Jalkaväkimiinat pelastivat Suomen?

Kuka.tietää

Talvi ja Jatkosodassa? Meinaan kun niiden perään vieläkin itketään, olivat aivan ratkaisevia aseita siinä että puna-armeija pysäytettiin?

Saksalaiset ne vasta miinoja käyttivätkin itärintamalla mutta eipä niistä apua ollut, puna-armeija vyöryi Berliiniin. Ilmeisesti suomalaisten miinat olivat paljon parempia kun niillä venäläiset pysäytettiin?

24

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin.se.vain.on

      Viime sodissa miinoilla oli aivan marginaalinen merkitys talvi ja jatkosodassa. Nykyään miinojen merkitys on vielä vähäisempi.

    • NäinSe.VaanOn

      EI asia ole tuollainen on/off kuten avaaja yrittää esittää. Miinat ovat eräs tehokas ja halpa sodankäynnin muoto lukemattomien muiden joukossa. Ei mikään yksittäinen ase maata pelasta tai jätä pelastamatta!

      Suomella on pitkä raja ja sen takana Venäjä, joka ITSE pitää kiinni omista miinoistaan!

      Meille koitui tässä asiassa kohtalloksi vasemmistolainen HGalonen ja halpa pisteiden keruu!

      • Näin.se.vain.on

        Kerro miten jalkaväkimiinat auttoivat Suomea kun puna-armeija helmikuussa 1940 aloitti suurhyökkäyksen? Entä miten ne auttoivat kesäkuussa 1944 kun Karjalan kannaksella aloitettiin suurhyökkäys, miten miinat puna-armeijaa hidastivat?

        Nykyään jalkaväkimiinoista on vielä vähemmän hyötyä joten turha niiden perään on haikailla


      • TarkkisOnTyhmä

        Molemmissa sodissa miinat vaikeuttivat ja hidastivat hyökkääjää. Mitä ihmeen kertomista odotat? Haluatko kuulla, miten miina toimii?


      • Suomihan_hyökkäsi
        TarkkisOnTyhmä kirjoitti:

        Molemmissa sodissa miinat vaikeuttivat ja hidastivat hyökkääjää. Mitä ihmeen kertomista odotat? Haluatko kuulla, miten miina toimii?

        Kesällä vuonna 1941 Suomihan se nyt vain hyökkäsi Neuvostoliittoon natsi-saksan rinnalla täysiverisenä aseveljenä ja käytännössä myös liittolaisena.

        Miten nyt sitten nämä mainitsemasi miinat vaikeuttivat ja hidastivat Suomen hyökkäystä Neuvostoliittoon?


      • Näin.se.vain.on
        TarkkisOnTyhmä kirjoitti:

        Molemmissa sodissa miinat vaikeuttivat ja hidastivat hyökkääjää. Mitä ihmeen kertomista odotat? Haluatko kuulla, miten miina toimii?

        Kerro kuinka miinat kesäkuussa 1944 hidastivat hyökkääjiä? Myöhemmin hyökkäys pysäytettiin, mutta siihen tarvittiin tykkejä, ilmavoimia, maavoimia. Miinojen osuus oli aivan olematon.

        Kerro vielä kuka korkea upseeri oli sitä mieltä että miinoilla oli tärkeä merkitys puna-armeijan pysäyttämisessä?


      • TarkkisOnTyhmä

        Ei sodassa ole kyse jostakin tietystä aseesta vaan kokonaisuudesta. Kesän 1944 suurhyökkäyksessä ps-miinat hidastivat ja tuhosivat paljon vastustajan runsasta panssarikalustoa! Joten miinat auttoivat melkoisesti torjunnassa!

        Kerro vielä kuka korkea upseeri oli sitä mieltä että miinoilla EI OLLUT MERKITYSTÄ puna-armeijan pysäyttämisessä?


      • Näin.se.vain.on

        En muista että yksikään upseeri olisi miinoja pitänyt mitenkään merkityksellisinä. Kerro vielä noista venäläisten runsaista panssarien menetyksistä kesällä 1944. Kuinkakohan moni ajoi miinaan...


      • TarkkisOnTyhmä

        Et tietenkään, koska tutkit asioita Muna-armeijan näkökulmasta!

        Kerron heti, että kuinka moni, kunhan sinä ENSIN kerrot kuinka moni muna-sotilas kaatui kesällä 1944 yhden sotilaan tarkkuudella!


    • Miinat-ovat-yksi

      halpa ja joskus tehokas asejärjestelmä köyhälle maalle.

      Mitään sotaa ne eivät ratkaise.

      • Näin.se.vain.on

        Aivan marginaalinen merkitys viime sotien aikaan, nykyään vielä vähäisempi. Silti jotkut älykääpiöt jaksavat itkeä niiden perään aivan kuin ne olisivat jotain ihmeaseita.


      • NoinSeVainEiOle

        Miinoista oli merkittävä apu viime sotien aikaan ja nykyään aivan yhtä suuri! Halosen älykääpiö luopui apuvälineestä aivan turhan takia!


    • TarkkisOnTyhmä

      Niillä oli asemasodassa melko ratkaiseva merkitys jha ne vaikeuttivat merkittävästi jos vastustaja halusi tehdä ns väkivaltaista tiedustelua!

      Kesän 1944 suurhyökkäyksessä ps-miinat hidastivat ja tuhosivat paljon vastustajan runsasta panssarikalustoa! Kyllä miina on ajankohtainen välineenä yhä ja Halosen torvelo meni ne antamaan pois syyttä suotta!

      • Näin.se.vain.on

        Miinojen merkitys puna-armeijan etenemisen hidastamisessa kesäkuussa 1944 oli aivan marginaalinen. Kyllä venäläiset pysäytettiin mutta miinoilla oli sen kanssa hyvin vähän tekemistä.

        Sinä se varmaan kylväisin koko itärajan täyteen miinoja ja kuvittelisin että se vihollisen pysäyttää. Pitäisi olla aika helvetin monta miinaa ja miinojen kylväjää. Ilman miinoja Suomen armeija pärjää vallan hyvin.


      • TarkkisOnTyhmä

        Tarkkispoika jankuttaa täysin turhaan!

        Kaikki vihollisen toimintaa ja hyökkäystä rajoittavat ja vahingoittavat aseet olivat hyvin tervetulleita. Kukaan ei ole väittänyt, että joku yksittäinen ase olisi yksin ollut ratkaiseva, mutta telamiinat katkaisivat monen neukkutankin tien ja jv-miinat monen muna-armeijalaisen elämän!

        Miinat olivat verrattomia tukikohdan suojauksessa ja hyökkäysyrityksen paljastajana. Kaikki sen ajan armeijat käyttivät niitä runsaasti ja miinbat auttoivat erityisesti puolustussodassa!

        Ei kukaan ole väittänyt, että miina yksin pysäyttää, mutta on puolustuksen hyvänä apuna pysäyttämisessä. Toki miinoja voi raivata, mutta se hidastaa merkittäväsati hyökkääjä!

        Miinojen kanssa nyky-Suomehn armeija pärjää entistä paremmin. Halosen hölmöily voi vielä kostautua kalliisti!


    • TarkkisOnTyhmä

      Muna-armeija menetti runsaasti kalustoa ja miehiä kesällä 1944!

      Osa kuoli ja osa esiintyi voiton päivän paraatissa marssilla yksijalkaisena!

      • Mitä.Eikö_niitä

        yksijalkaisia tapettukaan ryssissä isänmaanpettureina? Yhdellä jalalla voitonparaatissa, joopa joo.


      • JokunenSelvisi

        Se vaatii taitoa etenkin kun pitää marssia uljaasti jalkaa ylös heittäen, mutta ilman muuta muna-armeijan veteraani osaa:-D


    • hgghhhghghghg

      Täällä puhutaan ihan p*skaa. Kysy Vietnam veteraaneilta olivatko miinat turhia. Eräs amerikkalainen sotilas sanoi että niiden rooli oli merkittävä miestappioissa ja psykologisilta vaikutuksiltaan. Amerikkalaisilla rupesi nupissa nykimään kun joutui kokoajan varoa askeliaan.

      Otetaanpa tilanne jossa SINÄ olet korsussa. Haluaisitko olla korsussa jonka edustalla on sekä tela että jalkaväkimiinoja, vai että olisit ilman jalkaväkimiinoja.

      Kiitos Tarja ja Eki!

    • Stalinin_ratkaisu

      Suomen pelasti Stalinin mielen muutos. Hän ymmärsi siirtää sodan painopisteen keskiseen Euroopaan eli Saksan lyömiseen. Stalinille tuli kiire päästä Berliinin jotta se ei joutuisi pelkästään länsivaltojen käsiin.
      Tällä tempulla Stalinista tuli yksi niistä kolmesta suuresta jotka poseerasi valokuvassa. Kai olette nähneet valokuvan Rooseveltista, Stalinista ja Churchillistä.

      Stalinille tärkeintä oli lyödä Saksa ja tarvittaessa saada Hitler käsiinsä. Onneksi Hitler ymmärsi tappaa itsensä ennen kiinni joutumistaan. Tämä himmensi hieman Stalinin voiton paraatia.

    • StalininPakkosauma

      "Suomen pelasti Stalinin mielen muutos."

      TODELLISUUDESSA Suomen pelasti ne kuuluisat torjuntavoitot!

      " Hän ymmärsi siirtää sodan painopisteen keskiseen Euroopaan eli Saksan lyömiseen."

      Sen hän ymmärsi koko ajan, mutta uskoi divisiooniensa tunkeutuvan sis-Suomeen! Se oli väärä luulo!

      "Stalinille tuli kiire päästä Berliinin jotta se ei joutuisi pelkästään länsivaltojen käsiin."

      Asiasta oli sovittu jo aiemmin sillä länsi ei HALUNNUT hyökätä Berliiniin peläten suuria miestappioita. Joosepille ei taas muna-armeijan tappiot olleet mikään ongelma!

      SEN SIJAAN, koska Stalin ITSE petti kaikki sopimuksensa hän uskoi myös lännen rikkovan em sopimuksen ja siksi oli kiire!

      "Tällä tempulla Stalinista tuli yksi niistä kolmesta suuresta jotka poseerasi valokuvassa. Kai olette nähneet valokuvan Rooseveltista, Stalinista ja Churchillistä."

      Ei, vaan olisi päässyt siihen muutoinkin! Berliinin himoitseminen maksoi runsaasti venäläistä verta!

      "Stalinille tärkeintä oli lyödä Saksa ja tarvittaessa saada Hitler käsiinsä. Onneksi Hitler ymmärsi tappaa itsensä ennen kiinni joutumistaan. "

      Hitleriä ei moinen kohtalo innostanut!

      "Tämä himmensi hieman Stalinin voiton paraatia."

      Stalinin piti alunpitäen ottaa paraati vastaan hevosen selästä, mutta koska ukkopaha oli kehno ratsasta niin hän pelkäsi putoavansa. SIKSI Zukov pääsi ratsaille!

      • turhaa_sotaa

        Luuletko keskustelleesi näistä asioista Stalinin kanssa? Jos luulet keskustelleesi niin olet nähnyt vallan outoa unta.
        Herää jo unestasi ja näe todellisuus.

        Stalin taisi jo nähdä ettei Suomea kannata vallata kokonaan. Tajusi jo senkin ettei Suomen kotikommareista ole mihinkään hallitustehtäviin.
        Häneltä taisi loppua kiinnostus Suomea kohtaa ja päätti jättää lopullisen ratkaisun tulevaisuuden käsiin. Stalin jäi siis odottamaan parempaa ajankohtaan Suomen ottamiseksi haltuunsa, mutta sitä ajankohtaa ei tullut hänen elinaikana.

        Joten tilanne jäi avoimeksi tuleviksi vuosiksi. Ja lopulta toveri Gorbatsov joutui lukemaan Neuvostoliiton loppusanat. Neuvostoliitto romahti omaan mahdottomuuteensa. Ei sillä sodalla Suomea vastaan ollut mitään järkevää tarkoitusta Neuvostoliitolle.
        Stalin tapatti vain oman maan liikaväestöä kuten tapatti kulakkejakin.


      • roletaari

        Päätelmäsi Stalinin logiikasta on täysin oikea!

        Miinoista. Miinoitus hidastaa ja ohjaa hyökkääjää puolustajalle edullisempaan maastoon.
        Miinoitusten aiheuttamat haavoittuneet aikaan saavat kuormitusta hyökkääjän huollossa koska tavallisesti yksi haavoittunut sitoo kaksi tervettä alkukuljetukseen.

        1944 vetäytymisvaiheessa ei luultavasti ehditty miinoittamaan riittävästi ja suunnitelmallisesti.
        Jäntti: Viipurin viimeinen päivä. Puolustajan moraalia nakersi tietoisuus etuumaastosta puuttuvista miinoitteista. Venäläiset ajoivat panssareille jv kansillaan näköetäisyydelle ja meikäläisten munauksen vuoksi tykistöllä ei ollut kranaatteja.

        Vastaavasti vastuussa olleet upseerit kertoivat Ilmomantsin torjunta- ja motitustaisteluissa suomalaisten miinoitteiden korvanneen 1 - 3 jv divisjoonaa.


    • JoosepinMokat

      Mistä ihmeestä sait päähäsi 'keskustelun Stalinin' kanssa? Uskotko olevasi Stalin?

      Stalin näki, että Suomea hän ei saisi vallattua AINAKAAN kesällä tai syksyllä 1944. Niinpä hän halusi entistkin joukkonsa pois Suomen rintamalta ja solmi aselevon!

      Ei monellakaan Neuvostoliiton sodalla ollut "järkevää tarkoitusta"! Breznevin neronleimaus ängetä Afganistaniin nopeutti suuresti neukkujen romahdusta!

      Kulakit eivät olleet mitään " riistoporvareta vaan tavallista ahkerampia talonpoikia, joilla oli kenties hevonen ja muutama lehmä! Tämän kansaosan eliminointi joudutti melkoisesti 20- luvun nälänhätää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe