Uskonnottomille oma palsta

tunnustaa

Hyvä Suomi24,

Tällä hetkellä Suomessa suurin vakaumukselliinen ryhmä on uskontoihin välinpitämättömästi suhtautuvat. Heidän lisäksi uskonnottomiksi lasketaa skeptikot, ateistit ja agnostikot (Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen mukaan).

Vain ateisteilla on oma palstansa Uskonnot ja Uskomukset ryhmän alla. Skeptikot, agnostikot ja uskontoihin välinpitämättömästi suhtautuvat eivät luontaisesti sovi mihinkään muihin olemassa oleviin ryhmiin.

Näiden lisäksi humanistit ovat vailla omaa ryhmäänsä. Heillä on oma järjestönsä Suomessa jossa on noin tuhat jäsentä.

Siksi ehdotan että vähintään uskonnottomille perustetaan oma palsta Uskonnot ja uskomukset ryhmän alle. Hyvä nimi palstalle on Uskonnottomuus.

Jos mahdolista, niin vastaavasi lisätään Humanismi.

Palstoille olisi kysyntää kuten lyhyt keskustelu osoittaa:
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14358267/uskonnottomille-oma-palsta

Pari muutakin keskusteluketjua keräsi nopeasti kannatusta aloitteelle.

47

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johan-sellainen-on

      Johan vapaa-ajattelijoille on oma palsta.

      Vai onko kyse siitä, että vapaata ajattelua pitää ohjata tiettyyn suuntaan?

    • Tunnustaa

      Ei sellaista palstaa ole jossa uskontoihin suhtaudutaan välinpitämättömästi.

      Vapaa-ajattelijoiden palstalla on eniten uskovien trollikirjoituksia ja toiseksi eniten hyvin jyrkästi uskonnonvastaisesti suhtautuvia kirjoituksia.

      Lisäksi palsta on ko. järjestöön suuntautuneeseen keskusteluun. Suurin osa Suomalaisista suhtautuu välinpitämättömästi uskontoon eivätkä he halua kuulua Vapareihin.

      Uskonnottomille tarvitaan oma palsta. Ateisteille on omansa ja Vpareille, mutta esim. Skeptikot ja agnostikot ovat ilman palstaa. Kuten myös humanistit. Heille nyt alkuun riittäisi mielestäni Uskonnottomuus niminen palst. Jos keskustelua tulee kovin paljon niin sitten harkitsisin sen jakamista mainittuihin alaryhmiin.

      Lisäksi vastapainoksi jos katsoo uskonnollisten palstojen kirjoa niin niitähän on vaikka kuinka. Ja samaan aikaan siis suurin suomalainen ryhmä on kuitenkin uskonnottomat jaheissä erityisesti uskontoon välinpitämättömästi suhtautuvat.

      Toivottavasti voitte perustaa palstan vaikka koeajaksi ja jos keskustelua ei tule niin helppohan turhia palstoja on siivota pois.

      • tunnustaa

        Tämä uskonnottomien palsta olisi Suomen ainut laatuaan, joten uskoisin sen herättävän huomiota reilusti.


      • On ihan varmaa, että tämä uusikin palsta täyttyisi uskovien ihmisten trollauksesta. Jostain syystä trolleilla tuntuu olevan loputtomasti aikaa typerien aloitusten suoltamiseen erilaisille palstoille.

        Ei minulla kuitenkaan ole mitään tällaista palstaa vastaan.


    • Hämeenhidalko

      Jos on uskonnoista välinpitämätön, niin eihän sitä silloin ala puhumaan uskon asioista vaan jostain muusta mielenkiintoisemmasta asiasta.
      Otaksuisin näin...

    • yksi-uskomaton-

      Ei pidä lokeroitua johonkin tiettyyn keskusteluun, vaan osallistuu sellaisiin mikä kiinnostaa. Uskontokeskustelut jätän kyllä käymättä, mutta selaan keskustelusivua ja poikkean kaikenlaisiin keskusteluihin.

    • tunnustaa

      Uskonnottomat ovat edelleen suurin yksittäinen ryhmä Suomessa. On jotenkin hyvin nurinkurista että heiltä silti puuttuu oma ryhmänsä. Sen sijaan uskonnollisia ryhmiä on joka ikiselle pienellekin lahkolle omansa, vaikkei palstoilla ole keskusteltu vuoteen.

      Jos katsoo jo olemassa olevia ryhmiä, niin jotenkin tuntuu, että tässä on nyt enemmän politiikkaa tai muuta perusteluissa kun tuollaiselle aihealueelle ei perusteta palstaa.

    • Eikö-mikään-riitä

      On oma liitto
      on oma yhdistys
      on oma kerho- /kokoontumistila
      on oma hautausmaa
      on oma lehti
      on oma foorumi
      on oma ...

      Vielä pitäisi tänne saada toinenkin foorumi!

      • tunnustaa

        Miten niin toinen foorumi? Ei ole uskonnottomuus nimistä foorumia, ei skeptismi eikä agnostisuus nimisiä foorumeita.

        Mihin viittaat?


      • Lue-uudestaan
        tunnustaa kirjoitti:

        Miten niin toinen foorumi? Ei ole uskonnottomuus nimistä foorumia, ei skeptismi eikä agnostisuus nimisiä foorumeita.

        Mihin viittaat?

        Et näköjään ole ymmärtänyt ensimmäistä vastausta.

        Lue
        Johan-sellainen-on
        6.9.2016 7:14

        tuo uudestaan.


      • tunnustaa

        Kiitos tarkennuksesta. Vapaa-ajattelijoiden palsta on heidän palstansa ja siellä puhutaan vapaa-ajattelusta ja vapaa-ajattelijoista ja heidän aiheistaan.

        Ateismi palstalla puutaan ateismista.

        Miksi lestadiolaisilla on oma palstansa vaikka ovat kristittyjä? Miksi yksi kristittyjen palsta riitä? Tai miksi autopalstoja on merkeittäin, eikö yksi yhteinen autopalsta riitä?

        Onko siinä jotain pahaa jos uskonnottomille on oma palstansa?


      • Siinä-syy
        tunnustaa kirjoitti:

        Kiitos tarkennuksesta. Vapaa-ajattelijoiden palsta on heidän palstansa ja siellä puhutaan vapaa-ajattelusta ja vapaa-ajattelijoista ja heidän aiheistaan.

        Ateismi palstalla puutaan ateismista.

        Miksi lestadiolaisilla on oma palstansa vaikka ovat kristittyjä? Miksi yksi kristittyjen palsta riitä? Tai miksi autopalstoja on merkeittäin, eikö yksi yhteinen autopalsta riitä?

        Onko siinä jotain pahaa jos uskonnottomille on oma palstansa?

        Vapaa-ajattelijat ovat juuri noita uskonnottomia.


      • eipäsyleistetä
        Siinä-syy kirjoitti:

        Vapaa-ajattelijat ovat juuri noita uskonnottomia.

        Kaikki uskonnottomat eivät ole vapaa-ajattelijoita.


    • fda

      Kannatetaan. Veikkaukseni on, että sinne tulee se vakiomäärä häiriköitä, jotka eivät voi kestää sitä että jollain ei ole uskontoa.

    • Suomi24-palstat on aiheenmukaisia, ehkä ikäryhmäpalstoja lukuunottamatta.
      Tältä pohjalta ehdotuksesi on suorastaan typerä.

      • Tunnustaa

        Voitko kertoa lisää logiikastasi?

        Nimenomaan ehdotin aiheen mukaista palstaa nimeltä uskonnottomuus.


      • Tunnustaa kirjoitti:

        Voitko kertoa lisää logiikastasi?

        Nimenomaan ehdotin aiheen mukaista palstaa nimeltä uskonnottomuus.

        Etpäs ehdottanut, vaan palstaa uskonnottomille.


      • Kaksi-samaa-asiaa
        kekek-kekek kirjoitti:

        Etpäs ehdottanut, vaan palstaa uskonnottomille.

        Kun se vapaa-ajattelija on just sitä. Se ei voi olla jossain uskonnollisessa yhteisössä.


    • ateismipalstavetää

      Uskonnottomat eivät ole suurin ryhmä Suomessa. Evlut kirkko vetää aika hyvin vieläkin. Sitten on muita uskontoja ja uususkontoja, sekä merkittävä määrä uskonnottomista on niitä jotka uskovat. Uskonnottomat hengelliset ovat merkittävästi kasvava ryhmä.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Spiritual_but_not_religious

      Jonkinlainen Ekumenia-palsta voisi olla paikallaan. Mutta tuskin uskonnottomat-palstalla tarkoitetaan sellaista. Hakeeko aloittaja uskonnottomat-palstatoiveellaan jotain omanmieleistään ryhmää, joka ei kuitenkaan vastaa todellisuutta?

      Ateismi-palstalle mahtuu edelleen skeptikot, agnostikot ynnä muut, teistien ja ateistien lisäksi. Ei ateismipalstan keskusteluja ole rajattu millään tavoin. Paitsi häiriköinnin ja asiattomin ilmiannoin. Joten tervetuloa sinne keskustelemaan uskonnottomuudesta!

      • Tunnustaa

        No miten olisi sitten tuo Uskonnottomat hengelliset palsta?

        Sellaisellekaan aiheelle ei ole palstaa tarjolla.

        Kirkon jäsenistä enemmistö ei usko kirkon tarinaan. Uskonnottomista nyt tuskin kukaan uskoo uskontoon.

        Uskonnottomuus nyt on ollut todellisuutta jo vuosikymmeniä. 2010-luvulla ylitettiin Suomessa 1.000.000 raja, siis miljoona uskontokuntiin kuulumatonta suomalaista: http://www.tilastokeskus.fi/til/vaerak/2014/01/vaerak_2014_01_2015-12-10_tau_007_fi.html

        Mistä kertoo se että täällä edelleen kiistetään aiheen olevan validi joka neljännelle suomalaiselle?

        Perustelusi on pettämätön. Eikö olisi parasta yhdistää vaikka ortodoksit ja lestadiolaiset, katolilaiset ja luterilaiset saman Kristillisyys palstan alle, kun sitä kerran ovat ja voivat hyvin keskustella samalla palstalla. Osa kun niistä on vielä niin hiljaisia ettei yhdistämistä kukaan huomaisi.

        Uskonnottomuus on länsimaissa yhä enemmän totta ja voidaan toki pitää pää pensaassa ja väittää muuta, jos se helpottaa hänen oloaan.


    • Sitä-samaa

      Vapaa-ajattelu tarkoittaa uskonnosta vapaata ajattelua, joka suhtautuu arvostelevasti kirkkoon ja sen yhteiskunnalliseen vaikutukseen ja pyrkii täydelliseen uskonnon ja ateismin vapauteen. Usein vapaa-ajattelulla tarkoitetaan ateismia.
      Vapaa-ajattelulla tarkoitetaan historiallisesti lähinnä ateistisia ajatussuuntauksia, joita ovat edustaneet ateistit, uskonnottomat sekulaarihumanistit, rationalistit ja materialistit. Suomessa kansainvälistä vapaa-ajattelijaliikettä on edustanut Vapaa-ajattelijain liitto.

      • tunnustaa

        Vastaavasti voi sanoa kirkon suhtautuvan kriittisesti uskonnottomiin ja heidän yhteiskunnalliseen vaikutukseen ja kirkko pyrkii rajoittamaan uskonnottomien ja uskonnollisten elämää itselleen suotuisalla tavalla. Usein kirkolla tarkoitetaan ev.lut. uskontoa. Kirkollisuudella tarkoitetaan historiallisesti lähinnä uskonnollisia ajatussuuntauksia, joita ovat edustaneet katolliset, luterilaiset, vanhoolliset ja taikauskoiset. Suomessa kansainvälistä uskonnollisuutta on edustanut ev.lut. kirkko.

        Toivon sinun tarkistavan tietosi. Lyhyesti: Vapaa-ajattelu tähtää vakaumusten tasa-arvoon. Sopiiko sellainen sinulle?

        Tasa-arvo on perinteisesti uskonnollisille yhteisöille kauhistus, kuten Suomessa kirkolle. Siellä kirkkoa hallitsevat(miehet), joutuvat luovuttamaan naisille valtaansa, ja sehän ei heidän arvomaailmaansa sovi.

        Tässä tapauksessa vakaumusten tasa-arvoa voisi halutessaan toteuttaa niin, että uskonnottomille suuntauksille perustetaan omat palstansa, ihan kuten uskonnollisillekin suuntauksille. Vai onko tarkoitus rajoittaa uskonnottomien suuntausten keskustelua keskittymästä omille aihealueilleen?

        Uskontoihin kuulumattomia on Suomessa yli 1.200.000 henkilöä.

        Palstat aiheiden mukaan, oli uskonnoton tai uskovainen aihe. Ei kai siinä sen kummempaa?


      • Foorumi-on-jo
        tunnustaa kirjoitti:

        Vastaavasti voi sanoa kirkon suhtautuvan kriittisesti uskonnottomiin ja heidän yhteiskunnalliseen vaikutukseen ja kirkko pyrkii rajoittamaan uskonnottomien ja uskonnollisten elämää itselleen suotuisalla tavalla. Usein kirkolla tarkoitetaan ev.lut. uskontoa. Kirkollisuudella tarkoitetaan historiallisesti lähinnä uskonnollisia ajatussuuntauksia, joita ovat edustaneet katolliset, luterilaiset, vanhoolliset ja taikauskoiset. Suomessa kansainvälistä uskonnollisuutta on edustanut ev.lut. kirkko.

        Toivon sinun tarkistavan tietosi. Lyhyesti: Vapaa-ajattelu tähtää vakaumusten tasa-arvoon. Sopiiko sellainen sinulle?

        Tasa-arvo on perinteisesti uskonnollisille yhteisöille kauhistus, kuten Suomessa kirkolle. Siellä kirkkoa hallitsevat(miehet), joutuvat luovuttamaan naisille valtaansa, ja sehän ei heidän arvomaailmaansa sovi.

        Tässä tapauksessa vakaumusten tasa-arvoa voisi halutessaan toteuttaa niin, että uskonnottomille suuntauksille perustetaan omat palstansa, ihan kuten uskonnollisillekin suuntauksille. Vai onko tarkoitus rajoittaa uskonnottomien suuntausten keskustelua keskittymästä omille aihealueilleen?

        Uskontoihin kuulumattomia on Suomessa yli 1.200.000 henkilöä.

        Palstat aiheiden mukaan, oli uskonnoton tai uskovainen aihe. Ei kai siinä sen kummempaa?

        Aivan. Vapaa-ajattelijoiden foorumi on ihan kylliksi. Ajatelkoot vapaasti ja tasa-arboisesti siinä niin paljon kuin lystäävät. Vai koetatko kahlita heidän ajatteluaan?


      • tunnustaa

        Kuulostaa, että keskustelu uskonnottomuudesta voi olla sinulle raskas aihe. Puhut ajattelun kahlitsemisesta. Vapauttaisiko uusi palsta mielestäsi ajattelua?


    • Huutiukko

      Mistä ne uskonnottomat sitten kirjoittelisivat tuolle palstalle?Uskontohan on heille täysin olematon asia,mitä kirjoittamista siitä löytyy?Ja mitä uskonnoton välittää siitä mitä toiset uskovat?

      Jos taas tarkoituksesi on, että uskonnottomat palstallaan julistaisivat uskonnottomuuden sanomaa niin olisikohan tuo enää oikein uskonnottomien palsta? Pikemminkin jonkinlaisten oman "uskonsa"lähetyssaarnaajien palsta kai se sitten olisi..

      • KirkkoTekeePahaa

        Mistäkö puhuisivat? Kokeillaan, niin sillä se selviää. Haluatko ottaa selvää vai pelottaako?


    • tunnustaaa

      Paljonko Suomessa pitää olla uskonnottomia, uskontoihin välinpitämättömästi suhtautuvia, jotta heille perustetaan oma aihealue keskusteluun?

      10.000? 100.000? vai 1.000.000 suomalaista? Paljonko on riittävästi?

      Paljonko meillä on jehovia, katollisia tai vaikka budhalaisia? Heillehän on omat aihealueet.

    • kuutamollaporukkaa

      mitä porukkaa nää on millä risti rakennettu vinoon ei taida olla kirvesmiehiä..sipuleita
      syövät raakana ja sitten oksenta.

    • Siitä-puhe-mistä-puute

      Täysin älytön esitys.

      Mutta kun puheet ja teot ovat niin eri maata. Suvaitsevaisuutta huudellaan, mutta kos joku on eri mieltä, niin inkvisitiota kutsutaan.

    • perustakaaSeNytJo

      Yllä olevat kommentit on hyvä osoitus siitä että aiheelle on syytä olla oma keskustelualue. Suomessa heitä on yli miljoona. Pitäähän heidän aiheelle olla oma palsta, eikö?

    • Huutiukko
      • upettaja.poistakaa.avaus

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14580728/mika-vituttaa-ateistia-kaikista-eniten-juuri-nyt

        Miksi sallitte evankeloivien ihmisten ivata/peloitella toisia sivuillanne -suomi24? Lähetin juuri kopioita näistä rasistisista viesteistä mainostajillenne, joiden kuvat pomppivat ruudulla jatkuvasti. nyt hekin tietävät välinpitämättömyydestänne suomi24.

        Päivästä toiseen samat hihhulit ivaavat ja pakkomainostavat uskontoaan syyttä, väärillä forumeilla.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14482636/asiaa-nikkivarkauksista#comment-87388000


    • MeitäOnPaljon

      Onko Suomi24 palsta uskonnollinen ja vanhoollinen kun yli miljoona uskonnotonta on edelleen ilman aihealuetta eli keskustelupalstaa?

      • Vapautta

        Ei. Kaikki saavat kirjoitella halujensa mukaan.
        Miksi haluat kahlita?


    • Oudoksuva

      Ateismi sananmukaisestikin tarkoittaa "uskonnotonta" eli henkilöä joka ei usko uskontoihin. Oli hän sitten positiivinen tai negatiivinen ateisti (jälkimmäistä kutsutaan myös agnostikoksi) tai muuten.

      • Mielipidevapaus

        Niin, uskontoa harjoittava haluaa, että kaikki muutkin uskovat samaan. Muuten heidät saisi vaikka tappaa.


    • 10plus11

      Hyvä idea! Palsta uskonnottomille ja kriittiseen uskontojen tarkasteluun. Tosin uskovaiset spämmäävät sen kohtahetipian täyteen kuvitelmiaan, mutta siltikin tarpeellinen.

      • Huono-idea

        Joo, yksi riitelypalsta lisää.

        Enemmin luotsit takaisin.


      • passarinte
        Huono-idea kirjoitti:

        Joo, yksi riitelypalsta lisää.

        Enemmin luotsit takaisin.

        Nii joo ja kun ei ole "mitään uutta annettavaa aiheeseen", niin keskustelu loppukoon siihen. Just. Tai sit ei.


    • KestämätönTääPalstajako

      Taas tuli 48000 uutta uskonnotonta henkilö Suomeen viime vuoden aikana.

      Voisko jo vihdoin saada vaikka edes Yleistä uskonnottomuudesta palstan?

      • Hiekot-ovat-tietosi

        Mistä sinä tuollaista päättelet?
        Jos uskot kirkkoon kuulumisen edustavan uskonnollisuutta, etpä paljoa elämästä tiedä!


    • pärttyli

      Vittuako ne ns.uskovaiset yleensä 24-palstalla tekevät,tehkööt omat palstansa pysyköön niillä.

      • On-jo-keksitty

        Miksi tehdä kun on jo täällä tehty.


    • fdsfdsgh

      Täällä on muutenkin liikaa palstoja. Miksi esimerkiksi lestadiolaisuuden suuntauksille on jokaiselle ikioma palsta? Eikö se ole lestadiolaisuuden suosimista muiden kirkon herätysliikkeiden kustannuksella? Esim viisläisillä ei ole omaa palstaa. Muitakin varmaan on. Joka automerkille oma palsta tuntuu aikamoiselta liioittelulta, eihän täällä kovin paljoa merkkien teknisistä yksityiskohdista puhuta, eikä löydy apuja huolto-ongelmiin tms. Palstat ovat sen sijaan täynnä trollausta.

      Palstoja voisi hyvin yhdistää. Esim. ateismipalstasta voisi ihan hyvin tulla "ateismi, uskonnottomuus ja vapaa-ajattelu" palsta. Kristinuskon eri herätysliikkeiden palsta voisi olla "kristilliset herätysliikkeet" palsta ja sen lisäksi olisi "yleistä kristinuskosta" palsta. Paljon voisi tiivistää, täällä on nykyisellään monia lähes kuolleita palstoja, joille viimeisimmät kommentit ovat tulleet joskus viime vuoden puolella.

      • näin_on_

        Aivan hyvin riittäs palstoiks noi mitä tuolla on aihealueina.


    • 432kjh

      Tosi älytön ehdotus.

    • luultavastiateisti

      Minusta uskovaiset ovat kiva liikuntaa lisäävä ryhmä, täällä kun käy "hörhöjä" Raamattu kainalossa yrittämässä huijauskäännytystä niin saa kivasti liikuntaa kun huutaa vittuun siitä ja ajaa kirveellä ne huitsin vittuun omalta tontilta, joten lisää hyötyliikuntaa...😂😂😂

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe