Ravintola alan Koulutus ei kiinnosta nuoria. Paikkoja on jäännyt täyttämättä. Mutta miksei sitten satsata aikuiskoulutukseen . työvoimakoulutksessa kyllä vain 10 % on saanut koulutuspaikan , ainakin suuremmissa kaupungeissa.( Tilanne on kärjistynyt tänä vuonna. Ajoittain meidän on vaikea saada ravintoloita auki, kun emme saa täytettyä työvuoroja. Etenkin vuoroesimiehistä ja keittiöpuolen työntekijöistä on järkyttävä pula”, Heinonen sanoo. ) http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ravintoloissa-jarkyttava-pula-tyontekijoista---ajoittain-vaikea-saada-ravintoloita-auki/g3E47pcU
Aivan mieletön työvoimapula ravintoloilla.
7
65
Vastaukset
- kunnonpalkkaa
tekisivät itte !!! tai maksaisivat kunnon palkkaa, niin työntekijöitä olisi jonossa tulossa....
- Digidigi
Keittiötyön raskautta ja vastuullisuutta ajatellen palkka on kyllä surkea. Jos pääset parempiin ravintoloihin kokiksi, niin vähän enemmän tienaat, mutta vain vähän. Periaatteessa ihan sama istutko kaupan kassalla vai olet kokkina, yhtä tylsääkin eipä juuri vaihtelua riippuen tietty työpaikasta. Keskeyttämisprosentti kokkipuolen koulutuksissa aikuispuolella on muuten tosi korkea. Kyllähän tulee kalliiksi sekin, että vedetään puolella opiskelijaporukalla kurssit loppuun, vaikka resurssit on varattu kaks kertaa isommalle porukalle. Keskeyttämisprosentit monella muullakin alalla on toki korkeat eikö kannattaisi ihmisiä vähän informoida ja valkata tarkemmin, ettei opiskelupaikat täyty haahuilijoista.
- uudet_tuulet_puhaltaa
Varmaankin "todellinen" ongelma kyseessä - en ole käynyt ravintolassa varmaan viiteen vuoteen, eli sinä aikana kun olen ollut työtön! Snagarilta saa hyvää ja halvemmalla!
Toisaalta, jos koulutusta ei tarvittaisi - ei edes hygieniapassia, niin voisin kyllä käydä tekemässä omaa bravuuriani jossakin ravintolassa aina silloin tällöin.- eikiitos----
Ravintola-alalla:
-huonot palkat
-huonot työolot
-huonot työajat
-tupakansavu (->syöpä), epähygienia (sairastut usein)
-omistajat saatavat olla rikollisia, talous/huumerikollisuus, väkivalta
-työkaverit saattavat olla entisiä ja nykyisiä rikollisia
-elämäm-kolulaisten työpaikka, ei siis koulutetuille, sivistyneille kovin kotoisa, et sovi joukkoon
-asiakkaat saattavat haukkua, huutaa, sylkeä, piestä päin naamaa, kouria, mustamaalata, kiristää, lähennellä, ehdotella kaikenlaista
-asiakkaissa kaikenlaista arvaamatonta ja vaarallista psykoa, elämämkolulaisia, pilviveikkoja, sekakäyttäjiä, raiskareita, varkaita, vapaamatkustajia jne.
- Sivustaseuraava
Ihmiset, jotka ovat todellisesti innostuneita alasta pääsevät kyllä eteenpäin ja löytävät mielekkään työpaikankin, jossa voi taitojaan käyttää ja kehittää, mutta se vaatiikin vuosien periksiantamatonta työtä.
- valtio-omisteinen
”Pääkaupunkiseudulla alan haasteina on, että vuokrat ovat metropolin tasolla, mutta kysyntä pikkukaupungin luokkaa”
Siis kyllähän työstä ansaituilla tuloilla pitää pystyä kattamaan normaalit elämisen kulut.
Töissä käydään ansaitakseen elanto. Työttömänä ollessa yhteiskunta maksaa elämisen. Näitä kahta ei saa missään tapauksessa yhdistää, eli käydään töissä ja silti yhteiskunta maksaa työntekijän kulut.
Optimitilanne olisi jos kaikki yritykset olisivat valtion omistamia. Tällöin maksajana olisi aina sama taho, oli ihminen töissä tai työtön. - Ruokajälki
Ihmiset juo ravintoloissa viinaa. Lounasravintoloissa taas käy työssä olevia lounaalla, ei niitä kestä kattoa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743270
- 2012852
- 222676
- 492628
- 202496
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412335Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101793Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241747- 371610
- 181466