Nivala nosti Kemijärven maailmankartalle

jurppiipi

45

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suo.mulle

      Kapuloita ja kapuloita.
      Leipää ainakin ja voita.
      Sellua kun keitetään
      Niin pitää myöskin virkistää
      Työntekijöille mökki pienikin
      Lomanviettopaikka tietenkin
      Suomulla sija mieluisin!

      Esitän, että uuden tehtaan nimissä ostetaan mökki Suomulta henkilökunnalle, ja muutenkin Kemijärven kehitys Oy luovuttuaan osakkeista alkaa keskittyä Suomun kehitys kysymykseen. Kun tulee uusi tehdas, pitää olla myös matkailu vastapaino. Ihminen tarvitsee virkistystä, lepoa, hiljaisuutta! Koneiden metelien vastakohdaksi, ja sitä saa Suomun luonnonrauhasta.

      Emme pane kapuloita Suomun rattaisiin. Nivalan idea on hyvä tehtaasta. Hyödyntäkää Suomun synergia!

      Suomulle matkaa teen
      Mä aina uudelleen
      Siellä on hyvä mieli mulla... SUOMULLE!

    • kunniakukko

      Paljon enemmän on heikki aikaansaanut kuin kaikki lapin kansanedustajat yhteensä, junayhteydet, massaliike, Keitele-tehdas, radan sähköistys, nyt biosellutehdas .
      Se olisi neuvos-tittelin paikka,
      Patsas hanke käyntiin!

      • massa-www

        Juna oli yrittäjänaisten kapina, johon työntyi muita mukaan väkisin näkyvyyden takia. Kapinapäällikkö nimet. Kuka vei kuvat kotisivuilta?


      • junailtu
        massa-www kirjoitti:

        Juna oli yrittäjänaisten kapina, johon työntyi muita mukaan väkisin näkyvyyden takia. Kapinapäällikkö nimet. Kuka vei kuvat kotisivuilta?

        Kyllä yrittäjänaiset hyvää teki, mutta apukin oli tarpeellista.


      • vtuttaako
        massa-www kirjoitti:

        Juna oli yrittäjänaisten kapina, johon työntyi muita mukaan väkisin näkyvyyden takia. Kapinapäällikkö nimet. Kuka vei kuvat kotisivuilta?

        on se katkerakalkki muutamille, kun ei itse kykene mihinkään


      • patsakomitea.pystyyn

        Ja keskelle Taiaantulien toria ja iso patsas. Nii ko Neuvostoliitossa aikoinaan.


      • siihenaikaariittää

        Onhan edustaja Maijala sentään kirjoittanut kirjan!
        .....milläkähän ajalla.....kenenkä rahoilla.....


      • Itä-Lappu

        Onko hän kirjoittanut Nivalasta kirjan vai miksi Maijala sotketaan Nivalan palstalle?


      • polliitikot
        siihenaikaariittää kirjoitti:

        Onhan edustaja Maijala sentään kirjoittanut kirjan!
        .....milläkähän ajalla.....kenenkä rahoilla.....

        onhan Paavokin perustanut puolueen! Koittaa lappilaisille onnen-ajat.
        Mustajärvikin on aikaan saanut paljon lappilaisten hyväksi..........ei vain muistu mieleen mitä?


      • mehtien.immeisiä
        siihenaikaariittää kirjoitti:

        Onhan edustaja Maijala sentään kirjoittanut kirjan!
        .....milläkähän ajalla.....kenenkä rahoilla.....

        Kyll se liittyy asiaan...Maijala on metsälappalainen ja Nivala on metsä-heikki.


      • Harjulan.asia

        Onko Suomulla metsälappalaisten asumuksia ollut? Eikö Suomu menesty, kun ei kunnioiteta luonnonrauhaa? Olisiko sittenkin parempi se Harjulan yrittäjä aloite luonnon ehdoilla?


    • aporkinaali

      Kovin on ohukainen kirja, Maijalan ansiot ja saavutukset....

      • Suomualoite

        Hirviasia on tärkeä mutta jos katsotaan laajemmin? Miksi Nival tai Maijala eivät osallistu matkailukeskusteluun, aihe: Suomun keskus, tarvitaanko?

        Mitens on?


      • tule-jo-Suomulle

        NIVALA; MAIJALA; MUSTAJÄRVI; SOPPELA; KEMIJÄRVEN YRITTÄJÄT; KAUPUNGINJOHTAJA

        Kertokaa mielipiteenne Suomutunturin kehittämisestä, kiitos!

        Mä jauhan Suomusta niin kauan kuin jaksan!

        Se on Kemijärven onnen maa.

        Siellä on hyvä olla.

        Ihminen elää.

        Suomulla.

        Sanotaan, että vain hullut pistää rahojaan Suomuun, mutta siinä se juttu onkin, että olemme "Lapin hulluja". Rohkeus, toimintakyky, tarmo, osaaminen = SUOMUN NOUSU. Suomu on ihmisen onnen koti ja iloinen paikkakunta, kiitos.


    • kovaa.vastustusta

      Kovaa on tehtaan vastustus Kemijärvellä. Puhutaan saasteista eikä kukaan ole vaivautunut selvittämään nykyisiä puhdistusmenetelmiä Suomessa koska vastaavanlaisia tehtaita on.
      Tietämättömyyden huippu on kun verrataan Talvivaaraa, ja tulevaa tehdasta toisiinsa. Pitäisi jokaisen ensin perehtyä asioihin ennenkuin alkaa yleisillä paikoilla suutaan avamaan, siinä helposti nolaa itsensä.
      Entinen tehdas sotki varsinkin alkuaikoinaan nykyaikainen puhdistamokin tehtiin viimeisen päälle, harmi vaan kun ei liioin ehditty käyttää.
      Ensohan jättä järveen jätteet niistä ei näytä huolta kantavan kuin Pikkarainen. Jos Kemijärven puhtaudesta halutaan huolta kantaa tuostahan pitäisi aloittaa.

    • SuomunPaskaKeskus

      Joku taulapää työntää sitä Suomuaan joka keskusteluun. Ottakoon lainaa ja rakentakoon sinne haluamansa paskakeskuksen ja olkoon hiljaa.

      • keskustelukaikille

        No vaikka olisi huonoja ideoita, niin ei pidä silti paskakeskukseksi nimitellä. Kunnioitetaan jokaisen mielipiteenvapautta. Kyllä tänne Suomi 24 palstalle mahtuu tekstiä! Jos joku kirjoitus ei miellytä, niin hypätään yli.


    • asenne.muutosta

      Kemijärvi todella kaipaisi työpaikkoja, eikä fiktioita jostain ruusuisesta matkailukaupungista. Kemijärvi kuitenkin on Lappia, mutta ei kauneinta sellaista. Järvi on jo aikoinaan pilattu säännöstelyllä, ja metsäojituksilla, joten on turha haikailla jonkin koskemattoman luonnon perään.

      Nyt olisi mahdollisuutta saada jonkinlaista valoa tunnelin päähän elikkä tehdas, joka toisi niitä välttämättömiä työpaikkoja. Luin Koti -Lappia, hämmästyin, mitenkä sivistynyt ihminen vertasi Talvivaaraan? Miksi ei ota asioista selvää, ennenkuin avaa suutansa. Toinen ihmetys oli, joku kantoi huolta turisteista. Mitä he ajattelevat junasta noustessaan kun näkevät tehtaan piipun?
      Kauhistelin.......
      Googlalisin, kun henkilön nimi oli lehdessä, Kokoomuksen valtuusto ehdokas!!! Mitä? Sinun pitäisi juuri ajaa paikkakunnan etua. Mitenkä saataisiin ihmisille työtä? Kyseenalaistat hankkeen jonkun huuhaan varjolla. ......Täytyy sanoa, siellä ei tosiaankaan olla enään kartalla!

      • puudutus.pahenee

        Alakaa jo puuduttamaan noi Nivalan tiedotustilaisuudet. Esisopimuksia ja yvaa son .Samaa jauhettu monta kertaa. Rahaa puuttuu,tuttua sekin. Mistä toi 4 m€ ny kaapaistaan esisuunnitteluun vai mikä soli ? Kunta kupattu ja yhteismettät.Kait se kinuski nakkaa noin piene summan? Onks valtio jo luvannu n. 250m€ teihin ja siltoihin ?


      • kupataan

        Kunnan työntekijöiltä tämä kupataan kuten mennytvuonna. Kuppaus ei sitten tietenkään koske etuoikeuttettua harvainvaltaa.


    • sitoutumatonn

      Kun on tehty sopimuksia, niin varmaankin niissä on sovittu siitä, että rikas Camce rahoittaa tästä eteenpäin ja samalla sitoutuu oikeasti hankkeeseen.
      Nythän he eivät ole sitoutuneet oikeasti mihinkään.

    • ex-salla

      Ihmetyttää nämä Tiihosen lausunnot asiasta ja aisaparinaan hänellä näyttää olevan Haapalinna. Pelkkä matkailu ei kaupunkia elätä. Tarvitaan myös reilusti työpaikkoja. Matkailu ja turistit on tottakai tärkeitä paikkakunnalle mutta niiden varjolla ei tehdasta kannata torpata. Takaisin muuttaisin kotiseudulle jos työtä olisi.

    • Vassupekka

      Kohta on kymmenen vuotta hoettu...liukosellua, biosellua...aaltoyliopiston professorin kannattavuusvakuutteluja.todistelua, kannattavan tehtaan purkusurkuttelua. Kovinpa on vieläkin lähtökuoppien kaivelua. Aiesopimuksien tiedottamista vähän väliä. Kättelykuvia. Mitään konkreettista ei ole vielä syntynyt. Paitsi kemijärvi on puhdistunut. Ja nivala saanut kaipaamaansa julkisuutta poliittiseen tähtäimeensä.

    • TehastaBukkaa

      Jos Niuvala saa tehtaan pystyyn Kemijärvelle, on hän kyllä patsaansa ansainnut. Se on taloudellisesti niin suuri piristysruiske tänne Itä-Lapin kolkalle ettei sitä moni edes ymmärrä.
      Sen vaikutus kestää vähintäänkin kolmekymmentä vuotta ja hyvällä ennakkohuollolla ja kunnossapidolla huomattavasti pitempäänkin.

      Itsekin pidin alkujaan koko hommaa huuhaana mutta kyllä nyt alkaa jo mieli muuttumaan.

      • kiitos-teille

        Kyllä, Suomun hiljainen uli-uli-keskus on myös hyvin realistinen hanke. Kaupunki ja yhteismetsä vaan tueksi, hyvä tulee!


    • Kunhan nivaia ja kiinan porukka ei sotkis kemijärveä niiku edellinen pporukka ,koska järvi on lopultakin puhdas.Viekööt paskaputken tosi kauas,niin siitä vaan.

      • nykyaikaa

        Lehddethän kirjoittelee mitenkä Enso on valittanut tuomioistaan, ja paskat on edelleen Kemijärvessä.
        Mitä tulee uuteentehtaaseen, puhdistusteknikka on täysin erilaista mitä se on ollut aikoinaan. Nykyisin on ajanmukaiset biopuhdistamot putken päästä tulevasta vedestä jopa kahvikkin kielauttais. Ajat ovat muuttuneet.


      • kalakalle.surullinen

        Joo mut mihin puruputki laitetaan ? Lämmin ja saastunu vesi pukataan taas järveemme.Heippa sit kuhat.


      • miettikäähän_nyt
        kalakalle.surullinen kirjoitti:

        Joo mut mihin puruputki laitetaan ? Lämmin ja saastunu vesi pukataan taas järveemme.Heippa sit kuhat.

        Tehtaastahan tulee nykyisin kiekasta vettä, ettehän meuhkkaa ja mieti mihin se vesi menee kun käytte tarpeillanne, kyllä sillä taitaa olla määränpäänä Kemijärvi.

        Kumma kun ammattikalastajat ole nousseet kapinaan jos sitä likaantumista pelättäisiin?


    • aktivistit.keikuttaa

      Puheiden mukaan nyt on siis varmistunut, että tehdas tulee paikkakunnalle. Tällä tulee olemaan jo rakennusvaiheessa huomattava työllistävä vaikutus, vaikka enemmistö rakentajista maksaisikin veronsa muille paikkakunnille, aina siitä jää paikkakunnalle merkittäviä määriä oheistuloja.

      Pidemmällä aikavälillä oheistyöpaikkoina ja kohentuneena kaupungin taloutena vaikutus tulee olemaan myös merkittävä, tosin tähän mennee varmaan useita vuosia. Varsinaiset työpaikat ja oheistyöpaikat alkavat vähitellen nostamaan verotuloja ja sitä kautta korjaamaan kurjistunuttta taloustilannetta sillä suunnalla, väkiluku tulee luultavasti kääntymään jonkin verran nousuun tai ainakin väestökato tulee pysähtymään. Todennäköisesti tämä vaikutus tulee kestämään yli 20 vuotta - tosin kiinalaiset saattavat tehdä tuuraensot, kilpailun kiristyessä tuotetaan kilpailevalla teknologialla muualla halvemmalla ja lappu luukulle - vaan tuskin ainakaan 20 vuoteen sellaista.

      Tuota kapuloiden rattaisiin laittamista esiintyy paikkakunnalla, Tiihoska yhtenä muiden seassa, mutta ei ehkä kannattaisi paikkakunnan kannalta näin merkittävän hankkeen kyseessa ollessa olla keikuttamassa venettä. Kyseessä on parin kolmenkymmenen vuoden aikana jopa satojen miljoonien asioista paikkakunnan kannalta. Aktivistienkin kannattaisi koettaa saada sinne huuruuntuneeseen päähänsä uppoamaan tosiasiat, mielensä pahoittamisilla ja aktivismilla siinä ei saada aikaan mitään järkevää.

    • Anonyymi

      Ette voi estää, tehdas tulee!

    • Anonyymi

      Taas tämä juttu jossa on perättömiä asioita.
      Kyllähän se yrittäjä naiset tuon junahomman teki. Siinä ei Nivalalla ollut mitään tekemistä. Ennemmin haittasi sitäkin hommaa.

      • Anonyymi

        Niin ja tuo "kemijärven konseptia ei voi kopioida" Kyllä pitää paikkansa.
        Missään muualla päättäjät ei ole olleet niin tolikoita että ovat sänkänneet verovaroja huuhaa hommaan.
        Missään ei ole ollut niin surkeita päättäjiä että olisivat konseptin kopioineet, se todellakin on ainut laatuista ja tyhmyys kiteytyy Keskustapuolueeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja tuo "kemijärven konseptia ei voi kopioida" Kyllä pitää paikkansa.
        Missään muualla päättäjät ei ole olleet niin tolikoita että ovat sänkänneet verovaroja huuhaa hommaan.
        Missään ei ole ollut niin surkeita päättäjiä että olisivat konseptin kopioineet, se todellakin on ainut laatuista ja tyhmyys kiteytyy Keskustapuolueeseen.

        Harmi, kun Heikki ei ole ehdolla aluevaaleissa. Olisi ollut kyllä niin luotettava ja varma valinta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmi, kun Heikki ei ole ehdolla aluevaaleissa. Olisi ollut kyllä niin luotettava ja varma valinta.

        Massaliikkeen ehdokas olisi tarvittu vaaleihin. Toivottavasti eduskuntavaaleissa on BIOSELLUTEHTAAN YSTÄVIÄ!!!

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001560518.html

        Yhtiön perustajat ovat sijoittaneet yhtiöön 36 500 euroa.
        Taloussanomat
        25.3.2008 21:30 | Päivitetty 25.3.2008 21:56
        Kemijärven Biomassa Oy pyrkii keräämään kansalaisilta tehtaan ostamiseen tarvittavat varat. Yhtiö kauppaa miljoonaa osaketta, joiden nimellisarvo on 50 euroa, kertoo Lapin Kansa.

        Yleisölle kaupattavat B-osakkeet tuovat äänivaltaa yhden äänen 2 000 osaketta kohti eli yhteensä 500 ääntä.

        Yhtiön perustajat, jotka ovat kuusi yksityistä henkilöä, yksi yhtiö ja Kemijärven Paperiosasto, merkitsivät 730 äänivaltaista osaketta, jotka myös maksavat 50 euroa, mutta joilla saa yhden äänen osaketta kohti.

        – Näin päätösvalta säilyy täällä ja yhtiöllä on omistajan kasvot, kertoi Heikki Nivala, yksi yhtiön perustajista.

        – Tavoitteemme on saada kokoon alkupääomaksi tuo reilu 50 miljoonaa euroa ja loput otetaan rahoituslaitosten lainoina ja valtion avustuksina. Tavoitteena on ostaa Stora Ensolta sellutehdas toimivana ja jos se ei onnistu, rakennamme uuden sellutehtaan Kemijärvelle, kertoo Nivala.

        LUE LISÄÄ KIRJOITTAJALTA


    • Anonyymi

      Jotenkin se tussahti kuin kunnanlääkäri Honkalan venemoottori. Koska tämä on perhepalsta, en kerro enempää. Tarina kertoo näin.

      • Anonyymi

        Nivalan tehdaskonsepti on ympäristöystävällisin . Kaikki arvostavat sitä. Kalastajatkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nivalan tehdaskonsepti on ympäristöystävällisin . Kaikki arvostavat sitä. Kalastajatkin.

        ONhan se ympäristölle ystävällistä, kun mitään ei tehdä, tehdasta ei tule ja ympäristö kiittää.


    • Anonyymi

      Kemijärvellä menee niin monet asiat nykyään päin vittua koska asiat on ajat sitten menny päin persettä.

    • Anonyymi

      Onneksi olkoon Kemijärvi.
      Kemijärvi pääsi maailmankartalle tällä biosellutehdas hankkeella.

      • Anonyymi

        Onko se paikkakuntalainen se HuuHaaHeikki.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se paikkakuntalainen se HuuHaaHeikki.?

        Kuusamon tuliaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuusamon tuliaisia.

        Eli maksaa verot sinne. No....


    • Anonyymi

      Maailmankartalla oleminen ei ole välttämättä hyvä asia noin ylimalkaan. Sinne pääsee hetkessä nykykeinoin kepulikonsteinkin.

      Ymmärrän, että tässä kontekstissa asia on koettu myönteiseksi. Nyt vain näyttää kovin utopialta, ajoittain jopa dystopialta joidenkin mielestä. Yleisö ei pysy mukana käänteissä. Iso raha herättää intohimoja.

    • Anonyymi

      Boreal Bioref! Tehdas tulee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2732
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      239
      2640
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2356
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      196
      1841
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe