Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Omatoini/valmismatka erot?peruutusturva.

Omatoimim

Oon varmaan ihan toope mut voisko vääntää rautalangasta mikä ero on valmismatkalla ja omatoimimatkalla?

Olen ymmärtänyt näin isoin ero on valmismatkan voi peruttaa veloituksetta 28 pvm ennen matkaa veloituksetta.
Omatoimimatkaa ei voi peruttaa veloituksetta muutaku jos sairastuu ni saa matkavakuutuksesta rahat takaisin ja matkakumppani saa matkasta rahat takaisin peruutusturvasta.

Onko peruutusturvan ainoa etu se jonka mainitsin jos sairastun ni matkakumppani ei halua yksin lähteä ni matkakumppani saa rahat takaisin peruutusturvasta ja se joka sairastuu saa rahat takaisin matkavakuutuksesta.

Omatoimimatkalla lentokenttä kuljetukset taksit hotelille on itse hoidettava.
Omatoimimatkalla ei ole matkatoimisto auttamassa jos tarvitsee neuvoja.
Omatoimimatkalla ei ole ohjattuja retkiä.
Kiitos.

17

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainamenossamyös

      Näin. Paitsi toimistokulut joutuu maksamaan vaikka peruuttaa kk ennen valmismatkan. Vain sairastapauksessa saa koko summan pois. Mikäli saa lennot edullisesti, niin hotellit on todella halpoja sesongin ulkopuolella esim. Alanyassa. Olin viime syskynä omatoimimatkalla; suorat lennot 79e ja hotelli aamiaisella 50e/vko/hlö ja kuljetukset alle 20e edestakaisin Antalyasta Alanyaan. Se oli ehkä halvin loma, mitä olen ollut ja olen matkustellut aika paljon.
      Nykyään matkustan omatoimisesti lähes kaikki lomani. Säästöä syntyy kohteesta riippuen 50-70% valmismatkaan verrattuna. Joissakin ehdoissa hotellin voi peruuttaa kuluitta lähellä matkaakin, eli kannattaa lukea ehdot todella tarkasti. Vakuutukset pitää olla kunnossa!!

      • Björn1968

        Riippuu vähän mistä roikkuu...Joskus pakettimatkat selkeästi halvempia kuin omatoimiset. Itse kävin just Ada Beach hotellissa täyshoidolla ja maksoi 380 euroa/viikko. Jos olisin ottanut itse lennot majoituksen kuljetukset, olisi hinta ollut noin 210 euroa kalliimpi


    • Opas1

      Se ero että omatoimimatka tulee lähes puolet halvemmaksi, ei tarvitse turistibusseilla kulkea hotellille ja takas, jonotella lentokentellä 200 muun ihmisen kanssa, paremmat peruutusehdot esim. hotellin voit peruuttaa jopa saapumispäivänä. Huomattavasti laadukkaammat hotellivalikoimat kuin suomalaisilla matkanjärjestäjillä...Että näin! Ps. 20v. kokemus omatoimiminatkoista, maks. 10 henkeä ollut mukana ja koskaan ei olla opaspalveluja tarvittu.

      • ainamenossamyös

        Totta. Pienenä vinkkinä, että jos muuten haluaa matkustaa valmismatkoilla, niin kenttäkuljetus on lisämaksullinen, paitsi AM. Eli halutessaan voi hoitaa itse kuljetukset eikä ole sidottu turistibussikuljetukseen. Näin yleensä teemme, jos joskus saa muuten edullisen valmismatkatarjouksen.


      • kummastuttaa
        ainamenossamyös kirjoitti:

        Totta. Pienenä vinkkinä, että jos muuten haluaa matkustaa valmismatkoilla, niin kenttäkuljetus on lisämaksullinen, paitsi AM. Eli halutessaan voi hoitaa itse kuljetukset eikä ole sidottu turistibussikuljetukseen. Näin yleensä teemme, jos joskus saa muuten edullisen valmismatkatarjouksen.

        Nykyään AM myös maksullinen.
        Opas1, yksityiskoneellako matkustat? (ei tarvitse jonotella lentokentellä 200 muun...)
        Itse olen useamman kerran tilannut pelkät lennot joko matkatoimistolta tai suoraan lentoyhtiöltä, mutta aina siihen koneeseen on tullut myös valmismatkalaisia


      • Opas11

        Ei yksityiskoneella eikä Finnairilla...vaan esim. Antalyaan Turkish Airlanesilla, huippu koneet, kuuluu ruuat ja juomat ja EIKÄ pakettimatkalaisia. Suosittelen! Syksylle varasin lennot 2aik. 2lasta 695e...tosin Istambulissa pikainen koneenvaihto joka ei oo ollu ongelma.


    • Omatoimimatkat

      Suurin ero on mainitsemasi omatoimimatkaa ei voi peruttaa muutaku sairas tapauksessa,toimistokulut tarviaa vain silloin maksaa n.60e.

      Eli jos matkustat hyvän kaverin/vaimon jne kanssa johon luotat ni ihan hyvin voit kokeilla omatoimi matkaa

      Mutta jos yhtää epäröit lähteekö kaveri mukaan varmasti jos kaveri ei olekaan luotettava ja peruu ja jos yksin et uskalla lähteä ni silloin valmismatka.

      Omatoimimatkoilla voit mennä hotelleihin jossa on valmismatkalaisia jos haluat nähdä muita matkalaisia,on iha oma asia minkä hotellin varaat :) :) :)

      Lentokenttä kuljetukset on helppo varata netistä/kentältä suoraan.

      Me olemme vain auringossa löhöilijöitä ja Turkkilaisen hyvän ruuan ystäviä joten ei kokemusta retkistä mut varmaa omatoimimatkalla saa varattua retkiä suoraan jostain.

      Itse oon laskenu jos 3 kertaa vuodessa käy aurinkolomalla ja tekee kaikki omatoimimatkana saa yhden matkan ilmaiseksi verrattuna valmismatkaan tokihan vaatii pientä tuuria että varaa matkan juuri silloin kuin hinnat alimmillaan.

      • näinonon

        Toimistokulut/hlö pakettimatkoilla peruutustilanteessa; FM 80e, Tjäreborg 100e, AM 100e, Nazar 50e ja Detur 60e.


    • Syndett

      Omatoimimatkalla syntymäaika väärin.onko tietoo tuleeko kustannuksia?

    • Vaatteettekeemiehen

      Selvällä suomenkielellä: varaat siis itse lennot ja itse majoituksen. Tämä on myös paras vaihtoehto ja jos osaat edes hieman englantia tai tulet toimeen käsimerkein, on se aivan mahtava tapa matkustaa ja myös edullisin. Voit etsiä halvimmat lennot ja valita itse majoituksesi. Opasta ei ole, mutta toisaalta ilman opasta saat myös eniten irti matkastasi, koska joudut tekemisiin paikallisten kanssa. Retkiä löytyy (samoille retkille matkatoimistojen kanssa) kun menet kysymään retkijuttuja tarjoavilta toimistoilta. Hinnat paljon halvempia ellet heti maksa mitä pyydetään. Tingitingitingi! Ota kaikki aina kirjallisena ja hyvä on ottaa kuva vaikka kädenpuristuksesta ko. hemmon kanssa sekä kaupan nimestä. Myöhemmin helpompi löytää jos tarve vaatii. Ovat ystävällisiä ja avuliaita. Ennenkuin suostut mihinkään apuihin, koskee myös taxia, kysyt mitä maksaa. Jos hinta huono, seuraavan luo. Helppoa!

    • Seimi

      Tulin just Alanyasta. Detur järjesti matkan.
      Lennot Jyväskylästä, viikko 3 tähden hotellissa aamiaisella ja kuljetus = 220 euroa
      Omatoimi olisi ollut selkeästi kalliimpi.

      • OEE

        Kyse on varmaankin nyt paremmista hotelleista kuin Deturin 3 tähden hotellit, ko. yritykseltä kun ei löydy oikeasti hyviä majoituksia sillä seudulla. Ja joillakin suomalaisilla matkanjäejestäjillä on kyllä muutamia hyviä hotelleja mutta näistä joutuu pulittamaan 2000e/henk./vko mutta itse kun räätälöi niin samaisissa hotelleissa majoittuu 1000e/henk/2vkoa ja luonnollisesti all inclusive...että se niistä halvoista pakettimatkoista.


      • Vu0kk0
        OEE kirjoitti:

        Kyse on varmaankin nyt paremmista hotelleista kuin Deturin 3 tähden hotellit, ko. yritykseltä kun ei löydy oikeasti hyviä majoituksia sillä seudulla. Ja joillakin suomalaisilla matkanjäejestäjillä on kyllä muutamia hyviä hotelleja mutta näistä joutuu pulittamaan 2000e/henk./vko mutta itse kun räätälöi niin samaisissa hotelleissa majoittuu 1000e/henk/2vkoa ja luonnollisesti all inclusive...että se niistä halvoista pakettimatkoista.

        Kyllä pitää olla ihmisen vammainen ja muuten vaan nyrjähtänyt, jos viitsii maksaa tuhansia jostain helvetin Turkin matkasta.
        Tänä keväänä Alanyasta on saanut ihan yleisesti viikon pakettimatkoja 4 tähden all inclusive hotelleista 340-450 eurolla.
        Naurettavaa paskaa väittää, etteikö muka myös Deturin listoilta löydy tasokkaita 4-5 tähden hotelleita


    • MaxxRoyal

      Ei ole löytynyt Deturin valikoimasta täälläkään tarpeeksi laadukasta hotellia, yritettiin etsiä mutta päädyttiin ottamaan reittilennot ja hotelli erikseen suoraan netistä. Hotellin hinta ei siis ratkaise vaan laatu. Päädyttiin Maxx Royal Belekiin...Onko kellään kokemusta? Tripadvisor antoi täydet 5 tähteä!

      • golffarinparatiisi

        Arvosteluissa ei tullu täysiä pisteitä, mutta on varmasti tasokas ja vielä kun se Belekin kaupunkikin on niin täynnä kaikkia virikkeitä ja shoppailumahdollisuuksia, niin lomanne on varmaan huikea elämys.


    • Krabi72

      Kannattaisikohan kuitenkin lomamatkoilla tuhlata rahansa mielummin johonkin järkevämpään, kuin hotellihuoneeseen? Hotellihuone on ainakin itselleni se paikka, jossa käydään vain ja ainoastaan nukkumassa.
      Tosin aika monelle kermaperseelle taitaa olla ne 5 tähden hotellin silkkilakanat se must juttu.

      • DonaldDrump

        Juu kyllä meillä ainakin jää rahaa vielä siihen järkeväänkin kun ei tarvitse tuijotella sitä hintalappua jostakin syystä ;) Kallein vaan yksinkertaisesti yleensä myös paras.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe