en mittaa sokereita

läski2

ollenkaan. olen d2 tabletti lääkityksellä. kontrolli loppuvuodesta, jossa arvot otetaan. miksi pilata päivää aamumittauksella, kun tiedän että sokerit on koholla. mitä sen on väliä onko se 10 vai 12. enkait voi omatoimisesti lisätä tabletteja. enkä saa sokereita taannehtivasti laskemaan. pitkäsokeri kait sitten kertoo mitä tuleman pitää.

15

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terttu.Tampereelta

      Suosittelen vähentämään hiilihydraatteja. Peruna, pasta/makarooni, sokeri, leipä, nisut/valkoinen vilja pois. Pienikin ruokavaliomuutos vaikuttaa noihin sinun verensokereihisi.

    • eiootietoo

      paljonkohan nektariinit, ja jäätelö nostavat sokereita. nostavatko enemmän kuin esim leipä peruna, tai pasta.

    • Olet_vaan_laiska

      Siinähän sitten otat mukisematta vastaan oheissairaudet (mm. jalka- ja silmäongelmat).

    • hpv10

      Verensokerin mittaus vie ehkä 30 sekunttia eikä pilaa päivää. Tablettilääkityksellä verensokeriarvoja mitataan lääkäriä varten jotta tämä osaa antaa neuvoja ja muuttaa lääkkeiden annostusta. Pelkkä aamumittaus ei edes riitä vaan välillä olisi hyvä mitata verensokeri ennen ruokailua ja 2 h ruokailusta.

    • läski2

      ei multa viimeeksi lääkäri kyllä kysellyt mitään mittauksista. katsoi vaan labratulokset, ja lisäsi sen mukaan tabletteja. käski kyllä syödä järkevästi. paljonkohan terveellä sokerit on esim jauhelipasta annoksen, ja 2 banaanin jälkeen.

      • D1.matkalainen

      • Itsehän_kärsit

        Lääkäri näki labratuloksista missä mennään. Ilmeisesti ns. pitkä sokeri (HbA1c) on ollut liian korkea kun lisäsi pillereitä. Eikö sinulle annettu ohjetta että kolmena päivänä ennen lääkärikäyntiä pitää tehdä ns. pitkä seuranta (mittaukset ennen ja 2 h jälkeen aamiaisen, ennen pääateriaa ja 2 h sen jälkeen, sekä ennen nukkumaan menoa)?

        Terveellä verensokeri on 2 h tuollaisen annoksen jälkeen ehkäpä 2-3 pykälää korkeampi kuin ennen ateriaa. Muutama tunti lisää ja arvot on palautunut ennalleen.


    • läski2

      eipä ole kertaakaan sellaisia ohjeita antanut. itse olen luottanut labratuloksiin. olen ymmärtänyt että pitkä sokeri kertoo missä mennään.sokeripiikit voivat olla yksilöllisiä, näin ainakin joku on sanonut. kerran kysyin kumpi on tärkeämpi aamu, vai pitkäsokeri. yhtä tärkeitä lekuri sanoi. mitä ne sokeripiikit voivat aiheuttaa. olen saanut painoa pois 7kg, toivon mukaan se vaikuttaa positiivisesti. d hoitaja on sen oloinen, ettei kiinnosta käydä. kaksi kertaa olen käynyt, mut on sen verran tyly nainen, tiedän kyllä ilman hänen sanomistaan että itse olen taudin aiheuttanut.

    • DM1_yli_40_vuotta

      Diabeetikolla, olipa DM1 tai DM2 (tai muuta), on hoitovastuu ainoastaan itsellä = omahoito. Omahoidon tärkein työkalu on verensokerin seuranta. Verensokeria on seurattava jatkuvasti ja erilaisissa elämäntilanteissa, ei pelkästään paasto/aamu ja ateriaverensokerit. On tärkeä mitata myös esim. urheilu/liikuntasuorituksen aikana/jälkeen, sairaana ollessa jne. Jos itse havaitsee jotakin mihin pitää saada muutos, on insuliiniannostusta/tablettilääkitystä muutettava ja sen voi itse tehdä. Asiassa olet itse parasa asiantuntija ja ainoastaan potilaalla itsellään on ne työkalut seurata tilannetta myös tehtyjen muutosten jälkeen.

      Jos lääkärin luona käy kontrolleissa kerran vuodessa ja sen yhteydessä otetaan ns. pitkä sokeri, se ei kerro yhtään mitään hoidon onnistumisesta kontrollijakson aikana - HBa1c kertoo tilanteesta viimeisen noin kuukauden ajalta. Jos verensokereita ei itse mittaa, ei voi odottaa hyvää hoitotulosta, ja ennenkaikkea ei ole eikä synny itselle varmuutta siitä meneekö hoito niinkuin pitää.

    • laihduttajad2

      jos vaikka päivällä, lenkin jälkeen mittaan arvon 6, ja syönnin jälkeen 13, niin en tosiaan tiedä miten tabletteja lisään. kait pitkä sokeri jotain kertoo jos lekuri voi sen perusteella määrätä vuoden lääkkeet. eiks niillä pillereillä ole jokin enimmäismääräkin.missä vaiheessa mahtaa joutua käyttämään insuliinia. inhoan niin piikkejä, ja eiks se oo vaarallinen aine. yks kaverini kuoli kun annosteli liikaa.

      • D1.matkalainen

        Sanoit "syönnin jälkeen 13", suosittelen vähentämään hiilihydraatteja "syönnistäsi", ainakin kaikki puhdistettu vilja, sokeri kokonaan pois.

        Insuliini on "myrkky", se kyllä tappaa. Itse olen pistänyt insuliineja yli 40 vuotta ja olen hengissä. Sairastuin jo lapsena DM1-tautiin joten vaihtoehtoja ei ollut. Kokemani yli 40 vuoden aikana hoito ja insuliinit ovat kehittyneet. Olen kyllä kaiman, nimimerkki "DM1_yli_40_vuotta" kanssa samaa mieltä, eli aktiivinen omahoito ja oma sokeriseuranta ovat diabeteksen hoidon perusta ruokavalion ohella.


    • inssiinsu

      mun yhdellä kaverilla 60- vuotiaalla sokerit olleet 10- 25 välillä, jo monta vuotta. kaveri ei polta ei juo, vähän ylipainoa. jalat, silmät sisäelimet täysin huippuluokkaa. insu ollut 10 vuotta käytössä. mielestäni kyseiset arvot ovat vaarallisia, mutta hänelle ne eivät ole tuottaneet mitään komplikaatioita. taitaa olla niin että korkea sokeri vaikuttaa eritavoin ihmisiin.

      • DM1_yli_40_vuotta

        Muistan taannoin, aikana kun silmäpohjat vielä tutki silmälääkäri, ei kamera.. Siis silmälääkäri meinasi puhota tuoliltaan kun kysäsi kesken tutkimuksensa että kauanko olen DM1:stä sairastunut ja siihen vastasin että 32 vuotta. Tuumasi että ei voi olla totta - silmäpohjasi ovat täysin puhtaat.
        Sokeritauti on tosiaankin kamala siinä mielessä että se kohtelee eri tavoin siihen sairastuneita. Toisilla ei auta mikään vaikka kuinka tarkkaan itse yrittää kontrolloida ja säätää - toisilla taas sellanen "vasemmalla kädellä" riittää ihan hyvin..


    • 5-3

      Voi olla, että aloittajalle ei ole annettu ollenkaan liuskoja. Tämä on jopa diabeteksen käypähoidon mukaista:

      Tyypin 2 diabetes ja hoitomuoto, joka ei altista hypoglykemialle, 0 - 10 liuskaa/viikko

      Siis 0 liuskaa on täysin mahdollista arvovaltaisten diabetesasiantuntijoiden mukaan. Lisäksi tietysti oman lääkärin on oltava näiden asiantuntijoiden kanssa samaa mieltä. Tällöin aloittaja on toiminut täysin saamansa ohjeistuksen mukaan, kun ei ole mitannut ollenkaan verensokereitaan.

      http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50056#s11

      • Vajavaiset_tiedot

        Tuolloin lääkäri on päättänyt että terveyskeskuksessa tehty laboratoriotutkimus HbA1c riittää seurannaksi.

        Aloittaja ei ole kertonut onko hänellä mittari ja kuinka paljon hän saa mittausliuskoja. Hän on vain kertonut ettei viitsi mittailla päivittäin. Eihän lääkäri voi pakottaa omamittauksiin, mutta silloin joudutaan tihentämään kontrollikäyntejä.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe