Anvian pienosakkaiden rahojen puhallus?

huh_huh_tätä

Anvian ylivoimaisesti arvokkain osa, eli Anvian tietoliikenneverkko ja TV-toiminnot ollaan minusta myymässä Elisalle täydelliseen pilkkahintaan. Elisa maksaa näistä toiminnoista 107 miljoonaa euroa. Maksu suoritetaan Elisan omistamilla Anvian osakkeilla (2000 Euron kappalehintaanko??), loppu maksetaan rahalla ja Tansec-pikkufirmalla.

Virallisten tietojen mukaan Elisalla on noin 39% osakkeista, joka tekee noin 36000 osaketta 91 878 osakkeen kannasta. Näillä osakkeillako ja Tansec-pikkufirmalla kuitataan 75 miljoonaa kaupasta ja loppu 32 miljoonaa euroa maksetaan rahalla?

Jos homma menisi näin, niin: jäljelle jääviä pienosakkaita on 56000, jotka saisivat ~570 Euroa/lappu. Minusta ei yhtään mitään ylivoimaisesti arvokkaimman liiketoiminnan myynnista!

39

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfses

      So what. Osakeyhtiöt toimivat kaupalliselta pohjalta ja niiden tarkoitus on tuottaa rahaa omistajilleen. Osakkeita ostetaan ja myydään. Näin toimitaan ja tullaan toimimaan.

      • päiväävaansulle

        Osakeyhtiöiden on tarkoitus tuottaa rahaa omistajilleen. Tämä kauppa on minun mielestäni omistajien edun vastainen!


    • huh_huh_tätä

      Lisää vielä...

      Uutisissa esitettyjen tietojen mukaan Anviaan jää seuraavat toiminnot:

      Anvia Securi Oy: Lukkobisnestä ja kameravalvontaa. Asiakastiedon mukaan tappiollista liiketoimintaa vuodesta 2011 lähtien. 20 miljoonan euron liikevaihto. Montako miljoonaa on tämän arvo?

      Anvia Viria: asennustoimintaa tekevä yhtiö. Kenelle nämä tekevät asennustoimintaa sen jälkeen kun laajakaista, puhelimet ja TV-linjat on myyty??

      Fenix Solutions: Asiakastiedon mukaan ohjelmistoihin erikoistunut 2 miljoonan liikevaihdolla pyörivä pieni yritys.

      Hibox Systems: Asiakastiedon mukaan Atk-laitteisto- ja ohjelmistokonsultointiin erikoistunut 4 miljoonan liikevaihdolla pyörivä pienehkö yritys.

      Sappa: Viime vuonna ostettu ruotsalainen 300.000 talouden kaapeli-TV operaattori. Anvian mukaan noin 24 miljoonan liikevaihto. Miten tätä pyöritetään jatkossa, kun Anvia myi omat TV-toimintonsa? Ei ole enää mitään synergiaetuja.

      Kiinteistöomaisuus: montako miljoonaa voi tälle laskea arvoksi?

      • huh_huh_tätä

        Jos Anvian arvo lasketaan 2000 Euron osakearvolla niin päästään lukemaan 2000 * 91 878 = 183 miljonaa euroa.

        Nyt verkot ovat lähdössä 107 miljoonalla. Arvioikaapa huviksenne, ovatko Anviaan jäävät toiminnot 76 miljoonan euron arvoisia? :)

        Muistakaa myös, että tuosta 107 miljoonasta vain osa maksetaan rahalla. Elisalla on huomattava osakeomistus, joten huomattava osa maksetaan Anvian osakkeella jonka arvotus on tällä hetkellä arvoitus.

        Arvioikaapa huviksenne, mikä on jäljelle jäävän Anvian osakkeen arvo sen jälkeen kun merkittävin liiketoiminta on myyty? :)


    • Kiinteistöjenarvo

      Mitä kiinteistöjä Anvia omistaa. Luultavasti pääasiassa omassa käytössään olevia toimitiloja, joista vuokrasopimuksia irtisanotaan kohta huomattavalla vauhdilla, kun synergiasaneeraustoimenpiteet laitetaan toteen.

    • Viria

      Uutisen mukaan Anviaan jää kaupan jälkeen 400 työntekijää. Taloustietopalveluiden mukaan yhtiöissä on väkeä seuraavasti:
      Anvia Securi Oy: 140
      Fenix Solutions: 17
      Hibox Systems: 22
      Sappa: "11-50". Olisiko siis 35?
      Tansec: 15
      Anvia Viriaan jää näiden jälkeen noin 170.

      Ilkan mukaan Anvia Viria perustettiin hiljattain tekemään valokuituasennuksia Suomen asutuskeskuksiin.

      Kenelle nämä 170 ihmistä nyt aikovat tehdä näitä asennuksia, kun Anvia myy oman Telecom-liiketoiminnan pois? Olenko tyhmä, kun en nyt käsitä jotakin?

      • Findaamyöspetetty

        Viria loppuu todennäköisesti kun Finda kauppa peruttiin. Anvia hyökkää kuidulla etelän asutuskeskuksiin. Näinhän sitä mainostettiin. Findan piti tukea Anviaa laajenemaan asutuskeskuksiin. Anvian johdolta tuli kotiin esite tästä.


      • MaksunAikaTulee

        Tämä Finda-kaupan peruuntuminen kummastuttaa suuresti.

        Miksi jumaliste hallitus jätti tuon kaupan tekemättä? Se olisi tehnyt Elisan valtausyrityksen jotakuinkin mahdottomaksi ja pitänyt Anvian osakkeen edes jossakin arvossa. Nyt laitettiin pääliiketoiminta kokonaan lihoiksi myymällä se Elisalle ja vielä ottamalla maksuksi Anvian osakkeita, joilla ei varmaan pian arvoa ole?

        Mitä hallitus nyt suuressa viisaudessaan tekee Virian 200 työntekijällä?

        Miksi työntekijöitä siirrettiin tällaiseen yhtiöön vain vajaa kaksi kuukautta sitten ennen tällaista yrityskauppaa?? Noh, eipä tarvitse Elisan irtisanoa, se jää nyt vanhan Anvian huoleksi ja vanhojen osakkeenomistajien maksettavaksi.


    • riippuvuudet

      Kuinka moni näistä Anviaan jääville pikkufirmoille Anvian laajakaista-ja TV-palvelut ovat olleet tärkeä asiakkuus?

      Esimerkiksi Hibox Systems mainitaan netti TV -palveluiden kehittäjänä. Uutisten mukaan Anvia on nyt myymässä netti TV:ssä, joten miten tämä vaikuttaa? Mikä tämän yrityksen arvo on sen jälkeen kun Anvia Telecom on myyty?

    • Lapalasse

      Pienosakkaiden professori on kerrankin oikeassa. Anvian johto pelastaa nahkansa, sillä jatkuva änkyröinti olisi johtanut potkuihin ja pitkäkestoisiin oikeudenkäynteihin. Miten ihmeessä johto tai "pienosakkaat" eivät ajoissa nähneet, kuka selviää voittajana tässä kisassa. Olisi ollut viisaampaa silittää suurinta omistajaa myötäkarvaan jo paljon aikaisemmin.
      Pienosakasyhdistys on johtanut meitä harhaan. Kuka nyt ostaa osakkeeni? Ei kukaan. Ja mitä minä sillä teen? En halua omistaa mitään jäännösyhtiöitä.

    • Hyväteatteriesitys10

      61,4% Anvian osakkaista tulee kokemaan "Talvivaarat". Elisalla 38,6% Anvian osakkeista. Tynkäanviaan jää vain tappiolliset liiketoimet. Epäilyttää että Anvian johdolle on maksettu tästä toiminnasta. Ei voi tällaisiä "kauppoja" muuten tehdä. Osake on käytännössä arvoton. Luulisi viimeistään tämän jo herättävän pohjalaiset osakkeenomistajat kesäkuun lopussa pidettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Ainakin valtakirjalla osallistumaan.

      • railakka

        Voi sanoa ainakin niin, että jos Elisa olisi vaihtanut hallituksen ja johdon, joka olisi sitten tehnyt tämän saman operaation, olisi huuto ollut todella suuri.

        Täytyy todella suuresti ihmetellä nykyisen johdon toimintaa.


    • suursijoittaja

      Kenellä tahansa oli mahdollisuus toimia kuten Elisa on toiminut. Raha ratkaisee. Jos jollakin on rahaa hankkia omistukseensa 40% yhtiön osakkeista , hänellä on tietenkin suurempi valta kuin yhden osakkeen omistavalla ruikuttajalta, joka itkee nettipalstoilla ikään kuin tikkari olisi napattu lapsen suusta. Kasvakaa aikuisiksi!

      Jokainen järkevä tajusi myydä tämän Anvia nimisen uppoavan laivan osakkeet viimeistään silloin, kun niistä tarjottiin 2200 euroa. Mutta tietenkin tässäkin asiassa Seinäjoella oltiin vielä viisaampia ja saatiin enemmän. Mutta he omistivatkin enemmän kuin yhden osakkeen, kuten täällä nyt ruikuttavat, joilla jäi käteen 1000 euron arvoinen mustapekka, josta viikko sitten sai vielä 2000 euroa.

      Tyhmyydestä sakotetaan

      • MaksunAikaTulee

        Mitä oikein uuno kirjoittelet?

        Anvian osakkeita on LÄJÄPÄIN vanhoilla mummeleilla ja paapoilla, jotka eivät osanneet mitenkään ottaa huomioon tällaista ratkaisua, joka ei päivänvaloa kestä.

        Kuinka on mahdollista, että istuva hallitus siunaa yrityksen pääliiketoiminnan myynnin pilkkahintaan Elisalle. Lisäksi vielä huolivat maksuksi Anvian osakkeita, joiden arvo tämän operaation jälkeen lähentelee NOLLAA.

        Vanhojen ihmisten rahat tässä vietiin. Toivottavasti tämä porukka löytää vielä omasta edestään.


    • mutkujasitku

      Ne jotka myivät osakkeensa Elisalle ovat auttaneet Elisaa tässä,onko sekään oikein?

    • piensijoittaja

      Ei tänne kukaan "suursijoittajat" kirjoittele, sun suurin sijoitus on kun väännät weskissä torttua.

    • hohhhoijjaa

      Kun äitini halusi päästä eroon lankapuhelimesta yli 10 vuotta sitten ja saada tilalle kännykän, lähdin myymään hänen osaketta VLP:n konttoriin. Äidilläni oli rahantarvetta muutenkin.

      Menin VLP:n konttoriin, koska oli nähnyt lehti-ilmoituksia, joiden perustella saattoi uumoilla, että että jotkut tahot olivat ryhtyneet hamstraamaan VLP:n osakkeita. Ajattelin, että puhelinyhtiö on pannut merkille orastavan valtausyrityksen ja heidän intressi on kerätä markkinoilta lankapuhelimesta luopuvien osakkeet.

      Luuloni on täysin väärä. Ensinnäkin konttorin henkilökunta ei ollut tippaakaan kiinnostunut osakkeesta. Konttorin nainen haukotteli ja viilasi kynsiään. Sanoi sitten lopulta, että "voithan sä sen osakkeen tänne jättää ja me myydään se sitten jos joku haluaa sellaisen ostaa". Kysyin, että kauanko siinä yleensä menee .

      Nainen vastasi, että hyvässä lykyssä menee vain kuukausi, kun harva ottaa lankapuhelimen ja vielä harvempi ottaa myös osakkeen sen päälle, kun omaa tai vuokraosaketta ei enää tarvinnut, että sai lankapuhelinliittymän. Ehto oli poistunut EU-jäsenyyden myötä.

      No, enpä sitten jäänyt odottelemaan kuukautta tai puolta vuotta vaan soitin lehti-ilmoituksessa olevaan numeroon ja rahat tulivat tilille parin päivän kuluttua. Äitini oli tyytyväinen ja toivottavasti myös Anvian henkilökunta oli tyytyväinen, kun sallivat vuosien ajan Elisan ym. hamstrata itselleen kaikki osakkeet markkinoilta.

      Osakeyhtiöllähän on täysi oikeus tehdä päätös, että ostavat omia osakkeita. Näin myös moni yhtiö toimii, jos katsoo että osakkeen markkinahinta on liian pieni ja se johtaa nurkkaukseen.

      JOTEN SITÄ SAA MITÄ TILAA.

      • MaksunAikaTulee

        Tämä on ihan täyttä skeidaa. Yrityksen hallituksen pitäisi ajatella osakkeenomistajien etua, yrityksen etua, yrityksen jatkuvuutta.

        Mitä yrityksen edun ajamista se on, että myydään pääliiketoiminta yhdelle suuromistajalle pikkurahalla ja jätetään 61,9% omistajista kuin nalli kalliolle? Tässäkö toteutui oikeus ja kohtuus??

        Kun tavalliset ihmiset tajuavat mitä tapahtui, niin luuletteko oikeasti että tästä selvitään ilman kolhuja häh?


      • MaksunAikaTulee

        Lisäys vielä. En usko ollenkaan tuohon tarinaasi.

        Kunhan tulit tänne lieventelemään ja selittelemään tapahtunutta, jossa mummujen ja pappojen puhelinosakerahat puhallettiin.

        Onko hyvä mieli? Nukutko hyvin seuraavina öinä?


    • Mafiantouhua

      Anvian johtajien ja Elisan kannalta tämä oli paras mahdollinen järjestely. Jostain syystä osakkeenomistajat unohtui. Tässä nyt todellakin turvattiin Anvian johdon työpaikat siirtyessään Elisan palkkalistoille.

      • LUU.JÄTETTIIN..KÄTEEN

        14:46: Täydessä Wolff-salissa alkaa olla aika kuuma. Eräs herrasmies kuiskasi median edustajille poistuessaan, ettei jaksa kuunnella riitelyä.

        14:45: Kuisma Laukkola nostaa keskusteluun Elisan ja Seinäjoen kaupungin osakekaupat, joista on valitettu oikeuteen. Hän kysyy, ovatko Seinäjoen osakkeet kokouksessa edustettuna. Osakas Juha Mäenpää hänkin kyseenalaistaa kaupan lainvoimaisuuden - ja siten näiden osakkeiden äänikelpoisuuden kokouksessa. Selviää, että Seinäjoen kaupunginhallitus on päättänyt antaa osakkeita koskevan valtakirjan Elisalle.

        14:38: Puheenjohtaja ottaa kirjoituksen vastaan ja toteaa, että se voidaan ehkä liittää myöhemmin pöytäkirjaan. Hänen mukaansa äskeinen perustelu ei ole riittävä, lakiin perustuva syy evätä ääniä. "Valtakirjat on tarkistettu yhtiön puolesta."

        14:35: Routamaa tuo esiin Anvian pienosakkaat ry:n rikosilmoituksen, ja ehdottaa, että kyseenalaisilla menetelmillä hankittujen osakkeiden äänet hylätään yhtiökokouksessa. "Tässä mielessä nämä äänet ovat laittomasti hankittuja", hän sanoo ja pyytää tämän liittämistä kokouspöytäkirjaan.

        14:31: Lindström ehdottaa selvennystä siitä, mitkä kaikki Elisan tytäryhtiöt omistavat Anvian osakkeita ja miten paljon. Anvian yhtiöjärjestykseen kirjatun äänileikkurilausekkeen mukaan yksikään osakkeenomistaja ei voi käyttää kokouksessa yli kymmentä prosenttia kokouksen äänimäärästä vastaavaa äänimäärää. Lauseke ei sisällä mainintaa konserneista. Elisan Pekka Ekstam listaa, yhteensä ääniä Elisa-konsernilla 34 966.

        14:29: Kokouksessa on edustettuna kaikkiaan reilu 66 000 ääntä, mikä kattaa 71,58 prosenttia kaikista osakkeista.

        14:26: Yhtiökokous todetaan lailliseksi.

        14:20: Yhtiökokouksen sihteereiksi valitaan Vesa Saarvirta ja Rabbe Eklund.

        14:17: Puheenjohtaja tulkitsee lakia niin, että kaikkien hallintoneuvoston vanhojen jäsenten vaihtamista voidaan vaatia.

        14:15: Osakas Schauman kannattaa kokouslistan kohdan 12 säilyttämistä.

        14:12: Professori Vesa Routamaa kannattaa Lindströmin ehdotusta. Hänen mukaansa esitys "ei mahdu suomalaiseen oikeustajuun, ja on siten lainvastainen". Routamaan puheenvuoro kerää salista aplodit, puheenjohtaja kehottaa yleisöä pysymään asiallisena.

        14:11: Sijoittaja Kim Lindström ehdottaa, että kokouslistan kohta 12, ehdotus kaikkien hallintoneuvoston vanhojen jäsenten tehtäväkauden päättämisestä, uusien jäsenten valinnasta ja jäsenten toimikaudesta hylätään, sillä se on hänen mielestään Anvian yhtiöjärjestyksen vastainen.

        14:04: Anvian hallintoneuvoston puheenjohtaja Juha Luukko avaa yhtiökokouksen. Kokouksen puheenjohtajaksi valitaan Stefan Wikman.

        Anvian yhtiökokous käynnistyy Vaasan Wolff-auditoriossa kello 14. Kauppalehti seuraa kokousta livenä.

        Pohjalaisen ict-yhtiön Anvian yhtiökokous kokoontuu Vaasan Wolff-auditoriossa tiistaina 31. toukokuuta pienoisen myllerryksen saattelemana. Teleoperaattori Elisan tahmeasti edenneessä, toista vuotta kestäneessä valtaushankkeessa nähtiin uusi käänne vain päivää ennen kokousta, kun Elisa ja Anvia tiedottivat maanantaina sopineensa yritysjärjestelystä, jolla Elisa ostaa Anvian ydinliiketoiminnot. Anvia saa kaupassa takaisin omat osakkeensa, Elisan turvaliiketoimintayhtiö Tansecin ja päälle käteistä noin 30 miljoonaa euroa. Kauppasumma on 107 miljoonaa euroa.


    • Jälkiviisasko

      Jos olen oikein ymmärtänyt, niin toinen vaihtoehto olisi ollut se, että Elisa olisi pakkolunastanut kaikki osakkeet 2000€ hintaan ja sen jälkeen Anvia olisi lakannut olemasta. Tämän seurauksena Elisa olisi YT kierroksen jälkeen veivannut pihalle kaikki päällekkäisyydet ja ei omaan ydintoimintaan liittyvät. Luultavasti siis kenkää olisi tullut likimain koko porukalle, joka olisi pudonnut tyhjän päälle. Ainut hyvä puoli tässä olisi ollut se, että omistajat olisi saanut tuon 2000€ käteen.

      Nyt Anvia on vielä olemassa ja mahdollisesti työllistää alueellisesti tuon 200 henkilöä ja joitain jossain muualla. On kiinteistöjä, joista saa käteistä tai ainakin niitä vastaan lainaa. Jotain businesta voi kehittää ja luultavasti ainakin paikallisin voimin (Viria) tullaan verkkoa ylläpitämään niin kauan kuin Anvia on elinvoimainen. Se mikä on huonompaa kuin tuossa aiemmassa mahdollisessa vaihtoehdossa, on se ettei osakkeenomistajat saa heti ainakaan yhtään mitään ja osakkeen oletusarvo tippunee tuonne 1000€ luokkaan riippuen Anvialle jäävästä tasearvosta.

      Parashan olisi ollut se, että kaikki olisivat myyneet osakkeensa Elisalle (paitsi Anvia omiaan), jonka jälkeen ko. kauppa olisi tehty. Luultavasti silloin ei olisi rahaa liikkunut ollenkaan, mutta eipä olisi piensijoittajien lompakossaan tuntunut näin pahalta.

      Jälkiviisaus on parasta, mutta niin turhaa.

    • Taistelu_ei_ole_ohi

      Itse en ymmärrä tätä täydellistä epätoivoa mikä täällä on. Kaupan toteutumiseen tarvitaan 2/3 äänistä. Viime yhtiökokouksessa (tyyliin viikko sitten), hallintoneuvoston vaihtamisen puolestä äänesti noin 59%, jotka olivat Elisan ääniä. Tässä on vielä kaikki mahdollisuus siihen, ettei kauppa mene läpi, jos kaikki kynnelle kykenevät äänestävät sitä vastaan. Jos ette itse halua/pysty tullemaan ylimääräiseen kokoukseen, niin antakaan valtakirja Anvian pienosakkaat ry:lle (http://www.anvianpienosakkaat.fi/).

      Ohessa vielä ote viime yhtiökokouksesta:
      18:43: Esityksen puolesta annetut äänet edustivat hallintoneuvostoäänestyksessä 58,9 prosenttia äänistä. Eilen julkistettujen Elisa-järjestelyjen hyväksymiseksi tarvitaan kaksi kolmasosaa eli noin 66,7 prosenttia äänistä. Äänestyksen pohjalta voi siis ainakin karkeasti arvioida, että ylimääräisessä kokouksessa pidettävä äänestys saattaa olla kiinni alle kymmenen prosenttiyksikön vaihtelusta. (http://www.kauppalehti.fi/uutiset/pohjalainen-jannitysnaytelma-jatkuu---kauppalehti-seuraa-anvian-yhtiokokousta-livena/hxgZc7jh)

      Ja niille jotka puhuvat, että Elisan touhu on normaalia. Niin laki kyllä sanoo, ettei yksittäinen omistaja voi hankkia määräysvaltaa ja sen jälkeen myydä yrityksen pilkkahintaan itselleen. Tässä tapauksessa on kuitenkin muutamia tulkintakysymyksiä, kuten onko kauppahinta riittävä, mitä Elisa tietenkin väittää, mutta tästäkin voi aika varmasti tehdä kantelun tuomioistuimeen.

      Tiivitettynä: Taistelu ei ole ohi! Kauppa saadaan torjuttua, jos kaikki äänestävät sitä vastaan. Lähettäkää valtakirjoja esim. Anvian pienosakkaat ry:lle (http://www.anvianpienosakkaat.fi/)

    • Lähetinjovaltakirjani

      En ymmärrä niitä pohjalaisia, jotka myivät Elisalle. Olisivat ottaneet selvää, miten on käynyt Elisan valtaamilla alueilla esim. PPO. Nyt on vielä paljastunut, että ylihintaa on maksettu isommille omistajille.

    • ViimeinenTaistelu

      Peukut pystyyn täältä kaakonkulmaltakin ettei tuo kauppa toteudu. Lokaa on täälläkin suunnnalla tullut asiakkaiden niskaan roimasti ja porukkaa irtisanottu paljon elisan vallattua KYMPin. Hyvä asiakaspalvelu ja toimivat liittyvät ovat vain muisto entisiltä ajoilta. Yrittäkää vain kaikin keinoin saada vastaava estettyä siellä suunnalla. Kokemus on osoittanut että kaikkien niskaan sataa vain lokaa kun elisa pääsee puikkoihin!

    • Taistelu_ei_ole_ohi
      • Puhallustop

        Hyvä Finda!!! Loistava uutinen!


    • Osakemerkintää

      Tässäkin tapauksessa Elisa on voittaja. Elisalla on reilusti yli 40 % Anvian osakkeista. Anvian nykyjohdolla on koko ajan pelkona joutua oikeustoimien kohteeksi edellisistä operaatiosta myydessään Telecomin. Ei taida Vihervuoren varallisuus riittää korvauksiin, joten se siitä

      • Eielissa

        Elisan omistus todellisuudessa on 38,6%. Kaikki on vielä mahdollista.


      • Huonot.johtajat

        Johtajat naulasivat heti hätäisesti tarjouksen elisalta.
        Eivät olleet kauppamiehiä.
        Vaihtoon.
        Uudet neuvottelijat valittava.


      • Johtovoideltu

        Elisan kanssa tehty sitova sopimus on vielä voimassa vuoden loppuun. Pilkkahinnalla menee. Nyt tuli Soneralta 130milj. euron tarjous Anvia Telecomista.


      • Johtaja--selittelee

        Johtaja Luukolla on HUONO muisti. VAIHTOON.
        Tänään hän ei muistanut radiossa koska Sonera oli tehnyt edellisen tarjouksensa .
        ----1 vuosi sitten--
        Hän ei myöskään muistanut tarjottua hintaa -----130 milj euroa---- JO SILLOIN.
        JA riihikuivana rahana koko summa, kun Elisa tarjoaa vai 30 milj rahana--loput tyhjinä osakkeina.


    • Dementiaa

      On tää melkoinen farssi.

    • 1932vanhapappa

      aloittaja taisi olla oikeassa. Onneks omat on myyty oikeaan aikaan ja nyt ovat poikineet muualla lisää. Tosin viimevuosi euroajan heikoin, vain 5,4 % voittoo ja siitäkin vielä verot.

    • Sinmän

      Elisa voitti taas...

    • Punaniskapave

      Elisa voitti, punaniskat hävisivät ylpeyttään ja nurkkakuntaisuuttaan. Ei auttanut mikään. Uskomatonta porukkaa, itsepäisiä ja ylimielisiä.

      • EllunSellu

        Onneksi Elisa on nöyrä, luotettava ja aina sanansa pitävä neuvotteluosapuoli... NOT!

        Tuohon tuo Elisa vielä toivottavasti kaatuukin.


    • Seurailijasara

      Vihervuori, Oinonen, S-kaupan kokkelipäät, jne vetelee narunippua. Saas nähä kenen rahat häviää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe