Nuoret tarvitsevat vanhempien tukea asuntokaupassa

nysväätyhjästä

Nuorten on Suomen kasvukeskuksissa yhä vaikeampi päästä kiinni ensimmäiseen omaan asuntoon ilman vanhempien tukea. Nuorten tulokehitys on jäänyt jälkeen pienten asuntojen hinnoista, jotka ovat paikoin nousseet pilviin.

– Juuri tänään tein yhden asuntolainapäätöksen, jossa äiti antoi sijoitusyksiönsä lisävakuudeksi. Näin nuori lakimies pääsi omaan kotiin. Tällainen tilanne, jossa ensiasunnon ostaminen on mahdollista vanhempien asuntovarallisuuden avulla, on nykyään aika tavallinen, kuvailee pankinjohtaja Sami Vallinkoski Suomen Hypoteekkiyhdistyksestä Hyposta.

http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2016/05/14/yha-useampi-nuori-joutuu-turvautumaan-vanhempien-tukeen-asuntokaupassa/20165206/139

17

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukihäiriöinen

      Suosittelen nuorten lasten säästämistä heti kun ymmärtää rahasta jotain toki kaikille tämä ei käy mutta säästöön jo 10 vuoden vanhasta saakka.

      Säästäminen nuoresta asti on käytännössä kaiken a ja o mikäli joskus jotain haluaa hankkia ,olkoon se vaikka mopo kortti tai mikä tahansa.

      • selviytymistä

        Vanhempien pitäis opettaa säästämistä nuorille. On liian paljon niitä vanhempia, jotka opettaa vaan kuluttamista. Sitten jos ei tule isosti täpäkkää, ollaa PA.


      • EiKannataSäästää

        Säästäminen voi kilahtaa omaan nilkkaan opiskellessa. Ilman säästöjä olisi oikeutettu yteiskunan tukiin, mutta mahdolliset säästöt täytyy syödä ensin.


    • lukihäiriöinen

      Olkoon nyt sijainti vaikka pienempi paikkakunta,mutta on vanhempien tehtävä opastaa nuorta lasta hyvin varhain säästämään tai säästelijääksi.

      Mitä siitä tulee jos lähtee kaikkeen kotkotukseen mukaan ja yrittää hankkia kaikkea,siihen ei normaali perheen varat riitä hevillä.

      Säästämään pitää aloittaa erittäin nuorena mieluiten enne koulu ikääkin,ettei säästöt valuisi tai ne rahat mitkä nuori saa käyttöön menettäsi peleihin tai karkkeihin .

      Itseään nuori voi syyttää osittain jos mahdollisuus oli säästää ennen aikuis ikää mutta ei ajatellut kaukokatseisesti elämää että jokin päivä voi tarvita jokaisen kolikon käyttöönsä.

      Tehkää viisaita päätöksiä,älkää ostako kalleinta housua ja urheiluvälineitä tai mopoja ym....säästäkää kun voitte eläkää isän ja äitin kanssa kotona jos voitte niin kauan kun se on järkevää.Ostaka sitten ,iki oma koti ,jos noudatatte neuvoani ajoissa ette luultavammin tule katumaan.

    • Ljkfd

      Asuntojen hintojen lisäksi vaikuttavat jatkuvasti yleistyvät pätkätyöt. Lainakatto tulee sitten viimeistelemään tyrmäyksen nuorten asunnonostokyvylle.

    • päinvastoin

      Vanhemmat tarvitsevat edes vähän rahallista tukea lapsilta sen asunnon maksussa.

    • tietäjän.hattu

      Tässä on se oikea syy tulevaan rommiin. Jo nyt oli uutista että ensiasunnon ostajien määrä oli sukeltanut 40%. Asuntomarkkinat ovat olleet pari viime vuotta sijoittajien varassa. Kun asuntorahastot kyllästävät omat tarpeensa, kuka sitten ostaa? Ei kukaan.
      Silloin on jo 50% rommaus edessä.

      • winssi

        Fiksuimmat sijoittajat ovat noin kolmen vuoden ajan purkaneet asunto-omistuksiaan, mm. Suomen ehkä suurin yksityinen, ex. Ei-niin-tunnettu-matkapuhelinvaikuttaja, jolla oli parisentuhatta vuokraluukkua.

        Ostajina ovat olleet joko yksittäiset kuplauunosijoittajat suoraan tai kuplauunomassat rahaston kautta.


    • Winssi

      Ei se koskaan mitään helppoa ole ostaminen ollut. Meitsiltäkin meni melkein oma kahden vuoden bruttopalkka kun ostin aikanaan perhekoon rivarin Espoosta eräältä Suomen ykkösalueelta. Tuollainen nuori lakimies saanee omalla kahden vuoden brutollaan jo okt:n pääkaupunkiseudulta, ainakin sellaisen mikä nyt Tylsikselläkin on.

      Tuo Lukin ohje on osin väärä, siis tuon sniiduilun osalta.
      Lasten pitää päinvastoin oppia elämään länsimaisesti nuoresta asti. Matkustella, nähdä maailmaa ja siten tajuta hankkia kunnollinen ammatti ja sanotaan nyt että oletuksena ainakin likemmäs puolen miltsin vuositulot. Mieluimmin nettona ja siten jossain muualla kuin sosialistien ja laiskurien elättäjänä Suomessa.

      Mitä hiton järkeä on kustantaa housua somaleille, irakilaisille ja afgaaneille ja jäädä itse vielä ilman housua?

      • "Tuollainen nuori lakimies saanee omalla kahden vuoden brutollaan jo okt:n pääkaupunkiseudulta, ainakin sellaisen mikä nyt Tylsikselläkin on. "

        Nuoren lakimiehen/-naisen kuukausipalkka ei koskaan ole 15.000 €/kk (laskettu ostettavan talon arvolla 350.000 €). Sen sijaan pätkätöitä 20 € tuntipalkalla löytyy satunnaisesti, jos on löytyäkseen.

        Eli mene itse töihin ja opi sitä kautta suhteuttamaan palkkatasoa kiinteistöjen hintoihin.


      • winssi
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        "Tuollainen nuori lakimies saanee omalla kahden vuoden brutollaan jo okt:n pääkaupunkiseudulta, ainakin sellaisen mikä nyt Tylsikselläkin on. "

        Nuoren lakimiehen/-naisen kuukausipalkka ei koskaan ole 15.000 €/kk (laskettu ostettavan talon arvolla 350.000 €). Sen sijaan pätkätöitä 20 € tuntipalkalla löytyy satunnaisesti, jos on löytyäkseen.

        Eli mene itse töihin ja opi sitä kautta suhteuttamaan palkkatasoa kiinteistöjen hintoihin.

        Miksi menisin töihin? Reilut 25 vuotta tuli oltua ja sinä aikana hankittua tarvittavat ja ekstraakin. Antaa mieluummin heidän tehdä joilla siihen on tarve. Se on solidaarista.

        En työelämään astuessani ollut nuoria lakimiehiä enemmän koulutettu, joskin paljon harvinaisemman koulutuksen läpikäynyt, lahjakas ja ahkera. Palstalla sanotaan ettei lamaa ja kuplaa ole, joten varmasti jos näin on, tuo sanomani 2×vuosibrutolla talon osto onnistuu nytkin.

        Tiedät itsekin omasta ammattikunnastasi ettei tuo 15 000 ole ollenkaan mahdoton saavuttaa ja kyse on merkonomitason verbaalisesti lahkakkaista luukuttajista. Käyttämäni välittäjäkin on aina ollut 140-180 000 euron vuosiansioissa mitä Suomessa asuessani asioita seurasin. Nyt en tiedä, lama on voinut syödä tuonkin mestarin liksat satkuun tms. Tosin palstalla sanotaan ettei lamaa ole, joten voi olla edelleen siellä rutkasti yli satkussa.

        Kiertele hyvä ihminen sunnuntaisin näyttämässä asuntoja asiakkaille äläkä bamlaa skeidaa palstalla keskellä vilkkainta handelinvääntökautta.


    • JakoOnTehty

      Nyt on jo toteutunut jako omistusasujiin ja vuokralaisiin. Jos olet nuori ja vahempasi asuvat vuokralla, niin sinullakaan ei ole koskaan enää mahdollisuutta omistusasuntoon.

      • älä.murehdi

        Pitää pokata rikas nainen, jos ei itsellä ole fyrkkaa. Vähän melaa mekkoon...


      • ei.auta.sinua

        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-suomessa-on-155-kuntaa-joissa-miehille-ei-riita-naisia/5894866

        Naisiakaan ei riitä kaikille. Persaukinen tuhnu ei ole mikään huippusaalis naisille, joilla on varaa valita.


      • ok-säännöllinen.siemensy

        Kantakaupungin peräkammarin poikamiehille kylmää kyytiä.

        Huhhuh


    • Ennussi

      Ja lapset ne on rahallinen perikato kenelle tahansa.

    • jälkikäteen.säästämistä

      Toista avausta lainaten 2008 -> 2016 keskimääräisen 80 neliön kolmion hinta on noussut 37000€, eli 385€/kk. Tuokin summa on fiksumpaa käyttää vuokrarahojen lisäksi oman lyhentämiseen. Etukäteen säästäminen on vaan aika typerää. Jos vanhemmilla ei ole ihan pa ja on pistää vakuutta lainaan jälkikasvun asuntolainan vakuudeksi, niin onhan se fiksua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe