Karhu kyttää pusikossa? - Mitä teen?

Karhun_Hyökkäys

Kun kävelee pitkin Santahaan luontopolkua ja huomaa yllättäen karhun kyttäävän pusikossa pitäisikö leikkiä kuollutta vai huutaa apua tai onko parempi uskoa oheisen videon selostajan ohjeistusta, onko kokemuksia?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201604240091123_uu.shtml

51

964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karhuhuolet

      Eipä ole tainnut karhu koskaan Santahaan pururadan puskassa istua, joten jatka vain eteenpäin haluamallasi tavalla.

      • karhutliikehtivät

        Toki täällä Kokkolassa on sadoittain muitakin polkuja, että hyvä, kun tuo kysyjä otti asian puheeksi ja uutisen videokin on vallan kauhistuttava.


      • montunkontio

        Koiviston risteyksen vieressä niiden soramonttujen kärrypoluilla oli miellyttävää käydä reippailemassa, kunnes Keskipohjanmaa-lehdessä luki, että siellä oli tehty monta karhuhavaintoa. En ole senkoomin käynyt siellä.


      • kolkko-löytö

        Juu siellä soramontuilla oli löytyny niihin aikoihin pari koiranraatoa sullottuina säkkeihin, mitkä villieläin oli kaivanu esiin muistan hyvin sen.


    • skyddehoi

      Jos karhun näet santahaassa niin kannattaa sanoa kaverille että otappa se puku pois äläkä säikyttele täälä ihmisiä.

      • koivukontio

        Käy sanomassa sama golf-kentän karhulle sinulla voi pian käydä niin, että köntsät valahtavat pöksyyn, kun puku osoittautuukin aidoksi.
        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/golf-karhu-kokkolassa/462061/


      • KarhunPuttaus
        koivukontio kirjoitti:

        Käy sanomassa sama golf-kentän karhulle sinulla voi pian käydä niin, että köntsät valahtavat pöksyyn, kun puku osoittautuukin aidoksi.
        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/golf-karhu-kokkolassa/462061/

        Vai ei poliisi ei muista, että Kokkolassa olisi ainakaan lähivuosina tavattu karhuja. Se karhu lienee muutanut vuonna 2002 Kokkolaan ja laittanut perheen pystyyn Patamäen tienoille ja nyt niitä kirmaa siellä täällä.


    • KarvainenKoiraSeOn

      Jospa aloittajalla on muistisairaus ja on ulkoiluttamassa isokokoista karvaista koiraansa. Koira on mennyt pusikkoon ja koiran omistaja ei muista, että hänellä on iso karvainen koira ja kuvittelee, että pusikossa on karhu, kun siellä on hänen isokoinen karvainen koira.
      Santahaka karhuja koskaan nähnytkään.

      • mesiläkarhu

      • jopas-jotain

      • Anonyymi
        jopas-jotain kirjoitti:

        Vai oli Kokkolan kesikialueilla viis karhua jo neljä vuotta sitten eikä yhtään ole kaupungin alueelta kaadettu. No niitä on tieten nyt nelinkertainen määrä ko pentuja tulee joka vuosi.

        Miten montako


    • TOSIripulisti

      Olisi ripulisti koulussa lukenut eikä lasketellut niin ei (ehkä) tarvitsisi nyt katkerana ruikuttaa!

      • niks-naks

        Karhua kannattaa kuule kavahtaa se voi pian purasta sun sormet veke sitten sullakaan ei ole täällä enään millä vainota.


    • TOSIrealistinKokkola

      Noi voi taatana ko oikein kalhu taattaiti olla tantahaatta voi taatana ko on jännää, hah!...

    • nallekalle

      Ei karhu ole vaarallinen. Sillä on sellainen musta mötikkä kuonon päässä mikä tuhisee. Se on arka paikka, huitasee nyrkillä jämäkän iskun siihen niin jopa tulee nallelle kiire. On kokeiltu ja toimii!

      • vaarallistaleikkiä

        En suosittele lyömään karhua nyrkillä siinä asettaa vain oman henkensä alttiiksi karhun raivolle. Taisit vähän narrata. :-)


      • Kälävikkö

    • sudetkin.vielä

      Mitäs sanotte Laajalahdessa lymyävästä susilaumasta? Ehkä kannattais vähän tarkkailla koirienne käytöstä ne käyttäytyvät erilailla silloin kun petoeäimet kyttäävät lähistöllä. Susilaumalla voi tulla perheenlisäystä kesäksi, joten hyvä olisi, jos paikalliset hirvet riittävät saaliiksi, etteivät tule pihoihin nuuskimaan parempaa evästä pennuilleen.
      http://yle.fi/uutiset/susia_nahty_kokkolan_laajalahdessa/8321144

      • koivuhaksa

        Hei se sano tuossa kans, että Kvikantin vieressä karhu möyri ja piti ääntä siihen aikaan alueella oli ollut karhuhavaintoja niin tuo Kvikantti on ihan Koivuhaan vieressä eli onko se karhu möyriny Heimarin hevostalleilla tai siinä mettässä? Siellä mettässä menee kärrypolku, jotta kattokaapa niitä puita näkyykö raapimisjälkiä mutta varokaa niitä ratsastajia kans.


    • sudetpois

      On se kumma että Suomesta ollaan tekemässä jotain petoeläinreservaattia.
      Kuka ottaa vastuun kun ensimmäinen tosivahinko sattuu. Sitten ollaan huuli pyöreänä että mitenkäs se noin! Viherpiipertäjät (pahimmat terroristit valtakunnassa) pitävät visusti turpansa tukossa ilman mitään vastuuntuntoa! Kenen intresseissä tällainen toiminta on? Etenkin kun susikaan ei millään muotoa ole uhanalainen laji, törkeää kansan sumutusta ja valehtelua!

      Kannanhoidollinen susien metsästys on aivan riittämätöntä, Karjalan korvissa on tuhatmäärin oikeita susia, sieltä riittää kantaa suomenniemellekin. Suomen metsäpeurakantakin on ajautunut jo sukupuuton partaalle, mikä siinä on ettei se kiinnosta ketään, ei edes aina äänessä olevia viherpiipittäjiä?

      Toinen tyhmä teko on antaa joutsenten lisääntyä noinkin tolkuttomasti. ei kukaan ajattele, millainen tauti niihin kohta puhkeaa. Mahdolisesti panteeminen sairaus, jonka kanssa voidaan joutua pahoihin vaikeuksiin. Silloin kuolee lähes kaikki joutsenet, mahdollisesti ihmisiäkin. Eikö jänisrutto ja myyräkuume ole opettaneet mitään ylisuurista eläinkannoista ja mitä se aiheuttaa. Nämäkin taudit vaan tulevat vastustuskykyisimmiksi ja monimuotoisemmiksi!
      Joutsenten kannanhoidolliseen metsästykseen pitäisi alkaa hyvinkin nopeasti!

    • jäljestäjä

      Ei pidä unohtaa Torkimäellä muutama viikko sitten vieraillutta ahmaa. Kaikki merkit viittavat siihen, että petoeläinkanta on kasvussa ja on syytä tarkkailla mitä villieläimiä kaupunkimme luonnossa liikkuu.

    • TOSIrealistinKokkola

      No voi taatana. Tosirealistia eivät petoeläimet, ja "viherpiipertäjät" pelottele. Kaikki lainsuojattomat sudet, ahmat, karhut, ilvekset, kissanrontit, supit, minkit, ketut ja muut rauhoittamattomat vahinkoeläimet kokevat aina kohtalonsa - kuoleman, jos erehtyvät pihalleni, metsääni tai metsästysseurani maille. Eivätkä koirasudet ja poliisikoirat perään hauku.
      Nuo typerät luonnon- eläinsuojeluohjeet ovat pelkkää Helsinkiläisten pissiäisten ja Euroopan Unionin paskapaperia, joka joutaa poltettavaksi aina ilmestyessään, hah!...
      Jk Olisinpa ollut paikalla Hanhiniemessä, Oulunsalossa tänään viher-radikaalien mielenosoituksessa, niin olisivat paskiaiset kokeneet kohtalonsa, oikein isän kädestä. Ainakin vitsaa olisivat saaneet perseelle, ja karkotus alueelta Tornion rajalle...
      On tuo Suomen poliisi kynnetön. Ei saa noita paskiaisia kuriin. Ei muuta kuin matka rajalle, ja potku perseelle. Suomalaisille putkaa linnaa ja vankeutta, sekä tuhansien eurojen sakot, niin loppuisivat nuo naurettavat terrorismi - kiusanteot ja -työt...
      Jjk Taidan ryhtyä seuraamaan noitten radikaalien toimintaa, niin alkaa "rampa kalkattaa". Ja tämä ei ole uhkaus, vaan totuus, johon pystyn - kavereideni kera...

    • TOSItahvo

      Taatana,kyllä nyt radikaaleja ja Suomen lainsuojattomia eläimiä pelottaa, kun Suomen armeijan "upseeri", Tahvo, kera "kavereidensa" (keitä ne on?), panee rampan kalakattamaan, taatana! Tahvo on nyt hyvin vihainen taatana! Taatana!

    • tyytyväinen-vakkari

      Tämä vuosittainen karhupalsta onkin muodostunut jo traditioksi Kokkolassa. Kiitos luontopolulla koikkelehtivalle avaajalle mestarillisesta palstan avauksesta tämä oli minulle avartava kokemus. :))

    • TOSIbörje

      Tahvo ja Börje siellä pusikossa vaan kyyläävät!

    • karhun_hyvä_hajuaisti

      Juolahti tämmönenki asia mieleen elikkä tuota nuin niin onko keksitty mitään karhukarkotetta, mitä suihkitaan vaatteisiin, jonka hajua se säikähtää niin, että pötkii hulluna pakoon?

      • safarilla

        En ole kuullutkaan karhuhan on ravintoketjun huipulla eikä pelkää mitään, tosin elefantin lemu saattaisi toimia.


      • villi.vierailija

      • tahtooystävän
        villi.vierailija kirjoitti:

        Auttaisiko karhun kanssa ystävystyminen? Ehkä ei sentään mutta joidenkin villieläinten kanssa voi ystävystyä, kuten hurmaava video osoittaa..
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016042921490630_uu.shtml

        Voiku kiva saukko. :D Onko Kokkolan vesistöissä saukkoja missään???


    • TOSIripulisti

      Kutsukaa ripulisti apuun!

    • huudaddftgsdgdfg

      huuda

      • pamaus.ehkä

        Ei taida auttaa, koska avauksen videolla ukko näyttäisi terästävän huutoaan ampumalla pistoolilla eikä sellaista jokaiselta lenkkeilijältä löydy.


      • koiratmukanaonhyvä
        pamaus.ehkä kirjoitti:

        Ei taida auttaa, koska avauksen videolla ukko näyttäisi terästävän huutoaan ampumalla pistoolilla eikä sellaista jokaiselta lenkkeilijältä löydy.

        Juu ja starttipistooliinki pitää olla lupa eikä siinä oo ees aikaa mitään koiranpommia sytytellä kö karhu tallustelee kohti.


      • NiksiNipa

        Ainakin sellaisia veneiljöiden paineilmalla toimivia pieniä sumutorvia löytyy alan liikkeistä mikä päästää niin kovan äänen, että luulisi karhun tai suden kiitävän pakoon niin, että hippulat vinkuu.


    • aziaaaa

      Puhukaa välillä asiaaa, vai onko täällä kaikki täysiä telkänpönttöjä?
      Voi vittu kun olisi ihan asiallisia ja älykkäitä kommentteja niin ei mitää reaktiota, mitä hullumpi juttu niin kyllä lähtee, mitä vitun simpansseja täällä oikein on?

      • kiinnostava-karhupalsta

        Pitikö tulla tänne haukkumaan keskustelijoita lisää!! Tässä on kuules valtakunnallinen karhu-uutinen punnittavana ja jokainen saa puhua asiasta maalaisjärjellään juuri niinkuin haluaa ilman, että sinulla on nokankopauttamista. Huolehdi sinä vain, ettei asiattomuuksiasi poisteta.


      • ylläpidolle.viestiä
        kiinnostava-karhupalsta kirjoitti:

        Pitikö tulla tänne haukkumaan keskustelijoita lisää!! Tässä on kuules valtakunnallinen karhu-uutinen punnittavana ja jokainen saa puhua asiasta maalaisjärjellään juuri niinkuin haluaa ilman, että sinulla on nokankopauttamista. Huolehdi sinä vain, ettei asiattomuuksiasi poisteta.

        Ei hätiä mitiä teemme vain ylläpidolle poistoilmoituksia häirikköviesteistä amusella oikein urakalla. Kyllä pilkka kopsahtaa vielä tälle pistehäiriköllekin omaan nilkkaan ja johan tuo pitää ylläpitoakin suorastaan pilkkanaan.


    • TOSIrealistinKokkola

      No voi taatana ko kalhu kyttää pittePilkkoa, taatana...

    • TOSIripulisti

      Kyllä ripulisti, yhden iskun liikaa saaneena nyrkkeilyn "Suomenmestarina"??????, hoitaa karhun,taatana!

    • karhuonneton

      Luin äsken, että tuolla toisaalla oli jäänyt tänään karhu junan alle ja poliisit oli ampunut sen, niin varmaan tuollainen luonnollinen poistuma verottaa karhukantaa täälläkin päin.

    • peltokorvessa
      • Kälävikkö

        Ei oo kaajettu tai emminä tiiä joku karhu ammuttiin Käläviän rajan tuolla puolen viime karhujahissa, vaikka tokkopa se karhu rajoja tuntee.


      • karhunpeijaisissa
        Kälävikkö kirjoitti:

        Ei oo kaajettu tai emminä tiiä joku karhu ammuttiin Käläviän rajan tuolla puolen viime karhujahissa, vaikka tokkopa se karhu rajoja tuntee.

        Lestijärvellä kaadettiin ainakin viime kauden ensimmäinen karhu katsos Keski-Pohjanmaalle lupia myönnettiin yhteensä neljä eikä yhtään Kokkolaan.


    • pakokauhu

      Tässon nyt kaikenmoista vinkkiä mitä tehdä nähdessään karhun puskissa vaan mitäs tehdä sitten, jos karhu rynnii yllättäen puskista kohti?

      • ViisasPöllöpää

        Se on haistanu persees ja sattuu olemaan eläinmaailman homoraiskaaja. Hyi helvetti. Onneks en oo sää kun ens kerta meet mehtään.


    • nallekalle

      Juurihan sanoin että jusäytä nyrkillä kuononpäähän, se on arka paikka nallelle. Lähtee varmasti karkuun, kipua sekin uskoo niinkuin eukkokin!

      • pellehermanninen

        Nallen nenä ei murru yhtä herkästi kuin tenukepin nokkas ja suhun tulee sattuun aivan helvetisti jos erehdyt terveen voimissansa olevan nallekarhun käpälän tielle.


    • nallekalle

      Ei se nalle takaisin lyö, karkuun lähtee! On kokeiltu, elukka pakene kun tuntee kipua.
      Pesälle kerran mentiin, alkoi ärisemään, silloin on otettava ns.etulyöntiasema. Hyvin sujui, turpiin vaan ja onnea!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe