Helsingin plussat ja miinukset?

stadikovain

Pohditaanpas taas helsingin hyviä ja huonoja puolia, kun moni niin kovasti stadia ylistää. Oma listani on tällainen:
hyvä julkinen liikenne
paljon ihmisiä, valinnanvaraa ihmissuhteissa
kulttuuritarjontaa
kaikenlaisia kauppoja ja liikkeitä

-likainen ilma, paha haju
-epämääräistä sakkia
-vaarallista liikkua öisin
-ahdas kaupunki
-vilinää
-kaikki kallista, varsinkin asuminen
-välimatkat pitkiä

39

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suvaitsevainen_vihreä

      suvaitsevaiset ihmiset
      kasvisruoka
      ilmaiset tapahtumat

      - natsit
      - rasistit
      - persut

      • vihreät.tykkää

        Ruohoa löytyy


    • kurvinkundi1

      Aivan vitun iso miinus on nuo viherpunikit. Niistä kun pääsemme eroon, on täällä hyvä asua. Plussaa on, että kaupunki on sopivan kokoinen.

      • käh.käh

        Vaan ette pääse


      • tekevälle_sattuu

        Vasureiden suurin moka oli junailla sinulle ja sinunlaisille mahdollisuus loisimiseen yhteiskunnan tuella.


    • SuurikoKaunista

      Tuota "välimatkat pitkiä" en ihan tajua?

      Aika lailla toista kuin Lapissa, jossa lähin Alko voi olla 200 kilsan päässä, samoin poliisi, posti, kauppa ja terveyskeskus sairaaloista nyt puhumattakaan. Helsingissä pitää jaksaa korkeintaan seuraavaan kaupunginosaan.

      Siinä kyllä sitten se suuriin yksiköihin keskittämisen riemu ja ihanuus, kun sairaalat ovat käytäviä myöten täynnä vuoroaan odottavia ihmisiä. Isäni on jo kaksi vuorokautta odottanut sairaalassa puhjenneen sappirakkonsa leikkaamista ja odotus jatkuu.

      • On.se

        Isäsi taitaa olla rasisti.


      • on.se
        On.se kirjoitti:

        Isäsi taitaa olla rasisti.

        Selvä tapaus


    • Matias2

      Joku moitti viherpunikkeja. Olisiko tämä heidän syytään: laajat alueet ihan turhaan pysäköintikiellossa (ja leveät kadut siellä tyhjiä). Mitä järkeä? Ei ainakaan tervettä maalaisjärkeä. Laaja pysäköintialue, jossa pysäköinti on sallittu 4 tuntia, muutama auto. Ennen oli sallittu vuorokauden ympäri ja pysäköintialue oli tehokkaassa käytössä. Kumpi parempi? Onko kysymyksessä jonkinlainen pakotepolitiikka?
      Meillä täällä maalla on päivittäispalveluihin matkaa 1 kilometri (kaupat, koulu, kirjasto, terveyskeskus) (harvemmin tarvittaviin vähän enemmän). Pysäköidä saa mihin tahansa järkevään kohtaan ja luonto alkaa melkein kotiovelta.

    • pääsee.ykä

      Aseman seutu. Hyi helvetti

    • KantakaupunginAsukki

      Parhaita puolia Helsingissä ovat kulttuuritarjonta niin korkea- kuin populaarikulttuurin puolella, laaja urheilutarjonta, koulutustarjonta, suomalaisittain monipuolinen kysyntä eri alojen koulutetuille ihmisille (toki nykyään paljon rajoitetummassa määrin kuin joskun ns. hyvinä aikoina), varsin hyvä julkinen liikenne, jokseenkin monipuolinen valikoima kauppoja, toistaiseksi siedettävä katurauha sekä pääkaupungiksi melko hyvä viher- ja ulkoilualueiden valikoima, josta onkin pidettävä kynsin hampain kiinni. Ravintolakirjo elää ja monipuolistuu, jos on varaa käyttää tällaisia palveluja.

      Huonoina puolina itse näen Itä-Helsingin muuttumisen tietyistä syistä sellaiseksi, ettei siellä viitsi käydä ellei ole pakko ja saman asian leviäminen muuallekin Helsinkiin. Tämä on itselleni se suurin epäviihtyvyystekijä Helsingissä. Katurauhan heikentyminen määrätyistä syistä, joista ei ole poliittisesti korrektia puhua ääneen. Matalan koulutuksen työpaikkatarjonnan huomattava väheneminen, mikä tuottaa hankaluuksia vähemmän koulutetuille ja vaikkapa opiskelijoille lisäansioiden hankkimisen suhteen (ns. erilaiset hanttihommat tai sellaiset, joita voi tehdä kuka tahansa työhaluinen normaali ihminen) ja ulkomaalaisen työvoiman tuottaminen kilpailemaan palkat sille tasolle ettei sillä elä nykyisillä vuokratasolla. Sitten miinuksena pitäisin tietyillä kantakaupungin alueille läpiajoliikenteen melua, joka on tutkitusti terveyteen vaikuttava riskitekijä puhumattakaan pakokaasuista ja autoliikenteen hiukkaspäästöistä (ei kiitos muuta maalle -kommentteja). Julkisen palvelutarjonnan kuten terveysasemien tarjonnan heikentäminen sulkemalla hyvin toimivia pienempiä yksiköitä ja keskittämällä tarjonta megayksiköihin, joissa kustannussäästöt tulevat sanelemaan palvelutason, josta päättäjät eivät ole enää niin kiinnostuneita kuin taloudesta. Tähän voikin lisätä negatiivisena puolena uusien helsinkiläisten yleisen kusipäistymisen koulutus- ja varallisuustason kohotessa - halutaan verotus alas ja sehän onnistuu äänestämällä päättäjiä, jotka hoitavat asian valitellen maamme "köyhyyttä". Muuttoliikkeestä johtuen vuokra-asuntojen hinnat ovat nousseet pilviin mutta päättäjät ovat haluttomia korjaamaan tilannetta eli panostamalla pienten vuokra-asuntojen rakentamiseen. Nykyisellä kaavoituspolitiikalla ja muulla päätöksenteollahan rakennusliikkeiden ei tarvitse ja kannata rakentaa kuin suurempia ja enemmän voittoa tuovia asuntoja, mikä ei tule koskaan auttamaan ydinongelmaan eli pienten vuokra-asuntojen pulaan. Tilanne ei todellakaan tule korjaantumaan nyhertämällä viheralueita entisestään ja rakentamalla luksusta merenrannoille. Päättäjiä ei yksinkertaisesti kiinnosta puuttua tähän tilanteeseen, koska asuminen on niin suuri tulonlähde laajoille kansalaispiireille, joiden edustajat ovat hallituksessa, eduskunnassa, puolueiden johdossa ja kaupungin päättävissä elimissä.

      Tässä tuli vähän yleispoliittisiakin kommentteja mutta Helsingissä näkyvät yleiset Suomen nykyongelmat suuremmassa mittakaavassa ja keskittyneenä. Muualla ongelmat liittyvät toki muuttoliikkeeseen toisella tavalla eli nuoren väestön pakkautumisena alle kymmeneen kasvukeskukseen eli kulutuskysynnän tasaiseen laskemiseen, mikä rapauttaa verotulot, palvelut, infran ja elämän pikku hiljaa.

      Lisätään huonona puolena Helsingin talvien muuttuminen yhä enemmän loputtomaksi syksyksi ja välikaudeksi, jolloin sataa ja tuulee, jäätyy ja sulaa kuukaudesta toiseen.

    • RaukkaOnRasisti

      Täällä ei ole rasisteja. Kadulla kulkiessa silmä lepää, koska muuta Suomea vainoavien odinien sijaan täällä liikkuu reipashenkisiä ulkomaalaisporukoita etsimässä mm. autettavia vanhuksia. Kaduilla on täällä todella turvallista.

      Muun Suomen asukkaat: hävetkää juntit rasismianne!

      Ei rasismille!

    • hyvästadi

      Miinuksena on liikenneruuhkat aamuisin töihin mennessä omalla autolla.
      plussina on paljon hyviä ravintoloita ja mukavaa trendikästä kaupunkielämää.

    • kauniitmaisemat

      Kemijärvi olis nyt kiva, mutta vuosia sitten kun kävin, meinasin tukehtua sellunhajuun.

    • mun_stadissa_löytyy

      alkuasukkaita - minä kolmannen polven.
      - jotka osaa käyttää julkisia.
      https://www.hsl.fi/ eikä tönötä yksin autossaan.
      - kaupungin palveluja
      http://www.hel.fi/www/uutiset/fi,
      http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/sosiaalinen-tuki-ja-toimeentulo/asukastoiminta/asukastilat/
      http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/palvelut/
      http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikuntatilojen-varaaminen/
      http://www.hel.fi/www/kirjasto/fi neuvoo Työväenopisto
      http://www.hel.fi/www/kulke/fi
      http://www.visithelsinki.fi/fi/nae-ja-koe/nahtavyydet/museoita-helsingissa#/?listing_id=52337&mode=list
      Stadissa
      http://www.stadissa.fi/
      Yksityiset taidegalleriat ...

      • mummo_ahdingossa

        Sinä kosketat, HSL liikuttaa-kuulosta samalta kuin aikoinaan vekselistä:
        Sinä asetat, minä lankean !
        Uudet kosketusnäytölliset lukijat ovat helppokäyttöisiä.
        Uudelta lukijalta voi ostaa vanhoja tuttuja lippuja, ja painikkeet ovat samat kuin ennenkin.
        Vain painike 0 eli raitiovaunulippu, on muuttunut raitiovaunun kuvaksi.
        (voi sekoittaa metroon)
        Jatkossakin kausilippua vain näytetään kortinlukijalle, uudella laitteella lukijan alalaitaan.
        Arvolipun osto tapahtuu jatkossa eri järjestyksessä kuin nykyisin. Ensin valitaan matkustusalue (haluttu lippu) ja sen jälkeen vahvistetaan valinta uudella OK-näppäimellä. Mä koin sen hankalaksi keppi kädessä bussissa.
        Lopuksi matkakortti näytetään lukijalle.
        Voit harjoitella uuden kortinlukijan käyttöä alla olevan sähköisen matkakortinlukijan avulla. Tai katso
        ohjevideot HSL:n Youtube-kanavasta.
        Uusia matkakortinlukijoita on koekäytetty Åbergin linjan busseissa (Espoon sisäinen 16, 16A, 16 B ja seutulinjat 105 sekä 565) huhti-toukokuussa 2016.
        Lukijoita on koekäytössä myös muutamassa raitiovaunussa ja junassa sekä Sörnäisten ja Kalasataman metroasemilla.
        Uusien laitteiden laajamittaiset asennukset alkavat Nobinan busseista kesäkuussa 2016. Asennukset tapahtuvat vaiheittain liikenneväline kerrallaan.
        Siirtymävaiheen (noin 9 kk) aikana liikennevälineissä on käytössä molempia laitteita rinnakkain.
        Myös HSL:n vyöhykemalli uudistuu, mutta uuteen malliin ei siirrytä vielä lippu- ja informaatiouudistuksen ensimmäisessä vaiheessa.
        Uusi vyöhykemalli otetaan käyttöön aikaisintaan vuoden 2017 lopussa, kun uudistus on muutoin valmis ja matkakortit vaihdettu uusiin. Tällöin lukijoihin vaihdetaan uudennäköinen käyttöliittymä (A, B, C, D-painikkeet).
        VUONNA 2018 tulee senioriliput
        MIKÄ MUUTTUU VYÖHYKKEIDEN MUKANA?
        • Hinnoittelu perustuu entistä enemmän matkan pituuteen. Lyhyet kuntarajan ylittävät matkat halpenevat.
        • Minimiostos ABC-alueella on kaksi kaarta - eli saat samalla lipun hinnalla käyttöösi entistä suuremman alueen.
        • Uusi lisävyöhykelippu otetaan käyttöön. Jos omistat AB-vyöhykkeen kausilipun, voit matkustaa C-vyöhykkeelle lisämaksusta, eikä maksua tarvita koko matkasta.
        • Uusi senioriarvolippu otetaan käyttöön: seniorit matkustavat 50 prosentin alennuksella päiväliikenteessä kello 9-14.
        • Opiskelijalippu myönnetään 18-29-vuotiaille vakinaisesti HSL-alueella asuville ja ulkomaalaisille vaihto-opiskelijoille. Opiskelijalipun alennus säilyy nykyisellään, 50 prosentissa aikuisten lipun hinnasta.
        • Lastenlipun ikärajaa nostetaan yhdellä ikävuodella.
        • HSL voi laajeta tulevaisuudessa uusiin kuntiin ilman suuria muutoksia järjestelmään.
        VR-lähijunat
        https://www.vr.fi/cs/vr/fi/lahiliikenteen_liput


    • stadin_friidu

      On saunaa ja uimahallia, Talvipuutarhaa ja Kaisaniemen kasvihuone.
      Ennen kaikkea -meri saartaa !
      Helsingin kaupungin vika ei ole muuttuvat sääolosuhteet, vaan ilmaston lämpeneminen.
      Autoilu ja tehdaspäästöt ykkösenä.
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/18/poika-sukset-ja-30-luvun-helsinki
      Odotan Länsimetroa se vie maanalaisesti.
      Stadissa on näppäriä alikulkutunneleita keskusta liikkumiseen.
      Kuivin jaloin Kampista -Kansallisteatterin Willen saunaan

      • Jhbh

        Kunpa pääsisi kuivin jaloin Willen Saunasta myös takaisin Kamppiin, Forum kun pistää vetäjät säppiin klo 21.

        Mutta toki metrolla pääsee, ja ennen pitkää myös Espooseen..


      • vahin_ko

        Kotona heti kenkien vaihto !
        Ennen ne oli auki klo 22'een, kunnes huligaanit .... ja tyhmyys tiivistyi.


    • oppia_ikä_kaikki
      • opin_ahjo

        Avoin Yliopisto
        https://www.helsinki.fi/fi/avoin-yliopisto/opiskelu/opinnoissa-alkuun/ilmoittautuminen-ja-maksut


    • havaintoni.helsingistä

      -likainen ilma, paha haju

      Paljon puhtaampi kuin monissa oikeasti isoissa kaupungeissa. Hajuhaittoja en ole huomannut.

      -epämääräistä sakkia

      Sellaiseen en ole törmännyt. Ehkä kaveripiirisi vaihto voisi auttaa asiaan.

      -vaarallista liikkua öisin

      Auton alle voi jäädä muuallakin. Muuten ei sen vaarallisempaa.

      -ahdas kaupunki

      Erittäin väljästi rakennettu kaupunki. On puistoja ja metsää liiaksikin.

      -vilinää

      Kaupungeissa joskus on.

      -kaikki kallista, varsinkin asuminen

      Köyhälle kaikki on kallista, varsinkin asuminen. Siihen auttaa ammatin hankkiminen ja töihin meno.

      -välimatkat pitkiä

      Pinta-alaltaan näin pienessä kaupungissa ei välimatkat voi mitenkään olla pitkiä.

    • huijamies

      Helsingin päättäjät helposti höynäytettävissä.

      • mikkelistäminä

        Helsinkiläiset ovat siinä mielessä hyviä höynäytettäviä, että he suostuvat mukisematta maksamaan meidän kepulandialaisten vastuuttoman taloudenpidon.


    • surkea.paikka

      Enpä ole keksinyt Helsingistä yhtään hyvää puolta.

    • poraus

      Miinukset,tietyt matkustajat eivät osaa matkustaa julkisella eivätkä käyttäytyä julkisella paikoilla,aina täytyy häiritä muita.

    • xcxcc

      Hyvää teillä on teatteri tarjonta näin Etelä-Karjalsta katsottuna, meillä taas täällä Lappeenrannassa on kallis teatteri kauppakekuksessa, jos on helvetin huonoja esityksiä.

    • asiii

      Lisää saadaan kun työpaikoilla saadaan ahdistelu kuriin. saisas poissa olot vähenee.

    • Hesassa_haisee_kakalta

      Vaikka Helsingissä haisee ulosteelta niin siihen kyllä tottuu aika nopeasti

    • hehheheheheehha

      Musta missi pelottele viimeistään hesasta pois

      • rasistit_hirteen

        Kuka pelkää mustaa naista?

        - Typerät rasistit


    • onneksijokaukanasieltä

      kaksi yötä sukuloimassa hesassa--niinku ois afrikassa ollu

    • åygsar

      tuo helsingin slangi on kun vähä-älysen mongerrusta, mutta siitäkin huolimatta on siellä mukava käydä, mutta ei jäädä olemaan.

    • sweethomealabama

      MIINUSTA: hullut, sairaat ja väkivaltaiset ihmiset

      PLUSSAA: stadista pääsee pois kaikilla kulkuvälineillä

    • yrrjö99

      Plussaa: Ei terroriuhkaa kuten Tukholmassa tälläkin hetkellä. Miinusta: Helsinki muuttuu Malmön kaltaiseksi nykyisillä poliittisilla valtasuhteilla.

    • wsaerdt3w

      Hesassa ei ole mitään elämää, siksi siellä kaikki vaan notkuu jossain kadun kulmissa, asemalla.

    • jaspinni

      Tämän päivän työttömyystilanteessa ei ole enää ihan niin validi peruste muuttaa Helsinkiin tai pääkaupunkiseudulle työnperässä. Sillä samoja matalapalkka töitä löytyy varmasti myös lähempää mitä täällä on avoinna. Työpaikkoja joiden palkoilla ei elä. Parempi jättää ne paikat stadilaisille eikä maakunnista tulla viemään niitä. Savolaiset ei kuulu stadiin.

    • hyihemmettiiiiii

      Helsingissä ei enää mitään plussaa,miinusta miinusta vaan. Taskubiljardinpelaajia joka nurkalla ja ostareilla ja kaduilla....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3330
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2872
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2720
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2648
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2534
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2365
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1833
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1767
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1640
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1496
    Aihe