Kebab ranskalaisilla

truj

Onhan tämä herkku jo saavuttanut muuten harmaassa ja mauttomassa suomessakin perinneruoan maineen! Milloin söitte ensimmäistä kertaa ja mistä saa nykyään parhaat? Kuuluvatko ranskalaiset päälle vai alle? Itse pidän että ranskalaiset ovat päällä, pysyvät rapeina. grillimaustetut ranskalaiset ja tulinen kebab-kastike, ai että. Ensimmäistä kertaa kun tätä herkkua sain niin ei paljoa enää karjalanpaistit kiinnostaneet, tästä herkusta tuli meidän juhlaruoka! Olen itsekin tehnyt useasti kebabia ja lapsillekin opettanut että se on kotikeittiön herkkua. Turha sitä pitää kiinni ikivanhoista velleistä ja laatikoista kun nykypäivän perinneruoasta löytyy näin upeita herkkuja! keskustelua kebab ranskalaisista.

14

2120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jookebab

      En ole vielä maistanut, mutta varmaan tykkäisin. Joskus on kiva herkutella epäterveellisellä roskaruuallakin. Kerran olen syönyt sellaisen kuin pitaleipä-kebabin grillikioskilta. Se oli ihan hyvää. En yleensä käy grilleillä. Kotona olen tehnyt pakastetusta kebab-lastusta ja tarjolle riisin kanssa. Tuliset kebab-kastikkeet ovat kyllä hyviä, sopii riisin seuraksi hyvin. Kelpaa varsinkin nuorisolle.

    • perinnekebap

      Aika monta vuotta sitten ,sanotaanko kymmenen. Vähintään. Nyt teen ite kebap-lihan. 400g naudan jauhelihaa, 2 rkl aromisuolaa, 1 tl pippuria, 1 tl paprikajauhetta, sipulijauhetta maun mukaan samoin muita , mutta nämä on perus. Mausteita saa olla paljon.
      Lihaa ja mausteita pitää vaivata yleiskoneella (onnistuu kyllä sauvasekottimellakin ) niin kauan että se on tahnamaista, jotain puolisen tuntia.
      Muotoillaan tiiviiksi pötköksi, ei saa jäädä ilmakuplia.
      Sitten tiiviisti ristikkäisiin folioihin, niinkun karkkipaperimaisesti, muutama reikä pohjaan ja 100 asteiseen uuniin 3-4 tuntia.
      Ranut sitten siinä kun ottaa kebapin vetäytymään.
      Tykkään laittaa päälle thai sweet chili kastiketta, nam.

    • Muusiajakebabbia

      Teen kebablihan ohuista naudan lihaksista. kohmetan ne pakastimessa niin että niistä on helppo leikata kebabsiivuja. Kypsennän kebabin siivutettuna ensin paistinpannulla ja sen jälkeen maustan ja haudutan kypsäksi. Tarjoilen kebabin perinteiseen tapaan perunamuusin ja karpalohyytelön kanssa.

      • käristystä

        tuo ei kyllä ole kebappia vaan käristystä....mikä on ohut naudan lihas ?


    • KebabRiisiläisillä

      Onhan se hyvää. Söin ensimmäisen kebabbini 12-13 vuotta sitten kun kaveri päätti olla reilu. Olen pienenä elänyt sellaisessa köyhyydessä että kebabista ei ollut edes ajatustakaan. Kyltit heiluivat valmiina kadulla että ei ole varaa. Helppoa syötävää ja tulee nopeasti perille.

    • Aidanvihreälläpuolella

      Vanha Suomi ei ole harmaa ja mauton ja vaikka olisikin niin rakas ja merkitsevä. Ei kaiken tarvitse olla räyhäkästä ja silmille hyppivää.

    • kepakkola
    • laatuavaativa

      Kunnolla kypsennettyä Karjalanpaistia keitetyillä perunoilla ei kyllä päihitä karvakämmenten kebabit. Tarpeeksi monta mahatautia olen saanut kun olen eksynyt kännissä kebabpizzerioihin.

    • jurt

      Voisi itä-suomen juntitkin jo tajuta että karjalanpaisti on silkkaa paskaa ja kebab on tulevaisuutta.

    • kppkff

      On enemmän perinneruokaa kuin joku kalakukko tai karjalanpaisti. En tunne yhtään joka syö kalakukkoa mutta kepapin syöjiä on kaikki.
      Kepap ja koff siinä eväät parhaimmat.

    • Nakkijamuusi

      Hyvät ihmiset! Ajatelkaa lapsiparkoja, monet kerrat olen juhlissa nähnyt kuinka isäntä esittelee ylpeänä tekemää kebabbia. Tulista, kuivaa, umpirasvaista tai tunkkaista - joskus kaikkea tätä. Lapset vääntävät itkua nälissään, sitten pitäisi vielä hymyillä valokuvissa!

      Ajatelkaa lasten parasta! Hellästi höyrytetty nakki ja ketsuppi sopii hienosti kaikille - aikuisille myös alkoholitonta olutta. Siitä vasta juhlat alkaa ja valokuvissa on aito hymy. Suomessa on ihana makkara, ei sellaista kamalaa italialaista missä rusto ja rasvapallerot jäävät hampaisiin.

      Lisäksi kebab on islaminuskoisten ruokaa ja siitä helposti harhautuu paholaisen muihin harhautuksiin. Porttiteoria!

      • Kyllihanturhii

        Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.


      • Nakitjamuusit
        Kyllihanturhii kirjoitti:

        Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.

        Kuinka niin, luit juuri. En anna periksi ennen kuin suomi lopettaa bbq touhun, eroaa eurosta, laittaa rajat kiinni jotta suomalainen elintarvikseteollisuus voi syytää paskaa ruokaa kuten ennen. Sinun tehtävä on vain sitten syödä se jauhomakkara ja katsoa kun kannattamasi perussuomalainen presidentti pitää uudenvuoden puheen.


      • Nakitjamuusit
        Kyllihanturhii kirjoitti:

        Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.

        Unohdin tämän. Ananasta saa tuoda, sehän on mahtavaa pitsassa. Sitten kelpaa viettää pitsaperjantaita. Hakkarainen juontaa valkoisen suomen viiheohjelmaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2732
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      239
      2640
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2356
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      196
      1841
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe