Koiranomistajat ovat muita onnellisempia.

OnnenAvainVain

Myös paremmassa kunnossa, heillä on parempi itsetunto sekä avoimempia.
-terveempi sydän
-silittely laskee stressiä, jos sitä sattuu olemaan
-enemmän sosiaalisia kontakteja
-paremmat ohjat omaan elämään
-vähemmän allergioita ja sairauksia
-mielenterveys paremmassa kunnossa
-eivät tunne vihaa, joka rasittaa sydäntä

25

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kakskoiranen

      Koiranvihan taustalla voikin olla kateus koiranomistajaa kohtaan. Kaikista kun ei ole koiranpitäjiksi. Kyllä jokainen täällä maan päällä onneansa etsii. Suvaitsevaisuutta tarvitaan, että toisen erilainen elämäntapa hyväksytään. Suvaitsevaisuus on iso askel lähemmäksi omaa onnea. Vihanpito ja muiden katkera syyttely taas pitää ihmisen onnettomana.

    • Kateudesta.vihreä

      Kummallista. Lähes kaikki tuntemani koiranomistajat ovat lyhytpinnaisia, raivokohtauksia saavia, väkivaltaisia ja mielenterveysongelmaisia tai muuten työrajoitteisia. Itsetunto heillä on huono, kenties heikon sosio-ekonomisen aseman takia.

      • Paimen

        Liikut vaan siinä tietyssä koiranomistaja piirissä missä tuokin ongelma on.


    • hgfjfgjfg

      Ap, kertoisitko lähteen?

      Lisäksi mainittakoon, että koiranomistajien on todettu elävän itsesuggestion kyllästämässä patologisessa onnellisuuskuplassa. He saattavat todella uskoa olevansa onnellisia, kuten maailman itsemurha- ja masentuneisuustilastoja johtavat suomalaiset verrattuna muihin maihin.

      • OnnenAvainVain

        Lähteet:Mentalfloss.com, Medical daily, Us News, Webmd.com, Harvardin yliopisto ja Emaxhealth.com


      • hgfjfgjfg
        OnnenAvainVain kirjoitti:

        Lähteet:Mentalfloss.com, Medical daily, Us News, Webmd.com, Harvardin yliopisto ja Emaxhealth.com

        Niin lähteillä tarkoitin tarkkoja lähdeviitteitä, joista voin tarkistaa väitteesi. Mikään noista ei ole sellainen. Esimerkiksi "US News" tai "Harvardin yliopisto," mitä minä noilla tiedoilla teen? Voinhan mibnäkin kirjoittaa tähän, että koiranomistajat eivät piittaa lainsäädännöstä ja lähteeksi laittaa Suomi24, koska joku koiranomistaja täällä on joskus kirjoittanut, ettei välitä järjestyslain 4. luvun 14 pykälän velvoitteesta siivota koiransa paskat kadulta.


    • Koirienvihaaja

      Koiraihmisillä on sitten myös taipumuksia esimekiksi aggressiivisuuteen ja konservatiivisuuteen. Sosiaalinen ihminen on vain sosiaalisesti rohkeampi ja avoimempi, ei siis välttämättä mukavempi tai sosiaalisesti taitavempi. Tästä kertoo mm. se että kissaihmiset, joiden katsotaan olevan koiraihmisten vastakohtia, ovat tunteellisempia, empaattisempia ja tunneälyltään älykkäämpiä. Näiden seikkojen lisäksi kissaihmiset ovat myös akateemisesti älykkäämpiä (tutkittua tietoa) ja nähtävästi myös paremman muistin ainakin sen perusteella mitä tätäkin palstaa katsoo. Montakohan kertaa nämäkin asiat on nimittäin käyty läpi tälläkin palstalla...

      • real-cat-lover

        Koiranomistaja ei ilmeisesti ymmärrä, mikä on tieteellinen tutkimus?

        Kävin 1. linkin läpi. Nettisivustolla voice kommentoidaan väitettyä Edinburgin yliopiston tutkimusta, mutta lähteenä artikkelissa ei olekaan kys. tutkimus, vaan - yllätys, luotettava laatulehti Orlando Sentinel.

        Lyhyellä haulla päädyin aivan päinvastaisiin tuloksiin kotikissojen käyttäytymisestä, tässä jutussa siteerataan sentään tutkimuksen tekijääkin:

        http://www.huffingtonpost.com/entry/cat-wants-to-kill-you-study-debunked_us_563a88ffe4b0307f2cac03c2


      • Kakskoiranen

        No voi voi kyllä sieltä Orlando Sentinelin sivustolta linkittyy se alkuperäinen tutkimus. Älykäs koiranomistaja sen löytää helposti.


      • TäysiLuotto

        En voi luottaa koiraa vihaavaan ihmiseen, mutta ihmistä vihaavaa koiraan voin.


      • hgfjfgjfg

        Koiraihmisistä varsin äänekäs osa mm tällä palstalla yksinkertaisesti kiistää tosiasiat ja jankuttaa omia mielipiteitään ikäänkuin toistaminen tekisi argumentista järkevämmän. Samantyyppistä fundamentalismiraivoa näkee joillain muillakin foorumeilla.


      • hgfjfgjfg
        Kakskoiranen kirjoitti:

        No voi voi kyllä sieltä Orlando Sentinelin sivustolta linkittyy se alkuperäinen tutkimus. Älykäs koiranomistaja sen löytää helposti.

        Yhden tutkimuksen tieteellinen todistusvoima on hypoteesinomainen. Muut tutkimukset voivat testata tulosta uudelleen ja uudelleen. Missään tapauksessa tuollaista yleistystä ei voi tehdä aineiston koosta riippumatta. Tämä on esimerkki toimittajan ja lähdekritiikittömän maallikon yrityksestä tulkita tutkimusta arkiajattelun voimin.


      • Kakskoiranen

        Tutkimuksessa on kuitenkin käsitelty huomattavasti laajempaa aineistoa kuin ikävissä tapausselostuksissa joita tänne joku suoltaa ihan kiimoissaan. Tyyliin taas rakki puri jossain päin maailmaa jotain ihmistä. Ja samantien YLEISTÄÄ kaikkiin koiriin ja koiranomistajiin. Esimerkki toimittajan ja lähdekritiikittömän maallikon yrityksestä vahvistaa omaa harhaista maailmankuvaansa yksittäisellä tapahtumalla.


      • hgfjfgjfg
        Kakskoiranen kirjoitti:

        Tutkimuksessa on kuitenkin käsitelty huomattavasti laajempaa aineistoa kuin ikävissä tapausselostuksissa joita tänne joku suoltaa ihan kiimoissaan. Tyyliin taas rakki puri jossain päin maailmaa jotain ihmistä. Ja samantien YLEISTÄÄ kaikkiin koiriin ja koiranomistajiin. Esimerkki toimittajan ja lähdekritiikittömän maallikon yrityksestä vahvistaa omaa harhaista maailmankuvaansa yksittäisellä tapahtumalla.

        En ole lukenut tutkimusta, mutta samankaltainen tilanne yleistämisen suhteen. Ikävä kyllä neutraali tiede ei ota kantaa asioihin, niin että voitaisiin valita ensin jokin kanta ja sen jälkeen kerätä kaikki sitä tukeva evidenssi. Politiikassa tehdään usein juuri niin, mm 70-luvulla kommunistit perustelivat kantojaan tieteellisesti faktorianalyyseillä - faktorien muuttujiksi oli tietenkin valittu vain heille sopivat. Nykyisin samaa tekevät maahanmuutto"kriitikot" eli äärioikeisto: keräillään kaikenlaista omia kantoja tukevaa evidenssiä ja sivuutetaan muu, esim keskitytään vain maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin ja yleistetään siitä kaikkiin maahanmuuttajiin, että kaikki ovat rikollisia. Vastaavasti, yksi luonnevikainen rakki ei tee kaikista koirista luonnevikaisia, eikä yhden tutkimuksen perusteella voi päätellä, että kaikki koiranomistajat ympäri maailman olisivat jotenkin keskimääräistä onnellisempia. Veikkaan senkin väitteen olevan hevonpeetä.


      • TäysiLuotto
        TäysiLuotto kirjoitti:

        En voi luottaa koiraa vihaavaan ihmiseen, mutta ihmistä vihaavaa koiraan voin.

        Ps olen aika pihalla.


    • ei.stressiä.eikä.vihaa
      • tulenkojo

        Ai jestas kuinka suloisia koiria ja vielä seksikkäämpiä muijia


    • ojlllll

      ok

    • kolmas.muuttuja

      Alkuperäiseen viestiin: vaikka koiranomistajilla olisikin vähemmän stressiä kuin muilla, se ei tarkoita, että stressiä olisi vähemmän juuri koiran takia. Syynä voi olla jokin kolmas muuttuja, kuten että ihmisillä joilla on koira, on keskimääräistä enemmän rahaa ja SE sekä alentaa stressiä, että selittää, miksi ihmisellä on koira (on varaa). Olisi kiinnostavaa verrata muihin lemmikin omistajiin ja ottaa huomioon kaikkien tulotaso. Tuskin köyhimmillä on yhtä usein varaa lemmikkeihin, eivätkä he ehkä köyhyytensä vuoksi koe itseään yhtä onnellisiksi.

      • fyghujkoj

        Koiranomistajilla ei ole (Suomessa) paljon rahaa. He ovat usein työelämän ulkopuolella. Heillä on keskimääräistä alhaisempi ÄO ja tulotaso, paitsi vanhuuseläkeikäisillä. Normityöpäivää työmatkoineen tekevä ihminen ei voi pitää koiraa.
        En oikein usko tohon stressittömyyteenkään, vai miksi huonosti käyttäytyviä, raivoavia koiranomistajia näkee katukuvassa niin paljon? Eivät muut ihmiset saa julkisella paikalla samanlaisia hillittömiä itku-potku-raivareita, jos ikää on jo yli neljä vuotta (siis ihmisellä, ei koiralla).

        Koiran kanssa on paha olla, ei mulla muuta.


      • cock-magic

    • ytruyrtui

      Johtopäätös: koira on paska eläin ja paskuus on sillä geeneissä.

      • paskarakki

        Ainoa oikea johtopäätös, asiat ovat yleensä niin kuin ne näyttävät.


    • onnenkukkuloilla

      Mulla ei ole paljon rahaa, mutta en antaisi koiriani pois rahasta, se ei tekisi minusta onnellisempaa, päinvasoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe