Voiko saada lainaa, jos...?

Haaveitaolisi

Asialllisia vastauksia, kiitos.

Vuokralla asuva pariskunta, joista toinen on ollut pari vuotta työtön ja toinenkin aikoo irtisanoutua. Muutamme pohjoiseen eikä etitä työpaikkoja valmiiksi. Luultavasti aloitamme maatilamatkailuyrittämisen.

Säästöjä kuitenkin on. Noin 40 000e.

Haluamamme tilan pyynti on 90 000-100 000e. En halua kertoa pyyntiä tarkemmin. Uskomme saavamme sen alle 85 000e. Voimmeko saada ilman takaajia 50 000e lainan, kun oma pääoma on 40 000e?

Onko työpaikka välttämätön. Tulomme ovat tällä hetkellä työmarkkinatuki ja hieman yli 1 300e ansiosidonnainen, joka ei toki ole ikuinen.

Mitenkä on? Kannattaako pankkiin mennä näillä tiedoilla?

11

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaltaittekin

      Ensimmäinen ongelma tulee lainan vakuuksista ja toinen maksukyvystänne. Moni omakotitalo seisoo maaseudulla tyhjillään, kun ostajia ei ole. Talot ovat siis arvottomia, eikä pankki voi antaa lainaa arvotonta omaisuutta vastaan, ei ainakaan tällä normaalilla 70-75% arvostuksella. Markkinatilanne toki vaihtelee paikkakunnittain. Jos vakuusarvo olisi edes 50% kauppahinnasta, saisitte maksimissaan 40 000 e lainaa.
      Lainan takaisinmaksu vaatii säännölliset tulot koko laina-ajalle. Työmarkkinatuki ei riitä kuin omaan elatukseen ja 1300 anssista ei hirveästi maksuvaraa jää, mikäli sitä edes pankissa varmaksi tuloksi noteerattaisiin. On siis täysin eri asia, mitä itse laskette kykenevänne hoitaa, kuin mitä pankin käyttämät tulorajataulukot sanovat.
      Kolmanneksi, vanha talo on yleensä pommi. Joka vuosi pitää varautua tuhansien eurojen ylläpitoremontteihin, eli osaamista pitää löytyä itseltä ja maksuvaraa kunnollisiin rakennusmateriaaleihin. Aina on joku paikka fiksaamista vailla.
      Neljänneksi: firman perustaminen vaatii pääomaa. Matkailuyritystä varten teillä pitää olla lupia, rempattu keittiö, paloturvallinen majoitustila, kirjanpito, oheistoimintaa jne. Ensimmäisinä vuosina ette yrittäjinä saisi edes liksaa nostettua - millä sitten maksaisitte lainaanne?
      Mutta unelmia pitää olla. Jospa ensin löytyisi se työpaikka pariksi vuodeksi molemmille, niin sen paikankin saisi hankittua. Samalla remontoiden matkailuajatusta varten. Sitten vasta fima pystyyn, kun on yrittäjyyskurssit takana ja kassassa rahaa.

      • Haaveitaolisi

        Kyllä, kyllä. Pitää siis säästää vähän lisää tai hankkia vakitulot. Ymmärsinkö oikein, että ne vakitulot ovat aina välttämättömät? Vaikka säästettäis lisää vielä vuosi ja ostettais halvempi paikka? Säästöt 45 000e ja ostohinta 75 000e. Eli 30 000e lainatarve...

        Tai kysytään selvemmin. Kuinka monta prosenttia pitäisi oman pääoman olla ettei vakitulot vaikuttais? 80%? 90%?


      • valitkaahyvätalo

        Jos tarvitsette n 40000 eur lainaa sen takaisinmaksu on aika kevyttä n 250 eur/kk 15 vuoden takaisinmaksuajalla, ja sen maksaa jo peruspäivärahalla oleva pariskunta. Tärkeintä olisi että kiinteistö ei vaadi kauheasti remppaa. ja lämmityskukut voi tietty olla karmeat talvella siellä pohjoisessa.Minä olen kyllä saanut yksinhuoltajana n 40000 eur vaikka oli määräaikainen työ kehnolla palkalla


      • maaltaittekin

        Aina pitää olla sellaiset todistettavissa olevat tulot, että lainan kykenee hoitamaan. Vakituloilla ja varmalla takaisinmaksukyvyllä laina ylipäätään irtoaa ja toisekseen saatte sen halvemmalla korolla. Nykyään esim. hoitoalan määräaikaisuuksista ei enää rokoteta, koska hoitajille löytyy yleensä aina töitä ennemmin tai myöhemmin. Omaa pääomaa pitää olla riittävästi lainan vakuudeksi, eli maalaistalossa vähintään puolet, mutta tuo riippuu täysin pankistanne ja omasta asiakkuudestanne, miten velkaa irtoaisi, jollette voi näyttää varmoiksi tuloiksi kuin sossukorvauksia. Itse en usko, että saisitte lainaa nykyisillä tuloillanne ollenkaan.
        Toisen teistä pitää vähintään työllistyä siellä maaseudulla, ja tarkoitan nimenomaan tilan ulkopuolisia töitä. Maalla olette monessa asiassa varmasti omavaraisia ja rahaa säästyy, mutta menoja voi sitten tulla yllättävistä paikoista. Kolmenkympin pakkasilla tuttavien lämmityssysteemi petti ja tuloksena oli putkien jäätyminen ja iso vesivahinko. Siinä ei tuhatlappusia lasketa, kun taloa korjataan asuttavaan kuntoon. Ja arvatkaa maksoiko vakuutus.


    • Hiukan_kylmää_totuutta

      Ei tuossa yrityksessä ole pienintäkään järkeä. Minimituloilla aloittaisitte yritystoiminnan vahvasti kilpaillulla alalla ja heti aluksi rutkasti velkaa niskaan. Onneksi pankki suojelee ihmisiä heidän omalta tyhmyydeltään ja varmasti kieltäytyy antamasta tuolta pohjalta lainaa.

      Sittenhän teitä ei voi estää muuttamasta, kun olette keränneet tarvittavat rahat omin neuvoin, mutta eipä se lopputulosta muuta. Noin pienellä pääomalla ette saa aikaan sellaista yritystä, joka teidät elättäisi. Siihen tarvitaan paljon muutakin kuin maalaistalo ja pari lammasta pihalle.

      • älävaanteemitään

        Kaikessa on riskinsä. Jos lukee tän palstan vastauksia ei kannata yrittää mitään. Työttömien pitää istua vuokrakämpissään ja nostaa asunto- ja,työttömyystukea ja ehkä sossulta loput. Toivottavasti tulee se perustulo että sen turvin voi vaikka lähteä Lappiin hulluksi ITE taiteilijaksi ja kestittää satunnaisia B&B vieraita maalaistalossa. Loppuis jo tämä masennustila!


    • lahdesta78

      Sekaannumpa tähän vähän, kun meillä on vastaavanlainen tilanne paitsi summat pienempiä eikä yrittäjähaaveita - ainakaan heti. Eli ihan töihin mentäisiin, mutta ei nekään tietenkään varmoja juttuja ole jossakin korvessa.

      Eli pienituloisia, jopa pisempään tulottomiakin olemme olleet, mutta reilut 20 000e on nyt tilille napsahtanut erinäisistä syistä (vähän perintöö ja vähän arpavoittoo).

      Näiden jälkeen aateltiin, että nyt karistetaan nämä kaupungin pölyt ja kituuttaminen vuokralla. Ollaan kateltu netistä taloja ja vain korvesta voi saada halvalla oman talon. Mummonmökki tyyppinen riittäisi.

      Mutta vähän sama ongelma siis kuin aloittajalla. Eli halutaan vähän parempi talo kuin mihin säästöt riittää. Työpaikkaa ei ole mitenkään mahdollista valmiiksi neuvotella, kun eihän sitä tiedä miten talokaupat toteutuu.

      Turha varmaan kysyä, mutta kysynpä kuitenkin. Jos noilla säästöillä hamuaisi 30 000 euron taloa, ja sanoo heti hakevansa töitä, kun paikkakunnalle asuttuu, mutta valmiiksi ei olisi. Ja talo, jonka ostais, ois hyvin tingattu ja varmaan hintansa väärtti.

      Eli kymppitonnin lainasta kyse. Max. 15k. Ja siis töitä ei voi olla valmiiksi, kun emme tiedä mistä se unelmien talo löytyy ja toteutuuko kaupat.

      Toiste päinhän ei voi tehdä eli mentäis tekeen talokauppoja ja sitten vasta pankkiin, kun sittenhän voi tulla vesiperä. Tiedämme, että pankkiin pitäisi mennä etukäteen neuvottelemaan, mutta oikastaan vähän ja kysytään täältä.

      Pankkiin kun ei ole helppo mennä, kun ei ole mitään kokemuksia laina-asioista.

      • elämänmuutosta

        Ihan meidän tarina. Ikuisia vuokralaisia luutliin olevamme ja työt meni molemmilta alta. Työkkärillä ehittiin oleen 3kk ja samalla piti hakea tt-tukeakin. Sitten veikkausvoitto porukkalapulla yli 28 000e. Mietittiin, että jos nyt jatketaan tätä elämää että asutaan vuokralla ni toiselle maksetaan koko ajan. Emmekä saa edes sitä paria sataa sossusta kuussa kun tilillä makaa melkein kolkyt donaa.

        Me päätettiin lähtee. Ei tarvinnu edes kauas lähtee. Ihana (toki remontoitava kohde) paikka löyty 35km päästä kaupungista. Eli samat tuttavat jäi elämään ja sukulaisia nähdään nykyäänkin. Lainaa ei harkittukaan ottaa. Unelmien paikka maksoi 24 000e. Yllättävän pienelläkin summalla pääsee omaan taloon, jos tinkii varsinkin yhdestä asiasta. Etäisyydestä isoon kaupunkiin. Me saatiin jopa aika läheltä. Remonttikohde toki oli ratkaiseva. Ennen kuin joku kysyy että paljon meni remonttiin, niin ei tiedä vielä. Ikuisuusprojekti saattaa olla. Muutama tonni on menny ekana vuotena. Mutta ei ollut mitään sellaista joka olisi estänyt muuttamisen eli asumisen ohessa voi tehä. Ja puulämmitys! Omalta 0,7ha tontilta saadaan polttopuut ikuisesti!

        Ai niin. Miksi tämä tarina? Kannustuksena ja vaihtoehtona muillekin. Kaikille ei tule veikkausvoittoa, mutta pienellä rahalla voi päästä omaan taloon kiinni. Sitä tarkoitan. Teillä joilla se työpaikka on, ei luulisi olevan ongelmia 30 000e lainan saannissa. Jep. Tsemppiä kaikille unelmoijille.


      • 9-6

        Lahdesta78:

        Ei tule onnistumaan noilla eväillä, "sanoo heti hakevansa töitä" ei riitä pankille. Siellä missä on halvat asunnot on työpaikat vähissä.

        Parempi olisi lähteä toteuttamaan unelmaa "työpaikka edellä" eli etsitte työpaikan alueelta jonne haluaisitte muuttaa. Jos sopivaa asuntoa ei heti löydy niin asutte vuokralla kunnes löytyy. Asuntosäästäminen parantaa mahdollisuuksia, vaikka omaa rahoitusta muuten olisikin. Jos olette alle 40v niin tutustukaa ASP-säästöohjelmaan.


    • Näinsemenee

      Tehkää asiat oikeassa järjestyksessä. Se, jolla ei nyt ole työtä, etsii töitä siltä seudulta, jonne haluatte muuttaa. Asunto löytynee jonkun vintistä tai saunatuvasta. Kummallakin tuloja, nyt haette lainaa. Älkää lopettako työntekoa tässä vaiheessa. Ensin toisellekin työpaikka uudelta paikkakunnalta. Säästätte edelleen ja asutte uutta kotianne. Palkalla remontoitte ja opiskelette yrittäjyyttä. Pikkuhiljaa unelmat toteutuu.

    • pohjoisesta_kotoisin

      Jos tarkoitatte pohjoisella Lappia tai Kainuuta, niin pelkkä maatilamatkailu ei tule teitä niillä alueilla elättämään. Kilpailu on todella kovaa ja matkailuala on pohjoisessa puhtaasti sesonkityötä josta riittää hommia muutamaksi kuukaudeksi vuodessa. Muun ajan teidän pitää pystyä elättämään itsenne jotenkin muuten. Jäi myös epäselväksi onko teillä mitään kokemusta matkailualasta tai yrittämisestä, jos ei niin opiskelkaa ensin molempia. Kantapään kautta opettelu tulee kalliiksi sekä parisuhteen että taloutenne kannalta.

      Mikään ei estä teitä kysymästä lainaa eri pankeista, mutta varautukaa eihin. Noilla tiedoilla lainan takaisinmaksukyky on kyseenalaista, eikä pankit halua nykytilanteessa ottaa turhia riskejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe