Savonlinnan talousvaikeuksien syyt

yxyrittäjä

Ei ole ihme, että Savonlinnan talous sakkaa, kun vähäiset rahat laitetaan Olavinkadun jonnin joutavaan remonttiin ja otetaan 2 miljoonaa velkaa jonkin tarpeettoman kiinteistön ostoon. Miten on mahdollista, että joku myy 14-16 miljoonan arvoiset kiinteistöt 1,8 miljoonalla?! Eikö myyjä ymmärrä bisneksien päälle, vai onko kaupunkia taas kusetettu? Olisi myynyt vaikka puoleen hintaan (7,5 miljoonaa €)

Syy ei ole päättäjissä, vaan realistiseen talousajatteluun kykenemättömissä äänestäjissä. Sitä saa mitä tilaa.
Kaupungin vuosikymmenien yrittäjävastaisuus ja kaupunkilaisten kateus yrittäjiä kohtaan tuottaa pikkuhiljaa tulosta. Varmin tapa saada talous kuralle on kaventaa yrittämisen edellytyksiä ja lisätä julkisen sektorin työpaikkoja. Näin Savonlinnassa on toimittu, eikä tarvitse olle ennustaja, kun veikkaa että näin jatketaan tulevaisuudessakin.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvokasta

      Kyllä Olavinkadun remontti on kaikin puolin kannatettava asia. Kadusta tulee nykyistä huomattavasti viihtyisämpi, kun kevyen liikenteen väylät levenevät ja autojen ylivoima kapenee. Uskon, että kadunvarren liikkeisiin tulee tätä kautta entistä enemmän asiakkaita. Nyt on jo havaittavissa, että tyhjillään olleet liikehuoneistot alkavat täyttyä. Sanalla sanoen, pääkadustamme on tulossa puistokatumaisen viihtyisä!

      • OnNiitäLopettanutkin

        "Uskon, että kadunvarren liikkeisiin tulee tätä kautta entistä enemmän asiakkaita. Nyt on jo havaittavissa, että tyhjillään olleet liikehuoneistot alkavat täyttyä."

        Saahan sitä uskoa, mutta se on vain uskon asia. Liikehuoneistojen täyttyminen ei ole missään tekemisissä Olavinkadun remontin kanssa, päin vastoin.
        Keskusta kuihtuu ja palvelut siirtyvät Nojanmaahan. Tämä näkyy jo Nojanmaassa sijaitsevien asuntojen ja kiinteistöjen hinnoissa.


      • Turhaaw

        Niin, että miten näkyy hinnoissa?


    • kiinteistokaisa

      Hinnoista en tiedä mut katopas miten on asuntojen tarjonta ja kysyntä eri puolilla kaupunkia.
      mertala suunta on kysyttyä mut länsipuolella sakkaa kaupanteko

    • Tupailta

      No jos Savonlinnassa päättäjinä ovat omat kuntansa aikoinaan konkurssin partaalle johtaneet kunnallispolitikot ja virkamiehet, niin mitä muuta voitte odottaa? Kuvittelitteko ihan oikeasti että kun kolme pers*aukista kuntaa liittyy yhteen, niin rahaa alkaa pursuta ovista ja ikkunoista?

      Kun äänestätte seuraavan kerran kunnallisvaaleissa, miettikää, onko sillä mukavalla naapurin levysepällä tai ohranviljelijällä oikeasti tarpeeksi koulutusta jotta hän on pätevä tekemään päätöksiä, joilla johdetaan 35 000 asukkaan kuntaa?

      Tuollaisia Olavinkadun ehostusremontteja tulee vielä lisää, pidetään kulissit keskustassa pystyssä ja rapautetaan kaikki muu.

      • YksYrittäjä

        "Kun äänestätte seuraavan kerran kunnallisvaaleissa, miettikää, onko sillä mukavalla naapurin levysepällä tai ohranviljelijällä oikeasti tarpeeksi koulutusta jotta hän on pätevä tekemään päätöksiä, joilla johdetaan 35 000 asukkaan kuntaa?"

        Hyväkään koulutus ei ole tae hyville ja järkeville päätöksille. Usein näyttää olevan juuri päin vastoin, mitä korkeampi koulutus, sen huonommat päätökset. Tämä taas johtuu siitä, että korkeasti koulutetut ovat erkaantuneet tavallisesta arjesta.
        Korkeasti koulutetut ovat usein veronmaksajien ylläpitämissä työpaikoissa, joiden yhteiskunnallinen hyöty on usein olematon.

        Maailmankuva vääristyy kun valtaa on paljon, mutta vastuuta vähän.
        Yrittäjyyttä ei ymmärretä, eikä sitä pidetä välttämättömänä.
        Todellisuus on unohtunut, sillä maailma pysähtyy välittömästi samana päivänä kun yrittäyys loppuu. Yritykset tuovat hyvinvointia ja työpaikkoja, eivät virkamiehet ja poliitikot. Tämä on hyvä jokaisen ymmärtää.


    • Luota

      Täillaiseen kirjoitukseen ei voi rakentavasti vastata koska kommenti on pelkkää tunnetta ja purkausta sekä tilanteen ja asian tuntemus näyttää puuttuvan täysin.

      • LuotaanTyötäväle

        Kerro nyt meille kaikille se totuus. Kerro sitten se tunteeton purkaus ja kommentti. Myös sinun asiantunteva analyysi kiinnostaa.

        Ps. kiroitus-vihreistä piätellen sinulta, näyttää puuttuvan SuomenKielen aasian tuntemus.


    • häiriölukiessa

      parasta olavin kadun, eli possen mäen katu rempassa on se, että missä vaiheessa torin suunnasta tuleville kerrotaan, että kohta on vain yksi kaista...

      vähän sama kuin tavin risteyksen jälkeen kaksi kaistaa kaventuu yhteen, ilman että se ilmoitetaan risteyksessä...

      savon linnalaista liikenne suunnittelua parhaimillaan.

      jos possen mäellä oli kaksi entistä kirja kaupan tilaa tyhjillään pari vuotta ja nyt toisessa on kahvila? niinn eikö se kerro jo aika paljon siitä, että ei kukaan yrittäjä halua niille paikoille, oli kaistoja miten monta tahansa.

      • Toivottavasti_

        kahvila edes onnistuu. Hankalalta näyttää kun aukioloajat ovat miten sattuu. Viime sunnuntainakin oli kiinni illalla vaikka netistä aukioloajat katsoen sen olisi pitänyt olla auki yhdeksään. No, kaupungilla oli muutenkin jo hiljaista.


    • mäkäräänen

      Osaako joku Olavinpolun kivillä koristelun kannattaja kertoa, millä tavoin "viihtyisyys", väylän kaventaminen ja koristelu lisää työpaikkoja kylässä? Millä tavoin polun kiveäminen lisää yrittäjyyttä keskustassa?

      Vaikuttaa siltä, että avaaja ymmärtää jotain. Kysynpä, kehtaisitko laskea yleisölle paljonko yksittäinen kaupunkilainen maksaa vuodessa summiteista, oopperasta ja yksityisyritysten piilotuista? Tuskin se yksittäistä kahvikuppia enempää maksaa, vai mitä?

    • Aimolinna

      Olkaamme tyytyväisiä, että jotakin edes keskustassa tapahtuu. Arvostellaan sitten vasta kun koko Olavinkatu on valmis. Antaa suunnittelijoiden suunnitella ja rakentajien rakentaa, hieno siitä tulee! Arvostelijoille taitaa käydä niin kuin rinnakkaisväylän vastustajille.

    • Talousvaikeuksien_syyt

      ovat omien kokemusteni valossa päätöksenteon liika politisoituminen, Työväenyhdistyksen vuosikymmenten ylivalta ja yleinen yrittäjävastaisuus. Sitten on vielä perussavolainen Kuha häntä-mentaliteeti jossa jäädään vänkyilemään aina kun pitäisi iskeä kiinni.

      • neuvokasta

        Täällähän oli takavuosina aina kesäisin Kuha´häntä-kulttuuritapahtuma. Minne lie sekin unohtunut? Kerrankin ajoimme höyrylaivalla Lehtiniemeen ja vaelsimme sieltä Putkinotkoon. Retkieväänä oli kuohuviiniä. Muhosen Juana juontajana. Kuha´häntä = kuhanhäntä = kunhan häntä. Savonkielen rikkautta parhaimmillaan!


      • KahtojaPutikosta

        Kuhan kahotaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe