Hallituksen 550e/kk perustulomalli epärealistinen

RealismiaTilalle

SSS-hallituksen malli ei tule toimimaan.

Sen sijaan kustannusneutraali ja toimiva perustulomalli löytyy alta:

1000€/kk veroton perustulo kaikille Suomen täysikäisille kansalaisille ja 50% tasavero kaikille henkilökohtaisille tuloille (ansio, pääoma, bonus, optio). Kaikilla olisi sama verotus, jokainen työtunti toisi aina lisätuloja(ei tulo tai tukiloukkuja), jokaisen kokonaisverotus olisi aina alle 50%, kun se nyt ansiotuloissa voi olla jopa 60%. Ei mitään etuoikeutettuja verottomia tai alemmin verotettuja henkilökohtaisia tuloja. Yritysten yhteisövero erikseen.

Perustulo olisi myös sairausajan palkka, peruseläke, yrittäjän starttiraha ym.

Suomeen samalla kaikkien alojen minimipalkka 10€/tunti, jottei perustulo aiheuta palkkojen halpuutusta.

Lapsista ja nuorista perustuloon lapsikorotus, joka olisi toimeentulotuen lapsikorotuksen suuruinen. Lisäksi vammaisille perustulokorotus.

Kaikki lisäeläkkeet, työttömyysturvat ym. täysin yksityisten vakuutusyhtiöiden korvattaviksi ilman valtion tai veronmaksajien apua.

Tämä korvaisi siis myös asumiskulut (vuokra/vastike, vesimaksu, sähkömaksu).

Asumistukea tai mitään muita tukia ei maksettaisi.

1000€/kk vastaisi suunnilleen nykyistä minimiperusturvaa eli toimeentulotukea, jossa yksinäisen henkilön minimitulot ovat 480€/kk käteen tarkoin määritellyt enimmäishinnoin/neliömäärin lasketut kohtuulliset asumismenot (vuokra/vastike, vesimaksu ja sähkömaksu), joista tulee keskimäärin se toinen 500€/kk. Yhteensä siis sama 1000€/kk kuin perustulosta.

50% tasavero kaikista henkilökohtaisista tuloista poistaisi kokonaisveroprogression kautta verottoman 1000€/kk perustulon niiltä jotka eivät sitä tarvitse. Jokainen voi laskea puolet kuukausi/vuosipalkastaan johon lisätään 1000€/kk veroton perustulo, siinä käteen jäävät nettotulot. Kokonaisveroprogressio aina alle 50%, mitä suuremmat tulot sitä lähempänä tuota 50%:a. No verojahan maksetaan maksukyvyn mukaan.

Kepulien, kokkareiden ja persujen SSS-porvariperustulo on vain 550€/kk, joka ei kata asumiskuluja juuri ollenkaan. Kyllähän sillä maatalon jussi tai peräkammarinpoika pärjää, tai edustusrouva ja omistusasunnon lainat maksanut, mutta perustyötön kaupungin vuokra-asuja ei pärjää. Onko kepulien perustulosta tarkoitus tehdä lisätuloautomaatti töissä oleville, maanviljelijöille, yrittäjille, työeläkeläisille, varakkaille ja muille tuloja jo saaville? Kuukausittainen pikkulottovoitto normitulojen päälle. Eikö tällä ollut tarkoitus korvata monimutkainen sosiaaliturvajärjestelmä ja sen kallis byrokratia sekä juoksuttaminen luukulta toiselle. Missä vaiheessa SSS-miehet ja naiset tekivät siitä hyväosaisten lisätuloautomaatin?

1000€/kk veroton perustulo ja 50% tasavero kaikista henkilökohtaisista tuloista -malli on paljon toimivampi ja realistisempi. Mutta tarkoitus onkin pudottaa minimiperusturvan tasoa, jonka matalasta tasosta Euroopan neuvosto jo nyt Suomea suomii. Suomessa on lähes miljoona köyhää, joiden tulotaso on alle 1100€/kk, haluaako hallitus lisätä huono-osaisten oloja entisestään?

22

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SSS-realismi.hukassa

      550€/kk perustulo tarkoittaa noin 50%:n alennusta Suomen minimiperusturvaan eli toimeentulotuen suuruuteen. Euroopan neuvosto pitää Suomen minimiperusturvaa jo nyt liian alhaisena. Sitä se on kun Sipilä ym. SSS-porvarihallituksen miljonääriministerit miettii mikä riittää työttömän ja köyhän elämiseen. Realiteetit täysin hukassa.

      • ihanrauhallisestivaan

        Perustulo on osa sosiaalitukia. Se kuuluu kaikille. JOillekin kuuluu vielä lisää tukia. Ei ole pois. Isotuloiselta verotus hoitaa perustulon takaisin valtion pussiin. Mutta kaikille se on maksettava. Minökin menisin töihin, jos saisin perustulon. Sellaisessa kannustusloukussa eletään.


      • ghjjklö

        Eihän tuosta vielä tiedä,mutta selkeää on ,että politiikkojen päätökset ei voi olla nännäispäätöksiä,että on nyt vain saatu joku uusi juttu ja päätös aikaan.Päätöksien tulee perustua realiteetteihin ja pyrkimykseen pitää ihmisten toimeentulosta huolta ja parantaa toimeentulomahdollisuuksia ,hyvinvointia kasvattaen.Sitävarten he ovat ja sitävarten heille on valta luovutettu ,jotta he toimisivat parhaimalla mahdollisella tavalla edistäen kansalaisten olosuhteita ja edeistäen yhteiskuntamme menetystä.


      • LobbaavatToisia
        ghjjklö kirjoitti:

        Eihän tuosta vielä tiedä,mutta selkeää on ,että politiikkojen päätökset ei voi olla nännäispäätöksiä,että on nyt vain saatu joku uusi juttu ja päätös aikaan.Päätöksien tulee perustua realiteetteihin ja pyrkimykseen pitää ihmisten toimeentulosta huolta ja parantaa toimeentulomahdollisuuksia ,hyvinvointia kasvattaen.Sitävarten he ovat ja sitävarten heille on valta luovutettu ,jotta he toimisivat parhaimalla mahdollisella tavalla edistäen kansalaisten olosuhteita ja edeistäen yhteiskuntamme menetystä.

        SSS-porvarihallituksen kyykytyspolitiikka on nähty, se ei todellakaan perustu realiteetteihin ja pyrkimykseen pitää huono-osaisten ja pienituloisten ihmisten toimeentulosta huolta ja parantaa toimeentulomahdollisuuksia ,hyvinvointia kasvattaen.


    • Tuottavuusloikka

      "50% tasavero kaikille henkilökohtaisille tuloille (ansio, pääoma, bonus, optio). Kaikilla olisi sama verotus, jokainen työtunti toisi aina lisätuloja(ei tulo tai tukiloukkuja), jokaisen kokonaisverotus olisi aina alle 50%, kun se nyt ansiotuloissa voi olla jopa 60%. Ei mitään etuoikeutettuja verottomia tai alemmin verotettuja henkilökohtaisia tuloja".

      Tämä vapauttaisi valtavasti resursseja oikeaan työhön, kun nyt massiivisesti verokikkailuun käytetty energia ja aika saataisiin hyötykäyttöön.

    • TäydellinenMalli

      Köyhä ja rikas maksaisivat samaa 50% tasaveroa kaikista henkilökohtaisista tuloistaan ja saisivat kuukaudessa saman verottoman 1 000 euroa perustuloa. Tasa-arvoisempaa verotusmallia ei voi ollakaan, kaikki samalla viivalla. Kukaan ei voisi veronapista että toinen maksaa tuloistaan enemmän tai vähemmän.

      Työn tekeminen kannattaisi aina ja kaikki verotukselliset tulo- ja tukikannustinloukut häviäisivät automaattisesti. Jokainen voisi päässään laskea että saa kuukaudessa 1 000 euroa verotonta perustuloa tililleen ja puolet (50%) kuukausipalkastaan, lomarahoistaan, ilta- ja yölisistään, ylityökorvauksistaan, pääomatuloistaan ym. käteen aina.

    • KaikkiYhdessä

      "Olisiko tuossa tuhannessa eurossa kaikki ?
      Tulisiko asumisrahaa jostakin, tonni ei riitä isommilla paikkakunnilla työttömällä mihinkään".
      .
      Tonnissa on noin 500€ elämiseen jäävää rahaa ja toinen 500€ asumiskuluihin. Suunnilleen tämän verran nykyinen minimiperusturvakin kattaa toimeentulotukilaskelmissa. Jokainen voisi tietenkin päättää laittaako asumiseen enemmän ja muuhun vastaavasti vähemmän. Kannustaisi hankkimaan asunnon suurempien kaupunkien ulkopuolelta.

      Kohtuuhintaista valtion/kuntien vuokra-asuntotuotantoa pitäisi lisätä, jotta vuokrataso pysyisi kurissa.

      1000€/kk perustulo korvaa siis koko sosiaalitukijärjestelmän ja sisältää myös asumiskulut ja asumistuen. Muut mahdolliset tuet voivat olla sosiaalisia lainoja.

      1000€/kk veroton perustulo korvaisi myös sairausajan palkan, yrittäjien starttirahan ja peruseläkkeen. Sairausajan/työttömyyden/eläkkeiden lisäturva katettaisiin täysin yksityisillä vakuutuksilla, joiden maksuun valtio/veronmaksajat eivät osallistuisi.

    • OikeaTasa-arvo

      Kansalaistulo - Perustulo jokaiselle Suomen kansalaiselle

      On kaksi tapaa hahmottaa maailma, toinen on se että itselle saadaan paras mahdollinen elintaso ja muista viis. Toinen on se että itsensä lisäksi myös muille halutaan siedettävä elintaso.

      Se että myös huono-osaisille ja työttömille turvataan kohtuullinen ihmisarvoinen minimitoimeentulo, joka ei perustu nöyryytykseen ja orjapalkkatyöhön, ei ole este hyväosaisten menestymiselle. Myös ihmisarvoja on kunnioitettava, ja tähän kuuluvat minimituntipalkat ja työehtosopimukset, joiden pitäisi olla mahdollisimman yhtäläisiä.

      Parhaiten oikeudenmukaisen, tasapuolisen perusturvan luo perustulojärjestelmä, jossa jokainen kotimaan kansalainen saa kuukausittain n. 1000 €/kk kansalaistulon. (Lapsille ja nuorille pienempi kansalaistulo joka korvaa nykyisen lapsilisän ja toimeentulotuen lapsiosan). Eläkeläisille ja vammaisille hieman korotettu kansalaistulo, joka korvaa peruseläkkeen ja vammaistuen.

      Tämän kansalaistulon, joka on nykyisen toimeentulotuen suuruinen n. 500 €/kk toimeentulotuen perusosa, eli käteen elämiseen jäävä raha, ja 500 €/kk asumiskulut(vuokra vesi sähkö) saa jo nykyisin tarvitseva, mutta tässä sen saa aina ja joka tapauksessa kerran kuukaudessa varmasti.

      Kaikki muut lisätulot tuovat aina lisää euroja, ja kaikilla lisätuloilla on 50% tasavero. Tämä koskee ansiotuloja, pääomatuloja, optioita, bonuksia yms.

      Jokainen saa siis 1000 €/kk ilman veroja kansalaistuloa, ja kaikesta palkasta ym. tulosta maksaa 50% veroja.

      "Miten kannattaa käydä töissä jos maksaa 50% veroja?".

      Mietipä hiukan:

      bruttotulot €/kk(-50%)_kansalaistulo(0%)_nettotulot €/kk

      tulot 0 €/kk 1000 €/kk = 1000 €/kk netto

      tulot 500 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 1250 €/kk netto

      tulot 1000 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 1500 €/kk netto

      tulot 1500 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 1750 €/kk netto

      tulot 2000 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 2000 €/kk netto

      tulot 3000 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 2500 €/kk netto

      tulot 5000 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 3500 €/kk netto

      tulot 7000 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 4500 €/kk netto

      tulot 10000 €/kk(-50%) 1000 €/kk = 6000 €/kk netto

      Suurissa tuloissa henkilöverotus lähestyy 50%:a. Nykyään se on suurissa ansiotuloissa jopa 60%.

      Köyhät eivät saa tuota 1000 €/kk sen kummemmin kuin nykyäänkään, koska nykyään se saadaan työttömyysturvan, asumistuen ym. muodossa, ja mikäli perusturvaminimi ei täyty toimeentulotuen muodossa, joka vastaa käteen jäävällä ja asumiskuluosuuksiltaan tätä kansalaistuloa.

      Päästään vain yksinkertaisempaan järjestelmään, jossa on paljon vähemmän byrokratiaa. Yksi perusturva = kansalaistulo, ja yksi henkilökohtaisten tulojen/voittojen veroprosentti 50%. Paljon vähemmän virkailijoita Kelaan, sosiaalikeskukseen sekä verotoimistoon ja verottajalle.

      Jokainen työtunti, vaikka tunti kuussa, viikossa, päivässä kannattaa aina, ei siis tukiloukkuja.

      Jokainen voi helposti laskea mitä jää käteen tasaveron ja kansalaistulon jälkeen kuukaudessa.

      Jokainen voi olla varma että viimeinen perusturva kansalaistulo kilahtaa tilille aina, oli tilanne mikä hyvänsä. Siis työttömyys, työharjoittelu, opiskelu, ym.

      Kansalaistulo toimisi myös ns. yrittäjän starttirahana. Yrittäjyys helpottuisi kun minimitoimeentulo olisi aina turvattu. Lisäksi harrastemainen ja puoliammatillinen yrittäminen helpottuisi esim. keikkamuusikon ura, taiteilijan ura, pienimuotoiset toiminimikeikkatyöt jne.

      Myös sairausajan palkka voitaisiin lyhytaikaisissa poissaoloissa poistaa, koska ihminen saisi sairausaikanakin kansalaistuloa.

      Kerrankin järjestelmä jossa ei ole tuloloukkuja tai työesteitä ja joka kannustaa tekemään vähänkin lisää töitä.

      1000 €/kk, josta noin puolet menee suurimmalla osalla pakollisiin asumiskuluihin on kuitenkin summa, jolla kukaan ei jää pitkäksi aikaa oleilemaan. Toimeentulotuella eläneet tietävät, että sillä pärjääminen on kokopäivätyötä, joten aivan varmasti suurin osa haluaa lisätuloja ja menee opiskelemaan, pätkätöihin, kokoaikatöihin tai alkaa yrittää, koska missään näissä perusturva ei vaarannu kuten nykyään.

    • OlisiJoAikakin

      Vasemmistoliitto vaatii 10 euron minimipalkkaa

      Jos kansalaispalkka toteutuu niin määritelty minimipalkka on vihdoin saatava Suomeen, varsinkin jos ajatus 550e kansalaispalkasta toteutuu. Muuten palkkakehitys vinoutuu ajan myötä ja kansalaispalkasta tulee vain yritystuki... hei mutta sähän saat sen kansalaispalkan päälle yrittäjät perustelisivat surkeita palkkatarjouksiaan. Jos matalapalkka alalla on 1700e/kk niin voi pian käydä niin, että yrittäjä tarjoaa 1150e/kk ja kato kun sä saat sen kansalaispalkan niin sun palkkas on se alalla yleinen 1700e/kk. Myös palkankorotukset tulisivat olemaan vielä surkeampia.

      http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016033121345585_tb.shtml

      • Järki.ei.Ideologia

        Useat USA:n osavaltiot ovat nostamassa lähivuosina minimipalkkaa 15 dollariin, joka on jo selvästi yli 10 euroa. USA on huomannut että pikaruokaketjujen ym. alipalkatun työn kustannukset siirtyvät enenevässä määrin valtion ja veronmaksajien maksettaviksi, kun työn palkka ei riitä elämiseen vaan tarvitaan sosiaalitukea päälle.

        Tämä on yritysten sosiaaliturvaa, jossa yritys siirtää alipalkkauksen muodossa osan kuluista eli palkanmaksusta yhteiskunnan ja veronmaksajien kontolle, mutta yksityistää kyllä työntekijän tuoman tuloksen, hyödyn ja voitot. Tämä on sosiaalikapitalismia joka yksityistää voitot mutta sosialisoi yrittäjien tappiot ja kulut.

        Alipalkkauksen hyväksymällä valtio osallistuu palkanmaksuun, jota voi pitää sosialismina, mutta se sosialismi ja tukeminen koskee huono-osaisten ihmisten sijaan yrityksiä ja muita yhteisöjä. Usein vielä varakkaita yrityksiä, kuten vaikka pikaruokaketjut ovat.

        10€/tunti minimipalkka on Suomen nykyisellä kustannustasolla minimipalkka, jolla työpanostaan kannattaa myydä. Halvemmalla työtä haluava yrittäjä voi tehdä itse työt tai perheensä avustuksella, tuleehan hyötykin hänelle ja perheelle.

        Pitää ottaa myös huomioon että verottoman kansalaistulon päälle saatavien työ ym. tulojen verotus korottuu siten että veroprogression nosto hoitaa tulotason pysymisen suunnilleen entisenlaisena. Veroton 1000€/kk kansalaispalkka ja muiden henkilökohtaisten tulojen (ansio, pääoma, bonus, optio) 50% verotus on hyvä ja kustannusneutraali malli.

        Ideologinen ajattelu kannattaa unohtaa, ja käyttää järkeä.


      • TyöehdotSäilyvät

        Kyllä nykyinen työehtosopimusjärjestelmä pidetään silti voimassa, alimmat palkat nostetaan vain tuohon 10€/tunnissa, ja verottoman kansalaispalkan takia veroprogressiota kiristetään siten että suunnilleen nykyinen tulotaso säilyy.

        1000€/kk veroton perustulo (joka kattaa siis myös asumiskulut) ja 50% tasavero kaikista henkilökohtaisista tuloista on hyvä malli, koskee siis sekä työn ansiotuloja, pääomatuloja, bonuksia että optioita. Nykyään ansiotuloissa maksimi on jossain 60%:ssa, joten työn tekeminen kannattaa jopa nykyistä paremmin. Tulo- ja tukiloukut poistuvat täysin, kun jokainen lisätyötunti tuo 50% tuntipalkasta lisää nettotuloja käteen aina.

        Laske puolet kuukausi- tai vuosipalkastasi ja päälle 1000€/kk veroton perustulo, siinä kokonaistulosi.

        Bruttona 3000€/kk tienaavalle jäisi käteen 2500€/kk nettona.


      • taistoon

        No tottahan wasemmisto vaatia osaa vaikka kuun taivaalta - kun nyt wasemmisto perustaisi edes ensimmäisen työpaikan niin johan olisi juhlimista siinä!:P


      • Free_Mind
        taistoon kirjoitti:

        No tottahan wasemmisto vaatia osaa vaikka kuun taivaalta - kun nyt wasemmisto perustaisi edes ensimmäisen työpaikan niin johan olisi juhlimista siinä!:P

        Täällähän juuri sanottiin että pelkkä ideologinen ajattelu ja sen syrjivät argumentit voisi unohtaa ja käyttää järkeä.


      • Menttaliteetitsekasin
        taistoon kirjoitti:

        No tottahan wasemmisto vaatia osaa vaikka kuun taivaalta - kun nyt wasemmisto perustaisi edes ensimmäisen työpaikan niin johan olisi juhlimista siinä!:P

        Kyllä rahhoo riittää ,se vuo seikkalloo tuola veroparatiiseissa.

        Jahka hyö meinoo jotta köyhä tulloo toimee veellä ja leiväll parraiten venhon alla. Yhteiskunnan rahole on parempooki käyttöö. Ne näyttöö heijä mieletä soveltuva parraiten yrityte tukemissee ja potaatin viljelyksee ja täytyyhä sitä suha harrastellnnii jotannii .Niiku vaik veroi suunnitellä ajakuluks. Eihä se raha kaike joutavie luokse jouva ja joutaa nuo joutomiehet joutilaat kerjuulla juoksennella.Nälkä se piittää liikkeessä ja nöyränä,puute pirteenä.


    • sairasta_menoa

      Järjettömin idea. Kertoo vain siitä typerästä nomenklatuura ajattelusta jossa yhteiskunnassa on oltava suojeltuja pieniä erityisryhmiä ja eliittiryhmiä omine etuineen joita muut eivät saa.

      Terveessä yhteiskunnassa kunnioitetaan rehtiä palkka(ansio) työtä. Koko päiväisen ja täysviikkoisen työn palkalla on tultava toimeen tekee sitten mitä tahansa työtä.

      Ja työttömyyskorvauksen on oltava samalla periaatteella. Aidosti työttömän on tultava myös toimeen. Huomatkaa paino sanalle "aidosti". Myös työkyvyttömien on tultava toimeen.
      Ketkut ja muut holtittomat koijarit olkoon mitä ovatkin, niitä ei tarvitse paijata yhteiskunnan nomenklatuuran suomilla erityiseduilla.

      Rehti ja reilu meno kunniaan. Tahallista holtitonta ketkuttelua ei tule palkita. Ajatukset kansalaispalkasta ja perustulosta hävittää rehellisyyden kokonaan.

      Neuvostoliitossa oli vallassa tämä nomenklatuura-ajattelu jossa puolueväkeä palkittiin jopa erityisillä valuuttakaupoilla jossa tavara valikoima ja saatavuus oli parempi. Ei Suomi tarvitse tälläistä suojeltujen ryhmien erityisetujen yhteiskuntaa.

      Rehti ja reilu palkkatyö, työttömyys ja työkyvyttömyys pitää olla pysyviä arvoja yhteiskunnassa ei tälläiset keinotekoiset puoluebyrokraatien unelmaluomukset joilla paijataan oman puolueväen holtittomia ketkuja.

      • Tunne.ei.Järki

        Ei kelpaa siis malli jossa jokaisen kansalaisen kannattaisi tehdä AINA vähänkin lisätöitä, jotka toisivat AINA isää nettotuloja ilman tulo- ja tukiloukkuja?

        Kaikki saisivat täysin SAMAN 1000e/kk perustuloa verottomana ja maksaisivat SAMAN 50% tasaveron tuloistaan? Mikä tässä risoo kun työtön ei saisi yhtään enempää kuin nykyjärjestemällä, osa jopa vähemmän sillä nykyään sossussa on harkinnanvarainen pärstäkertoinarviointi jossa tukimäärä riippuu osin tuensaajan ja virkailijan empatioista ja antipatioista? Tässä kaikki kansalaiset saisivat absoluuttisesti saman perusturvan. Teettää se yleinen kateus kummia, kun järkisyytkään eivät päde.


    • EiSSSperustuloleikkuria

      Hallituksen 550e/kk perustulomalli epärealistinen
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14211299/hallituksen-550ekk-perustulomalli-eparealistinen

      Tuolta voi lukea miten on olemassa järkeväkin perustulojärjestelmä joka on vielä oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen kaikille . Kepun ja Ekokoomuksen SSS-miesten tarkoitus on perustulolla alasajaa nykyinen sosiaalitukijärjestelmä ja perusturva sekä ajaa työttömät ja huono-osaiset sellaiseen köyhyyteen -50%:n perusturvan alennuksella että suostuvat tekemään puoli-ilmaiseksi orjapalkkahommia.

      Varakkaille asuntonsa jo maksaneille toimettomille pappa betalar -aikamiesporvarispojille, maatalonjusseille ja -pankonpäällisvanhapojille, edustusrouville ym. hyväosaisille toki kelpaa 550€/kk lisätuloa, siis pieniä lottovoittoja kuukausittain, heillähän ei ole paljon kulujakaan kun kaikki on jo maksettu. Sen sijaan pienituloiset työttömät jotka asuvat vuokra-asunnoissa saavat perustulosta juuri ja juuri nykyisen toimeentulotukena minimiperusturvana käteen maksetun 480€/kk tulon, asumiskuluja(vuokra vesi sähkö) ei enää olekaan varaa maksaa. Siirretäänköhän SSS-porvarihallituksen suunnitelmissa köyhät vuokra-asujat asuntoloihin?

      Nykyinen minimiperusturva siis vastaa noin 1000€/kk perustuloa, koska käteen jää 480€/kk toimeentulotukena ja lisäksi maksetaan tarkoin euro- ja enimmäisneliömäärin määritellyt asumiskulut vuokra/vastike, vesimaksu ja sähkömaksu, joista tulee toinen n. 500€/kk. Näistä tulee yhteensä noin 1000€/kk minimitoimeentulotukea jossa mukana siis kaikki muut tulot ja tuet mm. asumistuki, työttömyysturva jne. Nyt SSS-porvarihallitus päättää pudottaa minimiperusturvan perustulomallilla -50%:lla alaspäin. Miten köyhät sen jälkeen elävät? Jo nyt Suomen minimiperusturva on alle Euroopan neuvoston suositusten josta Suomi on saanut valituksia.

      Toimivalla 1000€/kk verottomalla perustulolla ja 50% tasaverolla kaikista henkilökohtaisista tuloista(ansiotulot, pääomatulot, optiot, bonukset) ilman etuoikeutettuja tuloja, poistetaan kaikki tuki- ja tuloloukut ja saadaan verotuksen tasa-arvo. Jokainen saa saman 1000€/kk nettona perustuloa tililleen ja jokainen maksaa kaikesta tulostaan 50% veroa. Kokonaisveroprogressio on siis aina alle 50%, kun nyt se saattaa olla ansiotuloissa jopa 60%.
      Jokainen työtunti kannattaa aina ja tuo lisätuloja perustulon päälle.

      Tämän lisäksi pitää tietenkin saada Suomeen myös kaikkien alojen 10€/tunti minimipalkkalaki. Muutenhan työnantajat käyttävät perustuloa keppihevosenaan palkanalennuksiin.

      Perustulo maksettaisiin kaikille Suomen täysi-ikäisille kansalaisille jotka ovat kirjoilla Suomessa (Björn Wahlroos siis ei saisi perustuloa). Lapsista ja nuorista saisi lapsikorotuksen perustuloon, kuten nykyään saa lapsilisän ja toimeentulotuen lapsiosan. Myös vammaisille voitaisiin maksaa perustulon vammaislisää.

      Perustulo toimisi myös sairausajan palkkana, yrittäjien starttirahana, työttömyysturvana, peruseläkkeenä. Kaikki lisäturva hoidettaisiin yksityisin vakuutuksin täysin ilman yhteiskunnan ja veronmaksajien osallistumista.

    • 4021

      Sadisti sipilän pajasta lähtöisin ! .

    • EiSosiaalikapitalismia

      No Suomessa on jo sosiaalikapitalismi voimassa jossa yritysten ja sijoittajien voitot yksityistetään mutta tappiot ja kulut sosialisoidaan yhteiskunnan ja veronmaksajien maksettavaksi mm. osa palkanmaksusta alipalkkauksen ja palkkatukien muodossa. Jos palkka on niin huono ettei sillä elä ja yhteiskunta/veronmaksajat joutuvat avustamaan työläisiä sosiaaliturvalla, vaikka yritykset tekevät voittoja halpatyöläisen työllä niin kyseessä on kapitalisminen kommunismi joskin siinä annetaan sosiaalitukia yrityksille ja omistajille huono-osaisten sijaan, joka sinällään on jo moraalitonta. Jopa USA on osavaltioissa lähivuosina nostamassa minimipalkan 15 dollariin tunnilta, joka on n. 13€/tunti, koska pikaruokaketjujen ym. halpatyön palkalla ei pärjää ja yhteiskunta joutuu osallistumaan palkanmaksuun sosiaaliturvalla. Yrityssosialismi on sairaus josta edes jenkit eivät pidä.

      Maahan pitää saada 1000€/kk veroton kansalaispalkka täysi-ikäisille Suomessa kirjoilla oleville Suomen kansalaisille, ja kaikille henkilökohtaisille tuloille (ansiotulot , pääomatulot, optiot, bonukset) 50%:n tasavero ilman etuoikeutettuja verottomia tai alemmin verotettuja tuloja/voittoja. Kaikilla olisi absoluuttisesti yhtä suuri perustulo ja sama tasavero henkilötuloista. Kaikkien kokonaisveroprogressio olisi alle 50%, kun se nykyään saattaa olla jopa 60% ansiotuloissa. Lisäksi 10€/tunti minimimipalkka, jotta työnantajat eivät koita laskea palkkoja perustuloverukkeella ja alkkataso pysyy nykyisenlaisena.

      Jokainen voi laskea miten veroton 1000€/kk perustulo ja 50% tasavero nykyisistä kuukausi-tai vuosituloista jättää nettona käteen. Esim. 3000€/kk tienaavalle jää verojen jälkeen käteen nettona 2500€/kk. Aika hyvin, eikö?

      Jokainen työtunti tuo aina lisätuloja puolet tuntipalkasta ilman tulo- tai tukiloukkuja. Työ kannattaa aina, vaikka tunti viikossa tai kuukaudessa.

      Jokainen saa vielä saman verran perustuloa ja maksaa saman tasaveroprosentin verran muista tuloistaan, siis todellista verotuksen tasa-arvoa jossa köyhä tai rikas ei voi valittaa maksavansa suuremmalla prosentilla palkastaan tai saavansa vähemmän perustuloa.

    • MarsMaksamaan

      MOT - Massiivinen veroparatiisipaljastus
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14218890/mot---massiivinen-veroparatiisipaljastus

      Nyt rikkaat ja hyväosaiset veronkierron sijaan maksamaan kunniavelkaanne veroja kuten kuuluukin maksukykynne mukaan tehdä, niin tekevät pieni- ja keskituloisetkin.
      Näin saadaan perustulojärjestelmäkin kuntoon mallilla joka riittää minimiturvaan, eli 1000€/kk 50% tasavero kaikille henkilökohtaisille tuloille sekä 10€/tunti minimipalkka maahan, ettei perustulon varjolla poljeta palkkoja.

    • Kustannusneutraali

      1000e/kk veroton perustulo 50% tasavero

      1 000 euron veroton perustulo kuukaudessa ja muista henkilökohtaisista tuloista(ansio, pääoma, bonus, optio) 50% tasavero. Ei etuoikeutettuja verottomia tai alemmin verotettuja pääomatuloja, kuten nyt iso osa on. Yritysten yhteisövero voisi olla edelleen 20% kuten nykyäänkin.

      Kokonaisnettokuukausi/vuositulosi olisi siis 1000 e/kk perustulo 50% tämän hetken tuloistasi. Työnteko kannattaisi aina ja kaikki tuki- ja tuloloukut poistuisivat ja 1000€/kk perustulo tulisi tilille kaikille Suomessa kirjoilla oleville Suomen täysi-ikäisille kansalaisille. Se olisi myös sairausajan palkka, peruseläke, yrittäjien starttiraha. Perustulo korvaisi kaikki perusturvaetuudet ja sisältäisi myös asumiskulut, toisin kuin 550e/kk ehdotettu perusturva. Ainoastaan perustulon lapsilisä ja vammaislisä sekä yksinhuoltajalisä maksettaisiin päälle.

      Kaikki muu eläketurva, työttömyysturva, sairausajan turva täysin yksityisillä vakuutuksilla, joissa valtio, yhteiskunta ja veronmaksajat eivät ole osallisina lainkaan.

      Kaikkien henkilöverotuksen kokonaisveroaste olisi siis alle 50%, ja jokainen saisi täysin saman 1000€/kk verottomana perustulona ja maksaisi muista tuloista täysin saman 50%:n veron. Oikeudenmukaista ja absoluuttisen tasa-arvoista, eikö?

      Suomeen pitäisi samalla saada 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka, jotta perustuloa ei käytettäisi työnantajapuolella keppihevosena palkka-aleen.

      Vanhat työehdot pidettäisiin voimassa, samoin perushyvinvointipalvelut. Ainoastaan perusturva eli sosiaaliturva vaihdettaisiin perustuloon, yhden tuen malliin nykyisten monien sijasta. Byrokratia vähenisi merkittävästi, ja byrokraatteja saataisiin tuottavaan työhön muualle. Myös verottajan työ yksinkertaistuisi suoraviivaisen 50% tasaverohenkilöverotuksen osalta.

    • Realismia_peliin

      Useat USA:n osavaltiot ovat nostamassa lähivuosina minimipalkkaa 15 dollariin, joka on jo selvästi yli 10 euroa. Suomen EU:n korkeimmalla hintatasolla se vastaisi jo 20 euron minimituntipalkkaa. USA on huomannut että pikaruokaketjujen ym. alipalkatun työn kustannukset siirtyvät enenevässä määrin valtion ja veronmaksajien maksettaviksi, kun työn palkka ei riitä elämiseen vaan tarvitaan sosiaalitukea päälle.

      Tämä on yritysten sosiaaliturvaa, jossa yritys siirtää alipalkkauksen muodossa osan kuluista eli palkanmaksusta yhteiskunnan ja veronmaksajien kontolle, mutta yksityistää kyllä työntekijän tuoman tuloksen, hyödyn ja voitot. Tämä on sosiaalikapitalismia joka yksityistää voitot mutta sosialisoi yrittäjien tappiot ja kulut.

      Alipalkkauksen hyväksymällä valtio osallistuu palkanmaksuun, jota voi pitää sosialismina, mutta se sosialismi ja tukeminen koskee huono-osaisten ihmisten sijaan yrityksiä ja muita yhteisöjä. Usein vielä varakkaita yrityksiä, kuten vaikka pikaruokaketjut ja vuokratyöfirmat ovat.

      10€/tunti minimipalkka on Suomen nykyisellä kustannustasolla minimipalkka, jolla työpanostaan kannattaa myydä. Halvemmalla työtä haluava yrittäjä voi tehdä itse työt tai perheensä avustuksella, tuleehan hyötykin hänelle ja perheelle.

      Lisäksi Suomeen olisi hyvä saada kaikille Suomessa kirjoilla oleville Suomen täysi-ikäisille kansalaisille maksettava veroton n. 1000€/kk perustulo(kansalaispalkka) ja muiden henkilökohtaisten tulojen (ansio, pääoma, bonus, optio) veroksi 50% tasavero, ilman etuoikeutettuja vähemmin verotettavia tai täysin verottomia tuloja, kuten iso osa pääomatuloista on nykyään.

      SSS-porvarihallituksen 550e/kk perustulomalli on täysin epärealistinen, ja sen lisäksi tarvittaisiin edelleen myös asumistukijärjestelmä ym. Sen sijaan n. 1000€/kk veroton täysi-ikäisen perustulo sisältäisi kaiken minimiperusturvan ja asumiskulut. Se toimisi myös peruseläkkeenä, sairausajan palkkana, työttömyyskorvauksena ja yrittäjän starttirahana. Päälle saisi ainoastaan lapsilisän, vammaislisän ja yksinhuoltajalisän. Muu turva hoidettaisiin sosiaalisin luotoin, ja lisäturva(sairausaika/työttömyys/eläke) yksityisin vakuutuksin ilman yhteiskunnan minkäänlaista osallistumista.

      1000€/kk veroton perustulo 50% tasavero henkilökohtaisista tuloista 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka olisi keino tulo- ja tukiloukkujen täydelliseen poistamiseen, sekä täysin samanarvoiseen ja oikeudenmukaiseen verotukseen. Jokainen saisi saman perustulon ja jokainen maksaisi muista henkilökohtaisista tuloistaan saman 50% veron, niin Suomen köyhin kuin rikkainkin. Kaikkien kokonaisveroaste (veroton perustulo 50% tulovero) olisi aina alle 50%, kun se nyt ansiotuloissa voi olla jopa 60%.

      Hallituksen 550e/kk perustulomalli epärealistinen
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14211299/hallituksen-550ekk-perustulomalli-eparealistinen

      1000e/kk veroton perustulo 50% tasavero
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14224844/1000ekk-veroton-perustulo- -50-tasavero

      Ideologinen ajattelu kannattaa unohtaa, ja käyttää järkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe