Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä auto on luotettava

Isä.opettaa.ostamaan

Kattokaapa autoja joisa löytyy paljon ajettuina, se on aika merkittävä laadun mittari!
Näitähän siis löytyy melkein joka automerkistä mutta automerkkien malleissa on todella suuria eroja, että millä koneella se on, mikä sarjatuotannon malli jne.

Jos automyynti ilmoituksissa kyseisiä autoja ja automalleja löytyy 300-600tkm ajettuina paljon niin se on yksi merkittävimpia laadun mittareita jos mikä. Ei ne silloin voi ruostua käsiin, ei koneet pettää tai olla muutoin yleisesti jotain kalliita vikoja tai vikoja niin paljon että ne jää korjaamatta jolloin auto lähtee poistoon.

Onko ensimmäinen aihe tästä, puhutaan oikeasti siitä millä autoilla pääsee vähimmillä murheilla ja millä ei. Korostan nyt siis että melkein joka merkillä on ne kestävät ja paskat automallinsa, ihan premiumeista löytyy niin paskoja autoja että saa oikeasti ihmetellä että mitä kyseisen auton mainetta oikeasti edes pitää yllä.

Jätän merkit mainitsematta koska nyt en käsittele niitä.
Kannattaa muuten ostaa viimesillä rahoillaan joku yber turbo urpo 18 litranen ihme keksintö mikä on maailman nopein vaikka missä, mikä jättää kaikki siellä viiiiiiiiiivalla, se on kiva peli uutena joo mutta onko sulla vara ylläpitää sitä, jos itse voit korjata niin ihmiset ne korjaa autoja korjaamoillakin. Kun joku pörssiyhtiön pomon lippispää on sen ostanut uutena ja polkenut sen 50tkm jalka suorana niin siinä on loppu kaikki, edessä on huoltoja 10k edestä.

Nykyautoissa alkaa olla yhtä huonoja autoja kuin joskus aikoinaan oli pahamaineisimmat automerkit joista sitä mainetta kantavat mukanaan vieläkin, maine kiirii pitkälle hyvässä ja pahassa.

Voitte olla 110% varmoja siitä että joku autoliike ei teille kerro mitään kyseisen auton laatu puutteista, eikä edes sen auton edustaja.

Lähes kaikissa automerkeissä on hyviä autoja että en tässä nyt ole siis kehumassa sitä automerkkiä joka sulle tulee mieleen.

14

1560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isä.opettaa.ostamaan

      Jatketaanko?

      Malttia.
      Säästät jopa auton verran rahaa kun et hosu ja hösyä.

      Autoliikkeen auto maksaa n. "30%" enemmän kuin yksityisen myymänä.
      Jotta teidän ei tarvitse kommentoida sitä että yksityisten pyynnit on korkeempia kuin autoliikkeissä niin varmaankin mutta ne ei ole sitten reallistisia. Kyllä jos katselee vaihtoautojen hintapyyntejä niin yleensä kyllä yksityisen pyynnit on edes vähän alle autoliikkeen vastaavasta. Toiseksi, autoliikkeessä hinta ei putoa, ei ainakaan helpolla/merkittävästi. Se missä autoliikkeessä saa sitä välirahaa kurottua pienemmäksi on saada siitä omasta kotterosta mahdollisimman hyvä hyvitys, pidä siis autosi kunnossa ja siistinä, huolla se niin aina parempi.

      Jos siis hankit rahoituksella autoa niin se auto ole silloin sinun ennen kuin olet sen maksanut. Tällä nyt pohjustan sitä että rahoitusyhtiä monesti haluaa kaiken kattavan vakuutuksenkin, se maksaa 2 x enemmän kuin mitä jos itse hankkisit vakuutuksen omissa nimissä olevaan autoon. Se on iso raha, voi olla vaikka 200 euroa/kk vakuutuskulut se auton 30% kalliimpi hinta lainan korko 3-12%. Alhaisten korkojen takana voi olla se että vaihtoauto on hinnoiteltu 1000-2000 kalliimmaksi jolla se alhainen korko on katettu tai vaihtoautostasi hyvitetään huonommin. Kun en ole siis autokauppias niin en niin tunne näitä kuvioita mitenkään syvällisesti :)

      Edut ja haitat:
      Autoliike edut:
      - Hieman turvaa ja suojaa hankinnallesi jos auto vikaantuu.
      - Helppoa autonvaihtoa.
      - Ehkä takuukin.
      Huonot puolet:
      - Maksat tästä palvelusta.

      Yksityinen edut ja haitat:
      Edut:
      - Ehdottomasti hinta.
      - Jos käteisellä niin ei korko kulujakaan
      - Uudempi auto, vähemmän ajettu.
      - Helpompi selvittää auton historiaa, näet sen auton oikean käyttäjän.
      Haitat:
      - Ei mitään ns kuluttajansuojaa, "käräjillä tavataan".

      Kummassakin niin autoliikkeen auto kuin yksityisen kannattaa joko katsastaa jos voi tai käyttää kuntotestauksessa katsastusasemalla.

      Laske ja mieti, kannattaako malttaa ja säästää.

      • päivitysTietoihin

        Autoliikkeen autot ovat keskimäärin huomattavasti halvempia kuin yksityisten itse myymät autot. Ja autoliike ottaa lähes poikkeuksetta vanhan vaihdossa.


    • KultainenLista

      Volvo
      GM USA (Cadillac, Chevrolet, Pontiac, Buick, GMC, Hummer)
      Ford USA, Lincoln, Mercury
      Chrysler USA, Dodge USA, Plymouth, Imperial

    • Aumebe

      Ja audii, mersuu, bemarii....

    • pappabetalar12

      hyviä pointteja isi !

    • KetjunOpetus

      on siis se että kannattaa katsella niitä merkkejä ja malleja joita on myynnissä paljon ajettuina - ja etsiä sellainen samanlainen vähän ajettu. Ei halvinta vaan paras.

      • NaisetTykkääCadillac

        Nimenomaan! Ei halvin vaan paras.
        Alfa-uros tekee niin kuin minä ja ostaa Cadillac Escaladen.
        Haluaako joku ostaa hyväkuntoisen yksilön ensimmäiseltä omistajalta?
        2010 pidempi versio.
        Meinasin tuoda uudempaa korimallia ennen tulevaa kesää...


    • oloololololololol

      Ei tullu kauppoja, myyjän kantti ei tainnut kestää tai sitten vaan koitetaan saada romua kaupaksi. No ei nyt ns romua, premium auto kyseessä.

      Tässä autossa vaan on sellainen huollon kohde joka pitäisi säännöllisesti huoltaa, en tiennyt tätä edes itsekkään mutta onnneksi tuli asiantuntevaa neuvoa ja tutkin sen jälkeen itsekkin että näin on. Tekniikka mikä moottorissa pitäisi muka kestää koko koneen iän niin tarvitseekin huollon 50-100tkm välein, muutoin ottaa ison riskin että leipoo koko paska sitten. Kerroin tämän automyyjälle, joka itsekkin voi asian varmasti tarkistaa ja saattaa jopa tietääkkin sen muutenkin jo jos on kokenut myyjä. Eipä suostunut, harmi, koska sitten olisin sen auton voinut ostaakkin.

      Tätä ennen, huomautin että myynnissä olevan premiumin voisi katsastaa myös.
      Käyttivät sitten katsastuksessa missä tuli hylky, lupasivat korjata ja katsastaa uudestaan. Tässä tultiin hienosti vastaan ja milläs sitä autoa voisi myydäkkään jos olisi hylätty katsastuksessa. AINOA vaan että olisivatko he myyneet sen auton ilman tuoretta katsastusta, katsastus ei ollut siis vielä vanhenut vaan ajan kohtainen, korjaus olisi varmaan tullut puoliksi minun maksettavaksi ja ylimääräistä vaivaa ja harmia. Mutta tuo oli sellainen juttu että se oli juuri eka päivä kun katsastuksen sai teettää, että inhimillinen moka autoliikkeeltä että pirusta tuollaisia joka autosta kytätä päivän päälle?

      Olkaa tarkkoina, älä ikinä luota mihinkään mistä ei ole faktaa, näissä asioissa ainakaan kuin auton osto on kyseessä!

      Tarinan opetus on se että aika paljonkin on hyvä tietää autoista jos sellaista ostaa.
      Ne on niin haasteellisia kauppa kohteita jos mikä, tekniikkaa, ikä vaikuttaa ja miten sitä autoa on käytetty ja huollettu. Moni varmasti mokaa pahasti auton hankinnassa ja niin voi käydä vaikka olisi kuinka konkari, ei ne kaikki kulumisen aiheuttavat piilevät viat tue esiin aina.

      Jos sinä et tunne autoa, myyjä ei tunne sitä autoa niin voiko kumpikin silloin kertoa kilpaa satuja sen auton kunnosta heh..

      • asiansivusta

        "Ei tullu kauppoja, myyjän kantti ei tainnut kestää..."

        Eeeeiiii... vaan sinä olet niin totaali-Urpo, ettet osaa autoa ostaa.
        Syyt:
        - tuli asiantuntevaa neuvoa
        Eli toisinsanoen mistään et mitään tiedä ja luotat kaikenmaailman Esson-baarien "asiantuntijoihin".

        -...pitäisi muka kestää koko koneen iän niin tarvitseekin huollon 50-100tkm välein, muutoin ottaa ison riskin että leipoo koko paska sitten.
        JOS kuvittelee minkään teknisen-/mekaanisen komponentin olevan ikuinen, on yksiselitteisesti kuten sanoin: mistään-mitään-tietämätön totaali-Urpo.

        -Kerroin tämän automyyjälle...
        Joka sittemmin havaitsi sinun totta tosiaankin olevan totaali-Urpo ja lopetti kaupanteon siihen paikkaan. Kaltaisillesi besserwisserille kun ei autoa kukaan kokeneempi autokauppias myy.

        -Tätä ennen, huomautin että myynnissä olevan premiumin voisi katsastaa myös.
        Käyttivät sitten katsastuksessa...
        ELI sinä saatanan paviaani juokusttelit liikettä katsastelemaan auton luvaten sen sitten ostella ja sen jälkeen vielä besserwisserinä vitttulainen keksit jonkun 50-100tkm välein huollettavan kohdan autosta ja jätit vittupaviaani ostamatta!? Saatanan puihin menijä! OSTA HAME! ...ja haista vittu.

        "Tarinan opetus on se että..."

        KALTAISIASI PAVIAANEJA ei pidä alunpitäenkään lähteä palvelemaan.


      • joopa.joo.o
        asiansivusta kirjoitti:

        "Ei tullu kauppoja, myyjän kantti ei tainnut kestää..."

        Eeeeiiii... vaan sinä olet niin totaali-Urpo, ettet osaa autoa ostaa.
        Syyt:
        - tuli asiantuntevaa neuvoa
        Eli toisinsanoen mistään et mitään tiedä ja luotat kaikenmaailman Esson-baarien "asiantuntijoihin".

        -...pitäisi muka kestää koko koneen iän niin tarvitseekin huollon 50-100tkm välein, muutoin ottaa ison riskin että leipoo koko paska sitten.
        JOS kuvittelee minkään teknisen-/mekaanisen komponentin olevan ikuinen, on yksiselitteisesti kuten sanoin: mistään-mitään-tietämätön totaali-Urpo.

        -Kerroin tämän automyyjälle...
        Joka sittemmin havaitsi sinun totta tosiaankin olevan totaali-Urpo ja lopetti kaupanteon siihen paikkaan. Kaltaisillesi besserwisserille kun ei autoa kukaan kokeneempi autokauppias myy.

        -Tätä ennen, huomautin että myynnissä olevan premiumin voisi katsastaa myös.
        Käyttivät sitten katsastuksessa...
        ELI sinä saatanan paviaani juokusttelit liikettä katsastelemaan auton luvaten sen sitten ostella ja sen jälkeen vielä besserwisserinä vitttulainen keksit jonkun 50-100tkm välein huollettavan kohdan autosta ja jätit vittupaviaani ostamatta!? Saatanan puihin menijä! OSTA HAME! ...ja haista vittu.

        "Tarinan opetus on se että..."

        KALTAISIASI PAVIAANEJA ei pidä alunpitäenkään lähteä palvelemaan.

        Kyllä olis myyny, mistähän sä oikein nillität? MINÄ EN OSTANUT.


      • asiansivusta
        joopa.joo.o kirjoitti:

        Kyllä olis myyny, mistähän sä oikein nillität? MINÄ EN OSTANUT.

        "MINÄ EN OSTANUT. "

        No niinhän tuossa jo totesin, syytkin siihen kertoen. Et vaan osannut ostaa, pupujussi kun olet.


    • Isä.opettaa.ostamaan

      Bensa vai diesel?
      kaksi samanlaista isompi koneista autoa

      X- löytö bensa koneella ajoneuvovero: 355,51 €/vuosi
      Vuotuinen ajoneuvovero koostuu
      perusverosta (355,51 €) ja
      käyttövoimaverosta (0,00 €). !

      X- löytö diesel koneella ajoneuvovero: 727,44 €/vuosi
      Vuotuinen ajoneuvovero koostuu
      perusverosta (245,64 €) ja
      käyttövoimaverosta (481,80 €). !

      Allekirjoittaneen autossa ajoneuvovero: 169,73 €/vuosi


      http://www.tori.fi/koko_suomi/autot?xtatc=INT-2&
      Tuolla torilla näkee kätevästi myös nämä ajoneuvoverot monista autoista.

    • 346433

      Paljon ajettu ei kerro mitään luotettavuudesta. Kalliilla premium autolla ajetaan kauemmin koska sitä kannattaa korjata, sekä auton arvon takia että ajettavuuden ja varustelunkin takia joka on syy miksi monet ajaa vanhoillakin premiumeilla.

      Vikoja niissä on enemmän kuin japseissa mutta vanhoja japseja ei niin usein korjata koska uudemmatkin ovat edullisia eikä niissä vanhoissa ole erityistä syytä pitää kuten vaikka takavedon hyvä ajettavuus.

      Kaukaa haettu ja naurettava ajatus että premiuimit olisivat jotenkin kestävimpiä kuin japsit, kyllä niihin saa laittaa tosi paljon rahaa korjauksiin jos haluaa ajaa esim 500tkm. Jollain Toyotalla/Mazdalla taas pääsee 500tkm ilman korjauksiakin mutta monet vaihtavat jo uudempaan ennen sitä koska uudet on halpoja ja vanhaa ei ole erityistä syytä pitää kuten mainitsemani takaveto vaikka.

      • 546hy45444

        Tiedätköhän mistä edes kirjoitat?

        Mikään vika vanhassa autossa ei ole niin kallis että se olisi kalliimpi kuin uuden auton hinta.

        Mutta liippaset ehkä huomaamattasi myös totuuden reunaakin.
        Koska autot joilla ajetaan paljon, liittyvät takseihin/muuhun ammatti liikenteeseen tai henkilöihin joilla on varaa hankkia paljon kalliimpi auto ja ajavat niillä paljon.
        Tv:ssäkin sanoi eräs jo melko tunnettu suomalaisen henkilö että hän ajaa 100tkm vuodessa, tosin ajaa erittäin kalliilla autoilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe