Miksi kilometrit ei vaikuta hintaan enempää?

bussilla

Skenaarioidaan auto kanditaatit:

Samanlaiset autot muutoin mutta:
Auto vuosimalli 2013 jolla ajettu 400tkm hintapyynti 25000e.
Auto vuosimallia 2003 jolla ajettu 250tkm hintapyynti 12500e.
Toki toinen on vuosimalliltaa uusimman mallinen mutta ajettu jo todella paljon.
On se jännä että miten se vuosimalli vaikuttaa auton hintaan niin paljon että edes ajetuilla kilometri määrillä ole merkitystä.

Siis auton kuluneisuudella ei ole mitään merkitystä kun auto on liian tuore eli vuosimalliltaan luokkaa 3-6 vuotta vanha niin tietyssä kohtaa kilometri määrillä ei ole hintaan mitään erityisesti hintaa laskevaa vaikutusta.

Meinataanko että ne seuraavat 200tkm menee vielä ilman että konetta ei tarvitse uusia, vaihdelaatikkoa, muuta kallista tekniikkaa.? Ja autosta pitää vielä maksaa yhtä paljon kuin uudesta pikku autosta.

Kuinka moni tälläistä uskaltaa lähtee ostamaan, 20 000 euroa autoon millä on ajettu 400tkm, kaikki takuut on soronoo menneet merkistä toki vähän riippuen mutta kuitenkin.

Niin, mä olen niin köyhä että mulla on varaa vain bussilippuun.

9

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JATKAbussilla

      "On se jännä..."

      Jepjep... eikös vaan olekin ja uskon että on.

      "Kuinka moni tälläistä uskaltaa lähtee ostamaan, 20 000 euroa autoon millä on ajettu 400tkm, kaikki takuut on soronoo menneet merkistä toki vähän riippuen mutta kuitenkin."

      Todella moni, on se jännä, eikö vaan? Esimerkkisi skenaarion auto maksaisi 2016 tehdasuutena todennäköisesti 60-90000euroa? Tuollaisen ostaa henkilö, jota ei kilometrimäärä jännitä vaan häntä ensisijaisesti kiinnostaa auton myyntihetken kunto. Tuolla 400tkm matkalla on varmasti uusittu lähes kaikki liikkuva, kulutusosia jo moneenkin kertaan ja auton hinta on 1/3 tai 1/4 uuden samanlaisen / täysin samannäköisen hinnasta. Itse sanoisin, että ROHKEA uskaltaa tuollaisenkin ostaa. Toki joskus ostaja voi olla HULLUN rohkeakin... sekään ei kuitenkaan ole myyjän vika.
      Ajaisitko sinä mieluummin vaari-vainaan aikaisella, ikälopun näköisellä, oikeasti todella vanhalla 12500euron autolla vai tehdasuuden näköisellä uusimmalla mallilla samaisesta autosta 25000euron hankintahintaan? Minä ajaisin jälkimmäisellä.

      Mainitsitkin samalla itse ne, jotka eivät uskalla ostaa; takuu-uskovaiset. Teille ei tosin myyjän kannattaisi myydäkään käytettyä autoa, vaikka olisi 40tkm ajettu JOS tehdastakuu on jo päättynyt. Te kun oletatte, että takuun kattavuus jopa paranee ja kasvaa, kun auton myy "secondhand" käytettyjä autoja myyvä liike.
      Tästä takuu-uskovaisuudestahan on tälläkin palstalla ihan päivittäin esimerkkejä; tehdastakuukaan ei korvaisi, silti kuvitellaan "secondhand" virhevastuun korvaavan. Takuu-uskovaiselle on liikkeestä kerrottu, ettei autossa ihan oikeesti ole takuuta vaikka hän itse kuinka lujaa niin olettaisi ja mielensäpahoittaisi; ja keskustelupalstoillehan liike sillä pääsee.

      "Niin, mä olen niin köyhä että mulla on varaa vain bussilippuun."

      Aivan. Tämän uskon.
      Sinänsä jännä juttu; minä kun en kovin herkästi usko mitään mitä keskustelupalstoilla kirjoitellaan, mutta tämän jotenkin uskon ihan vilpittömäksi todeksi.

      Ps.
      Esimerkki skenaariosi 2004 / 250tkm / 12500,- autossakaan ei ole enää takuuta ollut vuosikymmeneen ja virhevastuutkin on jo melkolailla nollissa.
      Näitäkin moni uskaltaa jopa autoliikkeenä myydä ja moni uskaltaa ostaakin vaikka näissäkin on kaikki takuut soronoo menneet merkistä riippumatta, ihan sinun omia sanoja lainatakseni.

      LOPUKSI ihan henkilökohtaisena vinkkinä aloittajalle:
      Älä sinä näistä asioista murehdi ja huolta kanna, anna hevosen murehtia, sillä on isompi pää.

      • JATKAbussilla

        Ja kun pyrin olemaan selkokielinen sekä perustan sanomiseni faktoihin ja esimerkkeihin, tässä esimerkkinä aloituksen skenaarioon:

        Volvo V70 AWD diesel 2014, uudenmallinen:
        http://www.nettiauto.com/volvo/v70/7961136
        375tkm, lähes 23990eurolla myyty.

        vrt. (aloittajan mukaan "samanlainen")

        Volvo V70 AWD diesel 2005, vanhanmallinen:
        http://www.nettiauto.com/volvo/v70/8046871
        240tkm, 12950eurolla myyty.

        Kumman sinä uskaltaisit ostaa, kumpaisessakin yhtä suuri/pieni virhevastuu, takuuta ei päivääkään. On se jännä.


      • autokauppiasolli

        Kummassakin oli 50% liikaa hinnassa..


      • turhavertailu
        JATKAbussilla kirjoitti:

        Ja kun pyrin olemaan selkokielinen sekä perustan sanomiseni faktoihin ja esimerkkeihin, tässä esimerkkinä aloituksen skenaarioon:

        Volvo V70 AWD diesel 2014, uudenmallinen:
        http://www.nettiauto.com/volvo/v70/7961136
        375tkm, lähes 23990eurolla myyty.

        vrt. (aloittajan mukaan "samanlainen")

        Volvo V70 AWD diesel 2005, vanhanmallinen:
        http://www.nettiauto.com/volvo/v70/8046871
        240tkm, 12950eurolla myyty.

        Kumman sinä uskaltaisit ostaa, kumpaisessakin yhtä suuri/pieni virhevastuu, takuuta ei päivääkään. On se jännä.

        Aloittajan mielestä autot ovat ajomäärää lukuunottamatta samanlaiset. Ei noin pahville varmaan kannata järkeä puhua. Ei vaikka 2014-mallin autossa on sellaisia varusteita joita tuon vanhan valmistuksen aikaan vasta kehiteltiin. Eikä ne ihan samalta ajossakaan tunnu. Veikkaan että aloittaja on itse yrittänyt myydä vanhakorista autoaan helvetillisellä ylihinnalla siinä onnistumatta. Ja nyt sitten harmittaa.


    • Oraakkeli66

      Ilmeisesti ketjun ajoittaja ei tajua mitä kuluminen, saati miten ja missä olosuhteissa sitä tapahtuu.

      Ottaen huomioon että suomessa talvet ovat pitkät ja suolaiset, ihmiset laiskoja kävelemään edes viittä kilometriä lähimpään kauppaan. Noin paljon lyhyessä ajassa ajettua autoa on luultavimmin käytetty hieman pidempiin matkoihin. 10 kertaa päivässä kylmäkäynissetty ja pesemättä suolassa lillunut on toki halvempi.

      Itse en ostaisi kumpaakaan, autoilu on aikaavievää egoilua. On oltava uudet pelit jotta naapuri olisi kateellinen. 1000€ ritsa ajaa saman asian. Jos omaa terveen itsetunnon ja seikkailumieltä :-) Harrasteautot on sitten jo toinen asia. Mutta jokainen tehkööt elämelleen ja terveydelleen mitä lystää, oli sitten kyse henkisestä tai fyysisestä egoilusta tai sen puuttesta.

    • Juups5

      Mitä useamman talven, auringonpaisteen syksyn, sadepilven tai syksyn lehdet auto on kokenut, sitä todennäköisimmin se on myös kuluneempi (ruoste, maalipinta, sisätilat ym.)

      Auto "kuluu" ja menettää arvoaan myös paikallaan seistessään huomattavasti.
      Uudempi korimalli on myös paljon halutumpi kuin vanha, vaikka kilometrit olisikin suuria. Usein suurikilometriset uudet on työsuhdeautoja tai takseja, joten ylläpitokin on ollut todella kohdallaan. Tavallinen 10 vuotta 15tkm/vuosi ajettu auto taas saattaa olla käynyt vain pakolliset huollot läpi ja nekin myöhässä.

    • autokallispidettävä

      Kun auto kuitenkin kulutushyödyke, niin uudempi huolimatta kilometreistä hintavampi ja halutumpi. Mutta vanha mikä vanha. Noin keskimäärin. Mutta tuon uudemman, joskin tässä tapauksessa paljon ajetun (onko taksi vai muu ammatikseen paljon ajavan) hinnalla saa uudenkin, jos ei niin välitä merkistä. Toki merkki monelle kuitenkin se ykkösjuttu, kun katselee näitä maakuntiemme teiden 20-30 vuotiaita ikitaivaltajia (mersuja, audeja ja volvoja). Monilla ammattinsa tai varallisuutensa johdosta varaa uusiin hyviin merkkeihin.

    • Moi, kyllä minusta kilometrit vaikuttaa hintaan aivan yhtä paljon kuin vuosimalli.
      oikeastaan on vaikea löytää todella paljon ajettuja autoja, miltään merkiltä.

    • mer.ssul

      No miettikääs kun tuolla myytään takseja joilla on ajettu 2 vuodessa sen 400tkm, jokunen 600tkm ajettukin taitaa olla ja silti hintalapussa vielä reippaasti yli 20te hintapyynti. Paljonko sillä autolla nyt vielä ajetaan oletusarvoisesti ennen kuin kaikki leviää? Juu ei ole autolla ikää mutta kilometrejä on ajettu huima määrä.

      Onko kukaan ostanut näitä niin tietää kertoa..
      Kyllähän legendaarisesti mersuilla ajellaan se klassinen miljoonakilometriä sisäänajoa mutta kuitenkin, itse len ajanut paljon mersun pakuilla että kyllä niissä ainakin pikkusen sitä huollettavaa on matkan varrella, muuta kuin perus kulumista. Vanhemmista pakuista tuppaa jo hajoilee ihan mikä vaan paikka, yleensä jo paljon paljon ennen jokin 400tkm on mittarissa, ottaen vielä huomioon että nämä pakut on vehon huolto-ohjelmassa koko ajan eli ei ole huoltamattomia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe