Haavoittunut soturi

Huolissaanoleva

Kissa oli koko yön ulkona, mikä ei ole uusi juttu. Aamulla huomasin että huoneessani makaava kissa haisee pissalle ja muutenkin pahalle ja turkki on "koppurainen". Kissa lähti kävelemään hyvin varoen, ravisteli takajalkojaan kävellessään ja kehossa ei näyttänyt olevan kaikki kontrolli tallella. Se kyllä söi, mutta vähän. Näyttää tosi nuutuneelta, löysin ainakin takajaloista ja korvien edestä haavaumia, sekä takajalassa oli mustelma. Eniten tässä nyt huolestuttaa nuo takajalat, jotka tärisee, kissa varoo niitä jopa murisi kun koskin (ja kissa ei ikinä murise/murisisi mistään.. ) en osaa sanoa muista herkistä paikoista kun kissa ei anna tutkia, mitta näyttää niin reppanalta, pitäisikö huolestua noista jaloista?

13

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VinosilmäViikinki

      Mitäpä sitä huolestumaan, vaikka kissa on ilmiselvästi pahasti loukkaantunut ja tuskissaan. Kyllä luonto nuo puolivillit kissat ennen pitkää hoitaa. Ehkäpä se kuolee päivän aikana sinne omaan "kotiinsa" kovissa tuskissa. Vaikka nyt olet sattunut kissan ottamaan, niin ei siitä mitenkään huolehtia tarvitse. Eläinlääkärit ovat kaupunkilaisjuppien pikku Fifejä ja maalaistalojen tuotantoeläimiä varten. Sinun kissasi varmaan löytää itse ruokansakin. Vaikka hiiristä tulee matojakin kissaan, niin luonnollistahan se vaan on. Ja pitäähän kissojen antaa lisääntyäkin ihan sitä tahtia kuin itse haluavat, kyllä ne pentunsa hoitavat ulkona paukkupakkasessakin ja niitä pentuja voi sitten lahjoitella kenelle vaan, joka suostuu ottamaan. Jos ei kukaan huoli, pärjätkööt luonnossa.

      Asiaan: Minua v1tuttaa erittäin suuresti sinun ja kaltaistesi asenne! Eikö teillä ole tunteita ja vastuuntuntoa lainkaan? Ilmeisesti ei. Yritä kuvitella itsesi kissasi asemaan.

      • Huolissaanoleva

        Anteeks jos vitutan ei kukaa pariin haavaan kuole yritinkin vain sitä tässä että onko noissa jaloissa jotain pahempaa jos jollakin olisi samanlaisia kokemuksia. Oon yksin kotona ja vanhemmat on töissä enkä viittis tota kattia bussilla lähteä viemään parin kymmenen kilometrin päähän eläinlääkäriin tarkoitinkin tässä vain jos on tulipalokiire...


      • VinosilmäViikinki
        Huolissaanoleva kirjoitti:

        Anteeks jos vitutan ei kukaa pariin haavaan kuole yritinkin vain sitä tässä että onko noissa jaloissa jotain pahempaa jos jollakin olisi samanlaisia kokemuksia. Oon yksin kotona ja vanhemmat on töissä enkä viittis tota kattia bussilla lähteä viemään parin kymmenen kilometrin päähän eläinlääkäriin tarkoitinkin tässä vain jos on tulipalokiire...

        No eihän siinä sitten mitään, kun olet ilmeisen asiantuntevan diagnoosinkin tehnyt: pari haavaa. Eihän siitä mitään tarvitse piitata, että katti on niin tuskissaan, että murisee ja jalat eivät kanna kunnolla. Tällä palstalla varmaan kuka tahansa pystyy sanomaan, ettei niissä jaloissa mitään vakavaa ole, sisuskalut ja luut ovat kyllä ihan kunnossa. Voi luoja...

        Etkö millään pysty tavoittamaan vanhempiasi saadaksesi luvan lähteä just tasan heti viemään kissa eläinlääkärille millä tahansa kulkuneuvolla? Etkö pysty itse tekemään sitä päätöstä? Sanot, ettet VIITSISI viedä kissaa eläinlääkäriin! Minkä ikäinen olet? Eikö sinun pitäisi olla koulussa?


    • vieläkyselet

      Niinkuin täällä on todettu, onnettomuuksia sattuu, niin ihmisille, kuin eläimille. Onnetomuuden sattuessa MENNÄÄN LÄÄKÄRIIN; JA JUSTIINSA!!!!

    • onkoapuanaapurista

      Jos juttusi on tosi, niin sinulla on varmasti kova hätä, ja niin on syytäkin! Toivottavasti olet jo saanut kissasi hoitoon. Kissan puremat ovat tosi vaarallisia, myös kissoille, niihin pitää saada kiireesti antibioottia. Selvästihän kissallasi on kipuja ja niitä ei saa kauan katsella, vaan apua on haettava!!

    • 3kissaa

      Olkoon matka eläinlääkärille kuinka pitkä vain, sinuna veisin kissan tutkittavaksi.
      Vastuuntuntoinen kissan omistaja ei laske kissaa ulos ilman valvontaa ja jos tapaturma sattuu aina voi ensin soittaa ell, ja kysyä neuvoa.

      • ei_vastuuton

        "Vastuuntuntoinen kissan omistaja ei laske kissaa ulos ilman valvontaa"

        Mistä teitä kusipäitä sikiää tällekkin palstalle moisia selittelemään? Ei se ole vastuuttomuutta, jos kissani ulkoilee päivisin itsekseen. Ei sekään ole vastuuttomuutta, että kissani viettää yöt sisällä. Ei sekään ole vastuuttomuutta, että kissani käy monesti päivällä sisällä täydentämässä ruokavaliotaan eläinkaupasta ostattulla roksulla (ei mitään ruokakauppojen halpaa moskaa). Ei sekään ole vastuuttomuutta, että kissani on rokotettu, madotettu, ja käytetty vuosittain eläinlääkärissä. Ei sekään ole vastuuttomuutta, että on perheenjäsen, mutta myös peto, ja pitää tuholaiset loitolla, kuten hiiret, myyträt sekä rotat, ja saapahan näistä luonnostaan jo kissalle tärkeän tauriinin, jota ei kauppojen roska ruuista edes saa. Minä en mitään buudeleita kaipaa, vaan itsenäisen kissan, joka saa toteuttaa myös itseään ja olla se saalistava peto, josta kuitenkin huolehditaan päivittäin. Teille "valvontaa" harrastaville sanon, että ostakaa se vitun piski, kissalle ei mitkään hihnat sovi tai kuulu.


      • kittyss

        Miten niin ei sovi tai kuulu? Hyvin sopii kun on oikean kokoiset valjaat ja kissan kuuluu olla kytkettynä tai valvottuna. Kyllä meidän kissat nauttivat ulkoilusta valjaissa. Pääsee jahtaamaan oravia 10-metrisessä narussa, mutta tappaa en anna. Miksikö? Koska orava kuuluu Suomen luontoon, kissa ei. Hiiriä on ollut pihassa ja piha on sitä varten verkotettu, että saavat saalistaa ne pois. Verkkoaitaa ei valitettavasti siihen voinut jättää, mutta kyllä kissat mielellään lähtevät poiskin omasta pihasta. Turvallisesti valjaissa.
        En väitä, että ulkokissan pitäjä on automaattisesti vastuuton, mutta lemmikin altistaminen vaaralle on. Autot ehkä pahimpana uhkana kissalle. Itse kuitenkin arvostan lemmikkieni henkeä niin paljon, etten ikinä antaisi niiden kulkea vapaana.


    • kittyss

      "Kissa ei kävele kunnolla ja se on kussut alleen ja se murisee kun tutkii, onkohan joku vialla?"
      Mietipä hetki. Ei kävele, tärisee = jaloissa on vikaa. Murisee kun yrittää koskea = kivuissa. Haisee kuselle = ei pysty kontrolloimaan rakkonsa toimintaa tai ei pääse vessaan. Kipu vammat=kärsivä kissa. Kissa on luultavasti ollut onnettomuudessa ja oireet kuulostavat siltä, että se tekee kuolemaa eli vaatii välitöntä eläinlääkärin hoitoa. Oli tilanne mikä tahansa, sairas eläin viedään eläinlääkäriin, vaikka rahat ei riitä, matka on pitkä, olet kiireinen tai mitä ikinä - sairas eläin on AINA vietävä HETI lääkäriin. Toivottavasti kissa selviää ja opit tästä jotain.

      • VinosilmäViikinki

        Toivottavasti aloittaja sai eläinparalle apua. Ilmeisesti hän on lapsi, kun päätös avun hakemisesta on tultava vanhemmilta. Olemme olleet täällä häntä kohtaan aika kovia - ja toisaalta ihan aiheestakin. Ajattelen silti, että hän sentään edes yritti jotain kirjoittamalla tänne. Lapsi on kuitenkin lapsi eikä häneltä ehkä voi odottaa ihan sitä, mitä vastuulliselta aikuiselta. Hän sai täältä kuitenkin neuvon viedä kissa heti eläinlääkärille - vaikkakin se sanottiin aika kovilla sanakäänteillä. Omasta puolestani olen pahoillani, että tuli sanottua turhan jyrkästi.

        Aloittaja, kertoisitko, mikä tilanne on nyt.


      • Tehotyttönen

        Kissa on ollut yön ulkona ja lapsi löytää aamulla huoneestaan pahasti vammautuneen kissan. Vanhemmat ovat siis päästäneet kissan sisälle ja nähneet sen kunnon. He eivät nähneet aiheelliseksi tehdä mitään, vaan jättivät koko asian lapsen vastuulle. Miten ihmeessä he ovat ottaneet kissan ja miten ihmeessä joku on heille kissan luovuttanut? Ilmeisesti molemmat joko ymmärtämättömyyttään, välinpitämättömyyttään tai molempia.


    • ennakointiaennenottoa

      Jos on toosi pitkä matka lääkärille, eikä sinne jaksa tai voi kissaa viedä sitten kun se sairastuu.Niin kannattaa se kissa jättää ottamatta, meinaan kaikki kissat tarvii lääkäriä kyllä joskus.Myös ne hyvin hoidetut, ja terveet kissat.Nekin leikataan ja rokotetaan tartuntatautien varalle, ja voihan kissa sairastua silti.
      Siksi on hyvä jo valmiiksi tuokin miettiä, ja ottaa puhelinnumerot talteen.Että tietää mistä hädän hetkellä avun saa, ja mihin kissan vie hoidettavaksi.

    • kissaraasut

      Miten mahtoi reppanan käydä?
      On se harmi, jos el on omistajan mielestä liian kaukana, ja siksi kissa jää ilman hoitoa....aatelkaapa omalle kohdalle.Kipuja on,ja kusi vaan miettii, että juu olehan kipeä, mutta ei kuule kukaan viitti sua lääkäriin kuskata, kun matka on niin pitkä....kärsi siinä yksin hiljaa vaan ;(

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe