Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

laskeumaleikkaus

llllllllllllllllllllll

Olen menossa peräsuolenlaskeuma leikkauksen arvioon ja haluaisin tietoa leikkauksen läpikäynneiltä . Miten pääsitte leikkaukseen ja oliko teillä vaikeusaste millainen ja miten koitte laskeuman . Millainen leikkaus teille tehtiin ja kuinka paraneminen sujui , luin jostain ettei saa edes istua jonkin aikaa . Nyt kyllä pelottaa leikkaus ja ettei leikatakaan kun hankaluuksia on kuitenkin jonkin verran . Oliko leikkaus onnistunut tai siis olitteko tyytyväinen tulokseen ?

6

1073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päiskä

      Minulle tehtiin sekä peräsuolen laskeuman että virtsarakon laskeuman leikkaukset yhtäaikaa laparoskooppisesti (mahan peitteiden läpi). Rektoseele oli paha (III-asteen) ja aiheutti ulosteen jumiutumisen sinne pussiin. Minulle pantiin virtsarakon ja peräsuolen tueksi verkot. Toivuin todella nopeasti, mutta varoin nostelua ja ja pidättäytäydyin yhdynnästä 8 viikon ajan. Ei ollut lainkaan kipuja.

    • iiiiiiiiiiiiiii

      Haittasiko nuo laskeumat paljon , itselläni ulostaminen on hankalaa varsinkin jos uloste on kovaa ja peräsuolenlaskeuma peittää koko emättimen suun kun katsoin peilin kanssa niin oli aika järkytys miltä se näytti , rupesin pelkäämään että tipahtaa ulos emättimestä , näkyivätkö sinulla laskeumat ulospäin emättimestä ? Nyt odottelen aikaa leikkauksen arvioon . Tuntuu että tosi vähän kirjoitellaan tuosta asiasta vaikka olen yrittänyt kysellä tälläkin palstalla . Kiitos kun viitsit vastata .

    • päiskä

      Kyllä näkyi ja ulostaminen oli todella vaikeaa. Leikkaus auttoi, mutta hankalaa vieläkin kun maha in usein kovalla. Suosittelen leikkausta. Kannattaa valita kirurgi huolella. Leikkauksia tekevät sekä naistentautien kirurgit että gastroenterologian kirurgit. Minut leikkasi jälkimmäinen.

    • iiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Epäilen voiko keskussairaalassa valita lääkärinsä ? miksihän tuosta aiheesta kirjoitellaan niin vähän , olisi hyvä saada vertaistukea tai edes lukea leikkauksessa olleiden kokemuksia . itselläni lääkäri mainitsi jo 6 vuotta sitten tuosta laskeumasta ja nyt on ruvennut vaivaamaan ja kun katsoin tosiaan miltä näyttää niin järkytyin miten paljon laskeuma oli pahentunut . Saitko tosiaan itse valita lääkärin vai kävitkö yksityisellä johon minulla ei ole kyllä varaa . Tuo ulostaminen on tosiaan hankalaa ja olen yrittänyt pitää vatsa löysänä mikä ei oikein meinaa onnistua .

    • Päiskä

      Meillä Suomessa saa julkisella puolella valita hoitopaikkansa. Lääkäriä ei ole oikeus valita, mutta kyllä sairaalassa otetaan toive huomioon. Minä pyysin lähettävältä lääkäriltä lähetteen siihen sairaalaan, jossa halusin laskeumani leikattavan (eri sairaanhoitopiirin alueella) ja siellä poliklinikalla käydessäni esitin toiveeni, että tietty kirurgi leikkaa minut. Toiveeni toteutui. Halusin nimenomaan tälle kirurgille, koska hän on tehnyt satoja laskeumaleikkauksia ja kouluttaa kirurgiaa erikoistuvia ja on julkaissut tutkimuksia aiheesta.

      • Anonyymi

        Ja leikkaavan lääkärin nimi oli...? Eikä tieto olisi hyvä jakaa eteenpäin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe