Stinan kädenjälki on veromerkki

veromerkki

Mattilan esityksellä kokkolan talous kuntoon ja kaikki verot ja palvelumaksut nousuun.

Veronmaksajat eivät voi lakkoilla ja kaupungin työntekijät kiittävät, sitä saamme mitä olemme tilanneet, palkkakustannukset tulevat nousemaan ja meidän hyvinvointi on turvattu.

Vanhukset myykää kotinne siellä tulee asuminen liian kalliiksi.
Muistakaa käyttää yksityisiä palveluita koska meillä on valinnan vapaus, älkää olko huolissanne kyllä jälkipolvet maksavat jos ei muuten niin velkarahalla.

27

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TOSIrealistiKokkolan

      Tekojärveen Kaustarissa pitää löytyä myös rahaa. Kokkojoki ja Kokkojärvi työn alle heti. hah!!..

      • dsfgsdfcvf

        ripulisti vaatii karkkiaan kuin kaupassa rääkyvä kakara konsanaan. Varmaan lapsuudessa taktiikka toiminut, mutta aikuiselta tuollainen käytös on jo mielisairasta.


    • eitiedähyvää

      Mattila aikoi myös yhdistää kouluja.

      • javihdoinkin

        Tuo ok, jo oli aikakin....


      • totuusseerumi

        Vasemmistoliiton pitäisi pyrkiä palauttamaan nykyinen tyhjä koulu käyttöön.

        Mistään ei löydy todisteita, että koulu olisi homeinen ja ei sopisi enää siihen tarkoitukseen jossa se on ollut koko suomen itsenäisyyden ajan.

        Odotellaanko ja toivotaan vuosikausia uutta koulua vain sen takia että ihmisiä on säikytelty ekokemillä joka ei tule koskaa ykspihlajaan.

        Ensi syksynä entiseen kouluun kustanustehokkailla toimenpiteillä.
        Koulun siipi voidaan hajottaa, mikäli siinä on jotakin vikaa, vanha osa saneerauksella käyttökuntoon.

        Lapsen odotusaika on 9 kk, olemassa olevan koulu voidaan korjata samassa ajassa, mikäli järkeä ja tahtoa riittää.

        "Kommunisti" aatteella työt olisivat jo käynnissä, herrojen perseennuolijat ovat tietysti toista mieltä kuten suomen ylinvalta joka ei osaa pienentää edes työttömyyttä.


    • Me_on_elätetty

      TR on aina elänyt veronmaksajien rahoilla, niin eihän sitä silloin tarvitse kuin vaatia lisää rahaa kun on siihen aina tottunut.

    • Talouskuntoon

      Katsokaa yle/kuntatutka......sieltä saa selville mikä täällä mättää....kulttuuriin ja liikuntaan tuhulataan kaksinkertainen summa suomen keskiarvoon nähden....liikaa 6.5 milj. euroo vuodessa.

    • TOSIRealistiKokkolasta

      Valitettavasti "kuntatalous" toimii ihan samoin kuin yksityiset yritykset. Tuloja on oltava vähintään saman verran kuin menoja. Ainoastaan tuo kuntatalouden loputun "laillinen verotusoikeus" pelastaa ne tällä hetkellä. Mutta eiköhän sillekin tule loppu jossain vaiheessa. Se on hyvä ymmärtää kunta-alalla toimiville.

    • Eilisääveroja

      Montako tuhatta ulkomaalaista on velkarahalla elätettävänä Kokkolassa? Eikö pitäisi stopata humanitäärinen maahanmuutto? Vastustan verojen ja asiakasmaksujen korotuksia.

    • totuusseerumi

      Pihlajassa on koulu, huomasitteko lauantain liite keparista kirjoituksen, että alipaineesta johtuvat "homeongelmat", eli koulun katolle laitetuista huippuimureista kaikki johtuu.

      Pihlajan koulu käyttöön viimeistään ensi syksynä.

      Mikäli seurakuntaa kiinnostaa kirkon avaus opiskeluun, niin ei sitä kukaan estä.

      Piru lukee kaikkein eniten raamattua, jotta osaa alistaa kansalaiset huonoille tavoille.

      • hjgfdfgb

        Mistä senkin tietää ettei tämä kirkkokin ole homeessa?


    • ja_kaup.joht._maksetaan

      Kunnallisveroon korotus 0,25 % ja kiinteistöveroon 10 %...kaikki pois muusta kulutuksesta eli näin se talous pikkuhiljaa näivettyy ja verotulot lopulta pienenee ja taas tulee joku talousnero joka tarjoaa ratkaisuksi veronkorotuksia ja uusien keksimistä.

      Siihen päälle tulee hallituksen veroluonteisten korotukset niin tässähän joutuu miettimään kannattaako käydä töissä...tällä hetkellä vero% 26,5 ja päälle vielä 6,75 % muita veroluonteisia ni tilistä lähtee päältä 33,25 % ennenkuin rahat on tilillä. Sairasta menoa ja lisää korotuksia ja uusia maksuja vaan kaavaillaan. Eläkemaksutkin menee kankkulan kaivoon nykysysteemissä, maksuja maksat mutta ei mitään tietoa tulevasta eläkeiästä.

    • takapenkintaavi

      Nykyiset verojen korotukset erilaisine palvelu ym. maksujen korotuksineen on toisten kuntalaisten ryöstämistä, jossa suurimpina kärsijöinä ovat kunnan heikompiosaiset/vähävaraiset. Tämä näkyy arjen elämisessä meillä kaikkialla, myös yrittäjillä,yrityksiä menee konkurssiin, jotka kovan julkisen sektorin kustannuspaineen takia vähentävät työväkeä, myös kotimainen ostovoima on huvennut, .Kun tulot vähenee, niin kunnat ja valtio velkaantuu, hyvinvointia tuottavat tahot supistuu ja ruokajonot pitenee.

      ”Kunnat eivät maksa veroja, eivät tavoittele voittoa eivätkä jaa osinkoja.Kuntatalous on luonteeltaan tasapainotaloutta. Pitkällä aikavälillä kuntien pitäisi pystyä kattamaan vuosittaisella tulorahoituksellaan käyttötalousmenot (palkat) ja investoinnit. Velkaa voidaan ottaa jonkin verran, mutta kunnat eivät voi perustaa investointejaan kokonaan lainanottoon."

      • korkkaritkattoon

        Mitä voidaan tehdä että nuo korotukset jäisi toteuttamatta? Ketä pitää äänestää?
        Ei tästä muuten mitään tule kun joka puolelta rokotetaan....


      • OuluntienSinkku

        Nurmelaa tietenkin se vastustaa korotuksia varmasti!


      • korkkaritkattoon

        Jaa!! En nyt kuiteskaan! Eikös kokoomus ole ollut veronkorotuksia vastaan? Jospa siirryn ääneni antamaan veronkorotuksen takia heille.
        Mutta ihan tosissaan nyt olisi aika sitten poistaa se kielilisä!!


    • TOSIRealistiKokkolasta

      Hei Haloo,

      Tajutkaa nyt viimeinenkin joka kuntalainen realismi. Te jokainen maksatte veroina kaikki, mitä kunta nyt käyttää omien työntekijöidensä tuottamiin kuntalaisten palveluihin ja lisäksi yksityisiltä ostaamiin lisäpalveluihin.

      Ja kuitenkin me veronmaksajat yksityisellä sektorilla elätämme tätä joukkoa. Ja mitä me saamme, erittäin huonoa palvelua kunnan ja valtion taholta.. ja lisäksi veron korotuksia?! Pitäisikö asialla tehdä jotain?

    • hastala-vista

      Miksi menee huonosti?
      Ihmiset ovat äänestäneet oikeistoa ja antaneet vallan TOSIoikeistolle.
      TOSIrealistikin on vain persu joka kiittää tekemättömistä ansioistaan.

      TOSIrealisti käy kuulemma autolla kiertelemässä pihlajaa jospa sieltä löytyisi kommunisteja, pitäisi pysähtyä nurmelan kalevin kohdalla ja kysellä miksi pihlajan viimeinen kommunisti alkoi persuksi.

      Yksi täällä ja toinen keskipohjanmaa lehdessä.
      Nuo kaksi voidaan niputtaa yhteen ja upottaa kaustarin tekojärveen.

    • hastala-vista

      Mihin mennään kun kaikki yhtiöitetään ja pitää saada tulosta kuntalaisten kustannuksella ja kun tuohon lisätään yksityisten SOTE palvelut joiden pitää tehdä (osinko) tuottoa omistajilleen joista suuri osa asuu ulkomailla niin taas tulee hastala-vista paratiisi saarille.

    • lisääVeroja

      Kaikki on kohta yhtiöitetty ja yksityistetty mm. vesi- ja energiahuolto, terveyspalvelut ja kohta seuraa tekee maantiet ja kadut, saatiin ylevero ja nyt ylen toimintoja jaetaan yksityisille tuotantoyhtiöille...ja kaikkeen liittyy tietysti perusmaksu. Ja rahapulaan on ratkaisuna perusmaksujen ja verojen korotus ja palveluiden karsinta...mihin kaikki raha menee, kun maksut vaan nousee ja palvelut häviää...paljonko Sipilän maakuntahallinto tulee maksamaan?

      • kusenpoisjostulee

        Niin mihin niitä veroja lisää tarvitaan, kun kaikki on kohta yhtiöitetty ja erillismaksuilla toimii?


      • Okjbkobbi

        Matujen elätykseen.


    • TOSIrealistiKokkolan

      Ettekö te jästipäät jo usko. Ruotsinkieli on Suomen syöpä ja ylivoimaisesti suurin eurojen nielijä. Ja se kaikki on täysin turhaa. Suomi ei tarvitse ruotsinkieltä. Kaikki ruotsinkieliset toiminnot kuten koulut, seurakunnat, RKP, virat ja virastot, lehdistö ja painotuotteet yms ruotsinkielinen paska on lopetettava/lakkautettava.
      Ruotsi on vahva valtio, koska siellä ei ole pakollista suomenkieltä. Suomenkielisiä on Ruotsissa lähes miljoona, kun vastaavasti ruotsinkielisiä on Suomessa enää vain noin 270 000. Kymmenen vuoden kuluttua "ei ainuttakaan", hah hah haaa!!!

      • fdgftrd

        Jotain laskelmia tarvittaisiin, että mihin ripulistin arvio pohjautuu. pelkkä "uskokaa jo" ei riitä.


    • hastala-vista

      TOSIrealisti ilmaisee ruotsinkielen kalleuden omalla kielellään, siihen ei tarvita muuta laskelmaa kuin että pienellä kielivähemmistöllä on liian suuri valta, joka tulee liian kalliiksi.

      Suomessa ei tarvita henriksonneja joka itkee lapsuuttaan kun sai hyvää hoitoa 5 vuotiaana helsingissä suomenkielisiltä, hänen mukaansa hoitoa olisi pitänyt ummikolle antaa ruotsinkielellä.

      Suomi pitää muuttaa suomenkieliseksi maassa, jossa on monikielisiä osaajia ilman ylimääräisiä kustannuksia.

      Pieni ruotsinkielinen vähemmistö sortaa enemmistöä, esim kokkolan kaupunki maksaa samaa työtä tekeville kielilisää ilman oikeudenmukaisia perusteluita, työn tehokkuus ja laatu on usein heikompaa kuin "perussuomalaisilla".

      Vaikka TOSIrealisti kaivaa tekojärveä ruotsinkieliseen kaustariin, niin ei hänen kaikki juttunsa ole pöhölöjä.

    • Lkjvlkjv

      Odotin, että ensimmäiseksi uusi kaupunginjohtaja peruu Urpilaisen junttaaman päätöksen "pakolaisten" määrän lisäämisestä. Talous ei kestä, eikä mikään muukaan.

    • Nkl8i

      Paljonko ylimääräisiä kuluja ruotsinkielestä tulee Kokkolalle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe