Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vinkkejä liiton pelastamiseen

talenttimaisteri

Onkohan muilla samanlaisia tilanteita omassa liitossaan? Olemme reilu kolmikymppinen aviopari ja lapsiakin on tullut tekaistua pari kappaletta, jotka ovat päiväkodissa. Kumpainenkin meistä on työelämässä, uuden karhea omakotitalo löytyy ja niin edelleen, voisipa siis sanoa että kulissit ovat kunnossa. Ongelma on se että vaimoni etsii itseään ja potee jonkinlaista ikäkriisiä. Hän tiedä millaista elämää hän haluaisi elää ja tuntuu että mihinkään asiaan hänen elämässään hän ei ole tyytyväinen. Minä ja työpaikka ovat juuri nämä suurimmat tyytymättömyyden kohteet. Olemme yhdessä olleet yli kymmenen vuotta reippaasti ja aina olemme sopineet yhteen kuin nenä päähän. Olen omasta ja vaimoni mielestä ollut kunnon aviomies joka osallistuu kotitöihin. Tällä asialla kehtaan jopa vähän henkseleitä paukutellakkin. Yllätyslomilla ja kukkasilla on rouvan päivää yllätetty ja muistettu juhlapäivät ja muut. Tätä kriisiä on jatkunut meillä kohta vuoden päivät ja tuntuu että huonompaan suuntaan olemme menossa. Tuntuu että yhteys on poikki(aina välillä) toiseen ihmiseen. En ole mikään tarinan iskijä mutta en myöskään mikään huono keskustelija. Tuntuu ettei vaan tule juttuun toisen kanssa. Tiedostan että jotain pitäisi tehdä ja tästä asiasta on keskusteltu ja kumpikin haluaisi ilmeisesti tekevän asialle jotain. Haluaisin viettää kaksistaan aikaa enemmänkin kuin se perinteinen 2 kertaa kuukaudessa elokuvien/teatterissa ja ravintolassa syömisen merkeissä. Yhteistä liikuntaharrastusta olen ehdottanut tai mahdollisuutta käydä ulkoilemassa (vaikka sitten koko perheen voimin) mutta hän menee mieluummin yksin kuin kahdestaan minun tai sitten koko perheen kanssa. Hän hakee voimakkaasti tunnetta että haluaisi olla kanssani mutta ei sitä saa. Myös haluttomuutta on ilmennyt kammarin puolelle. Perheneuvojalla olemme käyneet pari kertaa, mutta siitä ei tunnu apua olevan.

Miten tässä kannattaisi jatkaa? Erota en itse halua ja tuskimpa vaimokaan.

20

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kakskakskakskaks

      Ainahan kun kaksi menee yhteen löyty ymyös eroavaisuuksia. Onkin sitten eri asia miten niitä aviossa kestää. Luultavasti eri parit eritavalla.
      Joku "hyvisnainen " on elämänvarrelta jääänyt mieleen joka sanonut "aivan oikeesti".
      "aikuisten oikeesti". Siis tekee sitä mitä tarkoittaa.

    • mekkk

      Tyypillista kun liian nuorena lapset tehdään ja naisesi rupeaa miettimään mitä elämältä haluaa ja siksi lapset vasta 35v niin on elämää eletty ja menoa ollut niin jaksaa sitä perhe-elämää. Lopeta tuollaiset yllätysreissu ja kukkase jos naisesi ei sinua huomioi mitenkään ja muukin permoilun voi pienentää niin helpottaa.

    • NäinMeillä

      Luulen että teillä on se hyvin yleinen tilanne että vaimosi projisoi yleisen huonon olensa parisuhteen syyksi. Kun hän ei oikein itsekään tiedä mikä on vialla, sen pitää olla parisuhde. Se kun ei luonnollisestikaan ole 10 vuoden jälkeen sama kuin alkuhuumassa.
      Luulen että vaimosi etsii nyt vähän elämänsä tarkoitusta ja suuntaa kun ne aikaisemmat tavoitteet on aika lailla saavutettu. Kuuntele herkällä korvalla mitä hän ehkä voisi haluta, onko se kenties vielä uuden alan opiskelu, työpaikan vaihdos, joku uusi harrastus tai muu elämään sisältöä tuova asia. Ja sitten tue tuupi häntä hellävaraisesti siihen suuntaan että asiat toteutuvat.

    • Äläripustaudu

      Ainut oikea vinkki: tilaa molempien omalle elämälle ja omille persoonille. Parisuhde ei tarkoita että liimaudutaan yhdeksi mössöksi, joka ei liiku mihinkään suuntaan itsenäisesti.

    • kaikkikeinot

      Et maininnut yhtään miten selvitätte konfliktejanne? Osaatteko molemmat kertoa rehellisesti tunteistanne ja hyväksyä sen että kompromisseja tehdään?

      Oletteko miettineet jos hän ottaisi loparit tai menisi edes uraohjaajalle, jossa voisi päästä miettimään ammattilaisen kanssa mitä oikeasti haluaisi tehdä, että pääsisi rakentamaan uutta uraa jne. Jos työn aiheuttama ahditus tulee kotiin niin sekin vaikuttaa koko olemiseen ja samalla suhteeseenne.

      Mietin myös, että kuulostaa sille, että hänen pitäisi päästä ihan yksin jollakkin jonka kanssa puhua, kun kerta hänellä on niin suuri tarve löytää itseään ja haluaa omaa aikaa. Et voi tehdä sellaista ihmistä onnelliseksi joka ei ole ensin onnellinen omana itsenään ja jolla ei ole hajuakaan mitä haluaa.

      • junttipaska

        Toi on niin tota,täydellistä perheelämää..mutta sitte alkaa sukset tökkiin..suurta teatteria ja kulissit romahtaa ja lapset tarhassa..vasta.Kaikki ns.kunnossa mutta korvia myöden veloissa,luulisin tietty on Aubia,Bemaria pihassa, kulisseja on pidetty pystyssä muuta kun se ei auta..Kun on keskitytty niiden kulissien yllä pitoon on muu kärsinyt. Meillä on vanha talo1970, auto Nissan 2004,lapsiakin on mutta kaikki on omaa ,akka pari viikkoo ny eteläs...(saan itsekin lomaa töissä ollessa).Koittakaa ny unohtaa ne kulissit ku ne romahtaa jossain vaihees,ne ei vaan pysy kasas.Se tuntuu komeela alkuu ku kaikki menee just niinku on suunniteltu mutta ei se ole mikään sääntl että esim.pitää käydä teatterissa määrävälein.Sä itse olet opettanut vaimosi tuohon ja sitten ei mikään riitä ja luulet että kaikki hyvin jos tuot kukkapuskaa kotiin ja teatterilippuja...Olkaa keskenänne perheenä,kaikki yhdessä jos sillon on kivaa se kestää kaiken muun,antaa niiden kulissien kaatua kun niillä ei loppujenlopuksi ole mitään merkitystä. Se on niin sitä kun naapurillakin on niin miksei meillä...


    • oppeliini1

      Vaimosi kenties ei tajua tai osaa ymmärtää että NYT on liian myöhäistä miettiä mitä haluaa elämältä. Se olisi pitävyt tehdä ennen lapsia.

      Sen sijaan että hän märehtisi mitä on jäänyt tekemättä, hänen täytyy muuttaa katsontakantaansa.

      -Hän ei voi olla niin tyhmä etteikö näkisi miten hyvän aviomiehen ja terveet, kauniit lapset hän on HUOLELLISETI ja AJATUKSELLA itselleen hankkinut.
      -Hän ei voi olla tajuamatta että tuon kauneuden ja hyvän saatuaan hänen täytyy olla kiitollinen ja onnellinen tekemistään hyvistä ja laadukkaista omista VALINNOISTAAN.
      -Hän ei voi olla niin tyhmä että jatkuvasti haikailisi jonkun idiootti halvan roskaelokuvan roolihahmojen täydellisyydestä ja heittäisi kaiken jo hankkimansa laadukkuuden sioille!
      -Tosin, jos hänellä on joku aivosairaus, mikä ilmeisesti on todellisin syy, siihen riittää oikein iso pulloharja. Toisesta korvasta sisään - toisesta ulos, sitten kunnon jynssäys saada nuo älyttömän sairaat pöpöt pois , antaen tilaa terveimmille ja rakentavimmille ajatuksille

    • Minäminäminäminä

      Tuollaista kuulee entistä enemmän. Jompi kumpi puolisosta rupeaa etsimään itseään ja keskittyy pelkästään omiin tuntemuksiinsa ja omaan hyvään , suomeksi sanottuna on itsekäs ja mitä itsekkäämmäksi muuttuu, sitä onnettomampi on; fakta joka kaikkien kannattaisi sisäistää ! Toinen puoliso taas hätääntyy ja aloittaa mielistelemään ja on tahdoton , unohtaen oman hyvinvointinsa, joten kohta koko perhe kärsii ja tunnepuoli on aivan sekaisin.

      Jonkun pitäisi nyt sanoa isosti vaimollesi, että lopettaa tuon omaan napaansa tuijottamisen ja keskittyisi olennaiseen eli perheesseenne ja lapsiin. Tosin saman tyyppisiä tapauksia tuntien, vaimosi luultavasti vain loukkaantuu ja kuvittelee että hänen tuntemuksiaan vähätellään.

      itseään etsivät ikuista auvoa jahtaavat ovat harvoin onnellisia kun taas ne, jotka haluavat hyvää myös muille ja huomioivat kokonaisuuden ovat poikkeuksetta tyytyväisiä elämäänsä.

      • Faktasionfiasko

        No eikö se "minäminäminäminä" ole juuri se, joka estää toisen elämästä omaakin elämäänsä ja etsimästä itseään ja hakemasta elämästä muutakin kuin perhesisältö.

        Täytyy olla tavallinen tollo ja vielä itsekkäämpi jos rupeaa näyttelemään hätääntynyttä ja tahdotonta ja ties mitä osoittaakseen toiselle, että "meijän muija ei muuten maailmalla lentele".


    • tatuointi0

      Tulosta Oppeliini1.n viesti naiselle tai tatuoi se häneen!

    • Hei.

      Otsikoit kirjoituksesi 'vinkkejä liiton pelastamiseen'. Jo se kuvaa, miten paljon tahtoisit sitoutua suhteenne parantamiseen. Parisuhdetta ei kuitenkaan voi ylläpitää yksin.

      Kerrot että olette käyneet perheneuvonnassa parisen kertaa. Vielä et ole nähnyt sen tuloksia. Rohkaisen teitä jatkamaan käyntejä. Kerroit, että kriisitilannetta kotona on kestänyt vuoden verran - harvoin sellainen lähteekään purkaantumaan parilla keskustelukerralla. Terapian hyödyt eivät ole sellaisia, jotka on välttämättä heti huomattavissa. Tunneviestinnän ja toinen toisensa kuuntelemisen taidot karttuvat pikku hiljaa ja usein tilanne on niin tulehtunut perheterapian alkaessa, ettei välttämättä vielä pystykään puhumaan omista tunteistaan tai ainakaan kuuntelemaan toista.

      Toivon teille voimia ja viisautta löytää tien sitoutumisenne jatkumiselle. Jos kuitenkin kaikesta huolimatta käy niin, ettette voi jatkaa yhdessä, on terapiassa käymisessä siltikin apua jatkon kannalta


      Merja, diakoni

    • katsokaaympärillenne

      mitäpäs jos lopettaisitte tuon yrittämisen ja väkisin yhdessä olemisen ja vaan olisitte?

      1. kun tullaan kotiin työt jätetään kotioven ulkopuolelle.
      2. molemmat puhelin kiinni, tietokone kiinni, ollaan vaan perheen kanssa

      Teette ruokaa, istutte ruokapöytään, syötte juttelette tavallisista asioista mitä lapsille kuuluu, miten päivä meni töissä, sitten tavallisia kotihommia, menette ulos tai leikitte lasten kanssa kimpassa, elätte perhe-elämää ja olette iloisia siitä, että teillä on terveet lapset, kiva koti ja mukava elämä ja mukava parisuhde.

      Nauttisitte kerrankin siitä kun teillä on kaikki hyvin. Joskus pistää vihaksi miten ihmiset eivät näe sitä miten hyvin ja kuinka paljon hyvää heillä jo on, aina pitäisi saada enemmän ja entistä parempaa.

    • näkemykseni

      Totta on kuitenkin myös se, että ihminen kasvaa ja muuttuu. Hän ei pysy samanlaisena aina, sellaisena mitä oli ennen ja nuorempana. Etsikkoaikoja tulee, jopa avion ja lastenkin teon jälkeen, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ei ihmisen voi ajatella olevan jossain elämänsä pisteessä lopullisesti "valmis", jolloin mitään muuta ei enää tulisi tavoitella. Tietysti aikuisen ihmisen tulee kantaa vastuu tekemistään valinnoista kuten parisuhteesta, perheestä ja lapsista, ja olla kiitollinenkin kaikesta hyvästä mitä on saanut. Mutta jämähtäminen lienee monelle hirvitys, ja siitäkin voi olla kyse, ehkä sitä vaan ei ole hän tiedostanut? Jämähtää voi monella tavalla. Etsikkoajan hyväksyntä on olennaista, sitä ei kannata kuitata pois pelkästään olemalla kiitollinen kaikesta siitä mitä jo on. Ihminen voi kasvaa ja kehittyä ja tehdä erilaisia asioita läpi elämänsä, siinä ei pitäisi minkään ns. kulissien olla esteenä. Tärkeintä kai lienee, että löytää kipinän kehittyä uutta kohti ja tehdä sen vaatimat asiat. Ja mieluummin pyrkiä yhteensovittamaam aiemmin tekemänsä valinnat sen kanssa, millainen ihminen on nyt ja haluaa olla, ja TAHTOA säilyttämään se liittokin, jos se on mahdollista.

    • njhgyt

      Tämähän on selvä juttu, se liian hyvä mies. Vaimoltasi on kadonnut jännitys elämästä ja teidän suhteesta. Nyt tarvitaan vähän miehistä otetta. Tee miesten asioita, käy yksin lenkillä, harrastuksissa tai vaikka saunomassa kavereiden kanssa. Voi olla, että vaimoasi alkaa taas kiinnostaa. Jatka myöskin vaimosi huomioimista. Ehkä te tarvitsette yhteisen matkan, ei etelän lämpöön, vaan vaikka tuntureille, jossa saa sitä miehisyyttä toteuttaa. Tämä on tätä päivää, liitot on tasa-arvoisia, mutta nainen haluaa kuitenkin sen miehisen miehen.

    • Purhaturo

      Unelmat ovat mielestäni huono asia, koska ne johtavat siihen ettei koskaan ole tyytyväinen. Aina etsii jotakin asiaa/muutosta ja toivoo että se tuo onnen.

      Ylipäätään koen että onnen etsiminen edes parisuhteesta tai millään tavalla toisesta ihmisestä on harhaista. Koska se ei koskaan voi olla pysyvää. Onni ja tyytyväisyys pitää löytää itsensä sisältä. En siis vastusta parisuhteita sinänsä, mutta mielestäni parisuhdetta ei ole perusteltua nähdä elämäntarkoituksena, siten että kuvittelee ettei ilman sitä voi olla onnellinen, tai että ei voi olla onnellinen jos parisuhde ei ole täydellinen.

      Eivät asiat ennen olleet sinänsä paremmin, mutta se oli vielä 50 vuotta sitten erilaista, että ihmiset tyytyivät "kohtaloonsa" tai miksi sitä nyt kutsuisi, elämäntilanteeseensa helpommin kuin nykyään.

      En siis usko että ap:n puoliso voisi löytää mistään mitään parempaa. Ei ole mitään asiaa/henkilö/esinettä/materiaa jonka hän voisi saavuttaa ja sillä saavuttamisella saada itselleen syvää pysyvää onnea. Koska todellinen onni ja autuus tulee vain kun on sinut itsensä kanssa. Ja se ei vaadi mitään asiaa johon tarrautua, jota kohti kurottaa.

      Missään eivät asiat ole paremmin kuin ne voisivat olla juuri nyt, jos vain hyväksyy nyky-hetken ja elämän sellaisena kuin se on.

      Mutta toisaalta tämä on vain minun näkemykseni eikä tämä sinänsä auta ap:ta yhtään.

      • Kiwanimimerkkikin

        Justiinsa juuri noin. Sulla on hieno näkemys jonka soisi sisäistävän monen muunkin kuin aloittajan.


    • rtfd

      Heitä helvettiin koko ämmä äläkä hajota päätäs jos toinen ei osaa elää kunnolla.

    • 7268

      Samoilla sanoilla on eri merkitys eri ihmisille joten on turha ryhtyä viisastelemaan vaan yritän etsiä yhteyksiä omaan elämääni.

      Tyytymätön sinuun ja omaan työpaikkaansa? Olisikohan kyse jonkin, häntä hiertävän asian projisoinnista sinuun?

      Et kerro miten pitkäaikainen tuo tilanne on ollut?
      Sen verran siinä on tutun tuntua, että kahdessa vaiheessa vaimoni on ollut jotekon toisaikainen, Ei hän varsinaisesti suunnannut tyytymättömyyttään minuun mutta oli vaan "poikkeava" normaaliin verrattuna.

      Ensimmäinen vaihe esiintyi siinä vaiheessa kun muutimme suurella velkaosuudella ja omalla työpanoksella rakennettuun, keskeneräiseen taloomme.
      Vaimollani oli siinä huomattava panos varsinkin kun lapsemme olivat niihin aikoihin 2v ja 4v.
      Vaimoni oli omituinen eikä häntä kiinnostanut mikään. Seksistä hän ei kieltäytynyt mutta oli hyvin passiivinen enkä saanut innostumaan.
      Puhuimme ( siis minä puhuin ) asiasta mutta se ei johtanut nihinkään.
      Tätä kesti pari, kolme kuukautta. Työssä hän ei käynyt.

      Toinen vaihe tuli silloin kun toinenkin lapsemme lähti opiskelemaan.
      "Tauti" ei ollut yhtä paha kuin edellinen ja toipuminenkin oli nopeampaa.

      Mieleeni tulee ajatus josko joku elänmuutos tai ponnistus aiheuttaa häiriöitä normaaliin käytökseen.

      Onko teillä yhteisiä tavoitteita pitemmällä ja/tai lyhyemmällä tähtäyksellä?
      Yhteiset haasteet, ponnistelu, epäonnistumiset ja onnistumisten ilo saattaa olla tehokas liima.

    • keittiöekspertti

      Älä enää mieti vinkkejä liiton pelastamiseksi, pelastaudu itse.

      Vaimosi ei rakasta sinua niinkuin naisen kuuluu rakastaa miestä, hän ei vain voi myöntää sitä itselleenkään. Koko teatteri on hyödytöntä paskaa, kohdatkaa totuus ja erotkaa.

      • keittiöekspertti

        Lisäisin vielä että taudinkuvaan kuuluu se, että puoliso tajuaa asian vasta ihastuttuaan johonkuhun muuhun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe