pois pakkosuomi.


      • FennoTaasValehtelee

        Eipäs puhuttu siitä, millä kielellä oikeudenkäynti käydään, vaan siitä, mikä on rötösherran/-nuorukaisen äidinkieli. Fenno taas yrittää epätoivossaan ja tapansa mukaan vääristellä tosiasioita.


      • Äitisihameheiluu
        FennoTaasValehtelee kirjoitti:

        Eipäs puhuttu siitä, millä kielellä oikeudenkäynti käydään, vaan siitä, mikä on rötösherran/-nuorukaisen äidinkieli. Fenno taas yrittää epätoivossaan ja tapansa mukaan vääristellä tosiasioita.

        Riihimäen peräkammarin poika on aika hauska. Hur.ri haluaa käydä oikeutta suomen kiellä juurikin siitä syystä, että millään muulla tavalla ei tilastoida syytetyn äidinkieltä. Kaikki tietysti olettavat, että hur.ri haluaa käydä oikeutta äidinkielellään, kun siihen oikeus on. Mitään muuta selitystä käyttää suomen kieltä oman äidinkielen sijasta ei löydy kuin saada näyttämään suomenkieliset rikollisemmilta kuin oikeasti ovat!


      • cport

        Du talar som du har förstånd till. Alla som ställs inför domstol vill att domstolen behandlar ärendet rättvist och då hör det till att man vill få det gjort på sitt eget språk. Inte tänker någon då på hur någonting statistikförs eller inte. Det viktiga är att få en juridiskt rätt behandling.
        Men det finns många fall där svenskspråkiga mot sin egen vilja varit tvungna byta språk därför att de under behandlingens gång insett att domaren inte kunde förstå nyanserna i orden och direkt missförstod vad som sades. De har sagt att det hela tiden kändes otryggt när de måste byta till finska och att det var ännu mera otryggt att fortsätta på svenska.
        Det strider mot alla principer för en rättsstat; att den som talar ett godkänt språk i ett land skall känna sig otrygg om man blir förstådd och får fram sin sak.


      • suojatyöpaikkoja
        Äitisihameheiluu kirjoitti:

        Riihimäen peräkammarin poika on aika hauska. Hur.ri haluaa käydä oikeutta suomen kiellä juurikin siitä syystä, että millään muulla tavalla ei tilastoida syytetyn äidinkieltä. Kaikki tietysti olettavat, että hur.ri haluaa käydä oikeutta äidinkielellään, kun siihen oikeus on. Mitään muuta selitystä käyttää suomen kieltä oman äidinkielen sijasta ei löydy kuin saada näyttämään suomenkieliset rikollisemmilta kuin oikeasti ovat!

        Ibland är man bara tvungen att använda finska i stället för sitt modersmål,när de ärade myndigheterna inte kan svenska trots att de har svart på vitt att de KAN.De har anställts på falska grunder.


    • Hyväälauantaita

      Kiva kun kysyt. Oikeastaan ei ole mitään ajatuksentynkääkään. Mutta oli tuossa mukava seurata aikuisen tyttäreni marjapiirakan tekoa. Pyysi etsimään vanilijasokeria, johon tuumasin, että jos lehmät söisivät vanilijaa, saataisin valmiiksi vanilijaisia tuotteita - tais tulla huonoin vitsi. Mutta muutoin leppoisa fiilis.

    • Hyväälauantaita2

      Anteeksi tulipas tekstiä väärälle palstalle.

    • Chrim

      Fennon är kriminell till naturen.

      • exboit

        Jag tycker inte man skall säga så där. Det måste gå att få utrett vad det beror på att i samma land, med samma inkomster och människor som bor t.o.m. på samma ort så är det skillnad mellan språkgrupperna. Det skulle spara samhället enorma summor om man kunde hitta orsakerna. Då kunde man sätta in det förebyggande arbetet och få ner brotten bland de finskspråkiga till samma nivå som bland svenskspråkiga. Idealet är att man fick ner allt till 0%


      • Fennofenno

        Mutta fennon mukaan fennoissa ei ole yhtään mitään vikaa. Fennot ovat fennon mielestä täydellisiä. Hurrit ovat fennon mielestä hirveimmät ihmiset maapallolla. Fenno joutuu fennon mukaa kärsimään ihan tolkuttomasti hurrien takia. Siis fennot ovat puhtaita pulmusia ja hurrit rikollisia. Tätä totuutta ei sitten muuteta tai sitten perhanan hurri ............


      • Alentavaa

        Hurrien kannalta on keljumaista ja alentavaa asua suuremman rikollisen kansanryhmän eli fennojen kanssa samoilla kylillä.


      • Kilttihurriko

        Fennot esiintyvät maassamme rehellisenä ja ylevänt arvot omaavina oikeina kantasuomalaisina. Totuus ei kuitenkaan ole näin siloinen. Fennojen kohdalla löytyy varsin paljon rikollista toimintaa ja oikein tilastollisesti merkittävässä mittakaavassa yli eurooppalaisen keskiarvon. Hyvä kysmys, miten kiltit hurrit jaksavat elää fennoporukan ympäröimänä.


    • Rötösherrat.kuriin

      Surujen rikokset ovatkin talouspuolella. Kierretään veroja ja vedetään hyväuskoisia höplästä. Pimitetään omaisuus veroparatiiseihin ja siirretään työpaikat lapsityömaihin. Ja kaikki nämä "laillisesti". Tosin hyvän tavan vastaisesti, mutta nämä tavathan on keksitty fennoja varten, että joku edes maksaisi veroja.

      • Korkeaihanne

        UUSI
        Fennojen rikoksia tehdään runsaasti talouspuolella. Kierretään veroja ja vedetään hyväuskoisia höplästä. Pimitetään omaisuutta veroparatiiseihin ja siirretään työpaikat lapsityömaihin. Ja kaikki nämä "laillisesti". Tosin hyvän tavan vastaisesti, mutta nämä tavathan ovat fennoeliitin tapa toimia. Mitenkäs muute fennoeliitti erottautuisi rahvaasta. Ihmettelen mite surut ovat niin rehellisiä rahakkaimpiakin myöten. Mutta suruillahan on tietysti pitempi historia ja korkealla olevat ihanteet kulttuurissaan.


      • A-Tapaus

        Fenno elintaso on noussut pitkälle talousrikollisuuden ansiosta. Ihmeellisiä rahakatköjä löytyy pihanurmen altakin kuten Aarnion tapauksessa.


      • åtrövengårdet
        A-Tapaus kirjoitti:

        Fenno elintaso on noussut pitkälle talousrikollisuuden ansiosta. Ihmeellisiä rahakatköjä löytyy pihanurmen altakin kuten Aarnion tapauksessa.

        Ganska tragiskt att tillochmed polisen inte mera är sådan som man kan lita på.


      • Puolustusm

        Fennoa näyttää olevan vaikea puolustaa.


    • Puukkojunkkarien.paja

      Pohjanmaa onkin erikoistapaus Suomessa. Jos olette katsoneet elokuvan Pohjanmaa, niin tiedätte että: Pohjanmaalaisessa miehessä asuu hulluus.

      • Omaturva

        Helppo ymmärtää, että ruotsinkieliset haluaisivat pysyä omissa piireissään ihan oman turvallisuutensa takia.


      • Outos

        Fennon kanssa ei ole helpointa saavuttaa hyvää luottamuksen tasoa. Fennoissa tuntuu olevan jotain selittämätöntä outoa lähes aina.


      • StaiR

        Lähes 1000 vuotta on fennon kanssa eletty mutta fenno valittaa vieläkin. Onko kyseessä sairaus vai rikollisuus.


    • leipähankittava

      Vai ei selity sosioekonomisilla. Närpiö on alle kymmenentuhannen asukkaan tuppukylä joka saa pelkästään tomaattitarhoihin vuodessa tukea miljoona euroa tuottpa ne tai ei.

      • deärrättsådyra

        De här såkallade "utstötta " socialfallen lär skall kosta samhället 1 miljon under sin livstid.


      • fe74

        Neffekin tuntee Närpiön tomaatit - ainakin ennen hän puhui niistä joka päivä tällä palstalla - joten päättelen tästä, että tomaatit ja muutkin vihannekset tuottavat varsin hyvin.


      • praktiskinfo
        fe74 kirjoitti:

        Neffekin tuntee Närpiön tomaatit - ainakin ennen hän puhui niistä joka päivä tällä palstalla - joten päättelen tästä, että tomaatit ja muutkin vihannekset tuottavat varsin hyvin.

        Neffena ser och hör på svenskspråkiga radio och tvprogram mycket flitigt också.När de riktigt skäller ner något program,då vet mam att det är bra,lönar sig att kolla det.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe