KESKUSPUISTON HANHIEN TURVALLISUUS

eläinsuojelija

Vuosien ajan on korviin tullut juttuja ja yleisönosastossakin näkynyt hanhiin kohdistuneista vahingoittaneista teoista niin ihmisten kuin petolintujenkin taholta. Aita on korkeampi kuin ennen. Ei voi helposti lampeen mennä. Muunlainen kiusanteko on mahdollista, ajattelemattomuudesta johtuva ja suunnitelmallinen, "vakaumukseen kuuluva".
Viime syksynä muutaman kerran vein hanhille voikukanlehtiä ja ruohosilppua. "Heti alkoi" minuun liittyen. Ja nyt kun olen muutaman kerran vienyt, niin "heti jatkui". En vie enää.
Saatan puiston läpi mennä pyyhkäistä, kun on kuulunut vakioreittiini.
( Terkkuja vakaumuksellisille:Turha toivoa, että ottaisin tästä uuden eläinsuojeluprojektin.)
MUTTA TOIVON, että muut vastuulliset ihmiset kirjoittaisivat tähän ketjuun havainnoistaan.Iloiset uutisetkin tervetulleita.

Mietittäväksi: olisiko parempi ,ettei hanhia sinne tuotaisi, vaan tyydyttäisiin ankkoihin.

Ja toinen juttu: hanhet eivät itse siltä alueelta pysty hankkimaan vihreää syötävää. Voisiko kaupunki tuoda niille sopivaa ruohosilppua.

189

1762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näkemykset.selviksi

      PYYNTÖ ELÄINSUOJELUN NIMISSÄ:
      Voisiko joku kirjoittaa lyhyen selonteon ( tai pitkänkin) siitä, mitä kaikkea hanhille on tapahtunut Keskuspuistossa vuosien aikana. Tulisi kunnon perusteet tälle ketjulle.
      (Tai vaikka eri ihmisiltä mieleen muistuneita tapahtumia.)

      • ei.lintuja.lätäkölle

        Ankkojakin kiusataan. Ne vaan pystyy piileksimään paremmin haavojaan nuolemassa. Kaikkia kolmea on kiusattu niin, että ovat olleet pitkään hyvin säikkyjä. Ankkaurosta on vahingoitettu fyysisestikin.
        Alkukesällä oli komeat kiiltelevät värit kaulassa. Ne ovat ilm. ärsyttäneet. Kaulasta oli revitty irti paljon höyheniä. Oli pari viikkoa pusikossa piilossa eikä pystynyt syömään. Seurailin. Minua ei pelännyt.


    • matuonraiskari

      Suurin uhka on matu raiskaaja. Matu tulee, matu raiskaa hanhenkin.

      • huomenna.lisää

        Huono vitsi.Kyse on eläinrääkkäyksestä.


      • sulkkokarkuun

        sulkon matut panee kaikkee liikkuvaa. forssassa se jo nähtiin


    • KlassinenEhdollistaminen

      (Siis vielä hellarit, turha toivoa mitään Aulangon kaltaista, mutta tulen nostamaan asioita esille.)

      En käynyt lammella useita kertoja minkään hanhi-syöttämis-innon vallassa, vaan tilanteen "diagnosoinnin" takia. Niin paljon havaintoja ,etteivät epäilyt ja johtopäätökset perustu luuloon.

      IHAN VARMAA on, että hanhia on ehdollistettu. Mistä hanhet tulivat? Siellä on saatettu jo etukäteen tehdä joitakin ehdollistumia.

      Kovasti mietin , miten voisin kirjoittaa asiasta niin, etteivät häiriköt ja kiusanhenget saisi käyttöönsä aseita. -En mitenkään. -Siis häiriköt voivat tämän luettuaan saman tien mennä kiusaamaan.

      • värikästä.päivää

        Kokeilkaa seuraavien värien vaikutusta:kirkkaan punainen, kirkas turkoosi ja musta. Näytti sille, että näihin väreihin oli ehdollistettu pelko, vetäytyminen; suolapatsaaksi jähmettyminen ja joko selän kääntäminen , lisänä pakonomainen juominen tai kurkku suorana rääkyminen ja voimakas siipien heiluttaminen. Muutakin pakonomaista näin:esim. voimakas sulkien sukiminen.
        (Hellareilla värin käyttäminen triggerinä eli laukaisevana tekijänä on tavallista, mutta myös ääntä, elettä, esineen näyttämistä, jne käyttävät. Voi olla mukana vedättämistäkin: näyttäisi liittyvän väriin, mutta laukaiseva tekijä onkin muu.)

        Pari tapausta eiliseltä.
        - Olin ihan vaan tavallisella lenkilläni. Pysähdyin lammen nurkalle varjoon huokaisemaan. Huomasin, että kaksi hanhea oli kaartuvan pihajan oksien muodostamassa "luolassa". Hiljaisella äänellä juttelin niille. Sitten paikalle kaahasi nuori nainen pyörällä. Meni siihen viereen avoimeen kohtaan. Samantien hanhet (4)syöksyivät hänen eteensä. En ehtinyt nähdä, mikä oli triggeri. Päällään oli vuoron perään epämääräisen harmaata ja ruskehtavaa. Nosti eteensä, lähes naaman eteen, puhelimen, jonka suojakannet olivat haalean väriset.Puhelinta piti esillä koko ajan. Sanoin naiselle, että tykkäävät syödä voikukanlehtiä. Käyn hakemassa niitä jostakin. Siis tahallani tiedotin, että kohta tulen syöttämään.

        (Nyt kuitenkin mietin vielä, mitä viimeisestä tapahtumasta kerron.)

        Mutta, ottakaa kassiin mukaan erivärisiä t-paitoja ja kokeilemaan.


      • kokeilkaa

        Oranssi oli suosittu triggeriväri Aulangolla


    • Maksaja

      Arabianrannan valkoposkihanhikantaa piti kurissa takavuosina siellä majaillut mustalaisleiri Bulgariasta. Nyt stadi on järjestänyt niille pummeille tilat, niin ei tarvitse enää leireillä.

    • HelvettiinRääkkääjät

      Olen nyt miettinyt. viimeisestä tilanteesta kirjoitan sen takia, että käyttäydyin tavoistani poiketen.
      Tilanteeseen kuuluu isä(?), hyvin suurikokoinen ihminen ( on sitä koko luokkaa kuin eräs paikallisen aviisin toimittaja).Mustiin pukeutunut. Ja pieni poika, jota tämä isä käytti häirinnän välineenä. Kohteena oli sekä hanhi että minä.
      Kun tilanne ei näyttänt loppuvan, minun piti mennä ajamaan lasta pois. Isä joka seurasi tilannetta toisella puolella, syöksyi paikalle. Luettelin isälle. mitä kaveri oli tehnyt. Kiljuin: nyt viet tämän saatanan kakaran helvettiin täältä, sinne kuulutte kaikki. Minä olin vihainen. Isällä silmät apposen auki kylmää voitonriemua tulvien. Veteli oikein kunnon kiksit tilanteesta.

      Minun puolesta voi kertoa omaa versiotaan, samoin muut läsnä olleet. Itse tiedän tikun tarkkaan, mistä oli kyse. Niin isäkin.

    • muut.viiraajapäät.lisänä

      KLASSINEN EHDOLLISTAMINEN (voit lukea lisääWikipediasta): vahvistaminen ja purkaminen

      Tietoisesti ehdollistamista käytetään esim. koiran kouluttamisessa.Sillä laillä
      nätisti ja siististi. (Se mitä Aulangolla näin apahtuvan oli ihan muunlaista)

      Vahvistaminen.
      Kuvitelkaa , mitä hanhille on pitänyt tehdä, että on saatu reagoimaan mustan näkemiseen kurkku suorana huutamalla ja siipiä voimakkaasti heiluttamalla.

      Purkaminen onnistuu lievemmissä ehdollistuksissa. En tiedä, voiko sitä eläimille tehdä nätisti. Aulangolla toimittiin mm.seuraavasti:
      Aino oli ehdollistettu turkoosiin väriin niin, että sen nähdessään pamahti päälle voimakas taistelu-pakoreaktio. Voimakas stressireaktio.
      -Sitten se oli ehdollistettu mustaan väriin niin,että sen näkeminen aiheutti voimakkaan luoksetulemis-turva-reaktion.
      Kun hellarit tajusivat minun huomanneen tämän, halusivat purkaa ehdollistumat.
      -Purkaminen tapahtui niin, että Aino altistettiin kummallekin värille yht'aikaa.
      Esim.Aino oli houkuteltu rantaan mustall värillä. Sitä oli äiti-ihmisellä päällään. Sitten joku tuli ja antoi äidin syliin lapsen, jolla oli turkoosit vaatteet. (kukas tällaista voisi moittia.) Ainon reaktio oli kauheaa nähtävää. Se heilahteli, sätki, vääntyili, tärisi nytkyi, jne. Oli sen jälkenn voipunut sekava mytty. -Ja tuskin yksi purkukerta riitti.

      Että tämmöiset opit saanut porukka hääräilee siellä lätäköllä.

    • niilinhanhi_abullah

      Missä Riihimäen keskuspuisto sijaitsee kävisin hakemassa hanhipaistin?

    • eläinsuojelija

      VOISIKO MENNEESTÄ OPPIA

      1.Kukaan ei ole kirjoittanut hanhien historiasta, mutta kyllä muistetaan.Joudun turvautumaan omiin hatariin muistikuviin siitä, mitä ihmiset ovat aikojen kuluessa puhuneet. (Itse en halunnut käydä niin huonomaineisessa paikassa.)

      2.Muistikuva ,että hanhet joutuivat olemaan jossakin avoimessa, suojaamattomassa lätäkössä.Korviini osui paljon huolestunutta ja arvostelevaa puhetta.

      3.Muistikuva että ilkivallan teoista puhuttiin useinkin. Sitten tapahtui jotakin niin kauheaa ,että hanhet kuolivat tai vammautuivat niin, että jouduttiin lopettamaan. Tämänkin huomasivat ensin kaupunkilaiset kauhistuneina, ei kaupungin työntekijät.

      4.Mielikuva lammesta, jonka ympärille rakennettiin aita. Ei riittänyt suojaamaan. Sitten tämä viimeisin aita, korkeampi.

      5. Miettikää voisiko kaikki aikaisempi tapahtua nykyoloissakin. Pitäisiö/voisiko, jotakin tehdä paremmin vai luopua hanhien tuomisesta.


      NYKYOLOSUHTEET

      -Onko lampi tarpeeksi iso?
      -Onko siellä linnuilla mahdollisuutta omaan rauhaan, yksityisyyteen. Ei aina tuijotettavana? (Eläimet kuulemma kärsivät, jos ei ole.)
      -Alue on neljän vilkkaasti liikennöidyn kadun keskellä.
      -Onko vieläkään turvallinen.


      KUKA/KETKÄ/MIKÄ TAHO ON VASTUUSSA

      -Tämän toiminnan alottamisesta
      -aikasempiin suojaamattomiin olosuhteisiin sijoittamisesta ja seurauksista
      -entä missä on vastuu nykytilanteesta
      -mikä on vastuuhenkilöiden asiantuntemus
      -suhtautuminen eläimiin(antavatko itseisarvon niiden elämälle, mikä on käsitys eläimestä osaavana ja tuntevana olentona)
      (h-vakaumuksessa vastaus kysymyksiin on kauhea, toivottavasti heillä ei ole valtaa tässä asiassa.)

    • eläinsuojelija

      HANHIEN NUKKUMAPAIKKA KELVOTON!!!

      Ainakin vielä viimeksi kun kävin aamupäivällä, nukkuivat käytävän vieressä, heti aidan takana, soran päällä kuin tarjottimella kaikille häiriköille. Yksi hanhi valppaana valvoi ja vartioi. Muutkin säpsähtivät ja vilkaisivat minua. Kun olin vaan minä, jatkoivat nukkumista. Rauhaton paikka.
      Viime syksynä, kun oli vain kaksi hanhea, mahtuivat nukkumaan leikkikentän puoleisella rannalla. Oli hyvä turvaväli aitaan ja kasveja ympärillä niin. että olivat osittain niiden suojassa.

      NYT VAADIN ELÄINSUOJELUN NIMISSÄ, ETTÄ ASIA KORJATAAN.

      • eläinsuojelija

        Jos ette millään keksi, että miten, voin antaa neuvoja.


    • ennustaja.eukko

      Ennustan: leivän syöttäminen linnuille tulee lisääntymään moninkertaiseksi. Miksiköhän.

    • eläinsuojelija

      Käväisin aamulenkilläni puiston reunalla tiirailemassa. Hanhet nukuivat nyt vastapäisellä rannalla ihan leikkipuiston aidan vieressä. Oli kai leikattu ruohoa. Kolme mahtui nukkumaan vierekkäin, neljän joutui nukkumaan erillään alempana jyrkässä rinteessä. -Keksittekö itse, mitä pitäisi tehdä.

      Soisin niille yksityisyyttä. Sitä ei nyt ole. Se hyvä puoli on ,että pahojaankaan ei pääse tekemään salaa.

      Olisiko mahdollista asentaa ja ajastaa riistakamera kuvaamaan nukkumapaikkaa öisin. Jos kaupungilta ei löydy rahaa, kerätään kolehti. Vai onko se laitonta? Jos on, voin suuresta eläkkeestäni maksaa apparaatin.

      • hanhi.parat

        Nyt käväisin ip.kierroksellani: lehtisali, jätskikioski, jne. Ajattelin samalla vilkaista onko nukkumapaikalle tapahtunut jotakin. Kyllä sinne nyt pitäisi mahtua siskonpeti neljälle.

        Tarjoukseni on edelleen voimassa. Kunhan hanhet päättävät, missä rupeavat nukkumaan, voni maksaa riistakameran (en asennusta). Tosin tiedän, että hellareiden touhuja ei tallenteesta löydy, mutta jos toimisi pelotteena tavishäiriköille.

        Kun vilkaisin lammelle, niin sitten näin sen. Onko hellari-stalkkeri-eläinrääkkääjien viesti, että aina kun käyn lammella, joudun todistamaan eläinrääkkäystä.

        Sen verran kerron muille, hellarit toki tietävät asian, että Aulangolla käytettiin myös energia-aseita joutsenten kiusaamiseen/rääkkäämiseen. Sen minkä tänään näin, olen nähnyt Aulangollakin, Ainolle tehtynä.


      • ei.yli.rahastusta

        Siitä kamerasta, minun pitää saada valita.


    • bonusta

      Kohta valmistuu Pasilaan UUsi Kauppakeskus niin Keskuspuistoon pitää rakentaa täyteen asiakkaille asuntoja.

      • paras.aikoihin

        Onpa hyvä uutinen.


    • Outoatouhua

      Tämä hanhilampi on aivan järjetön. Ihmisestä ihanaa, hanhesta tuskin. Jopa eläintarhat suovat enemmän yksityisyyttä, etäisyyttä ja tilaa eläimen ja ihmisen välille kuin Riihimäki tällä ihmepuistollaan. Jos sinne jotkut villisorsat lentää, niin ne on valintansa tehneet mutta ei keskelle kaupunkia ties minkä ihmisen armoille pitäisi viedä mitään eläimiä eikä ainakaan VALVOMATTA!

    • lapsillehyvä

      Ei hanhilammessa ole mitään järjetöntä. Normaali ihminen ei lintuja kiusaa, ja puuttuu siihen jos joku lapsi ajattelemattomuuttaan yrittää lintuja kiusata. Tilanne on muuttunut aikaisemmasta siten että nyt joku ulkomaanelätti voisikin ottaa sieltä paistin ja grillata sen kerrostalon olohuoneeseen tekemässään nuotiossa. On hyvä että kaupungin lapsetkin näkee lintuja. Joku kotieläinpuistokin olisi hyvä olla keskustan läheisyydessä. Monet nykylapset vieraantuu täysin luonnosta kun katsellaan vaan videoita netistä.

      • ymmärtämättömät

        Sitten on lammikolla käynyt runsaasti epänormaaleja ihmisiä, koska paljon häiritty, kiusattu ja rääkätty.
        Kaikki eivät edes tajua häiritsevänsä ja kiusaavansa. Kun nehän on vain lintuja.


    • pitääollatietoa

      Hellarifettari on taas valitettavasti päästetty avohoitoon.

    • hellarirambo

      Heh heh, tää donna se vaan jaksaa. Aulangon joutsenlampi on kaluttu loppuun, nyt tämä. On se kova.

    • hanhi.parat

      hyi saatana sitä sakkia

    • eläimiä.vaan

      Kyllä oli paska yö hanhilla, jos ankoilla ja sorsillakin.Eikä viimeinen tänä kesänä.

      • tarttis.tehdä.jotakin

        Neljän jälkeen aamulla kävin. Kolme oli silloin piilossa(peloissaan) ja valveilla. Urhea uros vartioi. Niinkö oli yö mennyt.
        Tänään ip.lenkillä osuin lammelle rähinän aikaan. Yksi hanhi oli toisen selässä ja nokki niskaa täysillä ja yritti painaa päätä veden alle. (Sillä lailla joutsenetkin toisiaan hukuttavat/tappavat.) Huutoni ei auttanut, mutta onneksi oli pari kourallista voikukan lehtiä . Heittelin niitä. Ensin kaksi muuta syöksyivät kohti ja sitten tappelijatkin.
        Olisivatko olleet sen paskayön jäljiltä ärtyneitä.
        Lopussa kaksi niistä. toinen se ruskealaikkuinen, tuli kaakattamaan minulle aidan taakse. Ei ollut reaktiota t-paidan väriin, vaan asiaa. En ymmärtänyt muuta kuin,että niitä hatutti.


      • julma.luonto

        Siis, ei näyttänyt parittelulta. Jos oli , niin on jo uroksella raakalaismaiset tavat. Pianhan nähdään.


    • rääkkäystä

      SIRKUSLINNUT LÄTÄKÖLLÄ KAATOSATEESSA. Ei mitään mahdollisuutta minkäänlaiseen suojaan.
      Eilen kun illansuussa poutaantui, poikkesin, kyllä oli ankea tunnelma. Parin linnun kaulat oli kummallisessa kunnossa.

    • Lapsettykkääpoikasista

      Ovat siis kertomuksen mukaan paritelleet. Loppukesästä pitääkin viedä lapsi katsomaan poikasia.

      • suloista.kun.ihmisilläi

        Äkkiä uutta mielikuvaa ihmisille päähän: niin normaalia, luonnollista ja hellyttävää.

        (Ei löydy loppukesästä poikasia.)


    • luontoko.julma

      Ulkona on myrsky ja myteri. Siellä ovat vailla suojaa lätäkössään.

    • lintujen.ystävä

      "Aurinko armas kuivas satehen.." ja aidan taakse ilmaantui leivänpalojen heittelijöitä. Oli armoton taistelu lajien välillä ja omienkin kesken. En ole ennen sellaista syöksyilyä leivän palan perään nähnyt. -Oli kuin eivät olisi syötävää saaneet viikkoon.

      Jos luette tämän, käykää heittelemässä hiilareita, että rauhottuvat.

      • eläintensuojelija

        En onneksi jäänyt odottamaan, että joku tekis jotakin. Menin itse paikalle uudestaan. Hirveä taistelu oli leipäpaloista. Ei riittänyt puolikiloa mihinkään. Piti käydä kaupassa välillä. Semmoiset puolitoista kiloa yhteensä rauhotti lintuväen: hanhet, ankat ja sorsapoikueen aikuisineen.

        Kun minä ajattelin niin, että kun jo ovat monta vrk kärsineet sateessa ja tuulessa ,ei tarvitse enää sekopäisenä nälissään kärvistellä.

        (Aulangolla hellaritytöltä kysyin, miksi te teette "tätä" joutsenille. Silmät onttoina vastasi: elämä taistelua ja kärsimystä, joutsentenkin täytyy joutua kärsimään ja taistelemaan. Toivottavasti tämä vakaumus ei määrittele kaupungin taholta tulevaa lintujen hoitoa.

        KYSYN. MINKÄLAINEN RUOKINTA-AIKATAULU KAUPUNGILLA ON?
        Annetaanko viikonloppuna mitään. Tai viikolla sadepäivinä. -Kaupunkilaisilla on oikeus tietää.


      • syöitseleipäsi

        Se on eläinrääkkäystä syöttää eläimille ja erityisesti linnuille leipää.

        Leivässä on suolaa, joka pilaa eläinten ruuansulatuksen ja lopulta tappaa ne kivuliaasti.

        Ja sitten jotkut vielä vievät jo homehtunutta leipääkin, joka on terveysriski sekin.


      • eläintensuojelija

        Tavallisesti vien vain voikukanlehtiä. Niitäkin harvoin.

        Ei ollut itselläni jyviä. Hätätilanteessa hyvä leipäkin käy.( Kyllä Aulangon joutsenet siitä selvisivät, että leipääkin söivät.)

        Minähän peräänkuulutan sitä, että kaupunki hoitaisi ruokintajutut niin, ettei lintujen tarvitsisi olla nälissään.

        Ihan tiedoksi: en ole tyhmä.


      • syöitseleipäsi
        eläintensuojelija kirjoitti:

        Tavallisesti vien vain voikukanlehtiä. Niitäkin harvoin.

        Ei ollut itselläni jyviä. Hätätilanteessa hyvä leipäkin käy.( Kyllä Aulangon joutsenet siitä selvisivät, että leipääkin söivät.)

        Minähän peräänkuulutan sitä, että kaupunki hoitaisi ruokintajutut niin, ettei lintujen tarvitsisi olla nälissään.

        Ihan tiedoksi: en ole tyhmä.

        Ei ne linnut siellä nälissään ole, vaikka sinä et siellä koskaan kävisikään.

        "Ihan tiedoksi: en ole tyhmä." Oletko nyt ihan varma asiastasi?


      • vai.stalkkeriko.olet

        On näköjään saatu trollikin tälle palstalle.


      • hyvin.osuu

        Toisessa ketjussa satuttiin juuri kuvailemaan trollia:
        Trolli koettaa lopettaa keskustelun, mitätöidä keskustelua ja viedä sitä väärille raiteille.


      • syöitseleipäsi
        vai.stalkkeriko.olet kirjoitti:

        On näköjään saatu trollikin tälle palstalle.

        Tarkoitatko itseäsi vai niitä kymmeniä eri nimimerkkejä, joilla tänne suollat häiriintyneen mielesi harhoja?


      • apuviesti

        apuviesti


    • hulluja.piisaa

      VAI ONKO KYSE NÄLÄSSÄ PITÄMISESTÄ EHDOLLISTAMISTA VARTEN.

      Sehän tiedetään, että ehdollistamista pystyy tekemään tehokkaammin nälkäiselle eläimelle ruokapaloilla. (Sitä helvetin sairasta touhua tapahtui Aulangolla jatkuvasti.) Kyllähän nämäkin jo sirkuseläimiä ovat.

    • häiriintyneet.asialla

      SIIS KESKUSPUISTON LÄTÄKÖLLÄ TAPAHTUU TIETOISTA ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ. (sadistisen naurun kera)
      Nyt ihan oikeasti en uskalla kuvailla, mitä jouduin näkemään. Vielä.

    • HellareidenPimeätKuviot

      SIIS VAALEAN KELTAINEN, HIEMAN VIHERTÄVÄÄN VIVAHTAVA ON NYT VÄRI, JONKA NÄHDESSÄÄN HANHI VAIPUU UNELIAASEEN TILAAN.
      Nyt on mahdollista,että värillä vedätetään minua, mutta käykää kokeilemassa
      Väriehdollistus tehty ilm. jo jokin aika sitten. Ei ole ollut käytössä muualla kuin puisto"työntekijän" haalareissa. Laiha hellarityttö, joka käy siellä tekemässä joskus näennäistyötä. Olenkin jo odottanut, koska ilmestyy väri käyttöön.(Triggeri simahtamiseen voi olla joku muukin,esim. pieni lapsi hyppii ja heiluttaa käsiä.)

      Tänään puolenpäivän aikaan kun asemalta kävelin kotiin puistonlaitaa pitkin, näin aidan vieren aukean paikan vahtipenkillä lihavan miehen, jolla oli tämän värinen pusero päällään. Joutsenet siinä levällään kummallisen velton näköisinä "lepäsivät." Tein hypoteesin, en vielä johtopäätöstä.

      Nyt neljän aikoihin kun on niin kaunis ilma.lähdin happihyppelylle. Päätin käväistä urheilupuistossa. Siellä on vielä pahan näköistä messujen jäljiltä. Osui silmiin muutamia uusia voikukanlehtiä. Enhän osannut olla poimimatta..Sitten tietenkin ajattelin käväistä heittämässä ne hanhille.

      Vartiopenkillä istui pariskunta. Kysyin, ovatko helluntailaisia. Nainen kielsi vikisten.Luultavsti olivat. Mutta kun hanhet olivat siinä, heitin niille voikukan lehdet, joista innostuivat.
      Lähdin heti poispäin, mutta paikalle juoksi pikkupoika häiriten ihan samoin kun edellinenkin.Sanoin,että hanhien pitää saada syödä rauhassa. Lähdepä pois, vaikka isä olisi käskenyt tehdä tuota.(Ihan selvästi oli käskenyt.) Ei lähtenyt, mutta isä rynni paikalle. Sanoin myös isälle, että pitää antaa ruokarauha. Olin edelleen lähdössä pois. Paikalle ajoi hänen toinen poikansa pyörällä vaalean vihertävän keltaiset housut jalassa. Hanhet simahtivat siihen.(Ellei sitten jo pikkukaverin kädenliikkeisiin.Jolloin väri olisi vedätystä.)

      Kokeilin saisinko hereille. Kun kädestä syötin, tutuin niistä uneliaasti söi. Muut olivat out..Poika ajeli toiselle puolelle. Menin perässä ja otin kuvan.Ilmoitin isälle,että yleisellä aikalla kuvaaminen on luvallista, nettilevitys ei.
      Käytin sanaa kakara ja isä oli tuohtunut, en saa hänen lapsestaan sellaista sanaa käyttää. Ilmoitin,että kyllä saan. Ei ole rikoslaissa kielletty. Mitäs pani poikansa tekemään tuollaisen tainnutushomman.

      Palasin vartiopenkin luo ja kiukkuisena kerroin, mitä hellareista ja eläinrääkkääjistä ajattelen. Pyysin,että haukkuvat minua tuttavilleen. Kun on niin,että kaikki mitä puhun, menee nettilevitykseen ja tässä tapauksessa sopii minulle enemmän kuin hyvin.

      SIIS ONKO HELLAREILLA OIKEUS EHDOLLISTELLA HANHIA IHAN MITEN TYKKÄÄVÄT.
      OMISTAVATKO HANHET? OMISTAVATKO PUISTON?

      Turha syyttää minua häiriköinnistä.Olisin vain käynyt heittämässä voikukanlehtiä aidan yli ja häipynyt samantien. Olisivat saaneet mieluista, terveellistä syötävää.-Jos nainen olisi myöntänyt:ollaan helluntaisia, olisin häipynut voikukkineni samantien.


      Hellarit tietää, mikä etukäteen suunniteltu tilanne. Tavoistani poiketen näin nyt vaivaa ja taviksia varten selitin näkökulmia. Ei ollut kyse mistään sattumasta.
      -Mies alkuun seisoi puhelin kädessä sivummalla. Ihan hyvin saatoin itsekin joutua vaikka videolle äänen kera. Jos niin. video käydään tarkkaan läpi ja haetaan siitä aseita minua vastaan.(Aulangolla videioinnin jälkeen Aino-joutsen ehdollistettiin saamaan pelkoreaktio äänestäni.) Mies saattoi olla vaikka siviilipukuinen poliisi. -Tai ihan mitä vaan.-Enkä päässyt menemään yllättäen puistoon.(Mutta enää viitsi selittää.)

    • Mitätäälläjauhamaan

      Ottakaa yhteyttä valvontaeläinlääkäri Raisa Nevanlinnaan, jos epäilette puutteita tai vastaavaa näiden hanhien pidossa. Yhteystiedot löytyvät Riihimäen kaupungin sivuilta tai googlaamalla. Jos hän on lomalla, niin häntä tuuraa kaupungineläinlääkäri. Voi olla yhteydessä myös suoraan läänineläinlääkäriin, joka vastaa eläinsuojeluasioista. Yhteystiedot löytävät Aluehallintoviraston sivuilta.

      • hanhi.parat

        Eläinsuojelulaista ei ole mitään hyötyä tässä hanhiasiassa.
        (Tahtomattani sain perusteellisen eläinrääkkäyskoulutuksen Aulangolla. Ja olen totisesti ottanut yhteyksiä siinä asiassa.)

        Kun olin kuullut vuosien aikana hanhiin kohdistuneista ilkivallanteoista ja viime syksynä muutaman kerran käytyäni paikanpäällä, en tykännyt havaitsemastani, päätin,että kesällä otan hanhiasian esille.

        Tarkoitus oli ottaa esille eläinsuojelun kannalta elinolosuhteet ja paikan turvallisuus. En ollut aikonut puuttua sen pimeän lahkon toimiin, kun tiedän, ettei sille kukaan mahda mitään. Mutta siihen törmäsin kuitenkin.

        Sunnuntai meni kipurajoille. Päätin olla tarkemmin kirjoittamatta ihmisten osuutta.

        Tänään kun oli lievä juttu, kirjoitin ihan avatakseni tavallisten ihmisten silmiä.
        Toivon ,että tehtäisiin päätös, ettei hanhia enää tuoda siihen lätäkköön.

        Eläinsuojelulain perusteella ei eläinlääkäri sellaista päätöstä tee. Tavallisten tervejärkisten eläimiä ymmärtävien ihmisten mielipiteet ovat ainoa mahdollinen peruste. -Jätän asian heille.


    • sairaita.hirviöitä

      SIELLÄ OLI EILEN RUOKAA, ainakin ruokakatosten ulkopuolella, koska pari naakkaa siellä ruokaili. Ankkoja en nähnyt kummallakaan kerralla.
      TOINEN ASIA ON, OVATKO HANHET VOINEET SYÖDÄ.
      (Kun toissa syksynä Ähtärin kautta vaadin, että pitää antaa lisäravintoa joutsenille, lammesta ei enää löytynyt tarpeeksi, sitä tuotiin tarjolle, mutta Ainoa estettiin syömästä. Kun ruoka tuotiin, poikasten annettiin syödä, mutta Aino oli ehdollistettu lentämään ympyrää ruokapaikan yläpuolella. Näki nälissään ruokaa, mutta ei voinut syödä. Muitakin keinoja olli estää syöminen.)

      Eilen näin hanhet vain vetelinä lojumassa tai muuten paikoillaan raivatulla alueella aidan vieressä Vahdit penkillä.. -Silloin , kun ovat nälissään, pysyttelevät paikoillaan, etteivät kuluttaisi energiaa.Tavalliset ihmiset eivät tajua, mistä on kyse.
      SUOSITTELEN: tavikset, kun käytte siellä, heittäkää kokeeksi pari leivän kappaletta ja katsokaa,mitä tapahtuu. -Nyt kun neuvon, voivat kusipäät hoidella homman niinkin,ettei tapahdu mitään. Jos ja kun ovat päättäneet rääkätä nälässä pitämällä, niin sen toteuttavat.
      (Minua eilen seurattiin koiran kanssa. Oli ilm.annettu haju.)

    • lopettakoonlääkäri

      Mitäpä jos ehdollistaisit itsesi johonkin sopivaan paikkaan, missä ei ole muita ihmisiä, ei muita eläimiä. Olet siellä vain yksin, ja saat tehdä itsesi kanssa mitä haluat.

      Täyttä sontaa kirjoituksesi, jotka paljastavat mielisairautesi.

      • olispa.hauskaa

        Voisin ehdottaa sinne sellaista jeesus-puistoa:
        -lätäköllä hellarit rääkkää eläimiä
        -yhdessä puiston nurkassa lestat raiskaa lapsia
        -toisessa nurkassa jehovat pitää totuus-kokouksia
        Kenellekään viranomaiset ei voi mitään.


      • kuivokka

        Ja yhdessä nurkassa sinä ehdollistat itseäsi voikukan lehdillä.


    • voi.lintu.parat

      Hellareiden käsitys siitä, mikä ja minkälainen eläin on, poikkeaa tavallisten tervejärkisten ihmisten käsityksistä, ja poikkeaa oikein pahasti eläinsuojelumielisten ihmisten käsityksistä.
      Niinpä, kun hellari toimii sen mukaan, mitä mielestään eläimille saa tehdä, teot saattavat kauhistuttaa taviksiakin, olla heidän mielestään rääkkäämistä. (Kävi oikein hyvin ilmi Aulangon joutsensuojelutaisteluissa.)
      Kirjoitin hyvän määritelmän pari päivää sitten, mutta ylläpito/mode ei julkaissut sitä. Oli ihan yleisen tason määritelmä itsetuntemuksesta.

    • eläinystävä

      Kävin tänään. Siellä oli sellainen "teatteri".
      Hanhiemo on tehnyt pesän huonoon paikkaan.Sen aidan viereen raivatun aukion viereen avoimen taivaan alle. Tälläkin hetkellä siellä kököttää sateessa.

    • kuka.ilkeä.kuka.ei

      Jatkossakin tulen vastaamaan kaikille samalla tavalla:Linnut ahmivat tarjoamaani syötävää sen takia niin innokkaasti,että niillä on nälkä. Tällaisessa paikassa lintujen ei pitäisi olla kovasti nälissään.
      LASKEN SEN VARAAN, ETTÄ KERTAUS ON OPINTOJEN ÄITI. Vaikka toisaalta ulkoa oppiminen ei takaa asian ymmärtämistä.

    • se.turvallisuus

      MINKÄHÄNLAINEN YÖ ON OLLUT.
      Hyvin varhain aamulla lenkkeilin lätäkölle leipä mukanani. Jo tielle asti kuulin kaakatusta.Lähempänä näin, että kaksi hanhea tuli saaressa katoksen alta .Kun meni aidan viereen, tulivat raivatulle alueelle. Vatsat olivat likaantuneen kellanruskeiksi. Olivat levottomia Menivät takaisin lampeen.
      Sorsaparvi tuli syömään. Niille leipä maittoi. Osa niistäkin meni pusikkoon piiloon.
      Ankat olivat nälissään. Uros jäi puskaan. Levottamasti liikehti siellä. Vaikka olin jo siinä leipäkuutioita heitellyt, kun heitin ankkauroksen eteen, se hätkähti ja pelästyi kovasti. Söi leipäkuution. Kun heitin pari uutta, pelästyi taas todella kovasti. Piti antaa olla rauhassa.
      Hanhiemo oli pesässä uros vierellään. Ei mitenkään unisina. Kovasti kaulat liikkui ja päät kääntyili.
      Sellainen iäkkäämpi harmaaseen berberiin pukeutunut mies siellä lammen taitse kulki.Mulkaisi ensin vihaisesti emoon päin sitten minua, penkille.Hän ilmeisesti sen kovan kaakatuksen aiheuttaja oli ollut.

      EI OLLUT HYVÄN NÄKÖISTÄ.

      • riistakamerahanhille

        Pitäisikö sinne asentaa riistakamera, jotta lukijat voisivat seurata hanhien elämää kotoa käsin?


      • turvallisuus.ja.ruoka

        Pitäisi osata asentaa niin, ettei näkyisi muuta kuin aitauksen sisäpuoli. Ihmisiä saa kyllä kuvata julkisellapaikalla, mutta ei panna kuvia nettiin.

        Linnuilla on aika yksitoikkoinen ruokavalio ihmiseen verrattuna.
        Syömistavasta ja keskinäisestä kilpailusta näkee, minkälainen nälkä on. Kylläisinä eivät syö. -Kun ne aidatut linnut eivät voi hankkia mitään ruokaa. Lammen pohjakin uusittiin keväällä, puhdasta uutta soraa.


    • Greengrassi

      Ja eiköhän ne sen takia syö ahnaasti tarjottua ruokaa, kun tuskin kukaan samoja heiniä viikosta toiseen jaksais vetää. Itse yritän vaihdella ainakin ruokavaliooni, mutta aidatut linnut ei oikein voi. Toissa kesänä siellä muuten oli hanhien munat tiputettu veteen,tarkoituksella sitä ei tiedä.

    • eläinsuojelija

      VIESTEJÄ RAUHATTOMUUDESTA:

      - Aamulla neljän jälkeen kävin nautiskelemassa ulkoilmasta. Menomatkalla lätäköllä oli rauhallista. Kun palailin 15 -20 min.kuluttua, rauhatonta. Kaikki linnut hereillä. Kaksi hanhea lähti pelästyneenä karkuun, kun leikkikentän vierestä aioin kulkea ohi. Oli mustat vaatteet.Jäin vähän katselemaan.

      - Päivällä, kun kävin, suuret naakkaparvet lentelivät ja rääkyivät lätäköllä ja parveilivat syömässä. Jos oli pantu viikonlopun jyvät katoksiin, ne kyllä hävisivät. Joku mies taputteli ja huitoi käsillä , lähtivät naakat hetkeksi pois.
      Hautova emo liikehti niin hermona, että muna lähti vierimään pesästä. Sai sen takaisin.

      - Illalla kävin. Lämmin ja kaunis ilta. Puistoon oli jo kerääntynyt janoista porukkaa. Reippaasti humalassa oleva mies heilautti itsensä aidan yli. Meni istumaan maahan 2- 3 metrin päähän pesästä. Emo ja isä rääkyivät täysillä. -Kun sanoin muulle porukalle tästä, vakuuttivat, että ei se niille pahaa tee.

      - Liikenteen melu oli kauhea. Meteliä oli enemmän kuin päivällä.

      - Luultavasti koko yö on rauhaton.

      -(Ja viikonlopun eväät syöty.)

      Maalla olisi rauhallisempaa.

    • pelottava.musta

      MITÄHÄN ON TAPAHTUNUT?

      Käväisin aamulla. Kaikki linnut olivat koolla raiviolla aidan takana. (Mustat housut, valkoinen pusero) Lähinnä sorsan poikaset söivät leipäkuutiota. Hanhet pasteerailivat ylväinä kaula pitkänä.-

      Puolilta päivin kävin uudestaan. En ottanut mustaa pusakkaa pois, kun piti vain ohimennen heittää voikukkaa aidan yli. Hanhet olivat toisella puolen. Nk. ennenkin, pistin käden aidan yli ja vähän heilutin pientä läpinäkyvää muovipussia ja huutelin: täällä olisi lehtiä.
      Saman tien hanhet nousivat lentoon ,vauhdikkaasti lensivät raiviolle.Siinä sitten kävelivät kohti siipiä heiluttaen ja kaakattaen. Pudotin lehdet maahan ja kiireesti siirryin näkyvistä pois. Sieltä puskien takaa näin, että toinen oli alkanut niitä syödä. Kaakatus kuului vielä kadulle asti. (Emo ja isäntä kaakattelivat mennessäni, mutta en kiinnittänyt huomiota oliko tyyli tavallisuudesta poikkeava.)

      En nyt oikein usko, että noin kova voikukan lehden himo olisi iskenyt. VAIKUTTI PUOLUSTUSREAKTIOLLE.

    • APUA.TÄYSJÄRKISET

      MIKÄHÄN ON 33CL SALAISUUS/SELITYS ?

      Ainakin juhannuksesta alkaen on vartiopenkillä ja muillakin läheisillä istunut porukkaa, joka minun paikalle saapuessa alkavat näyttävästi nostella tölkkiä huulille pään kallistuessa taaksepäin.

      - onko se triggeri jollekin , mille hanhet on ehdollistettu
      - vai ehdollistetaanko minua jollekin, mille se on triggeri (katse menee jo väkisin tölkkiin, kun paikalle tulen
      - vai onko se hämäystä, juoppoja tässä vaan istuu, ei hellareiden kyttiä

      Piti ip:llä käydä kaksi kertaa. Ekalla kerralla vein lehtiä. Näin, että nyt on niin nälkäistä porukkaa, että pitää hakea leipä.
      Kun leivän kanssa palasin, ankat nälissään ahmivat, ja taistelivat keskenään.
      Sorsille tietty kelpasi
      . MUTTA hanhet eivät pystyneet syömään. Olivat kuin "sokeita" leipäkuutioille. (Sama aamulla) En kerro miten, mutta erityisavustuksella, kun autoin huomaamaan leipäkuution, kyllä ahmasivat suuhunsa.

      Että olisiko puolilta päivin tapahtunut lentäminen ollut nälänhätälento.

      • SAATANAN.ELÄINRÄÄKKÄÄJÄT

        Oli se,NÄLÄNHÄTÄLENTO


    • vähitellen

      Aloitin ketjun ruokintaan liittyen. Ei julkaistu. Nimi oli hellarit rääkkää vankilintuja nälällä.

    • että.näkevätkä.vai.ei

      Kun käväisin ap:lla ohimennen, oli kaulan asento jo normaali ja liikuntakin joustavampaa. Heitin voikukan lehtiä aidan yli. Taas eivät "nähneet" tai nähneet. Nokallaan umpimähkään tutkivat maata. Kumpikin hanhi ilahtui, kun nokka osui voikukan lehteen. En jäänyt seuraamaan, miten seuraavat lehdet löytyivät. Olen sen takia huolissani, että joutsenten silmiin kahtena syksynä iltaisin osoiteltiin laserilla (valonheittimillä kiusaamisen lisäksi.)
      (Toinen henkilö kuin minä, teki viime syksynä asiasta rikosilmoituksen.)

    • addiktoituneet

      ÄLKÄÄ SYÖTTÄKÖ RUISLEIPÄÄ LINNUILLE.
      Ei sovi niiden ruoansulatukselle. Tulee vatsanväänteitä ja ripuli.

      Sopii lukea Birdlifen sivuilta.

      Lisää hellari rääkkää ketjussa.

    • sadistien.haltuun

      PESEN NYT KÄTENI TÄSTÄ JUTUSTA.
      OLEN KIRJOITTANUT JO NIIN PALJON, ETTÄ TÄYSIPÄISTEN RIIHIMÄKELÄISTEN PITÄÄ TAJUTA: EI ENÄÄ TUODA LINTUJA LÄTÄKKÖÖN.

    • ADDIKTIT.KIMPUSSA

      Eipä se käsien pesu ole onnistunut.

      Täytyy käydä vilkaisemma silloin tällöin, että totuus säilyy mielessä kirkkaana: EI ENÄÄ VANKILINTUJA LÄTÄKÖLLE.

    • löytyisikö.täyspäistä

      KOSKA HANHI ALKOI HAUTOMAAN?

      KAUANKO HAUTOMINEN KESTÄÄ?(netti 30 vrk)
      Eiköhön se aika ole jo ylittynyt.

      MITÄS SITTEN KUULUU TEHDÄ?
      Että annetaanko hautoa niin kauan, että munat mätänee alle?


      Puisto-osasto ei taida osata muuta kuin raivona ajaa ruohoja sellaisistakin paikoista, joita ennen ei ole ajettu. (Sanonko , mitä niissä kasvaa.)

    • täyspäiset.herätys

      Kävin aamulla varhain katsomassa tilannetta. Hanhet tulivat moikkaamaan ja koheliaisuudesta söivät pari leivän murua.Sitten pusikkoon piiloon. Vedessä oli muutama lintu.Nekin olivat hyvin arkoja, aivan säikkyjä.

      Illalla kun lähdin pois sieltä, puisto oli täynnä hellareita, nuorisi-osasto mukaan lukien. Mitähän on tapahtunut.

      • eläinrääkkäystä

        Tein puolen päivä kierrokseni vihreissä paikoissa. Käteen kertyi kimppu voikukan lehtiä. Menin keskuspuistoon nurmikon halki pusikon takaa. Kun sieltä tihrusin, näin hanhien ihan normaalisti nokkivan maasta syötävää. Leikkikentällä olijat näkivät minut .
        Kun menin aukion viereen , sieltä poistui kauemmaksi kaksi miestä, jotka olin jo kadulta nähnyt.
        Hanhet olivat rannalla selin tuskissaan. Ne tavanomaiset vääntelyt, nokalla kuopimiset ja jalkovälin kaapiminen. Heitin maahan lehdet ja sanoin, siinä on syötävää, kun olo helpottaa.
        Menin sitten rutiinisti ottamaan kuvat miehistä, ystävällisellä huumorilla selittäen. Kysyivät mihin lehteen tulee. Minä: seiskaan.

        Kävelin sitten lammen päätyyn luomaan katsauksen. Leikkitarhan rannalla yksi sorsa vääntelehti ja kaivoi nokallaan höyheniään, lammen rannassa toinen.

        Näiden miesten lisäksi paikalla oli muitakin ihmisiä tai "ihmisiä".


      • miten.kehtaatte

        Lämmin ilma, kämppä kuuma. Lähdin ulos vilvoittelemaan. Nyt keräsin ison kimpun voikukkaa, olisi loppupäiväksi. Menin puistoon. Vahtipenkillä istui joku pitkä vaalea nainen nuttura päässä. Istuin viereen ja jututin, eihän zombin kanssa voi jutella. Mutta kokeilin, kuinka pahasti on todellisuudentaju hukassa. Ihan oli manipuloitu mieli.
        Sanoin, että odottelen, koska aletaan energia pyssyllä ammuskella. Ei alettu.

        Lähdin kauppaan ostaan jätskin. Kun ei juuri ole puiston penkeissä valinnan varaa, palasin. Hain ihan kadun läheltä varjoisan penkin. Mutta joku herhilänen kiinnostui jätsikistäni. Jouduin huitoen ja hyppien lähtemään paikalta.
        Silloin näin valkoisen hanhen kovissa vaivoissa sukeltavan, heiluttavan siipiä, tonkivan höyheniään.Oli uros pesältä.
        Menin aukion viereen ja sanoin sille henkimaailman tuntijalle: katso nyt, joku hyvä ihminen on ammuskellut. Inhotti ilme, joka naisen naamalla näkyi.
        Sanoin,että jää odottamaan, kyllä lisää tulee. Pian alkoi toinenkin hanhi. Silloin nainen lähti puolijuoksua pois.Kääntyi katsomaan . Puistatti se sairas tyydytys, joka naamalta näkyi.
        Kyllä siellä lopuksi kolme hanhea ja kolme ankkaa sätkivät. Sitä videoitiin ja tuotiin lapsia katsomaan vääntelehtimistä. No kun tämä oli tarkoitettu minulle, kävin jututtamassa. Kävin tarkistamassa, että ovat ihan niin iljettäviä kuin miltä näytti.

        EIKÄ TÄYSPÄISET RIIHIMÄKELÄISET VÄLITÄ MITÄÄN.Eli onkohan täällä sellaisia?


    • sanan.voimalla

      Kävin vieläkin. Välillä näytti,että nyt alkaa, mutta suht.lieävänä vain esiintyi. saattoi olla jälkimaininkeja aikaisemmasta "kovasta kohtauksesta."
      Juttelin ystävällisessä hengessä erään daamin kanssa. Hän ihmetteli, että mitään ihmeen energia -aseita Miehet tietää nämä jutut, mutta vanhemmat naiset eivät välttämättä.
      Selitin sen verran ettei aseesta lennä luoteja tai hauleja, vaan säteitä tai aaltoja. Esim.mikroaallot ja ultraääni ovat tavallisia.-Jos ei usko tämän olevan mahdollista, niin sitten ei voi uskoa TV:n tai kännykän olevan mahdollisia.

      Ikävämpi juttu oli se, että kertoi usein käyvänsä siellä lammilaisessa paikassa, josta nämä linnut ovat peräisin. Ei muuten, mutta kun minullekin väitti kaiken olleen lätäköllä ihan tavallista ja luonnollista, ei mitään erityistä ole tapahtunut. Eli tämmöistä tuubaa käy uskottelemassa.

      En ota sinne yhteyttä. En tee muuta kuin kirjoitan tälle palstalle Jos riksusta ei löydy täyspäistä porukkaa , joka hoitaa asian, ei voi mitään.
      Maailmassa tapahtuu paljon pahoja asioita, joille en voi mitään.

    • lähettelin.terveisiä

      MIKÄ ON TÄMÄ VALKOINEN SAAREN VANKI

      Olen muutamana aamuna ihmetellyt, kun valkoinen hanhi on nukkunut saaressa puolille päivin, että onko yöllä ollut levotonta.
      Tänään oli pakkokäyttymistä: nokalla otti oikealta roskia maasta ja siirsi vasemmalle. Aivan sama liike pakonomaisesti, pitkään. Kuin entisaikainen vedettävä peltilelu, joka toisti samaa liikettä. Vielä myöhemmin, kun oli siinä nukkumapaikassa, samaa liikettä teki.
      Kävin ja poistuin ja palasin, jne. Järjestin vähän tarkkaavuus hommia hellarikytille. Joita oli.
      Kerran sitten valkoinen hanhi oli pääsyt saaresta, ui siinä rannan edessä.Heitin leivänpaloja. Oli niin nälissään, että hotki niitä. MUTTA sitten vartiopenkille kiirehti mies,pitkähkö, laiha, vähän sänkisen ja ruskettuneen oloinen. Ja valkoinen hanhi joutui lopettamaan syömisen, ei onnistunut enää.---Joskus myöhemmin, kun heittelin pesälläolijoille ja huteja tuli, meni syömään niitä huteja. Kun oli puskantakana, mieheltä piilossa, pystyi syömään.
      Sanoin tästä sille äijälle. Ilmeensä kiristyi. Tuijotti vihamielisesti pesälle. minulla oli oma syyni. Eiköhän mene ansaan.

      OLISIKO ULTRAÄÄNIPILLI KÄYTÖSSÄ: En perustele kysymystäni, mutta "Aulangolta tuttua"
      Muu siellä kohdistuikin minuun. Uhkailua. Käskettiin lopettaa ajoissa, jne. Olisiko ollut niitä jeesuksen pelastamia rikollisia, juoppoja, ym. epäsosiaalista väkeä.

      • huolehdin

        Kävin kiikareitten kanssa paikanpäällä eli kiikaroin valkoista hanhea saaressa. Siellä istuu niin leveesti kuin sohvatyyny , jotakin varmaan olla alla ja ympärillä jonkinlainen roskista tehty rengas. -Että kai sitten hautoo. -Uros niin huolehtivaisesti pysyttelee lähistöllä.


      • OliskoLammilaisetMukana

        Joskus ihmisilläkin on valeraskauksia. En usko ennen kuin näen munat.

        Vesi eristää hyvin, pääsee säteitä/aaltoja suojaan siksi aikaa, kun on pinnan alla tai pitää päätä veden alla. Näitä seuraillut.

        Jututin myös ihmisiä ja höpöttelin kaikenlaista. Esim. naakoista, vaikea aihe ainakin Uramonmäeltä. - Niin ja juopot (tai ulkona asujat) kiipeilee aidan yli, kun hakevat puhdasta vettä suihkulähteestä. Kun ei mistään kraanasta riksussa saa. Sain kuvauksen tilanteesta.

        Kyllä sillä lätäköllä on piru irti.


    • olihan.illalla.porukkaa

      1. peruutan puheitani siltä osin, että munat eivät ole vielä välttämättä yli-ikäisiä. Löysin kuvan 16.6.16, jossa kaikki neljä hanhea ovat liikenteessä. (Voihan ne munat olla silloin jo pesässäkin.) Mutta entäs poikaset. Pääsevätkö vanhemmat taas näkemään poikastensa tappamisen?

      2. kävin aamulla kiikarin kanssa. Valkoinen saaresta oli muiden seurassa. En nähnyt mitään munia. JOS sellaisia on, ovat sitten olleet näkösuojan takana, eri suunnistakin.

    • voi.lintuparat

      No, olipas päivä. Varsinkin toiseksi viimeinen kerta. En rupea sen enempää kertomaan lintujen osalta kuin, että hanhi pantiin ympäri pyörähtelemään vedessä siis.etuperin/ takaperin ympäri useamman kerran, jne.
      Mielenkiintoinen on se juttu, että vartiopenkille oli tullut istumaan joku kiharatukkainen vähän ulkolaisenkin näköinen nuorimies. Kysyinkin, puhuuko suomea. Sitkeästi siinä istui. Tiesi ihan selvästi, kuka olin. Istuin viereen ja aloin ensin "koepuhumisen". Ilmaistut asenteensa olivat sellaiset, että päättelin olevan vahvasti vastapuolen asialla.
      Päätin puhua ja selittää niin paljon kuin ehdin. Puhuin niin nopeaan, että jos ei tiennyt asioita, ei voinut ymmärtää. Kun ei lähtenyt pois, vaikka selvästi kyllästytti , ajattelin , että puheeni tod.näk.taltioidaan. Siksi vuodatin niin paljon. -Oli haljeta vahingonilosta, mutta en tiennyt, miksi.

      Kävin välillä kaupassa ostamassa leivän linnuille. Kun palasin, oli häipynyt. Puistossa vastaan ajeli nuorimies , joka minut nähdessään meinasi ratketa voitonriemuun ja niljakkaaseen vahingoniloon. Niin että eiköhän vuodatus ole tallennettu. En puhunut muuta kuin , mitä olen jo suomi24:ään kirjoitellut.

      On hypoteeseja siitä, kuka nuori mies oli. Kun ei ollut Riksusta, niin Hesastako. Kyllä nämä hellarit tietävät, kuka raivoissaan kävisi kimppuuni. Ja on varmuus, että minua vastaan tallennetta yritetään käyttää, mutta toivon,että siinä sivussa palvelisi minunkin tavotteita.-Olen valmistautunut ottamaan vastaan yllätyksiä.

      -Sellainen taktiikka tuli jo mieleen, että puistossa on aina todistajia paikalla. Jos väitän jotakin tapahtuneen, todistajat todistavat olleensa samaan aikaan paikalla eikä mitään tapahtunut. (Vähän nk.liivijengi todistaisi,ettei tiloissaan mitään tapahtunut, kun joku
      ammuttiin.)

      Tapahtui kivaakin,mutta enpä kerro.

    • KUKA.AUTTAA

      TARVITSEEKO VALKOINEN HANHIUROS (PESÄLLÄ) APUA.

      On nyt vrk:n (ainakin) jokseenkin yhteen menoon kaivanut, kaapinut jalkoväliään. Äsken kun kävin, vaiva näyttäisi olevan enemmän vasemmalla puolelle.
      On yrittänyt pestäkin sitä paikkaa.

      APUA!APUA!

      • ihmishirviöitä

        Käväisin puolikuden jälkeen. Ei enää kaivanut jalkoväliä. Mutta yritti nokkia maata pesän ympärillä. Ruokaako haki.
        Lähdin pois. Kuulin jalkakäytävälle, kun pesällä hanhet alkoivat rääkyä kovaa. Palasin toiselle puolelle. Toisella puolen pitkä, laiha, harmahtavasti pukeutunut mies kävelysauvoineen tuijotteli pesää. Minä tuijotin häntä. Kun huomasi sen, lähti puoli juoksua pois. Hanhet hiljentyivät heti.--Että tämmöistä menoa.


    • hallelujaa.aamen

      Tämän ap:n eläinrääkkäyspäivitys:

      Menin leivän kanssa tarkistamaan nälkätilannetta.
      -Muutaman osuman sain pesälle, ehkä saivat syötyä salaa, kun mitään ei tapahtunut. myöhemmin huomasin,että tutkivat munia.

      Hyvässä piilossa pusikossa kellanruskea ankka hautoo. Kun menen leivänpaloja heittelemään, kaksi muuta ankkaa hakevat sen paikalle. On aina kovasti nälkäinen. Niin tänäänkin.
      On jo oppinut sen, että on vaarallista pysyä samalla paikalla syömässä. Liikkuu ripeästi, viuhtoo sinne tänne, minä heittelen sen mukaan. Melkein vauhdissa ahmaisee leivänmuruja suuhunsa.
      Kyllä silti osuttiin ja pistettiin tavanomaiseen tapaan vääntelehtimään, yrittämään veden alle tai siipiä viuhtoen ilmaan.

      Mikäli havaintoni oli oikea, olisi taas ollut hyvä sihti vastapäisestä talosta. Tosin, vaikka oli tihkusadetta, olihan siellä leikkikentälläkin mies ja perhe.

      ETTÄ MISSÄHÄN SE TÄMÄN AAMUN SADISTI ENERGIA-ASEAMMUSKELIJA OLI.

      • kissanhännännostaja

        Katso peiliin, mitä helkkaria sä sille syötät jos se sillälailla vääntelehtii sun muuta.


      • jeesustelijat

        Huono vitsi. No eipä zombit parempaan pysty.


      • jedinpaluu

        Millos tuut käymään joutsenlammella? Siel on kyllä nyt turhan rauhallista, sinä voisit tuoda sinne pientä säpinää.


      • joko.taas.myrkyn.lykkäs

        Kiitos kissanhännännostajalle. Taisit antaa varotuksen myrkytetystä tuotteesta. Taisin saada toisen siellä lammella. -Voi olla,että tarjosin myrkytettyä leipää.
        En osta enää leipää muualta kuin Prisman isosta leipäkasasta. En säilytä sitä, vaan jos tarjoan, se on suoraan kaupasta ostettua.

        Sitten joutsenlammesta.Minähän kävin siellä äskettäin. Lue luonnonsuojelualueen FB:stä.


    • RikollisiaSuojeluksessa

      Kävin äsken lammella katsomassa, löytyisikö vainajia. Sikeästi nukkuvia oli.- Mutta tämä pesäuros oli kuitenkin hengissä, vaikka aivan rätti.

      Energia-asetta on käytetty. Se on minulle niin selvästi demonstroitu. -Tämä myrkkykin on mahdollinen, mutta vaikeampi juttu. En ole osannut pelätä, kun linnut ovat niin tarkkoja. -Kyllä vein Öllerin puistosta rikkaruohomyrkytettyjä voikukan lehtiä joutsenille, ei kelvannut. Kun niillä samoilla sormilla pienensin leipää sorsille, ei kelvannut. Tänä vuonna olen jo tuonut rikkaruohomyrkytettyä ruohoa siitä puistosta. Päivällä eka erä kelpasi, toinen erä , ruohomytty on koskemattomana raiviolla. Hanhi vain vähän haistoi sitä.

      Olen luottanut, että lintu huomaa.

      Itse olen huono huomaamaan.Ajoissa. Syksyllä saatoin vielä sanoa, että minut on myrkytetty 1,5 vuoden aikana viisi kertaa, oikein pahasti. Nyt olen jo seonnut laskuissa. Kun nämä sairasmielet voivat myrkyttää ihmistä noin vain, niin miksei lintuja.

      Leipä on hyvää.Jo ennen "testattua".Paljon kokojyvää. Vähän suolaa on. Ei muita lisäaineita.

      ÄSKEN OLIVAT VADIT PIRIPINTAAN TÄYNNÄ JYVIÄ.

      PUISTO-OSASTOLLE TIEDOKSI. En vie leipää linnuille sen takia, että se olisi niin kivaa itselle, vaan sen taka, että ovat nälissään, usein ihan helvetin nälissään.

      Ihan mielellään vain ohimennen heittäisin pienen ruohonipun. Voikukanlehtiähän hanhet eivät syö nyt, on tehty sellainen ehdollistus.

      • ruumiita.tulossa

        Siis huomenna ap:lla naakoilla on juhlat. Syövät kaiken. Vangit ovat sitten nälissään viikonlopun.

        Muuten, minulla on tallella sitä tämän päiväistä leipää Että teoriassa voisi tutkia. Olisi kuitenkin vaikeaa jo sinänsä ja vielä ,kun virkavalta suojelee tämän lahkon laittomia touhuja.


      • uunistaulos

        Ei sulle kukaan pärjää. Tarinan kertojana olet mahtava. Pikku detaljeihin miekin tulen vielä tarttumaan. Mut jatka, tää on ihan hauskaa.


      • zombit.sivuutan

        Kun kävin tänään ip:llä, vadeissa näytti olevan vielä jyviä.

        Ehkä stalkkereista on hauskaa, tuplakiksejä saavat: linnut kärsii ja niinhän olisi tarkoitus minunkin.

        Voit ihan rauhassa tarttua detaljeihisi. Minä en rupea vastaamaan mihinkään. Kirjoitan mieluummin lyhyesti, en selitä pikkutarkasti. Siinä on sitten mahdollisuus halukkaille vetää omia (vääriä) johtopäätöksiään.

        (tarkennus:vain hanhet syövät ruohoa ja voikukanlehtiä)


      • paistia.pöytään

        Njam onko ne jo pulleiksi syötetty?


      • sopimaton.ympäristö

        Ovat ihan stressilihaa ja sehän on tunnetusti huonoa.


    • PaljonPAHAAKiduttajille

      Käväisin puolilta päivin syömässä jäätelön, leikkipuiston takana pusikossa. Jostakin raosta väkisin kuuli ja vilaukselta näki, samoin tulo- ja poistumismatkalla. En zombisadistien iloksi kuvaa hanhien kärsimyksiä.

      Sen sijaan kerron näkemykseni, että riksun h-seurakunnassakin täytyy olla yksi tai useampia pahanasteisesti häiriintyneitä pomoja ,lajia narsistinen sosiopaatti, joka on addiktoitunut sadistiseen vainoon.
      Energia-asetta siellä tänään käytteli joku ihmiskunnan pohjasakkaan kuuluva tunteeton, kylmäverinen psykopaatti.

      Pahasti näyttää sille, että valkoinen hanhiuros aiotaan kiduttaa hengiltä. Toivottavasti kuolee pian, että pääsee kärsimyksistään.

      • lintuparat

        Ja tällä energia-aseenkäyttäjällä on tod.rikosrekisteri ja pari aineadiktiota. Näitähän h-lahkosta löytyy. Jos nämä kriteerit täyttävä henkilö asuu vastapäisessä kerrostalossa, niin on se tyyppi. Vähemmällä psykopatialla ei ole voinut päivästä toiseen tällaista sadismia harjoittaa. -Rautoihin vaan.


    • EiEnääEnsiKesänä

      Käväisin illalla.

      On huonompi juttu, kun eläinoppi luetaan raamatusta, lajityypillisestä käyttäytymisestä rangaistaan ja nälkäisten lintujen ruokintahetki on moraali (moralismi)oppitunti ja nälkäisintä,lyötyä lyödään.

      Ja ihan kaiken maailman tyypit voivat käydä purkamassa vitutuksiaan ja psykopatologiaansa. Nimittäin vangittuihin lintuihin.

      SADISTIEN HUVIPUISTO voisi olla yksi nimi paikalle.

    • sellaista.elämää.siellä

      Kävin äsken. Kellanruskea hanhiemo oli uroksen seurassa ihan niin lunkisti, ettei näyttänyt hautominen enää olevan mielessä.
      Kävin tiirailemassa saaren takaosaan pusikkoon, missä pesä on. Siellä näytti pilkottavan linnun hyöheniä/sulkia ruskean/harmaa/valkoinen sorsamainen kuvio. Niin että mitäs on tapahtunut.

      Aidan takana olevan pesän edessä on 2-3 rikkinäistä munaa. Ovat siirtäneet pesää aivan pihlajan juurelle. Siinä kun olivat pesänkunnostuspuuhissa näytti kuin siellä olisi ollut rivissä 4 munaa. Pesän entisellä kohdalla oli paksuhko keppi poikittain.

      • OliskoJokuRotiTullut

        Kellanruskea hanhen pesäpaikka oli ihan tyhjän näköinen, kun äsken kävin. -Uros nyt kahden naisen loukussa.

        Vihreää uutista. Nyt kun aurinko paistoi sopivastitakoikealta, näkyi vihreä pumpulimainen levä, jota kasvaa runsaasti suihkukaivon ympärillä.ja jo muuallakin.Sorsat söivät kilpaa pinnalta.Sen jälkeen niitä oli pylly pystyssä sukeltamassa syötävää. Telkän poikanenkin teki pitkiä ruokamatkoja pinnan alle.

        Oli oudon rauhallista, kun ainakaan minun siellä ollessa ketään ei ammuskeltu ja syötävääkin vadeissa oli.


      • vieläkö.huomennakin

        Autolla ajelin puiston viereen. Kiersin lammen. Tämmöistä rauhaa siellä ei ole aikaisemmin ollut. Autuaana siellä jo nukuttiin tai vaan rennosti oltiin.


    • haistakaa.pitkä.p

      -Eilen illalla siellä oli kolme laihaa hellarimiestä. - Nyt se vaari, jonka nähden siinä hanhille ruohoa tarjoilin, älä loukkaannu, mutta ihan hyvin olisit voinut vaikka hellaripomo, vaikka ystävällisesti juttelitkin.

      - Tänä aamuna varhain ohiajellessani poikkesin . Ei ollut asiat hyvin. Mutta en kerro, kun en tiedä, mitä mahdollisesti oli tapahtunut sitä ennen.

      -Sitten kysymys: mitä niissä vadeissa on. Linnut käyvät katsomassa ja poistuvat miltein saman tien. Pari nokkasua riittää.
      -Sikäli kysyn, kun testimielessä tuossa ip:llä heitin muutaman leivännokareen, niin niitten kimppuun hyökättiin ja lisää olisi haluttu.

      Ei taida olla energiapyssymies täysin lopettanut, siis EI OLE

    • tarkistakaa

      ONKO RUSKEAN ANKKANAARAAN PERÄPÄÄ KUNNOSSA?

      Tänään käydessäni lätäköllä korviin kuului kovaääninen ivallinen ja halventava nauru: kattokaa, tolla on niin painava peräpää ,että pitää ihan laahata.
      Oli kyse ruskeasta ankasta.
      Havahduin. Olen itsekin kiinnittänyt huomiota siihen asiaan. Katselin nyt vielä tarkemmin:kuin olisi tilanne pahentunut. Liikkuu huonosti. Kun istui, toinen jalka tuli sivulle vetelänä. -Kuka tuntisi ankkojen anatomiaa?

      • Rasvausta

        Kaipaa vähän sheriproktia.


    • haistakaa.huilu

      Kävin alkuillasta muutaman leipäpalan kanssa tarkistamassa nälkätilannetta. Nälkäisiä oli. Että mitä vikaa sinä vadin tarjonnassa on, kun ei kelpaa.

      Ja tietty sitä hellarizombipaskasakkia oli aidan takana. Nyt yks läskikääryle esitti suurta valokuvajaa, netistä kaiken osasi, kauheesti tunnettuja tuttuja. Lätäkön linnuista tiesi"kaiken",ihan itse oli nähnyt huusin haista paskaa sen kun kerkisin ja ilmoitin,että muuta sanottavaa ei ole. -Esitti lässy-ystävällistä.

      Kiersin lammen, olin pois lähdössä, kun pesällä uinuman alkaneet hanhet ja ruskealaikkuinen paikalla ollut alkoivat kurkku suorana rääkyä. Joku oli puskan takana. Sanoin leikkikentälä olleelle isolle miehelle: puskan takana joku hullu huudattaa hanhia. Miestä rupesi kovasti tietäväisen näköisenä vahingoniloisesti naurattamaan. Juoksin toiselle puolelle. No siellähän oli tuttu mt-kahvilan ajoilta. Vanha juoppo joka vetää psyykkenlääkkeitä samaan aikaan. MILLÄ ENERGIA-ASEELLA SAI SIITÄ AIDAN TAKAA HANHET HUUTAMAAN, APUA SANOISIN. Joko niitä annetaan hulluille juopoIlle sekakäyttäjillekin.
      Tämä sekakäyttäjä ja suuri valokuvaaja ilmiselvästi tunsivat toisensa, hyvin pelasivat yhteen.

      TIEDOKSI HELLAREILLE: ihan sopii,että lähetätte kusipäitä maisemaan häiriköimään. Voin purkaa päivän aikana kertyneet inhot. Eivät keräänny päähän.Ihan sama ,jos vähän ylimääräistä juoksentelen.Tykkään liikunnasta.- Ja itsetunto sen kun kohenee: ikinä en voisi itse olla tuollainen.
      Linnut ovat pääasia.

      Nuoriso-osasto jäi penkille vartioon. Neuvoin,että jos kysytään, onko hellari, pitää vastata, että on ateisti ja että raamattu on kokoelma satuja. Ja että jeesus...no nyt unohtu. Täytyy ainaa mieleen ensi kerralla. Joo, ja ettei ole Riihimäeltä, on ensimmäistä kertaa tässä puistossa... ihan sama, kunhan LINNUT OVAT VIIMEISTÄ KESÄÄ.

      että semmoinen purkaus, nyt voi tehdä jotakin kivempää.

    • paska.sakin.magneetti

      Niin, LINNUNPELÄTTIMEN VÄRIHÄN ON NYKYÄÄN ÄIKEÄ VAALEANPUNAINEN.

      Hankkiiko hellarisrk näille pelättimilleen näitä vaatteita, vai mistä ihmeestä saavat. Tänäänkin joku vanha ämmä pinkisä pusakassaan kiireesti tuli penkille istumaan siksi aikaa, että linnut lähtivät pakoon.
      On niin kaamee väri, ettei kukaan vaapaaehtoisesti sellaista päälleen, kai, laittaisi.

      Entäs vauvan potkupuku. Sellainen oli vauvalla päällä, kun äiti nosti ylös vaunita aidan eteen: katso, ankkoja. Kyllä pantini ankat katsomaan sitä pelotusväriä ja saman tien häippäisivät karkuun.

      Oli sillekin yhteiskunnanelätille jotakin jänskää heti aamusta.

      • Petolintuset

        Upeeta, kun hanhien vahtauksessa ei ole yhteiskunnanelättiä.


      • eläinsuojelija

        Siis: salmon pink


    • eläinsuojelija

      Tuotan hellari-iljetyksille pettymyksen. En selosta pikkutarkasti,mitä neljän tienoilla tapahtui.

      -oleilin leikkikentän puoleisella rannalla
      -yht'äkkiävastarannan kolme hanhea alkoivat huutaa kurkku suorana.Siellä ei ollut hätää, mutta en huomannut mitään erityistä omalla puolellanikaan.
      -sitten valkoinen hanhi syöksyi sekopäisenä pesästään lampeen ja menonsa oli sen mukaista - siis siellä saaren ja pesän vieressä oli tapahtunut
      -sitten ilmaantui ensin yksi ja vähitellen muitakin niljakkaita hellareita, enpäs kuvaakaan.
      -menin sitten leikkikentän puolelle, että pääsin lähelle hanhea. Vähitellen rauhottui niin, että palasi pesäänsä.

      Hellarit parhaansa mukaan olivat niin vastenmielisiä kuin pystyvät. Ei uutta.

      Kirjoitin tämän vain sen takia, että TÄMÄ HANHI SIELLÄ PESÄSSÄÄN SAARESSA ON AIVAN TURVATON JA SUOJATON.

      EI ENÄÄ HANHIA EIKÄ ANKKOJA LÄTÄKKÖÖN !!!

    • sadisti.rikolliset

      IHAN LYHYESTI TÄMÄN PÄIVÄN HELLARIELÄINRÄÄKKÄYSJUTTU

      Ip:llä taas kerran piti käydä vain jätski syömässä puistossa ja jatkaa sitten lenkkiä.

      -Minut nähtyään linnut alkoivat kurkku suorana huutaa ja loput uida vauhdilla kohti.

      - Saattoi olla muutakin hätää kuin nälkä. Kävin kuitenkin ostamassa leivän. Niin nälkä oli, etten meinannut ehtiä leipää murentaa kun kaikki halusivat.

      -Kävi ilmi,että ammuskellaan.

      - Toisen pesän uros rynnisti Teki kaikenlaista. Tuloksena oli mm., että emo meni kokonaan koivun rungon suojaan taloon nähden. Ja jos olisi taas leikkikentän aidan luota häiritty, olisi puolustanut.Luulen. Siinä lähellä kun taas mies oleili.

      -Menin leikkikentän puolelle, että näin hautovan hanhen. Syöttelin sorsia ja seurailin.Kaikkia ammuskeltin, sorsat saivat myös rajua kyytiä.

      -Aidan lähellä oleva pesän urosta taas rääkättiin voimallisesti.


      - Yksi hellaräijä selosti puhelimeen koko ajan, mitä näki. Mahdollisesti videoikin.
      -En viitsi kuvailla ällönaamoja.

      -Kyllä minä siitä energia-ampujasta vielä ilmoituksen teen.

      • hullujen.rääkättäväksi

        EI ENÄÄ VANKILINTUJA LÄTÄKKÖÖN!!!!


      • hybridilaserdia

        Kun et pysty esittämään millaisilla laitteilla ihmisiä ja eläimiä rääkätään, niin juttusi tuntuvat sairaan mielikuvituksesi kehittämiltä.

        Esitä tarkat tekniset tiedot väittämistäsi laitteista ja niiden omaisuuksista, ja kerrot valmistajan ja tuotteen nimen, niin muutkin voivat asiaan tutustua.


    • ei.enää.lätäkköön

      HELPOTUKSEN HOUKAUS aidan luona pesijöitten suhteen.
      Yksi yli-ikäinen muna näyttäisi vielä olevan, mutta eivät enää piittaa siitä.

      Isäntä on jo aikaisemminkin käynyt moikkaamassa saaressa hautojaa ja samalla reissulla pistäytynyt katoksessa syömässä. Tänään menivät molemmat saareen. Kovasti häärivät hautovan ympärillä.

      Tutkivat myös ympäristöä, varsinkin katoksen taustaa. Löytyisikö sieltä uusi, rauhallinen nukkumapaikka.

      Kun olivat kiinni pesänsuojelussa, eivät aikoihin pääseet minnekään, emo ei ollenkaan. Todella rauhaton paikka.Jatkuvasti ohikulkijoita.Tuntui, että kaikki pysähtyivät ja mölinää riitti.

      RAVITSEMUSPUOLI, varsinkin emon. Pitikö puisto-osasto lainkaan huolta siitä, että emo olisi saanut syötävää
      .Laihtui niin luikuksi,että epäilen eläneen lähinnä minun pesän luo heittelemillä leivän murusilla.
      Ei isäntäkään katoksessa käynyt, mutta uskaltautui kuitenkin jkv.syömään, silloin kun ihmiset leipää raiviolle heittelivät.

    • pääpukille

      Nuo paskakoneet Sikojen evääksi jauhettava.

      • voisi.vaikka.uskoa

        ONKO TÄMÄ PUISTO-OSASTON VIRALLINEN VASTAUS.


    • vissiin.jeesus.käskenyt

      Kävin aamulla n. klo 7.00. Pari siivua syöttelin pesähanhille pari siivua. Ne saivat olla rauhassa sen aikaa, kun ne näin. (Minä en.)

      Päivällä käväisin syömässä herneitäni penkillä istuen. Siinä samalla taas siivun verran murentelin hanhille. Saatiin olla rauhassa kaikki.

      Käväisin äsken. Kaukaa jo näin,että siellä oli syöttelijöitä. Pysyin ihan sivussa. -Siellä oli kahta porukkaa: mummu(?) ja lapsenlapsi(?), joka syötteli.
      Mummussa kiinnitti huomiota se, että aina välillä vilkaisi "siihen" kerrostaloon Aina heti ja tarkkaan samaan ikkunaan. Kun hanhet ja poistuivat, heittelin leivämuruni sorsille.
      Sitten hanhet alkoivat (ikäänkuin) juoda nopeaan tahtiin. Huomautin siitä. Se muuttui pakonomaiseksi liikkeeksi ja alkoi jalkovälin kaivaminenkin. Sanoin, että on taas ammuttu. Mummu lähti juosten pakoon.- Sinne jäivät koukkiman ja kaivamaan, linnut. Eivät älynneet mennä piiloon. (Minä sain oman sain.)

      HELLARISADISTIRIKOLLNEN SAA IHAN VAPAASTI ENERGIA-AMMUSKELLA LINTUJA JA IHMISIÄ.

    • maalla.mukavampaa

      EI ENÄÄ LINTUJA LÄTÄKÖLLE. Ei kelpaa nykyinen ruoka naakoille eikä sorsillekaan. -Ja ympäristö on kyseenalainen.

      • Lomakohteessa

        Juttele niille ettei ne tule enää ensi vuonna, etelässä on paremmat kelitkin.


      • eläinsuojelija

        Kysyin ruokinnasta eilen. Joka toinen aamu tuodaan vadillinen . Kysyin, että mitä. Vastaus:kauraa ja ...tuota..tuota..rehua.. sellaista hautomiseen tarvittavaa(oli kyse saarella olevasta vadista.) Varpusparvet ovat käyneet innokkaasti syömässä. Pystyvät ilm. nokkimaan kaurat seasta.
        Ihan terhakoita olivat hanhet aamulla.


    • ne.jeesuslaiset

      Täysin turvatonta. Ainoa hanhien turva on oma ruskealaikkuinen henkivartijansa joka on nykyään korostuneen huolellinen. - No nythän välähti hellareilla. Henkivartijanhan pitää tappaa. Niin suojattinsa sekoavat.

    • EI.OLE.TURVALLISTA

      LÄTÄKÖLLÄ VAANII VIHREÄ" VIHREÄ LIAANI"- VAARA.

      Käväisin puolilta päivin pikaisesti. Ihmettelin toisen valkoisen hanhen siipeä. Näytti vähän retkottavalta. Sulkia oli sikin sokin, osa miltei irrallaan. Irronnutkin oli.

      Pian tarjoutui selitys. Ruskealäikkäisen hanhen ympärille oli kietoutunut niitä liaaneja ja aika voimallisin tempuin yritti päästä niistä eroon. -Hetken päästä toisen valkoisen hanhen kaulan ympärillä oli niitä.

      NYT PLEASE, POHJAA HARAVOIMAAN.

    • sataisi.usein

      En nähnyt liaaneja hanhien ympärillä, mutta meidän ympärillä hellarikakarat pyöri niin ettei hyvin ruokahaluisten hanhiensyömisestä tullut mitään.--Jos kannellaan niin kyllä haistatin ja kysyin minkäikäisenä lahkossa aletaan eläinrääkkäyksen opettaminen. Hyvin pienestä pitäen omien havaintojen mukaan.

      Isoja valkoisia sulkia oli siellä täällä mutta varsinkin saaren ja leikkikentän välisellä alueella ja saaressakin. Että kuka tai toivottavasti edes mikä on kimppuun käynyt.

      EI ENÄÄ VANKILINTUJA LÄTÄKKÖÖN.

      (Muuten siinä sillanpielen talossa asuu ainakin yksi minuun tappavan vihamielisesti suhtautunut äijä, sen näköisesti tuijottelevat yleensä vain h:t))

      • kammosakkia

        Ja toivottavast liaanit olivat jotakin itsestään lammessa kasvanutta kasvia. - Ja toivottavasti "lauluhanhet" eivät käyneet lätäköllä reviiritaistelun merkeissä. "Julma luonto" kun on yksi hellareiden suosikki teema ( suomeksi paha ihminen).


    • eläinsuojelija

      Peltsin isot sorsat ovat käyneet syömässä koko viikonlopun eväät.
      - Vankilinnut ja "omat" sorsanpoikaset"olivat säikkyjä ja arkoja.

      LÄTÄKÖN LINNUILLA ON PAASTOPÄIVÄ EDESSÄ, ELLEIVÄT IHMISET KÄY SYÖTTÄMÄSSÄ.

    • eläinsuojelija

      MIKÄ ON RUSKEAN ANKAN TILANNE?

      Joskus aiemmin minulle tultiin kertomaan, että joltakin sorsalta oli katkennut jalka. (Olisiko luullut ruskeaa ankkaa sorsaksi.)

      - Onko kukaan nähnyt ruskeaa ankkaa maalla vähään aikaan? Voisitteko seurata, näkyykö maalla.

      - Minä en ole nähnyt. Mutta olen nähnyt yrittävän nousta maalle, kun olen käynyt leipää heittelemässä. Ei ole onnistunut. On saanut vähän rintaa ylemmäksi nostettua, mutta siihen on jäänyt. On useita kertoja yrittänyt. (Tiedän mikä on todennäköinen piilopaikkansa, mutta en kerro. Tässä.)

      - Kun menen syöttämään, ilmestyy aina samaan kohtaan reunan taakse. Ja häviää sitten.

      -JOS EI PYSTY NOUSEMAAN MAALLE JA KÄVELEMÄÄN,, EI VOI KÄYDÄ KATOKSESSA SYÖMÄSSÄ.

      Tarkkailkaa please.

      • eläinsuojelija

        Kävin itse äsken lammella katsomassa. Nukkui vastarannan loivalla nurmirinteellä nk. muutkin ankat.Sillä puolen kivireuna on veden tasalla. Siellä aidan vieressä aukiolla on korkeampi nousu.Muut linnut, sorsan poikasetkin ihan helposti siellä maalle nousevat.


    • eläinsuojelija

      SAARESSA HAUTOVA HANHI. Luin tätä ketjua ja siitä päättelin, että on ollut hautomassa jo 19.7.2016. Siis se 4 vk tai 30 vrk. päälle ja pitäisi ruveta tapahtumaan.

      Aidan vieressä hautoneen emon annettiin hautoa yli 40 vrk. mikä on törkeää. Kirjoitan siitä ajasta vielä raportin.

      • psykopaatti.kammotus

        Mikähän viesti on poistettu. Tuskin minkään zombin tai stalkkerin ala-arvoinen räävintä.Tod.näk. joku minun kuvaamani tositapahtuma. Hellarit kun saa tehdä mitä vaan, mutta minä en saa kertoa niistä.


    • vastaus.olisi.kiva

      TOISEN VALKOISEN HANHEN OIKEAN SIIVEN KÄRKIOSA KATKAISTU.
      Verisen näköinen suora rivi katkenneita sulan tynkiä näkyi.
      Onko tehty talon toimenpiteenä vai onko muut olleet asialla.

      • OlenkoAinoaTäyspäinen

        Käväisin iltapäivällä .Hanhet tulivat joutuisasti. Toinen valkoinen tuli eteeni ja levitti siipensä. Näytti. Ja näkyi. Minä sanoin, että huomasin jo aamulla.

        Tavallisia hellarikuvioita.
        Se hullu rikollinen sadisti energia-ammuskelijä esitteli kuinka "mahtava" hän on. Hanhet rauhallisesti uiskenteli, kun iski täydellä teholla. En viitsi tarkemmin kuvata epätoivoisen tuskaisia sukelluksiaja muita temppuja, joita joutuivat tekemään. Oli sinä taas vihreää liaaniakin kaulan ympärillä. Niitä ammuttin moneen kertaan. Sitten hanhet ja sitten yleinen ammuskelu ympäri lampea niin,että sorsatkin olivat yhtä myllerrystä. KYLLÄ ON TULLUT KIKSIT PERVOLLE.Ja olihan siellä leikkikentän täydeltä väkeä.

        KAUPUNGIN ELÄINLÄÄKÄRI ,POLIISI VAI KENELLE VIRANOMAISELLE TÄMMÖINEN KUULUU. TEHKÄÄ JO JOTAKIN.


      • TäyttäPäätä
        OlenkoAinoaTäyspäinen kirjoitti:

        Käväisin iltapäivällä .Hanhet tulivat joutuisasti. Toinen valkoinen tuli eteeni ja levitti siipensä. Näytti. Ja näkyi. Minä sanoin, että huomasin jo aamulla.

        Tavallisia hellarikuvioita.
        Se hullu rikollinen sadisti energia-ammuskelijä esitteli kuinka "mahtava" hän on. Hanhet rauhallisesti uiskenteli, kun iski täydellä teholla. En viitsi tarkemmin kuvata epätoivoisen tuskaisia sukelluksiaja muita temppuja, joita joutuivat tekemään. Oli sinä taas vihreää liaaniakin kaulan ympärillä. Niitä ammuttin moneen kertaan. Sitten hanhet ja sitten yleinen ammuskelu ympäri lampea niin,että sorsatkin olivat yhtä myllerrystä. KYLLÄ ON TULLUT KIKSIT PERVOLLE.Ja olihan siellä leikkikentän täydeltä väkeä.

        KAUPUNGIN ELÄINLÄÄKÄRI ,POLIISI VAI KENELLE VIRANOMAISELLE TÄMMÖINEN KUULUU. TEHKÄÄ JO JOTAKIN.

        Olet yhtä ylivoimainen hörhöilyssä kuin Usain Bolt pikajuoksuissa. Oot sinä kova.


      • PohjasakkaaOlette

        Aha, kun kirjoitan julkisesti havainnoistani, hörhöilen. Tämä hullu ammuskelija vissiin luulee tekevänsä nk. raamatussa käsketään, vaikka käskyt tulevat yhtä hullulta psykopaattipomolta.

        Nämä lukuisat hellarit tietty todistavat, että mitään ei tapahtunut.
        Joskus,kun oli paha tilanne, vaikka ei niin paha kuin nyt, jututin muutamaa. Yksi mies,joka piti puhelinta siinä asennossa,että saattoi videotakin tulla, sanoi etäisellä äänellä: katselen vain eri lajeja. Äiti vei lapsensa aidan taakse ja lässytti: katso hanhia kun hanhet siinä tuskissaan vääntelehtivät.

        (Olen muuten aika kova luu teihin verrattuna. Huom. olen selvinnyt yksin. Ja paljonkos niitä stalkkereita mahtaa ollakaan.)


    • SuodatusTekemättä

      Niitä stalkkereitahan on tietenkin 5,438 miljoonaa. (5439 - 1 ) Kyl sä oot kova luu, yksin kaikkia vastaan.

    • eläinsuojelija

      Käväisin puolilta päivin pienen leivämurupussin kanssa. Hanhien syömisestä ei tullut oikein mitään. Vähän väliä säntäsivät pakoon ja uusi yritys.

      Sellainen tulos oli, että saaren pesältä valkoinen hanhi tuli vaudilla paikalla. Ahmi siinä leipää.

      Parinmuodostus käyntiin. Taas on kaksi paria.

      Tiirailin pesää ja pyysin toista ihmistäkin katsomaan. Ei siellä ollut kuin höyheniä.-Mutta laskettu aika oli tasan tänään.
      En tiedä tapahtui jo muiden luo syöksyminen oma-alotteisesti vai peloteltiinko. (Että nk. käynnistetty synnytys valeraskaudessa.)

      Antakaa nyt niiden neljän olla onnellisia

    • voitaisiin.vastata

      Eihän niiden voi antaa olla.

      Käväisin aamulla katsomassa tarvitaanko hätäpua nälkään ennen kuin tulee vatien täyttäjä.
      Olivat levottomia ja varuillaan.
      Nyt tavoistaan poiketen ruskealaikkuinen tuli ihan aidan viereen. Kääntyi ympäri niin, että näin takaa oikeanpuoleisen siiven. Siinä olivat sulat sekaisin törröllään. Toiselta hanhelta eilen jo näin veriset leikkaus/katkaisu jäljen kummassakin siiven reunassa. Toisella valkoisella ei ole enää kuin tyngät jäljellä.

      ETTÄ MITÄS TOUHUA JA KENEN TOIMESTA TÄMÄ ON?

    • s.tanan.sekasiöt.asialla

      Käväisin vielä ip:n puolellakin katsomassa, mitä kuuluu. Kyllä olivat ihan selkäpuoleltakin kauhean näköisiä.

      Jos on tarkoitus katkaista siipisulkien kärkiä, etteivät lähde lentämään pois sen voi tehdä niin, ettei ulkopuolinen edes huomaa mitään tehdyn.

      ELI ON RÄÄKKÄÄMISESTÄ KYSE.

    • rääkkääjät

      Aamulla oli tuotu ainakin toiseen vatiin tavaraa. Äsken kun kävin, ruohikkorintellä oli paljon lihavia sorsia.
      Hanhet olivat niin nälissään, että ihan hengästyttävällä vauhdilla söivät.
      Ja kun siirtyivät pois seuraava nälänhätää poteva, kellanruskea ankka pääsi ahmimaan. Ihan vapisi. Ruskea ankka lammikosta yritti herättää huomiotani. Muutaman leivän murenen ehdin heittää,, mutta ei oikein pärjännyt sorsille.
      Urokset kohteliaasti antoivat naaraiden syödä. Kun heitin vähän niidenki eteen, kyllä vauhdilla hävisi suuhun.

      Että kyllä oli NÄLKÄISTÄ porukkaa ja vati täytetään seuraavan kerran keskiviikkona.
      Ihan omilla eläkerahoilla ostan leipää, en sossun rahoilla.

      ON SE NYT YX HELVETTI, ETTEI HELLAREILLE MENE PERILLE, ETTÄ SYÖTTÄÄ SAA. Älkää ainakaan lähettäkö lastanne tirpattamaan minulle, ettei niitä saa syöttää. Pitäisi jo tietää, mitä huudan. -Eikä se johdu siitä, että minulla olisi hermot niin kireellä.Ihan on tietoinen päätös.

      • pelastameidät

        Tulisit Hämeenlinnaan. Katumajärven joutsenilla saattaa mennä vähän heikosti. Silkkiuikut on hävinneet, kaakkureilla vähemmän poikasia kun ennen. Ilmiselviä hellareitten hommia, tule nyt ajamaan ne pois.


      • teidät.saisi.lopettaa

        Huono vitsi. Joko olette muuten ääliöitä tai sitten hellarizombeja. Jotakin täysin ala-arvoista saastaa olette. Stalkkereitako.

        Kyseessä on pienen lätäkön vankeina olevat linnut. Niin korkea aita, etteivät voi lentää yli, mutta kiusantekijät ja rääkkääjät, helposti kiipeävät yli.


      • loppuhäämöttää
        teidät.saisi.lopettaa kirjoitti:

        Huono vitsi. Joko olette muuten ääliöitä tai sitten hellarizombeja. Jotakin täysin ala-arvoista saastaa olette. Stalkkereitako.

        Kyseessä on pienen lätäkön vankeina olevat linnut. Niin korkea aita, etteivät voi lentää yli, mutta kiusantekijät ja rääkkääjät, helposti kiipeävät yli.

        Ei vitsi ollengan. Täällähän sinä heiluit viime vuonnakin. Lopputulos oli kyllä vähän nolo, mut yrittänyttähän ei laiteta. Oot sinä naispuolinen Sancho Panza.


      • saastaa.olet

        Eläinsuojelu on tunnetusti vaikea asia. En ole lainkaan nolona.- Joutsenia ei enää tuoda lammelle.
        Mitään laulujoutsenia ei siellä koskaan käynyt. Niitä ei ole muualla kuin parin uskovaisen fotoshoppaustuotteissa.

        Kyllä Aulangon maine kiiri. Eipä juuri kenttäpäällikköä ole varaa mainita. Eikä muitakaan palkkalistoilla olleita eläinrääkkääjiä. -Ja hellareiden maine eläinrääkkääjinä tuli tunnetuksi.

        Psykopaatit eivät pysty tekojaan arvioimaan. -Otan osaa, että olet sellaiseksi syntynyt. Mutta pahahan tässä maailmassa voittaa, niin että eihän sinulla valittamista ole.


    • kusipäitä.olette

      Vahvistus vastapuolelta: kyllä siellä olivat sinne määräämänne pariskunta metrinmittaisen kanssa, jota koulutettin eläinrääkkääjäksi. Aseeksi oli annettu sellainen 1,5 - 2 metrinen terävä keppi. Ehkä joku ruoko. -Saman näköisellä joku äijä aidanläpi/ohi säikäytti saaressa hautovan sekopäiseksi.

      Kyllä tästä kasvavasta zombista tulee tehokas koulukiusaaja ja työpaikkakiusaaja ja jos vaikka mikä vainoaja. - Ei pojasta polvi huonone siinä lahkossa.

      • kusipäitä

        Onko tarkoitus mahdollisesti puhkoa ankat?

        Kävin hakemassa todistuskappaleet. -Ikävä kyllä tavallisuudesta poiketen ei ollut kamera aiemmin mukana.


    • varmaan.kaksi.vastausta

      Terävä pitkä keppi karkoitti samantien puolet linnuista.
      Menin leikkipiston puolelle aidan viereen ja hanhet tulivat siihen. Sain pari apulaista. Toinen antoi hanhen syödä kädestä. Ilahtuneen innostuneesti sanoi: äiti. se söi mun kädestä!
      Kummallakohan lapsella oli kivempaa: tällä kädestä syöttäneella vai sillä kepin kanssa linnut karkoittaneella?

    • syötän.syötän.syötän

      Varsinainen asia: saaressa olevan hanhen laskettu aika on jo viikon yli. En ole koskaan onnistunut näkemään munia, mutta jos niitä on, alkavat olla mätiä.
      Kun ei liiku ja asustelee ruokavadin lähellä, on painon nousukin sitä luokkaa.



      Ja toinen, epäasia. Olin tehnyt istumatyötä jo muutaman tunnin. Piti lähteä ulos liikkeelle, pienelle happihypylle. -Kiersin lätäkön ympäri, moikkasin lintuja:miten menee. Tiirailin vadeille: toisessa vielä vähän pohjalla, saaressa puolet. Mutisin linnuille, ettei tarvi tulla aamulla.
      -Siitähän paikalla ollut rva sai aiheen ruveta mäkättämään, ettei täällä saa lintuja syöttää. Ihan tyhjin käsin olin liikkeellä. Asia osuuden lisäksi huusin sen verran kovaa, kuin sattui ääntä tulemaan, kaikki kiro-ynnä muut rumat sanat, mitä osasin, Sain moraalisaarnaa, että pitäisi siivota suuta. Ilmoitin, että päinvastoin.Pahemmaksi menee sitä mukaa, kun opin uusia sanoja.
      En tiedä, oliko tyhmän tietämätön vai ärsyttikö vaan. Meitä on moneksi.

      • en.oikein.keksi.itse

        Muuten, otan vastaan ehdotuksia rumista sanoista.


      • Joulu.lähestyy

      • eläinsuojelija

        Syö mieluummin koirasi. Kiinalaiset voi antaa reseptejä.


      • ystävä.naapurista
        en.oikein.keksi.itse kirjoitti:

        Muuten, otan vastaan ehdotuksia rumista sanoista.

        Vittu, visva, kyrpä. terska, peräruiske, tuhero, käyrä, räkämälli, rökäle, kyrsä, emätin, römpsä, tuhnu, väliliha, töhnä, rähmä, horo, pallihiki, povipommi, klimppi, ruikuli, jouhimato, tiina jylhä... Onhan näitä, mut täs nyt ens alkuun.


      • se.naapuri

        Just voisin kuvitella naapurin lesbon käyttävän näitä, mutta ei sovi mun tyyliin toi alapää. Enempi yläpään vähättely. - Mutta kiitos nyt kuitenkin ajatusmaailmasi esittelystä.


      • ruikuli.ruipelo

        Olisin tänään voinut yhteen häirikköön kokeilla vaikka koostetta: kyrpä, peräruiske, rökäle, pallihiki ja ruikuli. -En tiedä oliko vain ihan itse keskustelupalstaa tutkien suunnitellu hyökkäyksensä vai onko hellareita. - Ei ollut ekaa kertaa asialla. Semmoinen hyvin laiha vanha mies pyörän kanssa.


      • että.kiitosta.vaan

        Täytyy kirjoittaa muistilappu ,en kyllä muuten muista. Naisille ja miehille oma settinsä.
        Mitä sitä suotta erikseen korvien väliä haukkumaan, kun eihän siellä tyhjän lisäksi ole muuta kuin samoja eritteitä kuin alapäässä.


    • kasvatusta

      Kohtahan tämä loppuu, mutta KERTOKAA NYT VANHEMMILLE, MIKSI LINTUJA EI SAA HEITELLÄ SANNALLA.
      Siellä on niin tavallista ,että varsinkin pienemmät lapset heittää lintujen päälle santaa. Usein vanhemmat ovat kieltäneet, mutta ei aina. Vaivaantuneesta äänestä päätellen läsnäoloni on vaikuttanut.
      Aina silloin tällöin lapset ovat kysyneet, miksi ei saa. Ja aina välillä ei äiti tai isä ole osannut vastata mitään.
      Eilen jo isompi lapsi heitteli. Äiti kielsi. Lapsi kyseli; miksi ei saa. Lapsen puhetapa oli sellainen, että tajusi kyseessä olevan jokin kaksinaamainen tilanne (=miksi NYT ei saa, vaikka muulloin saa.)

    • laatua.ei.kyllä.ole

      Mikähän tämä yleisessä puistossa oleva aidattu lätäkkö on? Onko eläintarha? Kai tämmöiseen toimintaan pitää joku virallinen lupa olla ja laatuvaatimukset!

      SAISIKO IHAN VIRALLISEN VASTAUKSEN!

    • remonttireiskakorjaa

      Tässä sulle viraali vastaus; PIDÄ TURPAS KIINNI !

      • niin.teen

        TAI MITÄ ?


        Eläinsuojelun perusohje: Eläimet eivät osaa puhua .Puhu sinä heidän puolestaan.


    • eläinsuojelija

      Pian lätäkkö pistetaan kuivaksi ja hanhet ja ankat viedään takaisin, mutta minne.

      KERTOKAA , MIHIN PAIKKAAN JA KUKA ON OMISTAJA.

      • kulinaristi

        Lähiympäristön ravintoloihinhan ne viedään. Ekologista lähiruokaa.


      • eläinsuojelija

        Kysytään sitten: MISTÄ TUOTIIN LÄTÄKÖLLE, MISSÄ OVAT TÄHÄN ASTI TALVIKAUDEN VIETTÄNEET. KETKÄ OVAT NÄIHIN OLOIHIN NE ANTANEET?


      • asiavastaus.please

        Ja nyt voisi vastata joku muu kuin ylläpidon demaristalkkeri.


      • hellarisuojelija
        eläinsuojelija kirjoitti:

        Kysytään sitten: MISTÄ TUOTIIN LÄTÄKÖLLE, MISSÄ OVAT TÄHÄN ASTI TALVIKAUDEN VIETTÄNEET. KETKÄ OVAT NÄIHIN OLOIHIN NE ANTANEET?

        Tiedän, vaan en kerro. Meidän hellareitten suut on sinetöity teille ulkopuolisille.


      • vaiko.hämäystä

        Voisi vetää johtopäätöksen, että on hellaripaikka. kun pitää suojella.


    • raportin.vielä.teen

      Eilen ihan vaan päiväkävelyllä ja penkeillä istuskelemassa Keskuspuistossa. Kerran lätäkön ohi kulkiessani oli joka puolella kova liikenteen melu. Kun siinä sattui seisomaan muutama nainen, kiinnitin heidän huomiotaan siihen. Sanoin,ettäillalla saattaa olla vieläkin kovempaa meteliä. Ja puistoon tulee myös ihmisiä aikaa viettämään ja melskaamaan. (Sitten myöhemmin vielä lähistöllä olevalle naiselle mainitsin rautatieltä öisin tulevista kovista äänistä.) Yksi nainen sanoi raivokkaan tiukalla äänellä: tämä on keskusta-aluetta. Minä: niin tällaiselle keskusta-alueelle ei saisi aitaukseen tuoda kolmeksi kuukaudeksi lintuja, jotka 9 kk ovat maaseudun rauhassa.--Parempi, etten selosta jatkoa. --Nyt kuitenkin odottelen ilmestyykö johonkin mediaan hellarituubaa lätäkön linnuista.

      OLEN ITSE VIERESTÄ NäHNYT, MITEN HANHET KÄRSIVÄT KOVISTA ÄÄNISTÄ.

      (Varsinaiset vakituiset, vapaasti lentelemään pääsevät kaupunkilinnut ovat eri asia.)

    • eläinsuojelija.oikeasti

      On siellä tänään taas ollut nälkäisiä. Jäin vähän huokasemaan . Tuli pari rouvaa. Hyvin tiesivät kaiken, mitä olen lintuasioista puhunut, mutta kaikki tietää kaikki muutkin asiani. -Kävin kuitenkin läpi listaa, minkä takia lätäkkö on sopimaton paikka. -Kaiken sillä lailla mukavasti kiisti. Ja lopuksi totesi, ett linnut pitää tuoda sinne, koska ihmsistä on kiva käydä katsomassa. - En osaa sanoa , oliko ihan oikeasti "sellainen" vai oliko mustaa huumoria. -Oli yhtä hyödyllisen tuntuista kuin väittelisi lahkolaisen kanssa onko jumala olemassa.

      En enää yritä esitellä perusteita. - Kirjoitan lopuksi kunnon raportin selkokielellä.

      Sen verran pinnistän vielä, että tiedän tehneeni sen, minkä voin.

    • tulisi.yöpakkaset

      Ihmisistä on ollut kiva käydä katsomassa sirkuseläimiä, Särkänniemen delfiinejä, kaikenlaisia vangittuja eläimiä, esim. yksi norsu oli 50 v piikkikahleissa ihmisten katsottavana.

      Nyt matkatoimistoille on tullut eettistä toimintaa: turisteja ei viedä huvittamaan itseään eläimillä, joille tuotetaan kärsimystä.

      Kun katsoo taaksepäin ja näkee, mitä kaikkea minulle on tehty, ei täällä ole mitään rajaa raakuudelle.(Ja sotun mukaan olen ihminen.)
      (Tulisi vaan matuja sadoittain.)

    • yliaikaisia

      Kävin iltapäivällä. Kaikki neljä liikenteessä. Nyt näin saaren pesässä munia. Mutta kun alkoi hautoa 19.7.2016 ja nyt on jo...

      • namiskukkeli

        Hae munat pois, keitä tai tee vaikka pannarii. Hyvää proteiinia.


    • spämmääjät

      Kyllähän hanhetkin ovat viritetyistä mopoista ja kaikenmaailman prätkistä kärsineet kesällä. Kyllä nyt voittavat ne.

    • eläinsuojelu.hoi

      Huolettaa, minkälainen on talvihoitopaikka, kun on tämmöiseen paikkaan kesäksi annettu.

    • kohtahan.tämä.loppuu

      Vesi on kyllä likaista. Ajoittain on tullut nenään pahat hajut.

    • mätö.ihminen

      Eivät ole turvallisissa, vastuuntuntoisissa ja eläinsuojelunäkemysten mukaisissa "käsissä".

      • eläinsuojelija

        Tämä päivä todisti sen taas.

        Jokelassa on joutsenperhe, josta kaikki pitävät ja suojelevat. Tiedän, kun IItalehdessä on usein kirjoitettu. Vahinko, etten aikoinaan muuttanut sinne.


    • se.hirveä.rikollinen

      Kyllä minut varmaan pitää raahata poliisiasemalle , kun tästäkin kirjoitan. Illalla kun kävin ja siellä oli kakara kivittämässä lintuja ja estin ja ajoin pois , niin johan iso äijä kävi uhkailemassa.
      Kaikki linnut olivat siellä hädissään ja homma sekasortoista. Kellanruskea hanhi oli ilmeisesti saanut osumia. Oli aivan säikky. Sitä ei kestänyt ollenkaan, että aidan yli pudottelin leipäpaloja. Säntäsi lätäkköön. Kun heittelin lätäkköön pienen kourallisen ja muut linnut ryntäsivät paloja kohti, keltainen ryntäsi karkuun. Useita kertoja. Ei kestänyt sitä, että ilmasta putoilee mitään.
      Kun tuli maalle lähelle aitaa ja raosta varovasti heitin palasen etupuolelle, hätkähti rajusti, mutta juuri ja juuri uskalsi syödä.

      NIIN ETTÄ KYLLÄ MINUT PITÄÄ RAAHATA POLIISILAITOKSELLE, ja kovasti kiitellä niitä vanhempia, jotka lapsensa komensivat tällaista tekemään.

      KYLLÄHÄN HELLARIKAKAROITTEN PITÄÄ SAADA TEHDÄ MITÄ VAAN, että niistä tulee kunnon gang stalkkereita aikuisena.

    • eläinsuojelija

      HYVÄSTI LINNUT. En pystynyt auttamaan talvihoitoon siirtymiseen asti.
      KOSTAN TEIDÄN PUOLESTANNE OIKEIN KUNNOLLA, vaikka se teidän tietoonne ei tulekaan.

      Pidän huolen, että koko Etelä-Suomi saa tietää , mitä sairasmielistä paskasakkia täällä on.

      No niin eläinrääkkääjät, kiksejä saamaan lätäkölle.

    • ruma.riihimäki

      Minun gang stalkiini on nyt liitetty joutsenien lisäksi hanhet ja ankatkin. Voittavat fiksuudessa zombit mennen tullen.

    • vihainen.eläinsuojelija

      Ei ole mitään turvaa edes niiden taholta, joilla on avain porttiin, varsinkaan niiden taholta.
      ELÄINLÄÄKÄRI PAIKALLE JA SASSIIN. Lukekoon edellisistä ketjuista, miksi.

    • onko.kuulo.mennyt

      MELUISA PAIKKA ON.

      Esimerkki tältä aamulta: puoli kahdeksan aikaan seisoin aukion kohdalla aidan takana ja oli syömiset meneillään Risteyksestä tuli ambulanssi. Puiston kohdalla pisti kaikki hälytykset huutamaan, yksi toisensa perään. Ei ollut juurikaan muuta liikennettä. Ajoi hyvin hitaasti. Asemalle vievältä tieltä kuului vähän jotakin.

      Ihmetytti se, että linnut eivät reagoineet mitenkään. Ovatko niin paljon joutuneet kuulemaan tätäkin hälytystä.

      • pätee.osin.ihmisiinkin

        Raporttiini tulee oma luku näistä meluasioista.


    • Uiv

      Sinä joka käyt ruokkimaan näitä lintuja. Etkö osa lukea? Lintujen ruokkiminen kielletty! Nyt olet teoillasi tappanut yhden hanhen! Leivässä on suolaa, hiivaa ym joita lintu ei ole tottunut saamaan, vain puhdasta vilja. Sama tapahtui taannoin lammastilalla kun ihmiset antoivat lampaille omenoita, lampaat kuoli!
      Kerrot ostaneesi jopa 2 kg leipää ja antaneesi ne linnuille.

      • Lisää.vaan.vitsejä

        Jestas! Päivän paras.

        Varmaan siellä lahkossa uskovat tämän syytteen, kun kaiken maailman olemattomat harhamaailmat menee läpi kuin tyhjää vaan.


    • pahuus.aina.voittaa

      Menee kymmeniin kilohin ne leipämäärät, joita olen joutunut ostamaan. Luulin, että joudun avustamaan määrärahapulassa olevaa puisto-osastoa, mutta-----

    • kukas.tappaisi

      VAIN KUOLLEEN RUUMIINI YLI LINTUJA TUODAAN KÄSIMÄÄN LÄTÄKÖLLE ENÄÄ.

    • ei.lintuja.lätäkölle

      Saa nähdä, olenko hengissä vielä juhannuksena.

      • infraääntätäysillä

        En tällä menolla.


    • voivaakkuja

      Ei rottien hävitys, pulujen ja varisten suurikaan vähentäminen tilannetta mihinkään muuta.

      • rottapuisto

        OLosuhteita ei voi muuttaa rauhallisiksi ja turvallisiksi. Eikä ihmisiä toisenlaisiksi.


      • mikääneimuutu

        Ei voi kieltää ihmisiä kulkemasta puiston kautta ja oleilematta ja meluamatta siellä illasta aamuun, vaikka lähiasukkaatkin sitä toivoisivat.


    • jaihmisrääkkääjien

      Eläinrääkkääjien puolue armaan menestyy vaaleissa.

    • Anonyymi

      Kun en ole "normaali" nk.joku kusipää valkopesijä väitti, nostan tämän ketjun muistukseksi. Kiva,että jotkut hermostuu edes koirien rääkkäämisestä.

    • Anonyymi

      Toivon että hanhet tapetaan, olen kivittänyt hanhenpoikasia kuoliaaksi useita kertoja ja naureskelen kun ne osuivat...

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3774
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1861
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1404
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      951
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      900
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      893
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      870
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      858
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe