Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ydindinosaurukset - katoava laji

”Teknologiamurroksen myötä ydinvoimaloille uhkaa käydä kuin dinosauruksille, jotka eivät kyenneet muuttumaan ympäristön mukana.”
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1471494111004?jako=771c4c4740a5a3e7625af687e7324129&ref=tw-share

Jo nyt lukuisat ydindinosaurukuset kiemurtelee tuskissaan maailman muututtua, mm:

- brittien Hinkley Point C
- Ranskan Flamanville (EPR)
- Suomen Olkiluoto 3 (EPR)

”Venäläisen laitostoimittajan Fennovoimalle toimittama ydinvoimala tuskin kykenee tuottamaan sähköä huomattavasti halvemmalla kuin Arevan laitos.”, eli Fennovoiman ydindinosauruksesta tulee vähintäänkin kitukasvuinen, ellei sitten kuole ennen synnytystä.

19

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoinSeMenee

      Dinosaurukset ilmeisesti kuolivat ilmastonmuutokseen, ydinvoimalaitos voi osaltaan hillitä sitä, siinä on vissi ero.

      Horisontissa lähes pilviin ulottuvan tuulimyllyn torni pikemminkin muistuttaa dinosauruksen kaulaa http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/tuulivoimala-kaatui-ruotsissa-1.135552

      Verkko-operaattorin kannalta tuuli- ja aurinkovoimat ovat dinosauruksia, jotka tunkevat sähköä verkkoon silloin kun sitä ei tarvita ja eivät sitä tuota silloin kun tarvittaisiin. Ydinvoima on kuin säyseä työjuhta.

      • "Ydinvoima on ajautunut kuilun partaalle" http://www.ts.fi/mielipiteet/paakirjoitukset/2750665/Ydinvoima on ajautunut kuilun partaalle

        "Sähkön hintakehityksen kannalta keskeisessä asemassa on teknologian kehitys. Uusiutuvan sähköntuotannon tehokkuus on parantunut tasaiseen tahtiin. Maailmalla panostetaan myös valtavia summia sähkön varastointiin. Teknologiamurroksen myötä ydinvoimaloille uhkaa käydä kuin dinosauruksille, jotka eivät kyenneet muuttumaan ympäristön mukana."


      • 123475
        stuxnet kirjoitti:

        "Ydinvoima on ajautunut kuilun partaalle" http://www.ts.fi/mielipiteet/paakirjoitukset/2750665/Ydinvoima on ajautunut kuilun partaalle

        "Sähkön hintakehityksen kannalta keskeisessä asemassa on teknologian kehitys. Uusiutuvan sähköntuotannon tehokkuus on parantunut tasaiseen tahtiin. Maailmalla panostetaan myös valtavia summia sähkön varastointiin. Teknologiamurroksen myötä ydinvoimaloille uhkaa käydä kuin dinosauruksille, jotka eivät kyenneet muuttumaan ympäristön mukana."

        Uusiutuvan sähköntuotannon...????


    • FaktaaKehiin
    • FaktaaKehiin

      Palstan epäluotettavin kirjoittaja on se joka ripuloi vihreitä valheita yhtenään.

      • "Nimimerkki Netstux on mielestäni palstan epäluotettavin kirjoittelija, enkä jaksa enää edes yrittää toimia hänen hovikorjaanaan - se työ on kuin juoksisi lattialla konttavaan ja suustaan ripulia syytävän paaperon perässä jälkiä korjaillen."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14381128/energiavallankumous-(energiakaanne)

        (Suomi24:ssä tiedetään: FaktaaKehiin = Netstux = Amazing)


    • NoinhanSeOn
    • FaktaaKehiin

      " Teknologiamurroksen myötä ydinvoimaloille uhkaa käydä kuin dinosauruksille, jotka eivät kyenneet muuttumaan ympäristön mukana." Näin väittää Turun sanomat pääkirjoituksessaan.

      Ensinnäkin, suurin ympäristöuhka on kasvihuonekaasuista aiheutuva ilmastonmuutos. Ydinvoima kuuluu vesivoiman ja tuulivoiman ohella vähäpäästöisimpiin sähköntuotantomuotoihin koko elinkaari huomioon ottaen, joten siinä suhteessa sopeutuminen ei ole tarpeen.

      Sähkönkäytön ympäristössä merkittävä muutos on ollut tuotannon vaihtelun lisääntyminen, koska tuuli- ja aurinkovoima riippuvat suuresti säätilasta. Vihreillä näyttää olevan master-slave-ajattelua, eli että tuuli- ja aurinkovoima on verkossa etuoikeutettua ja kaiken muun tuotannon tulisi sopeutua niiden vaihteluihin; eli lähtökohtaisesti tuo on tuuli- ja aurinkovoiman ongelma, ei ydinvoiman. Ydinvoima pystyy taipumaan esim. päivä-yö-vaihteluun mutta varsinaiseksi säätövoimaksi siitä ei ole. Koska ydinvoiman käyttökustannukset ovat pienet, on luonnollisinta käyttää sitä vakaana perusvoimana. Siksi Brititkin ovat kaavailleet Hinkleyn laitosta ja ovat sen vuoksi valmiit maksamaan verraten korkeata tariffia.

      Eräs muutos on ollut sähkön markkinahinnan suuri vaihtelu, mikä sekin aiheutuu tuetusta vaihtelevatehoisesta tuuli- ja aurinkovoimasta. Siksi ydinvoimaa joudutaan myymään ajoittain tappiolla. Siinä on kyse markkinamekanismien vääristymästä; oikeudenmukaisessa järjestelmässä tuuli- ja aurinkovoimaa pitäisi tukien asemesta sakottaa niiden aiheuttamista ylimääräisistä järjestelmäkustannuksista, sillä ne tarvitsevat tuekseen nopeasti säätyvää korvaavaa voimaa tai sähkövarastoja.

      Paljon puhutaan sähkön paikallisesta tuotannosta pienissä yksiköissä. Paljon vähemmän puhutaan siitä että EUssa suunnitellaan supersähköverkkoja joissa valtavat määrät sähköä voitaisiin siirtää imperiumin laidalta toiselle tuotanto-olojen mukaan. Tämäkin vaihtelevatuotantoisen aurinko- ja tuulivoiman kasvun seurausta.

      Ydinvoiman taakkana ovat olleet vakavan ydinonnettomuuden uhka ja ydinjätteet. Näiltä osin tilanne on pikkuhiljaa parantunut: voimalaitokset ovat entistä turvallisempia ja ydinjätehuollossa on edistytty.

      Dinosaurukset kuolivat ilmeisesti ilmastonmuutokseen, ydinvoima voi auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. On vaikea löytää perusteita tuolle dinosaurusvertaukselle. Se lienee vihreä slogan jota faktoja ymmärtämättömät siteeraavat.


    • Onko ydinvoima tullut tiensä päähän? – "Eletään epävarmuuden aikaa"
      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/onko-ydinvoima-tullut-tiensa-paahan-eletaan-epavarmuuden-aikaa/5847052
      (18.04.2016)

      On, vaikka artikkelin asiantuntija muuta väittää. Lainauksia artikkelista:

      "Käyttöikänsä päähän tulleessa ydinvoimalassa ryhdytään ehkä valmistamaan sähköautoja tai akkuja aurinkoenergian varastoimiseen"

      "Ydinenergialla tuotetun sähkön määrä maailmassa saavutti lakipisteen noin kymmenen vuotta sitten, minkä jälkeen määrä on loivasti laskenut. Samoin on käynyt ydinvoiman osuudelle suhteessa muihin sähköntuotantomuotoihin."

      "Ranskassa ydinvoiman osuus sähköntuotannosta on maailmanennätysluokkaa, yli 75 prosenttia. Maa on ilmoittanut laskevansa riippuvuuden 50 prosenttiin sulkemalla yli 20 vanhenevaa reaktoria vuoteen 2050 mennessä. Määrä on osapuilleen sama kuin Kiinassa rakennettavien uusien reaktoreiden määrä."

      "– Poliittiset tuet ja tekniikan kehitys ovat tuoneet enemmän kasvua ja dynamiikkaa uusiutuviin energiamuotoihin. Niitä voidaan toteuttaa pienimuotoisempina, hajautetumpina ja paikallisina, Antto Vihma sanoo.

      – Jos ydinvoimateollisuus pystyy vastaamaan innovaatioilla tähän tilanteeseen, niin sillä on ehkä tulevaisuutta."

    • FaktaaKehiin

      "Poliittiset tuet ja tekniikan kehitys ovat tuoneet enemmän kasvua ja dynamiikkaa uusiutuviin energiamuotoihin. Niitä voidaan toteuttaa pienimuotoisempina, hajautetumpina ja paikallisina, Antto Vihma sanoo."

      Tuo on juuri se harhaluulo jota on paljon kylvetty. Vaikka jotkut tuulimyllyt olisivat "pienimuotoisempia ja hajautetumpia", niiden tuottama sähkö ei mene useinkaan tasan alueellisen kulutuksen kanssa. EUssa suunnitellaan supersähköverkkoja joissa uusiutuvaa energiaa pystyttäisiin siirtämään valtavia määriä suuria matkoja kulloisiltakin tuotantoalueilta kulutusalueille. Ja superverkkojen risteyskohtiin vielä valtavia sähkövarastoja. Eli todellisuudessa uusiutuva energia edellyttää nykyistä suurempaa keskittämisä.

      https://en.wikipedia.org/wiki/European_super_grid

      • Kyse on hajautetusta tuotannosta, ei hajautetusta kulutuksesta

        "Poliittiset tuet ja tekniikan kehitys ovat tuoneet enemmän kasvua ja dynamiikkaa uusiutuviin energiamuotoihin. Niitä voidaan toteuttaa pienimuotoisempina, hajautetumpina ja paikallisina, Antto Vihma sanoo."
        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/onko-ydinvoima-tullut-tiensa-paahan-eletaan-epavarmuuden-aikaa/5847052

        "Paikallisina" tarkoittaa myös mm. sähkön omatarvetuottajia, jotka myyvät ylituotantosähköään. Siltä osin paikallinen tuotanto ja kulutus kohtaavat.

        "Ja superverkkojen risteyskohtiin vielä valtavia sähkövarastoja. Eli todellisuudessa uusiutuva energia edellyttää nykyistä suurempaa keskittämisä."

        Käyttääkseni sinun suustasi jo kuvottavalta kuulostavalta hokemaa, niin "_todellisuudessa_" (yäk) uusiutuvien energioiden tuotannon ei tarvitse keskittyä, mutta sen saa ihan moksis vaan tehdä, jos on tarpeen ja mahdollista! Sähkön siirtoverkko ja sähkövarastot ovat vain hyvä asia, koska ihannetila "jokainen tuottaa tarvitsemansa sähkön itse" ei näytä mitenkään mahdolliselta.


        Viite:

        FaktaaKehiin
        22.8.2016 17:04
        ...
        Tuo on juuri se harhaluulo jota on paljon kylvetty. Vaikka jotkut tuulimyllyt olisivat "pienimuotoisempia ja hajautetumpia", niiden tuottama sähkö ei mene useinkaan tasan alueellisen kulutuksen kanssa."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14433395/ydindinosaurukset---katoava-laji#comment-86043511


    • Maansyöjä

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/onko-ydinvoima-tullut-tiensa-paahan-eletaan-epavarmuuden-aikaa/5847052

      " Ei siis ihme, että vahvasti hiileen tukeutunut savusumuinen maa panostaa päästöttömään energiaan. Yli 20 ydinreaktorin rakentaminen on valtava investointi, mutta vielä enemmän Kiinassa satsataan uusiutuviin energialähteisiin: tuulivoimaan, aurinkoenergiaan ja vesivoimaan."

      ja tuossa taas tekstiä, joka on lähellä vihreää valhetta. Todellisuus on toisenlainen:

      Vuonna 2015 Kiinassa ydinsähkön tuotanto kasvoi enemmän kuin aurinko- ja tuulisähkön tuotannot yhteensä.

      lähde:
      http://www.greenpeace.org/eastasia/Global/eastasia/publications/reports/climate-energy/2016/Key numbers from China stat communique 2015.pdf

      • FaktaaKehiin

        Ja hiljattain Kiinassa on päätetty pysäyttää tuulivoiman rakentaminen viidessä tärkeimmässä maakunnassa verkko-ongelmien vuoksi.


      • FaktaaKehiin kirjoitti:

        Ja hiljattain Kiinassa on päätetty pysäyttää tuulivoiman rakentaminen viidessä tärkeimmässä maakunnassa verkko-ongelmien vuoksi.

        Se onkin tärkeä asia tässä keskustelun aiheessa :D

        Viite:

        " FaktaaKehiin
        22.8.2016 17:32
        Ja hiljattain Kiinassa on päätetty pysäyttää tuulivoiman rakentaminen viidessä tärkeimmässä maakunnassa verkko-ongelmien vuoksi. "
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14433395/ydindinosaurukset---katoava-laji#comment-86043933

        Joten: "Hyvää päivää, kirvesvartta."


    • Edes Fortum ei usko enää ydindinosauruksiin:

      "Lundmark totesikin, että ydinvoimarakentaminen saattaa muuttua täysin, sillä maailmalla kehitellään moduuleina koottavia pienydinvoimaloita, joiden osat valmistetaan konepajoilla ja kootaan valmiiksi asennuspaikalla. Ne voivat Lundmarkin mukaan uudistaa koko ydinvoima-alan. Hänen mukaansa Fortum on tällaisista laitoksista kiinnostunut. Pienet modulaariset ydinvoimalat eivät ole mikään uusi asia. Niitä on kehitelty maailmalla pitkään "
      http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=8792

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe