Yhteishuoltajuus

kajdfafjoa

Mielipiteitä siihen että saako entinen akka, jo uusissa naimisissa, määrätä mitä lasten kanssa tehdään isäviikonloppuna, saako ottaa saunakaljaa vai ei? Ketä käy silloin kylässä? Ei tulis itellä mieleenkään alkaa kyseenalaistamaan hänen kasvatustaan!

292

2272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieheteiosaaiaina

      Kyllä saa, äidillä on aina huoli lapsistaan miten ne siellä isän luona pärjää. Äidit on huolehtivaisia ja miehistä ei aina tiedä mitä ne keksii ja miten ne lapset hoitaa, heitä pitää vähän väliä neuvoa ja opastaa ja seurata heidän toimiaan.

      • 1säpappa

        Mitään määräysvaltaa (eikä edes sananvaltaa) hänellä ei silti mihinkään ole, kunhan pysytään niissä rajoissa, ettei lastensuojelulla ole aihetta puuttua asiaan.


      • jortikka8

        Äidit ei hoida muuta ku alapäätään kaikkien kylän kollien kanssa kyl muksut unohtuu kun omat edut on päälimmäisenä ja ei tiedetä edes niiden biologisia isiä.


      • ootkosinäkinsemmonen
        jortikka8 kirjoitti:

        Äidit ei hoida muuta ku alapäätään kaikkien kylän kollien kanssa kyl muksut unohtuu kun omat edut on päälimmäisenä ja ei tiedetä edes niiden biologisia isiä.

        Entäs ne kylän kollit? Niistä et maininnut mitään? Eikö ne ole samanlaisia mitä kerroit äideistä? Hih..


      • Niin saa isäkin olla huolissaan miten lapsilla on asiat äidin luona. Ihme kuvitelma että se on joku äidin etuokeus,haloo eletään 2000-luvulla. On ihan turha kuvitelma että äidit olisi jotenkin sukupuolensa perusteella parempia lasten huoltajia. Se ajattelutapa on täysin harhakuvitelmaa,asiat halutaan nähdä ja esittää niin kuin ne sopii itselle. Isät osaa huolehtia kodin siisteydestä,vaatteista,terveellisestä ruuasta,harrastuksista ja yhdessäolosta ihan siinä kuin nainenkin ja todella usein paljon paremmin.Esim Paskasimmat kämpät olen nähnyt sinkku naisilla kuin myös yksinhuoltaja äideillä,jos ei jaksa tai pysty huolehtimaan kodista ja lapsista kunnolla pitää huoltajuus siirtää toiselle vanhemalle tai sitten ei lapsia pidä tehdä ollenkaan.


      • jokeri10 kirjoitti:

        Niin saa isäkin olla huolissaan miten lapsilla on asiat äidin luona. Ihme kuvitelma että se on joku äidin etuokeus,haloo eletään 2000-luvulla. On ihan turha kuvitelma että äidit olisi jotenkin sukupuolensa perusteella parempia lasten huoltajia. Se ajattelutapa on täysin harhakuvitelmaa,asiat halutaan nähdä ja esittää niin kuin ne sopii itselle. Isät osaa huolehtia kodin siisteydestä,vaatteista,terveellisestä ruuasta,harrastuksista ja yhdessäolosta ihan siinä kuin nainenkin ja todella usein paljon paremmin.Esim Paskasimmat kämpät olen nähnyt sinkku naisilla kuin myös yksinhuoltaja äideillä,jos ei jaksa tai pysty huolehtimaan kodista ja lapsista kunnolla pitää huoltajuus siirtää toiselle vanhemalle tai sitten ei lapsia pidä tehdä ollenkaan.

        Olen täsmälleen samaa mieltä. Olen isä ja yhteen väliin sain olla koko ajan huolissaan pojastani. Pidin poikaa luonani pitkiä viikonloppuja ja joskus jopa viikolla kun äiti halusi alapäätään tuulettelemaan. Jos en olisi ottanut niin lapsi olisi melkein asunut isovanhemmillaan. Aina kun yritin huomauttaa asiasta, niin huutoa tuli kuinka paska itse olen ja kuinka hän on ansainnut olla "välillä" muuallakin kuin kotonaan, vaikka oli lähes koko ajan muualla. Alkoi käymään myös salaa ulkona, eli minulle kertoi aikovansa viettää koti-iltaa mutta kävi ilmi että olikin käynyt pojan heivaamassa isovanhemmille. Sääliksi kävi poikaa kun siitä huomasi miten olisi mieluiten ollut kotonaan eikä koko aikaa jossain hoidossa. Paitsi minun luokse tuli kyllä aina mielellään. Ei vaan aina viihtynyt isovanhemmillaan. Sitten kesällä piti päästä käymään kaikki festarit läpi ja tehdä matkoja etelä-suomeen ynm. Mitään ei saanut vastaan sanoa tuosta jatkuvasta menemisestä tai pojan laiminlyönnistä, tai sitten uhkaili minua etten saa enää lastani nähdä jos puutun hänen tekemisiinsä. Enhän minä hänen menemisiään niinkään ajatellut vaan sitä miltä pojasta tuntuu elää tuollaista kiertolaiselämää. Aina kun äiti leikkii pojan kanssa, niin räplää puhelintaan tai sitten ei anna huomiota ollenkaan ja huutaa lapselle jos itsellä on huono päivä tai tulee "tärkeää" puhelua häiritsemään. Itse jättäisin mielelläni käymättä paikoissa jos pojan saisin luokseni asumaan. En käy muutenkaan juuri koskaan. Nyt on asiat vähän rauhottunut, mutta vain ajan kysymys milloin alkaa taas. Viimeistään kesällä se on taas joka paikkaan juoksemassa. Naiset jos tunnistitte itseänne edes hieman tuosta niin menkää itseenne. Joskus miehet ovat tunnollisempia vanhempia kuin naiset.


    • jkuiol

      Kysymyksesi on monestakin ap. aiheellinen.
      Olet närkästynyt, koska akaksi nimittelet entistä puolisoasi, omien lastesi äitiä.

      Minusta lasten äidillä on oikeus tietää, millaisissa oloissa ja keiden kanssa lapset ovat luonasi, samoin lasten isällä on sama oikeus tietää lasten oloista äidin luona.

      Tässä on vain vaikea asia, että kuten sinäkin närkästyt asiasta, et osaa ajatella sitä lasten turvallisuuteen liittyvänä asiana. Nähdään se toinen vanhempi piruna ja aletaan näillä lasten asioilla vääntää asioita, jotka eivät ole edes totta.
      Kun sen totuuden löydätte elämäänne ja näette todellisen itsenne, silloin selviää oletteko lapsen elämään turvallinen vai turvaton tekijä.
      Suurin lahja lapsellenne on saada olla turvallisesti luonanne ja myös se, että jos ette pysty tähän, senkin ilmoitatte rehellisesti asiasta.

      Entä jos tilanne olisikin niin, että siellä ravaisi vaikka huumeporukka tai viina virtaisi suurin määrin. Erolapsen kun tarvitsisi kohdata ainuttakaan alkoholin huuruista ihmistä, ihminen saattaa jopa kaljapullon nauttimisen jälkeen olla psyykkisesti eri ihminen. Saatikka minkään muun aineen tokkurassa olevia ja lisäksi vielä heille täysin vieraita vierailijoita.

      En tiedä sinusta ap mikä olet miehiäsi, mutta toivon sinun todella hoitavan lapsesi kunnolla ja luovan heille turvallisen olon. Osaisit arvostaa lasten äitiä siitä, että on kiinnostunut lasten oloista.

      • Järkiääni

        Noinhan se menee. Yhteiset lapset tarkoittaa molemmille vanhemmille sitä että lapsiin liittyvissä asioissa on sallittava ja kestettävä pienet reviirille astumiset.


      • Miem

        Ei todellakaan kummallekkaan kuulu toistensa taloudet ! Se vanhempi jolla on lapset luonaan on 110%vastuussa ja päätäntä asemassa ! Edes viranomaiset eivät kerro kuka tai mitä kenenkin luona on! Ex puolisoilla ei ole mitään sanan valtaa toistensa kotiin ja maan rajojen sisällä vanhemmat saa mennä lastensa kanssa minne haluavat kysymättä lupaa toisiltaan !


      • sydämensivistys

        Olen samaa mieltä. Lapsistaan saa olla huolissaan ja pitää olla. Molemminpuolin. Ja ent. puolisona tietää toisen tavat ja heikkoudet. Ei voi tarkastuskäynnille mennä, jos ei tiedä elämän olevan holtitonta. Ja sittenkään. Kyllä vanhemmilla täytyy luottamus olla toiseen niin vahva, että voi lapset laskea toiselle vanhemmalle ilman jännityksiä. En usko, että isät ovat sen pahempia kuin äidit. Isät nauttivat niistä hetkenmurusista, jotka heille annetaan kuin armosta. HUOM. Kaikki ovat tapauskohtaisia. Ei voi yleistää, että isät tai äidit ovat sellaisia ja sellaisia. Uskon kyllä naisena (mummuna), että äidillä on pieni huoli, kuinka siellä isän kanssa pärjätään. Mutta on niin monta "miestä/naista kuin on mieltäkin". Luulisi, että lapsesta näkee, oliko kivaa olla esim. isällä. Pienempi ainakin kertoo vuolaasti, mitä tehtiin, ketä kävi kylässä ym., ellei sitten lasta ole kielletty kertomasta kotona. Näitäkin on, ettei saa kertoa toiselle vanhemmalle "kotiasioita". Onneksi lapset ovat hölösuita, eivätkä kauaa muista kieltoja. Tällaisiakin kuulee joskus... Joka tapauksessa lasta ei saa opettaa salailemaan asioita "ei kerrota kellekään. Ethän sano isälle/äidille" -tyyliin. Kasvavat kieroon mieleltään. On kyllin sressaavaa lapselle kodin vaihto vaikka vkl. Taas täytyy erota rakkaastaan. Yleensä se kohde on isä. Niin myös hänelle. ero on vaikea, kun aika hupenee niin nopeaan. Ensin totutellaan toisiinsa vaikkapa viiko tai kahden eron jälkeen, tai pidemmänkin. Ja hups. Juuri kun saadaan "langanpäästä kiinni" se lanka loppuukin. Eli totutaan uuteen tilanteeseen. Älkää hyvät vanhemmat näyttäkö lasten läsnäollessa mieltänne toiselle osapuolelle, vaikka vihaisia katseita, puhumattomana. Lapset huomaavat kaiken ja käkevät sydämiinsä.


      • tosimieh

        Tämä jKuiol vai mikä lienee on kyllä akka, josta kaikki haluaa eroon. Hyihyi.


    • äitisekääitipuoli

      Exällä ei ole tuollaisiin asioihin mitään sanomista, jos ei ole aihetta epäillä lasten turvallisuuden olevan vakavasti uhattuna. Eli, jos on syytä epäillä, että lapsista isän luona huolehtii vahvassa humalatilassa törttöilevät aikuiset, niin siihen äidin pitää puuttua. Tai jos kyläilemässä lasten siellä ollessa käy toistuvasti pedofiili tms. Siitäkin äidin huoli olisi aiheellinen, ja pitäisi pystyä keskustelemaan siitä, että onko lapset turvassa.

      Muussa tapauksessa äidille ei kuulu se, juodaanko saunakaljaa tai kuka käy kylässä. Ei myöskään vastaavat asiat kuulu isälle, kun lapset ovat äidin luona.

      Jos minun tai mieheni exä alkaisi luettelemaan meille, että miten me elämää elämme, niin olisihan se merkki sairaalloisesta kontrollihalusta. Me olemme kuitenkin kaksi tervettä, luotettavaa ja töissä käyvää aikuista, eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö lapset olisi meidän kanssamme turvassa. Yksityiskohdat elämän rakentamisesta eivät kuulu exille. Emmekä mekään puutu exien elämään.

      Yhdessä sovittavia asioita on mm. lasten vuorokausirytmi, mikä on erityisen tärkeää lasten ollessa pieni. Toisessa kodissa ei 3v voi mennä nukkumaan klo 23, kun toisessa kodissa arjen rytmi on klo 20. Tämä on selvä asia. Lisäksi lasten hampaiden hyvinvoinnin takia on syytä sopia karkkipäivä, joka on sama molemmissa kodeissa. Näitäkään asioita äiti ei päätä yksin, vaan ne neuvotellaan parhaaksi malliksi yhdessä.

      • vbjkdgfss

        Äidillä on aina oikeus valvoa ett lapsilla on kaikki hyvin. Jos meis pimittää tai enna äidin valvoa, on miehellä jotain salattavaa...jos reilu isä on ei pelkää ex viamon valvovaa silmää ja jos lapsiaan rakastaa pitää huolta heisät yhdessä.
        Mutta jos on salattavaa huonosta kodista tai muusta niin eihän sitä silloin voi ex vaimolle näyttää... se on hälytysmerkki ja äidin on toimittava.


      • Erranum
        vbjkdgfss kirjoitti:

        Äidillä on aina oikeus valvoa ett lapsilla on kaikki hyvin. Jos meis pimittää tai enna äidin valvoa, on miehellä jotain salattavaa...jos reilu isä on ei pelkää ex viamon valvovaa silmää ja jos lapsiaan rakastaa pitää huolta heisät yhdessä.
        Mutta jos on salattavaa huonosta kodista tai muusta niin eihän sitä silloin voi ex vaimolle näyttää... se on hälytysmerkki ja äidin on toimittava.

        Mitäs jos käännetään toisinpäin. Isä valvoo että lissut ei juo kotonaan päätään täyteen kun lapset katsovat vierestä. Samoin yletön toisten ihmisten haukkuminen lasten kuullen ei ole suotavaa. Varsinkin niinkuin Lissu, hän haukkuu exmiehen uuden puolison suohon , vaikkei tunnekkaan koko ihmistä. Lapset eivät opi luottamaan kehenkään aikuiseen naiseen, samoin kuin ei miehiinkään. He kuulevat vain Lissun pahansuovan mielipiteen ja se vahingoittaa lasten isäsuhdetta.


      • Hehoko
        vbjkdgfss kirjoitti:

        Äidillä on aina oikeus valvoa ett lapsilla on kaikki hyvin. Jos meis pimittää tai enna äidin valvoa, on miehellä jotain salattavaa...jos reilu isä on ei pelkää ex viamon valvovaa silmää ja jos lapsiaan rakastaa pitää huolta heisät yhdessä.
        Mutta jos on salattavaa huonosta kodista tai muusta niin eihän sitä silloin voi ex vaimolle näyttää... se on hälytysmerkki ja äidin on toimittava.

        "Meis ja viamo, heisät , enna"ym, opettele kirjoittamaan.


      • Välikapula
        vbjkdgfss kirjoitti:

        Äidillä on aina oikeus valvoa ett lapsilla on kaikki hyvin. Jos meis pimittää tai enna äidin valvoa, on miehellä jotain salattavaa...jos reilu isä on ei pelkää ex viamon valvovaa silmää ja jos lapsiaan rakastaa pitää huolta heisät yhdessä.
        Mutta jos on salattavaa huonosta kodista tai muusta niin eihän sitä silloin voi ex vaimolle näyttää... se on hälytysmerkki ja äidin on toimittava.

        Isällä on oikeus myös yksityisyyteen, vai olisiko hyväksyttävää, että isä sanelisi mitä äiti saa kotonaan tehdä ja arvelisi jonkin olevan pahasti pielessä jos ei saa vähä väliä käydä tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. Jos jotain hälyttävää on äidin mielestä meneillä niin voi olla yhteydessä esimerkiksi lastensuojeluun. Molemmin puolinen luottamus on tärkeää. Turha pikku kiusa ja kontrollointi pois, se on vain haitaksi lapsille. Nimimerkillä kokemusta on välikapulana olemisesta.


    • onnenydinperhe

      En voisi kuvitellakkaan että olisin aikanani antanut lapset nähdä isänsä sutturoita, jotka rikovat pehreemme. Sellaiset ihmiset eivät kuulu meidän elämään, pilaavat meidän elämän ja tuovat huonoja vaikutteita. Suojelin lapseni sutturoiden kysnsistä. Miksi meidän olisi pitänyt sutturat tuoda kotiimme tai meidän mennä heitä katsomaan jonnekin? Hyi kauhee ajatus, meidän elämään ei naikkoset koskaan kuuluneet ja siksi olemmekin etuopikeutettuja kun mies ei koskaan tuonut perheenrikkojia kotiimme ikä pakottanut lapsia ja minua heitä näkemään. Lapset eolivät turvallisesti minun kanssa eikä mies tuonut lehmiä meille sotkemaan ja haukkumaan ja syömään jääkaappiamme tyhjäksi.. miski olsi tuontu? Sen takiahna mies apset vaihtoi ja hylkäsi jotta voi sutturoiden kanssa viettää vapaalla eikä ottaa omista lapsista vastuuta miehen tavoin. Emme olisi ikinä itse tajunneetkaan miten huono mies meillä oli. Onneksei kehdata moista luuseria mielle tuoda i lapset ovat hyljännet nyt isänsä kunhän hylkäsi heidät pienenä, ei ole lastenlapsillani vaaria kun ei kehdata näyttää millainen mies vaari on, hylkää omat lapset ja leikkii sitten niin niin isää ja vaaria,,, ei onnistu meillä. Kun kerran lähtee ei tarvi takasin tulla. Nauramme usein että voi millainen on se suttura joka pystyi viemään lapsiltani isän... isättömiä on paljon ja meillä myös. Aikuiset lapset eivät anteeksi anna, enmkäminä anopin kanssa ihmttelemme millaien poika hänellä onkaan, hylkää pienet lapset. Nys saa takasin, yksijä jää mies parka, yritti meit sutturan kanssa kiusaa mutta itse joutui kärsimään, ihan oikein. Surku käy,mutta ofnneksi tajusi ettei tuos suturoita meille, olsiimme kaikki kärsineet ja emme varmasti enää tunsisi lastenkaan kanssa toisiamme, niin kieroja ovat perhenrikkojat.

      • mekkk

        Olisit muistanut hoitaa sitä liittoa kunnolla niin ei olisi mies vieraisiin mennyt mutta jos et keriinnyt tai liian harvoin niin silloin mies hakee seksin muualta jos kotona ei homma toimi. Alkuperäiseen on vastaus että ei kuulu muille mit ätoisen vanhemman kanssa tehdään ja niin edelleen.


    • jkuio

      onnenydinperhe
      Arvoisa nimimerkki, olen nähnyt kirjoituksiani aikaisemminkin ja huomaan että katkeruutesi jatkuu yhä vain.
      Valitettavasti joudun kertomaan sinulle tosiasian, että eivät ne isän sutturat rikkonet perhettänne, vaan kyllä siihen tarvittiin tuo isäkin.

      Olet nyt varmasti suojellut noita lapsiasi tarpeeksi sillä lienet jo vuosia täällä roikkunut.
      Odottaisin kirjoituksiisi jo kauniimpaa ja onnellisempaa sävyä.
      En todellakaan tiedä perheestäsi yhtään mitään, en myöskään sinusta, miten elämäsi on jatkunut tuon sinulle tapahtuneen kriisin jälkeen, jossa edelleen näyttäisit rakastavan entistä puolisoasi, mutta hän on teidät jättänyt. Irrota jo ajatuksesi tuosta tapahtumasta.

      Älä enää syytä niitä sutturoita, vaan näe nyt todellinen jättäjä, sillä ei häntä kukaan ole väkisin luotanne vienyt.
      Entä jos lapsesi sattuisivat joku päivä lukemaan näitä tekstejäsi, taitaisi olla heille aika rankka asia nähdä äitinsä tällaisessa mielentilassa.
      Anna elämällesi uusi mahdollisuus.

      • oyp

        Avoisa katkera. Et tiedä miten meidän elämä menee ja on mennyt, joten turha kertoa tosiasioita meidän perheestä. Sinä eronnut tai pois heitetty ihminen olet katkera ja luulet että kaikilla on asiat samoin kuin sinulla, ei ole. Sinä olet työtön ja pahasti veloissa, siksi luulet että me muutkin olemme. Miksi peilaat omaa elämääsi meihin muihin?
        Etsi uusi suunta elämällesi ja etsi vaikka sitä työtä, ei tarvi sossusta hakea rahaa leipään, vai meneekö nekin alkoholiin ja tupakkaan?
        Puhu omasta elämästä älä meidän muiden.
        Kun sunkin puolison joku huithaloeli vei niin on hyvä että sinä selvisti siitä paremmin kun me.. mutta mekin selsvisimme kun ymmärsimme että vaihtamalla lapset sutturoihin mies on onneton nyt.
        No sinähän se tiedät miten lapset reagoivat kun lukevat sinun juttujasi, kerro miten sun lapset reagoivat?
        Mutta tsemppiä sun yksinoloosi ja työtömyyteen, jospa se alkoholiongelmakin siitä suttaantuu kun oikein yyrität...anna raittudellesi uusi mahdollisuus, ja kun lopetat meidän muiden ihmisten perhe asioiden analysoimisen sekin on hyvä alku, et voi tietää tuntematta muiden asioita.. vai oletko selvännäkijä?... heh selvännäkijä... hauskasti osui sinuun... Nyt ainakin meni täysin pieleen, miten muiden perheasiat, onko mennyt nappiin? Arvaamalla?


      • Miem

        Jospa OYP:ssä on syy miksi mies jätti HÄNET (ja katkeruuttaan vieraannutti isänlapsista).


      • Miem
        oyp kirjoitti:

        Avoisa katkera. Et tiedä miten meidän elämä menee ja on mennyt, joten turha kertoa tosiasioita meidän perheestä. Sinä eronnut tai pois heitetty ihminen olet katkera ja luulet että kaikilla on asiat samoin kuin sinulla, ei ole. Sinä olet työtön ja pahasti veloissa, siksi luulet että me muutkin olemme. Miksi peilaat omaa elämääsi meihin muihin?
        Etsi uusi suunta elämällesi ja etsi vaikka sitä työtä, ei tarvi sossusta hakea rahaa leipään, vai meneekö nekin alkoholiin ja tupakkaan?
        Puhu omasta elämästä älä meidän muiden.
        Kun sunkin puolison joku huithaloeli vei niin on hyvä että sinä selvisti siitä paremmin kun me.. mutta mekin selsvisimme kun ymmärsimme että vaihtamalla lapset sutturoihin mies on onneton nyt.
        No sinähän se tiedät miten lapset reagoivat kun lukevat sinun juttujasi, kerro miten sun lapset reagoivat?
        Mutta tsemppiä sun yksinoloosi ja työtömyyteen, jospa se alkoholiongelmakin siitä suttaantuu kun oikein yyrität...anna raittudellesi uusi mahdollisuus, ja kun lopetat meidän muiden ihmisten perhe asioiden analysoimisen sekin on hyvä alku, et voi tietää tuntematta muiden asioita.. vai oletko selvännäkijä?... heh selvännäkijä... hauskasti osui sinuun... Nyt ainakin meni täysin pieleen, miten muiden perheasiat, onko mennyt nappiin? Arvaamalla?

        Kyllä kaikki tietää sinun sepitetyn totuuden vaan ei tiedä ex miehesi totuutta


      • haepianapua
        Miem kirjoitti:

        Kyllä kaikki tietää sinun sepitetyn totuuden vaan ei tiedä ex miehesi totuutta

        Ja sinun kaikki asiat tietää.. sen vuoksi huutelet täällä että kaikilla olisi asiat niinkuin sinulla. Helpottaako se sun oloa että arvailet ja peilaat omaa tilaasi muihin? Harmi, yritä elää omaa elämääsi ja korjaa sitä ei meillä kaikilla mene yhtä huonosti kuin sinulla.


      • Miem
        haepianapua kirjoitti:

        Ja sinun kaikki asiat tietää.. sen vuoksi huutelet täällä että kaikilla olisi asiat niinkuin sinulla. Helpottaako se sun oloa että arvailet ja peilaat omaa tilaasi muihin? Harmi, yritä elää omaa elämääsi ja korjaa sitä ei meillä kaikilla mene yhtä huonosti kuin sinulla.

        Oyp apua tarvii katkeruuttaa erotti lapset isästä ja on lähes rikollinen ! Ex miehen koti ja siellä asuvat ihmiset ei kuulu entiselle vaimolle


      • oyptodellaonnellisia
        Miem kirjoitti:

        Oyp apua tarvii katkeruuttaa erotti lapset isästä ja on lähes rikollinen ! Ex miehen koti ja siellä asuvat ihmiset ei kuulu entiselle vaimolle

        Oln psykologiaa lukenut paljon ja ymmärrän hyvin mielentilasi ja katkeruutesi. Yritä kuvitella kaikki ihmiset samanlaisiksi ja ongelmat samoiksi jotta sulla helpottaa oma tilanne. Sn pitää käsitellä se perinpohjin eikä kuvitella että kaikkien sama tlaiset asiat ratkotaan samalla lailla, ei se niin mene jokainen oihminen on erilainen. Helppoahan se on syytellä että sulla on asiat samoin kun mulla, se helpottaa kun ei tarvi pohtia yksin. Keskity omiin ongelmiin ei me kaikki olla samasta puusta veistetty, jokainen tietää oman pereheet asiat paremmin kuin kukaan muu, ei sinun niitä tarvi arvuutella miten tuon ja tuon asiat on, he ja me kaikki tiedämme omat, tiedä sinäkin omat. Kannattaa pohtia niiä, eikä käyttää voimia muden asioiden tonkimiseen. Sinä tiedät miten sun asiat on ja minä tiedän miten meidän asiat on, jos meidän perheen rikkoi suttura perheenrikkoja, niin sulla rikkoi joku muu, tai eroistte yhteistuumin, tai jotain muuta... kuka tietää... sinä tiedät, niinkuin me muutkin omamme. Ei kannata arvailla.
        Psykologiaa lukeneena ymmärrän sinua, ja kuuntelen kun sulla on vaikeeta, ymmärrän että sua keljuttaa ja haluat että muilla on samoin kuin sinulla, se helpottaa sinua ettei tarvi kärsiä yksin. Mutta se ei auta, voit vaikuttaa vain omiin asioihin..niin me muutkin teemme.
        Tuossa olet oikeessa, viimeinen lause... näin se menee me emme ole väkisin koskaan menneet ex miehen ex isän kotiin emme koskaan eikä hän ole tunkeutunut meille, koskaan ei ole pakottanut meitä tulemaan luokseen eikä tuonut pereenrikkojiapakolla meille eikä meitä ole pakottanut mennä niitä katsomaan, siinä olet oiekessa ne naikkoset ei kuulu meille mitenkään, päinvastoin niistä olisi ollut suurta haittaa ja pilanneet elämän. Nytkin kyllä pilasi kun veivät lapsiltani isän ja rikkoi perheen, mutta se on asia mihin minä ja lapset emme voinet vaikuttaa. Siihen voimme ettei sutturat päässeet koskaan meille eikä minun ja lasten lähelle.. näin sammme hienon elämän ja lapset turvallisen lapduuden. Nyt hylkäsivät isän kun isä hylkäsi lapsensa pieninä . Meilläa siat paremmin kuin hyvin, loistavasti. Koe sinäkin se tunne, kunhan keksityt omien asioiden ratkomisiin etkä kirjoita puppua muiden asioista. Halin sua.


      • Miem
        oyptodellaonnellisia kirjoitti:

        Oln psykologiaa lukenut paljon ja ymmärrän hyvin mielentilasi ja katkeruutesi. Yritä kuvitella kaikki ihmiset samanlaisiksi ja ongelmat samoiksi jotta sulla helpottaa oma tilanne. Sn pitää käsitellä se perinpohjin eikä kuvitella että kaikkien sama tlaiset asiat ratkotaan samalla lailla, ei se niin mene jokainen oihminen on erilainen. Helppoahan se on syytellä että sulla on asiat samoin kun mulla, se helpottaa kun ei tarvi pohtia yksin. Keskity omiin ongelmiin ei me kaikki olla samasta puusta veistetty, jokainen tietää oman pereheet asiat paremmin kuin kukaan muu, ei sinun niitä tarvi arvuutella miten tuon ja tuon asiat on, he ja me kaikki tiedämme omat, tiedä sinäkin omat. Kannattaa pohtia niiä, eikä käyttää voimia muden asioiden tonkimiseen. Sinä tiedät miten sun asiat on ja minä tiedän miten meidän asiat on, jos meidän perheen rikkoi suttura perheenrikkoja, niin sulla rikkoi joku muu, tai eroistte yhteistuumin, tai jotain muuta... kuka tietää... sinä tiedät, niinkuin me muutkin omamme. Ei kannata arvailla.
        Psykologiaa lukeneena ymmärrän sinua, ja kuuntelen kun sulla on vaikeeta, ymmärrän että sua keljuttaa ja haluat että muilla on samoin kuin sinulla, se helpottaa sinua ettei tarvi kärsiä yksin. Mutta se ei auta, voit vaikuttaa vain omiin asioihin..niin me muutkin teemme.
        Tuossa olet oikeessa, viimeinen lause... näin se menee me emme ole väkisin koskaan menneet ex miehen ex isän kotiin emme koskaan eikä hän ole tunkeutunut meille, koskaan ei ole pakottanut meitä tulemaan luokseen eikä tuonut pereenrikkojiapakolla meille eikä meitä ole pakottanut mennä niitä katsomaan, siinä olet oiekessa ne naikkoset ei kuulu meille mitenkään, päinvastoin niistä olisi ollut suurta haittaa ja pilanneet elämän. Nytkin kyllä pilasi kun veivät lapsiltani isän ja rikkoi perheen, mutta se on asia mihin minä ja lapset emme voinet vaikuttaa. Siihen voimme ettei sutturat päässeet koskaan meille eikä minun ja lasten lähelle.. näin sammme hienon elämän ja lapset turvallisen lapduuden. Nyt hylkäsivät isän kun isä hylkäsi lapsensa pieninä . Meilläa siat paremmin kuin hyvin, loistavasti. Koe sinäkin se tunne, kunhan keksityt omien asioiden ratkomisiin etkä kirjoita puppua muiden asioista. Halin sua.

        Ei se auto jos on pelkästään lukenut ! Lukemaansa täytyy myös ymmärtää ja sisäistää ja siinä on ongelmasi suurin syy ettet ynnärrä psygologiaa,et parisuhdetta etkä erosta etkä eron jälkeisestä elämästä et oikeuksista mitä sinulla on ja mitä ei ole esim. Sinulla ei ole mitään oikeuksia puuttua ex miehesi kotiin/talouteen/ihmisiin jotka hänenluona asuu! Ei sinulla ole mitään juridisia oikeuksia päättää keitä lapset tapaa lasten ollessa isän luona... ...ai niin ethän sinä lapsia isä luokse päästänytkään eli olet erottaja vanhempi ja olet rikollisella tavalla rajoittanut lasten perusoikeuksia ! Että lopeta pölö mantrasi ruikuttaminenolt vaan yksinkertaisesti ääliö


      • Vuoskymmen

        Lissu on yli 10 vuotta vuodattanu tuota surkeuttaan täällä, näin on täällä sanottu.


      • Äläselitä
        oyp kirjoitti:

        Avoisa katkera. Et tiedä miten meidän elämä menee ja on mennyt, joten turha kertoa tosiasioita meidän perheestä. Sinä eronnut tai pois heitetty ihminen olet katkera ja luulet että kaikilla on asiat samoin kuin sinulla, ei ole. Sinä olet työtön ja pahasti veloissa, siksi luulet että me muutkin olemme. Miksi peilaat omaa elämääsi meihin muihin?
        Etsi uusi suunta elämällesi ja etsi vaikka sitä työtä, ei tarvi sossusta hakea rahaa leipään, vai meneekö nekin alkoholiin ja tupakkaan?
        Puhu omasta elämästä älä meidän muiden.
        Kun sunkin puolison joku huithaloeli vei niin on hyvä että sinä selvisti siitä paremmin kun me.. mutta mekin selsvisimme kun ymmärsimme että vaihtamalla lapset sutturoihin mies on onneton nyt.
        No sinähän se tiedät miten lapset reagoivat kun lukevat sinun juttujasi, kerro miten sun lapset reagoivat?
        Mutta tsemppiä sun yksinoloosi ja työtömyyteen, jospa se alkoholiongelmakin siitä suttaantuu kun oikein yyrität...anna raittudellesi uusi mahdollisuus, ja kun lopetat meidän muiden ihmisten perhe asioiden analysoimisen sekin on hyvä alku, et voi tietää tuntematta muiden asioita.. vai oletko selvännäkijä?... heh selvännäkijä... hauskasti osui sinuun... Nyt ainakin meni täysin pieleen, miten muiden perheasiat, onko mennyt nappiin? Arvaamalla?

        Juurihan sinä kerroit katkerasta elämästäsi pitkän jutun ja olet tilittänyt elämääsi täällä jo 10 v ei kukaan muu ole noin tarkkaan omasta elämästään kertonut ja tuo edellinen ei ole puhunut mitään itsestään , ihan vaan kiukuissasi heitit tuon työttömyyden ja alko ongelman kehiin, koska tuo edellinen astui osumaan naulan kantaan sun suhteesi, totuus sattuu.


      • kdjuienflaja
        Äläselitä kirjoitti:

        Juurihan sinä kerroit katkerasta elämästäsi pitkän jutun ja olet tilittänyt elämääsi täällä jo 10 v ei kukaan muu ole noin tarkkaan omasta elämästään kertonut ja tuo edellinen ei ole puhunut mitään itsestään , ihan vaan kiukuissasi heitit tuon työttömyyden ja alko ongelman kehiin, koska tuo edellinen astui osumaan naulan kantaan sun suhteesi, totuus sattuu.

        Mutta selvästi hän on alkoolisoitunut, laiska ja vätys. Juupas juu, nhänhän hän analysisoi muidenkin kirjoittajien jutut kuvittelee tietävän vaikkei edes tunne. Kertoo vaan sie ooot semmonen ja si tämmönen, arvailee. Se on jotenkin outoa... mutta ymmärrän että sen takia sanoo nin tietävän ettei tunnne oloaan yksinäiseksi, on helppoa kun arvelee että kaikki ollaan tällä samanalisia kuin hän itse... vertasitukee tarvii, siksi arvailee että me kaikkiollaan samanlaisia... arvilu on vaan säälitävää.
        'Voisin minkin sanoa kenet vaan että sulla on pää pimo pom ja sää oot muuten vaan pimee... ymym... arvailemalla mitä kenelläkin on. Miksi? Jos ei tiedä ei pidä arvailulla asetttaa kellekkän vikoja...
        Jos minä tai sinä tilitetään täällä eklämäämme, niin pitääkö arvailee toisten tuntem attomien asioita. sanomnut että perheenrikkoja suttura rikkoi perheemme, niin tottakai minä sen tiedän paremmin kuin ventovieras ihminen täällä. Millä perustella hän sanoo ettei niin ole käynyt ja että hulluja ollaan minä ja lapset? Jotenkin sairasta väntää omia juttuja ja arvialuita. Minäkin voin sanoa sinulle että olet ollut alkoholisiti jo 10 vuotta vaikka sinä muuta väität. Juu että kaikkihan sen tietää että olet alkoholisti. Jotenkin ei mene mun tajuntaan että täysin vieras ihminen


      • hakeuduhoitoonäkkiä
        kdjuienflaja kirjoitti:

        Mutta selvästi hän on alkoolisoitunut, laiska ja vätys. Juupas juu, nhänhän hän analysisoi muidenkin kirjoittajien jutut kuvittelee tietävän vaikkei edes tunne. Kertoo vaan sie ooot semmonen ja si tämmönen, arvailee. Se on jotenkin outoa... mutta ymmärrän että sen takia sanoo nin tietävän ettei tunnne oloaan yksinäiseksi, on helppoa kun arvelee että kaikki ollaan tällä samanalisia kuin hän itse... vertasitukee tarvii, siksi arvailee että me kaikkiollaan samanlaisia... arvilu on vaan säälitävää.
        'Voisin minkin sanoa kenet vaan että sulla on pää pimo pom ja sää oot muuten vaan pimee... ymym... arvailemalla mitä kenelläkin on. Miksi? Jos ei tiedä ei pidä arvailulla asetttaa kellekkän vikoja...
        Jos minä tai sinä tilitetään täällä eklämäämme, niin pitääkö arvailee toisten tuntem attomien asioita. sanomnut että perheenrikkoja suttura rikkoi perheemme, niin tottakai minä sen tiedän paremmin kuin ventovieras ihminen täällä. Millä perustella hän sanoo ettei niin ole käynyt ja että hulluja ollaan minä ja lapset? Jotenkin sairasta väntää omia juttuja ja arvialuita. Minäkin voin sanoa sinulle että olet ollut alkoholisiti jo 10 vuotta vaikka sinä muuta väität. Juu että kaikkihan sen tietää että olet alkoholisti. Jotenkin ei mene mun tajuntaan että täysin vieras ihminen

        Opettele nyt hyvä ihminen lukemaan ja ymmärtämään lukemaasi ei tuo yksi sanonut mitään tuolaasta mitä väität ja myös kirjoittamaan voit opetella, Psykologiasta et tosiaan ymmärrä yhtikäs mitään ja tuolla lukutaidolla ei siitä voikkaan mitään ymmärtää, mutta katkera ja täynnä vihaa olet ja hyökkäät täällä toisten kimppuun, kun he sanovat sinun olevan katkera ja kiukkuinen ja et rakastat exääsi, joka ei ole mitään tehnyt sehän on sun mielestä uhri raukka parka. Eikä täällä tarvii mitään sun asioita arvailla, olet itse tänne avoimesti kirjoittanut koko elämäsi surkeuden monta kertaa, et taida itsekään tietää mitä tänne kirjoitat.
        Juttujesi perusteella olet henkisesti erittäin sairas ihminen, ja jotenkin vajaavainen.


      • hoitoonpian
        oyptodellaonnellisia kirjoitti:

        Oln psykologiaa lukenut paljon ja ymmärrän hyvin mielentilasi ja katkeruutesi. Yritä kuvitella kaikki ihmiset samanlaisiksi ja ongelmat samoiksi jotta sulla helpottaa oma tilanne. Sn pitää käsitellä se perinpohjin eikä kuvitella että kaikkien sama tlaiset asiat ratkotaan samalla lailla, ei se niin mene jokainen oihminen on erilainen. Helppoahan se on syytellä että sulla on asiat samoin kun mulla, se helpottaa kun ei tarvi pohtia yksin. Keskity omiin ongelmiin ei me kaikki olla samasta puusta veistetty, jokainen tietää oman pereheet asiat paremmin kuin kukaan muu, ei sinun niitä tarvi arvuutella miten tuon ja tuon asiat on, he ja me kaikki tiedämme omat, tiedä sinäkin omat. Kannattaa pohtia niiä, eikä käyttää voimia muden asioiden tonkimiseen. Sinä tiedät miten sun asiat on ja minä tiedän miten meidän asiat on, jos meidän perheen rikkoi suttura perheenrikkoja, niin sulla rikkoi joku muu, tai eroistte yhteistuumin, tai jotain muuta... kuka tietää... sinä tiedät, niinkuin me muutkin omamme. Ei kannata arvailla.
        Psykologiaa lukeneena ymmärrän sinua, ja kuuntelen kun sulla on vaikeeta, ymmärrän että sua keljuttaa ja haluat että muilla on samoin kuin sinulla, se helpottaa sinua ettei tarvi kärsiä yksin. Mutta se ei auta, voit vaikuttaa vain omiin asioihin..niin me muutkin teemme.
        Tuossa olet oikeessa, viimeinen lause... näin se menee me emme ole väkisin koskaan menneet ex miehen ex isän kotiin emme koskaan eikä hän ole tunkeutunut meille, koskaan ei ole pakottanut meitä tulemaan luokseen eikä tuonut pereenrikkojiapakolla meille eikä meitä ole pakottanut mennä niitä katsomaan, siinä olet oiekessa ne naikkoset ei kuulu meille mitenkään, päinvastoin niistä olisi ollut suurta haittaa ja pilanneet elämän. Nytkin kyllä pilasi kun veivät lapsiltani isän ja rikkoi perheen, mutta se on asia mihin minä ja lapset emme voinet vaikuttaa. Siihen voimme ettei sutturat päässeet koskaan meille eikä minun ja lasten lähelle.. näin sammme hienon elämän ja lapset turvallisen lapduuden. Nyt hylkäsivät isän kun isä hylkäsi lapsensa pieninä . Meilläa siat paremmin kuin hyvin, loistavasti. Koe sinäkin se tunne, kunhan keksityt omien asioiden ratkomisiin etkä kirjoita puppua muiden asioista. Halin sua.

        Olet sairas hullu.


      • halinsua
        hakeuduhoitoonäkkiä kirjoitti:

        Opettele nyt hyvä ihminen lukemaan ja ymmärtämään lukemaasi ei tuo yksi sanonut mitään tuolaasta mitä väität ja myös kirjoittamaan voit opetella, Psykologiasta et tosiaan ymmärrä yhtikäs mitään ja tuolla lukutaidolla ei siitä voikkaan mitään ymmärtää, mutta katkera ja täynnä vihaa olet ja hyökkäät täällä toisten kimppuun, kun he sanovat sinun olevan katkera ja kiukkuinen ja et rakastat exääsi, joka ei ole mitään tehnyt sehän on sun mielestä uhri raukka parka. Eikä täällä tarvii mitään sun asioita arvailla, olet itse tänne avoimesti kirjoittanut koko elämäsi surkeuden monta kertaa, et taida itsekään tietää mitä tänne kirjoitat.
        Juttujesi perusteella olet henkisesti erittäin sairas ihminen, ja jotenkin vajaavainen.

        Sä olet ihanan hullu... lievennt omaa tuskaasi haukkumalla muut hulluiksi ja kehumalla itseäsi. Ei se mitään, teitä on paljon. Psykologiaa lukeneena ja sitä paljon käyttäneenä ymmärrän ihmisiä joilla on vaikee elämäntilanne. Kun itsellä on hankalaa ja mieli sairas, pitää mollaa muutkin saanlaiseksi, se helpottaa hyväksymään kun kuvittelee ett kaikki me suomalaiset olemme smanlaisia kuin sinä-.


      • Hulluääliöolet
        kdjuienflaja kirjoitti:

        Mutta selvästi hän on alkoolisoitunut, laiska ja vätys. Juupas juu, nhänhän hän analysisoi muidenkin kirjoittajien jutut kuvittelee tietävän vaikkei edes tunne. Kertoo vaan sie ooot semmonen ja si tämmönen, arvailee. Se on jotenkin outoa... mutta ymmärrän että sen takia sanoo nin tietävän ettei tunnne oloaan yksinäiseksi, on helppoa kun arvelee että kaikki ollaan tällä samanalisia kuin hän itse... vertasitukee tarvii, siksi arvailee että me kaikkiollaan samanlaisia... arvilu on vaan säälitävää.
        'Voisin minkin sanoa kenet vaan että sulla on pää pimo pom ja sää oot muuten vaan pimee... ymym... arvailemalla mitä kenelläkin on. Miksi? Jos ei tiedä ei pidä arvailulla asetttaa kellekkän vikoja...
        Jos minä tai sinä tilitetään täällä eklämäämme, niin pitääkö arvailee toisten tuntem attomien asioita. sanomnut että perheenrikkoja suttura rikkoi perheemme, niin tottakai minä sen tiedän paremmin kuin ventovieras ihminen täällä. Millä perustella hän sanoo ettei niin ole käynyt ja että hulluja ollaan minä ja lapset? Jotenkin sairasta väntää omia juttuja ja arvialuita. Minäkin voin sanoa sinulle että olet ollut alkoholisiti jo 10 vuotta vaikka sinä muuta väität. Juu että kaikkihan sen tietää että olet alkoholisti. Jotenkin ei mene mun tajuntaan että täysin vieras ihminen

        Sinä olet selvästi luku ja kirjoitustaidoton katkera ääliö ja olet täällä ainoa.


      • Hakeuduhoitoonäkkiä
        halinsua kirjoitti:

        Sä olet ihanan hullu... lievennt omaa tuskaasi haukkumalla muut hulluiksi ja kehumalla itseäsi. Ei se mitään, teitä on paljon. Psykologiaa lukeneena ja sitä paljon käyttäneenä ymmärrän ihmisiä joilla on vaikee elämäntilanne. Kun itsellä on hankalaa ja mieli sairas, pitää mollaa muutkin saanlaiseksi, se helpottaa hyväksymään kun kuvittelee ett kaikki me suomalaiset olemme smanlaisia kuin sinä-.

        En ole kehunut itteeni, enkä ole haukkunut ketään, vaan todennut sinut ja ainoastaan sinut hulluksi mieleltäsi, sulla se vaikeeta tuntuu olevan ja mollaat hullupäissäsi muita, ei täällä ole muita hulluja ,kun sinä ja psykologiasta et tunnu tietävän mitään, kun et ymmärrä täälläkään muiden kirjoituksia.
        Onneksi en ole samanlainen , kun sinä ja ,jos olisin niin hakisin apua. Edelleenkä et osaa lukea ja kirjoittaa.


      • halinsua
        Hakeuduhoitoonäkkiä kirjoitti:

        En ole kehunut itteeni, enkä ole haukkunut ketään, vaan todennut sinut ja ainoastaan sinut hulluksi mieleltäsi, sulla se vaikeeta tuntuu olevan ja mollaat hullupäissäsi muita, ei täällä ole muita hulluja ,kun sinä ja psykologiasta et tunnu tietävän mitään, kun et ymmärrä täälläkään muiden kirjoituksia.
        Onneksi en ole samanlainen , kun sinä ja ,jos olisin niin hakisin apua. Edelleenkä et osaa lukea ja kirjoittaa.

        Kyllä sulla toi katkeruus on syvällä, voi ihme. Ymmärrän tuskaasi, ja ymmärrän että olet epätoivoinen, pura tänne vaan musta mieli... on kiva kun luotat minuun näin paljon että puhut ongelmistasi. Kuuntelen...


      • Miem
        halinsua kirjoitti:

        Kyllä sulla toi katkeruus on syvällä, voi ihme. Ymmärrän tuskaasi, ja ymmärrän että olet epätoivoinen, pura tänne vaan musta mieli... on kiva kun luotat minuun näin paljon että puhut ongelmistasi. Kuuntelen...

        Mitä hiton apua sulle hullu akka on mitään purkaa kun et edelleenä ymmärrä psykologiasta mitään !!! Ja kyllä sinä se katkera olet sutturakammoinen vanha narttu oikein äidin kuvatus ja huono sellainen


      • halinsuavielä
        Miem kirjoitti:

        Mitä hiton apua sulle hullu akka on mitään purkaa kun et edelleenä ymmärrä psykologiasta mitään !!! Ja kyllä sinä se katkera olet sutturakammoinen vanha narttu oikein äidin kuvatus ja huono sellainen

        ura vaan synkkää mieltäsi tänne, inä en siitä loukkaannu sillä asinun asiasi on nyt sinulle ylivoimainen yksin käsitellä. On hienoa että kerrot mikä mieltäsi painaa. Tiedätkö, silloin kun on synkkä kausi niinkuin sulla nyt, purat pahan olon juuri tuolla tavoin, ettei kukaan ymmärrä mitään.... kyllä ymmärtää vaikka aina ei siltä tunnu. Oikein aistii tuon pahan olosi tuosta tekstistä. Halin sua, ja lähetän lentosuukkoja... ksaat niistä voimaa...käsittelehän asiaasi ensin itseksesi sekin jo auttaa sinua.


      • Miem
        halinsuavielä kirjoitti:

        ura vaan synkkää mieltäsi tänne, inä en siitä loukkaannu sillä asinun asiasi on nyt sinulle ylivoimainen yksin käsitellä. On hienoa että kerrot mikä mieltäsi painaa. Tiedätkö, silloin kun on synkkä kausi niinkuin sulla nyt, purat pahan olon juuri tuolla tavoin, ettei kukaan ymmärrä mitään.... kyllä ymmärtää vaikka aina ei siltä tunnu. Oikein aistii tuon pahan olosi tuosta tekstistä. Halin sua, ja lähetän lentosuukkoja... ksaat niistä voimaa...käsittelehän asiaasi ensin itseksesi sekin jo auttaa sinua.

        Sinulla synkkä kausi ollut ydinperhe kaatunut ukko kaapattu kalja käyny vähiin yms.


      • oyp
        Miem kirjoitti:

        Sinulla synkkä kausi ollut ydinperhe kaatunut ukko kaapattu kalja käyny vähiin yms.

        Voi sua...niinpä niin... sinä voit ihan hyvin kuvitella meistä kaikista ihan mitä sinä itse vaanhaluat, ja mistä tulee hyvä mieli, sitä ei kukaan estä sinulta. Varmasti siitä on apua sinulle henkisestä hyväksyä omat epäonnistumisesi.
        Jos sinulta on kalja käynyt vähiin, olisiko syytä lopettaa? Mieti tuota juomistasi.. se ei ole hyväksi jos noin harhoja meistä kaikista ihmistä kuvittelet. Onneksi tulee viikonloppu, voit vähän huilata ja kerätä ajatuksiasi, onko sinulla ystäviä, kelle voit kertoa ajatuksistasi?


      • oletpähkähullu
        halinsua kirjoitti:

        Kyllä sulla toi katkeruus on syvällä, voi ihme. Ymmärrän tuskaasi, ja ymmärrän että olet epätoivoinen, pura tänne vaan musta mieli... on kiva kun luotat minuun näin paljon että puhut ongelmistasi. Kuuntelen...

        En ole katkera mistään, enkä ahdistunut, enkä omaa mitään mustaa mieltä, enkä tosiaanka ole kertonut mistään ongelmistani , kun onneksi ei niitä nyt ole, pitäis sen nyt psykologiaa lukeneen ymmärtää, mutta, kun ei lukemaansa ymmärrä ja psykologiasta ei myös mittään ymmärrä , niin sitte pitää puolustuksekseen jotai kirjoittaa.
        Tuo luottamusjuttu menee ihan yli hilseen????


      • tsemppiäsulle
        oletpähkähullu kirjoitti:

        En ole katkera mistään, enkä ahdistunut, enkä omaa mitään mustaa mieltä, enkä tosiaanka ole kertonut mistään ongelmistani , kun onneksi ei niitä nyt ole, pitäis sen nyt psykologiaa lukeneen ymmärtää, mutta, kun ei lukemaansa ymmärrä ja psykologiasta ei myös mittään ymmärrä , niin sitte pitää puolustuksekseen jotai kirjoittaa.
        Tuo luottamusjuttu menee ihan yli hilseen????

        Kyllä sinusta sellaisen kuvan saa että kärsit noista oireista. Puolustelet toki ja sehän on sallittua. Jos käytät tuota alkoholia niin tottahan se harhoja aiheuttaa. Näihnän se on että eihän me muuta olla yhtään mitään, sinulla on oikeus arvostella toki meitä kaikkia muita...no sitähän minä aavistelinkin, et ymmärrä luottamuksesta yhtään mitään... niinpä niin..jätä muutama alkokeikka väliin ja keskity pranteluun ihmissuhteissasi ja elämässäsi muutenkin... kyllä sinä tuosta suosta veilä nouset, usko mua.


      • Oletpähkähullu
        tsemppiäsulle kirjoitti:

        Kyllä sinusta sellaisen kuvan saa että kärsit noista oireista. Puolustelet toki ja sehän on sallittua. Jos käytät tuota alkoholia niin tottahan se harhoja aiheuttaa. Näihnän se on että eihän me muuta olla yhtään mitään, sinulla on oikeus arvostella toki meitä kaikkia muita...no sitähän minä aavistelinkin, et ymmärrä luottamuksesta yhtään mitään... niinpä niin..jätä muutama alkokeikka väliin ja keskity pranteluun ihmissuhteissasi ja elämässäsi muutenkin... kyllä sinä tuosta suosta veilä nouset, usko mua.

        Valitettavasti minun pitää tuottaa sulle pettymys en käytä alkoholia ollenkaan.
        Sulla niitä harhoja on ja enkä ole arvostellut muita, koska muut täällä osaavat lukea ja ovat terveitä päästään.
        Tuo loppu sun testistä ihan huuhaata.


      • tsemppiäsulle
        Oletpähkähullu kirjoitti:

        Valitettavasti minun pitää tuottaa sulle pettymys en käytä alkoholia ollenkaan.
        Sulla niitä harhoja on ja enkä ole arvostellut muita, koska muut täällä osaavat lukea ja ovat terveitä päästään.
        Tuo loppu sun testistä ihan huuhaata.

        Höpö höpö... niinhän sie sanot... eihän se mulle kuulu sun alkoholisoituminen... siitä sinä pääset eroon vaan omalla tahdonvoimalla. Sinusta se on kiinni.
        Kaikki kyllä järjestyy kun lopetat juopottelun..


      • kossut
        tsemppiäsulle kirjoitti:

        Höpö höpö... niinhän sie sanot... eihän se mulle kuulu sun alkoholisoituminen... siitä sinä pääset eroon vaan omalla tahdonvoimalla. Sinusta se on kiinni.
        Kaikki kyllä järjestyy kun lopetat juopottelun..

        hullu!


      • oletpähkähullu
        tsemppiäsulle kirjoitti:

        Höpö höpö... niinhän sie sanot... eihän se mulle kuulu sun alkoholisoituminen... siitä sinä pääset eroon vaan omalla tahdonvoimalla. Sinusta se on kiinni.
        Kaikki kyllä järjestyy kun lopetat juopottelun..

        Mikä ihmeen pakkomielle sulle on tuo alkoholi, taidat ite olla jatkuvasti kännissä, johtuuko tuo luku ja kirjoitustaidottomuutesi jatkuvasta kännistä?
        Minähän sanoin sulle, että en käytä alkoholia, onko sun ymmärryksessäkin vikaa alko-ongelman lisäksi.


    • jkiop

      Arvoisa OYP jospa yrittäisit pitää nyt muutaman kuukauden tauon tänne kirjoittamisesta, sillä sen ajan mitä olen tätä palstaa lueskellut satunnaisesti, on tuo sanoma aina ihan sama.
      Teet päätelmiä toisten toivoessa sinun päästävän irti jo aiheestasi, että tämä olisi alkoholisti ja työtön, mikä nyt ai varmasti pidä paikkaansa.
      No se on toki toivomus, että yrittäisit saada uuden sävelen ja ilman sanaa suttura ja perheen rikkoja, siltä se on varmasti tuntunut, uskon sen. Kuitenkin tuostakin olisi päästävä yli jo ihan oman hyvinvointisi vuoksi.
      En voi estää sinua kirjoittamasta tuota samaa, ainoastaan toivoa, se kuitenkin aika rankkaa kaikille lukijoille ja kirjoittajille, jotka ovat nyt vuorostaan etsimässä lohtua ehkä vieläkin pahempaan tilanteeseensa. Heihin pitäisi luoda uskoa tulevaan, eikä tuontapaista jäämistä tilanteeseen.

      Keskustelun aiheena näyttää olevan saako uusi kumppani määrätä mitä entisen liiton kanssa toimitaan, tuskin siihenkään on ihan lainvoimasta sanottu, mutta olisi toki järkevämpää olla puuttumatta juurikaan heidän asioihinsa, mutta kuten ketjussa on tullut esiin, on oltava lasten turvallisuuden vuoksi kyllä "varpaillaan", kyllä aina on puututtava jos alkoholi on yleisjuoma ja tätä samaa sakkia vierailee lasten aikana siellä etäperheessä tai lähiperheessä. Tai on jotakin muuta lapselle sopimatonta näkyvissä.

      • oyp

        Kiitos tuosta arvostuksesta, kyllä voit sinutella minua ihan hyvin eikä tarvitsse käyttää etuliitteitä, oeln ihan tavallinen ihminen, niinkuin sinä ja minä ja me muut.
        No jokainen tekee niinkuin itse parhaaksi näkee, ja me teimme niin ettei lapset saaneet olla perheenrikkojien kanssa tekemisissä. Miksi olisi pitänyt antaa sutturoiden pilata meidän lasten elämä? Siihen me emme lähteneet mukaan. Ja hyvä ettemme lähteneet, nyt ovat lapset onnellisia aikuisia eikä varmasti tee sitä virhettä jonka heidän isä teki, vaihtoi heidät perheenrikkojiin ja hylksi, lasten perheet ovat koossa ja lapseni tietää mikä on tärkeetä ja mikä ei.
        Minä olen yhä lasten perheiden kanssa tekemisissä, mutta eip ole isä, joten kumpikohan se meistä väärin teki?
        Niin katkerat hjuutelevat että äiti on hullu koska suojeli lapsia, ja isä on se sankari, joka hyläski lapset eikä välitänyt hestä, näihän se aina menee, isä on sankari vaikka olisi millanen luuseri tahansa. Ei se mitään mitä muut ajattelevat pääasia että me tiedämme miten asia on, siksi me kaikki voimme vaan nauraa näille teksteille täällä...ei mitään vaikkutusta...se vaan naurattaa meitä, lapsenikin sanoivat että olen maailman paras äiti mitä olla voi. Se riittää minulle. Olen hyvä äiti ja se on monelle arka paikka... hm...mitä sitten? Ei kuulu meille.. eläämme on ihanaa.
        Ps. mun juttuja ei ole pakko lukea, se on lukijan oma valinta ja miten sen ottaa. En minäkään kaikkien avautumisia lue, tai jos luen en vastaa niihin, yhdentekevää..puhe on puhe ja teot on tekoja. En edes loukkaannu siitä jos joku mollaa oikein olan takaa.. mollaajalla on ongelma, ei meillä.


      • Miem
        oyp kirjoitti:

        Kiitos tuosta arvostuksesta, kyllä voit sinutella minua ihan hyvin eikä tarvitsse käyttää etuliitteitä, oeln ihan tavallinen ihminen, niinkuin sinä ja minä ja me muut.
        No jokainen tekee niinkuin itse parhaaksi näkee, ja me teimme niin ettei lapset saaneet olla perheenrikkojien kanssa tekemisissä. Miksi olisi pitänyt antaa sutturoiden pilata meidän lasten elämä? Siihen me emme lähteneet mukaan. Ja hyvä ettemme lähteneet, nyt ovat lapset onnellisia aikuisia eikä varmasti tee sitä virhettä jonka heidän isä teki, vaihtoi heidät perheenrikkojiin ja hylksi, lasten perheet ovat koossa ja lapseni tietää mikä on tärkeetä ja mikä ei.
        Minä olen yhä lasten perheiden kanssa tekemisissä, mutta eip ole isä, joten kumpikohan se meistä väärin teki?
        Niin katkerat hjuutelevat että äiti on hullu koska suojeli lapsia, ja isä on se sankari, joka hyläski lapset eikä välitänyt hestä, näihän se aina menee, isä on sankari vaikka olisi millanen luuseri tahansa. Ei se mitään mitä muut ajattelevat pääasia että me tiedämme miten asia on, siksi me kaikki voimme vaan nauraa näille teksteille täällä...ei mitään vaikkutusta...se vaan naurattaa meitä, lapsenikin sanoivat että olen maailman paras äiti mitä olla voi. Se riittää minulle. Olen hyvä äiti ja se on monelle arka paikka... hm...mitä sitten? Ei kuulu meille.. eläämme on ihanaa.
        Ps. mun juttuja ei ole pakko lukea, se on lukijan oma valinta ja miten sen ottaa. En minäkään kaikkien avautumisia lue, tai jos luen en vastaa niihin, yhdentekevää..puhe on puhe ja teot on tekoja. En edes loukkaannu siitä jos joku mollaa oikein olan takaa.. mollaajalla on ongelma, ei meillä.

        MUTTA KUN SE EI KUULU SINULLE KETÄ ISÄN KANSSA ASUU JA KIUSAAMISEN OLET 99%:TI KUVITELLUT


      • Miem
        oyp kirjoitti:

        Kiitos tuosta arvostuksesta, kyllä voit sinutella minua ihan hyvin eikä tarvitsse käyttää etuliitteitä, oeln ihan tavallinen ihminen, niinkuin sinä ja minä ja me muut.
        No jokainen tekee niinkuin itse parhaaksi näkee, ja me teimme niin ettei lapset saaneet olla perheenrikkojien kanssa tekemisissä. Miksi olisi pitänyt antaa sutturoiden pilata meidän lasten elämä? Siihen me emme lähteneet mukaan. Ja hyvä ettemme lähteneet, nyt ovat lapset onnellisia aikuisia eikä varmasti tee sitä virhettä jonka heidän isä teki, vaihtoi heidät perheenrikkojiin ja hylksi, lasten perheet ovat koossa ja lapseni tietää mikä on tärkeetä ja mikä ei.
        Minä olen yhä lasten perheiden kanssa tekemisissä, mutta eip ole isä, joten kumpikohan se meistä väärin teki?
        Niin katkerat hjuutelevat että äiti on hullu koska suojeli lapsia, ja isä on se sankari, joka hyläski lapset eikä välitänyt hestä, näihän se aina menee, isä on sankari vaikka olisi millanen luuseri tahansa. Ei se mitään mitä muut ajattelevat pääasia että me tiedämme miten asia on, siksi me kaikki voimme vaan nauraa näille teksteille täällä...ei mitään vaikkutusta...se vaan naurattaa meitä, lapsenikin sanoivat että olen maailman paras äiti mitä olla voi. Se riittää minulle. Olen hyvä äiti ja se on monelle arka paikka... hm...mitä sitten? Ei kuulu meille.. eläämme on ihanaa.
        Ps. mun juttuja ei ole pakko lukea, se on lukijan oma valinta ja miten sen ottaa. En minäkään kaikkien avautumisia lue, tai jos luen en vastaa niihin, yhdentekevää..puhe on puhe ja teot on tekoja. En edes loukkaannu siitä jos joku mollaa oikein olan takaa.. mollaajalla on ongelma, ei meillä.

        TUOHON FOBIAASI SINÄ TARVITSET HOITOA JA LAPSILLA ON OIKEUS TUTUSTUA ISÄNSÄ VAIMOON! EIKÄ ISÄ HYLÄNNYT LAPSIAAN SINUN TAPAUKSESSA VAAN SINÄ ESTIT LAPSIA TAPAAMASTA ISÄÄ


      • tuntematopotilas

        OYP:n avinsanat
        -naikkoset
        -perheenrikkojat
        -sutturat
        -katkerat
        -me, meillä ja meidät ,niputtaa ittes ja lapset yhteen niinkö samaksi.


      • oyponsairas
        oyp kirjoitti:

        Kiitos tuosta arvostuksesta, kyllä voit sinutella minua ihan hyvin eikä tarvitsse käyttää etuliitteitä, oeln ihan tavallinen ihminen, niinkuin sinä ja minä ja me muut.
        No jokainen tekee niinkuin itse parhaaksi näkee, ja me teimme niin ettei lapset saaneet olla perheenrikkojien kanssa tekemisissä. Miksi olisi pitänyt antaa sutturoiden pilata meidän lasten elämä? Siihen me emme lähteneet mukaan. Ja hyvä ettemme lähteneet, nyt ovat lapset onnellisia aikuisia eikä varmasti tee sitä virhettä jonka heidän isä teki, vaihtoi heidät perheenrikkojiin ja hylksi, lasten perheet ovat koossa ja lapseni tietää mikä on tärkeetä ja mikä ei.
        Minä olen yhä lasten perheiden kanssa tekemisissä, mutta eip ole isä, joten kumpikohan se meistä väärin teki?
        Niin katkerat hjuutelevat että äiti on hullu koska suojeli lapsia, ja isä on se sankari, joka hyläski lapset eikä välitänyt hestä, näihän se aina menee, isä on sankari vaikka olisi millanen luuseri tahansa. Ei se mitään mitä muut ajattelevat pääasia että me tiedämme miten asia on, siksi me kaikki voimme vaan nauraa näille teksteille täällä...ei mitään vaikkutusta...se vaan naurattaa meitä, lapsenikin sanoivat että olen maailman paras äiti mitä olla voi. Se riittää minulle. Olen hyvä äiti ja se on monelle arka paikka... hm...mitä sitten? Ei kuulu meille.. eläämme on ihanaa.
        Ps. mun juttuja ei ole pakko lukea, se on lukijan oma valinta ja miten sen ottaa. En minäkään kaikkien avautumisia lue, tai jos luen en vastaa niihin, yhdentekevää..puhe on puhe ja teot on tekoja. En edes loukkaannu siitä jos joku mollaa oikein olan takaa.. mollaajalla on ongelma, ei meillä.

        Tällaista textiä tulee, kun on mielenterveytensä menettänyt.


      • Miem
        tuntematopotilas kirjoitti:

        OYP:n avinsanat
        -naikkoset
        -perheenrikkojat
        -sutturat
        -katkerat
        -me, meillä ja meidät ,niputtaa ittes ja lapset yhteen niinkö samaksi.

        Sekin että oyp kirjoittaa ME ... ....ei ole mitään Me suhteessa ex mieheen vaan lapset ja isä ! Ja isä ja hänen vaimonsa on ME esim. ME teimme/kävimme lasten kanssa ! Ex vaimo voi sanoa MINÄ KIELSIN/PÄÄSTÄNYT yms... ...mutta ei ME ... ...hän ei ole mikään kaikkien äänitorvi


      • meilleeitulla
        Miem kirjoitti:

        MUTTA KUN SE EI KUULU SINULLE KETÄ ISÄN KANSSA ASUU JA KIUSAAMISEN OLET 99%:TI KUVITELLUT

        No ei todellakaan enkä ole edes kiinostut niistä naikkosten asioista, hyi, Aivan sama ketä siellä asustelee kunhan ei tule meille eikä lasten lähelle. Onneksi ei ole tullut, mies itsekin on sitä mieltä että hänen sutturat ovat huonoa seuraa meille eikä koskaan ole pakotanut meitä näkemään perheenrikkojia. Siksi olemme erittäin onnellinen perhe.


      • Miem
        meilleeitulla kirjoitti:

        No ei todellakaan enkä ole edes kiinostut niistä naikkosten asioista, hyi, Aivan sama ketä siellä asustelee kunhan ei tule meille eikä lasten lähelle. Onneksi ei ole tullut, mies itsekin on sitä mieltä että hänen sutturat ovat huonoa seuraa meille eikä koskaan ole pakotanut meitä näkemään perheenrikkojia. Siksi olemme erittäin onnellinen perhe.

        Mutta sekin on isän päätettävissä tapaako lapset hänen naisen ei sinun


      • ählämsähläm
        meilleeitulla kirjoitti:

        No ei todellakaan enkä ole edes kiinostut niistä naikkosten asioista, hyi, Aivan sama ketä siellä asustelee kunhan ei tule meille eikä lasten lähelle. Onneksi ei ole tullut, mies itsekin on sitä mieltä että hänen sutturat ovat huonoa seuraa meille eikä koskaan ole pakotanut meitä näkemään perheenrikkojia. Siksi olemme erittäin onnellinen perhe.

        Just meitä, meille ,sutturat, naikkoset, voi jeena ton juttuja...
        Heillä, siis lässyllä, varmaan asuu kaikki lapset lapsineen, yleensä lapset asuu perheineen muualla, ja lässyn exä asuu jossain likellä "sutturoineen " on se aikas äijä, asuu monen sutturan kanssa ja myös naikkosien, millä lailla se jaksaa hoitaa ne kaikki akat.


      • hulluaseurakuntaa

        No, ilmankos se sysää niitä ämmiä lässynkin kotiin, kun sillä on jo ahdasta, mutta lässy ei niitä huoli , kun silläkin on ahdasta, ko kakaratkin asuu lässyllä.


      • meilleeitulla
        Miem kirjoitti:

        TUOHON FOBIAASI SINÄ TARVITSET HOITOA JA LAPSILLA ON OIKEUS TUTUSTUA ISÄNSÄ VAIMOON! EIKÄ ISÄ HYLÄNNYT LAPSIAAN SINUN TAPAUKSESSA VAAN SINÄ ESTIT LAPSIA TAPAAMASTA ISÄÄ

        No sinähän olet ahdistunut kun huudat täällä kurkku suorana! Rauhoitu ja etsi itseäsi. Minun lapsillani ei ole koskaa ollut pakko nähdä perheenrikkojia, isänsä sutturoita, ei ksokaan. Siihen me emme lähteneet mukaan... katkera ja suuttunut toki saa olla, mutta meidän elämä ei kuulu perheenrikojille mitenkään. Jos sinä haluat vieraita sutturoita omaan kotiisi lauman, niin ei se tarkoita että me muut haluumme.


      • Miem
        meilleeitulla kirjoitti:

        No sinähän olet ahdistunut kun huudat täällä kurkku suorana! Rauhoitu ja etsi itseäsi. Minun lapsillani ei ole koskaa ollut pakko nähdä perheenrikkojia, isänsä sutturoita, ei ksokaan. Siihen me emme lähteneet mukaan... katkera ja suuttunut toki saa olla, mutta meidän elämä ei kuulu perheenrikojille mitenkään. Jos sinä haluat vieraita sutturoita omaan kotiisi lauman, niin ei se tarkoita että me muut haluumme.

        Ei meilläkään ole pakotettu näkemään ketään vaan ihan vapaaehtoisesti ovat tulleet.... ...tuo pakottamis juttu jo kertoo että olet psyykkisesti sairas !


      • einiitätarvi
        Miem kirjoitti:

        Ei meilläkään ole pakotettu näkemään ketään vaan ihan vapaaehtoisesti ovat tulleet.... ...tuo pakottamis juttu jo kertoo että olet psyykkisesti sairas !

        Se on hyvä ettei sutturoita näytetä lapsille ikä päästetä lasten lähelle, eihän ne muuta kun kiusaa ja häiriköi miehen perhettä.


      • Miem
        einiitätarvi kirjoitti:

        Se on hyvä ettei sutturoita näytetä lapsille ikä päästetä lasten lähelle, eihän ne muuta kun kiusaa ja häiriköi miehen perhettä.

        No kyllä vaan lapset viettää aikaansa vaimoni kanssa ja käy ostoksilla yms. Eikä heitä pakotettu koskaan vaan ihan omasta tahdosta ovat tulleet... ...mutta heidän äiti on pidetty meiltä poissa


      • nyteihullutella

        Menikö tämä alkuaiheesta vallan hakoteille! Nyt väitetään jotain hulluksi ym. Mennänkö alkuperäiseen aiheeseen eli huoltajuuteen ja isän...


    • miesnaistenmakuun

      Entinen akka on lapsen äiti. Hänellä on yhä äidin oikeudet lapseen. Sinä et muutu pyhäksi ihmiseksi että omit lapsen, äidillä on aina oikeus lapseen. Kuin myös sinulla. Älä lasta kiusaa kiusaat tuolla asenteella vain itseäsi.

      • Miem

        Entinen voi vaalia oikeuksiaan omassa kodissaan lasten ollessa siellä mutta meillä hänen oikeutensa loppuu portille! Ei ole mitään velvollisuutta päästää ex:ää meidän kotiin tai perhejuhliin


      • säälinlapsiasi
        Miem kirjoitti:

        Entinen voi vaalia oikeuksiaan omassa kodissaan lasten ollessa siellä mutta meillä hänen oikeutensa loppuu portille! Ei ole mitään velvollisuutta päästää ex:ää meidän kotiin tai perhejuhliin

        Voi surku su elämääsi.. surullista että et päästä lapsiasi ja lasten äitiä portisa pidemmälle, no voihan siinäkin tietysti tapaamisen hoitaa, voi kauhea..


      • Miem
        säälinlapsiasi kirjoitti:

        Voi surku su elämääsi.. surullista että et päästä lapsiasi ja lasten äitiä portisa pidemmälle, no voihan siinäkin tietysti tapaamisen hoitaa, voi kauhea..

        Ex vaimo ei ole =lapset eli lapset kulkee omilla avaimilla sisään ja ulos tahtonsa mukaan mutta ex vaimolla ei ole mitään asiaa meidän kotiin/pihalle/elämään


      • 1säpappa
        säälinlapsiasi kirjoitti:

        Voi surku su elämääsi.. surullista että et päästä lapsiasi ja lasten äitiä portisa pidemmälle, no voihan siinäkin tietysti tapaamisen hoitaa, voi kauhea..

        Musta taas on kaksi eri asiaa pitääkö päästää exä kylään vai päästääkö.
        On mun lapsen äiti kerran käynyt kylässä ja tietysti sai käydä. Mutta jos hän nyt oikein urakalla alkais seurailemaan ketä tapaan ja mitä teemme, niin siihen tulisi kyllä loppu alta aikayksikön. Exällä ei ole pienintäkään määräysvaltaa elämääni, eikä lapsenkaan elämään silloin kun lapsi on minun vastuullani.


      • psykologiaaheh
        säälinlapsiasi kirjoitti:

        Voi surku su elämääsi.. surullista että et päästä lapsiasi ja lasten äitiä portisa pidemmälle, no voihan siinäkin tietysti tapaamisen hoitaa, voi kauhea..

        Opettele lukemaan ääliö!


      • exxex
        Miem kirjoitti:

        Entinen voi vaalia oikeuksiaan omassa kodissaan lasten ollessa siellä mutta meillä hänen oikeutensa loppuu portille! Ei ole mitään velvollisuutta päästää ex:ää meidän kotiin tai perhejuhliin

        Ei ex:n kuulu mennä perhejuhliin ilman kutsua. Toisaalta en menisi kutsuttunakaan, jos olisin siinä tilassa. Poikkeuksena oman lapsen synttäri, jos kutsutaan. Sinnekään en ottaisi avecia, joka ei olisi vakituinen. Paitsi jos erikseen kutsussa mainitaan. Nykyään näissä perhesuhteissa menee oudompi sekaisin; on mummua, mammaa,ukkia,isöisää, äitipuolen/isäpuolen vanhemmat, sukua molemmilta puolin, exien omat lapset, sitten yhteiset...Hrrr.


      • luonavanhanveräjän
        säälinlapsiasi kirjoitti:

        Voi surku su elämääsi.. surullista että et päästä lapsiasi ja lasten äitiä portisa pidemmälle, no voihan siinäkin tietysti tapaamisen hoitaa, voi kauhea..

        Miem kirjoitti, että lapsen äidin tulo loppuu portilla. Miksei lasta saa tuoda kotiovelle ja myös hakea. Onko jotain salattavaa. Tuskin äiti/isä tulee kurkkimaan jotain... Käykö kuin "entiselle" erään lapsen isälle, että hän peruutti autonsa portin sisäpuolelle, ottaakseen lapsensa kyytiin pihalta. Ex-vaimon puoliso hyökkäsi kuin riivattuna pihalle ja kävi lasten nähden heidän isää traivelista kiinni ja karjui siinä, että naapuritkin valpastuivat. Sinnä käytiin jo pientä painia. Lasten isä pääsi pakenemaan autolle ja hoputti lapset kyytiin. SIINÄ NÄMÄ PIENET ITKIVÄT JA OLIVAT JÄRKYTTYNEINÄ KUIN ISÄKIN. Äiti seisoi mitään sanomattomana siinä. Taisi hänkin säikähtää. Niin suuri oli viha tällä uudella miehellä vaimonsa exää kohtaan. Ei olisi saanut ajaa portin sisäpulelle. Ennen sai hakea lapset sisältä, vaikka uusi mies kävi siinä mulkoilemassa. Oliko mustis toisen miehen lapsista. Eivät päässeet rikkomaan lasten ja isän välejä, vaikka kovasti yrittivät .


    • Aboriginaali

      Isilläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen

      Tasa-Arvovaltuutettu tiedote.17.02.2011

      - Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

      Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

      Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
      - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

      Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

      - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

      Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

      Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
      ----------------------------

      • Tulipamieleen

        Onko sulla omia mielipiteitä. Vai onko copypaste ainoa asia jonka osaat?


    • sd44554

      akka saa esittää mielipiteen mutta ei määrätä mitä tehdä lapsen kanssa. alkoholi ei ole hyväksi lasten seurassa. eipä ihme kun oletkin ex-mies. ota sitä kaljaa sitten kun lapsi ei ole sinun vastuulla.

    • sunjamunjakenen

      TÄTÄPÄIVÄÄ: Hänellä (olkoot vaikka Tintti)on lapsi edellisen poikakaverin kanssa. Lapsi on oikealla isällään ja tämän uudella naisystävällä joskus, ja joskus on Tintin ja hänen nykyisen poikakaverinsa kanssa. Joskus lapsi on oikean isänsä äidin eli mummonsa ja tämän uuden miesystävän luona. Joskus taas oikean isänsä isän eli pappansa ja tämän uuden naisystävän luona. Toisinaan lapsi taas on äidinäidin eli toisen mummonsa ja tämän uuden miesystävän luona ja toisinaan äidin isän eli toisen pappansa ja tämän uuden naisystävän luona. Tässä nämä läheisimmät lapsen ihmiset. Sitten vielä ne serkku ym. ihmiset, joita varmaan sopassa aika paljon. Voi jumankauta ihmiset, voitteko te ylipäätään odottaakkaan, että tälläinen eroperheiden meininki voisi jotenkin sujuvasti koskaan onnistuakaan?????? Ihan sama miten väännät, porukkaa on niin paljon, että vituiks menee kumminkin. Surkeeksi on menny maailma. Lapsia käy sääliksi...

      • exexx

        sunjamunjakenen kirjoitit asiaa, mistä minäkin kirjoitin, en noin laajana. Mutta tosi hyvä esim., mikä sekamelska on näissä"perhesuhteissa"! Otapa selvää luettelemastasi kaaoksesta. Ajatuksen kanssa joutuu lukemaan, että pysyy selvill vesillä. Ja mimmosia tunteita lapsissa herättää noin monimuotoiset suhteet: isän/äidin tyttö/poikakaveri, avopuoliso. Nykyään on jo paljon ukilla ja mummolla uudet puolisot/kaverit/avopuolisot/2. tai 3. vihitty puoliso. No, lapset ovat kumman sopeutuvaisia uudistuksiin. Eivät taida mennä sekaisin näiden etunimissäkään. On ukin kaveri Maija ja mummon uusi Jussi ym. ym. Onko näistä asioista tehty tutkimusta, kun paljon tehdään vaikka mistä?!


    • Aboriginaali

      Äidit osaavat erotilanteessa temput, joilla isält viedäänä yhteys lapsiinsa. Eikä siinä vielä kaikki. Yhteiskunta auttaa heitä siinä.

      http://www.tulva.fi/index.php?k=115744
      ------------------------------------------------------------------------

    • Aboriginaali
    • entinen.akka.yhteish

      Moro. Entinen akka ei saa määrätä, mitä isä lasten kanssa isäviikonloppuna tekee. Jos iskä tekee jotain tyhmää, niin hän kantaa vastuun. Iskäkään ei saa määrätä, mitä äitiviikonloppuna tehdään. Kumpikin voivat sanoa lapselle, että jos tulee joku hätä tai iso ikävä, niin soita heti. t. yks entinen akka

      • mitäsähoriset

        Tottkai saa, lapset ovat myös hänen, vai kieltääkö mies senkin ettei ole? Katkeraiko ovat miehetkin vai sutturoiden ylipuhuttuja? Outoja miehiä jos ensin tekee lapsia vaimonsa kanssa ja sitten kieltääkin ettei ne lapset ole edes tämän e x vaimon?????? Siis mä en käsitä.


      • Miem
        mitäsähoriset kirjoitti:

        Tottkai saa, lapset ovat myös hänen, vai kieltääkö mies senkin ettei ole? Katkeraiko ovat miehetkin vai sutturoiden ylipuhuttuja? Outoja miehiä jos ensin tekee lapsia vaimonsa kanssa ja sitten kieltääkin ettei ne lapset ole edes tämän e x vaimon?????? Siis mä en käsitä.

        No paljon muutakin on mitä et käsitä ! Mutta se mitä lapset tekee isän luona ei kuulu lasten äidille lasten äiti ei kuulu isän vapaa ajan seuralaisiin eikä isän elämään !


    • pidänsilmällä

      Kyllä meillä minä ainakin pidän silmällä ketä sinne isän luokse viipottaa, lapset soittelevat kännyköillään ja ottelevat kuvia jos joku vieras saapuu sinne häiritsemään ja kiusaamaan. Onneksi ei vielä ole kukaan tunkeutunut, ja lapset ovat saaneet olla rauahssa, ja olenkin sanonut että vaikka keskiyöllä saa äidille soittaa jos joku tunkeutuu sinne häiritsemään. Itse en sinne sikakämppään mee joten saa olla rauhassa, mutta meen jos joku sinne tunkeutuu kiusaamaan ja häiriköimään, mun lapsia kukaan ei kiusaa eikä häiriköi.

      • Miem

        Etkä pidä oot ex miehes luona ulkopuolinen ... ...ylimääräinen


      • okuhanvingsahti

        Eikös lapset ole yleensä yhteisiä oli sitten avio-.avoliitosta tai hetken hurmostilassa alulle ("pantu") saatettu.


    • uusioperhe

      Ei saa.Itse en ole puuttunut ex mieheni asioihin. Miten hän toimii lastemme kanssa. Ärsyttää suuresti kun nykyisen miehen ex vaimo puuttuu jatkuvasti. joskus jopa pakotti paluttamaan lapset kesken isä viikonlopun. Kun ei olla osattu toimia oikein. Lapset tuli aina ilman puhtaita vaatteita ja ilman ulkovaatteita. Meillä olisi pitänyt olla kotona heille toiset vaatteet. sillä olihan minulla omia lapsia,, vaate koko tosin oli monta numeroa liian pieni.Ollaan asuttu jo yhdessä kahdeksan vuotta ja edelleen tulee ohjeita miten pitää toimia, Silti hänellä oli otsaa haukkua oman uuden miehensä lasta paskapääksi. Meillä onneksi lasten kanssa menee mukavasti ja se on pääasia. Ja anteeksi vaan.. Ämmä se selainen on joka puuttuu toisten elämään. .

    • VOISAATANASENTÄÄN

      No jaa... Mitäpähän tuohon muuta sanoisi, kun että jos lapsi/lapset on vain viikonloppuisin luonasi, niin onko pakko ottaa sitä kaljaa? Kyllä minä ainakin vastaavassa tilanteessa olisin vain lasten kanssa, eikä tulisi mieleenikään juoda kaljaa. Tuskinpa se/ne lapsi/lapset joka viikonloppu sinun luonasi on, että varmasti saat viettää kaljanhuuruisia viikonloppuja ihan vapaasti,

      • Miem

        Hmmm ! Kyllä sauna olueen ottaminen ja ryyppääminen on ihan eri asia ! Ja tuskimpa sillä äidilläkään aina sen yhden sidukan ottaminen saunan jälkeen niin vaikeaa ole !


      • Punaviinit

        Ei pari kaljaa saunan yhteydessä ole mitään kaljanhuuruista ryyppäämistä, Etelä -Euroopassa juodaan melkeen joka päivä viiniä ruoan kera.


    • envoiuskoa

      Äidillä on aina oikeus omiin lapsiin, sitä ei kukaan pysty estämään. Perheenrikkojat ensin rikkoo perheen, sitten vievät lapsilta isän ja sitten alkavat määräilemään miestä mitä saa tehdä mitä ei, estäämiestä näkemästä lapsiaan, kiusaa ja haukkuu heitä samoin miehen exän vanhemmat ja suvun, ja kuluttaa miehen rahat...siis tätäkö nyky miehet todella haluaa? Noin helposti on miehet manipuloitavissa, kun perheenrikkojat käskyttää... jotenkin tuntuu aivan käsittäättöältä että miehet uhraa oman perheensä täysin vieraan ihmisen käskyttäessä... oikeesti, järkyttävää.

      • Miem

        Äidillä ei ole yhtään enempää oikeuksia lapsiin kuin isälläkään ! Jos estät isää tapaamasta lapsia vedoten että isällä on uusi kimppani niin eipä sinunkaan luona lapset ole silloin kun sinun luona on se "sydän"ystävä


      • maailmanparasäiti
        Miem kirjoitti:

        Äidillä ei ole yhtään enempää oikeuksia lapsiin kuin isälläkään ! Jos estät isää tapaamasta lapsia vedoten että isällä on uusi kimppani niin eipä sinunkaan luona lapset ole silloin kun sinun luona on se "sydän"ystävä

        Minä olen ainakin vedonnut siihen ettei minä ja mun lapset ole koskaan saaneet nähdä perheenrikojasutturoita. Ei ole mies tuonut niitä meille eikä meitä pakotettu menemään sinne missä se suttura on. Ei koskaan. Olemme siltä säästyneet kaikki, ongelmiahan se olisi tuonut ja pialnnut elämämme jos vielä pitäs ruokkia sutturat jotka rikkoi perheemme. Miksi? Minä suojelin lapsiani sutturoilta ja huonolta esimerkiltä ettei kukaan voi perhettä rikkoa ja viahtaa lapisia koska tahansa... sellaita kuvaa emme ole koskaan lapsillemme antaneet, se on erittäin väärin lapsia kohtaan. En voisi kuvitellakkaan että meillä hiipparoisi joku perhenrikokja... en vaan ymmärrä ihmisiä miksi jotkut suostuu siihen.
        Lapsilla ei ole velvollisuutta eikä minulla tapailla perheenrikkojasutturoita, eikä mies ole meitä edes koskaan pakottanut. Täällä vaan on aivopesty jotkut ihmiset siihen että sutturat kuluu exän ja lasten elämään, en voi sitä ymmärtää. Meilläe i kuulunut koskaan eikä vieläkään lappset ole hyväksyneet sitä että isä viahtoi heidät sutturoihin,.


      • Miem
        maailmanparasäiti kirjoitti:

        Minä olen ainakin vedonnut siihen ettei minä ja mun lapset ole koskaan saaneet nähdä perheenrikojasutturoita. Ei ole mies tuonut niitä meille eikä meitä pakotettu menemään sinne missä se suttura on. Ei koskaan. Olemme siltä säästyneet kaikki, ongelmiahan se olisi tuonut ja pialnnut elämämme jos vielä pitäs ruokkia sutturat jotka rikkoi perheemme. Miksi? Minä suojelin lapsiani sutturoilta ja huonolta esimerkiltä ettei kukaan voi perhettä rikkoa ja viahtaa lapisia koska tahansa... sellaita kuvaa emme ole koskaan lapsillemme antaneet, se on erittäin väärin lapsia kohtaan. En voisi kuvitellakkaan että meillä hiipparoisi joku perhenrikokja... en vaan ymmärrä ihmisiä miksi jotkut suostuu siihen.
        Lapsilla ei ole velvollisuutta eikä minulla tapailla perheenrikkojasutturoita, eikä mies ole meitä edes koskaan pakottanut. Täällä vaan on aivopesty jotkut ihmiset siihen että sutturat kuluu exän ja lasten elämään, en voi sitä ymmärtää. Meilläe i kuulunut koskaan eikä vieläkään lappset ole hyväksyneet sitä että isä viahtoi heidät sutturoihin,.

        Mutta kun sinut on todettu sairaaksi ja vainoharhaiseksi monien kirjoituksissa ! Ja minähän olisin vaikka vidanomaisten avulla pitänyt kiinni viikonloppu tapaamisista! Eikä se ex :lle kuulu kuka isän kotona asuu ... ...eron jälkeen en ole tilivelvollinen ex:lle


      • Blatkunblatkun

        Blaaaaa ,perheenrikkojat,naikkoset, sutturat, blaaaaaaaa


      • Hulluvauhdissa
        maailmanparasäiti kirjoitti:

        Minä olen ainakin vedonnut siihen ettei minä ja mun lapset ole koskaan saaneet nähdä perheenrikojasutturoita. Ei ole mies tuonut niitä meille eikä meitä pakotettu menemään sinne missä se suttura on. Ei koskaan. Olemme siltä säästyneet kaikki, ongelmiahan se olisi tuonut ja pialnnut elämämme jos vielä pitäs ruokkia sutturat jotka rikkoi perheemme. Miksi? Minä suojelin lapsiani sutturoilta ja huonolta esimerkiltä ettei kukaan voi perhettä rikkoa ja viahtaa lapisia koska tahansa... sellaita kuvaa emme ole koskaan lapsillemme antaneet, se on erittäin väärin lapsia kohtaan. En voisi kuvitellakkaan että meillä hiipparoisi joku perhenrikokja... en vaan ymmärrä ihmisiä miksi jotkut suostuu siihen.
        Lapsilla ei ole velvollisuutta eikä minulla tapailla perheenrikkojasutturoita, eikä mies ole meitä edes koskaan pakottanut. Täällä vaan on aivopesty jotkut ihmiset siihen että sutturat kuluu exän ja lasten elämään, en voi sitä ymmärtää. Meilläe i kuulunut koskaan eikä vieläkään lappset ole hyväksyneet sitä että isä viahtoi heidät sutturoihin,.

        Koita nyt rauhoittua hullu, ota lääkkeesi ,että ei pääsi poksahda.


    • vapaana_vastuusta

      Kun puolison kansassa tuli hänen omasta tahdosta ero, hän sanoi suoraan siinä tilaisuudessa,kun neuvoteltiin elatusmaksuista lapset olevan hänen.Niin ovat saaneet olla minun puolesta maksut maksan ja sillä sipuli,näin on menty jo kohta kahdeksan vuotta.En viitsi kinata ja tapella tyhmän henkilön kanssa joka haluaa pitää oman päätöksensä.

    • bvfbgvfbgfdgf

      kyllä lastesn vanhemmalla on täysi oikeus päättää laskeeko lapsensa sellaisen ihmisen kotiin koko viikonlopukis, joka ei ole vesiselvä. onko tosiaan noin vaikeaa olla joka toista viikonloppua juomatta? en itse pääästäisi ainakaa npieniä lapsia, voi tapahtua yllättäen ihan mitä tahansa, ja jos ainoa huoltaja on kännissä, se on jo iso ongelma lastensuojelullisestikin. tulipalo voi syttyä, tai lapsi sairastua, ja kännissä oleva vanhem,pi ei heti tajua viedä sairaalaan.

      • Miem

        Ei yksi olut saunan jälkeen saa ihmistä känniin ! Oot hiukan tekopyhä ja ehkä käytät asiaa miehesi kiusaamiseen !


      • kouluunmars

        ja se kirjoitustaito......


      • kossut

        Kirjoitustaidosta päätellen olet itse umpikännissä.


    • Varta_virtaa

      Eikö lapsesi sairastu koskaan sinun luonasi?

    • onnekseiokakaroita

      Olen uusi äiti miehen lapsille ja kyllä minä määrään hänen lasten asit ja exän asiat. Lapset tulevat kaksi kertaa kuussa meille, ovat tunnin ja lähteävt viimeistään kello 16.00 joten ennen tuota aikaa on tapaamisen tapahduttava. Tämä on ollut käytössä meillä jo 8 vuotta ja toimii. Kellän ei ole sanomista, mieskin ymmärtää että minä tarvin rauhallista koti iltaa. Lapset ovat toisasia meille ja meidän parisuhde ykkönen. Eikö teillä? Jos me emme tulisi toimeen keskenämme ei jaksettas edes itä tuntia olla häiriköiden kanssa. Surullista että oitää olla riesana vielä nuo isot lapset jotka kyllä tulis toimeen jo keskenään, mutta pitää olla isän perään kuin vaavat.

      • Miem

        Et muuten määrää !


      • orvokkikaali
        Miem kirjoitti:

        Et muuten määrää !

        Juuú! Näin olen tehnytj a näin teen. Mies ei uskalla sanoo vastaan, menettäis mut.


      • hullupelleoot

        Opettele kirjoittamaan pelle!


      • Miem
        orvokkikaali kirjoitti:

        Juuú! Näin olen tehnytj a näin teen. Mies ei uskalla sanoo vastaan, menettäis mut.

        Sinä oletkin pimee


      • Taitaaollatrolli

        "Olen uusi äiti miehen lapsille ja kyllä minä määrään .."
        Minä taas luulen, että olet trolli. Ei järjissään ja vakavissaan oleva ihminen tuollaista kirjoittelisi, ei edes ajattelisi. Sen verran on pimeää tuo teksti.


    • EiKait

      lasten äidillä ole puuttumista, jos lapset palaavat tyytyväisinä kotiin, eikä heillä ole valittamista viikonlopusta sinun luonasi. Kyllä lapsista aika hyvin huomaa, jos voivat pahoin viikonlopun jälkeen. Tietty alkoholia ei saisi nauttia humalapisteeseen saakka. En usko muutaman saunakaljan haittaavan.

      • pakkoyrittäämielistellä

        Mies joka ei ennen ole ottanut kaljan kaljaa ja yhtä äkkii alkaa juopottelemaan, siihen on kolmas osapuoli syyllinen.


      • Voiluojat
        pakkoyrittäämielistellä kirjoitti:

        Mies joka ei ennen ole ottanut kaljan kaljaa ja yhtä äkkii alkaa juopottelemaan, siihen on kolmas osapuoli syyllinen.

        Oho,vai joku muu kaataa viinaa kurkkuun, et väkisin juotetaan , hahaaaaa


      • läheskaikki
        Voiluojat kirjoitti:

        Oho,vai joku muu kaataa viinaa kurkkuun, et väkisin juotetaan , hahaaaaa

        Ei välttämättä kukaan kaada, mutta voi ne uudet naikkoet painostaa. Kuten siihenkin että mies ei tapaisi omia lapsia, ja painostaa siihen että makselee naikkosen kaikki menot, shoppailut ja koko elämisen, ja painostaa siihen että riitauttaa ex vaimon... näin ne tekee.


      • puhutsoopaa
        läheskaikki kirjoitti:

        Ei välttämättä kukaan kaada, mutta voi ne uudet naikkoet painostaa. Kuten siihenkin että mies ei tapaisi omia lapsia, ja painostaa siihen että makselee naikkosen kaikki menot, shoppailut ja koko elämisen, ja painostaa siihen että riitauttaa ex vaimon... näin ne tekee.

        Oh'hoh, sitte se mies on vammainen, ei tervettä ihmistä mihinkään painosteta, hulluko olet?


      • häpeetkösyhtään
        puhutsoopaa kirjoitti:

        Oh'hoh, sitte se mies on vammainen, ei tervettä ihmistä mihinkään painosteta, hulluko olet?

        jahas, sinä taidat olla asianosainen kun puolustat ihmisiä jotka sotekee toisten liiton.


      • Miem
        häpeetkösyhtään kirjoitti:

        jahas, sinä taidat olla asianosainen kun puolustat ihmisiä jotka sotekee toisten liiton.

        Ja sinä taidat olla hullu kun kuvittelet ja kesit salaliittoteorioita... ...etkö sinä saatanan pässi muista tajua kirjoituksiasi erinimimerkein jossa ISOLLA OLET SANONUT ETTET PÄÄSTÄ LAPSIA ISÄN LUOKSE SINÄ EROTTJA ÄIDINKUVATUS


      • Miem
        pakkoyrittäämielistellä kirjoitti:

        Mies joka ei ennen ole ottanut kaljan kaljaa ja yhtä äkkii alkaa juopottelemaan, siihen on kolmas osapuoli syyllinen.

        Hmmmm.niin se usein on se ex puoliso se kolmas joka päsmättää vielä eronkin jälkeen(minä ,vaimoni ja se kolmas ex).


      • hullujajuttuja
        häpeetkösyhtään kirjoitti:

        jahas, sinä taidat olla asianosainen kun puolustat ihmisiä jotka sotekee toisten liiton.

        kuules pelle, aikuista tervettä ihmistä ei pakoteta eikä painosteta juomaan viinaa eikä luopumaan lapsistaan, eikä myöskään pakoteta elättään vasten tahtoos ketään ,sillon se aikuinen on vammainen tai muuten kehityksestä jäljessä lapsen tasolla, jos sitä noin voi viedä.
        Jos sun äijäs oli kehitysvammainen, se on sitte voi, voi ja et sinä itekään ole täysillä matkassa, jonkin sortin vammainen olet .


    • miehelläainasalattavaa

      Lopettakaa asian vatulointi ja käyttäkää järkee. Äidillä on aina oikeus omiin lapsiin oli he sitten missä tahansa. Aivan kuin isälläkin. On susurllista ettei mies kehtaa sanoa että hänellä on asioita jotka ei kestä päivänvaloa, vaan salaa niitä, muutoihan hänellä ei olisi mitään vastaan sille että entinen vaimo näkisi missä lapset ovat.

      • Miem

        Lakkaa sinä vatvomasta oikeuksista jota sinulla ei ole ex miehesi luona ! Ja periaatteessakaan en kerro meidän kodin asioita ex:lle koska hänelle ei ne kuulu eikä ole oikeuksia meidän kotiin/elämään. Ei ole salattavaa mutta ulkopuolisia vieraita en päästä kotiin koska ex on vieras ulkopuolinen!


    • sinikka50v

      Aloittajalle vastaukseksi: Ex-puolisollesi ei kuulu, mitä sinä lastesi kanssa teet, kun he ovat luonasi. Lapsesi saavat siis tavata ystäviäsi, sukulaisia ym. Eri asia sitten on, jos lapset kertovat ex-puolisollesi, että luonasi esim. juopotellaan, tapellaan ym. Silloin ex-puolisollasi on velvollisuus tehdä sinusta lastensuojeluilmoitus, jolloin lastensuojeluviranomaiset selvittävät asiaa mm. lapsia kuulemalla.

      Sama pätee toisinpäin. Sinulla on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, jos lapsesi kertovat sinulle äidin luona tapahtuvan edellä mainitsemiani asioita.

      Yhteishuoltajuus ei tarkoita sitä, että saadaan päättää siitä, mitä toinen vanhempi saa tehdä lasten kanssa.

      Neuvon sinua ottamaan yhteyttä lastenvalvojaan, jonka luona te vanhemmat olette tehneet sopimuksen yhteishuollosta, tapaamisista ja lasten asumisesta. Ex-puolisollesi olisi varmaan tarpeen kerrata hänen ja sinun oikeudet ja velvollisuudet.

    • kunnonäitivalvoo

      Ei kellään ole oikeutta estää äitiä huolehtimasta lapsistaan oli ne sitten missä tahansa. Se kuuluu äidin vlevollisuuksin, ei pakosti, mutta kukapa äiti jättää omat lapset tietämättä missä he ovat ja keiden seurassa ja millaisessa oloissa. Kyllä äidit sentään lapsistaan välittää ja huolehtivat, isät ei niinkään. Heistä on mukava päästä lapsista eroon, näkehän sen jo erotilastoissa, miehet helpmmin lähtee kun naiset.

      • yhteishuolto

        Erotilastoissa miehet että naiset, eroo puolisoistaan ei lapsista.
        Suurin osa eronhakijoista on naisia.


      • Miem

        Isä on vastuullinen ja oikeutettu päättämään keitä lapset tapaa lasten olleessaan hänellä! Ei kenelläkään ulkopuolisella (ex vaimo)ole oikeutta hänen elämään/kotiin !!!


      • aikahurjaatoislla
        Miem kirjoitti:

        Isä on vastuullinen ja oikeutettu päättämään keitä lapset tapaa lasten olleessaan hänellä! Ei kenelläkään ulkopuolisella (ex vaimo)ole oikeutta hänen elämään/kotiin !!!

        Miksi sä etsit lapillesi uutta äitiä? Aika outoo että lapsille tarvii uusi äiti, jättikö entinen äiti vai miksi? En ole koskaan vielä tavannut ketään kuka etsii lapsille lasten tahotoessa uuden äidin. Onko isän etsiminen yleisempää, että lapset haluu uuden isän? Mitä jos lapset haluu uuden isän ja äidin????? Samallakertaa.
        Miten vaikeeta se on luopua omista lapsista, ei me varmaan pystyttäs koskaan. Omituinen on maailma nykysin. Voiko lapsille etsiä uusi pikkuveli, isos sisko tai monta samalla lailla kuin isää ja äiti?
        Onnee vaan sellasille jotka vaihtelee mielin määrin kotihenkilöitä.


      • Miem
        aikahurjaatoislla kirjoitti:

        Miksi sä etsit lapillesi uutta äitiä? Aika outoo että lapsille tarvii uusi äiti, jättikö entinen äiti vai miksi? En ole koskaan vielä tavannut ketään kuka etsii lapsille lasten tahotoessa uuden äidin. Onko isän etsiminen yleisempää, että lapset haluu uuden isän? Mitä jos lapset haluu uuden isän ja äidin????? Samallakertaa.
        Miten vaikeeta se on luopua omista lapsista, ei me varmaan pystyttäs koskaan. Omituinen on maailma nykysin. Voiko lapsille etsiä uusi pikkuveli, isos sisko tai monta samalla lailla kuin isää ja äiti?
        Onnee vaan sellasille jotka vaihtelee mielin määrin kotihenkilöitä.

        Ensinnäkin en etsi uutta äitiä lapsille minulla on uusi vaimo jolla on etunimi eikä hän ole uusi äiti ei edes äitipuoli vaan minun vaimo ja toiseksi minä hain eroa koska kotona ei ollut hyvä olla jatkuvan painostuksen alla ja erosin vain vaimosta ! 3. Erosin montavuotta ennen uuden suhteen alkua joteen eroon ei liittynyt kolmatta osapuolta !
        Sulla tuo maailman kuva on aika kieroutunut ja eikä todellakaan ymmärrys oo ihan kympillä... ....oikeesti oot aika tyhmä


      • voipyhäyksinkertaisuus
        aikahurjaatoislla kirjoitti:

        Miksi sä etsit lapillesi uutta äitiä? Aika outoo että lapsille tarvii uusi äiti, jättikö entinen äiti vai miksi? En ole koskaan vielä tavannut ketään kuka etsii lapsille lasten tahotoessa uuden äidin. Onko isän etsiminen yleisempää, että lapset haluu uuden isän? Mitä jos lapset haluu uuden isän ja äidin????? Samallakertaa.
        Miten vaikeeta se on luopua omista lapsista, ei me varmaan pystyttäs koskaan. Omituinen on maailma nykysin. Voiko lapsille etsiä uusi pikkuveli, isos sisko tai monta samalla lailla kuin isää ja äiti?
        Onnee vaan sellasille jotka vaihtelee mielin määrin kotihenkilöitä.

        Voi juma-lauta kun olet pöljä, ei kukaan eronnut nyt lapsille uutta äitiä hae, vaan uuden puolison itselleen ja ei kukaan ole oman äitinsä kaa aviossa hullu.
        Eikä kukaan luovu omista lapsistaan.
        mistä noita hulluja sikiää?


    • kannabispössy

      Äitis on homo, vittu! Vittu!

    • tsörp

      Saa jos kakarat puhuu kaljasta. Ja siitä, että iskä luona kaljaa juotii ja kavereita kävi.

      Mutta eikös ole keskustelusuhde ex

      Kyllä jos mun kakarat olis kertonut tuota niin ottaisin pultit

      • Miem

        Siinäpä otat pultit juon joka tapauksessa sauna olueen tai kaks välittämättä ex:n mielipiteestä eikä lasten suojeluole mihinkään lapsia vieny vaikka on käynyt katsomassakin


    • aiettämistävoitietää

      Vaatii luonnetta kieltäytyä itsensä kiusaamisesta..

    • Järkikäteen

      Jos teillä on yhteishuoltajuus niin lähtökohta on se, että molemmat vanhemmat ovat tasa-arvoisia lasten elämää ja hyvinvointia koskevissa asioissa. Paino sanalla tasa-arvoisia, sen voi vaikka ihan ajatusmielessä testata siten, että miettii olisiko sinulla oikeutta puuttua, tai puututko, samoihin asioihin lasten ollessa äitinsä luona. Äiti ei ole yhtään sen yliarvoisempi huoltaja kuin isäkään, miksi siis äidille oikeutettaisiin erioikeudet kuin isälle?

      On erittäin valitettava ja surullista, että vanhemmat käyttävät lapsia välikappaleena aikuisten välisissä asioissa. Lapsilla ei ole mitään osaa, eikä arpaa, aikuisten väleihin tai heidän suhteen rikkoutumiseen. Jos toinen osapuoli on pettänyt äitiä/isää, ei se tarkoita että samalla on petetty lasta. Vaikka tilanne olisikin kireä vanhempien välillä tulisi molempien vanhempien pitää mielessä mikä on lapsen parhaaksi ja mikä on vain omaa kontrollointia ja pahan tekoa entistä kumppania kohden.

      Jos lapsilla on kaikki hyvin, eikä mitään kaltoinkohtelemista tai heitteillejättöä yms. Lastensuojelun kannalta hälyttävää tapahdu isäviikonloppujen aikana, niin tietenkään äidillä ei ole mitään sanavaltaa, miten isän luona viikonloppu vietetään. Saunakalja tai pari on ihan ok jos se jää siihen pariin tai jos paikalla on toinen aikuinen ihminen, joka ei juo. Jos vierailevat ihmiset eivät ole vaaraksi lapselle niin tietenkin he saavat käydä kylässä jos isä niin haluaa. Isä kyllä osaa arvioida onko viikonlopun aikana tapahtuvat asiat lasten hyväksi. Esimerkiksi usein vaihtuvat heilat eivät ehkä ole sopivia kyläläisiä ja varmasti sen yhden viikonlopun voi erossa olla ja tutustuttaa lapset uuteen puolisoon kun aika on sopiva ja suhde hieman vakaammalla pohjalla.

      Eli siis, äidillä ei ole mitään sanavaltaa miten ja mitä isä viikonloppu vietetään. Jos aihetta huoleen on voi vaikka ottaa yhteyttä lastensuojeluun, sieltä kyllä neuvotaan mikä on huolestuttavaa ja mikä ei. (Kannattaa myös pitää mielessä, että valehtelu esimerkiksi isän juomisesta ei ole lasten parhaaksi. Päin vastoin. ) Lastensuojelun kautta myös isä voi saada paremmin oikeuksia ja esimerkiksi tapaamiset virallisesti sovittua, jolloin äiti ei voi yksipuolisesti määrätä milloin isä näkee lapsia jne.

    • Marimire

      sinikka50v tuolla kertoi kaiken oleellisen. Jos on yhteishuoltajuus, sen toisen toimiin on vain luotettava. Ei ole mitään valtiutta valvoa miten siellä toisessa kodissa menee. Jos ihan todellinen huoli herää - > lastensuojeluilmoitus.

      Täällä näkyy olevan todella sekalaista sakkia. Jos järkevää puhetta aiheesta haluaa, kannattaa kirjautua sivustolle uusionni.com.

    • Mikä ihmeen oikeus ex-"akalla" on puuttua isän ja lasten aikaan,Ei mitään oikeutta. Lapset ovat yhtälailla isän kuin äidinkin. On kumma ajattelutapa että lapset ovat jotenkin enemmän äidin,ei näin todellakaan ole. Isät huolehtivat lapsistaan monesti paremmin kuin äidit. Mielestäni pitäisi enemmän kiinnittää huomiota sihhen miten siellä eletään todellisuudessa missä lapset pääasiallisesti asuu. Olen nähnyt paljon "yksinhuoltaja" äitejä ja kyllä niiden kasvatuksessa,lastenhoidossa,kodinhoidossa on todellakin toivomisen varaa.

      • julmaootlastakohtaan

        Koska hän on lapse äiti. Äidillä on aina oimeus lapsiin vaikka kuinka yritä estää ja hankaloittaa sitää. Lastahan sinä kiusaat ja teet asioista todella hankalaa. Tuolla piilottelulla ja salaamisella menetät kohta lapsen. Opetat lapselle että toista vanhempaa saa vihata niin paljon kun sielu sietää, Yrittkö manipuloida lapsen äitiä vastaan? Julmaa


      • eisiinäniinlukenut
        julmaootlastakohtaan kirjoitti:

        Koska hän on lapse äiti. Äidillä on aina oimeus lapsiin vaikka kuinka yritä estää ja hankaloittaa sitää. Lastahan sinä kiusaat ja teet asioista todella hankalaa. Tuolla piilottelulla ja salaamisella menetät kohta lapsen. Opetat lapselle että toista vanhempaa saa vihata niin paljon kun sielu sietää, Yrittkö manipuloida lapsen äitiä vastaan? Julmaa

        Opettele hullu lukemaan ja kirjoittamaan.


      • Nainenitsekkin
        julmaootlastakohtaan kirjoitti:

        Koska hän on lapse äiti. Äidillä on aina oimeus lapsiin vaikka kuinka yritä estää ja hankaloittaa sitää. Lastahan sinä kiusaat ja teet asioista todella hankalaa. Tuolla piilottelulla ja salaamisella menetät kohta lapsen. Opetat lapselle että toista vanhempaa saa vihata niin paljon kun sielu sietää, Yrittkö manipuloida lapsen äitiä vastaan? Julmaa

        Isällä on oikeus myös lapsiin. Tekstistäsi paistaa läpi miten halveksit lapsi-isä suhdetta ja pidät äidin oikeuksia paljon yliarvoisempina. Lastahan sinä kiusaat ja teet asioista todella hankalia jos estät heitä näkemästä isäänsä. Jos olet sama ihminen joka on jo aikaisemmin viestiketjussa kirjoittanut (kuten kirjoitusbirheistä ja kieliopin puutteesta arvelen) tulisi sinun mennä itseesi. Kirjoitat "me, meidän" jne. kertoessasi lasten (ei teidän) isästä. Sinulla ei ole ole mitään osaa isä-lapsi suhteeseen. Jos entinen puolisosi petti sinua (sanojesi mukaan teitä), ei se tarkoita että myös lapsia ollaan petetty. Sinua petettiin. Vain ja ainoastaan sinua. Isä on silti lasten isä, vaikka hä ellä olisi uusi puoliso. Perverssiä, että niputat itsesi yhteen lastesi kanssa. Heidän suhteensa isäänsä on täysin eri asia kuin sinu suhteesi ex-mieheesi. Oma ylistämisesi itseäsi kohtaan on myös erittäin arveluttavaa. Hyvä jos oma mielesi tulee siittä onnellisemmaksi, mutta jos kertomasi perusteella katsoo faktoja niin olet vieroittanut lastesi isän heistä. Olet riistänyt heiltä oikeuden toiseen vanhempaan. Ja minkä takia? Koska sinua, ja vain ainoastaan sinua, on petetty. Miehesi vaihtoi sinut toiseen/toisiin naisiin. Niin surullistq, miten yhteiskunta arvostaa äitejä huoltajana paljon enemmän, tulisi herätä jo tähän aikaan. Herra jestas, vuosi 2016 ja vieläkin monella ihmisillä on mielessä, että nainen pitää huolen lapsista ja mies tienaa (kärsjistetysti, mutta enivei, äitiä arvostetaan jostain ihmeen syystä enemmän).


      • meilleeitulla
        Nainenitsekkin kirjoitti:

        Isällä on oikeus myös lapsiin. Tekstistäsi paistaa läpi miten halveksit lapsi-isä suhdetta ja pidät äidin oikeuksia paljon yliarvoisempina. Lastahan sinä kiusaat ja teet asioista todella hankalia jos estät heitä näkemästä isäänsä. Jos olet sama ihminen joka on jo aikaisemmin viestiketjussa kirjoittanut (kuten kirjoitusbirheistä ja kieliopin puutteesta arvelen) tulisi sinun mennä itseesi. Kirjoitat "me, meidän" jne. kertoessasi lasten (ei teidän) isästä. Sinulla ei ole ole mitään osaa isä-lapsi suhteeseen. Jos entinen puolisosi petti sinua (sanojesi mukaan teitä), ei se tarkoita että myös lapsia ollaan petetty. Sinua petettiin. Vain ja ainoastaan sinua. Isä on silti lasten isä, vaikka hä ellä olisi uusi puoliso. Perverssiä, että niputat itsesi yhteen lastesi kanssa. Heidän suhteensa isäänsä on täysin eri asia kuin sinu suhteesi ex-mieheesi. Oma ylistämisesi itseäsi kohtaan on myös erittäin arveluttavaa. Hyvä jos oma mielesi tulee siittä onnellisemmaksi, mutta jos kertomasi perusteella katsoo faktoja niin olet vieroittanut lastesi isän heistä. Olet riistänyt heiltä oikeuden toiseen vanhempaan. Ja minkä takia? Koska sinua, ja vain ainoastaan sinua, on petetty. Miehesi vaihtoi sinut toiseen/toisiin naisiin. Niin surullistq, miten yhteiskunta arvostaa äitejä huoltajana paljon enemmän, tulisi herätä jo tähän aikaan. Herra jestas, vuosi 2016 ja vieläkin monella ihmisillä on mielessä, että nainen pitää huolen lapsista ja mies tienaa (kärsjistetysti, mutta enivei, äitiä arvostetaan jostain ihmeen syystä enemmän).

        Olet kakera meille, kun olen hyvä äiti, onneksi emme ole koskan nähneet mihen sutturoita emmekä hlauna , halveksime pehreenrikkojia .
        Nauramme usein kun millainen kottarainen voi rikkoa toisteperheen ja viedä lapelta isän ei käy meille kenellekän tajubtaan,että joku voi tehdä niin.
        Onneksi meis menetti eniten menetti minut ja lapset ja koko suvun, meilla sensijaan on ihana olla yhdessä koko suku lapset sanovat,että olen maailman pars äiti.


      • Miem
        julmaootlastakohtaan kirjoitti:

        Koska hän on lapse äiti. Äidillä on aina oimeus lapsiin vaikka kuinka yritä estää ja hankaloittaa sitää. Lastahan sinä kiusaat ja teet asioista todella hankalaa. Tuolla piilottelulla ja salaamisella menetät kohta lapsen. Opetat lapselle että toista vanhempaa saa vihata niin paljon kun sielu sietää, Yrittkö manipuloida lapsen äitiä vastaan? Julmaa

        Äiti voi vaalia oikeuksiaan kotonaan ! Me pärjätään lasten kanssa viikonloput keskenämme jote se ex voi olla omassa kodissa !


    • epäsiistit

      Eihän nykyset äidit osaa hoitaan edes kodissaan siisteyttä puhumatta lapsista.

      • huhuuuhullu

        No opettele sitten siivoamaan, me muut jo osaamme.


      • eiseniinsanonut
        huhuuuhullu kirjoitti:

        No opettele sitten siivoamaan, me muut jo osaamme.

        opettele lukemaan.


    • Naurettavaaa

      Jos isä ei pysty edes silloin olemaan ilman olutta, kun lapset ovat hänen luonaan. Kannattaisi tällaisten vanhempien jo katsoa peiliin. Saunaoluet on alkoholistille, vain teko syy juomiselle.

      • Miem

        Oleppa hiljaa tekopyhä paska


      • lisynlässyn

        Ja näin puhuu itse alkoholisti lissu.
        Sulleko on ongelma, jos otat yhden olusen niin et pysty sitä lopettaan siihen yhteen, vaan pitää vetää ämpärillinen ja sitte kännissä "suoli "24 kirjoittaan sontaa....


    • meillähienostiaina

      No tietenkin saa, itsestään selvyys. Kuka äiti ei sitten puuttuisi oman lapsen asioihin? Hyvänen aika, pitää puuttua. Itse olen aina puuttunut kun lapset ovat olleet isän luona, olen vienyt ja katsonut että koti on putipuhdas, katsonut ruokatarvikkeet ja seurannut oloa siellä-. Lapsilla on kännyt joten voivat soittaa ja kuvata. Ulkopuolisia en ole koskaan siellä suvainnut juopporetkuja ja viraita naisia talo täynnä, se on kielletty. Koskaan ei ole tarvinnut hakea pois kesken, joten hienosti mies osasi aina hoitaa osuuden. Neuvot menivät perille, onneksi. Kun lapet tapaavat isää se on vain heidän aikaa, ei juopponaisten siinne kulu mennä haukkumaanja häirtsemään. Mutta tarkkana olen aina ollut, ja valppaana jos lapset soittavat.

      • Miem

        Niin kuin jo kirjoitin voit vaalia lasten oikeuksia kotonasi ! Meillä ei ole mitään mikä kuuluisi EX puolisolle ! Ja saunaolueen otan jos huvittaa ja vieraitakin on ollut samaan aikaan lasten kanssa... ...ja lapsista on tullut sosiialisia eikä olevieras kammoisia


    • tsörkki

      Jos lapsi kertoo toistuvasti, että kaljaa juotiin ja väkeä kävi, se on erittäin huolestuttava juttu. "saunakalja" kun on niin venyvä käsite.

      Jos lapset on sulla, et ota kaljaa heidän nähtensä, ja et kutsu kavereita kylään ryyppäämään. Siinähän se on.

      Yksinhuoltajuus on lusittu minulla ja lasten isällä, penskat maailmalla jo.
      Otin ite kuppia viikonloppuna, aina kuitenkin penskojen etu etusijalla, viimeiseen asti, eikä heidän tarvinnut ryyppyjuhlia kärsiä. Isänsä tiesi tilanteen ja homma pelitti näin.

      Nyt näen, että lapset on sellaisen isän hoteissa, joka ei anna kaikkeaan lasten eteen vaan mieluimmin ottaa kaljat ja tapaa kavereita. Olisin todella huolissaan jos olisi minun lapset.

    • kaaheeta_savolaisittain

      Nimimerkit, meillähienostiaina ja tsörkki menkää jo hakemaan apua ongelmiinne

      • huoltapitävääiti

        Että lapsista huoltapitävät ihmiset on hulluja. mutta ne isät jotka hylkii lapsia ja piilottelevat heitä kotonansa ettei sinne kukaan pääse, edes äiti katsomaanlapsen oloja, niin heitä pitää olla ja paljon???? No sinä ehkä oot semmonen ettei välitä, mutta me muut välitämme siksi tarkkailemme miesten toimia.


      • imeisestieisulla
        huoltapitävääiti kirjoitti:

        Että lapsista huoltapitävät ihmiset on hulluja. mutta ne isät jotka hylkii lapsia ja piilottelevat heitä kotonansa ettei sinne kukaan pääse, edes äiti katsomaanlapsen oloja, niin heitä pitää olla ja paljon???? No sinä ehkä oot semmonen ettei välitä, mutta me muut välitämme siksi tarkkailemme miesten toimia.

        Vain sinä tarkkailet ei me muut, "me muut"luotamme ex miehiimme kasvattajina, olemmehan me olleet joskus aviossa toistemme kanssa.
        Minulla ainakin on ex,joka on hyvä isä lapsilleen.


      • mekaikkimuuthuolehdimme
        imeisestieisulla kirjoitti:

        Vain sinä tarkkailet ei me muut, "me muut"luotamme ex miehiimme kasvattajina, olemmehan me olleet joskus aviossa toistemme kanssa.
        Minulla ainakin on ex,joka on hyvä isä lapsilleen.

        No se on hyvä että luota, me muut emme. Meille lasten onnellisuus on tärkeintä eikä sitä kukaa saa tuhota. Siitä äidit pitävät huolta. Usein ne miehet ottaa niitä uusia naikkosia mielin määrin ja nopeesti, ei väliä kuka ja mikä on kunhan vaan joku naikkonen on. Eivät he ajattele millaista tuhoa aikaan saa vieras naikkonen, siksi me äidit pidämme lapsistamme huolta kun miehille on se ja sama miten lapset hoidetaan. äidit pitää huolta ja jos katsoo parhaimmaksi puuttu atilanteeseen he puuttuvat. Niin meillä ja monella muullakin tehdään. Se on huolenpitoa.


      • Miem
        huoltapitävääiti kirjoitti:

        Että lapsista huoltapitävät ihmiset on hulluja. mutta ne isät jotka hylkii lapsia ja piilottelevat heitä kotonansa ettei sinne kukaan pääse, edes äiti katsomaanlapsen oloja, niin heitä pitää olla ja paljon???? No sinä ehkä oot semmonen ettei välitä, mutta me muut välitämme siksi tarkkailemme miesten toimia.

        Ja kakat te mitään huoltapitäviä ole vaan käytätte lapsia vainoamisen apuväliineenä!!!! Mutta ei teillä olevaltaa voimaa resursseja kunha länkytätte tyhjä mä keskustelen tekemisestä lasten ja vaimon kanssa... ... ja tekeminen /tapahtuneet ilmoitetaan jälkikäteen jos jaksetaan !!! Mutta se on varma että EX EI KUULU MEIDÄN ELÄMÄÄN EI ARKEEN EI JUHLAAN JOTEN TURHA LÄNKYTTÄÄ ASIA EI MUUTU EI EDES VIRANOMAIS PÄÄTÖKSELLÄ !!!!!!!!!


      • tsemppiäsullepaljon
        Miem kirjoitti:

        Ja kakat te mitään huoltapitäviä ole vaan käytätte lapsia vainoamisen apuväliineenä!!!! Mutta ei teillä olevaltaa voimaa resursseja kunha länkytätte tyhjä mä keskustelen tekemisestä lasten ja vaimon kanssa... ... ja tekeminen /tapahtuneet ilmoitetaan jälkikäteen jos jaksetaan !!! Mutta se on varma että EX EI KUULU MEIDÄN ELÄMÄÄN EI ARKEEN EI JUHLAAN JOTEN TURHA LÄNKYTTÄÄ ASIA EI MUUTU EI EDES VIRANOMAIS PÄÄTÖKSELLÄ !!!!!!!!!

        Olet todella masentunut ihminen. Voitko hakea tuohon räyhäämiseen apua? Et ole hyvä huoltaja edes tapaamiseen kun noin sykkiä ajatuksia on. Rauhoitu ja meiti elämääsi, miksi olet tuossa tilass? Kannattaa näyrtyä ja hidastaa tahtia, ja rakastaa itseään. Siitä se kaikki lähtee.


      • Miem
        tsemppiäsullepaljon kirjoitti:

        Olet todella masentunut ihminen. Voitko hakea tuohon räyhäämiseen apua? Et ole hyvä huoltaja edes tapaamiseen kun noin sykkiä ajatuksia on. Rauhoitu ja meiti elämääsi, miksi olet tuossa tilass? Kannattaa näyrtyä ja hidastaa tahtia, ja rakastaa itseään. Siitä se kaikki lähtee.

        Tso tso lissu lasten äiti on ulkopuolinen eikä kyläile meillä eikä ole lomareissulla mukana siis poissa meidän elämästä... ...ja masennus helpottaa kun vieraat ulkopuoliset ei toivotut pysyy poissa !!!


      • sutturakieltomeillä
        Miem kirjoitti:

        Tso tso lissu lasten äiti on ulkopuolinen eikä kyläile meillä eikä ole lomareissulla mukana siis poissa meidän elämästä... ...ja masennus helpottaa kun vieraat ulkopuoliset ei toivotut pysyy poissa !!!

        No siihän on, minä en onneksi ole koskaanollut lapsilleni ulkopuolinen eikä he minulle. Mies on saanut tottua siihen että lapset hylkäsivät hänet kun hän vaihtoi lapset sutturoihin aikoinaan kun perheenrikkoja hajoitti perheemme. Kurjaa oli mutta onneksi se meni pian ohi kun surimme miestä mutta kun lapet jäivät ilman isää niin sille lapet eivät voineet mitään. Nyt voivat, kun ovat aikuisia, ja hylksivät isänsä, mutta sehän olikin odotettavissa, mitä muuta voivat kun isältään saaneet erittäin huonon esimerkin, että läheiset voi hylätä koskan vaan, ja lapehan hylkäsi. Olen niin onnellinen.
        Minä en olisi koskaan välittänyt siitä äitinä vaikka olisi kuin kielletty menemästä miehen kotiin katsomaan miten lapset voivat ja millaset olot siellä on ja ettei ole vieraita ja ulkopuolisia sutturoita, muta ei ollut, onneksi meis tajusi että sutturat ovat lapsille huonoa seura eikä ollenkaan tarvi heitä elämään, helpoti minunkin vahtimista kun sain olla rauhassa kotona kun mies ei uskaltanut tuoda suturuoita edes meille, kun olivat niin kieroja.
        Jos miusta olisi tuntunut ettei lapsilla ole hyvä olla isän luona tai seillä on joku hirvieä uhka, niin olisin lähtenyt heti katsomaan että mitä tapahtuu. Lapseni ei ole ansainneet isältään huonoa kohtelua ja valehtelmista. Sutturat nyt vaan eivät kuuluneet meidän elämään millään muotoa, ja siitä on hyvä mieli että mis piti ne kaukana meistä.


      • Miem
        sutturakieltomeillä kirjoitti:

        No siihän on, minä en onneksi ole koskaanollut lapsilleni ulkopuolinen eikä he minulle. Mies on saanut tottua siihen että lapset hylkäsivät hänet kun hän vaihtoi lapset sutturoihin aikoinaan kun perheenrikkoja hajoitti perheemme. Kurjaa oli mutta onneksi se meni pian ohi kun surimme miestä mutta kun lapet jäivät ilman isää niin sille lapet eivät voineet mitään. Nyt voivat, kun ovat aikuisia, ja hylksivät isänsä, mutta sehän olikin odotettavissa, mitä muuta voivat kun isältään saaneet erittäin huonon esimerkin, että läheiset voi hylätä koskan vaan, ja lapehan hylkäsi. Olen niin onnellinen.
        Minä en olisi koskaan välittänyt siitä äitinä vaikka olisi kuin kielletty menemästä miehen kotiin katsomaan miten lapset voivat ja millaset olot siellä on ja ettei ole vieraita ja ulkopuolisia sutturoita, muta ei ollut, onneksi meis tajusi että sutturat ovat lapsille huonoa seura eikä ollenkaan tarvi heitä elämään, helpoti minunkin vahtimista kun sain olla rauhassa kotona kun mies ei uskaltanut tuoda suturuoita edes meille, kun olivat niin kieroja.
        Jos miusta olisi tuntunut ettei lapsilla ole hyvä olla isän luona tai seillä on joku hirvieä uhka, niin olisin lähtenyt heti katsomaan että mitä tapahtuu. Lapseni ei ole ansainneet isältään huonoa kohtelua ja valehtelmista. Sutturat nyt vaan eivät kuuluneet meidän elämään millään muotoa, ja siitä on hyvä mieli että mis piti ne kaukana meistä.

        Sinä olet syyllinen eroon ja siihen että lapset vieraantui isästä olet erottaja äidin kuvatus . Eikä sua tarvitse isän kotiin päästää pihalle sisälle !


      • oyp
        Miem kirjoitti:

        Sinä olet syyllinen eroon ja siihen että lapset vieraantui isästä olet erottaja äidin kuvatus . Eikä sua tarvitse isän kotiin päästää pihalle sisälle !

        No parempi ehkä niin että oon syyllinen, on hyvä ettei lapset joutuneet kärsimään huonoissa oloissa ja vieraita perheenrikkojia elämässään. Siihen on kiva olla syyllinen että lapset voivat hyvin ja ovat olleet turvassa sutturoilta. No tuo ehkä on sulta liian ronskisti sanottu olit ehkä ajattelematon, mutta kylä sen eron lapsista mies itse teki, hylkäsi ja vaihtoi sutturoihin. Emmehän me olisi miestä laskeneet ja yllätyksenähän tuo tuli että mies lapsensa vaihtoi, mutta elämässä joskus käy niin.
        Ei me olla vierailtu miehen kotona juuri ollenkaan, nyt e varsinkaan kun lapset ovat aikusia ovat lapset hylänneet isänsä ja vaihtanut parepaan elämään. Me ollan lasten perheden kanssa paljon tekemisissä me kaikki muut sukulaiset ja tutut, mies prka on yksin kuin onneton olio, mutta siitä saa syyttää vaan itseään, meille se ei kuulu.


      • Miem
        oyp kirjoitti:

        No parempi ehkä niin että oon syyllinen, on hyvä ettei lapset joutuneet kärsimään huonoissa oloissa ja vieraita perheenrikkojia elämässään. Siihen on kiva olla syyllinen että lapset voivat hyvin ja ovat olleet turvassa sutturoilta. No tuo ehkä on sulta liian ronskisti sanottu olit ehkä ajattelematon, mutta kylä sen eron lapsista mies itse teki, hylkäsi ja vaihtoi sutturoihin. Emmehän me olisi miestä laskeneet ja yllätyksenähän tuo tuli että mies lapsensa vaihtoi, mutta elämässä joskus käy niin.
        Ei me olla vierailtu miehen kotona juuri ollenkaan, nyt e varsinkaan kun lapset ovat aikusia ovat lapset hylänneet isänsä ja vaihtanut parepaan elämään. Me ollan lasten perheden kanssa paljon tekemisissä me kaikki muut sukulaiset ja tutut, mies prka on yksin kuin onneton olio, mutta siitä saa syyttää vaan itseään, meille se ei kuulu.

        No senkin on sinun kuvitelmaa että lapset kärsii isänsä luona ... ...oot oikeesti hullu joka ei saisi olla läsnä lasten lähellä ilman valvontaa


      • mitäpäsemullekuuluu
        oyp kirjoitti:

        No parempi ehkä niin että oon syyllinen, on hyvä ettei lapset joutuneet kärsimään huonoissa oloissa ja vieraita perheenrikkojia elämässään. Siihen on kiva olla syyllinen että lapset voivat hyvin ja ovat olleet turvassa sutturoilta. No tuo ehkä on sulta liian ronskisti sanottu olit ehkä ajattelematon, mutta kylä sen eron lapsista mies itse teki, hylkäsi ja vaihtoi sutturoihin. Emmehän me olisi miestä laskeneet ja yllätyksenähän tuo tuli että mies lapsensa vaihtoi, mutta elämässä joskus käy niin.
        Ei me olla vierailtu miehen kotona juuri ollenkaan, nyt e varsinkaan kun lapset ovat aikusia ovat lapset hylänneet isänsä ja vaihtanut parepaan elämään. Me ollan lasten perheden kanssa paljon tekemisissä me kaikki muut sukulaiset ja tutut, mies prka on yksin kuin onneton olio, mutta siitä saa syyttää vaan itseään, meille se ei kuulu.

        "No parempi ehkä niin että oon syyllinen"

        Se joka on syyllinen on se perheenrikkoja.


      • haeppasapuaihmine
        mitäpäsemullekuuluu kirjoitti:

        "No parempi ehkä niin että oon syyllinen"

        Se joka on syyllinen on se perheenrikkoja.

        No toki haluan olla syyllinen siihen että suojelin lapsia ja ovat nyt onnellisia aikusena omissa perissään. Iloisesti olen syyllinen tuohon.
        Positiivisesti syyllinen tapahtumiin on kiva olla ei siihen mikä riistää ja repii lapsia ja tekee niistä onnettomia.


      • nosullaonkurjatilanne
        Miem kirjoitti:

        Tso tso lissu lasten äiti on ulkopuolinen eikä kyläile meillä eikä ole lomareissulla mukana siis poissa meidän elämästä... ...ja masennus helpottaa kun vieraat ulkopuoliset ei toivotut pysyy poissa !!!

        Ai jaa.. sitä tunnetta mulla ei ole ollut ksokaan että olisin lapsille ulkopuolinen. Miten sinä olet sössinyt omat lapset kun olet heille tuntematon ja ulkopuolinen? Tosi kurjaa. Voitko vielä mitenkään paikata sitä sun tilannetta?


      • mitäpäsemullekuuluu
        haeppasapuaihmine kirjoitti:

        No toki haluan olla syyllinen siihen että suojelin lapsia ja ovat nyt onnellisia aikusena omissa perissään. Iloisesti olen syyllinen tuohon.
        Positiivisesti syyllinen tapahtumiin on kiva olla ei siihen mikä riistää ja repii lapsia ja tekee niistä onnettomia.

        Ai että positiivista syyllisyyttä tunnet siitä, että ajoit miehesi ensin eroon ja vielä estit tapaamiset? En näe tuossa mitään positiivista kenenkään kannalta.


      • Opettelelukeen
        mekaikkimuuthuolehdimme kirjoitti:

        No se on hyvä että luota, me muut emme. Meille lasten onnellisuus on tärkeintä eikä sitä kukaa saa tuhota. Siitä äidit pitävät huolta. Usein ne miehet ottaa niitä uusia naikkosia mielin määrin ja nopeesti, ei väliä kuka ja mikä on kunhan vaan joku naikkonen on. Eivät he ajattele millaista tuhoa aikaan saa vieras naikkonen, siksi me äidit pidämme lapsistamme huolta kun miehille on se ja sama miten lapset hoidetaan. äidit pitää huolta ja jos katsoo parhaimmaksi puuttu atilanteeseen he puuttuvat. Niin meillä ja monella muullakin tehdään. Se on huolenpitoa.

        Ketkä helvetin muut, kyllä täällä ainakin kaikilla muilla, paitsi sinulla luottamus exiin pelaa ja lapset ovat säännöllisesti toisella vanhemmillaan.


      • Miem
        mitäpäsemullekuuluu kirjoitti:

        "No parempi ehkä niin että oon syyllinen"

        Se joka on syyllinen on se perheenrikkoja.

        No siitä onkin kyse että ketä rikkoi perheen ! Kyllä pariskunnat itse eroavat eikä tervettä suhdetta 3.pysty rikkomaan joten jos isi lähtee suhteesta niin kyllä vaimolla on peiliin katsomisen paikka joten Lissu on syyllinen


      • Miem
        nosullaonkurjatilanne kirjoitti:

        Ai jaa.. sitä tunnetta mulla ei ole ollut ksokaan että olisin lapsille ulkopuolinen. Miten sinä olet sössinyt omat lapset kun olet heille tuntematon ja ulkopuolinen? Tosi kurjaa. Voitko vielä mitenkään paikata sitä sun tilannetta?

        Niin en olekkaan kirjoittanut että äiti olisi LAPSILLE ulkopuolinen vaan minulle,meillä minun kodissa ex on ulkopuolinen vieras ja meille minun kotiin hänellä ei ole asiaa eikä hänellä ole minulle mitään sellaista kerrottavaa lasten olessa minun luona että pihalle voisi poiketa/tulla ja hänellä ei ole kotonaan mitään sellaista miksi minä menisi sinne ei vaikka talosta menizsi sähköt


    • isataiaiti

      isissa ja aideissa eroja. ja jotkut isat huonoja toki myos jotkut aidit. eli hankalia asioita. tiedan ainakin yhden isan joka on narsisti. olevinaan on hyva isa. mutta kun lapset kylassa. ei ole aikaa ollenkaan lapsille. ja ei huomaa lasten asioita. mutta tiedan myos yhden aidin joka ei laske lapsiaan ollenkaan ulos. sitten kun ovat 16 jattaa lapset omille teilleen ilman apuja jne.

    • munapesät

      Koskas isät tarkailee näitä yksinhuoltaja äitejä,kun näkyy se kaljakin maistuvan ja jokaviikon uutamunaa pesään?

    • Äitieronnut2003

      Kummankin tulee kunnoittaa vanhemman aikaa lasten kanssa. Niin kauan kun lapsen terveys tai turvallisuus ei ole uhattuna ei ole perusteltua syytä, kutsumatta puuttua, osallistua tai arvioida lasten elämää toisessa kodissa.

      Avioerossa lapsille muodostuu usein kaksi kotia ja niiden erilaiset maailmat. Se tulee hyväksyä. Ja tiedostaa jo avioeroprosessissa.

      • itjjaödj

        i kellään ole kahta kotia paitsi rikkailla. Me emme tunne tyhtään perhettä jolla olisi kaksi kotia. Jukra siinä siivousta riittää, en haluisi. Kaksi kotia pitäs olla aika lähellä ettei tarvis kulkee pitkää matkaa, huomenna sillä tänään täällä... emme me ainkaa haluttais,meille riittää tämä yksi.


    • Matkustakoti

      Kun niitä pieniä lapsija kuskataan viikonvaihteeksi sinne toisen vanhemman luokse,niin tulee vain mieleen onko lapsella tosiaan "kunnon kotia".?

      • Miem

        No mite hoidat muuten etä vanhemman tapaamiset ? Ja kyllä ne oikeita kunnon koteja on


      • järkytäväätoimintaa

        Hyvä huomio. Jos lapsella sanotaan että on kaksi kotia, niin se on merkki ettei hyvää kotia ole. Koti on pysvä paikka lapsella, ei koti ole sellainen missä viikko ollaan ja vaihdetaan toiseen kotiin, se on ressaavaa lapselle eti tetenkään aikuiselle, siksipä laittaa lapsen vahtamaan elinoloja viikottain kun itse aikuinen ei viitsi.
        Mutta jos lapsella on kaksi olo paikkaa, niin ei sellainen lapsi ole onnellinen kun häntä heitellään minne sattuu.
        Jos kaksi kotia olisi ihanne, silloin ne aikuiset muuttisivat itse, mutta kun se ei ole.
        Lapsi on irtolainen eikä hänellä ole paikkaa missä olla. Lapsi on pelinappula, josta ei kukaan välitä.


      • huonostimieshoiti
        Miem kirjoitti:

        No mite hoidat muuten etä vanhemman tapaamiset ? Ja kyllä ne oikeita kunnon koteja on

        Meillä ei mitenkään, alussa meis tapaili lapåsia kun soittelin ja kinusin että nyt haet. Mutta kun lopetin anelemisen meis jätti hakemiset eihä välitänyt ja siihen syy oli suttura joka oli tärkeempi kuin oma perhe ja lapset. Ennemmin mies oli sutturoiden kanssa kun omien lapsien. Nyt ei ole miehellä enää lapsiakaan.


      • SiinäVaihtoehdot
        järkytäväätoimintaa kirjoitti:

        Hyvä huomio. Jos lapsella sanotaan että on kaksi kotia, niin se on merkki ettei hyvää kotia ole. Koti on pysvä paikka lapsella, ei koti ole sellainen missä viikko ollaan ja vaihdetaan toiseen kotiin, se on ressaavaa lapselle eti tetenkään aikuiselle, siksipä laittaa lapsen vahtamaan elinoloja viikottain kun itse aikuinen ei viitsi.
        Mutta jos lapsella on kaksi olo paikkaa, niin ei sellainen lapsi ole onnellinen kun häntä heitellään minne sattuu.
        Jos kaksi kotia olisi ihanne, silloin ne aikuiset muuttisivat itse, mutta kun se ei ole.
        Lapsi on irtolainen eikä hänellä ole paikkaa missä olla. Lapsi on pelinappula, josta ei kukaan välitä.

        Vaihtoehdot eron jälkeen:
        - kaksi kotia
        - vierailut toisen vanhemman luona (tulee yhtä paljon muuttoa näissä, jälkimmäisessä enemmän pakkaamista)
        - pelkästään toinen vanhempi, ja sit joku vieras tyyppi jota ei näy koskaan


      • lapsetovatiloisiajatykkä
        SiinäVaihtoehdot kirjoitti:

        Vaihtoehdot eron jälkeen:
        - kaksi kotia
        - vierailut toisen vanhemman luona (tulee yhtä paljon muuttoa näissä, jälkimmäisessä enemmän pakkaamista)
        - pelkästään toinen vanhempi, ja sit joku vieras tyyppi jota ei näy koskaan

        Meillä lapset muuttaa 6 kertaa viikossa ja ne tykkää niin kauheesti kun emme ole antaneet vaihtoehtoja. Meillä on lukujärjestys isiihen missä he viettävät seuravvat tunnit ja yöt..joka päivä on eri koti. Ovat niin iloisia me aikuiset nautimme kun pääsemme lapsista eroon vähksi aikaa ja saa rentoutua ja rauhoittua yksikseen. Ihaa kun lapset tykkää muuttaa, heillä onkin joka paikkaan oma reppu minkä he pakkaa ja purkaa päivittäin. Jos jotainjää he kipasevat bussilla hakemaan, niin ei tarvi aikuista vaivata sillä asialla. Omatoisiseksi olemme opettaneet.
        Kyllä meitä aikuisia stressaisi moienen reissaaminen, ja on hyvä että lapset tykkää ja kiva laittaa lapsi matkaan, saa kotona nautia hiljaisuudesta.
        Olemme aikuiset monesti puhunet että on hyvä ettei aikusia pakoteta muuttelemaan me ei kukaan ainkaaan jaksettaisi moista häslinkiä, tuntuisi kauheelta nukkua joka yä uudessa paikassa ja taas aamulla kouluun ja uuteen paikkaan ja nukkumaan...säästäähänän siinä kun ei tarvi ruokaa ostaa kuin kerra viikossa reilummin, ja ei tarvi usein siivota ja se oma rauha,,, sitä emme vaihtaisi.
        Onneksi lapset ei valita vaan tekee ja toimii kun ei anna vaihtoehtoja. Ja nehän tykkää aivan valtavasti. Koulu nyt menee miten menee, mutta pääasia että olemme mukana tässä monen kodin systeemissä lasten ehdoilla että valittaa ei saa. Positiivinen asenne auttaa, ja kun itse saa rentoutua ja olla vaan. Se on parasta.


      • Miem
        huonostimieshoiti kirjoitti:

        Meillä ei mitenkään, alussa meis tapaili lapåsia kun soittelin ja kinusin että nyt haet. Mutta kun lopetin anelemisen meis jätti hakemiset eihä välitänyt ja siihen syy oli suttura joka oli tärkeempi kuin oma perhe ja lapset. Ennemmin mies oli sutturoiden kanssa kun omien lapsien. Nyt ei ole miehellä enää lapsiakaan.

        Meilläpä mentiin sopimuksen mukaa ja etävanhempi tapasi lapsiaan kotonaan ! Ex puolisoa en kotiini halua edes pihalle ei kuulu


    • sanottiinpahasti

      Sivullisena kuullut.kun oma äiti ripitti noin 30 v tytärtään oiken kunnolla lastensa hoidosta.Ovat isänluona isänvanhempienluona siskonluona ja äitin vanhempienluona.Loppukanetti oli äidillä pitääkö sitä jokaviikonvaihetessa olla menossa ja jokaisen tapinpääässä keikkua.

    • äitipulirauha

      Muistakaa ex vaimot, teidän suvussa ja perheessä on nyt uusi vaimo miehellänne jahän määrää mitä kukakin tekee. Hän on nyt tullut ex vaimojen saappasiiin, määrää lapsista, suvusta, perheestänne ja meihen tekemisistä. Sinä ei ole muuta kun jätetty viranhoidosta.

      • Miem

        Ei et määrää muualla kuin kotonas


      • jokapaikanhöylätär
        Miem kirjoitti:

        Ei et määrää muualla kuin kotonas

        Äitipuolen ja uuden vaimon rooliin kuuluu se pitää kaikki langat käsissä miehen edellisen perheen jasuvun kanssa. Jonkunhan se on tehtävä jos tämä klaani mihin uusi vaimo tulee on sekaisin kuin seinäkello. Minusta uudivaimo on se pomo joka määrää käskee ja vahtii.


      • Miem
        jokapaikanhöylätär kirjoitti:

        Äitipuolen ja uuden vaimon rooliin kuuluu se pitää kaikki langat käsissä miehen edellisen perheen jasuvun kanssa. Jonkunhan se on tehtävä jos tämä klaani mihin uusi vaimo tulee on sekaisin kuin seinäkello. Minusta uudivaimo on se pomo joka määrää käskee ja vahtii.

        Ei muuten kuulu muuta kuin huolehtia oma talous ... ...miehes ex:n ei tarvii edes päästää sua pihalle... ....ja arvaa totellaamko sua


      • äitipuolimyösexälle
        Miem kirjoitti:

        Ei muuten kuulu muuta kuin huolehtia oma talous ... ...miehes ex:n ei tarvii edes päästää sua pihalle... ....ja arvaa totellaamko sua

        Äitipuoli on myös miehen ex vaimon ja hänen sukunsa pomo. Minä ainakin vahdin että miehen exä tekee kuin minä määrään.


      • Miem
        äitipuolimyösexälle kirjoitti:

        Äitipuoli on myös miehen ex vaimon ja hänen sukunsa pomo. Minä ainakin vahdin että miehen exä tekee kuin minä määrään.

        Voit kuvitella määrääväsi mutta et määrää eikä sua kuunnella/totellä pöljä


      • olethullu
        äitipuolimyösexälle kirjoitti:

        Äitipuoli on myös miehen ex vaimon ja hänen sukunsa pomo. Minä ainakin vahdin että miehen exä tekee kuin minä määrään.

        Hakeudu hoitoon pelle!


    • kuvafoto

      Olitko paikalla lähetä kuva.

    • kaaaaaaaaaaaaaaaleoppo

      Minäpä olen sitä mieltä ettei lapsille pidä koskaan näyttää isin uutta sutturaa. Oikeesti siitä on enempi haittaa kuin hyötyä. Miksi pitäisi? En jaksa ymmärtää että lapset tarvii katsella sutturoita vaan se on kiusallista heille kun he ovat vieneet häneltä isän.

      • Miem

        Mutta isin uusi vaimo kuuluu lasten elämään silloin kun asuu ja elää isän kanssa parisuhteessa/avioliitossa mutta ex:lle ei kuulu isän asiat yhtään !


      • pakotatkolapset
        Miem kirjoitti:

        Mutta isin uusi vaimo kuuluu lasten elämään silloin kun asuu ja elää isän kanssa parisuhteessa/avioliitossa mutta ex:lle ei kuulu isän asiat yhtään !

        Ei kuulu, vaan se uusio tunkeutuu lasten elämään. Sanoppa missä lukee niin isin uusio on pakko tuoda lasten elämään? Onko se laissa? Ei varmasti ole.
        Hyvä isä pitää sutturat kaukana lasten elämästä, ei ihme että lapsilla on valtavasti mielenterveyshäiriöitä, kun pakotetaan suturat heidän elämän. Missään ei lasten velvollisuus ole ottaa sutturoita elämäänsä. Kyllä se on ihan sutturoiden oma tahtotila ja väittämä.


      • Miem
        pakotatkolapset kirjoitti:

        Ei kuulu, vaan se uusio tunkeutuu lasten elämään. Sanoppa missä lukee niin isin uusio on pakko tuoda lasten elämään? Onko se laissa? Ei varmasti ole.
        Hyvä isä pitää sutturat kaukana lasten elämästä, ei ihme että lapsilla on valtavasti mielenterveyshäiriöitä, kun pakotetaan suturat heidän elämän. Missään ei lasten velvollisuus ole ottaa sutturoita elämäänsä. Kyllä se on ihan sutturoiden oma tahtotila ja väittämä.

        Kyllä isän vaimo kuuluu lasten elämään koska asuu isän kanssa ja isä lapsi viikonloput vietetään isän luona... ...joten lissu keskity sinä hoitamaan sairas pääsi eläkä puutu ihmisten/vanhempien keskusteluu sinä äidin kuvatus !


    • jopajos

      Ei tarvis kummankaan määrätä kumpaakaan. mulla kävi niin , kun isä löysi uuden vaimon pojat unohtu, poikia nähdään joskus ja jouluna jos sillonkaan.yhteis huoltajuus on ja ei mennyt kun puoli vuotta että sain pojille pankkikortit, ja nekin oikeus avustajan vahvistamalla paperilla. sen takia äijä piti huoltajuuden että mun tarvis lähetellä kaikki paperit heille mihin tarvii huoltajan allekirjotus.muuten ei ole puuttunut meidän olemiseen , ei edes sillon kun vanhemmalla pojalla oli ongelmia. sillon sanoi että vastuu on sillä kenen luona lapsi asuu.koita nyt siinä hoitaa asioita kun tarvii joka lappu kierrättää postin kautta isälle allekirjotettavaks. enkä ole poikia kieltänyt menemästä tai soittamasta isälleen. toinen pojista ei pidä mitään yhteyttä isäänsä.

      • Öööörrrkkkkiiiii

        No passiin ja pankkitilin perustamiseen tarvitsin ex aviopuolison nimen mut muut asiat meni ilmoitusluontoisena (puhelimella)lman mitään allekirjoituksia


    • tyhmätkanat

      Hulluja nuo nykyajan akat luulevat kaikki pyörii siinä navan alapuolella olevassa viivassa

      • hauskojahullujaakoja

        No varsinkin ne uusikkokierrätysnaiset.. ne elävät meihen rahoilla, asivat ilmaiseksi ja häiriköivät miehen, lasten ja exän tapaamisia. Ovat katkeria ja luulevat että kuuluvat siihen sukuun, näin ei kuitenkaan ole, väkisin ei voi kulua kymmeniin sukuihin.


      • Miem
        hauskojahullujaakoja kirjoitti:

        No varsinkin ne uusikkokierrätysnaiset.. ne elävät meihen rahoilla, asivat ilmaiseksi ja häiriköivät miehen, lasten ja exän tapaamisia. Ovat katkeria ja luulevat että kuuluvat siihen sukuun, näin ei kuitenkaan ole, väkisin ei voi kulua kymmeniin sukuihin.

        Miten häiriköi ex:n tapaamisia... ...kyllä tapaamiset oli siinä kun vaimosta tuli EX ! Mulla ei tarvetta tavata ainakaan entistä vaimoa eron jälkee !


      • Miem
        hauskojahullujaakoja kirjoitti:

        No varsinkin ne uusikkokierrätysnaiset.. ne elävät meihen rahoilla, asivat ilmaiseksi ja häiriköivät miehen, lasten ja exän tapaamisia. Ovat katkeria ja luulevat että kuuluvat siihen sukuun, näin ei kuitenkaan ole, väkisin ei voi kulua kymmeniin sukuihin.

        Kyllä se isän uusi kuuluu enempi sukuun varsinkin jos menevät naimisiin kuin expuoliso


    • sinikka50v

      Kun vanhemmilla on yhteishuotajuus lapsesta, kummankin vanhemman suostumus (=allekirjoitus hakemukseen) tarvitaan lapsen passiin, sukunimen vaihtamiseen ja erityisluokalle menoon (=lasta suositellaan esim. 11-vuotiseen oppivelvollisuuteen, jos lapsi on esim. kehitysvammainen). Nämä ovat muistaakseni ainoat asiat, joihin yhteishuoltajuus vaikuttaa. Lisätietoa saa mm. lastenvalvojalta.

    • nuorimies28-v

      Ennen kuin hankitaan lapsia, ihmisten pitäisi miettiä pari kertaa, minkälaisella pohjalla heidän parisuhteensa on ja onko lasten hankkiminen järkevää juuri siinä liitossa. Lapsille ei varmastikaan ole mukavaa se, että vanhemmat eroaa. En ymmärrä, mikä kiire niitä lapsia on tehdä, jos vanhemmat ei edes yhdessä pysy. Sanoisin, että lapsellista touhua aikuisilta.

    • Kaaponnio

      Muistakaa nyt hyvät vanhemmat se tärkein asia. LAPSET.
      Vaikka erot ovat toisinaan riitaisia niin älkää kaatako niitä lapsienne niskaan.
      Itse olen eronnut monta vuotta sitten ja yhteishuoltajuuteen päästiin, melkein ainoa asia mistä oltiin sovussa. Naurattaa jo näin jälkikäteen. Niin kauan kuin lapsilla on hyvä olla ihan kumman vaan vanhemman luona niin exien ei pidä puuttua asioihin toisen luona.
      Lapsista kyllä huomaa jos on ollut ongelmia toisen vanhemman luona niin sillon kannattaa keskustella exän kanssa siitä.

    • exfaiteri

      Olessä ämmä hiljaa ja anna faijan olla ok.Kyl se muksut hoitaa vai ootkot kukkahattu täti mitä

    • JyriHikimies

      Ex-vaimolla ei ole mitään oikeutta puuttua isän tapaamisten tekemisin muutoin kuin silloin jos on syytä olettaa lapsilla olevan hätä eli aihetta lastensuojelu toimiin. Ei kuulu missä lapset ja isä viettävät aikaa ja kenen kanssa. Ei myöskään voi rajoittaa matkustelua kotimaan rajojen sisäpuolella. Ulkomaille menoon on oltava kummankin huoltajan lupa. Myös silloin kun lähivanhempi on viemässä lapsia ulkomaille. Mielestäni tuo asioihin puuttuminen on vain yritys kontrolloida ex-miehen tekemisiä lasten avulla

    • Lain_rajat

      Ei ole mitään oikeutta puuttua puhailuihinne kunhan lain rajoissa liikutaan =)

    • huolissaanpitääolla

      Äidit saa ja pitää puuttuua j atarkkailla miten lapset voivat ja ovat siellä isän luona. Ei ole itsesään selvyys että mies osaa hoitaa. Minä olen aina ollut kiinnostunut omien lasten hyvivoinnista joten tarkkailu kannataa. Ei ole oiekin että isän luona majailee lauma katunaisia tai muuten vietetään huonoa elämää. Lapislla on aina ollut mareat mukana ja kännykkä jolloin voi soittaa äidille ja pyytää apua.

      • eitulevaisuutta

        Sää oletkin ihan yksittäistapaus, sullahan oli kehitysvammainen mies, joka ei osannut hoitaa edes ittees ja sinäkin olet hiukan jälkeen jäänyt, ihme, että ei teitin lapsia huostaanotettu.
        Sekin kertoo jo sun ukkosi vammaisuudesta, kun oleskelee monen naisen kanssa, sukkelaa, kun yksi ei riitä, sinä taas luonteesi ja vammaisuutesi tähden et ole uutta miestä saanut, ja jäit rypemään menneisyyteen.


    • etäpesäke

      "Akka" ei saa määrätä, mutta lapsistaan hän saa ja voi olla huolissaan, varsinkin mikäli elämäntapasi ovat kyseenalaiset eli holtittomat eli tärkeysjärjestys epäselvä.

      Voisitko ajatella ottavasi saunajuomana ykkösolutta tai marjamehua lasten läsnäollessa. Vieraita tietenkin voit kutsua mielin määrin, mutta lasten hyvinvointi ja ISÄ-viikonloppu tulisi olla top ykkösessä. Vierailijalaumoja ja kokeellisia naisystäviä voi viihdyttää, kun lapset ovat poissa.

      • Miem

        Se yksi tai kaksi III olutta ei ole ryyppäämist ja se ei vaan kuulu expuolisolle


      • etäpesäke
        Miem kirjoitti:

        Se yksi tai kaksi III olutta ei ole ryyppäämist ja se ei vaan kuulu expuolisolle

        Jos sauna lasten kanssa ei maistu ilman paria lll-olutta, henkilöllä on ongelma.


      • Miem
        etäpesäke kirjoitti:

        Jos sauna lasten kanssa ei maistu ilman paria lll-olutta, henkilöllä on ongelma.

        Sinulla ongelma on tekopyhä kukkahattu... ...päsmäri ! Sauna olueen otan joka tapauksessa eikä edes lastesuojelu ihmiset siihen puutu ! Mikä helvetin fobia neuroosi sulla on ???


      • etäpesäke
        Miem kirjoitti:

        Sinulla ongelma on tekopyhä kukkahattu... ...päsmäri ! Sauna olueen otan joka tapauksessa eikä edes lastesuojelu ihmiset siihen puutu ! Mikä helvetin fobia neuroosi sulla on ???

        "Jos sauna lasten kanssa ei maistu ilman paria lll-olutta, henkilöllä on ongelma." Ja jos tarkemmin mietit reaktiotasi mielipiteeseeni, ymmärrät sen itsekin.

        Kokeilepa kerran jättää oluset pois saunaillan menusta niin tiedät.

        http://www.taitolaji.fi/vinkkeja-elamantapamuutoksiin/mita-tiedat-alkoholinkaytostasi/juomalaskuri


      • Miem
        etäpesäke kirjoitti:

        "Jos sauna lasten kanssa ei maistu ilman paria lll-olutta, henkilöllä on ongelma." Ja jos tarkemmin mietit reaktiotasi mielipiteeseeni, ymmärrät sen itsekin.

        Kokeilepa kerran jättää oluset pois saunaillan menusta niin tiedät.

        http://www.taitolaji.fi/vinkkeja-elamantapamuutoksiin/mita-tiedat-alkoholinkaytostasi/juomalaskuri

        Noup ! Otan sen1-2 olutta ilman että se mitenkää traumatisoi lapsia tai humallutta minua


      • Höhh

      • 1säpappa
        Höhh kirjoitti:

        Sulla se on ongelma.

        Mikä siinä on ongelma?


      • PateK
        1säpappa kirjoitti:

        Mikä siinä on ongelma?

        Ei mikään, tolla yhdellä vaan on ongelma kahdesta keskarista, ja toisten oluista.


    • vbdnirg

      Äidit saa ja äitien pitää puuttua lasten elämään kun ovat isän luona. Äidit ovat huolissaan lapsista joten mies saa tyytyä siihen että äidit huoltaa lapsia-

      • Miem

        Hoidata fobiasi ! Sinulla ei ole mitään oikeutta ex miehesi kotiin sinulle ei kuulutieto ketä ex miehesi kotona on ! Lasten isä on 110% vastuussa lasten ollessa hänen luona! Ex mies ei ole missään velvollisuudessa sinulle... ...asenteesi tuo sinulle vielä syytteen kotirauhan rikkomisesta... ...ehkä harkinta kyvystäsi toimia lähivanhempana


    • ainaisä

      Minun lapset, voi hyvä tavaton eikösne ole myös isänlapsia,ainakin siinävaiheessa.kun niitä on alulle laitettu lentojätkäkin on lapsen isä.Kyllä nyt on joillakin tai jollakin Legopalikat pahasti hukassa.

    • toisillaihmejuttu

      Kyse ei ole siitä saako isä määrätä lapsitaan ja saako äiti määrätä lapsistaan. Molemmat saavat eikä sitä kyseenlaisteta. Kyde on siitä että saako isän luona oll akatkeria naikkosia silloin kun lapset tapaavat isää. Ei saa. Se on isän ja lasten yhtiestä aikaa, eihän sinne jotkut miehet halua lasten äitikäkään ,miski pitäisi katkera nikkonen sinne ottaa??? Sehän on varsin omituista, viera otettaisiin mutta ei lasten äitiä?????? Sitä ei monikaan hymmärrä.
      Kellään ei ole isää mitäänv astaan mutta niitä katkeria naikkosia vastaan on, naikkoset saavat olla miehen kanssa tekemisissä niin paljon kuin lystäävät, MUTTA EI NIIDEN LASTEN JOTKA EI KUULU SEN NAIKKOSEN ELÄMÄÄN. Onko miesten niin vaikeeta olla lastensa kanssa keskenään? Jos on, niin onhan lapsilla äiti, hän kuuluu sinne lasten seuraan silloin jos lasten kanssa olo isästä tuntuu erittäin vaikealta.

      • 1säpappa

        Tietysti isän luona saa olla myös isän ystäviä. Saa kai äidin luonakin olla ystäviä silloin kun lapsi on siellä.

        Exät harvemmin on ystäviä. Ei sekään toki mahdotonta ole.

        Miksi muuten isän uusi naisystävä olisi katkera ja kenelle? Se että sinä olet katkera, ei tarkoita sitä, että kaikki naiset olisivat.


      • Miem

        Niin siitäpä kyse onkin saako isän luona olla isän uusi avopuoliso/aviopuoliso ja kyllä saa olla jopa on suotavaa ! Ex vaimo on vieras ihminen joten hänellä ei ole mitään oikeutta ex miehen kotiin eikä exvaimolle kuulu ketä siellä isän luona asuu/on !
        Edes poliisi lastensuojelu ym.viran omaiset ei puutu isän vierailijoihin eikä raportoi ex vaimolle ! ISÄN ELÄMÄ EI KUULU LASTEN ÄIDILLE/EX PUOLISOLLE =>NYKYÄÄN ON MAHDOLLISUUS SYYTTÄÄ VAINOAMISESTA


    • hilisimpsin

      Olet tosi ahdas mielinen henkilö ja tunnut olevan vielä narsisti,senän kruunaa koko jutun

      • ahdasäiti

        Onko kaikki äidit sinun mielestä ahdasmielisi? Voi ....kai me sitten ollaan, oletko sinäkin, olet varmasti kun tiedät noin sanoa...


      • oletääliökinvielä
        ahdasäiti kirjoitti:

        Onko kaikki äidit sinun mielestä ahdasmielisi? Voi ....kai me sitten ollaan, oletko sinäkin, olet varmasti kun tiedät noin sanoa...

        Kaiken lisäksi olet äärettömän tyhmä, kyse oli sinusta, ei kaikista , joko ymmärsit....


    • hyikamala

      Miehetkin voisivat sitten yhtälailla vaatia kuka sinun luona viikolla käy olemassa ja lemmenlähettäsi hooonaamassa

      • bua-ha-haa

        Turha pelko. Ei lissua kukaan huoli.


      • lissumenneisyydenvanki
        bua-ha-haa kirjoitti:

        Turha pelko. Ei lissua kukaan huoli.

        Eikä tuolaasta sairasta tyhmää ihmistä kukaan edes lähesty, ja ketään ei kotoa haeta ja lässyn mies pitää kuulua sukuun, ei se vieraita halua, pelkää vieraita ihmisiä.
        Lässyhän haluaa ryvetä menneisyydessä.


    • huishapeli

      Kyllä joku voi käydä pussinsa tyhjäämässä, kun lapset on X-viikon lopunMutta ei tullaisen kanssa voi kukaan aloittakaan yhteistä elämää.

      • pesepyykkisite

        Siis minkä pussin? Pesupussin vai, kuka nyt alkaa kenenkääne xän pykkejä peseen?? Huh huh...


      • lisssumenneisyydenvanki

        Lässyn lapset on aikuisia ja lässyllä jo lapsenlapsiakin ja hänen lapset ei päässeet koskaan isälle, lässy ei päästäny, kun pelkäsi exän uusia muijia niinsanottuja sutturoita. lässyn exä asuu monen muijan kans, ja se korpee lässyä suunnattomasti.
        Lässy on vanha katkera alko-ongelmainen akka, ei sitä enään kukaan pane.


      • oyp
        lisssumenneisyydenvanki kirjoitti:

        Lässyn lapset on aikuisia ja lässyllä jo lapsenlapsiakin ja hänen lapset ei päässeet koskaan isälle, lässy ei päästäny, kun pelkäsi exän uusia muijia niinsanottuja sutturoita. lässyn exä asuu monen muijan kans, ja se korpee lässyä suunnattomasti.
        Lässy on vanha katkera alko-ongelmainen akka, ei sitä enään kukaan pane.

        Ei kukaan fiksu äiti laske omia lapsiaan perheenrikkojasutturoiden kynsiin. Hei halooo.. kuinka moni on vlamis luopumaan omista lapsitaan kollpuelämäksi, en usko että yksikään äiti on siihen valmis.
        Minä en maksattanut miehen hylkäystä ja vaihtamista lapsiaan sutturoihin, omilla lapsillani. Siihen emme lähteneet mukaan.
        Juu me oltiin katkeria kauan lasten ja suvun kanssa, mutta yhdessä me kaikki selvisimme... on ihanaa kun on lapset ja lasten perheet ja koko suku tallessa, mitähän mies miettii... ei olisi kannattanut lapsiaan vaihtaa ja hylätä lehmiin... ei olisi.
        On ihanaa kun on koko suku tallessa. Mies parka... suree ja kaipaa meitä...mutta jokainen etekee oman valinnan, mies valitsi perheen sijasta sutturoita ja tyhmän elämän kun meille jäi kaikki.
        Olen maailma paras äiti ja mulla on maailman parhaimmat lapset. ja koko suku on maailman paras. Mutta mies oli maailman huonoin.
        Anoppi on maailman paras mulla, sanoikin että jos tuo torvi lähtee niin me emme saa kadota mihinkän heidäfn elämästä no se ei tullut mieleenään kuka nyt semmoista tkeisi kun täysin idiootti. No niinkuin tuo meidän ex isä ex mies.


      • lissufani34573636

        Liisukka on niin paras!! Voiko olla parempaa äitä, ei voi! Menkää työ katkerat ihmiset vaikka saunaan.


      • sallimunnauraa

        Olet sinä katkeran sairas ihminen , elät ja rypeät menneisyydessä, maailman paras äiti, hehehhaaaa ....


      • tuotantoeläin
        oyp kirjoitti:

        Ei kukaan fiksu äiti laske omia lapsiaan perheenrikkojasutturoiden kynsiin. Hei halooo.. kuinka moni on vlamis luopumaan omista lapsitaan kollpuelämäksi, en usko että yksikään äiti on siihen valmis.
        Minä en maksattanut miehen hylkäystä ja vaihtamista lapsiaan sutturoihin, omilla lapsillani. Siihen emme lähteneet mukaan.
        Juu me oltiin katkeria kauan lasten ja suvun kanssa, mutta yhdessä me kaikki selvisimme... on ihanaa kun on lapset ja lasten perheet ja koko suku tallessa, mitähän mies miettii... ei olisi kannattanut lapsiaan vaihtaa ja hylätä lehmiin... ei olisi.
        On ihanaa kun on koko suku tallessa. Mies parka... suree ja kaipaa meitä...mutta jokainen etekee oman valinnan, mies valitsi perheen sijasta sutturoita ja tyhmän elämän kun meille jäi kaikki.
        Olen maailma paras äiti ja mulla on maailman parhaimmat lapset. ja koko suku on maailman paras. Mutta mies oli maailman huonoin.
        Anoppi on maailman paras mulla, sanoikin että jos tuo torvi lähtee niin me emme saa kadota mihinkän heidäfn elämästä no se ei tullut mieleenään kuka nyt semmoista tkeisi kun täysin idiootti. No niinkuin tuo meidän ex isä ex mies.

        Lehmätkin on parempia, kun sinä, hahhahaabuhahabuhaa, niistä saa sentään maitoa, sinulta ei mitään..


      • Miem
        oyp kirjoitti:

        Ei kukaan fiksu äiti laske omia lapsiaan perheenrikkojasutturoiden kynsiin. Hei halooo.. kuinka moni on vlamis luopumaan omista lapsitaan kollpuelämäksi, en usko että yksikään äiti on siihen valmis.
        Minä en maksattanut miehen hylkäystä ja vaihtamista lapsiaan sutturoihin, omilla lapsillani. Siihen emme lähteneet mukaan.
        Juu me oltiin katkeria kauan lasten ja suvun kanssa, mutta yhdessä me kaikki selvisimme... on ihanaa kun on lapset ja lasten perheet ja koko suku tallessa, mitähän mies miettii... ei olisi kannattanut lapsiaan vaihtaa ja hylätä lehmiin... ei olisi.
        On ihanaa kun on koko suku tallessa. Mies parka... suree ja kaipaa meitä...mutta jokainen etekee oman valinnan, mies valitsi perheen sijasta sutturoita ja tyhmän elämän kun meille jäi kaikki.
        Olen maailma paras äiti ja mulla on maailman parhaimmat lapset. ja koko suku on maailman paras. Mutta mies oli maailman huonoin.
        Anoppi on maailman paras mulla, sanoikin että jos tuo torvi lähtee niin me emme saa kadota mihinkän heidäfn elämästä no se ei tullut mieleenään kuka nyt semmoista tkeisi kun täysin idiootti. No niinkuin tuo meidän ex isä ex mies.

        Niin ja kun tekstiäsi lukee niin äärimmäisen tyhmäkin äidin kuvatusei päästänyt lapsiaan isän luokse! Eipä sinulle kuulu isän koti/talous eikä ihmiset jotka siellä kyläilee/asuu ! Ja fiksut naiset ymmärtää lastensuojellulliset asiat fiksummin kuin sinä ja noudattaa sopimuksia tapaamisista


    • Yhteishuoltomeilläkin

      Voi luoja, minkä tasoisia keskusteluja täällä käydään...

      Toivottavasti sinä aloittaja sait kuitenkin edes jonkin järkevän vastauksen kysymykseesi ja osaat ryhtyä toimenpiteisiin saadaksesi ex-puolisosi olemaan puuttumatta sinun ja lastesi elämään silloin, kun lapsesi ovat sinun luonasi.

      Tsemppiä sinulle!

      • hannespullatar

        mä kuuntelen lissuuuuuu..,,ja kuulen kun sydän pomppaaa....


    • näremarja

      KYllä sossun tuilla elävä äiti, jota ei kiinnosta muu kuin puhelimen räplääminen ja kirpparien kiertäminen. Siis . kyllä isä saa olla ja pitääkin olla huolissaan lapsestaan. Näin on marjat!

    • Mamiaakopanit

      Akalla siis entisellä ei mitään oikeuksia.ei muuta kuin Intiaan ilman huntua ja shortsit jalassa ja pienessä kännissä yleiseen joukkoliikenteeseen.

    • häpeäraukka

      Heh heh oikein kaipaaaaaaa ei tullaista naista kaipaa kukaan terveellä järjellä varustettu mies.Kaikkea sinä jaksa kuvitella ja tuoda vielä julki

    • Kurpat

      Akat voi jättä unholaan, sillä hyvin use nainen kiusaa lapsilla ja kiristää. Hakevat erilaisia etuuksia ja elävät useakin miehen siivellä. Mikis miehet lähtevät tällaisten akkojen matkaan, jotka keinottelevat lapsilla.

      Nainen on taitva kiusaaja lapsilla ja vatvoo ja vahtii kaiken. Isä on aina isä ja ei voi akka sitä koskaan korvata, eikä hänen tarvitse puuttua isän ja lasten välsisiin asioihin.

      Kun katsoo nykyistä suomalaista naista niin usien lihavia, ylipaisuneita, rupsahtaneita raasuja, jotka kalastavat useakin miehen palkoilla, asunnoilla ja sillä piirakallaan, joka nykyään tehnyt lapsia joka oksalle eli väljää ja kulunutta lihaa ei sen enempää!

      Älkää hankkiko niitä lapsia maailmaan vain panon tai rahallisen edun vuoksi vaan vaan aidosta rakkaudesta eikä rahallisen sosiaaliedun yms vuoksi.

      Tai antakaa lapsenne sellaisille henkilöille, jotka aidosti välittävät ja rakastavatei siis sellaisille, jotka hankkivat lapsia vaan taloudellisen edun vuoksi, jotka usein maksavat veronmaksajat ja sosiaalihuolto.

    • bhuhaöfjöa

      Lapsen asioita määrää hänen omat vanhemmat. Kukaan normaali Äidit hoitaa ja ovat lapsistaan ensisijaisesti vastuussa, kun miehet vaan lorvii. Heille kelpaa vaan vapaus ja rahan tuhalaus, itseensä ei lapsiinsa. Väkisin maksellaan elareitakin, mahdollisimman pieniä jotta saa itselle luksusta. Eniten kiusaa lapsiaan ei muita.
      Ja mitä tulee naikkosiin, niitä ei lapset elämäänsä tarvi. Nytkin näkee miten se vaikuttaa lasten psyykkeeseen kun tulee näitä kaikenmaailman hukkujia ja kiusaajia lasten elämään, hyvä isä pitää naikkoset pois lastensa elämästä. Mutta ehkä siinäkin tarvii tätä siivoojakodinhoitajapyykkäriä joka saattaa olla kuka tahasa, mihille ei ole väliä liiton jälkeen kunhan joku vaan on.

      • Miem

        Niin kyllä isä päättää hänen kotonaan jalasten ollessaan hänen luona


      • parhaatvanhemmat
        Miem kirjoitti:

        Niin kyllä isä päättää hänen kotonaan jalasten ollessaan hänen luona

        Ai jaa... no ehkä teillä kun olet noin itsekeskeinen aj minä minä minä ihminen. Meillä päätökset tekee minä ja exä, Meillä lapsi on kummankin ja kuten perheessä, päätimme ja juttelimme yhdessä asioista. Niin nytkin, jos lapset tarvii vaikka uudet talvivaatteet, keskustelemme että kumpi ne ostaa. Jos saatqamme ostaa vaikka uudet pyörät noin vaan, ettei toinen tiedä... mutta ei niistä laskua toiselle laiteta.. toinen ostaa taas jotain muuta...siis meidän elämä menee lähes samoin kuin perheessä, ostettiin mitä lapsi tarvitsi eikä mietitty kumpi osti enempi... Ihan sairasta lapsen kiusaaamista.
        Viime viikolla lävin lasten kanssa syömässä ravintolaasa jonka jälkeen mentiin elokuviin, eikä siitä raportoitu toiselle, että anna rahaa... vaan minä maksoin enkä edes vaatinut että maksa puolet. Koska idea oli minun minä maksoin. Luulen että toinen lähtee kylpylään ensiviikolla, eikä multa ole mitään maksua siitä pyydetty tai vaadittu.


      • Miem
        parhaatvanhemmat kirjoitti:

        Ai jaa... no ehkä teillä kun olet noin itsekeskeinen aj minä minä minä ihminen. Meillä päätökset tekee minä ja exä, Meillä lapsi on kummankin ja kuten perheessä, päätimme ja juttelimme yhdessä asioista. Niin nytkin, jos lapset tarvii vaikka uudet talvivaatteet, keskustelemme että kumpi ne ostaa. Jos saatqamme ostaa vaikka uudet pyörät noin vaan, ettei toinen tiedä... mutta ei niistä laskua toiselle laiteta.. toinen ostaa taas jotain muuta...siis meidän elämä menee lähes samoin kuin perheessä, ostettiin mitä lapsi tarvitsi eikä mietitty kumpi osti enempi... Ihan sairasta lapsen kiusaaamista.
        Viime viikolla lävin lasten kanssa syömässä ravintolaasa jonka jälkeen mentiin elokuviin, eikä siitä raportoitu toiselle, että anna rahaa... vaan minä maksoin enkä edes vaatinut että maksa puolet. Koska idea oli minun minä maksoin. Luulen että toinen lähtee kylpylään ensiviikolla, eikä multa ole mitään maksua siitä pyydetty tai vaadittu.

        No ei isä sinun suunnitelmia kuulu maksaakkaan ainoastaan sovitut elarit ja meillä ex ei kuulu perheseen ei ystävä piiriin!


    • astuun_huutaminen

      Äitit kantaa lasten " vastuun "? Voin kertoa totuuden, erässä länsirannikon 16 000 asukkaan kaupungin oli huostaan otettua vuonna 2006 43 lasta yksinhuoltaja äideiltä.Kysynkin missä se äitin " vastuu " on.

      • TuliDerrickkello

        Missä niiden lasten isät olivat? Eli 43 yksinhuoltajaäitiä, joilta huostaanotettiin lapsi/lapsia = 43 paskaa isää jotka eivät tehneet osaansa.


    • vi...taaanoimiehet

      Miehet on yleensä hälläväliä huithapeleita iät ja ajat, ei heillä ole minkäänlaista kiinnostusta lapsiin tai yleensä pitämään toista huolta. Kunhan he itse pärjää muu on sivuseikka.
      Ilmankos suurin osa lapsista päätyy äidille joilla on sitä vastuunkantoa ja huolehtimisviettiä aina ollut, miehille ei luoteta ja uskota lapsten hoitoa niin hyvin kuin naisille.
      Mie spystyyjättämään perheensä vaikka päivässä, etsii aina uusia naisia eikä osaa ollayksin, hän tarvii siivoojan pyykkärin ja murheiden kuuntelijan, mies ei osaa olla yksin, aina tarvii sitä kaljan kantajaa ja sukan pesijää.
      Kun lapset ovat isoja teinejä ja nuoria aikusia, niin silloin mies herää ja ai että hänellä on lapsia!!!! Lsten serua kyllä kiinnostaa sillon, mutta ei silloin kun lapset isää tarvii.
      Tiedän mistä puhun, näin on käynyt minulle ja näin on monelle mullekin.
      Mies ei pidä pienistä lapsista mies itää aikuisista lapsista kun ei tarvi maksaa heistä eikä vahtia.
      Mies on ikuinen laiskajaakko, joka ei tee mitään perheensä eteen, mutta kyllä osaa sanoa että juu on hänellä perhe ja lapsia. Mutta pinnallisesti.

    • työntöveto

      Kyllä näille yh-äidelle mieskaverita riittää sinä viikonloppuna,kun isä hakee lapset ja viikollakin kun lapset on koulussa

    • Chkots

      Ja mitä pahaa siinä on? Vai onko isät muka selibaatissa koko ajan?

      • Miem

        No ei kyse olekkaan siitä vaan erään Lissun mielestä sen isän sosiaalinen elämä pitää päättyä eron jälkeen ja mikäli isällä on seuralainen/naisystävä niin Lissu ei päästä lapsia isälle


      • Lissuonsairas
        Miem kirjoitti:

        No ei kyse olekkaan siitä vaan erään Lissun mielestä sen isän sosiaalinen elämä pitää päättyä eron jälkeen ja mikäli isällä on seuralainen/naisystävä niin Lissu ei päästä lapsia isälle

        Just, ja se uusi nainen on aina perheenrikkoja, vaikka olis tullu vasta 10 vuoden päästä toisen elämään, ja aina se on nainen , kun rikkoo, ei mies.
        Näin lissun sairas pää toimii.


    • dryjdjd

      Ei voi määrätä!
      Mutta kehotan saunakaljat jättämään väliin lasten ollessa isällä.
      Exä voi käyttää sitä hyväkseen sosiaalihuoltoon?

      Tälläsiä tapahtuu paljon, että exä. saisi lapset itelleen kokonaan, jos on yhteishuoltajuus.

      • Miem

        Eikä voi jos 1-2 olutta ottaa ! Lastensuojelu ja poliisit nauroi tollaselle "saabismille" piti jo lähes vainoamisena !


    • eisosiaalitoimisto

      Isäviikonloppuna lapseni on minulla,tein ilmoituksen häiriköinnistä,kun lasten äiti soitti koko ajan perään,käräjäoikeus rauhoitti tilanteen,että sinä viikonloppuna ei oikeutta äidillä soittaa lapsille tai minulle.......

      • isäviikonlopppukurjaa

        No kivahan siellä on lasten istua ja olla ja kattella kun isä kaljottelee ja uusia naisia tulee ja menee ovesta... on kurjaa lapsen puolesta kun jotkut vielä puoltaa moista asiaa.
        Jos äiti on lapsita huolissaan niin ei muuta kun antaa lasten kärsiä... kauheeta... lapsiparat...harmi ettei lapset voi isää valita...
        Äiti huoltaa mutta paskat saa silmille ja isä vaan ryyppää,,, tänne ei tulla ...


      • Miem
        isäviikonlopppukurjaa kirjoitti:

        No kivahan siellä on lasten istua ja olla ja kattella kun isä kaljottelee ja uusia naisia tulee ja menee ovesta... on kurjaa lapsen puolesta kun jotkut vielä puoltaa moista asiaa.
        Jos äiti on lapsita huolissaan niin ei muuta kun antaa lasten kärsiä... kauheeta... lapsiparat...harmi ettei lapset voi isää valita...
        Äiti huoltaa mutta paskat saa silmille ja isä vaan ryyppää,,, tänne ei tulla ...

        No äidinkuvatus 1-2 olutta saunan jälkeen ei ole ryyppäämistä ja naisia ei juokse edestakas ovista vaan se yksi jonka kanssa asun ja elän olen naimisissa ja niin on myös suurimalla osalla eronneista ! Olisiko sinun aika hakeutua psykiatriseen sairalaan foboinesi kanssa ! Ja lapset todellakin saattaa kärsiä SINUN VAINOHARHAISUUTESI TAKIA !


    • Parasäiti

      Meillä perheenrikkoja suttura iski vasta äskettäin mutta sain täältä hyviä neuvoja. Sutturaa eivät lapset tule koskaan tapaamaan. Jos niin käy vahingossa ei lapset enää tapaa isää juurikaan se on selvä. Tai onneksi voin hakea lapset heti pois jos sattuvat törmäämään. 12 v voi jo itse päättää ketä tapaa niin kakkua ei tule kuin vähäksi aikaa, onneksi! Terkkuja vaan säälittäville "äitipuolille" jotka ovat siihen pettämisen kautta päätyneet.

      • Miem

        Onneksi sinähän et sitä päätä keitä lapset tapaa ollessaan isällä ! Ja isä tapaa lapsia sopimuksen mukaan... ....ja jos yrität estää niin lähivanhemmuuskin voi vaihtua etävanhemmuudeksi ja valvottuihin tapamisiin !


      • huhhuhusuntoimintaa
        Miem kirjoitti:

        Onneksi sinähän et sitä päätä keitä lapset tapaa ollessaan isällä ! Ja isä tapaa lapsia sopimuksen mukaan... ....ja jos yrität estää niin lähivanhemmuuskin voi vaihtua etävanhemmuudeksi ja valvottuihin tapamisiin !

        Äidit päättää omien lasten asioista, siihen ei kukaan pysty puuttumaan. Olishan se järjetöntä että ensin isä hylkää ja sitten hylkää äiti??? Jopas sinä hulluja puhut. Olet vaanf katkera kun ei ole halunnut itse hoitaa omia lapsiasi vaan heitit ne syrjään.
        Kunnon äiti on aina huolissaan omista lapsista kun eivät ole hänen luonaan, ja pitää ne erossa vieraista ihmisitä joilla on huono vaikutus lapsiin. Jos lapsten isä sitä ei tee se on äitien tehtävä, siihen ei kukaan pysty puuttumaan et edes sinä vaikka kuinka uhoot ja olet katkera. Säälihän se on kun ei lapsistaan välitä vaan jättää ne heitteille. Korjaa asennetta niin lapsetkin voivat hyvin ja sinä itse.


      • lukemisenymmärrys
        huhhuhusuntoimintaa kirjoitti:

        Äidit päättää omien lasten asioista, siihen ei kukaan pysty puuttumaan. Olishan se järjetöntä että ensin isä hylkää ja sitten hylkää äiti??? Jopas sinä hulluja puhut. Olet vaanf katkera kun ei ole halunnut itse hoitaa omia lapsiasi vaan heitit ne syrjään.
        Kunnon äiti on aina huolissaan omista lapsista kun eivät ole hänen luonaan, ja pitää ne erossa vieraista ihmisitä joilla on huono vaikutus lapsiin. Jos lapsten isä sitä ei tee se on äitien tehtävä, siihen ei kukaan pysty puuttumaan et edes sinä vaikka kuinka uhoot ja olet katkera. Säälihän se on kun ei lapsistaan välitä vaan jättää ne heitteille. Korjaa asennetta niin lapsetkin voivat hyvin ja sinä itse.

        Heippa hullu, jos nyt ihan ekaksi opettelisit lukemaan ja toiseksi hakisit hoitoa tuohon sekavuuteesi ja katkeruuteesi.


      • naurattaasunkatkeruus
        lukemisenymmärrys kirjoitti:

        Heippa hullu, jos nyt ihan ekaksi opettelisit lukemaan ja toiseksi hakisit hoitoa tuohon sekavuuteesi ja katkeruuteesi.

        Kuin nii? Jopas olet katkera ja mustasukkainen ja vaikka mitä... sinä et päätä siitä mitä jokainen äiti tai isä lasten kanssa tekee tai päättää. Se ei ole sun asia, pidä sinä huolta omista asioista jos osaat. Et näytä osaavan, kun katkerana täällä pitää haukkua lapset, heidän isä ja äitinsä... se on kuule sulla miettimisen paikka, miksi noin teet. Sulla on kuule niin sisäinen kaaos nyt että hae apua ennenkuin sattuu mitään.


      • Miem
        huhhuhusuntoimintaa kirjoitti:

        Äidit päättää omien lasten asioista, siihen ei kukaan pysty puuttumaan. Olishan se järjetöntä että ensin isä hylkää ja sitten hylkää äiti??? Jopas sinä hulluja puhut. Olet vaanf katkera kun ei ole halunnut itse hoitaa omia lapsiasi vaan heitit ne syrjään.
        Kunnon äiti on aina huolissaan omista lapsista kun eivät ole hänen luonaan, ja pitää ne erossa vieraista ihmisitä joilla on huono vaikutus lapsiin. Jos lapsten isä sitä ei tee se on äitien tehtävä, siihen ei kukaan pysty puuttumaan et edes sinä vaikka kuinka uhoot ja olet katkera. Säälihän se on kun ei lapsistaan välitä vaan jättää ne heitteille. Korjaa asennetta niin lapsetkin voivat hyvin ja sinä itse.

        Ei sinun toimivaltuutesi ei yllä isän kotiin eikä aikaan ja henkilöihin joita lapset tapaa ollessaan isän luona ! Edes äitinä sinulla ei ole juridista oikeutta vaatia isän nais ystävää poistumaan isä luota lasten ollessa isän luona... ...näin ainakin sosialitoimiston perhetyön tekijä kertoi !


      • Miem
        huhhuhusuntoimintaa kirjoitti:

        Äidit päättää omien lasten asioista, siihen ei kukaan pysty puuttumaan. Olishan se järjetöntä että ensin isä hylkää ja sitten hylkää äiti??? Jopas sinä hulluja puhut. Olet vaanf katkera kun ei ole halunnut itse hoitaa omia lapsiasi vaan heitit ne syrjään.
        Kunnon äiti on aina huolissaan omista lapsista kun eivät ole hänen luonaan, ja pitää ne erossa vieraista ihmisitä joilla on huono vaikutus lapsiin. Jos lapsten isä sitä ei tee se on äitien tehtävä, siihen ei kukaan pysty puuttumaan et edes sinä vaikka kuinka uhoot ja olet katkera. Säälihän se on kun ei lapsistaan välitä vaan jättää ne heitteille. Korjaa asennetta niin lapsetkin voivat hyvin ja sinä itse.

        Ei isä lapsiaan hylännyt vaan sinä estit lapsien menon isän luokse tai ainakin niin olet monessa kirjoituksessasi kertonut !
        Mutta lasten ollessa isän luona riittää isän arvio ja huolehtiminen lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi


      • Miem
        naurattaasunkatkeruus kirjoitti:

        Kuin nii? Jopas olet katkera ja mustasukkainen ja vaikka mitä... sinä et päätä siitä mitä jokainen äiti tai isä lasten kanssa tekee tai päättää. Se ei ole sun asia, pidä sinä huolta omista asioista jos osaat. Et näytä osaavan, kun katkerana täällä pitää haukkua lapset, heidän isä ja äitinsä... se on kuule sulla miettimisen paikka, miksi noin teet. Sulla on kuule niin sisäinen kaaos nyt että hae apua ennenkuin sattuu mitään.

        Etkä sinä päätä ex miehesi kotona mitään vaan siellä päättää ex mihesi ja hänen vaimo


      • dindifaöökafj
        Miem kirjoitti:

        Ei sinun toimivaltuutesi ei yllä isän kotiin eikä aikaan ja henkilöihin joita lapset tapaa ollessaan isän luona ! Edes äitinä sinulla ei ole juridista oikeutta vaatia isän nais ystävää poistumaan isä luota lasten ollessa isän luona... ...näin ainakin sosialitoimiston perhetyön tekijä kertoi !

        Kyllä meillä ainakin on niin tehty etttä minä äitinä olen aina puuttunut lasten asioihin aina! Aivan sama missä ne on isän tai mummon luona... minulle on aina kuulunut omien lasten asiat. Nyt kun ovat aikuisia niin ovat aina sanoneet että olen maailman paras äiti. Ei mies ole koskaan edes kehdannut sanoa ettei äidille kuulu lasten asiat. Sutturat ei ole kuuluneet meidän elämään koskaan, niitä ei ole onneksi näkynyt kun ei ole kupa ollut tulla meille eikä haukkumaan lapsiamme. Me ei heillä olla tehty mitään, sanoinkin jo alussa että sutturat ei tule meille eikä läjhelle lapsia. Onneksi mies piti sutturat poissa meiltä. Mihin niitä tarvii.
        Kyllä se kuule on niin että lasten asiat kuuluu vain isälle ja lasten äidille, ei kellekkään katkeralle ulkopuoliselle perheenrikojalle. Tee sinä miten haluat vaikka koko kuylän ihmiset puuttuu sun lasten asioihin, meillä ei.


      • Miem
        dindifaöökafj kirjoitti:

        Kyllä meillä ainakin on niin tehty etttä minä äitinä olen aina puuttunut lasten asioihin aina! Aivan sama missä ne on isän tai mummon luona... minulle on aina kuulunut omien lasten asiat. Nyt kun ovat aikuisia niin ovat aina sanoneet että olen maailman paras äiti. Ei mies ole koskaan edes kehdannut sanoa ettei äidille kuulu lasten asiat. Sutturat ei ole kuuluneet meidän elämään koskaan, niitä ei ole onneksi näkynyt kun ei ole kupa ollut tulla meille eikä haukkumaan lapsiamme. Me ei heillä olla tehty mitään, sanoinkin jo alussa että sutturat ei tule meille eikä läjhelle lapsia. Onneksi mies piti sutturat poissa meiltä. Mihin niitä tarvii.
        Kyllä se kuule on niin että lasten asiat kuuluu vain isälle ja lasten äidille, ei kellekkään katkeralle ulkopuoliselle perheenrikojalle. Tee sinä miten haluat vaikka koko kuylän ihmiset puuttuu sun lasten asioihin, meillä ei.

        Lapatossu sulla on ollut eikä mies ! Meillä ei ole ollut häpeä sanoa ihmiselle suoraan jollei kuulu talouteen ja on poistettu vieraat kuulumattomat meidän kodista eli se ex vaimo


      • lukemisenymmärrys
        naurattaasunkatkeruus kirjoitti:

        Kuin nii? Jopas olet katkera ja mustasukkainen ja vaikka mitä... sinä et päätä siitä mitä jokainen äiti tai isä lasten kanssa tekee tai päättää. Se ei ole sun asia, pidä sinä huolta omista asioista jos osaat. Et näytä osaavan, kun katkerana täällä pitää haukkua lapset, heidän isä ja äitinsä... se on kuule sulla miettimisen paikka, miksi noin teet. Sulla on kuule niin sisäinen kaaos nyt että hae apua ennenkuin sattuu mitään.

        Tä! siis katkera ja mustasukkainen siitä, kun sinä olet hullu, etkä osaa lukea etkä kirjoittaa, buhahaaa, hahhaaa, tuo todistaa, että olet ihan pähkähullu.


    • Parasäiti

      Kun lapsi täyttää 12 v niin sitten saa ainakin itse päättää ketä tapaa ja ehkä aikaisemminkin eikö niin? Eli jos on 11 v. niin ei tule sitä tuomiota että joutuisi isää ja isän vaatiessa myös sutturaa tapaamaan?

      • Miem

        Kerroppa mitä rikollista ja mistä tulisi tuomio jos lapsi tapaa isän vaimon ?
        Todennäköisesti sinä saat tuomion kotirauhaa rikkomalla jos puutut ex miehesi kotiin/talouteen ja häiriköit kyttäämällä ja nimittelystä saat 99%:n varmuudella sakkoja herjaamisesta !
        Sosiaalityön tekijän mukaan isä voi päättää yksi keitä lapset tapaa lasten ollessa hänellä ja isän viikon loppuna riittää yksi 10min.puhelu lapsille päivässä ennalta sovittuna aikan... ...useampi puhelu voidaan katsoa häiriköinniksi


      • kukaantaaomatlapsetpois
        Miem kirjoitti:

        Kerroppa mitä rikollista ja mistä tulisi tuomio jos lapsi tapaa isän vaimon ?
        Todennäköisesti sinä saat tuomion kotirauhaa rikkomalla jos puutut ex miehesi kotiin/talouteen ja häiriköit kyttäämällä ja nimittelystä saat 99%:n varmuudella sakkoja herjaamisesta !
        Sosiaalityön tekijän mukaan isä voi päättää yksi keitä lapset tapaa lasten ollessa hänellä ja isän viikon loppuna riittää yksi 10min.puhelu lapsille päivässä ennalta sovittuna aikan... ...useampi puhelu voidaan katsoa häiriköinniksi

        Siis miksi lapsen pitäisi tavata isän naikkonen? Eihän lapsella ole mitään velvoitetta katsella isän naikkosia. Senhän takaia se mies on lapsensa jättänyt ettei niitä tarvi nähdä, miksi nyt yht äkkiä sitten lasten pitäisi hänen naikkoset nähdä? Ihan outoa että lapset kiinnostaa miestä vasta sitten kun ensin hylkää lapset ja etsii uusia sutturoita. Joku ei nyt täsmää.
        Lapset kuuluu äidille, ei kenellekkään perheenrikokjalle. Olisihan se outoa että äiti joutuisi luopumaan omista lapsistaan sen takia että mies voisi kehua että juu hänellä on lapsia, vaikkei kuuna päivänä heistä olisi välittänyt.


      • Miem
        kukaantaaomatlapsetpois kirjoitti:

        Siis miksi lapsen pitäisi tavata isän naikkonen? Eihän lapsella ole mitään velvoitetta katsella isän naikkosia. Senhän takaia se mies on lapsensa jättänyt ettei niitä tarvi nähdä, miksi nyt yht äkkiä sitten lasten pitäisi hänen naikkoset nähdä? Ihan outoa että lapset kiinnostaa miestä vasta sitten kun ensin hylkää lapset ja etsii uusia sutturoita. Joku ei nyt täsmää.
        Lapset kuuluu äidille, ei kenellekkään perheenrikokjalle. Olisihan se outoa että äiti joutuisi luopumaan omista lapsistaan sen takia että mies voisi kehua että juu hänellä on lapsia, vaikkei kuuna päivänä heistä olisi välittänyt.

        Ei se velvollisuus olekkaan vaan normaalia kanssakäymistä isän tapaamista ja hänen elämänkumppaniin tutustumista ! Eikä isä lapsia hylännyt vaan erosi heidän äidistä


      • äidksiäidinpaikalle
        Miem kirjoitti:

        Ei se velvollisuus olekkaan vaan normaalia kanssakäymistä isän tapaamista ja hänen elämänkumppaniin tutustumista ! Eikä isä lapsia hylännyt vaan erosi heidän äidistä

        Meillä mies sanoi lapsille että heidän on kutsuttava minua äidiksi. n hyvä että puloisot pitävät yhtä ja puolustavat uutta vaimoa. Minusta on kiva olla äitinä vaifkkei lapset ole omia mutta äiti nimikkeellä voin määrätä ja vaatia ja puuttua lasten ongelmiin ja tyhmyyksiin eri tavalla kuin että olisin vaan se isin tyttöystävä. Vähin miten lapset voivat kunnioittaa uutta äitiä on näyrtyä ja sanoa häntä äidiksi koska sehän hän on vaifkkei biologisesti mutta muuten, ja usein parempi kasvattaja kuin oma äiti. Meillä on hyvä yhteishenki nyt lapsien kanssa, vaikka eivät hyväksy vielä minua mutta se on heidän ongelma ei minun. Kohtelen heitä hienosti ja asiallisesti mutta nämä vaan kiukkuaa, se ei ole minun vika, kaikkeni teen ja autan mutta nämä vaan on mitä on. Eihän se äidkisi kutsuminen nyt voi olla vaikeeta, helpottas paljon jos ymmärtäisivät että olen heidän auktoriteetti ja että ilman minua he olisvat ehkä ongelmissa.


    • Parasäiti

      Kysyin onko näin että 11 tai 12 v saa päättää ketä tapaa? En ole ketään häiriköimässä. Päästään sutturasta kertaheitolla! Voi sitä ihanuutta. Kaikki jotka sutturoiksi rupeaa rinnastan varkaisiin.

      • Miem

        Ei oot väärässä ex miehesi pääsi sinusta kertaheitolla juuri sinusta ulkopuolisesta vieraasta ihmisestä !


    • Parasäiti

      "Tuomiolla" tarkoitan sutturan pakkotapaamista lapsen näkökulmasta. Lapsi sutturan käräytti ja vihaa tätä.

    • nvdlhgoahglö

      Surullista lasten puolesta kenet pakotetaan näkemään perheenrikkojia. Minusta vanhemmilta on erittäin vastuutonta esitellä perheenrikojat omille lapsille. Kun ei kykene itse lapsitaan huolehtimaan että tehdään niitä ja sitten erotaan, niin miksi niitä sitten tehdään? Pitäisi miettiä hlauaako lapsia ollenkaan jos heidät kohta hylkää. Sen verran voisi miettiä tulevaisuutta, että jos erosa niin ei tee niitä lapsia. ne siitä kärsii kaikista eniten,

      • Miem

        Meillä lapset ei näe perheen rikkojia vaan eronneen isän uuden vaimon kanssa !


      • djlfjaöldfkj
        Miem kirjoitti:

        Meillä lapset ei näe perheen rikkojia vaan eronneen isän uuden vaimon kanssa !

        Voi miten surullista. Meillä lapsemme ei koskaan ole joutuneet pakosti näkemään isänsä naikkosia,perheenrikojia, siksi ovatkin niin onnellisia elämissään, että muistavat aina sanoa miten ovat onnellisia kun ei ole tarvinnut kuunnella viraiden ihmisten haukkuja kestää niiden kiusaamista. Minä en olisi kehdannut naamaani näyttää lapsille, jos olisin pakottanut näkemään perheenrikkojasutturat heille, hui.. siihen me emme lähteneet että lapset viedään pakolla sutturoiden seuraan tai että ne tulisi meille kotiimme sotkemaan ja riehumaan. Mutta koita sinä tsemppaa lapsiasi ja kertoa mitä ajattelet kun niin teet.


      • Miem
        djlfjaöldfkj kirjoitti:

        Voi miten surullista. Meillä lapsemme ei koskaan ole joutuneet pakosti näkemään isänsä naikkosia,perheenrikojia, siksi ovatkin niin onnellisia elämissään, että muistavat aina sanoa miten ovat onnellisia kun ei ole tarvinnut kuunnella viraiden ihmisten haukkuja kestää niiden kiusaamista. Minä en olisi kehdannut naamaani näyttää lapsille, jos olisin pakottanut näkemään perheenrikkojasutturat heille, hui.. siihen me emme lähteneet että lapset viedään pakolla sutturoiden seuraan tai että ne tulisi meille kotiimme sotkemaan ja riehumaan. Mutta koita sinä tsemppaa lapsiasi ja kertoa mitä ajattelet kun niin teet.

        Meilläpä ei ole perheen rikkojia


    • Parasäiti

      Ja meillä lapset ei koskaan tule näkemään eronnutta isää uuden vaimon kanssa. Ihan muiden ihmisten kanssa ollaan jatkossa tekemisissä. Siis heti kun lasten vaan ei ole pakko enää sutturaa nähdä (12 v). Tulipas tämäkin nyt päätettyä hyvä minä.

      • Miem

        Ei et ole mitään muuta kuin äidin kuvatus ! Ja kyllä lapsi näkisi minut uuden vaimon kanssa jos sinulla ja minulla olisi yhteisiä lapsia ei olisi muuta vaihtoehtoa


    • monetnähtyon

      Mä luulen että lasten ongelmat johtuu tuosta miehen innokkaasta uusien naisten näyttämisestä lapsille ja exilleen. Se antaa miehelle itselleen muk itsetuntoa kun joku muukin huolii hänet ja voi näyttää että en tarvi lapsiani ja ex vaimoani. Mies on siitä kummallinen että tuo uudet suhteetnopeesti eän ja lasten silien alle, jotta voi itse päteä. Muuta en keksi miksi mies hylkää ensin perheensä ja sitten oitis kiikuttaa uusiot perheensäe eteen. Pintaa ja näyttämisen halua vaan, oikeeta tunnetta siinä ei ole. Mies vaan ei osaa olla yksin eikä toimia oikein.

      • Miem

        Ja mä luulen että ongelma on se ex joka ei osaa olla puuttumatta toisten asioihin ja ei ymmärrä mitä avioero tarkoittaa ! Ei ole mitään naisia vaai ihan yksikkö muodossa nainen ja joka on nykyinen vaimo ! Sille ex:lle riittää se tieto milloin lapset haetaan isän luokse ja milloin palautetaan äidille ei muuta ! Ja kukaan ei ole ollut esittelemässä nais ystävää/uutta vaimoa entiselle vaimolle... ...ihan sen takia kun parisuhde tilanne ja kotiasiat ei vaan kuulu sille EX vaimolle


      • tutkijatar
        Miem kirjoitti:

        Ja mä luulen että ongelma on se ex joka ei osaa olla puuttumatta toisten asioihin ja ei ymmärrä mitä avioero tarkoittaa ! Ei ole mitään naisia vaai ihan yksikkö muodossa nainen ja joka on nykyinen vaimo ! Sille ex:lle riittää se tieto milloin lapset haetaan isän luokse ja milloin palautetaan äidille ei muuta ! Ja kukaan ei ole ollut esittelemässä nais ystävää/uutta vaimoa entiselle vaimolle... ...ihan sen takia kun parisuhde tilanne ja kotiasiat ei vaan kuulu sille EX vaimolle

        Miksi niin luulet? Vaikka onhan se ymmärrettävää että vika oli aina miehen lapsissa ja exissä aivan kaikki, jopa miehen omat omgelmat ja uuden naisenkin ongelmat on miehen exän ja lasten vika, vaikkei olisi koko hyypiötä ikinä nähneetkään. Se on kumma juttu ettei aikuiset ihmiset osaa ottaa vastuuta omista tekemisistään. Mutta luulen että tuolla tavoin syyttämällä exiä ja lapsia saa semmoisen rauhan ja hyväksynnän omille julmille teoilleen, ettei tunne sitä syyllisyyttä vaan voi riehakkaasti hylätä jopa lapsetkin ja jatkaa sairasta elämää kenen kanssa hyvänsä.
        Monet miehet ylepilee perheillään, muttei sitten osaa ottaa niistä lapsistaankaan vastuuta, kehutaan että mulla on lapsia, mutta sitten ne vaan unohtuu kun uuset suhteet niin käskee. Mieshän ei koskaan osaa toimia yksin vaan tarvii siihen avustajaa. Yleisesti ottaen näitä mieheiä on paljon, siksi mies läytää uudennaisen nopeemmin kuin nainen, koska naisella on vastuullaan lapset, mutta mies on vapaa ja vastuuton.


      • Miem
        tutkijatar kirjoitti:

        Miksi niin luulet? Vaikka onhan se ymmärrettävää että vika oli aina miehen lapsissa ja exissä aivan kaikki, jopa miehen omat omgelmat ja uuden naisenkin ongelmat on miehen exän ja lasten vika, vaikkei olisi koko hyypiötä ikinä nähneetkään. Se on kumma juttu ettei aikuiset ihmiset osaa ottaa vastuuta omista tekemisistään. Mutta luulen että tuolla tavoin syyttämällä exiä ja lapsia saa semmoisen rauhan ja hyväksynnän omille julmille teoilleen, ettei tunne sitä syyllisyyttä vaan voi riehakkaasti hylätä jopa lapsetkin ja jatkaa sairasta elämää kenen kanssa hyvänsä.
        Monet miehet ylepilee perheillään, muttei sitten osaa ottaa niistä lapsistaankaan vastuuta, kehutaan että mulla on lapsia, mutta sitten ne vaan unohtuu kun uuset suhteet niin käskee. Mieshän ei koskaan osaa toimia yksin vaan tarvii siihen avustajaa. Yleisesti ottaen näitä mieheiä on paljon, siksi mies läytää uudennaisen nopeemmin kuin nainen, koska naisella on vastuullaan lapset, mutta mies on vapaa ja vastuuton.

        Niin se Ongelma on ex VAIMO joka ei ymmärrä mikä on hänen oikeutensa ja mikä ei ! Esim. Ex miehen koti ja tekeminen ei kuulu ex vaimolle ! Ex vaimolle i kuulu mikään muu kuin aika milloin lapset haetaan isän luo ja milloin palautetaan äidin luokse ! Isä päättää keutä lapset tapaa ollessaan isän luona !


      • Miem
        tutkijatar kirjoitti:

        Miksi niin luulet? Vaikka onhan se ymmärrettävää että vika oli aina miehen lapsissa ja exissä aivan kaikki, jopa miehen omat omgelmat ja uuden naisenkin ongelmat on miehen exän ja lasten vika, vaikkei olisi koko hyypiötä ikinä nähneetkään. Se on kumma juttu ettei aikuiset ihmiset osaa ottaa vastuuta omista tekemisistään. Mutta luulen että tuolla tavoin syyttämällä exiä ja lapsia saa semmoisen rauhan ja hyväksynnän omille julmille teoilleen, ettei tunne sitä syyllisyyttä vaan voi riehakkaasti hylätä jopa lapsetkin ja jatkaa sairasta elämää kenen kanssa hyvänsä.
        Monet miehet ylepilee perheillään, muttei sitten osaa ottaa niistä lapsistaankaan vastuuta, kehutaan että mulla on lapsia, mutta sitten ne vaan unohtuu kun uuset suhteet niin käskee. Mieshän ei koskaan osaa toimia yksin vaan tarvii siihen avustajaa. Yleisesti ottaen näitä mieheiä on paljon, siksi mies läytää uudennaisen nopeemmin kuin nainen, koska naisella on vastuullaan lapset, mutta mies on vapaa ja vastuuton.

        Ei tässä nyt lapsiamole syyllistetty vaan kerrottu ettei se ex vaimo ole oikeutettu eikö siinä asemassa että määrää mitään ex miehen kotona ! Ja ei ex vaimo ja lapset ole sama asia ! Ja juuriha kirjoitin että isä ja hänen vaimonsa päättää heidän kodissa lasten asioista ja ottaa vastuun


      • jäidföasjfa
        Miem kirjoitti:

        Ei tässä nyt lapsiamole syyllistetty vaan kerrottu ettei se ex vaimo ole oikeutettu eikö siinä asemassa että määrää mitään ex miehen kotona ! Ja ei ex vaimo ja lapset ole sama asia ! Ja juuriha kirjoitin että isä ja hänen vaimonsa päättää heidän kodissa lasten asioista ja ottaa vastuun

        Ei kukaan ole sanonut että kukaan määrää toisen kodissa missä ei asu. Kyse oli lapsista, kyllä äidille kuuluu lasten hyvinvointi oli ne sitten missä tahansa. Lasten asiat kuuluu aina äidille, siihen ei vieraat ja ulkopuoliset voi puuttu kuin omavaltaisesti, he luulevat että miehen lapset ovat hänenkin lapsia ja voi kiusata heitä miten haluaa koska tunnesiteitä niihin ei ole. Niihin voi kaataa kaikki ongelmat ja syyt.
        On surullista että mies ei omista lapsista välitä vaan tunkee naikkosia heidän elämään kuin tikkareita joka päviä.
        Meillä ei niin tehty, sanoin jo alussa että sutturat eivät kuulu meidän elämään, eikä ole kuulunutkaan. Siksi mun aikuiset lapset ovat onnellisia ja ihania ja sanovatkin että olen maailman paras äiti.
        Minä olen onnellinen siitä että mies oli fiksu ja piti naikkoset poissa meidän elämää pilaamasta, riitti kun suttura rikkoi perheemme, muuta on turha tulla hajoittamaan.


      • miem
        jäidföasjfa kirjoitti:

        Ei kukaan ole sanonut että kukaan määrää toisen kodissa missä ei asu. Kyse oli lapsista, kyllä äidille kuuluu lasten hyvinvointi oli ne sitten missä tahansa. Lasten asiat kuuluu aina äidille, siihen ei vieraat ja ulkopuoliset voi puuttu kuin omavaltaisesti, he luulevat että miehen lapset ovat hänenkin lapsia ja voi kiusata heitä miten haluaa koska tunnesiteitä niihin ei ole. Niihin voi kaataa kaikki ongelmat ja syyt.
        On surullista että mies ei omista lapsista välitä vaan tunkee naikkosia heidän elämään kuin tikkareita joka päviä.
        Meillä ei niin tehty, sanoin jo alussa että sutturat eivät kuulu meidän elämään, eikä ole kuulunutkaan. Siksi mun aikuiset lapset ovat onnellisia ja ihania ja sanovatkin että olen maailman paras äiti.
        Minä olen onnellinen siitä että mies oli fiksu ja piti naikkoset poissa meidän elämää pilaamasta, riitti kun suttura rikkoi perheemme, muuta on turha tulla hajoittamaan.

        Riittää että isä tietää lasten asiat heidän ollessaan isän luona !!!! Ja surullista katsoa kun äidillä ei ole kaikki muumit hississä ja panikoi vainoharhaisena kuvitellen että lapset vastentahtoisesti "joutuvat" isän vaimoa katselemaan ja juurikin tuo sinun panikointi ja pakon omainen tarve huolehtia lasten hyvin voinnista JUURI SILLOIN KUN OVAT ISÄN LUONA ON JUURIKIN SITÄ HÄIRIKÖINTIÄ JOSTA SAAT VIELÄ SYYTTEEN KOTIRAUHAN RIKKOMISESTA!
        Isän ei tarvitse kertoa tekemisistään mitään sinulle eikä siitä ketä lapsia hoitaa silloin kun ovat isällään.... ....ainoa josta tarvitsee sinun luvan on ulkomaille vienti


      • meilleeitulla
        miem kirjoitti:

        Riittää että isä tietää lasten asiat heidän ollessaan isän luona !!!! Ja surullista katsoa kun äidillä ei ole kaikki muumit hississä ja panikoi vainoharhaisena kuvitellen että lapset vastentahtoisesti "joutuvat" isän vaimoa katselemaan ja juurikin tuo sinun panikointi ja pakon omainen tarve huolehtia lasten hyvin voinnista JUURI SILLOIN KUN OVAT ISÄN LUONA ON JUURIKIN SITÄ HÄIRIKÖINTIÄ JOSTA SAAT VIELÄ SYYTTEEN KOTIRAUHAN RIKKOMISESTA!
        Isän ei tarvitse kertoa tekemisistään mitään sinulle eikä siitä ketä lapsia hoitaa silloin kun ovat isällään.... ....ainoa josta tarvitsee sinun luvan on ulkomaille vienti

        Oi kun pelkäät...ja olet katkera ja vihainen. Hillitse itsesi. Kyllä äidin pitää tietää miten lapset voivat, se on äidin velvollisuus tarkkailla ja tietää, ja voi jopa mennä lasten isän kotiin katsomaan jos epäilee että lapset eivät voi hyvin ja heitä kohdellaan huonosti. Ei kuule siitä mitään syytteitä saa jos on lapsistaan huolissaan, ei toki. Kyllä normaali isä kertoo mitä lapsille kuuluu, eikä piilota asioita jos ei ole mitään salattavaa. Jos on niin toki siitä äidin pitää huolestua.
        Meillä oli lapsilla aikanaan kaikilla kännykät joissa kamera, oli minun numero johon sai soittaa koska vaan, ja olin valmis hakemaan lapset kotiin jos tuli ongelmia tai isälle vieraita joita ei saanut olla. ne naikkoset oli ehdoton ei, he eivät saaneet salaa mennä lastn luokse siitä lapset olisi heti ilmoittaneet. Onneksi mies oli samaa mkieltä ettei tuo sutturoita lasten lähelle edes silloin kun minä olen paikalla, sillä ne ei kuulu meidän elämään.
        Meillä miehellä ei ollut mitään syytä tehdä toisin, sillä kun hylkää lapset niin ei silloin voi esittää mitään vaatimuksia meitä kohtaan vaan tekee niinkuin minä ja lapset toivoimme. ja hän niin teki, ei sutturoita meille koskaan emmekä me menneet suttroita katsomaan.


    • nainenmiestentakaa

      Siitä olemme samaa mieltä että ei isien kuulu eikä pidä salailla lasten äidiltä yhtään mitään. äidit kuitenkin ovat ne lähihuoltajat joille kuuluukaikki lapsiin kuuluva tietää, myös se onko isän luona vieraillut viraita ihmisiä, se voi olla ratkaiseva tieto miten siitä eteenpäin mennään. Ne ajat ovat vain isälle ja lapsille, eikä silloin pidä sotkea ketään vieraita ihmisiä sinne sotkemaan. Usein se on syy miksi lapset eivät halua mennä isälleen koska talossa on vieraita ihmisiä eikä isän aika riitä enää lapsille kun vieraat sotkevat koko tapaamisen.
      Jos mies on kunnon isä, pyhittää ajan vain omille lapsille, eikä tuo ulkopuolisia ihmisiä joille lasten, exän ja suvun asiat ei kuulu pätkääkään, mutta jos mies ei välitä lapsistaan toki hän tuo sinne viihdykkeitä koska ei osaa olla vanhempi.

      • Miem

        Ei vaimoni ole koskaan ulkopuolinen meillä kotona mutta ex vaimo on vieras ulkopuolinen


      • ghjkii
        Miem kirjoitti:

        Ei vaimoni ole koskaan ulkopuolinen meillä kotona mutta ex vaimo on vieras ulkopuolinen

        Ei lasten äiti ole koskaan ulkopuolinen, ulkopuolinen on se perheenrikkoja joka tunnkeutuu väkisin toisten perheeseen. Halveksittavaa ja idiooottimaista. Miehet vaan pelkää että perheenrikkoja taas jättää hänet yksin jos ei laske uutta naikkosta kotiinsa määräämään ja sotkemaan. Mihet ei osaa elää yksin edes silloin kun lapset haluisi nähdä isän eikä sutturoita sotkemassa. Kunnon isä viettää omien lasten kanssa aikaa keskenään eikä päästä ketään siihen sotkemaan, mutta on sellaisia isiä jotka vähät välittää mitä lapset haluaa. Tärkeintä on että se aikuinen viihtyy elämässään, ja on joku joka passaa ja siivoo ja pyykkää, viis lapsista.


      • Miem
        ghjkii kirjoitti:

        Ei lasten äiti ole koskaan ulkopuolinen, ulkopuolinen on se perheenrikkoja joka tunnkeutuu väkisin toisten perheeseen. Halveksittavaa ja idiooottimaista. Miehet vaan pelkää että perheenrikkoja taas jättää hänet yksin jos ei laske uutta naikkosta kotiinsa määräämään ja sotkemaan. Mihet ei osaa elää yksin edes silloin kun lapset haluisi nähdä isän eikä sutturoita sotkemassa. Kunnon isä viettää omien lasten kanssa aikaa keskenään eikä päästä ketään siihen sotkemaan, mutta on sellaisia isiä jotka vähät välittää mitä lapset haluaa. Tärkeintä on että se aikuinen viihtyy elämässään, ja on joku joka passaa ja siivoo ja pyykkää, viis lapsista.

        Kyllä on meidän kotona täysin ulkopuolinen vieras ihminen joka häädetään pois heti ! Lasten äidillä ei ole melle mitään asiaa ei millään verukkeella


      • osataanme
        ghjkii kirjoitti:

        Ei lasten äiti ole koskaan ulkopuolinen, ulkopuolinen on se perheenrikkoja joka tunnkeutuu väkisin toisten perheeseen. Halveksittavaa ja idiooottimaista. Miehet vaan pelkää että perheenrikkoja taas jättää hänet yksin jos ei laske uutta naikkosta kotiinsa määräämään ja sotkemaan. Mihet ei osaa elää yksin edes silloin kun lapset haluisi nähdä isän eikä sutturoita sotkemassa. Kunnon isä viettää omien lasten kanssa aikaa keskenään eikä päästä ketään siihen sotkemaan, mutta on sellaisia isiä jotka vähät välittää mitä lapset haluaa. Tärkeintä on että se aikuinen viihtyy elämässään, ja on joku joka passaa ja siivoo ja pyykkää, viis lapsista.

        Sinä sitte pidät noita kotitöitä niin suurina, että ei miehet muka osaa tai viitsi niitä tehdä, kyllä nykymiehet osaa laittaa tiskikoneen päälle ja myös pyykkikoneen ,sekä osaavat imuroida ja mopata, ja tehdä ruokaa, minä olen jo opiskeluaikoina asunut yksin ja itse nuo asiat oli hoidettava, sama juttu kavereilla ,taidat olla sitä sukupolvea, jollon naiset passasi miestä siis olet vanha nainen.


    • Miem

      Ei äidellä ole oikeuksia velvollisuuksia yhtään enempää kuin isällä ! Ja yksin kertaisesti en kerro kotioloista mitään talouden ulkopuolisille ! Jos joku haluaa tietää meidän kodista niin viranomaiset käy katsomassa ja kertoo vain onko koti kunnossa mutta ei kerro henkilöistä ÄIDILLE/EX VAIMOLLE EI KUULU MEIDÄN ASIAT YHTÄÄN

    • Kotikiusattu

      Ex vaimo olisi halunut mennä kylpylään lasten kanssa.... ...joten toivotin hyvää matkaa ja sanoin ettei kuulu minulle mitä teet elämälläs ! Mutta sit rupes vinkuun et pitäis maksaa osa lasten kuluista ... ...no kysyin haluaako elkut ennakkoon? Mut ei halunut ennäkkoon vaan että maksaisin lapset kylpylään ! No sanoin pyydä ukoltas... ...eivät menneet kylpylään ! Mut minäpä vietin lasten ja vaimoni kanssa kylpylä viikon lopun enkä tuottanut pettymystä niin kuin heidän äiti

    • Parasäiti

      Onnen ydinperhe puhuu täyttä asiaa. Hienoa että jaksat puolustaa lapsia ja äitejä. Uudet vaimot ja sutturat on sitä vastenmielisintä porukkaa. Ja miehet jotka kulkee noiden naispaholaisten talutusnuorassa.

      • Miem

        Ääliö komppaa itseään ! Meillä lasteni äitiä ei ole näkynyt eikä näy! Ja ainoa asia mistä hänelle ilmoitetaan on aika milloin haen lapset ja milloin palautan heidät... ....muuta keskusteltavaa ei ole !


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe