Karenssi-idea tuhoaisi Perussuomalaiset

Usvakoneistaja

Sipilän hallituksen taustalla kehittelyporukoista putkahtelee "keksintöjä" toinen toisensa perään. Niitä sitten niin yleinen mielipide ja oppositio siinä mukana ammuskelee ihan aiheellisesti hajalle kuin savikiekkoja. Tällä kerralla päivänvaloon syyskuun loppuun mennessä on singahtamassa työttömien karenssi-idea, jos työtön ei ole tehnyt töitä kuukaudessa viitenä päivänä viikossa. Mistä hiiskatista Sipilän hallitus kuvittelee työttömän löytävän töitä kuukaudessa edes yhdeksi päiväksi viidestä päivästä puhumattakaan. Lienee kyseessä työttömyydestä kärsivän kansan simputus. Aiheeseen vielä syvemmälle ulottuvan tarkastelun myötä monissa poliittisissa porukoissa mitä hurskaimmin saatetan toivoa Perussuomalaisten saman tien menettävän loputkin palkanansaitsijoitten kannatuksestaan, sillä tuskinpa Perussuomalaiset tekevät karenssi-ideasta hallituskysymystä - ilmeisesti ainakin toiset poliittiset porukat niin uskovat. Kysseessä saattaa siis olla tahallinen operaatio Perussuomalaisten vielä jäljellä olevan suosion rippeitten tuhoamiseksi. Tosin siinä operoinnissa saattaa koko Sipilän hallitus häipyä tomuna taifuuniin.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjjhuuh

      Pitäikö kertoa persujen ketjussa?

    • persutmäärää

      Perusajatus.. Pelko työpaikoile ja liksat alas...

    • Usvakoneistaja

      Toivottavasti tätä karenssikovennusta puntaroitaisiin vakavan syvällisesti myös Perussuomalaisten taholla. Kysymys on joka tapauksessa yleisestä yhteiskunnallisesta asiasta, mikä koskettaa vähintään puolta miljoonaa suomalaista ja perheet mukaan laskien ehkä viidennestä koko kansasta. Jos Sipilän hallitus toimisi vähänkään viisaasti, niin mokomaa karenssi-ideaa ei edes tutkittaisi, mutta epäilen vahvasti Sipilän hallituksen viisautta. Perussuomalaisethan siinä kokoonpanossa ovat joutumassa taas kerran selkä seinää vasten. Soinin johdolla puolue voisi nyt tällä kertaa ilmoittaa jättävänsä takkuisen "hallitusyhteistyön". Hallituksen hajoaminen johtaisi ilmeisesti Kokoomuksen siirtymiseen oppositioon ja sosialidemokraattien tulemista hallituksen kolmanneksi tukijalaksi. Siitä saattaisi syntyä ihan onnistunutkin kombinaatio. Tosin Sipilää kohtaan demareitten taholla saattaa vallita ylikäymätön vastenmielisyys. Pääministerin persoonan vaihtuminen saattaisi tuottaa aivan hyvän kohennuksen asioitten hoitoon.

    • kolmekymmentäluku

      persut on hallituksen kusitolppa ne on valinneet viiteryhmiensä äärioikeistolaisen politiikan, sääliksikäy kun potkitaan syyttömiä ja köyhintä kansanosaa ja vauhti vain kiihtyy, kun kuolinkouristukset kovenevat.

      • Usvakoneistaja

        Aivan oikeaan taidat osua arvoisa "kolmekymmentäluku"-kirjoittaja. Perussuomalaisten merkittävän kannatuksen olennainen rakenne on koostunut tosiaan toisaalta vähäväkisten palkanansaitsijoitten äänistä ja toisaalta ahtaalle joutuneitten pienyrittäjien ja keskiluokan äänistä. Nyt Sipilän hallitus on ehtinyt varsin tarkasti 15 kuukauden ikään ja Perussuomlaisten kannatus on tosiaan romahtanut mielipidemittausten mukaan alle puoleen sitten vaalituloksen. Juuri niin siinä on mitä ilmeisimmin käynyt, että yrittäjät ovat jyränneet Perussuomalaisten sisäisessä päätöksenteossa, puolueen vallankäytössä palkanansaitsijasiiven ylitse. Vaalituloksessa viime keväänä Perussuomalaisten saamissa äänissä palkanansaitsijat ja työttömät muodostivat nähtävästi suuren enemmistön. Puolue on hiipumassa 5-7 prosentin puolueeksi nykyisellä menollaan. Siinä olisi sitä samaa mittasuhdetta kuin joskus mainituilla "takiaispuolueilla".


    • sdfgfds

      Tänään juttelin työkkärin tädin kanssa. Sanoi epäilevänsä koko ideaa kolmen kuukauden välein haastatteluista. Rehellistä puhetta kun sanoi ettei niitä työpaikkoja synny haastatteluilla. Karensseja tulee varmasti lisää ja valituksia niistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2644
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1952
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1423
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1295
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1290
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1201
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1121
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 19
      1031
    Aihe