sosiaalityö 2016

tangonimi

Saisiko aikaan keskustelua tämänpäiväisistä kokeista? Minä koin kokeen petollisen helpon tuntuiseksi. Aineistoessee oli aiheeltaan ja aineistoltaan ja Juhilaan peilaten niin arkitajuinen, että pisteytys todella jännittää...

21

662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hki.aa-kiv

      Aineistokoe kyllä vaikutti jokseenkin helpolta. Vaikein osio minulle oli ne määrittelykysymykset a 4p.

    • pöö123123

      Minä koin aineistotehtävän aika vaikeena :( Ei ole pahemmin kokemusta esseiden kirjoittamisesta ja sen kyllä huomaa. Tuntuu että teksti jäi aika naiviksi yritelmäksi.

    • Norrerovaniemeltä

      Koe vaikutti helpolta. Varsinkin eka osio. Mutta aineistokokeessa meinas kokoajan pää jumia ja muutenkin esseen jäsentely oli haasteellista. Vähän jännittää että otinko kirjasta tarpeeksi eri asioita käsittelyyn. Tuntui että varsinkin alakappale työssä jaksaminen ja uupuminen oli esseen kannalta tärkeä?

    • Ämm

      aineistokokeessa oli kyl hankalaa se, että ku piti sille paperille jäsentää sitä esseetä, kun ei oikein osannut arvioida, kuinka paljon oma käsiala vie tilaa. tottunu kirjottaan koneella, jolla voi siirrellä tekstiä ja jäsentää uusiksi, niin tuntu aika hankalalta.

    • Kysymyssss

      Pari oikein/väärin väittämää jäi mietityttämään. Toinen oli se hyvinvointivaltion läpimurto 60-luvulla ja toinen tämä modernin profession vertikaalisuus. Mitkä mahtaa olla oikeat vastaukset?

      • vastaajac

        s. 41: "Suomalaisen hyvinvointivaltion perustaa oli luotu jo 1930-luvulta lähtien, jolloin perustettiin kansaneläkejärjestelmä ja lapsilisäjärjestelmä. 1960-luku suurine yhteiskunnallisine muutoksineen, radikaalikäänteineen ja sosiaalihuollon uudistamiskeskusteluineen oli kuitenkin vuosikymmen, jolloin hyvinvointivaltioprojekti teki varsinaisen läpimurron."

        Oletan, että siihen väitelauseeseen "oikein" oli oikein. Muistelen, että se meni jotenkin niin, että "Hyvinvointivaltio teki läpimurron 1960-luvulla."

        s. 86: "Vertikaalinen asiantuntijuus on sellaisen ammatillisuuden ominaispiirre, jota kutsutaan moderniksi professioksi."

        En nyt väitelausetta muista, mutta "oikein" taitaa olla oikein.


      • Kysymysss

        Jees taisin laittaa juuri noin! Jos oikeat vastaukset sattuis ilmestymään jonnekin ennen tuloksia niin ois kyllä huippu, mutta luultavasti joutuu odotteleen sinne 1.7..


      • 55555

        Noi oikein/väärin-jututhan vois porukalla muistella ja tarkistaa, jos jaksais :)

        Noiden kahden lisäksi oli ainakin

        sosiaalireforismi/radikaalireformismi/sosialidemokratia
        vaivaishoito 1852/1879
        uusliberalismi asiakkaan ja sosttn suhteen ongelmattomuudesta


      • Gfgbjo

        Sitten oli tää että sukupuoli ei tutkimusten tms mukaan vaikuta kohteluun. Ja instituutionaalinen todellisuus (ikinä ollut kuullut koko sanaa) liittyy samassa työpaikassa liian pitkään oloon.


    • tsaadariz

      elämänhallintajuttu kuuluu liittämis-ja kontrollisuhteeseen OIKEIN

      joku transkulttuurisuusjuttu (erot, jotka muokkautuvat) oli myös OIKEIN

    • ndfhdjjjdtg

      Monivalinnoissa oli joku huolenpidon vastikkeettomuus.

      Siihen kai oikea oli se "ei tarvitse ansaita" tjsp.

      juhila s170: "... huolenpitosuhteen ominaisuutena pidän avun ja tuen saamisen vastikkeettomuutta. Vastikkeettomuus tarkoittaa sitä, että huolenpitoon ei sisälly mitään ehtoja sen suhteen, että saatu huolenpito pitäisi esimerkiksi korvata rahallisesti tai ansaita joillakin omilla teoilla."

    • altanj

      oikein-väärin

      sos.työ yms nimikkeet suomessa vakiintuivat 50-luvulla - Väärin

      • 11199

        Joku taisi Olla siitä kuluttavasta ristiriidasta (liitty vuorovaikutusjuttuun) ja se oli väärin


    • Zxcnmå

      Oho no ei se vissiin sit niin huonosi menny! Onko tietoa noista ylempänä olevista? Tuota sukupuolijuttua koitin kirjasta kattoa mutta pää lyö tyhjää missä kohdin pitäis olla..

    • Erika865

      Se esseekysymys oli näennäisen helppo ja silti tosi hankala. Työhyvinvoinnista ei puhuttu kovinkaan paljoa juhilan kirjassa, ja vaikka se oli näennäinen pääteema, piti silti samalla kirjoittaa aivan eri aiheesta (huolenpito) peilaten sitä yhteiskunnalliseen ilmapiiriin, joka aiheuttaa ongelmat työhyvinvoinnissa. Eli esseeseen piti laittaa aika laajasti asiaa koko kirjasta, keskittyen Huolenpitoulottuvuuteen. Mulle tuli kokeen jälkeen tosi kamala fiilis: joko meni tosi hyvin tai sit aivan penkin alle. Se essee oli pahin, kun ei yhtään tiedä, mitä kaikkea ne siihen haluaa..

      • joojoojoojoojoos

        aika samalla tavalla näen tuon esseen.


    • Apua987654321

      Koe oli tosiaan aika helpon oloinen. Itse tiedän mokanneeni niissä oikein/väärin -lauseissa sen verran että saan siitä varmaan 10-11/16 :( Harmittaa kun menin laittamaan raksin sellaisiin kohtiin mistä en ollut ihan varma, koska jälkikäteen tarkastin niin väärin menivät. Just ne hyvinvointivaltioprojektin läpimurto ja sosiaalisen käsitteen vakiintuminen.
      Monivalinnat olivat todella helpot ja ne meni kaikki oikein. Ne määrittelytehtävät (syrjäytymis- ja liittämispuhe vahvistaa rajoja sekä ongelmatyönjako) olivat aika helppoja, mutta vaikea sanoa mitä kaikkea niissä sitten haluttiin.
      Esseestä on todella vaikea arvioida menikö sinne päinkään. Mielestäni kirjoitin hyvin, mutta saapa nähdä. Uskoisin, että ainakin ykköshakukohteeni Helsinki jää saavuttamatta. Hain kaikkiin kouluihin, järjestyksessä Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Rovaniemi. Lähes 100% varmasti pääsen sisään kiitos korkeiden lähtöpisteiden, mutta pelottaa että se on joku noista kolmesta viimeisestä. Mulla on nimittäin toinen korkeakoulututkinto suoritettuna.

    • kassuoiu

      mun mielestä siinä esseetehtävässä hovan polittisuus oli se juttu, ikään kuin vastinparina sille uusliberalistiselle ilmapiirille, mikä sitä työpahoinvointia aiheuti.

    • mietiskellen1

      Muistaako joku vielä tarkasti sen esseetehtävän tehtävänantoa?

      Muistelen, että piti analysoida sitä Mänttäri-van der Kuipin (oli muuten rasittava nimi kirjoitella) artikkelin työssäjaksamista ja yhdistää se Juhilan kirjan aiheisiin yhteiskunnan muuttumisesta ja huolenpitosuhteesta. Menikö se jotenkin näin?

    • SossuilijaStadiin2016

      Mun muistaakseni jotakuinkin näin "Vertaa artikkelin ja Juhilan kirjan aiheita sosiaalityöntekijöiden työhyvinvoinnin ja vaikutusmahdollisuuksien kautta tiukentuvassa talousympäristössä" Eli miten tiukkeneva talous on asettanut säästöpaineet ja valvonnan korkealle, miten se vaikuttaa sos.työntekijöiden työhyvinvointiin ja sosiaalityön mahdollisuuksiin (kurjistavasti sillä silloin painottuu kurittava ote huolenpidon sijaan). Ja tietenkin asiakkaat saavat osansa vaikutuksesta mutta päähuomio oli sos.työntekijöiden jaksamisessa/mahdollisuuksissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe