Elvytyskielto & itsemurha

eräs_urpo

Tietääkö joku sattumoisin, sitooko ambulanssihenkilökuntaa heidän tiedossaan oleva elvytyskielto itsemurhatapauksissa?

Jos siis kävisi niin huonosti, että ambulanssi tulisi jostain syystä paikalle itsemurhan ollessa kesken (henkilö vielä elvytettävissä).

Ei varmaan riitä, että Kanta.fi-hoitotahdossa lukee elvytyskielto, mutta jos teippaan saunan oveen oikeaksi todistetun hoitotestamentin ennen kuin menen sisään hirttäytymään, niin sitooko se heitä? Vai väittävätkö, etteivät huomanneet paperia? Kukaan muu tuskin kantelisi asiasta, paitsi aivovaurioiseksi elämään elvytetty, jos kykenee enää ikinä ilmaisemaan itseään.

Mitä jos löytöhetkellä vielä hengitän, voiko narun irrottamista mitenkään kieltää? Sehän ei ole elvytystä.

17

1419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tillintallinjuonhei

      vittu kaikkee säkin mietit.suosittelen kolmen kuukauden ryyppyputkea.käy lauantaisin saunassa ja jätä se köytes siihen pukuhuoneeseen killumaan.kuuntele irwiniä,lapinlahden lintuja sekä freud,marx,engels&jungia terapiana.erityisesti juomalaulu voima biisiksi aamuin illoin.eppu normaalin baarikärpänen ahistuksen iskiessä.kato sit miettees uuestaan.

    • 8ui

      lue kirja tai pari. ota kunnon löylyt siellä saunassa, pyydä vaikka kaveri mukaan, tai juttele vaikka sille köydelle jos et muuta seuraa saa. mutta hengittele vähän vaan ja kattele ympärilles.

    • kattelejakuuntele

      joo.et sä oo yksin.ellet sit sitä haluu.mee ihmisten ilmoille.käy ees jossain.aina pääsee takas.ehkä on ees vähän kivaa.on se parempi ku ei yhtään kivaa.ja sille radalle...

    • kattelejakuuntele

      kirjast tuki mieleen...buddhan elämä ja teot. luin sen joskus.sai kelaamaan luin myös:zenin ilosanoma.kirjan lopussa istuin munasillani auringossa ja olin onnellinen.

    • kattelejakuuntele

      eti ittes kun oot kadoksissa.kukaan muu ei sitä löydä.eti se ittestäs.

    • Pokke

      Itse samaa miettinyt. Itselläni omakannassa vain maininta "elvytyskielto" ja mielestäni koskee myös itsemurha tapauksissa. Itselläni hyvin selvät suunnitelmat johon tuo kieltokin perustuu

    • Ai et jos kävis niin huono tuuri, et ambulanssi saapuis paikalle kesken veivinheiton? Tässä on yks pössö, jolla meni kanssa aika kauan tajuta, että elämä on tarkoitettu elettäväksi ja ongelmat ratkottavaksi muulla tavalla kuin itsaria suunnitellen ja että elämä voi tuntua ihan hyvältä, vaikka ei olisi täydellistä. Kuolemaan jokainen kerkeää. Varmasti tämäkin viesti poistetaan, kun vain pienen tosiasian tähän kirjoitin. Joillekin kun se on vaikeata sulattaa. Sairauksia tulee jne. kunto heikkenee ihan itsestään vuosien myötä. Vaikeaata se on kyllä sellaisenkaan päätä kääntää, joka päivät pitkät miettii, miten täältä pääsis helpoiten pois.

      • Anonyymi

        Jos tilanne onkin sellainen, ettei kykene tuntemaan tunteita? Minulla on, ollut jo viimeiset yli puoli vuotta. Mikään, siis mikään ei tuota tyydytystä. Tunteet ovat poissa, kirjaimellisesti. Ja elämänhaluako pitäisi olla?


    • MiehenSana

      Hiton huonosti suunniteltu itsari, jos siihen joku lanssin tulee soittamaan. Pelkäks teatteriks, huonoksi sellaiseksi, menee koko yritys.
      Äläpä sotke muita noihin hullutuksiisi. Ei oo kivaa katsottavaa ja koettavaa! Muut sitten ramppaavat lähtösi jälkeen terapiasta toiseen ja/tai koittavat jotenkin käsitellä asiaa lopun ikänsä. Sitäkö haluat? Vääränlaista kuolemattomuutta???!!!!

      Mene sinä terapiaan tai pysy muuten ihan vaan suosiolla hengissä (vaikka piruuttas), se on paras tapa elää. Usko puhe!

      • eräs_urpo

        No kai siinä on aina jonkinlainen - vaikka pieni - riski, että joku tulee väliin ja saan vakavan aivovaurion. Siis vaikka kellään ei edes olisi avaimia asuntooni (edes huoltoyhtiöllä ei ole, jos teetän turvalukon).

        Jos pidän sellaista korinaa, joka kuuluu naapuriin... :) Jos jollekin kaverille tulee sattumalta vahva tunne tapahtuvasta ja soittaa 112, kun en vastaa puhelimeen enkä avaa ovea.

        Monet terapiat on jo kokeiltu, eivät auta tähän vaivaan.


    • Pokke

      Itse varmistan että olen yksin. sillon ei kukaan voi tulla väliin. Mutta älkää kokeilko!

    • heippaheivaan

      sä voi jättää heippa lapun rappukäytävän ilmotustaululle:itsari käynnissä asunnossa 57.saa häiritä vasta sitten kun alkaa mätä haisee. kukaan ei varmaan tuu, kun ketään ei kiinnosta.

    • lopetamoinen

      Ei ensihoidon ryhmä lähde moisia tositteita etsimään. Elvyttävät aina mikäli toivoa on auttaa jäämään henkiin.

    • realismia2016

      Eiköhän ole kohtuullisen epätodennäköistä, että yleensäkään joutuu elvytetyksi. Elvytettyjen ennuste ei muutenkaan ole hyvä. Esim. sydänpysähdyksissä 90 % kuolee joka tapauksessa ja osa elvytetyistä kuolee kohtuullisen ajan kuluttua joka tapauksessa lopullisesti.

      Yritä erottaa asiat ja käsitteet toisistaan. Elvytys on vain yksi pieni osa hoitoa. Jos sinut hoidetaan itsemurhayrityksen vuoksi, ja olet tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa, niin et voi hoitoasi estää elvytyskiellolla. Näin ollen mietit aivan turhaa asiaa, et hahmota kokonaisuutta. Elvytyskiellolla et voi estää tahdosta riippumatonta hoitoa.

      Itse vastustan elvytystä aivan kaikkien kohdalla. Järjetöntä touhua. Antaa kuoleen olla kuollut. Eräänlaisia eläviä kuolleita (kauhukielellä zombieita) itsemurhayrityksillä voi saada aikaan. Aivovaurion jälkeen on enemmän tai vähemmän toisten avun varassa. Jotkin yllättävät lääkkeet voivat myös tuhota sisäelimiä (esim. parasetamoli), jolloin joko joutuu dialyysihoitoon pysyvästi tai sitten kuolee hyvin hitaasti, tuskallisesti ja täydessä tietoisuudessa (esim. rautalääkkeet).

      Eli toivottavasti tiedät, millä tavoin tapat itsesi. Oikein optimaalista tapaa ei taida olemassa. Kaikki tehokkaat tavat ovat raakoja ja vaativat joko sisua tai asetta. Sitä harvemmalla on. Mielestäni hyvää terveydenhuoltoa olisi tarjota eutanasiapaketteja itsemurhan vakaasti päättäneille. Näin ainakin estettäsiin vakavasti vammautuneiden tulevat hoitokulut.

    • Anonyymi

      Jos masentunut tekee elvytyskiellon, on hän siinä määrin vaaraksi itselleen, että hänen katsotaan olevan kykenemätön ajattelemaan itsensä parasta ja näin ollen elämän suojelemiseksi ryhdytään henkeä pelastamaan. Mielestäni itsestään selvää!

      • Anonyymi

        Ainakin itselleni elämä on tuonpuoleisessa. Tällä puolella ei ole enää mitään menetettävää.


      • Anonyymi

        Mä olen kanssa miettinyt juuri tuota ettei ne kiellot taida olla kovin lainvoimaisia tapauksessa, jossa jollain on mielenterveysongelmia.

        Eikös niissä hoitotahdoissa ym. tarvitse olla joku todistajakin, että voidaan todeta henkilön olleen täysissä sielun- ja ruumiinvoimissa tehdessään tuollaisia tahtoja ja päätöksiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe