Taajuusmuutos pelleily

kyrsiintyny

Televisio-ohjelmien välittämisestä vastaava Digita toteuttaa taajuusmuutokset alueittain vuosien 2015-2016 aikana. Antennipäivitykset on tehtävä tänä aikana.

KYLLÄ KYRSII KOKO DIGITAN PELLEILY ei kaikilla oo varaa asennustyöhön ja mitä se asennus maksaa jostain luin että taas 2020 vaihtuu joku järjestelmä

13

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimaksapaljoa

      Ei se kotitaloudessa maksa mitään. Täytyy vain tehdä kanavahaku uudelleen. Taloyhtiöille se maksaa keskusjakamossa olevien kanavakohtaisten vahvistimien uudelleen virityksen. Parinsadan euron luokkaa, eli muutamia euroja per osakas, riippuen taloyhtiön koosta. Ja koskee muutenkin vain kivikausitaloja, joissa ei ole vieläkään siirrytty nykyaikaan tv-vastaanotossa. Harava-antenni ei sitä ole.

      • Kxndmdkdld

        "Ei se kotitaloudessa maksa mitään"

        Jos sun aikasi on ilmaista, tuu meille pesemään pyykkiä ja leikkaamaan nurmikko!


      • eimaksapaljoa
        Kxndmdkdld kirjoitti:

        "Ei se kotitaloudessa maksa mitään"

        Jos sun aikasi on ilmaista, tuu meille pesemään pyykkiä ja leikkaamaan nurmikko!

        Aikani on todellakin ilmaista, jos teen kanavahaun televisioihini, pesen pyykkejäni tai leikkaan nurmikkoani. Kuka nyt omille kotitöilleen hintaa laskee! Voin toki tulla virittämään sinun tv:si, pesemään pyykkisi ja leikkaamaan nurmikkosi, mutta silloin ne eivät ole enää minun kotitöitäni ja silloin alkaa myös hinnan laskeminen, jolloin toteat, että "teenpä itse, ilmaiseksi".


      • fghfhtrtr
        Kxndmdkdld kirjoitti:

        "Ei se kotitaloudessa maksa mitään"

        Jos sun aikasi on ilmaista, tuu meille pesemään pyykkiä ja leikkaamaan nurmikko!

        Jo on elämä minuuttilleen aikataulutettua, jos ylimääräinen kanavahaku tv:hen pistää pasmat sekaisin. Miten ehdit paskalla käydä? Sehän voi tulla yllättäen ja pyytämättä, ja siihen kuuluu minuuttikaupalla, josta kukaan ei maksa yhtään mitään. Mahtaa olla hankalaa elämäsi


    • Älä_ihminen_hermostu

      "kyrsiintyny" kirjoittaa ihan täyttä palturia. Kyllä se määräys on tullut viranomaisten taholta. 700 MHz taajuusalue pitää olla vapaana taajuuksien huutokauppaa varten ensi vuoden alussa, sillä mobiiliverkoille tarvitaan lähivuosina lisää kapasiteettia. Muutoksia on tehty Lapista alkaen jo vuoden ajan ja syksyllä alkaa muutokset olla valmiit. 800 MHz alue tyhjennettiin tv-lähettimistä jo muutama vuosi sitten ja se on nyt mobiiliverkkojen käytössä.
      http://www.taajuusmuutos.fi/taajuusmuutos.fi/lisatietoja kertoo seuraavaa: "Taajuusmuutokset perustuvat valtioneuvoston vuonna 2012 eduskunnalle antamaan sähköisen median viestintäpoliittiseen ohjelmaan sekä kansainvälisiin päätöksiin. Tämän vuoksi huomattava määrä Digitan UHF-taajuusalueen lähetysverkon päälähettimien ja täytelähettimien käyttämistä taajuuksista muuttuu. Muutokset toteutetaan vaiheittain vuosien 2015-2016 aikana. Muutokset alkavat Pohjois-Suomen tv-asemilta heinäkuussa 2015."
      10.1.2017 ryhmitellään kanavaniput uudelleen, sillä tv-verkkopalvelujen kapasiteetti on annettu VHF-alueella DNA:lle ja UHF-alueen kanavaniput jakaa Digitan kanssa norjalainen Norkring. Jos vastaanottimesi ei ole T2-kelpoinen, niin on aika hankkia sellainen tai saatat joutua tammikulla tyytymään pelkkään A-kanavanippuun..

      • Bznzjdkxk

        Norkring lähti maitojunalla kotiin jo ennen kuin aloittikaan!


      • joopa-joo1
        Bznzjdkxk kirjoitti:

        Norkring lähti maitojunalla kotiin jo ennen kuin aloittikaan!

        Syy on osaksi byrokratian, osaksi kannattavuuden. Tappiolla ei kannata hommaa pyörittää ja vielä kun Digita olisi perinyt liian kovaa mastovuokraa niin ei ihme että homma ei alkanutkaan.


      • Älä_ihminen_hermostu

        Kuinka kallista luulette seuraavan aikataulun päätösten olleen Norkringille:
        1. Valtioneuvosto julisti 16. maaliskuuta 2015 haettaviksi yhdeksän antennitelevisioverkon toimilupaa ja toimilupien hakuaika päättyy 18.toukokuuta 2015.
        2. Liikenne- ja viestintäministeriö sai 18. toukokuuta 2015 päättyneellä antennitelevision toimilupakierroksella neljä hakemusta. Uusi toimilupakausi on kymmenen vuotta vuodesta 2017 alkaen.
        3. Valtioneuvosto on 12. marraskuuta 2015 myöntänyt uudet antennitelevision verkkotoimiluvat vuonna 2017 alkavalle toimilupakaudelle. Markkinoille tulee uusi toimija, norjalainen Norkring As.
        4. Ohjelmistolupien myöntäminen heivattiin Viestintävirastolle, joka laittoi ne hakuun 18.1.2016 ja hakuaika päättyy maaliskuun 21. päivänä 2016, jolloin hakuaikaa kuitenkin jatketaan 18.4.2016 saakka.
        5. Toimilupia haki maanantaina 18.4. päättyneellä hakukierroksella 15 toimijaa, jotka jättivät määräaikaan mennessä toimilupahakemuksen yhteensä 81 ohjelmistolle. Yleisen edun televisiotoiminnan toimilupa kiinnosti kahta toimijaa.
        6. 18.5. todetaan, että kapasiteetin jako ei menekään helpolla, joten Viestintävirasto siirtää television ohjelmistotoimilupahakemuksia valtioneuvostolle. Ohjelmistolupien myöntäminen tapahtuu joskus kesällä. Kukaan ei hae ohjelmistolupaa Norkringin B-kanavanippuun (peitto 100%).
        7. Norkring herää ja pyytää verkkotoimilupansa muuttamista B-kanavanippua koskevien ehtojen osalta siten, että kanavanipun väestöpeittovaatimus lasketaan 100 prosentista 85 prosenttiin ja vaatimus rakentaa peitto yli 50 asukkaan katvealueille sekä mahdollisuus toteuttaa osa verkosta vaihtoehtoisella tekniikalla poistetaan. Tämä tietenkin hyväksytään 9.6. ja Lappi Itä-Suomi pyyhitään pois B-kanavanipun näkyyvyydestä..
        8. Tämäkään kevennys ei siis riittänyt, sillä ratkaisu ohjelmistoluvista olisi tullut Valtioneuvostolta vasta kuukauden kuluttua (Lomien jälkeen?).
        9. 16.6. Norkring ilmoittaa luopuvansa verkkotoimiluvastaan, joten nykyisille verkko- ja ohjelmistotoimiluville annetaan jatkoaikaa. Ohjelmistotoimilupakierros keskeytetään toistaiseksi. Valtioneuvoston käsittelyyn siirrettyjen ohjelmistotoimilupien määräaikaa on päätetty pidentää 31.1.2017 asti.
        Rakenna sitten uutena toimijana tv-verkot kuntoon, kun ei tässä vaiheessa ole edes mahdolliset asiakkaat tiedossa. Espoon metrollakin on helpompaa, sillä sillä on asiakkaat valmiina mutta tekniikka on vähän kesken. Norkringillä ei liene rahasta kiinni, sillä se on käyttänyt valttinaan pääomistajan Telenorin 15 miljardin euron vuotuista liikevaihtoa. Lähettimiä ja koko lähetysjärjestelmää ei saa rahallakaan valmiiksi puolessa vuodessa, sillä neuvottelut vievät aikaa eikä sitä yksinkertaisesti ole riittävästi. Menikö se kriittinen aika näiden lupien veivauksessa? Sanoisin, että byrokratia tässä otti voiton ja joku mastovuokran suuruus on vain tekosyy..?


    • ertvwer

      Ja samalla saadaaan parempi näkyvyys maaseuduilla joissa pitkiä matkoja lähettimiin, siis matalat hertsit kantaa pidemmälle.

    • Kauneuskilpailu_tämäkin

      http://yle.fi/uutiset/taajuushuutokauppa_tulee_taas__viimeksi_oli_joitain_ongelmia/9029616 on kerrottu taustaa, kuinka huutokaupataan nyt vuoden loppuun mennessä vapautuva 700 MHz taajuusalue.
      Aikaisemmin tv-kanavien lähetyksiin käytetty 700 megahertsin taajuusalue vapautuu nyt teleoperaattorien käyttöön. Uudet toimiluvat jaetaan huutokauppamenettelyllä. Kyseessä ei ole uusi menettely. Toimiluvat 800 megahertsin taajuusalueelle myytiin huutokaupassa syksyllä 2013 noin 108 miljoonan euron yhteishintaan. Tuolloin toimilupia itselleen voittivat DNA Oy, Elisa Oyj ja TeliaSonera Finland Oyj. Esimerkiksi DNA maksoi toimiluvistaan noin 33,5 miljoonaa euroa ja Elisa noin 33,3 miljoonaa euroa.
      Huutokaupan lähtöhintana on 90 miljoonaa, ja kun kyseessä on kolmen operaattorin kesken käytävä kisa, niin hinnan korotukset jäävät vähäiseksi.

    • vhffani

      Miksei digitelkkaria laitettu alunperinkin kokonaan VHF systeemille, ei olis tarvinnu kanavia jatkuvasti mulkata, ja antennitki oli useimmilla valmiina.

      • huh_huh

        Siksi koska pelkällä Vhf-alueella ei ole riittävästi kapasiteettia niin siksi käytetään myös Uhf-aluetta.


      • VHF_Suomessa_digitvlle

        VHF-alueen kapasiteetti jää pakosti Suomessa vajaaksi: DNA:n lähetinasemat ovat pienitehoisia ja mastot matalia, kanavajako on 7 MHz, ylimpiä kanavia ei voida käyttää länsirajalla Norjan ja Ruotsin DAB-lähettimien takia, itärajalla naapurin tv-lähetykset ja sotilastaajuudet haittaavat toistaiseksi, jne. DNA:n verkko laajenee (nimellisesti) valtakunnalliseksi ehkä vasta muutaman vuoden kuluttua. Lähes 100 % peittoa ei viranomaiset edes kaipaa VHF-alueella, kuten UHF-alueen A-kanavanipulle on asetettu ehdoksi. Norkring sai tingittyä B-kanavanipun peitoksi 85% väestöstä, mutta uusi hakukierros saattaa muuttaa sen takaisin 100% väestöpeittoon.
        Lapissa ja itärajalla taitaa vajaan vuoden kuluttua olla nähtävissä DVB-T tekniikalla vain UHF-alueen kanavanippu A, joten kannattaa hankkia T2-televisioita jos laiteuusinnan aika on tullut käsille.
        DAB teki tuloaan Suomeenkin, mutta kun vastaanottimia ei ostettu, niin se vähitellen vaipui unholaan. Ruotsissa DAB on edennyt rauhallisesti, sillä DAB-tekniikan käyttöönottoa siirretty ainakin vuoteen 2024. Norjassa radion FM-jakeluverkko suljetaan tammikuussa 2017 ja korvataan kokonaan digitaalisella DAB-jakeluverkolla. Käyttöön tulee uudempi DAB tekniikka, jota vanhat DAB-radiot eivät osaa käsitellä. DAB vie siten Suomen länsirajalta VHF-kanavat k 11 ja k 12.
        Joissakin maissa, kuten Englannissa, digitv käyttää yksinomaan UHF-taajuuksia. Englannissa DAB varaa VHF-kanavat julkisten ja kaupallisten radioiden ohjelmakanavien osalta sekä valtakunnalliseen että alueelliseen käyttöön. DAB-vastaanottimia ei ole myyty vielä tarpeeksi, jotta ULA-verkot voidaan sammuttaa. Vertailun vuoksi: Englannissa yli 80% tänä vuonna myytävistä autoista on DAB-radio.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      693
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      662
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      600
    Aihe