Vanhukset jätetään Kalajoella heitteille

voi.aikoja

Paikallislehdessä oli juuri hälyttäviä ja huolestuttavia uutisia. Vanhusten hoito on ollut pahasti puutteellista. Se on nimittäin niin, että jos Aluehallintovirasto antaa pienenkin huomautuksen, niin silloin asiat ovat todella huonosti. Se on vanha viisaus, että "korppi ei korpin silmää noki". Mutta nyt nokkii ja asiat ovat silloin hyvin huonosti. Miksi? Kuka tietää? Onko taas tietoja salattu? Ainakaan minä en ole nähnyt pienintäkään uutista vuosi sitten tehdystä tarkastuksesta ja siinä havaituista puutteista. Onko taas salailtu? Ja mitä nyt aiotaan tehdä? Huononnetaan edelleen vanhusten hoitoa!!!. Vähennetään paikkaluku 59:stä 50:een, siis 9 vanhusta jätetään jonnekin heitteille, tai hoidetaan ainakin entistä huonommin. Perustelu tietysti on, että tällä kepulikonstilla täytetään jotkin normit ja säästetään, säästetään... Ymmärrän hyvin, että pitää säästää, koska nyt puuhataan sen koulukeskuksen yhteyteen ylimitoitettua ja varmaan liki Suomen hienointa urheilu- ja liikuntahallia. Se tulee maksamaan hirveästi. Mutta pitääkö ne rahat ottaa vanhusten hoidosta? Tietysti pitää, koska sieltähän ne on helppo ottaa, kun vanhukset eivät pysty itseään puolustamaan. Ja kun oikein huonosti vanhukset hoidetaan, niin he kuolevat selvästi normiaikaansa aiemmin ja siitähän sitä tuleekin hyvät säästöt. Voidaan taas vähentää hoitopaikkoja, kun ei ole hoidettavia ja säästää se valtiokin, kun ei tarvitse maksaa eläkkeitä ja suuria erikoissairaanhoidon maksuja.

20

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pateeee

      Kukahan tätä maailman hienointa urheiluhallia tänne hommaa Mahtaa siinä olla ihmisellä arvot kohdallaan

      • Ylypiä

        Se on kato niin kun sivukylän koulut lopetetaan niin siittä jää rahhaa ja sillä rakennetaan lentopalloilijoille uus halli. Ja taas seura äsämmään ja sieltä rotestilistalle. Ilikeyttään ne tuota tekee kaapungilla. Ja herrat senku nauraa. Ois kirveellä töitä.


      • pallopoikaa

        Pääsekö EKI taas kuuluttamaan?


    • ffffsssss

      Tärkeintä on, että tulee julkisuutta. Ei sil oo väliä mistä se tulee. Sileen se matkailu lissääntyy.

    • KylläSeAikaTeillekinKoit

      Onneksi osa päättäjistä on jo ollut eläkeiässä jonkin aikaa ja loputkin kohta. Alkaa olla
      kaupungilla paikat siinä mallissa että ei muuta kuin laadukkaaseen hoitoon. Kyllä on hyvä rollaattorilla ajella ja jarrutella kusirännissä 100m välein.

    • kolaukko

      Kyllä meidän äänestys ikäisten kannattas suhtautua tuohon päätöksetekoon Kalajoella hieman kriittisemmin nyt kun kunnallisvaalit on seuraavan kerran niin saatas valtuustuustoon päättäjiä "lampaitten " sijaan.
      Kyllähän se totta on että vanhukset on helppo kohde "rokottaa " otetaan heiltä viimeisetkin pois niin saa kaupungin porukalle ostettu useampia pareja tossuja.
      Jotenkin tuntuu että tuota "GUKKENHEIMIÄ" nuo suuruudenhullut johtajat rupeaa vouhkaseen tänne jos Helsinki menee puihin............................

    • jyrki.älä.tyrski

      Tuo yx pöhlö luulee, että rollalla ajoradalla kuljetaan! Kaupunkihan teki tien hautaustoiniston kupeeseen joelle, jonne kai vanhukset kipataan. Rollalla tai ilman. Eikä maksanut tie kuulemma paljon, kertoi markoboi.

    • KunnanRahatOuluun

      Kukahan Makroboylle on noin kertonut - eikö valintakriteereistä poistettu luku- ja kirjoitustaito? Tilalle tuli pakollinen kepun valtakirja ja lupaus, että junaillaan kavereita
      samaan autoon ettei tarvitse yksin ajella...nythän niitä on kohta auto täynnä.

      • berttabee

        Mulla on pihalla enempi asvalttia mitä tuohon menee eikä maksanut paljon mitään


    • ääniharvakone

      Uskon, että eki korjaa asian piakkoin. Vaalitkin kohta tulossa.

    • Äiti1976

      Tässä tarina kyseisestä vanhainkodista. Ja on tosi.
      Tulin sieltä Mäntyrinteen päiväkodilta kun hain jälkikasvua hoidosta. Autolle tultaessa ihmettelin kun kuulin apua huutoa. Katselin ja siellä oli vanhus kerrasto päällä oven takana rollaattorilla. Kukaan ei kuullut ilmeisesti,henkilökunta siis. Päästin sisälle ja etsein henkilökuntaa. Lopulta löysin,kysyin onko joku kadoksissa. Sanottiin että ei,kun eivät pääse ulos. Kysyin että kukas tuo jonka päästin sisälle. Joku hoitaja tuli ja oli kuin olikin asukki. Ensin vanhus sai nuhteet ja sitten minä kun olin kaikkien kuullen kysynyt onko joku kadoksissa. Oli talvea vielä. Tästä jo aikaa,mutta luulen että sama homma vieläkin,ja nimenomaan kun pula henkilöstöstä.

    • turva.hälytintä

      Jonkun valtuutetun äitiki oli katkassu kätesä. Eikä ollu urheilemassa hallilla. Ko valtuutettu varmana puuttuu asiaan.

    • Kyllästynytnarinaan

      Jokainen voi tehdä vapaaehtoistyötä vanhusten parissa. Niin aukeaa silmät hoitajien arjesta. Sitten voi miettiä, ketä äänestää jatkossa,jos haluaa parempia päätöksiä. Suosittelisin vallan vaihtoa. Se on jokaisesta kiinni. Kelle annat äänesi. Ja sitten pulinat ja narinat pois.

      • muistetaampa

        Juuri näin.Kyllä ois aika saada Kalajoellekkin päättäjät valtuustoon joilla olisi jonkinlaista moraalia ja jotka käyttäisi heille kuuluvaa valtaa jonka äänestäjät ovat heille antaneet.


    • EkiIsTöPest

      Eki pistää tämän(kin) asian kuntoon!

    • vittuuntunuthoitaja

      Tiedossa on että hoitopaikoissa on asiat päin persettä Kalajoella. Eikä tämä enää koske pelkästään vanhuspuolta, vaan ulottuu jo pikkuhiljaa vammaispuolen paikkoihin ja päiväkoteihinkin. Mistään et saa työntekijänä puhua, muuten ottaa ylempi esimies sinut puhutteluun, koska asiat pitää heille puhua eikä ulkopuolisille.

    • Myllyllä_kerran

      Pohjois-Korea - Venäjä - Kalajoki ....

    • Herätystä

      Nyt miettimään sellaisia päättäjiä, joilla olisi arvot kohdallaan hoitaa tätäkin asiaa paremmaksi. Vallankahvasa liian kauan olleet esimerkiksi, ei kannata omaa ääntä sellaisiin tuhlata. Onko äänestäjien muisti lyhyt? Onko se sinun äänestämäsi ollut luottamuksen arvoinen? Ellei,nyt on taas mahdollista vaikuttaa inhimillinen Kalajoen tulevan puolesta. Ei vanhoja kääkkiä enää valtaan. Vaan inhimillisiä ihmisiä joille tärkeimpänä on ihmisen hyvinvoinnin turvaaminen vauvasta vaariin.

      • Kgeks

        Kenenkään ei kannata äänestää sellaista tyyppiä, joka on istunut 20, 30 tai pahimmillaan 40 vuotta valtuustossa. Sellaisella ei ole enää yhtään mitään annettavaa. Joo, voi olla "kokemusta", eli vuosia toistensa jälkeen, mutta ei silti pätkääkään koskaan järkevää näkemystä asioihin! Tuollaisten tyyppien pitäisi itse ymmärtää jäädä pois ja antaa tilaa nuoremmille, sellaisille jotka ymmärtävät missä tämä maailma nykyään makaa. Se eräskin pölyttynyt muumio on taas ehdolla valtuustoon. On se kumma että ei ymmärrä lopettaa. Luulisi että olisi tajunnut viisi vuotta sitten kun putosi valtuustosta.


    • yrjöä

      Kylläpä se tosissaan taitaa nii olla, että vanhukset on vain maksuerä ja kuluerä Kalajoella. Ei niistä haluta oikeesti huolehtia. Tuo mainio hyväntekijä SPR haki joku aika sitte kuljetuspalvelijoita nuorille ja terveille pakolaisille. Vanhuksista ei taida SPR välittää ennää mitää. Kovat on asenteet Kalajoella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe